HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Michael Jackson - legenda született

2009.06.26. 10:42 asperjangyorgy

Meghalt Michael Jackson!

Megszületett Michael Jackson!

Nagy művész volt, és egyre nagyobbnak fog látszani.

Csodásan tiszta ember volt, akit ki lehetett használni, be lehetett csapni, ki lehetett zsebelni, élősködni lehetett rajta. De Michael Jackson összemocskolva is fénylőn tiszta maradt.

Mikor megtalálta önmagát, és a pop élő legendájává lett, egyre inkább elégedetlenné vált önmagával és mindenáron valami más akart lenni, mint amilyennek látszott, mint amit önmagából adott.

Minduntalan megújította a muzsikáját, a zenéjét, az előadásmódját és a külsejét. Egyedül a lelke maradt olyan, amilyen volt. Miként az egyik neves sztár megfogalmazta: a lelke egy tízéves gyermek lelke volt. Sok pénzt akart, de nem tudta, hogyan kell igazán sok pénzre szert tenni, mert valójában nem érdekelte a pénzt. Számlálatlanul szórta. Legtöbbet jótékonysági célokra költött. Semmi sem volt drága számára, ha gyeremekekért tehetett valamit. Egy magyar kisfiú műtétjét is kifizette, amikor Magyarországon járt.

Most majd mindenki felfedezi hallatlan eredetiségét, kétségbevonhatatlan zsenialitását.

A maga műfajában egyszeri és pótolhatatlan.

Emberként és előadóként egyaránt.

Immár földi, halandó léte és lénye nem akadályozza a legendája felragyogását. Egy időre mindenkit elhomályosít majd, aztán távoli, erős fényű állócsillaggá változik.

Sokan megpróbáltak eddig is a helyére lépni, és most, hogy eltávozott, majd még többen kísérleteznek a lehetetlennel.

De azokat a sikereket és azokat a megaláztatásokat, amelyeket átélt, más nem élhet át, mert ahhoz olyan halandó szükségeltetik, aki feketeként fehér akart lenni, aki sztárként soha senkihez nem hasonlíthatóvá akart válni, és ezt el is érte.

Michael Jackson olyan nagy volt, hogy eddig nem látták igazán valóságos alakjától nagysága tényleges arányait.

Most majd elkezdődik a valóság túlzása, de semmilyen túlzás nem lesz elegendő, hogy kifejezze szíve tisztaságát, emberi szépségét, bámulatos esendőségét, zenéje, hangja, előadóművészete egyszeriségét.

Feláldozta önmagát - önmagának, s közben boldoggá tett bennünket, akik egy-egy pillanatra magasra repülhettünk vele. Immár olyan magaslatokba szárnyal, ahová nem követhetjük. A zseni megérkezett a kikezdhetetlen és romlatlan halhatatlanságba.

Michael Jackson végre igazi és egyszeri arca szerint: - megszületett.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr461209534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wlady 2009.06.26. 12:02:59

Tisztelt Asperján úr!Egy kérdésem lenne önhöz!Tudom hogy nem idetartozó hír de tényleg elfogták Horák Nóri gyilkosát???Mert az iwiwen ez szerepel!Állítólag az édesapja nyilatkozta!

Vikuci 2009.06.26. 12:37:07

Engem teljesen ledöbbentett a halálhír... reggel mikor fél füllel elcsíptem a híreket és meghallottam, odaszaladtam a tévé elé, esküszöm egy pillanatra megállt az én szívem is! Minden elismerésem Michael Jackson munkássága előtt, én az ő zenéjén nőttem fel! Remélem békében nyugodhat, mert "kedves" embertársaink már megkezdték a gyalázását (na ez aztán tényleg hungarikum!)

Evo 2009.06.26. 12:37:13

Nyugodj békében Michael Jackson!

asperjangyorgy 2009.06.26. 12:44:45

Kedves Vikuci!
Akik szerették Jacksont - és ki nem szerette ezt a csodás, aranyszívű, gyémánt-hangú, zseniálisan egyedüli és egyszeri embert??? - azok mind megdöbbentek. És igaza van: döbbentes, hogy egyesek, alig hogy vették a halálhírt, elkezdték gyalázni, mocskolni, kétségbe vonni, leköpni. Én azt gondolom, hogy ilyen sehol senki a világon nem tesz meg. Már csak azért sem, mert éppen az imént halt meg ez a csodás ember, és halottat, különösen egy fájóan fiatalon elment ember emlékét, nem szokás leszólni, leköpni, legyalázni. Erre csak itt képesek egyesek, ebben a minden tekintetben elfajult, lélektelenné és felemelkedni nem képes orszában.

Vikuci 2009.06.26. 12:55:26

Kedves György!

Én már csak abban reménykedem, hogy a világon rajtunk kívül senki ne értsen magyarul, vagy legalábbis ne olvasson magyar nyelvű internetes oldalakat... én szégyellem magam emiatt a kőbunkó, lumpenproli ország miatt, ahol még egy ember halála sem tudja befogni a mocskolódók pofáját! Itt a munkahelyemen is miket hallok, hát döbbenetes! Undorítóak az emberek, legszívesebben elhúznék innen a fenébe, ahogy annak idején Ferenc Testvér is ajánlotta...
Michael mára tényleg Moonwalker lett, csak abban bízom, hogy most már sokkal jobb neki, nem szenved többet... :-(

bloggolo (törölt) 2009.06.26. 22:57:43

@marcell@life: Szörnyű látni, ahogy előkerülnek szegény kislány személyes tárgyai:((( a szívem szakad meg érte, és a családjért, és szörnyű látni, hogy ez az ember milyen körülmények között "élt" és hogy ez eddig a környezetének fel sem tűnt, hiszen látszik a felvételből hogy ez egy szétesett gondolkodású elmebeteg, ha jobban figyelnének az emberek egymásra, talán ez a tragédia is elkerülhető lett volna :((( Nyugodj békén Nórika!!! Örülök, hogy végre elkapták a tettest.

bloggolo (törölt) 2009.06.27. 10:12:12

Este beszélgettem a férjemmel, és néhány kérdés azért még felmerült bennem, miért került fel rögtön egy rendőrségi felvétel a netre, arról hogy direkt módon megtalálják a kislány személyes tárgyait? Pontosan mi a menete az ilyen jellegű házkutatásnak, az miért nem titkos, annak ellenére hogy az ügyről egyébként semmi konkrétumot nem lehetett megtudni, az ellentétes kósza információkon kívül. Tehát összegezve, az ügyben a pelytákon kívül semmi sem került napvilágra, de aznap amikor elkapták a gyilkost, rögtön kikerül egy nyilvános rendőrségi felvétel, a gyilkos azonnal bevall mindent, épp péntek van, jön a hétvége, és hát itt a nyár is, a nyomozó urak mehetnek pihenni. Érdekes továbbá, hogy ismét egy 100as-nek nem mondható, gyenge szellemi képességű, dadogós ember a gyilkos, az új "Tánczos Gábor", aki éjjel levetkőzve félénkségét és dadogását, kislányokat invitál dohányozni, ami azért ismét kétségeket ró fel az emberben, tulajdonképpen megint egy erős csúsztatásról lenne szó? Ráadásul a nyomozást lezárták, mert egyedül követte el,hogyan lehetett ezt egynap leforgáa alatt kinyomozni???? Hogyan ellenőrizték ennyi idő alatt?? Mindenképpen eredményt akartak produkálni, hogy az erős társadalmi nyomásnak eleget tegyenek??? Ismét...

bloggolo (törölt) 2009.06.27. 10:46:23

Kiváncsi vagyok arra is, ki kapja a 11 millió forintos nyomravezetői díjat....

asperjangyorgy 2009.07.08. 20:52:08

Sokan háborogtak ( nem csak itthon), hogy miért kellett Michael Jackson búcsúztatási szertartásával untatni a hazai és küldöldi tévé-nétőket.
Sajnálom, hogy így viszonyultak az egészhez.
A búcsúztatűs egyrészt elgondolkodtató képet adott arról, hogy Amerikában - igaz, itt szinte végtelenné tágítva, de azért a lényeget jól érzékeltetve - hogyan búcsúztatják a halottaikat, és mennyiben más a halálhoz, az elmúláshoz való viszonyuk az embereknek. Igen érdekes és elgondolkodtató volt.
De túl ezen: M. J. valóban nagy ember volt. Kiváló, sőt, szerintem zseniális ének és táncművész és nagy ember. Koreográfiájával és éneklési módjával iskolát teremtett.
De ami ennél is nagyobb tett: zsenailitása és eredetisége utat nyitott az afroamerikai művészek előtt. De ugyanakkor minden fekete, latinamerikai előtt törte az utat.
És rendkivül jó, érző, gyermeki szívvel szerető ember volt.
Esendő is, hiszen sem a sok megpróbáltatást, amit gyermekkorától kezdve átélt, sem a sikert, ami szintén gyermekkorától kezdve kísérte, nem lehet normális ésszel felfogni, feldolgozni, az életbe beépíteni. Mindig többet akart, mindig több akart lenni, mindig más, külsőben, éneklésben, táncban. Az egész élete folyamatos és folytonos munka volt.
Akik ezt nem értik, akik ezt képtelen az érzéseik közé beépíteni, azok keveset akarnak megértnei a világból, mindig csak magukból indulnak ki és magukhoz jutnak el.

CirrMurr 2010.03.18. 10:02:58

Tisztelt uram!

Az Ön fenti cikkét egy hozzászóló másolta be a borsonline.hu mai Michael Jackson-nal kapcsolatos cikkének hozzászólásai közé, ott fedeztem fel. Ahogy ott is, most itt Önnek is leírnám, a cikkel kapcsolatos észrevételemet:

A cikk viszonylag pontos, két dologgal nagyon nem értek egyet, egyik hogy szerintem nem csak a maga műfajában volt pótolhatatlan, úgy gondolom még egy ilyen tehetség, és jótékony lélek nem születik erre a bolygóra..

A másik ami már dühít is: "aki feketeként fehér akart lenni.." HONNAN VESZI EZT A BAROMSÁGOT?

SOHA NEM AKART FEHÉR LENNI, MINDIG BÜSZKE VOLT A SZÁRMAZÁSÁRA!!! Nézze meg az Oprah Winfey interjút:
"Jackson told Oprah Winfrey in a 1993 interview, "I'm a black American. I am PROUD TO BE A BLACK AMERICAN! I am proud of my race, and I am proud of who I am. I have a lot of pride and dignity of who I am.

"I have a skin disorder that destroys the pigmentation of the skin. It's something I cannot help. When people make up stories that I don't like who I am, it HURTS ME," Jackson told Winfrey."
"
Ezt Michael saját szájából is meg lehet hallgatni, a bbc tribute videójában:

news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8121209.stm

Csak a teljes igazság kedvéért...
Amúgy a cikk rendben van...

Soha, senki nem pótolhatja az EMBERT, mert ő az volt, csupa nagy betűvel.... a legjobb, legtisztább, és nem mellesleg a legnagyobb zenei géniusz..
Hiányozni fog örökké... éljen soká a KIRÁLY!

LONG LIVE THE KING!
süti beállítások módosítása