HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Újabb cigánygyilkosság

2009.08.03. 15:24 asperjangyorgy

RÉSZLET AZ INDEX ÍRÁSÁBÓL:

 

Több lövéssel megöltek egy középkorú roma asszonyt, lányát pedig megsebesítették ismeretlenek a Szabolcs megyei Kislétán.

Megduplázta a romák elleni támadások elkövetőinek kézre kerítéséért járó nyomravezetői díjat Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn; a 100 millió forintos nyomravezetői díj a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében (legutóbb április 25-én emelte a főkapitány a vérdíjat, akkor ötvenmilliót kínált a rendőrség a nyomravezetőknek). A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) átvette a Kislétán hétfő hajnalban történt bűncselekmény nyomozását.

A NAGYRABECSÜLT Nemzeti Nyomozó Iroda és annak általam semmire sem becsült vezetője, aki a rengeteg eszével egy két évvel ezelőtti, lényegében ártatlan robbantást a Magyarok Nyilai szervezet kísérleti robbatásának minősített s nyomában az egész agyvelővel rendelkező rendvédelmi miniszter is, egy éve eredt száz nyomozóval a tiszalöki és két korábbi, cigányok ellen elkövetett gyilkosság nyomába. Az eredmény ugyanolyan nagy nulla, mint az a szervezet, amely a nyomozást FBI-os segéderővel folytatja.

Nyilvánvaló, hogy ez a gyilkosság beleillik abba a sorba, amelyeket korábban a környéken elkövettek (Tiszalök hatvan kilométerre találta Kislétától). Minden valószínűség szerint a tatárszentgyörgyi gyilkosságot nem ugyanaz, vagy ugyanazok követték el, mint a BAZ-megyeieket és a Szabolcs megyeit.

Ennyit talán még a marhára felkészült Nemzeti Nyomozó Iroda is képes felismerni.

Mikor legutóbb erről a témáról írtam, megfogalmaztam azt a gondolatot, hogy amint elül a tiszalöki gyilkosság körül a nagy rendőri buzgalom ( s gondolom, a száz állíg felkészült - azon felül úgy látszik, aligha - nyomozó megérdemelt szabadságát tölti éppen, vagy vakargatják a vakargatni valójukat, jó fizetésért ), újabb gyilkosság történik majd. Azt is megfogalmaztam, hogy a gyilkos vagy gyilkosok nem elmebetegek, mint a világ eszével rendelkező Nemzeti Nyomozó Iroda fejtől lefelé férfi alkalmazottai elképzelik, hanem az olaszliszkai és egyéb, nem éppen ildomos cigány bűntettek és magatartás önkéntes, és önmaga által felhatalmazott megbosszúlója, mégpedig nagyon is világos fejű megbosszulója.

A baromi felkészült (nyaktól lefelé) Nemzeti Nyomozó Irodának már akkor felajánlottam, hogy a mellém beosztott húsz-harminc nyomozó segítségével két-három hónap alatt rámutatok a gyilkosra. Mert nekem, szemben a nemzeti Nyomozó Iroda nyaktól felfelé semmilyen ötlettel nem rendelkező nyomozóival, határozott elképzelésem van, hogy ki vagy kik lehetnek a gyilkosok. (Erre vonatkozóan már akkor is megfogalmaztam ötleteket, nem valamennyit, ami célra vezetne, de a hihetetlen (kicsi) agybéli kapacitásokkal rendelkező Nemzeti Nyomozó Iroda nem vette igénybe a szolgálataimat, mert akkor kiderülne, hogy egy ilyen gyilkosság tettesének vagy tetteseinek kiderítése nem boszorkányság, csupán elképzelés és némi kitartás kérdése).

A barbár, mocskos, aljas gyilkosságot szívem mélyéből elítélem, mint valamennyi tisztességes és normálisan gondolkodó ember.

És a gyilkosság tettesének kézrekerítéséért nem kérek semmit. A felkínált összeggel megajándékozom az országos rendőrfőkapitányt, aki azt hiszi, pénzzel mindent megoldhat. ( saját képességeinek pótlását aligha, azt talán még isten sem).

Tisztelt rendvédelmi miniszter úr, ha Önök valóban kézre szeretnék keríteni a gyilkost, akkor ne legyenek szemérmesek, bízzanak meg engem. Én nem vagyok rendőr, de tudom, hogyan kell eredményesen nyomozni, és megtanítom erre a Nemzeti Nyomozó Iroda lusta, tunya, eredménytelen nyomozóit is, akik közül néhányan olyan rövid emlékezettel rendelkeznek, hogy eszükbe sem jutott az tv/2-ön annó ezerszer lejátszott robbantás képe, amely a tévéseknek bezzeg azonnal eszükbe jutott, s rögtön, amikor bemutatták, nekem is, mert nekem (is) a nyakam fölött a folytatás a fejem és próbálom is használni. A Nemezeti Nyomozó Iroda vezetőjének nem tudom, miben folytatódik a nyaka, de a nyakam rá, hogy nem fejben, legalábbis a robbantásos esemény valamint a cigányok ellen elkövetett gyilkosságok nyomozási eredménytelensége ezt bizonyítja.

Szóval kell a szolgálatom urak, vagy nem kell????!!!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr981286205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.08.03. 16:30:56

Tisztelt Asperján Úr!
Már kezdtem aggódni, amiért mostanában nem írt.

Sajnos Draskovics "buktája" után várható volt, hogy megint történni fog valami.
"ha Önök valóban kézre szeretnék keríteni a gyilkost," - szerintem itt van a kutya elásva, valóban meg akarják találni a gyilkosokat? Én nem hiszem el, hogy nyomozóink ennyire tehetségtelenek lennének. Kinek/kiknek az érdeke, hogy bizonytalanságban tartsák az embereket? Amíg nincsenek meg a tettesek, addig lehet rasszista indítékról beszélni, telekürtölni a külföldi sajtót azzal, hogy a nácirasszistafasiszta Magyar Gárda és Jobbik uszítására ölik a cigányokat, lehet rettegni a szélsőjobb erősödésétől. Ráadásul addig is ezzel foglalkoznak az emberek megint, és nem a munkanélküliséggel, a kilakoltatásokkal, az újabb megszorításokkal, az egészségügy összeomlásával, az ország kiárusításával,az egész szemétséggel, ami ebben az országban történik.
Nem fogják kérni az Ön segítségét, mert nem érdekük megtalálni az elkövetőket. Arra már nem is merek gondolni, hogy esetleg tudják, hogy kik lehetnek. :((

asperjangyorgy 2009.08.03. 20:51:48

Ráadásul addig is ezzel foglalkoznak az emberek megint, és nem a munkanélküliséggel, a kilakoltatásokkal, az újabb megszorításokkal, az egészségügy összeomlásával, az ország kiárusításával,az egész szemétséggel, ami ebben az országban történik.

Kedeves Dyen, Öntől idéztem a fenti sorokat. Mélyen egyetértek minden szavával.
Rettenetes mélyre süllyedt az ország. Olyan mélyre, hogy azt megfogalmazni immár képtelenség. Maga küldte el annak idején a Susan George írásáról készült összefoglalót. Időközben a könyv megjelent magyarul. Feltétlen szerezze meg és olvassa el, mert a mi helyzetünk - miközben a hülyeség hungarimukával is rendelkezünk -sok tekintetben az ott megfogalmazottakba ágyazódik. Néha annyira el vagyok keseredve, hogy elakad a szavam.
Persze, hogy nem fognak egy civilnek engedni beleugatni a dolgaikba. Nóra ügyében is ez volt a jellemző. Olvastam, amit P. J-vel kapcsolatban írtak a blogba. Ez olyan aljasság, hogy én bizony azért Nóra szüleinek a helyében beperelném személyiség jog tiprásáért ezt az állatot. Legalább érezze ez a mocskos szemét és a közvélemény, hogy a kislányuk tisztasága számukra szent. Azok az aljasságok, amik így majd szépen ráragadnak, morálisan is megölik. Miért, miért nem emelik fel a szülők a szavukat? Miért nem mondják, hogy eddig és nem tovább, Az ügyvédecske fogja megrajzolni Nóra arcképét? És a szülők szó nélkül türik ezt a szörnyűséges torzképet?!!! Mi ez? Miért? Ezért nem szólok hozzá ezekhez a kommentekhez, mert elakad a szavam. Végtelenül szomorú vagyok.

wlady 2009.08.04. 14:23:59

Tisztelt György!
Már én is kezdtem elszomorodni hogy nem írt mostanság!Nekem is az a véleményem hogy itt azzal van baj hogy nem is akarják a gyilkosokat elfogni!100%-ig biztos vagyok abban hogy mint pl önis akinek van képzelőereje és akarata a bizonyítékokkal együtt elfogható ez az aljas szemét állat!Mert véleményem szerint itt egyes számban kell az elkövetőt keresni!Nóra ügyében meg csak annyit szeretnék írni hogy ha én lennék nóra édesapja már p.ügyvédjének a torkát rég elvágtam volna és a kutyáknak adtam volna mert az bis egy aljas szarházi csaló!Én tudom hogy az ügyvéd dolga a védelem de aki ezt a szarházit megvédi bárki is legyen az az ugyanolyan aljas pénzéhes mocsok!Nekem ha a nemzeti bank összes tőkéjét letennék elém az asztalra akkor sem védeném ezt a szarházit!Ez a kis csira nő meg mit képzel magáról ő is egy senki hogy állíthat ilyet nóráról a rendőrök meg ne blegyenek már ilyen hülyék hát ültessék abba a poligráfba vagy csináljanak valamit mert lassan oda jutunk hogy p.j.jelent föl minket becsületsértését!HÁT EZ FÖLHÁBORÍTÓ!György én szívből remélem hogy a rendőrség felkéri önt habár szerinten nem foglák mert akkor ország világ rájön hogy ők milyen hülyék!

FairyFeller 2009.08.05. 00:40:27

"Elképzelhető, hogy politikai megrendelésre követik el a romagyilkosságokat, az ország közbiztonságának az aláásására" - mondta Sándor István, korábbi főnyomozó.

...
"Sándor István szerint a bűntény felderítéséhez a motivációt kell megfejteni: valakinek olyan – nem anyagi – haszna származik ebből, ami miatt megéri vállalni ezt a sorozatot. „Ez több mint rasszizmus: ágyban fekvő anyát és gyermekét ennél erősebb motívumból lőhetnek le.” – mondta Sándor István, aki szerint a romák azért válhattak célponttá, mert rajtuk keresztül lehet destabilizálni az ország közbiztonságát." (...)

[ forrás: ATV ]

Nekem csupán 2 kérdésem van:

1. Kinek/kiknek, melyik politikai erőnek/erőknek állhat érdekében (leginkább) ilyen gyalázatos, embertelen, közvélemény-formáló erejű (szavazat értékű - politikai tőke) bűncselekmények "megrendelése"?

2. Tényleg nem tudják, avagy inkább nem akarják elkapni őket - megint csak melyik lehetőség mögött állhat politikai érdek...?

Amennyiben oktalan, teljességgel rasszista módon elkövetett gyilkosságokról beszélhetünk, az elkövetők egyelőre nem ismertek, viszont -megint csak véleményem szerint-, ha uzsorásokról, maffiózókról beszélhetünk, akkor őket viszonylag könnyű elkapni, fellelni, mert az ilyen az emberek általában aktív bűnelkövetők, szinte minden téren.

De persze, itt már sajnos a hatóság állításai sem lehetnek teljesen hitelesek.

Dyen 2009.08.05. 01:02:44

" És ha? Lovas István
...

Miután demokráciában esélyegyenlőség van, bizonyíték híján spekulálni nekünk is szabad: e merénylet körülményei arra mutatnak, hogy a tetteseket nem igazán a „rasszista szélsőjobb” térfélen kell keresni. Számos országtól eltérően ugyanis Magyarországon a „rasszista szélsőjobb” nem egészen az: kezdve attól, ahogyan az emlékezetes Hollán utcai jegyiroda elleni tüntetés előtt a Jászai Mari téren a „nácikhoz” beszélő idős, magát holokauszt-túlélőként bemutató asszonyt e tömeg lelkesen megtapsolta, vagy a cigányokat védő gátat építő Magyar Gárda nehezen írhatók le e fogalommal. Ráadásul nincs olyan szélsőséges honlap, amely dolgos cigányokat külön támadna. Ennek alátámasztására – ismét roppant kínos – „csupán” empirikus bizonyítékok állnak rendelkezésre: kéretik őket átfutni.

Ellenben az a tény, hogy közvetlenül a Cozma-gyilkosság és most, a Draskovics-fiaskó után is tisztességesen élő cigányok estek áldozatul, azt mutatja, itt valami nem „stimmel”.
... MNO "

www.mno.hu/portal/654389

Dyen 2009.08.05. 13:21:42

Érdekes :)
"...
A kriminológus óvatosságra int az úgynevezett profilalkotással, az elkövetők lehetséges személyiségrajzának elkészítésével kapcsolatban, mert könnyen tévútra vihet egy elhibázott rendőri tézis. A nyomozócsoport 1300 olyan korábbi erőszakos bűncselekmény aktáit vette elő, amelyeket romák követtek el. A rendőrség nem zárja ugyanis ki, hogy a tetteseket a bosszúvágy hajtja...."

kuruc.info/r/35/44764/

Józsa 2009.08.05. 18:15:42

Engem csak az érdekel, honnan olyan jól tájékozottak a gyilkosok,hogy hol kell lövöldözni.Honnan tudják, hogy dolgos család, kisgyerekes család, mikor indul dolgozni a családfő, hogy nem 15en laknak egy házban, ahol a sérült segítségére lehetnek azonnal, és többen. Ha ráböknek bekötött szemmel a térképre, akkor hogy tudnak információkat begyűjteni egy családról, hogy nem tűnik fel senkinek?Terepszemlét tartanak, vagy elindulnak,s ráböknek egy település szélső házára, hogy akkor itt...? Ki segíti őket, ki énekel nekik? Nem értem.

asperjangyorgy 2009.08.05. 20:01:07

Az országos rendőrfőkapitány nagyon nagy segítségére van a tettesnek vagy tetteseknek, amikor olyan feltételezéseket gyárt, amelyek minden valószínűség szerint távol állnak az igazságtól. Így a tettes vagy tettesek, akik bizonyára kárörvendve követik a tévén tettük visszhangját, pontosan tájékozottak arról, hogy a rendőrség mennyit tud(pontosabban fogalmazva: semmit).
Most a falu magánházain illetve a közérten felszerelt kamerák képeit fogják tanulmányozni, ugyanis azok az utcán zajló forgalmat veszik és ellenőrzik. Gratulálok, tisztelt rendőrség! Talán először eljárást kellene indítani az illetők ellen. Ugyanis senkinek nincs joga úgy kamerát bárhol felszerelni, hogy azzal a saját területén kivüli eseményeket követi. Ezt szokták személyiségi jog sérelmére elkövetett cselekménynek minősíteni. Ha én tennék ilyet, akkor velem szemben persze indítanának eljárást. Mindegy, ennyit csak úgy mellesleg a főkapitány úr jogérzékenységéről.
Ami a lényeg: a főkapitány szerint a tettesek (akik szerinte lehet, hogy négyen vannak, de lehet, hogy kevesebben) folytatni fogják a gyilkolást. (Ilyen bizakodó!!! Bizony!! És azért lehet ennyire bizakodó, mert a száz nyomozó, aki a romák sérelmére elkövetett cselekmények felderítésével foglalkozik majdnem egy éve a magyar állampolgárok pénzén, olyan eredményekre jutott - egy év alatt!!! - , hogy nesze semmi, fogd meg jól.
Ez nem nyomozás. Ez az összevissza bablaty beszéd pedig zéró. Így soha nem fogják megtalálni a Borsod-megyében lakó tettest.
Kedves Józsa, hát igen, elég jól tájékozott az illető. Mert megfelelő tájékozottságot szerezhet egy tv-szerelő, villanyszerő, olyan ember, aki szolgáltatást végez, és könnyedén megfordul egy településen, mert éppen a munkáját végzi. Így jut információhoz, nem pedig külön felderítés alapján. Így tudja meg, hogy olyan útvonalhoz, dülőúthoz közeli házban kik és hányan laknak, ahova éjszaka feltűnés nélkül megérkezhet és utána gyorsan távozhat. (Az a feltételezés igaz lehet, hogy ketten vannak. Két emberben nagyobb a bátorság, fedezni tudják egymást, sokkal több irányba képesek figyelni. Ennél több ember mozgása nem valószínű. Hogy miért, most nem akarom kifejteni. De sok minden miatt!)
Hogy a rendőrség milyen körültekintően nyomoz, annak iskolapéldáját láthattuk a Horák Nóra tettesének felderítésében, amelyért aztán a mélyen tisztelt rendőrség alaposan ki is nyalta - elismerésképpen - a saját valagát.
A rendőrség most is valami szervezett társaság után kutat. Rosszul teszi. És rendkívül kártékonyan.
Aki(k) elkövetik ezeket a gyilkosságokat (ismét hangsúlyozom: a tatárszentgyörgyit mások követték el, az vagy Horák Nóráért végrehajtott bosszú volt, vagy az áldozat ügyeit - mert olvashattuk, hogy volt azért ügye derekasan - akarták megtorolni), nem profi. Nagyon is mindennapi, de gyűlölettel teli ember, aki úgy érzi, neki és a haverjának kell megbosszulnia mindazt, amit a romák elkövetnek. Az egész gyilkossági sorozat katalizátora az olaszliszkai lincselés volt. A bíróság nagyon ügyesen három évig taknyolt az üggyel, ezzel is elősegítve az indulatok elszabadulását, és még mindig nincs jogerős ítélet. (De a bíróság, tudjuk, soha semmiért nem felelős, a saját ítéleteiért sem). Aki(k) azóta ölnek, valamiképpen érzelmileg kapcsolódnak ahhoz a környékhez. De erről többet most nem akarok írni.
Egy biztos: a tettes a maga szempontjából okosan döntött - ehhez persze nem kell nagy ész, különös profi felkészültség -, hogy aljas tettét most hajtotta végre. A nyomi urak szabadságon vannak, mindenki szépen elszunyókált a nagy melegben, a figyelem lankadt. Abban ne reménykedjék a főkapitány úr, hogy holnapután ismét történik egy gyilkosság. Nem, nem történik. Legközelebb úgy februárban. Hideg lesz. Visszahúzódnak az emberek, éjjel senki nem lesz az utcákon. És közben persze gyűl az információ. A tettes elképzelhetően fél- vagy egy évvel korábban megszerzi az információt, a helyismeretet stb. - és amikor aktivizálódik, már az emléke is elmúlt annak, hogy ő ott valamikor megfordult.
Nem akarom részletezni az információszerzés további módját, mert a rendőrséget nem érdekli, olvasóimat meg fárasztanám. Befejezésül annyit: ha csak valami fatális véletlen nem történik, azzal a módszerrel, ahogyan most dolgoznak agyas rendőreink, soha nem lesz meg a tettes, akinek nem sürgető a következő tett végrehajtása. Megvárja, hogy a rendőrurak elülnek és megint mély álomba zuhannak, a biztos fizetés reményében.
Az ország pedig egyre sötétebb képet kap a világsajtóban. De ez láthatóan nem nagyon számít. Minden valószínűség szerint az illetőknek nem is lényegi szempont. Nekünk viszont, akik a hazánknak tartjuk Magyarországot, egyáltalán nem lényegtelen szempont.

Evo 2009.08.06. 16:28:25

próba II. végre :)

Dyen 2009.08.08. 23:24:11

"Cigányt ölni Magyarországon

Kinek lehet haszna az elmúlt időszak bűncselekményeiből?"

A Magyar Nemzet mai, Németh György által írt cikke következik (saját szkennelés, mivel online hivatalosan még nem érhető el), amely a cigánygyilkosságok indítékaival foglalkozik.

kuruc.info/r/35/44893/

Dyen 2009.08.16. 00:08:30

"Cigányt ölni Magyarországon 3.

A Magyar Nemzet mai, Németh György által írt cikke következik (saját szkennelés, mivel online hivatalosan még nem érhető el), amely a cigánygyilkosságok indítékaival foglalkozik."

kuruc.info/r/35/45206/
süti beállítások módosítása