HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Merániak és a hazai mocskok

2009.09.15. 18:21 asperjangyorgy

Ezt megkaptátok!

Sőt: megkaptuk!

Bele végre a pofánkba!

Mindig is sejtettük, hogy a kapitalizmus egy abszolut igazságos társadalmi rendszer: segíti a gazdagokat, és nem víz, hanem tárgyalé alá nyomja a szegényeket, a kizsákmányoltakat, az aki szegény az a legszegények embereket.

Mindig is sejtettük, hogy azért államtitok egy mocsok, veszteséges állami vállalatnál vagy packázó intézménynél ártó, akadályozó szarházi senkijános fizetése, mert a minimálbéren tartott fél ország átlagának a tízszerese.

Ezek a mocskok, herék, barátok barátai, az országot szipolyozó, bennünket kutyaláncon tartó senkik felzárkóztak a multik fizetése és jövedelme mellé. Semmilyen felelősséget nem vállalnak, de a lét leszakítják. Úgy, olyan körülmények között élnek, hogy elképzelni sem tudjuk.

Most végre, annyi könyörgés után szembesülhetünk a ténnyel, és azzal, hogy ez így is marad.

És mert így marad, megérdemeljük.

Mert nekünk nem elég, hogy a multik kizsákmányolnak bennünket, tönkreteszik az életünket, a hazánkat, a saját "testvéreink", ezek a mocskos herék is ugyanezt teszik.

Megérdemeljük.

A közszolgák!

Az iszonyatosan túlfizetett közszolgák, akik közrablók. Aki eddig azt gondolta, hogy nem így van, most láthatja, hogy ők a magas alapfizetés mellé még sok-sok címen húznak jövedelmet. Úgy látszik, hogy ebben az országban az úgynevezett merániak nemcsak II. András korában voltak, lehettek aljasok, hanem most is azok. És a merániak mellé felzárkóztak a mi saját merániaink. A "véreink", akik csak vérszívó tetűk, vagyis a véreinket szívó senkik.

Ezt kaptuk a nagyszerű rendszerváltástól, amelyben pupákok, szájtátik voltunk, hagytuk, hogy mindent kihúzzanak a lábunk alól.

Szájtátik és megalázottak vagyunk.

És a szívem vérzik valamennyiünkért.

Le ezekkel a mocskokkal! Menjenek valamennyien a jó édes anyjukba, ott uralkodjanak, ott osszák az észt, ott gyakorolják a hatalmat.

Kedves olvasó, lehet erről a tudott, de most bizonyítható aljasságról, amiben vastagon benne van-volt minden kormány a rendszerváltás óta, indulat, harag és kétségbeesés nélkül szólni?

 

 

87 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr791384494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.09.15. 19:07:58

És volt pofájuk azt vágni a fejünkhöz, hogy a nép tehet arról, hogy itt tart az ország. Csak az a rettenetesen szomorú, hogy még mindig nagyon sok ember ezeknek hisz. Sajnos semmi jóra nem számítok a következő kormánytól sem. Bizonyára lesznek látszatintézkedések, de alapjában minden marad a régiben, mert még mindig van mit ellopni ettől a szegény országtól.

"A VOSZ főtitkára hangsúlyozta: az állami és önkormányzati szférában a kiemelkedő béreket objektíven, indulatok nélkül kell kezelni.." - az a baj, hogy valóban tehetetlenek vagyunk mi kisemberek, pedig tudom mit lehetne ezekkel tenni csak úgy indulatból :(

asperjangyorgy 2009.09.15. 19:22:16

Valóban objektíven kellene nézni, és azonnali hatállyal valagba rúgni az egész bagázst. Mi az, hogy a kormány hogy ez jogszabályt, és mindenki tetszése szerint tesz neki eleget. Ha tesz rá vastagon, annak nincs semmi következménye. Ha ezeknek a horribilis fizetéseknek csak a 30-40 százalékát elvennék és az egészségügyre vagy az oktatásra fordítanák, talán többre mennénk. Bár ebben sem vagyok biztos, mert ott is rengeteg pénzt lenyúlnak. Van olyan egyetem, ahol a rektornak havi nyolc millió a fizetése. Álljon már meg egyszer a fáklyás menert!!!!!

FairyFeller 2009.09.15. 22:18:14

Ki lesz az új Bánk bán? Ki lesz az új Toldi Miklós...? :)

Nagy kár, hogy kevés a becsület a felső tízezerben és azok közt, akik felelősek, akik tehetnének valamit... :(

Átvitel honvéd 2009.09.17. 09:44:46

A dolog valóban vérlázító. ...Abban is egyetértek a szerzővel, hogy erről nem lehet indulat nélkül írni. ...Menjenek a vérbe. (...És itt jön a "mit ér a harag hatalom nélkül"-című apró bibi).

A dolog mindenesetre jó lecke mindazoknak, akik elhitték, 2002-ben és 2006-ban is, amit az elvtársak elmagyaráztak nekik. Már persze ha ez hajlandó eljutni a tudatukig. (Hozzáteszem, hogy a teljes problémakör "tudathoz eljutása" valószínűleg reménytelen, ahhoz ui. az kellene, hogy az egységsugarú rájöjjön: ezen túl még az is igaz, hogy bármely politikusra szavaz, mocsokra szavaz... lásd Seres Mária-féle népszavazás és nagy egyetértésben, valamint annál még nagyobb csendben történő lesöprése... ami szerintem nagyon beszédes).

Azt gondolom, a jelenség nem politikai rendszer függvénye. Sokkal inkább olyan, nagyban, mint az egyszeri ember "fejlődése", kicsiben. ...Mikor hagyja abba az alkoholista véglegesen az ivást? ...Nem előbb (esetleg soha), csak ha már kellően elege van belőle. A közéletben sem fog máshogy történni. Az ilyenekkel szembesülés, mint ez a mostani, magas fizetéses-pártkasszába kifizetős eset (hogy a többire ne is térjek ki) kiváló lehetőség arra, hogy egyre több embernek legyen "kellően elege".

Abban esetleg vitatkoznék a szerzővel, hogy ezek a fizetések "magasak"-e. ...Igen, ahhoz képest, amit sógor-komáék cserébe produkálnak, azok. Vérlázítóak. Összességében azonban én ezen (mint elérhető fizetésen) nem szeretnék változtatni... vagy legalábbis az ésszerűségen túl nem. Az elérhető jövedelmek mesterséges alacsonyan tartásával végérvényesen elveszne az esélye, hogy ütőképes emberek állhassanak ezekben a pozíciókban... ez pedig nem volna jó. Én azt szeretném, ha a vezetőket az állami szférában is megfizetnék, azzal a kitétellel, hogy legyen konkrét, személyes, adott esetben akár vagyoni felelősségük... mert úgy már nem csak potenciális nyeresége, hanem kockázata is van a játéknak.

asperjangyorgy 2009.09.17. 11:38:17

Kedves Borbíró Piroska!
Mások is dolgoznak, és igyekszenek tisztességes munkát végezni. Az ő szakértelműket, szorgalmukat is meg kellene fizetni, nem csak azokét, akik így, úgy vezetik őket. Mondjuk a BKV-nál, a MÁV-nél 120, 150 százalékos jutalmat is adnak - egy totálisan veszteséges, minden ízében rosszul vezetett vállalat irányításáért.
Vagy itt vagy a 4-es metró építéséért felelős vezető havi 8.2 milliós fizetése (és a jutalmakról, egyebekről nem is tudunk). Ha remekül menne a metró építése, azt mondanám nem magas. De botrányosan megy. Nagy elmaradással. Hogy a minősége milyen, azt majd csak lakva ismerjük meg, tehát elképzelhető, hogy nyolc, tíz év után olyan problémák jelentkeznek, hogy belegebedünk. De csak a jelenlegi helyzetet vegyük figyelembe: a 4-es metró építése rosszul szervezett, nincs központilag összefogva, írányítva (mármint megfelelően), ehhez képest a fizetés magas.
És ahhoz képest is magasak a fizetések, hogy pl. az orvosok fizetését velem, az állampolgárral egészítettetik ki, és még az erkölcsi hezitálást is a nyakamba varrják: elegendő borravalót adok, vagy túlfizetem az orvost, esetleg azért nem kapok megfelelő és gondos ellátást, mert nem nyúltam eléggé mélyen a zsebbe. De ez csak az egyik fele a dolognak: a magyar egészségügy iszonyúan szervezetlen, széttagolt stb. stb. ezért aztán nyeli a pénzt, mint pl. a MÁV. De ki adjon borravalót a rosszul fizetett tanárnak? Miközben az egész magyar oktatás szintén rosszul szervezett, egyre rosszabb eredményeket produkál, agyrém, hogy az érettségizettek 92 %-át felveszik egyetemre. Szóval nem magasak a fizetések, ha érdem és munka volna mögötte. Illetve ha más munkáját is elismernék. De itt semmi nincs rendezve, átgondolva, szabályozva - csak a szemétség, csak a haszonlesés. Pl. a szemét és mocsok magyar bíróság iszonyúan túl van fizetve ahhoz képest, amilyen munkát végez. Piszlicsáré ügyek három-négy évig húzódnak és a bírói döntésnek semmi eredménye, nem hajtják végre illetve nem hajtható végre. Ha így van, márpedig így van, akkor í bíróságok túl vannak fizetve. Ha arra gondolok, hogy gyakorta megrendelésre dolgoznak a bírók, és a jogrend, a törvénykönyv csak "cifra szolga" számukra, akkor még inkább. És drága Borbíró Piroska, mindketten folytathatnánk az anomáliák felsorolását napestig. Köszönöm a hozzászülását!

Józsa 2009.09.17. 16:44:45

Mindig azt hangoztatják, hogy a vezető embereknek azért kell kiemelt bérezést adni, mert egyszemélyi felelősök mindenért, nagy teher nyomja a vállukat. Én viszont még nem láttam olyan vezetőt, aki a csődért,bűnért vállalta volna a felelősséget. Tipikus szlogen: én erről nem tudtam, ez nem az én területem. És ezzel el is van intézve. A számonkérés lehetetlen. Az óvodás játék jut eszembe: futunk egy kört a körbe rakott székek előtt, és mindenki elfoglal egy másik széket.A körtánc mindig folytatódik. Ellébecolnak, végkielégítik egymást, aztán helycsere egymással.Ezek soha nem tünnek el a süllyesztőben, hiszen "szakértő" emberek, rájuk mindig olyan szükség van, mint egy falat kenyérre.
Megáll az eszem, hogy ha belegondolok, hogy egy ilyen-olyan humánpolitikai tingli-tangli nő egy hónap alatt sokszorosát viszi haza annak, amit egy nem is átlagember, hanem pl. egy többdiplomás, családos ember 2-3 év alatt sem keres meg. És gondolom, hogy ezeknek a családtagjai is olyan helyeken matatnak a hivatalokban, ahol szintén dől a lé. Hát akarnak az ilyenek rendszerváltást? Ennél jobb életük az anyjuk hasában sem volt.Kicsit hazudunk összekacsintva, hogy dübörgünk, és az istenadta nép, ki tudja hányadszor, ismét csak bizakodik a szép jövőben, és X-et tesz a Fletó-Kuncze tandemre, mert most aztán belehúznak.Rémes, hogy mit tettek ezzel az országgal.Mert ha alkalmatlan emberek teszetoszaságának eredménye volna ez, talán csak-csak, de ez mérnöki pontossággal megtervezett folyamat következménye.És ez már bűn. Kiváncsian várom a választásokat. Ennyi mocsokság, ocsmányság, hazugság után le tudják-e nyomni ugyanazt a mócsingot a választópolgárok torkán, immár sokadjára.Pénz, paripa, fegyver lesz a célhoz.

Dyen 2009.09.17. 17:21:28

@Józsa:
"mérnöki pontossággal megtervezett folyamat", "Pénz, paripa, fegyver lesz a célhoz." - pontosan ezért félek én, hogy lesz-e egyáltalán választás, s ha igen, akkor mennyire lesz tisztességes az eredmény, mert a tét óriási.

FairyFeller 2009.09.18. 10:23:17

@Dyen:

Három, vagy 4 párt bejutásáról beszélnek.

1. Fidesz
2. Jobbik (Ki lesz a második erő...?)
3. MSZP

Az "A ki lesz a második erő...?" valóban aktuális kérdés lehet, nem úgy mint a Jobbik-SZDSZ összehasonlítás, hiszen már 2008-ban voltak olyan kevésbé publikált mérések, amelyek a Jobbiknak 8%-ot méártek.

Sőt, emlékszem még arra, amikor a mélyen tisztelt (...) Göncz Kinga asszony -jelenlegi EP-s emberjogi bizottsági alelnök- 2 héttel az EP-választások előtt az Este c. műsorban úgy nyilatkozott a Jobbikról, hogy: "Tudomásom szerint ők olyan 4% körül vannak..." - VAGYIS kockázatos rájuk szavazni, mert elvesztegetett szavazat lehet. A radikális rendpárt elnyomása éppolyan közös érdeke volt, és éppúgy közös érdeke jelenleg is két vetélytársának, a Fidesznek (talán még jobban!), mint az MSZP-nek.

Mert a jelenlegi tendencia szerint a Fidesz 2/3-os többséget nem fogja elérni a Jobbik támogatása, együttműködése nélkül. Afféle MSZP-SZDSZ együttműködésre (nem koalícióra!) fog rákényszerülni a Jobbikkal, amellyel azok kormánytényezőkké válhatnak. Kizárásuk, elszigetelésük talán most már lehetetlen.

De értem, mire célzol, Dyen! Talán a demokrácia nevében elcsalják a választásokat... (a jelenlegi "hivatalos" felmérések szerint -MEDIÁN- Fidesz: 68%; MSZP: 18%; Jobbik: 10%...)

A kérdésem: hogyan nem tudták elcsalni az EP-eredményeket? NA jó, talán Bokros 13 ezer plusz szavazatát a nevére írhatták és így a Jobbik nem 4(!), hanem "csupán" 3 képveselőjét küldhette ki... Lehetséges, hogy volt ilyen szándék (biztosan!), de úgy látszik aligha sikerült.

A negyedik párt (akikre lehtséges, hogy én szavaznék-amennyiben megalakul): Szepessy Zsolt pártja! Ugyanis pártot alapít, ha jól tudom. Ha így van, talán nekik is van esélyük, nem is kevés.

sóder 2009.09.19. 17:19:37

Mostmár az egy tőről fakadó probléma felvetései, és az ahhoz kötődő problémamegoldási készségének hiánya lévén csak azért is be fogom írni minden írása után azt, amit a "Nóra" ügyre reagáltam:O.K.Meggyilkolták.Együttérzek.Mást is megyilkoltak.Nem éreznek együtt. Maga se T. A. Gy..A magyar igazságszolgáltatás a rendőrállam hordaléka és önmagukat fogyatékossá degeneráló ügyészek és bírók szándékos felelősség alóli önfelmentése.Na és Ön? Szelektíven objektív, vagy éppen saját szubjektivitásának érvényt szerző bűnbakvadász-szuverén?Maga véresszájú,saját akaratából tudatosan korlátozott látószögű hazug is tud lenni.Vajon miért?Az Ön tudomása szerint van olyan meggyilkolt vagy jelenleg folyamatában gyötrés alatt álló áldozat és viktimológiailag történelminek is minősíthető koronatanú, akit pontosan az Ön módszeres szakkifejezéseivel demonstrált kínzással szaggatnak agyon, s kísérelnek meg kb..20 éve meggyilkolni.Miért van az, hogy Ön olyan hitelesen aposztrofálja e gyilkos módszeresség igazságosztó hitelességének szükségességét a jogos bosszú gyanánt.T. A. Gy.!Ön olyan információ birtokában van,amely az egyéni emberi felelősség kötelme alapján legalább a minimális szolidaritásra szólíthatná föl öntörvényű fenegyerekhez illő igazságérzetét egy adott, bizonyos, és maga által sorstörténeti kuriózumként bevizsgált történelmi személlyel kapcsolatban!A hitbéliek önmagukat eláruló, sorstársfeladó gesztusáról Ön immár konkrét tények tudomásával sem nyilatkozik, mivel szubjektív megítélése szerint a krisztussorsú magyar nem a legszimpatikusabb az Ön és T. Családja számára.Na igen ám!Mégsem teheti meg, hogy csak szelektíve kardoskodik gyilkosok vagy politikai vetületű gecisumákok ellen, ha Hazája elpecsételt sorstragédiájának konkrét árulóit pedig fedezi!!!A Maga együttérzése nem ad tükröt elegendő emberi tapasztalatról és a humanitást még emberfeletti erővel megtartó nimbuszveretes példahordozók melletti jellemes kiállásról!Hát bassza meg, T. A. Gy.!!!

sóder 2009.09.19. 19:14:02

A cikkhez adekvát tapasztalattal szolgálok alátámasztó információval:közalkalmazott, kb.másfél évtizedes munkaviszony után a munkakörében hasznosított 3(egyetemi ill.főisk.-i) diplomával netto 100 ezret szeretne keresni.Felelőssége szakmai,büntetőjogi értelemben kiemelt(külön nyilatkozathoz kötött),és mint közfeladatot ellátó személy, kiemelt státuszú alanyokkal való foglalkozása miatt hangsúlyozottan fokozott.Veszélyeztetett munkaköre vitathatatlan, különös jogszabályban ezirányú pótlékjogosult lehet, de a munkáltatónál nincs kollektív szerződéssel ratifikálva ez a járandósága.Minden nap extraterheltségű(krízisellátást végző)feladatot lát el maximális hatásfokon teljesítve.
Kicsit cinikus dolognak hat mindezt a 8 millás fizetéshez viszonyítva csupán "bérfeszültségnek" minősíteni.Egyébként ugyanezt a melót középvezetői státuszban bérkiegészítéssel kb.120 ezerrel méltatja a cég úgy, hogy az egy főre jutó ellátotti létszám 300/év-en felül van a krízist ellátó melóban.Ehhez persze társul még rengeteg felhasznált(vagy felhasználó által ellopott)elméleti találmány, módszer-gyakorlati munka és a belőlük származó hatástanulmányok,rendszerépítés,-amelyekhez minőségi szaktudás és felkészültség szükséges.Mindez történik egy olyan munkahelyen, ahol legalább egyszer életében mindenki megfordul, és ahol ezen ellátás eredménye más praxismodellben százezrektől több millióig dotált maszek alapon .És ez nem az egészségügy és nem is az oktatás.Mivel a találmány sokszor túl minőségi és a lakosság érdeke szempontjából rendkívüli várománnyal adna lehetőséget a társadalmi reparációra, javulásra,-ezért mivel ez a jelenlegre kummulálódó, és eddigiekben is folyamatosan zajló népirtási koncepcióval ellentétes(azt kiküszöbölő), a kormány nem támogatja, nem ad lehetőséget a kivitelezésére.
Ha sok-sok ember ingyen is teszi a dolgát másokért, legalább a feltételek megvonásával hagynák békén gőzerővel dolgozni, de inkább kurva nagyokat kap a pofájába.Ez így volt minden pártrendszer alatt, amely bármely égisz részéről hazaárulásnak, ember és népirtásnak minősül.
Miről beszélünk?
"Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!"

sóder 2009.09.19. 19:22:48

Népem harca jelenleg láthatatlan fizikai mivolt-
jában, érdemben lelki-szellemi síkon zajlik, és ha belegondolunk csak
így lehet sportszerű e küzdelemben helyzetünk és a számunkra elrendelt
győzelem esélye. Nem aktivista credoból vagyok teljes meggyőződéssel
erőnk és tehetségünk tudatában, hanem minden ősforrásunk birtokában
tudtunk eddig is meglepetést okozni a világnak, és fogunk is.
Csak a lélek tud újjá születni, feladatunk és tennivalónk e fény magára
mutatása által válik egyértelműen tisztává és helyénvalóvá, vigyázva
Utunkat.
Népem nem lehet felépítmény vagy szervezet függvénye, mert Istenfeje-
delmi nimbuszaink és hőstípusaink az érzelem intelligenciájával győznek.
Aki nem eredeti, indirekt értelemben vett csapatjátékos, az az ellenség.
Egy ideológia nem lesz szerves alapanyaga és erőforrása a közösségnek,
mert emberidegen módon hagyja cserben a benne bízókat, vagy bálvánnyá
tárgyiasulva jellegvesztett alattvalójává süllyeszti az embereket és megöli őket.
Egy fiúságban, őseinket egymás iránti szeretetünkről megismerhető
testvérséggel indulhatunk csak útnak, s akinek hiányzik eme alázata, az saját
sorsa irányítását is öncélú boldogtalanságra ítélve bukja el, másokért pedig
nem vállal felelősséget.Ez a véleményem Vukicsékról és az általam próbára
tett jobbik árulókról is.Az ávósok és idegenszívű hitbéliek ideológiai és jellemtelen
misztifikált céljai és diadalittassága csak szimbolikus erőtlenségű.
Nem tud aki nem akar. Önjelölt tanítók, egocicomás műmayerek, hazug
politikusok ágyazzák az emberi hontalanságot, ami felelőtlenség.
Egy nemzetközi védettségű szellemi cerberusz bizalmi kettős fecsegése duruzsol
a legnacionalistább megnyilvánulású nemzeti érzelmi bázis bizalmába férkőzve,
céljában mindig az igazi lelkierő bázisának kiteljesedését megsemmisíteni hivatva.
Nomád, de rebellis nemesi erővel bíró ősnépünket mindig fékezésre hivatott,
és vallási dogmatikájával eláruló,csend-rendért felelős és szektás bölcsek-tanácsú
álarcos zsarolóinak engedve és megfeküdve áll a kirakat seregszemléjével immár a
volt nemzetbiztonság folklórmilíciájával autentikus nemzeti erő gyanánt a bösztörpusztai
erkölcsi tragikum.Ez a kettős célú szerepzavar nem adott igazság-
alapot a tiszta elkötelezettségű sorsvállaló küzdelemnek Hazámban és máshol sem.
Mi magyarok azért tudunk még meglepetéseket okozni a világnak és fogunk is.
Hiteles képességű, s netán jól meggyötört, de meg nem tört, józan méltóságú
erőforrásunk felsorakozott csapatszelleme művészi módon idézi a változás szelét
kijátszott honunkban, mert vannak akikkel a történelem sem bírt el még soha,
és utálja az illúziók és bálványok tiszteletét.

asperjangyorgy 2009.09.19. 19:28:46

Sóder, le a kalapppal! Maga nagyon értelmes, művelt és intelligens ember. És egyáltzalán nem szorul rá az én megállapításomra. Vagy az elismerésemre. És ha egy 14 éves lány haláláról visszás dolgokat ír, akkor csak saját magát hergeli és minősíti. Ha rám hallgat, ne tegye. Mi itt a blogon nem bántjuk magát. Maga se bántson minket, és főleg olyan ártatlan gyerkelányt, aki iszonyú igazságtalansággal intézett el az élet. Üdvözli A.Gy.

sóder 2009.09.19. 20:16:45

@asperjangyorgy: Tisztelt Asperján György!

Egyik Hozzászólójának referáltam soraimat a "Nóra" ügynél, amelyet konkrétumaiban kifejtve tisztáztam e félreértést.Elnézést.
Ha önhergelésem bármely dolog jelentőségét befolyásoló kontrollzavaromat idézte volna elő életemben valaha is, már nem lennék.Igyekszem nyugodt lenni.
Szeretetteljes üdv: F.Zs.

sóder 2009.09.19. 21:04:08

ONTOLÓGIA I-II.Kedves A.György!
Az Ontológia I-II-ről van szó.
Tudja.
Szeretetteljes üdv., áldom bizalommal,
tisztelettel: F.Zs.

asperjangyorgy 2009.09.19. 21:36:23

Kedves F. Zs.
Köszönöm a sorait. Az összes bejegyzését elolvastam. Igen, érzem, hogy sorai mögött, között, és persze előtt!! sok-sok tapasztalat és megpróbáltatás van. És most már azt is pontosan tudom, hogy nem bántotta meg sem ennek a szerencsétlen, szörnyű sorsú-halálú kislánynak az emlékét, sem másféle bántási szándék nem volt Önben. Hát igen, Ön túl sokat tud hozzánk képest, mi ezekkel az ismeretekkel nem vesszük fel a versenyt. Lukács Gy. Ontológiájára utalt? Olvastam. A társadalmi lét ontológiájáról III. kötete (Prolegomena) a legérdekesebb, legalábbis számomra, talán azért is, mert az áll problémavilágában hozzánk (hozzám)a legközelebb (hogy a mai énünkhöz is, azt nem tudom, mert a megjelenés évében, tehát 1976-ban olvastam, és akkor még sok mindenről másként gondolkodtunk, mint manapság, és alapvetően másfajta tapasztalatok irányítottak bennünket).
Jó egészséget kíván Önnek Asperján György

sóder 2009.09.19. 22:30:39

Kedves Asperján György!

Az Ontológia I-II. az én versem, kizárólag az én nature saját versem.Messze semmi köze senki életművéhez. Ez valami egészen más.
Pontos.
Ön pirinyó félrevezetési ziccerrel viccelő Pali, de számomra veri a vagányság merészségének ormát.
Kiválóak a megérzéseim, jó helyen vagyok most.
Ha kételkedik, akkor tegye azt, amit ma egy MAGYAR-nak tenni kell.Gondolkodjon, és győzni fog.
A megállóhelyen kiszámíthatóan megjelent idealista bánat nélküli, méltóságos leballagása híján történt meggyilkolása fél hatkor történt.
Tudom.

sóder 2009.09.20. 11:43:05

Tisztelt Asperján György!
"egyáltalán nem szorul rá az én megállapításomra"
"sokat tud hozzánk képest"(ami egyébként másoknál beváló király zsargon duma)
megállapításai kérem ne jelentsék Önkimentését az Ön által pontosan tudott ténykérdésekben.
E meakulpájával csupán időt tud nyerni,vagy szándékom pontos kimenetelének irányadóbb kifejtését hagyja kibontakozni.Előmenekülő és sztereotípen bevált módon, ilyenfajta kimentéses ziccerrel lecsúsztatni társadalomtörténeti tényfeltárási, tetemrehívási kísérletemet magyar írói felelősségéhez méltatlan dolog.
Nem kioktatni akarom,kérem szépen,ne értse félre.
Nem esetem a kispálya az ügyben, a falvédőről se most dobbantottam.Nem is a saját sorsomat kívánom tyrannizálni Önök előtt, mert annak semmi jelentősége.
Szóval ehhez képest várom tisztelettel hozzáállását anélkül, hogy újra arra utaljon, hogy talán nem tudja pontosan, hogy miről van szó.
Tehát, polgári néven:Van két szövetségkötési helyszín:két hegy,hozzá egy Galícia-tervben össszeolvadó Szent Szövetség Európája és Kelet felől specializált kereszténységgel operáló buli, van egy áhított Haza: Magyarország minden náció védelmét emberi szolidaritással biztosítva.Mindehhez társul egy felfelé ágazó magyarországi érdekcsoport haza és emberárulással.Aki a magyarországi össznépi védőpolitikával ellentétesen cselekvő végrehajtó, az pedig az áruló.Van valaki más is.J.A.! Van ugyebár egy krisztussorsú magyar humanista költő, vagyis a fent említett grup meggyilkolt persona non grata-ja.Ő nem akarta kiárulni az elárultakat, de egy háborús ok casus bellijének jónak bizonyult.JA!Ezt az embert nem lehet félrevezetni,ahogy egy őszsenit nem lehet,- csak csapdába csalni egyetemes emberi felelősségére, lelkiismeretére apellálva.
Tisztában vagyok azzal, hogy vannak nem fórumra való dolgok.Hígye el,nekem, ez mostmár mindegy.
"Múlt-jelen-jövő elevenedik, háromból egy kerekedik..."-hogy én is költői legyek.
Kérem Önt,magyar embert, hogy gondolkodjon!
Nem értem, hanem a magyarokért,mert ez most és mindig, folyamatosan fontos.Minden rám fordított szíves figyelmét tisztelettel megköszönöm, maradok szeretetteljes üdvözlettel: Ferenczi Zsuzsanna

Dyen 2009.09.20. 19:51:20

Kedves Ferenczi Zsuzsanna!

Csodálatra méltó, hogy ennyi borzalom után is ember tudott maradni.
Bevallom először nem értettem írását, de most már nagyon kíváncsivá tett.
"társadalomtörténeti tényfeltárási, tetemrehívási kísérletemet" - ön vállalta a nyilvánosságot, kérem fejezze be amit elkezdett. Ha ez a haza szempontjából fontos, akkor ez erkölcsi kötelessége is.

"Ez a véleményem Vukicsékról és az általam próbára
tett jobbik árulókról is" - Vukicsékról nekem is meg van a véleményem, de mit ért a jobbik árulók alatt? Egyénekre vagy az egészre gondolt?

tisztelettel: Dyen

sóder 2009.09.21. 10:53:32

Kedves Dyen!

Feltétlenül egyénekre.Az a baj meglátásom szerint, hogy csapatszellem helyett ideológia van mindenhol.
A csapat lényege az egység, amelyben hierarchia szükségeltetik.Sajnos a demokráciában nem hiszek, mert az a tapasztalt gyakorlatban liberalitássá devalválódott.Sok a személyiségzavaros és valójában gyáva egyén, akik vagy fanatizálódnak, vagy önhangsúlyra törekszenek.
Integrált és erős, magas kontrollfokú, valamint befolyásolhatatlan öntörvényű vezetőre kellene hallgatni, aki saját sorsát képes irányítani:szuverén, és másokért is felelősséget vállal. Ilyen az antik ember,aki kiállta az idő próbáját mindenkor.Még az is a problémám, hogy az önfeláldozó bátrak bebörtönzéskor amúgy is ki vannak téve a megtöréssel,zsarolással való besúgásra kényszerítésnek, elég nehéz a dolguk. Véleményem szerint a "csapattársak" félnek kiállni mellettük, alkalmatlanok is rá, mert kispályáznak.Vezetői magányba kerülnek a "nagyok".Ember és ember között nagyon nagy a különbség.
A jobbik kellőképpen radikális, elég jó szerveződési képességű társadalmi erő.Számomra azonban bázisát tekintve motívációs túlnyitottsága hiba,ezen térfoglalási igényével fanatizálódással veszélyeztetett, és emiatt bűnbak kauzákra koncentrál, nem elegendő változtatási-kivitelezési erővel rendelkező célcentrikusság az irányvonala.Ezért nem integrálja a problémamegoldás gyakorlatát kellően koncepcionalizált, önálló és kreatív értelemben.Pedig eszmeisége jó, ha az nem fajul helyesen és tudatosan korlátozott látószögét túllépő ideológiába.
Az a baj, hogy valóban rengeteg az áruló.

Józsa 2009.09.21. 11:32:18

Integrált, erős,magas kontrollfokú,másokért is felelősséget vállaló...vezető.Elgondolkodom, érett-e, és alkalmas-e EZ A MAGYAR nép egy szebb, tartalmasabb életvitelre. Hanyag, csaló, becstelen,kitartás nélküli,képtelen a tárgyilagosságra, az önismeretre, önkontrollra.A családok, az intézmények képtelenek kicsi gyermekkortól tartással rendelkező, fegyelmezett embereket nevelni. Olvasgatom a fórumokat. Az ember ép ésszel azt hiszi, nem lesz senki, aki a devianciát, erkölcstelen viselkedést fogja pártfogásba venni. De igen! Legalább 50%-ban működik "a na és, kinek mi köze hozzá, jól teszi,azt csinál, amit akar,joga van" vélemény. Nincs közös akarat elítélni az erkölcstelenséget, jellemtelenséget, bűnt...Ilyen nép élére állhat bárki, nem megy semmire. És azt hiszem, csak ilyen népet lehet kihasználni, megalázni.

FairyFeller 2009.09.21. 12:40:24

@Józsa: Könnyű préda vagyunk... :(

Ezért tartunk itt, ahol. Áruló a politika, Zsuzsanna helyesen látja és ettől a gyalázatos emberi, istentelen attribútumtól nem mentesülhet egyetlen politikai erő sem. Azonban, mint ahogy nagy különbség lehet és van ember és ember között, óriási különbség van és lehet politika és politika között. Ebben talán joggal reménykedhetünk, talán egyszer majd bízni is tudunk benne. Tökéletes rendszer nincs, tökéletes ember sincs. De óriási különbségek(!) lehetnek és vannak is. Csak körül kell nézni, tájékozódni. Igaz a rendelkezésre álló médiából a többség számára nem könnyű tisztán látni, ébredni.

FairyFeller 2009.09.21. 12:48:17

@sóder: Örvendetes olvasnom, amiről ír. Én örülök az "általánosságban más" véleményeknek, főként, ha az én meglátásom is hasonló. Leírása alapján a jól működő teokrácia államrendszerének képe tárult elém, amelynek önmagában vannak a demokráciához képest kimagaslóan előnyösebb eredményei és sokkalta elviselhetetlenebb aspektusai is egyaránt.
Mi lenne, ha a kettőből, a demokráciából és a teokráciából a jót egyesítenénk, a rosszat pedig kiszórnánk...? A teokrácia nagyobb biztosíték az erkölcsökre (elsősorban politikailag érteném), a demokrácia pedig az egyén életterére jelent kedvezőbb megoldást. A kevés teokrácia közül az iráni a legjobb. A nyugati média torzító hatása ugyan más képet tár elénk (speciel jelenleg tényleg nagy ott a feszültség), de világutazók és kalandorok beszámolói alapján leginkább így foglalható össze: Iránban semmi sem olyan, amilyenről hallunk, sőt, minden az ellenkezője... - némi túlzással.

Dyen 2009.09.21. 13:32:17

@sóder: Köszönöm válaszát!

Kedves Józsa!

Az 50% már egészen jó arány :) , de az is lehet, hogy rossz fórumokat olvasgat :).
A viccet félretéve: A népnek mindig vezetőkre van szüksége, ez mindenhol így van és mindig így volt a történelem során. Mit vár el ettől a szegény magyar néptől (bár értem elkeseredését)? Évtizedekig azt "tanították", hogy csak a mának élj, fogyassz/vásárolj - lehetőleg hitelre, ne törődj másokkal de fogadd el a "másságot", ne folgalkozz a múltaddal és jövőddel se, ne vállalj gyereket, mert az csak nyűg és úgysem tudod eltartani, légy ateista, azt mutatták, hogy csak az tud érvényesülni aki csal, lop, hazudik, aki átgázol mindenen és mindenkin, hogy lesilányítottak minden értéket, hogy azt sulykolták belénk, hogy értéktelen, gyáva, múltnélküli, bűnös nép a magyar, stb. És ha ez ellen valaki felemeli a szavát vagy netán tenni is merészel, akkor arra rámondják, hogy rasszista, antiszemita, fasiszta, és ezekért a "deviáns" megnyilvánulásaiért akár börtönbe is kerülhet.
Az ön lesúlytó véleménye is (tudom rossz tapasztalatok következménye) bizonyíték arra, hogy nagyon sok embernél elérték céljukat azok, akiknek ez az érdeke.

sóder 2009.09.21. 16:50:14

Fairy
Az irániak történetileg és relációikban valamelyest analóg társadalmi sorsvetületeket hordoznak a magyarokkal.Az erősen hagyományalapú, fundamentumukra épült, tisztán nemzeti önképviseletük közvetlen közelébe hígulás férkőzött.Ez népük pozitív sorstörténetét, s egyuttal markáns normarendszerükön alapuló döntéseiket koncepcionális manipulációval eltérítette. Ez náluk is szétaprózódást,politikai koncentrációzavart okozott. Ennek társadalmi immunjaként a vallási normák objektív észlelésének világiasodott normáját, vagyis látens társadalometikai átértékelődéséhez vezető folyamatot indukált.Irán esetében is tragédia, hogy nem a helyi néplélektan olvasztotta magába a beáramló, jellegtelenítéssel operáló szemléletet, hanem ez utóbbi szubkultúrális mércéjűvé kezdte redukálni a hagyománycentrikusságot.Ez aztán valójában néppszichéjükhöz testált felépítményüket tönkretette.Pont olyan nehezen viselik, mint mi.
Egyszóval önmagukat veszélyeztető gesztussal vakon toleranciálódtak, miközben fundamentalizmusuk hagyományokhoz hű ereje nemzetközileg szélsőségként megdöntendő fanatizmusként kiszolgáltatott prédaként szolgál.Ez hazailag erőegybetartásukat mondva csinélt, nem primer társadalmi elégedetlenség révén hiteltelenítette.Az egyén erő-motívációit, a nép gazdasági erejét mint fundamentumban tőkeként megtarthatatlanná akarja tenni a nem produktív, hanem közvetítő jellegű destabilizáló. Mivel ez a stabil statikusságot bontó erőforrás az anyagi fundamentumot rombolja, ezért érdekekben testet öltő elsősegély "humánelvű"-ségét, mint kettős mércével való manipulációt a helyi hagyományok retrográd társadalmi átértelmezéseként próbálja leképezni, és a hazafiakra erőltetni.
Ez a sztereotípia távlatban azonban pont olyan akadályokba bukik bele, mint Magyarországon:
kényszeres a társadalom(történelmileg az egyén specifikumai ellenállnak,önfeladásra nem képes a történelmi és ősiség értelmében vett kollektív és sejtemlékezet erővirtusa miatt), csak ösztönerejű koncentrációval tudja magát fenntartani.Szövetségelvű, nemzetközi társadalmi rendeződés alanmyairól van szó a magyarok, irániak esetében is. Ha erejét megosztja, szétaprózza, akkor látens passzívként inproduktív,öngyilkos merénylővé válva egyuttal a környezetét is megsemmisíti.
Ezzel párhuzamosan(és ez kulcskérdés) Magyarország-Irán valós történelmi testvérazonossága az ősiség-eredet vonatkozásában vitathatatlan.Mindkét Haza esetében pontosan a Párthus Jézus ellen létrehozott egoszimbolista vallásháború igazolódott, amely mind misztikus , mind valósan és köztudottan igazolt, történeti értelemben elviselhetetlen gondot okoz a jogtalan hegemóniára törekvő bitorlóknak.
Irán vallási eszközei erősebbek ugyan.Az erőviszonyok relációértelmezése a magyarok esetében megfelelő ősiség és aktualitás tanulság feltárásával tudat-léte révén minden náció számára tiszta sor: a szimbiotikus és internacionalista magyarságélmény élő voltát igazolja.A magyar ember megközelítőleg sincs tisztában ősforrások által is predesztinált egyértelmű túlélési, létgyőzelmi muníciójával.
A rajta uralkodni akarók túltenyésztett elméletisége köszönőviszonyban sincs a magyarság természeti integrativitásával, természettörvény tiszteletével, de mégis a legnagyobb mértékben tart tőle, mert tudatában van, hogy szinte minden rajta múlik.

FairyFeller 2009.09.21. 20:19:49

@sóder: Kedves Zsuzsanna!

Elismerésem! A fenti gondolatsora rendkívül igényes, árnyalt és információ-gazdag, Asperján úr szavaival élve "mélyreszántó". Nagyon örülök, mert én is alapjába véve hasonlóan látom a kérdést, avagy az irániakkal való ősi és érzelmi rokonságot. Maga biztosan ismeri a szakszerű kifejezést, azt mondják, hogy hangzásilag a magyar és a farszi nyelv rendkívül hasonló. Ha valaki külföldi ismeri mindkettőt és becsukja a szemét és hallgatja: azt mondja az irániak (perzsák) úgy beszélnek mint a magyarok és fordítva. Számnevek: száz - szez | ezer - házer és még tucatnyi ilyen kvázi megegyező van (papucs, márvány...). Én mindezt nem tudnám ilyen igényesen megfogalmazni, bevallom az én gondolatmenetem kissé vontatottabb, ezért volt, hogy a kommentjéből újra elolvastam mondatokat.

Ami különösen megfogott - ha jól értem (és erre már más kommentjében is célzott): az egység fontossága, amely nálunk nem működik (két magyarnak minimum három véleménye van ugyanarról a kérdésről...), így kiszolgáltatottak, könnyű prédák vagyunk a rajtunk uralkodóknak. Iránban az egység mint olyan jelen van (különben nem volna olyan nagy tekintélyük az aktuálpolitikában - nem működne a rendszer a Nyugat nyomásának ellenére sem), azonban náluk sem szilárd az egység, amelyet első sorban a teokrácia ereje, morális tekintélye alapoz meg (legalább is eddig), majd pedig az Amerika-ellenesség, az erős és hatékony önvédelmi ösztön. Úgy hírlik nem merik majd katonailag megtámadni, a legcsekélyebb mértékben sem. A válság idején különösen nem valószínű.

sóder 2009.09.21. 21:25:33

@FairyFeller: Monoteista hívők.Ezen múlik minden.A magyar ember ősvallása szerint egyetemes Isten-teremtmény hitben foganva élt.A Koppány által átvett őshit lényege az ember önmaga magas számú(7) erő reprodukciójának Teremtőhöz kötődő fluidja.A magyar ember ellenségképében megjelenő "hét",a törzsszövetségi egység hétszeres erejű legyőzhetetlenségét példázza.Így magyarként csak a testvérség egységállapotában maradhatunk fönn.Azonban semmilyen tudatátállító,"személyiségfejlesztőnek" minősített tan nem adaptálható, amely tehát önmagunk legyőzésére szólít föl azáltal, hogy tagadjuk meg önmagunkat.Így maradtak a magyarok objektíve tudat-létükben átalakíthatatlanok,meggyőzhetetlenek, vagyis emberek.Amennyiben agymosottnak tűnnek valamikor is, akkor problémaformában jelenik meg a szellemük.Ez azt a kérdést is jelenti, hogy öntudatánál,vagyis magánál van-e a magyar ember.Ilymódon csakis fiziológiai szinten befolyásolható a tudata,a fizikai valóságával egyszerre.Ha morfogenetikailag támadják népünket, akkor a magyar- a magyar családlélek értelmében az együttlét, egybetartozás, testvérség effektív állapotának fenntartásával védett maradhat, az is marad!!!Gondoljunk tehát abba bele, hogy fizikai bomlasztással, genetikai szintűvé emelt fiziológiai életfeltétel-kényszerekkel, egymás elleni teljesen tudatos és koncepciózus gerjesztéssel, társadalmi megosztással kívánnak bennünket a kóma,tudatvesztés,cselekvőképtelenség
állapotába átkódolni.A magyarok esetében most tehát azért különösen nagy a tétje a társadalmi rétegek, csoportok egymásnak ugrasztásának, mert bennünket ezáltal átgenetizálnak-még csak nem is ösztönállattá, hanem antikrisztussá(rohadt kígyóvá).A székelyek Csaba vezérszavában kapták ezt a kötelmüket, hogy együtt maradjanak.A Koppányon keresztül reánk hagyományozott "embernek maradni" vallás hűen megőrizni,stabilizálni és reprodukálni hivatott az ember teremtett tulajdonságait,morfogenetikai determinánsait.Őshitünkkel erre különösen kell ügyelnünk az emberiség szempontjából is.Csak akkor maradhatunk emberek, ha magyarnak maradunk.

chardonnay 2009.10.02. 20:26:37

szebb jövőt!
az itt olvasottak számomra aki a közigazgatásban dolgozik,és elég sok mindent elég közelről lát (és forog a gyomrom rendesen)túl általánosak, sommásak.
végignézem amint úgy döntenek emberek életéről,hogy csak szavazni jönnek be a terembe és még azt sem tudja milyen napirendről szavaz az un. "többség".
de meggyőződésem,hogy igenis van köztük is tisztességes ember.csak ahogy én is,ő is félti az állását pedig az enyém egy fizikai nem túl jó állás(alig több mint minimál bérért) mégis kapaszkodom bele,mert ha még ez sem lenne.....
A jelenlegi "elit" úgy ahogy van leszerepelt,de gondolkozzatok el azon a legutóbbi századvég felmérésen, még mindig van 30% aki erre szavazna.
A vak hit,hogy az új erő amit a jobbik képvisel majd jobb lesz.......nem hiszek már benne.ők úgy tűnik erőtlenek ehhez nem képesek elérni a kitűzött célt közben szépen lassan szétforgácsolódnak(talán a média is erre játszik)
amíg MI össze nem fogunk és le nem ülünk 2 millióan a Kossuth téren és szépen csendben azt nem mondjuk,hogy ebből elég addig itt nem lesz semmi.
2-300 kukát rugdaló gyújtogató gyerek fogja ezt helyettünk elvégezni?nem hiszem........
tenni kéne amit a haza elvár ilyen helyzetben.

asperjangyorgy 2009.10.02. 20:42:11

chardonnay
igen, egyetértek, elég volna, ha egymillió magyar leülne, és egymillió embert nem lehet elzavarni, mert egymillió magyar maga az igazság.
Én ott leszek öregen, fáradtan is.
Mert ezekben - egyikben sem - nem lehet hinni.
Kedves chardonnay, menjünk, én benne vagyok. Ki csatlakozik még hozzánk?????!!!!!

FairyFeller 2009.10.03. 09:46:40

Én is csatlakozom! A Horák Nóri emlékkő avatásán is jelen voltam és több az áldozatokkal való együttérzésért, a közbiztonságért tartott demonstráción úgyszintén, még ha ezekben a média nem is hirdetett egyáltalán összefogást - ellenben a már megszokott kettős mérce szerint sok másban igen...

Szükségesnek látom az összefogást Hazánkért, hogy erőt mutassunk érte, azaz demonstráljunk, tiltakozzunk. Ugyanakkor a szavazóurnáknál is ugyanezt a mentalitást tartom helyesnek.

Máté Péter - Hazám -> www.youtube.com/watch?v=Vk1QQP7O3dM

"Bárki vessen követ rám..."

FairyFeller 2009.10.03. 11:57:34

Tisztelt Asperján úr! Tisztelt blog-Látogatók!

Hogyan értékelik a következő hírt?

-> mti.hu/cikk/427103 (csupán regisztráltak számára olvasható)

Íme:

"Pártot alapít a monoki polgármester"

...
" A bíróságon várja a bejegyzést a monoki polgármester pártja, az Összefogás - tudta meg a Népszava.

A „munkáért segélyt” programmal, majd Btk. módosítási ötletével, végül a szociális kártya bevezetésével ismertté vált Szepessy Zsolt úgy véli, a 2010-es országgyűlési választásokon bejutnak a parlamentbe - írja szombati számában a lap.

A polgármester elmondta: nemrég tartották meg az alakuló ülésüket, amelyen őt választották meg elnöknek.

Az új pártot „problémamegoldó”, az „emberek gondjaival foglalkozó” szervezetként jellemezte, és kerülte, hogy jobb- vagy baloldalinak nevezze.
Vissza kell adni az embereknek a létbiztonságba vetett hitüket; munkahelyeket kell teremteni; vissza kell állítani a közbiztonságot, meg kell oldani a cigányság helyzetét, azaz vissza kell őket vezetni a társadalomba - fogalmazta meg a bejegyzésre váró párt vezetője a szerinte legfontosabb, megoldásra váró feladatokat." (...)

Úgy vélem, NAGYON KOMOLY konkurense lehet a médiában sokat kritizált Jobbiknak.

Evo 2009.10.03. 18:55:43

Fairy, úgy legyen. Ehhez azért kell egy program is, ami nem csak a fenti témákat érinti. Bízzunk benne, lesz az is, és bízzunk benne hogy még nagyon sok párt fog alakulni akik komoly konkurenciát fognak jelenteni egymás számára. Ez kell ide, küzdjenek és bizonyítsanak, ha kell nekik a hatalom!

chardonnay 2009.10.03. 19:45:56

Tisztelt Asperján Úr!
indítsuk el. mérjük fel van-e akár ezen a blogoldalon támogató erre.nem gondolom,hogy én egymagam képes lennék ennek a megszervezésére,de ha megfelelő publicitást kapna biztos vagyok benne,hogy van 1 millió ember aki hajlandó egy TELJESEN BÉKÉS megmozduláson résztvenni.Úgy gondolom,hogy ennek valakinek az élére kéne állni egy kis vidéki senki,mint én nem hiszem,hogy ennyi embert meg tudék mozdítani.egy a lényeg semmilyen párt,vagy politikai szerveződés ne vegyen ebben részt.
várom a véleményét ötleteit,miután minden bizonnyal több ismeretséggel és lehetőséggel rendelkezik,mint én.
Üdv.

Dyen 2009.10.04. 17:14:42

@chardonnay: OK, én is megyek! Akkor már vagyunk öten :( Én sajnos biztos vagyok benne, hogy nem lehet találni 1 millió embert, aki kimenne az utcára egy KÖZÖS cél érdekében. Egyébként az emeberek már nem is hinnének abban, hogy civil megmozdulás, ezt a jelzőt már lejáratta a CÖF - fideszközeli szerveződés. Ők különben 23.-ra megint szerveznek egy "pikniket" a Kossuth térre.

"amíg MI össze nem fogunk és le nem ülünk 2 millióan a Kossuth téren és szépen csendben azt nem mondjuk,hogy ebből elég addig itt nem lesz semmi." - és utána mi lesz? Utána békésen hazamegyünk? Mit érünk el azzal, ha azt mondjuk, hogy elegünk van az eddigi politikából? Jó, mondjuk elzavarjuk azokat, akik a parlamentben csücsülnek. És a többivel mi lesz, a bankárokkal, a multikkal, a médiaszereplőkkel, a rengeteg ingyenélő ilyen-olyan bizottságokban ülőkkel, a bírákkal, az ügyvédekkel (még felsorolni is nehéz a rengeteg parazitát)? Hogyan akadályozzuk meg, hogy átmenekítsék magukat, mint ahogy ezt teszik 20 éve? És ki fog, melyik párt vagy szerveződés az ország élére állni? És mi lesz, ha mindenki hazudik a népnek, mi lesz, ha minden marad a régiben, csak a székek gazdái cserélődnek? Kinek lehet hinni? Azt hiszem sikerült az „oszd meg és uralkodj” stratégiával lehetetlenné tenni, hogy e nép bármit is elérjen. Igaz az a mondás, hogy hárman négyfélét akarnak.
Mikor meghallottam, hogy Szepesi Zsolt, monoki polgármester pártot alapít, akkor eléggé elkeseredtem. Lehet, hogy jó szándék vezérli, de biztos, hogy kell nekünk még egy párt? Mi a célja ezzel? Azt nyilatkozta még tavasszal, hogy neki a Jobbik túl radikális. Vajon tud elég hívet szerezni a választásokig? Vajon melyik párt helyett fognak rá szavazni? Nekem az a véleményem, hogy ha a Jobbiktól vesz el szavazatokat, akkor ez nagyon rossz döntés volt, mert ezzel a Fideszt erősíti. Nem lenne szabad engedni, hogy a Fidesz kétharmadot érjen el a parlamentben, mert akkor gyakorlatilag azt tesznek, amit csak akarnak, és akkor minden marad a régiben, csak egy kis (ál)nemzeti mázzal leöntve.
Mostanában sok hozzászólást, blog-ot olvastam a Nol-on, kíváncsi voltam az ottani véleményekre. Meglepődve tapasztaltam, hogy sok jobboldali blog-bejegyzés is található. Arra a kérdésemre is választ kaptam, hogyan lehetséges az, hogy még mindig ilyen nagy az MSZP tábora. Nagyon sok baloldali elkötelezettségű ember van, aki még „hisz a mesékben”, aki nem akarja tudomásul venni, hogy az igazi „szocializmus” csak papíron létezik, soha nem volt és nem is lesz. A szó nemes értelmében vett szocializmus nem létezhet kapitalista keretek között. Ebben a világban, ahol minden a pénzről szól, ahol mindent a pénz hatalma irányít, itt nem lehet szociális érzékenységet elvárni, mikor már az sem nagyon érdekli a hatalom birtokosait, hogy a nép, a „rabszolga” túléli-e ezt az egészet. De a hithű baloldali soha nem fog jobbra szavazni, inkább sehova. A fanatikus Fidesz-hívők pedig szintén nem akarják tudomásul venni, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni. Nem lehet nemzeti érzelmeket hazudni úgy, hogy közben csontig nyalunk az EU-nak, Amerikának. Az únióban nincs helye (akármit is mondanak) a nemzeti érdekeknek stb. Szóval nehéz dolog lesz a választás, de valakik mellé le kell tennünk a voksunkat, mert ha nem tesszük, akkor lemondunk az egyetlen beleszólási lehetőségünkről is. „A magyarok istenét kérem, vigyázzon ránk!”
Huhh, lehet, hogy egy kicsit zavaros amit írtam, de eléggé pesszimista vagyok a jövőt illetően és ezért el vagyok keseredve.

FairyFeller 2009.10.04. 19:31:27

@Dyen:

Nagyon jól írod! Az apám szerint Szepessy megjelenése azért nem előnyös, mert ezzel a "jobboldalt" megosztja. És ez éppen az MSZP-nek kedvez. Nem gondolom, hogy az MSZP malmára hajtaná a vizet, vagy hogy ilyen szándékai volnának, a veszély minden esetre fennál. Én ugyan nagy becsben tartom Szepessy alig másfél éves híressé vált nagy hullámot indító ténykedő politizálását (segélyért munka, avagy "szociális fizetés" | a kesznyéteni Barna bácsi védelme, az ügy védelme, az ügyvéd fizetése, befogadása Monokra - mivel feleségével együtt elüldözték a romák | szociális kártya, stb.) és egy lapon említem becsületében Répás Józseffel, elvakultan mégsem bízom benne. Ugyanakkor mégis hiszek neki, jók a szándékai, a Hazáért. Hasonlóképpen úgy gondolom, hogy például a Jobbik által szervezett kiskunlacházi demonstráció előtti hetekben nem azért volt annyi felháborító etnikai konfliktus, mert a Jobbik "megrendelte" és így "kapóra jött" nekik, hanem a valódi, nem megkérdőjelezhető létező problémát tették sarkalatosabbá, teljes mértékben kifejezővé.

Dyen, az MSZP táborából sokan szavaztak a Jobbikra, sokan váltottak ("az MSZP is sz*r, csak a fidesz ne legyen" - megfontolással), főként a fiatalok. Nem tudom hány százalékuk lesz majd a választások után, de a kérdés szerintem már most is reális: "Ki lesz a második erő...?"

FairyFeller 2009.10.04. 19:37:31

Egy szórakoztató felvétel (2008.augusztus) -> www.youtube.com/watch?v=oSIq3AF_tnc

Szepessy Zsolt az A la Carte vendége, próbálnak gáncsoskodni az avval megbízottak, akik végül magukból csinálnak hülyét... :)

A téma: "szalon-rasszizmus" | "szociális fizetés" | Barna bácsi, aki a termését védte (a kerítésén belül! - nem az utcai kerítésébe vezett áramot, mint ahogy a "nagyérdeműt" megvezette a politikai házimédia)

10 perces részletekben nézhető végig (03-06-os szegmensek)

így a következő részletek -> www.youtube.com/watch?v=groM0-klBHY

-> www.youtube.com/watch?v=C4uyOHDKLy4

-> www.youtube.com/watch?v=hZlCw1ek-j4

chardonnay 2009.10.04. 19:52:08

@Dyen:
Kedves Dyen!
akkor álljunk ki a Hősök terére és dőljünk a kardunkba..........nagyon nem értünk egyet.ha úgy állunk hozzá ahogy Te leírtad akkor még most szaladjunk a Dunának.
56-ban tudták az emberek minden pillanatban,hogy mi fog következni, mindíg tisztában voltak a következményekkel ugyanmár!
egyszer és mindenkorra tessék tudomásul venni, hogy érted és értem senki más nem mozdítja az ujját sem csak MI. meggyőződésem,hogy mostmár van több,mint 1 millió ember aki BÉKÉSEN nyugodtan KI TUDJA MONDANI,HOGY ELÉG!
a többi hidd el hogy egymásból következően elindul és megoldódik.az első amit ki kell mondani az eu-val való szakítást és az államosítást.azok az emberek akiket Te említesz hidd el maguktól elmenekülnek,csak erőt kellene mutatni végre,nem otthon puffogni......
segítség kéne 1 hiteles megbízható ember aki ennek hajlandó az élére állni......
elkeserítő ez a hozzáállás nem is lehet így még reménykedni sem,hogy legalább valaha jobb lesz. de ha jó továbbra is rabszolgának lenni akkor puffogj otthon tovább.......
vissza kell venni a termelőeszközöket(gyárainkat és földjeinket) a saját kezünkbe és 10 év alatt talpra áll az ország.
Aki csal aki becsapja az embereket az tudja,hogy van elég üres lámpavas az andrássy úton ez pont elég visszatartó erő.ebben az országban az egyik legnagyobb baj,hogy semminek nincs következménye................

Dyen 2009.10.04. 22:27:49

@chardonnay: Félreértettél! Én ugyanazt gondolom, mint Te, csak ebben az évben már több megmozdulást is szerveztek és soha nem sikerült néhány ezer embernél többet összehívni. Amikor tavasszal a CÖf utcára vitt nagyon sok embert (nem emlékszem mennyien voltak, de sokan), a Jobbikosok is csatlakoztak hozzájuk, aztán mi történt? Jó sokan elmondták, hogy elég volt, aztán haza mentek és minden maradt a régiben.
" 1 hiteles megbízható ember aki ennek hajlandó az élére állni " - de ki az, akiben mindenki megbízik? Te vagy én? De ha Neked van valamilyen ötleted, hogyan lehet megszólítani az embereket, benne vagyok, menjünk.

Evo 2009.10.05. 16:02:39

Dyen, abban teljes mértékig egyetértek veled, hogy az új párt, amennyiben valóban sikeres lesz, a jobbik szavazókat fogja megosztani. De ne felejtsük el, hogy a jobbik valóban egy radikális párt, és jelenlegi népszerűségét -a szimpatikus programján túlmenően - nagyban annak köszönheti hogy az emberek a fideszből és az mszpből is kiábrándultak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy sok ember nem meggyőződéses "jobbikos" , hanem úgymond kényszer jobbikos, mert történetesen ők is túl radikálisnak tartják. Valamint a jobbikról ne feledjük el, hogy eme radikalizmusának és "kezdő", valamint meggondolatlan mivoltának köszönhetően könnyen saját szavazótábora ellen (is) fordulhat. Ez a párt még nem forrt ki, és erre ékes bizonyíték az időnként megjelenő inkább kamaszos mintsem diplomatikus megnyilvánulásaik. Ebből eredendően érthető hogy sokak minden szimpátiájuk ellenére "tartanak" tőlük. Kényszerből rá szavaztak a sok rossz közül a kevésbé rossz alapon, de ez nem jelent teljes elkötelezettséget és teljes azonosulást a párt mindennemű eszméjével, megnyilatkozásával.
Ebből a szempontból az új párt valóban ziláló hatással lehet a jobbikra, DE elképzelhető hogy pontosan a kevésbé radikális berendezkedése miatt meg fogja tudni nyerni a nem meggyőződéses jobbikosokat, valamint azon embereket akiknek még a választásokig sikerül kiábrándulniuk a fidesz mszp házaspárból. Taktikailag mindenképpen nyerő a választások előtt létrehozni egy ilyen "gyűjtőpártot". A se ide se oda emberek pártját.
A jobbikot tekintve az új párt bomlasztó hatása nem feltétlen fogja a fidesz malmára hajtani a vízet, és ha a jobbik és az új párt együtt jelentős többséget szerez akkor könnyen megeshet hogy a mostani majdnem biztos fidesz nyereség egy szép kisebbségbe megy át. Milyen szép is lenne ha a két fő, országunkat nyomorba döntő párt kisebbségben (vagy sehogy) nyomná a parlamentben! :)

Evo 2009.10.05. 16:18:35

Szép lenne ha egy - két millió ember kimenne az utcára békésen tüntetni és elzavarni a parlamenti ingyenélőket..De Dyennek igaza van abban, hogy nem fognak kimenni. A jelenlegi ingyenélők olyan mértékig ragaszkodnak a hatalomhoz és az ebből származó nyereségükhöz, hogy szó szerint véresen komolyan vennék az alkotmánynak azon pontját, hogy a mindenkori hatalmat erőszakkal megdönteni nem lehet. Ha kizúdulna az utcára bármely millió ember, nyugodtan el lehetne hinni, bármilyen békésen is kérnék hogy távozzanak a parlamentből a kártevők, ők nem tennék meg. Ellenben a békés tüntetést átminősítenék "erőszakos" hatalom megdöntési kísérletté és saját népük közé lövetnének. Higgyétek el, hazaárulóknak nem érdekük saját népük védelme, őket kizárólag a hatalom, a pénz és a kiváltság motiválja. Így az sem érdekelné őket ha a fél magyar lakosságot le kéne mészároltatniuk - csak hatalmon maradhassanak.
Ne feledjük, volt már erre példa a történelemben. És azt se feledjük, hogy akik most a parlamentben ülnek és gyártják a szemetet vagy éppen békésen végigalusznak egy törvényjavaslat megszavazását, miközben dollárjelek ugrálnak a szemük előtt- ezek a magyarellenes hazaárulók nagyon csekély kivétellel mind az egykori "hazaszerető" ősapáinkból illetve azok leszármazottjaiból áll...
Éppen ezért én azt mondom, az egyetlen út a jelenlegi hatalom megdöntésére és a nagytakarításra -a választás. Többre mennénk azzal ha arra törekednénk minél több honfitársunk tisztában legyen a szavazás folyamatával, valamint bizonyos szellempártokra való leadott szavazatok jelentőségével. Tapasztalatom szerint, nagyon sokakat nem érdekli vagy nem tulajdonít ennek a dolognak túl nagy jelentőséget, és eszükben sem jut, hogy a változás amit nagy valószínűséggel ők is akarnak, mennyire függ attól hogy tisztában legyenek azzal milyen hatást gyakorol egy egy "csak úgy" leadott szavazat a parlamenti erőviszonyok megformálásában.
Sokan csak úgy gondolják, elmennek szavazni és akkor ők mindent megtettek, de sajnos ez nem ilyen egyszerű, szavazni taktikailag is tudni kell és érteni is kellene az x -eink következményét.

Dyen 2009.10.05. 18:41:33

@Evo: Én sem rakaszkodnék feltétlenül a Jobbikhoz, de eddig más párt nincs, amelyik igazán nemzeti érdekeket akarna képviselni.
"Milyen szép is lenne ha a két fő, országunkat nyomorba döntő párt kisebbségben (vagy sehogy) nyomná a parlamentben! :)" - szívemből szóltál :))

chardonnay 2009.10.05. 21:32:37

@Evo: A világért sem szeretnék senkit megbántani,de ez a folyamatos kifogáskeresés teljesen kiakaszt.Tételezzük fel,hogy demokráciában élünk,még ha ez egy eléggé sajátosan működő,de akkor is demokrácia.Ezt persze nem kell szeretni (nem is szeretem,majd egyszer leírom miért),de tényként el kell fogadnod,hogy azt egyetlen csibész tróger parlamenti hájfej sem engedné meg magának,hogy tömegbe lövessen.Ha meglátna a parlament ablakából egy ekkora tömeget semmi máson nem járna az esze,csak,hogy miként meneküljön.Van az a pont amikor már nem meri tovább feszíteni a húrt.
Amit leírsz Te is és még többen az semmi más,mint kifogáskeresés és annak megmagyarázása,hogy miért jobb otthon puffogni,mint tenni bármit is a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért.
Ez nem vezet sehova könyörgök inkább próbáljunk a megoldáson gondolkozni.........

Dyen 2009.10.05. 22:06:59

@chardonnay: De hogyan győzzünk meg 1 millió vagy akár csak ötszáz ezer embert?

Evo 2009.10.05. 22:09:17

chardonnay, az éremnek mindig két oldala van íme rá a példa. te az egyik, én a másik.csak azt ne mondd kérlek, hogy ez kifogáskeresés, mert nem az. én a többet ésszel mint erővel híve vagyok, több okból is. az egyik az, hogy bennem már szikrája sincs meg annak a naívságnak hogy azt higgyem: kinéz a hájfej a parlament ablakán és nem engedi meg magának hogy a tömegbe lövessen.ugyan már. megengedi magának. és tudod miért? azért mert ha ilyen megmozdulás után kellene "lelépniük" onnan, az útjuk egyenesen a börtönbe vezetne. messzebb megyek, attól függően ki kerülne utánuk hatalomra: a bitófáig. de az is lehet hogy a tömeg már az odavezető úton meglincselné őket..

szerinted egy hazaáruló mit választana: én vesszek vagy a nép?
a nép kárára döntene. ahogy azt eddig is tette. és tudod mivel magyarázná? hogy az alkotmányos jogainkat védte ezzel a lépéssel..és itt jön a demokrácia a képbe: azért lőttek a tömegbe mert a hatalomra veszélyes megmozdulás volt. és védeni kellett azon szavazópolgárok jogait és döntését akik a megmozduláson való meg nem jelenésükkel támogatták a jelenlegi hatalmat. ez is a demokráciának a része.
és itt sorolhatnám miért utálom a demokráciát, de nem teszem meg, mert vélhetően ugyanazokat az okokat hoznám fel amiket Te is.

engem nem zavar ha azt hiszed, nem teszek azért hogy véget érjen ebben az országban ez a hosszú évtizedek óta tartó rémálom. és hiszek benne, hogy Te is teszel érte, még ha másképp is vélekedsz a hogyanokról mint ahogy én.

FairyFeller 2009.10.06. 10:02:17

A fentebbi gondolatokhoz annyit fűznék hozzá, hogy annak idején a francia forradalom is "törvénytelen" volt, mára pedig az egyik legbüszkébb néppé tette a franciákat (amennyiben, ha nem voltak már azok mindig is). Aztán remélhetőleg sok-sok olyan értékkel szolgálnak majd a jövőben is, amelyekre egyszer büszkék lehetnek unokáik.

Dyen: a Jobbik nagyjából 100 ezer embert volna képes kivinni Budapest utcáira (feltéve, ha volna lehetősége a médiában mozgósítani "elit" bázisát - például a teljes, 3500 fős Magyar Gárda is ott lenne), ha a Fidesz együttműködne, akkor még több százezer ember egyesülne, amely már beteljesíthetné Chardonnay elképzelését. Ahogy írtam korábban: én is csatlakoznék!

Mi azonban a saját környezetünkben, együtt sem volnánk képes meggyőzni 50 embert, hogy menjünk. Pedig nem a szándék hiányozna, hanem a jellemző összefogás, a médiumok.

Ha kormányérdek fűződne hozzá, akkor biztosított volna a média, mint például a néhány hónappal ezelőtti: "Tiltakozzunk a gyűlöletkeltés és a kirekesztés ellen!" - amelyet én magam legalább 5x hallottam a rádiókban. Körül-belül 2000 ember el is ment (totál égés), "az SZDSZ elit légiója", és úgy emlékszem történ is atrocitás, elütöttek szemből egy szabályosan közlekedő motorost egy egyirányú utcában, ezután pedig még rá is támadtak...mivel extra sok rendőr biztosította a demonstrációt, ezért rövidesen a gondatlanságból (vagy jogosítvány nélkül) történt baleset és a bűncselekmény helyszínére érkeztek, ahonnan a fiatal "sofőr" elmenekült, a család többi tagját elérték, akik viszont bökdösték a rendőröket...

Én csak olvastam ezt, nem voltam ott. Lehet, hogy nem is igaz. De el tudom képzelni magam előtt ezeket a "rendkívül toleráns" embereket...

Dyen 2009.10.06. 11:15:26

"Teljessé válik a forradalom!"

"2009. október 23-án a Civil Összefogás Fórum szervezésében civil ünnepséget tartunk, ezzel a hívó szóval: „1956 a miénk, civileké! A szavazatok fegyverével befejezzük a forradalmat!”

A Hősök terén ismét kezet fog a vidék és a város, akár 1956-ban. Újra összeáll a nép, mutatva ezzel a nemzet egységét és cselekvőképességét, valódi szabadságvágyát." - na vajon ezen mennyien lesznek? :)

www.magyarhirlap.hu/velemeny/teljesse_valik_a_forradalom.html

chardonnay 2009.10.06. 11:23:14

Kedves EVO,DYEN,FAIRYFeller!
először is biztos,hogy nem kell meggyőznötök senkit.van olyan rossz állapotban az emberek jó része,hogy ha látnának Békés megmozdulást a saját céljaikért automatikusan csatlakoznának.
Egy párt,vagy párthoz köthető civil szervezethez nyilván nem.
EVO! amit Te leírsz az egy fegyveres katonai diktatúra ez lenne ma Magyarországon?áh....
azok az emberek a szaros életüket sokkal jobban féltik,mint hogy szembe merjenek menni ekkora tömeggel és azt se felejtsd el,hogy a rendőrség állománya sem egyként szoci szavazó,ismerve egy párat nekik is tele van a púpjuk.nyilván egy szintig végrehajtják a parancsot és aztán.......
FAIRYFeller!
az általad leírtak egy része hasonlít egy korábbi hozzászólásomban említett 56-os eseményekre. 56-ban sem tudták az emberek minden pillanatban,hogy mi fog következni,nem mindíg voltak tisztában a következményekkel.de megmozdultak tették a dolgukat és nem azzal voltak elfoglalva ,hogy mit miért nem lehet megcsinálni ami sajnos ezen a blogon leginkább jellemző.
minden megnyilvánulásom egy békés ,de határozott változásra vonatkozik,meggyőződésem,hogy erőszak nélkül is célt lehet érni esetleg tovább tart....

chardonnay 2009.10.06. 11:39:33

és,hogy miért? azt az elmúlt 20 év igazolja.
ami eddig történt az most már biztosan látszik,hogy hova vezet...

Evo 2009.10.06. 12:02:32

chardonnay, legyen igazad.
és azt mégis hogy akarod kivédeni, hogy a korpa közé disznó ne keveredjék?
kimegy kétmilla ember az utcára, békés szándékkal. hogy fogod kiszűrni hogy olyan emberek ne keveredjenek a tömegbe akik nem kezdenek el kirakatokat betörni, gyújtogatni, molotovot dobálni? ugyanis elkerülhetetlen hogy ilyen emberek is csatlakozzanak a tömeghez. és kétmillából már elég ha 100 ember dühöngeni kezd, mindjárt káosz tör ki és erőszakos fellépéssel szembesülsz. nagy tömegben pillanatok alatt elszabadulhat a pokol, erőszakra pedig MINDIG erőszak a válasz!
te, vagy ő, vagy én, vagy MI,vagy akárkik, ugyan mégis hogy kontrollálnánk egy milliós tömeget?
erre mondtam hogy többet ésszel.
ébredj fel chardonnay, a dolgok nem mindig feketék- fehérek és a pokolra vezető út is jó szándékkal van kikövezve...
tudni kell felmérni a következményeket, márpedig az mindig van.
elég ha megnézel hozzá egy neccesebb futballmérkőzést.

Dyen 2009.10.06. 13:37:32

@chardonnay:

"emberek jó része,hogy ha látnának Békés megmozdulást a saját céljaikért automatikusan csatlakoznának." akkor lenne néhány kérdésem:

- Hogyan tudatnád az emberekkel, hogy mi a célja a békés megmozdulásnak? Felírná mindenki egy táblára, hogy "békésen kérjük a parlamentet, hogy oszoljon! , Mindenki mondjon le! , Tolvajok haza! , Elegünk van ebből a rendszerből! , Valódi demokráciát akarunk! ... " ? ilyen feliratok láttán már jogosan mondhatják, hogy meg akarod dönteni a mostani demokratikus rendszert, tehát üldözendő vagy.

- milyen emberek csatlakoznának ma Budapesten egy ilyen megmozduláshoz? Hány ember is él Budapesten (mert ugye a vidékieket ki lehet hagyni, hiszen onnan messziről nem látnák a békésen vonulókat) és Budapest lakóinak többsége milyen beállítottságú?
Már írtam, hogy kedvenc szórakozásom mostanában a baloldali fórumok hozzászólásait olvasgatni. Nagyon sok olyat olvastam, amelyek szerint nincs is ebben az országban semmi baj, ez csak a jobboldal uszítása, hogy hatalomra kerüljenek. Ezeket az embereket akarod az utcára vinni?

_ de tegyük fel mégis összejönne néhány ezer ember, mit csinálnánk, ha jönnének a robotzsaruk és felszólítanának, hogy haladéktalanul menjünk haza, különben előveszik a tömegoszlató eszközeiket - mert nem a "békés, becsületes, hazaszerető" rendőrt küldenék ellened az biztos, ezeknek a rendőröknek a többsége egyszerű zsoldos, ők azt tennék amit parancsolnak nekik.

- "saját céljaikért automatikusan csatlakoznának" nekem meggyőződésem, hogy ma nincs az országban összesen 1 millió ember, akik egyformán képzelnék el a megoldást a mostani helyzetre.

Dyen 2009.10.06. 14:01:03

Chardonnay, de valamit azért tehetünk. Minél több embert meg kell győznünk környezetünkből, hogy menjenek majd el szavazni, arra aki szerintünk a legtöbbet teheti ezért az országért.

Evo 2009.10.06. 14:29:33

Dyen, attól tartok hogy ez így ilyen formában még kevés lesz...:(
Nem elég meggyőzni őket hogy menjenek el szavazni..arról is meg kell győznünk őket, hogy nem természetes dolog az, hogy meglophatóak és elárulhatóak vagyunk. Sajnos, sokan ebbe beletörődnek "úgyis lopnak" legyintéssel és természetesnek veszik, mert megszokták. Fel kell rázni őket, ébredjenek tudatukra hogy ami itt folyik, az nem természetes, hanem TERMÉSZETELLENES!

Dyen 2009.10.06. 14:39:57

@Evo: nem természetellenes hanem HAZAÁRULÁS! igen, én is arra gondoltam, hogy fel kell rázni, meg kell győzni az embereket. nagyon sokan gondolják úgy, hogy nem érdemes elmenni szavazni, mert úgysem lesz változás, a kisembernek mindig rossz lesz stb. A legfontosabb az lenne, hogy tisztázzuk, kik a felelősek a mai helyzetért, de ez a gondolat már messzire visz...:(

Evo 2009.10.06. 14:55:03

Dyen, igen, ezt a megtörtséget kell kiűzni az emberekből. Meg kell tanítani őket újra lelkesedni, bízni és hinni.Meg kell tanítani nekik, hogy ne féljenek az újtól és a változástól, mert az elmúlt évtizedek gyalázatával szemben az új lehetőségekben mindig ott rejlik a javulás szele. A múlt már semmi jót nem hoz, csak végleg tönkreteszi, szétzilálja ezt az országot és még csak reménnyel sem kecsegtet már a javulásra. Nem szabad félni változtatni, nem szabad félni az ismeretlentől, és tudni kell: csak egy teljeskörű erkölcsi, gazdasági és szellemi tisztítás hozhat számunkra új jövőt.

chardonnay 2009.10.06. 18:58:48

Dyen! végre eljutottunk valahova.egyenlőre nem megoldást kell mutatni hanem CÉLt.meg kell nevezni,hogy mit akarunk elérni.a megoldást ha tömegvitára bocsátjuk sosem születik meg.ebben az országban a demokrácia nem működik.EZT bizonyítja az elmúlt 20 év!!!egyenlőre jussunk el már végre odáig,hogy felmutatunk egy célt ami mögé valódi tömeget lehet építeni (és biztos vagyok abban,hogy a somogyban és szabolcsban nyomorgó becsületes munkanélküli is érteni fogja és csatlakozni fog egy rövid idő után)
EVO végre ezt a beszélgetést sikerült egy-egy szóval közelebb terelni a megoldáshoz.kimondtad a legfontosabbat felrázni az embereket ez a legfontosabb amit meg kéne tenni még most mielőtt kitör a választási téboly.
De hogyan is kéne hozzákezdeni.........
ki az az ember aki világos cél felmutatásával maga mögé tudna állítani egy csoportot....

Dyen 2009.10.06. 19:15:38

@chardonnay: Na itt van a legnagyobb probléma, hiszen önjelölt jelentkezőkből már Dunát lehetne rekeszteni. Valami ötlet? :)

chardonnay 2009.10.06. 21:00:52

dyen tényleg ennyi csapódott le abból amit írtam?
nem önjelölteket keresünk hanem szerintem mindenkinek lenne ötlete arra,hogy szerinte ki az aki alkalmas lenne erre vagy legalább próbáljunk ötletelni ami előbbre visz hátha lehetne találni olyan embereket akik közül valaki hajlamos is lehet egy ilyen feladatra.
hátha jön egy előbbre vivő gondolat azok közül akik ezt blogot látogatják ésegyetértenek az előzőekben leírtakkal

Dyen 2009.10.06. 21:34:04

@chardonnay: :(
Én arra utaltam, hogy rengeteg csoport, egylet stb. működik már az országban és mindegyik úgy gondolja, hogy egyedül ők tudják a tutit. El nem tudom képzelni, hogy kit lehetne találni, akit sokan elfogadnának. Nem hiszem, hogy ez olyan egyszerű lenne, ráadásul már nincs is sok idő.

Dyen 2009.10.07. 11:02:49

"Háborúra készülnek Budapest utcáin! Mit tud a rendőrség?

Balhé lesz szombaton! A STOP információi szerint több szélsőjobboldali csoport szervezkedik, legalább akkora megmozdulásra készülnek, mint két évvel ezelőtt. Közben a rendőrség sem tétlenkedik, a hírszerzés ontja az anyagokat a tervezett tüntetésekről, az V. kerület pedig már tegnap kordonba borult.

Már szinte megszokhattuk, hogy nemzeti ünnepeink zártkörű rendezvények, melyekre csak a politikusok, a közjogi méltóságok léphetnek be. Úgy koszorúznak, hogy a nép, akiket képviselnek, kint marad a kordonon kívül. Most is ez történt, hiszen Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csak kordonokat kerülgetve tudott eljutni a Batthyány örökmécseshez, hogy lerója tiszteletét az Aradi Vértanúk emléke előtt. A politikus szóvá is tette az indokolatlan rendőri intézkedést, azt azonban ő sem tudta, hogy a kordonok csak egyfajta üzenetként funkcionálnak, hogy elvegyék a szélsőséges csoportok kedvét a szombati megmozdulástól.

"Valóban vannak információink, melyek szerint a hét végén több, a korábbi évek tüntetéseiről ismert személy szervezkedik, és céljuk a közrend megzavarása" - tudtuk meg az egyik illetékes rendvédelmi szerv vezetőjétől, aki szerint a jelenlegi társadalmi légkörben egyáltalán nem túlzóak a rendőrség intézkedései. Valóban komoly a fenyegetettség. ..."

Vannak információik? Mi a francról beszélnek? Nagyon kell nekik egy kis balhé? Azok a fránya jobboldaliak nem akarnak szervezkedni, hát mi teszünk róla, hogy úgy nézzen ki, mintha ők akarnának balhézni. Csak néhány provokátor kell, egy-két ilyen barom cikk és már lehet is megint csőcselékezni. és az a szomorú, hogy ezt sokan majd el is hiszik.

sóder 2009.10.07. 14:09:30

Sajnos az EU nemzetközi jogi gyakorlati értelemben szuperállamként próbál funkcionálni,-akár az ENSZ, amelynek Biztonsági Tanácsa beavatkozási joggal bír "jogtalanul"békétlen konfliktus esetén.Az EU szuperállamisága saját "államszervezete"révén másodlagossá degradálja az egyes tagállamok szuverenitását, vagyis önrendelkezési jogával történő fellépésének lehetőségét.Magyarán:mivel a nemzetközi jogban a mai napig nincs definiálva, és egységesen elfogadva az önrendelkezési jog alanyisága. nép vagy nemzet fogalma,-így egy "lázadó" állam, mint szakadár ellen az EU felléphet. Ez azt is előre vetíti, hogy Hazánk, mint tagállam, saját államjogi státuszában "nem él már szuverenitásában" ezáltal sem lehet önrendelkezési jog jogalanya az EU-ban, mint szuperállamban.Az örendelkezés alapján egy állam meglévő más államhoz csatlakozhat, önálló új államot alapíthat, vagy kiválhat már meglévő államból.Ez most egy nemzetközi jogi és alkotmányos dilemma nemcsak "de jure", de "de facto" értelemben is Magyarország esetében. Tehát. alkotmányos értelemben elfogadható-e vajon az államalapító Alkotmány utáni több államberendezkedés hitelessége és aktusai/szerződései, vagy inlegitimnek tekintendő?.Ha de jure inlegitim lenne, az államalapító Alkotmánytól eltérő államiságot képviselő állami képviselet EU-ba belépő jogi aktusa érvénytelennek is nyilvánítható.Száz szónak is egy a vége:bármely hazai lázadás jogi lehetőségei ellenére értelmezhető államrend elleni lázadásnak és szakadár megmozdulásnak, amelynek folytán hazailag és az EU szuperállam által bizony leverhető.A lázadó lépések indukálását ezért mesterséges, csapdába csaló gerjesztésnek tartom.Jogi úton van lehetőség törvényes értelemben végigvinni bármely államjogilag változást jelentő lépést.A gyakorlatban e kijelentésemért persze utópistának és idealistának tarthatnak.

asperjangyorgy 2009.10.07. 14:58:45

Kedves sóder!
Ez, sajnos tökéletesen így igaz!
Jogállamban élünk, a nevünkben az általunk választott megbízottak teremtettek egy szemét alkotmányt, amelyre fel kell esküdni, mint egy rohadt kelepcére Aki nem esküszik fel, az is megnézheti magát: helyette felesküdött, akinek érdeke ennek az alkotmánynak a levét, a sűrejét kifacsarni - a saját maga hasznára.
A jogállam nem a mi, szegények és elnyomottak jogállama, hanem azoké, aki naponta leosztják a lapot.
Mindenki présben van, de aki szegény, az a legszegényebbb és az a legkiszolgáltatottabb.
Nem akartam ebbe, az itt folyó vitába beleszólni, de az alkotmány értelmében, mivel az elképzelések szintjén a fenálló társadalmi rend megdöntését kívánják, óhatják és szeretnék a vitatkozók, száz évre lecsukhatók. (Lásd Budaházi példáját, még ha rossz is a példa). 56 után is volt egy államhatalom, amely nem volt a magyar népé, miként a mostani sem az. Az az államhatalom végül is eléggé kesztyűs kézzel bánt a lázadókkal, a gyilkosokkal, a hatalmas károkat okozókkal. Ez mindig így van. Tévészékház-ostromot csináltatok? Na, van nekünk egy olyan igazságszolgáltatási rendszerünk, amelyet mi fizetünk, függetlennek hazudunk, de persze szolgál. A örvényt a saját szája íze szerint értelmezve majd elítéletjük azokat, akiket elítéltetni szükségesnek találunk. Nem volt ez korábban sem másként és nem lesz ez később sem másként. Akkor is otthon ültek a félős és családjukra vigyázó emberek, csak mi kamaszok hőzöngtünk és lövöldöztünk. Igen, lövöldöztünk az akkor négymilliót számláló Vörös hadseregre, és azt hittük, hogy eséllyel, mert idióták voltunk, a nemzet srácai. November 6-án, a Corvin közből menekülve az üres, golyóktól fütyülő utcán, 17 évesen, rémületemben bezörögtem - szabadságharcos rendőrköpenyben - a Koltói Anna Baleseti Intézetbe. Nem engedtek be, sőt, elzavartak. Amikor tovább szívóztam, kijött egy nagydarab fehér köpenyes alak, és elrugdalt onnan. Átmentem szmben a a VIII. kerülei tűzoltó parancsnokság kapujához, bezörögtem és mondtam, felkelő vagyok, menekülök, itt az utcán agyonlőnek az oroszok, engedjenek be, mert forradalmár vagyok, a Corvin közből menekülök, mint annyian mások. Egy morózus férfi a kis kikucskáló ajtón azt mondta: "Menj oda, ahol voltál, a kurba anyádba, elegeünk van belőletek forradalmár magyar ifjúság!"
Ennyit arról, hogy ki fog itt felvonulni egymilliós létszámban és békésen tátani a száját.
Az alkotmány az alkotmány, majd megváltoztatják, ha jól esik nekik, akiket megválasztanak azok, akiknek még mindig rengeteg illúziójuk van, és akkor majd az az alkotmány fogja őket nem szolgálni és szolgálni azokat, akik maguknak megváltoztatták.
Nincs remény.
Nincs forradalom.
Elbuktak a hitek.
Meghaltak a remények.
Kapitalimuzs van magyarországon, és az sokkal erősebb és céltudatosabb, mint a tetyetotya, a szovjetektől függő zsarnokság volt, amely azonnal összeszarta magát, ha a tévében elhangzott egy olyan riport, hogy a kilencedik kerülteben Mari néninek rosszul sinálta meg az IKV a csapját.
Ez a rendszer, a szent liberalizmus nem szívbajos, nem érzelmes, nem könnyeit törlő. Ez kegyetlen, irgalmatlan, szélhámos és hazug. Egyetlen lehetőség van: a választás idején elmenni, a három parlamentbe jutó párt valamelyikére szavazni, vagy otthon maradni és bámulni a sarokba. Mindkét esetben előtte is és utána is szívhatjuk a fogunkat, amíg lassan ki nem irtanak bennünekt, mint fölöslgeseket Európa térképén.

sóder 2009.10.07. 15:52:05

Jogtörténeti és törvényes értelemben vett Alkotmányunk 1949 évi, inlegitim Alkotmány.Megalkotásának előkészítését és kodifikációját a szabadkőművesség deklarálta.Ennélfogva ma általuk a megszorító és kogens normák tekintetében magyarságellenes célzattal korrekciózzák csak.Ezt a liberális jog teszi lehetővé.A már meglévő, akár nemzeti jelképeket gyalázó magatartás alkotmány és jogellenességét kimondott alkotmányos rendelkezéseit pont az 1990-es években eltörölték. Magyarország az akkori valós rendszerváltás hiányában jogmodellt nem alkotott, nemzetvédő jogrendszere és jogmodelle szakmai értelemben sem, effektíve sem létezik. Lett volna lehetőség jogmodell és jogrendszer megalkotására, pont a nemzetállamiság jogpozitivista joglogikai és normaalkotási útját követve, ami nemzetvédelmi hivatását betölthette volna.Ennek alapjait József Attila logikatana fektette le, őt pedig a legnagyobb filozófus volta ellenére sem tartják még az erkölcsi metafizika világviszonylatban kiemelkedő képviselőjének.Ő már a háború előtt rávilágított a magyarság történelmi és alapproblémájának folytonosan újrajelentkező fenomenológiájára. Ezért és humanista magatartásáért, valamint ősi, magyar spirituális öröksége és a szabadkőművességgel szembenálló állásfoglalása miatt is gyilkolták meg.Egyéb tények vonatkozásában érzelmi intelligencia okán való zsenialitása révén magasrendű tudatszintjén minden leleplező információ birtokában volt, szellemi csatornaként működött elméje, és messze űberelte a szabadkőművesek szektafanatista logikai manipulativitását.Magyarország ellenzékinek nyilvántartott médiái tudnak erről a tényről és hallgatnak.Ez azért van, mert az ellenzékiség zöme magyar áruló még mindig és egyre inkább.A szakrális nemzeti elit birtokában van az ősi hun spirituális hagyatéknak és tudásnak, akik a költőfejedelemhez hasonló szellemi képességük miatt lejárató és zsarolóhadműveletek elviselői ma.A szabadkőművesség ortodox törzsi hatalomeszközei sem bírnak a magyarral, ezért ennek tudatában sportszrűtlenül a fizikai kiirtással kísérlik meg minden időkben a saját fajtájuk elárulását konkrét tényekkel leleplező humanistákat.
A jelen természetét kell először értékelnünk.A jelen: azt jelenti, hogy meghalni és feltámadni. Költőfejedelmünk kimondja: a szellem csakis probléma formában van adva. Ha Istenünknek, történelmünknek és az embereknek van akarati szellemisége, elve, vezérképe, az a tudat-lét probléma formában való jelentkezéseként kell, hogy jelentkezzen. Minerva baglya csak a leszálló alkonnyal kezdi meg röptét, csak a megérett valósággal jelenik meg az ideális a reálissal szemben. Történelmünk folyamán mindig ugyanaz a szellemi tartalom jelentkezett a maga problémaformájában, elárulás együtt az igaz felségjog tagadásával. Ennek megfelelően a magyar történelem meghamisításának sztenderdjével küzdenek a szent felségjog ösztönös tudat-lét érzékelő magyar messiásai. Tehát a szkíta-hagyományt egyértelmű szakralitásban pozícionáló családlélek-származtatással elrendelt magyarság, mint Jézus Krisztus királyságának Szent Mária Népeként szabad országot megtestesítő tagjai, a meghamisított történelemben is szabad léleküdvvel igazságot képviselnek az igazságtagadással szemben. Csakis ez által válik valóságossá, legitimmé és igazzá minden ténye. Lévén, hogy az Igazság-Szabadság lélekszárny szimbolikus origanalitása és eredetgyökerűsége szerves és származtatásigén alapuló életbenmaradási készségével csak Szent Korona felségjogot ismer el tudatában, így ebből következően egy felségnek rendeltetett társul, Istennek. Az ország kormányzói értelemben is szentségelvűségével őrzi közvetlenül a Fiú alá rendelését, az elnyert fiúság értelmében. Így a családlélek alapján a magyar nép leszármazói jogon szent egységében a Világosság és a Szabadság örököse, Szent Mária Népeként Isten jegyességében megszentelt.

Pontosan szakrális rendeltetésében kell élnie Isten társtudatában, tehát ellenkező létformájával: leigázva és megbontva, hitetlenül, feltámadásáról lemondva istentagadónak nyilvánul. Ergo magyar messiás tudat-létében küldetéssel kell élnie, túlélnie, szabadnak lennie és Istentörvényű Alkotmány kizárólagos legitimitásában Szent Mária medencéjében az Úr tartózkodási akarata szerint vigyázni szent földjére. Ennek alapján földje csak ősjogon örökölhető, oda nem ajándékozható, el nem idegeníthető. Minden bálvány: uralkodó, hatalmat gyakorló, párt és organizáció bűnszövetséges, amely örökségünkre és hagyományunkra vonatkozóan jog nélkül és igazságellenesen rendelkezett, istentagadást művelt, történelmet hazudtolt meg, és felségárulás folytonosságában bűntárs.

A magyar nép tudat-létének probléma formában való, a most kiteljesedett helyzetként jelentkezésének felismerése egyéni emberi felelősség. Az esetleges társadalmi változtatás elhanyagolhatatlanságának fenti értelemben történő tudatos értékelés alá vont megfontolása és megvalósítása a magyar ember kötelezettsége. Dönteni kell. A küldetéses magyar mégis morálja a sorsvállalás és nem a sorstalanság. Vagy sorsot vállalunk Jézus Krisztusunkért és újjáéledésünkkel képviseljük túlélésünket, vagy elhagyva Isten szövetsége által megerősített, elrendelő akaratával indító cselekvésünket és morális vezérképünket, megalkuvó hitetlenként ellene vagyunk árulók. Jelenleg tudat-létünk problémaformáját tekintve az emberiség sorskérdés gyökerének vonatkozásában a világ sorsával analóg.

chardonnay 2009.10.07. 22:19:37

Tisztelt Asperján Úr, Sóder!Az Önök által leírtak alapján nem maradt más választás indulok a Dunának.
A remény sosem hal meg és az én hitemet nem töri meg semmi és senki.
Meggyőződésem hogy előbb-utóbb a hitehagyottakkal ellentétben felébredünk és hamarosan képesek leszünk kiállni a saját megmaradásunkért a saját országunkban.
Mi ez a megtörtség?
Mi ez a magyarázat a totális reménytelenségre?
Ez az ország tényleg tudatlan ostoba megalkuvó önsorsrontó emberekből áll?
Én a magam részéről ebben nem hiszek,viszont hiszem,hogy tehetséges önmagáért tenni akaró emberekből áll ez az ország még ha most mély kátyúban vagyunk is.
Asperján Úr! Egy ilyen végtelenül tehetséges művelt embernek sokkal inkább avval kéne foglalkoznia,hogy ebből a mély apátiából valahogy kimozduljunk végre, és nem megtörve egy sarokban duzzogni a jogos sérelmeken.Az oldalt olvasva nyilvánvalóan kiderült,hogy Önt jogtalanul megtiporták.De talán pont ezért kéne valamit tenni,hogy gyilkos és nemzetáruló börtönbe kerüljön végre.
Aki viszont a tehetségével és szorgalmával igyekezve próbál előbbre jutni az boldoguljon végre.
NE A ZSIVÁNYOK ÉS ÁRULÓK ORSZÁGA LEGYÜNK.
Minden tiszteletem az Öné,de mégsem tudok most Önnel egyetérteni.

sóder 2009.10.08. 09:15:30

Tisztelt Chardonnay!

Kitartunk.Kérem, hogy mellőzni szíveskedjen mindazon személyek számonkérését, akik kellő helyzetfelismerésüknél fogva nem tagadják meg önmagukat és népüket jelenleg sem. Továbbá folyamatosan, társadalmi-történeti tapasztalataik birtokában egyéni stratégiával tovább munkálkodnak azon, amit most tenniük kell.Amennyiben az ő sorsvállaló küzdelmük minden kártyáját nem hajlandóak kiteríteni Ön felé,ám ehhez joguk van.
Egyébként személyemet illetően írásaimat ezek szerint nem értette meg, és azokat devalválva félreértelmezte.
Egyéni véleményem az, hogy az Író pontosan tudja, hogy egyéni felelősségének bölcsességével mit közvetít egy adott pillanatban embertársai felé,súlypontjait illetően közléseinek következményeivel is számol.

asperjangyorgy 2009.10.08. 10:01:31

Kedves Chardonnay!
Gondolja meg, hogy én mindig a saját nevemen írok, míg mások, ön is, valami megjelöléssel.
Persze, igaza van, csak én már többször megjártam a hadak útját. Nekem 17 évesen a gyűjtőben a szovjet kihallgató tiszt akkora pofont adott, hogy a furnér ülőkéjü és háttámlájú székkel együtt elrepültem, és háromszor is elém rakták a beszervezési nyilatkozatot, de én tudtam, nem szabad aláírnom, mert soha sem lehetek az, aki lenni szeretnék. És ami még utána jött... És persze, minden igaz, de engem betegségek gyötörenek, én nem tudok napi 12 órában szervezni, nem szólva arról, hogy abban a pillanatban, amint az Ön programjával szervezek, letartóztatnak, s mivel nem tudom karton cigaretta számra tömni a fegyőröket, szeretett rabtársaim azonanl köcsögnek használnak... Ült ön már börtönben? Tapasztalta a börtön "demokratizmusát"? Engem a regényem miatt a büntető perben (a polgári mellett ezt is indítottak ellenem) négyszáz napra ítéltek, amit véres verejtékkel kellett megváltanom. És most az újabb végrehajtási eljárásnak köszönhetően elmegy a nyuugdíjam 50 %-a, a mohó pénzre lesők nem vetnek számot azzal, hogy etetni is kell a birkát, ha nyírni szeretnénk. Vagyis amint feldobom a talpam, nekik csak a jószerencse marad.
Ami pedig az egész politikai vonulatát illeti: az bizony kissé necces. Ha a Fidesz kétharmaddal győz, és erre megvan minden esélye, kap Ön is és az ország is olyan új alkotmányt, amilyet megérdemel. (Rosszabb nem lesz, mint a mostani mocsok kis alkotmányunk, amely abszolut garantálja a totális kizsákmányolást és azt a szabadságot, hogy bárki bárhol nyugodtan megdögölhet: vagy éhen, vagy a fagytól vagy úgy, hogy szeretett embertársai agyonverik). Vagyis egy mozgalmat oda felnöveszteni, ahová Ön álmodja, az iszonyatos munka, őrületes kitartás, és állandó kockázat: a hatalom ugyanis mindent elvisel, amíg a legkisebb érdeksérelmet nem kell elviselnie. Ha igen, rögtön beindul a mechanizmus. Nincs u.n. békés tüntetés, ha van követelés. A békés tüntetés illúziója már 1956. október 23-án is megbukott. Délután békésen tüntettünjk, este fél tízkor ledöntöttük a Sztalin szobrot, tizenegykor már öltük egymást a rádiónál. Ez a dolgok logikája. Itt is és mindenütt. És akkor aztán megnézheti magát a békés tömeg, amely rögtön hazaspriccel, amint gáz van.
Jó egészséget kívánok, és köszönöm, hogy ír a blogba. Írjion továbbra is, ossza megvelünk a gondolatait, érdeklődéssel olvassuk. Én legalábbis mindig. És azt hiszen a kedves Dyen és Evo is. Maga igazi szívember, csodás idealista és szenvedő magyar állampolgár. Üdvözli A.Gy.

chardonnay 2009.10.08. 13:15:03

@sóder:
Tisztelt Sóder!
Az Ön által leírtak már korábban ismertek voltak előttem,ezért ezek megértése nem jelentett problémát.Megoldást nem fogalmaz meg Ön sem és máshol általam látogatott oldalakon sem senki.Mindenki megáll a tények ismeretek felsorolásánál,de az otthoni puffogáson a kioktatáson és a csodaváráson kívül mást nem tapasztalok.
Odáig senki nem jut el,hogy megemlítsen bármilyen megoldást erre a helyzetre.
Összefogás,na ez hiányzik leginkább........

chardonnay 2009.10.08. 13:16:42

@asperjangyorgy: Köszönöm megértettem és elfogadom az érveit.

Evo 2009.10.08. 14:36:30

chardonnay, összefogás van. ahogy itt is, ezen a fórumon már hosszú idő óta minden téren összetartunk, sorsközösséget is vállalunk. és nyilván létezik még sok ilyen kis sorsközösség. a probléma abból adódik, hogy minden ilyen kis közösség a saját igazának szószólója, ezért nem állnak össze egy teljes egységgé.
de ha jobban belegondolunk, érthető is. a kismama alacsony padlós buszokat, a nagymama több nyugdíjat hogy fizethesse a rezsit, a munkanélküli munkát, a csaló kiskapukat, a börtönlakó szabadságot, az átlag magyar igazságot, a politikusok korrupciót, az orvosok paraszolvenciát szeretnének..és még sorolhatnám kiket mi vezérel, kiknek mi a mozgatórugójuk.
megoldást ön sem fogalmazott meg, legalábbis olyat nemm ami kivitelezhető is lenne. ha mégis kivitelezni szeretné irracionalitása ellenére, tegye, de ne csodálkozzon ha kevesen csatlakoznak az ön által megálmodott formában Önhöz. és nem azért nem fogják megtenni, mert nem értenek egyet a céllal, hanem azért mert a kivitelezés módja nem vezet jóra.
ne várja Józsi bácsitól és Piroska nénitől, se a szülőszobáról kilépő Margitkától, se az első osztályban padot koptató gyermektől hogy utcára vonuljon. a forradalmak kirobbantói és megvívói mindig is a fiatal értelmiségiek voltak és hogy miért , annak megvannak az okai.
és ne keseredjen el, ha úgy érzi nincs összefogás. lesz összefogás, abban a pillanatban amikor valakinek sikerül olyan megoldást találni a problémákra amellyel a nagy többség egyetértését kivívja.
ez úgy tűnik, még nem sikerült senkinek sem egyenlőre, és én attól tartok hogy nem közülünk fog kikerülni az aki ezt meg tudja valósítani.
véleményem szerint ez egy olyan ember lesz, aki a politikában tevékenykedik, esetleg polgármester (lásd, már van két ilyen is!!! ) aki bírja az embereket tiszteletét.

sóder 2009.10.08. 18:23:09

Megfogalmaztam a gondolkodó magyar ősiség-aktualitás problémamegoldó modelljének logikai, jogi indítógondolatát("Jog és igazságosság"-Dr- Ferenczi), amelyet 1994-ben a magyar jogtudósokkal szakmailag elfogadtattam.Az ősiség-aktualitás reáltörténelmi és humán genetikai vonatkozású bizonyítékainak feltárásán dolgozom erőmön felül.
Gyakorlat:hajléktalanok, betegek,nincstelenek,megvertek, megerőszakoltak, megalázottak, kínlódást átélők napi krízisellátása a munkám.Ők Krisztus teste."Akiknek fizetségre nem telik, nem is látnak,Övék művészetem."(D.T.)
Igen.Most, hogy ezeket bekaptam mondjuk Öntől, Tisztelt Chardonnay, én is csak nézek, mint az állat az utolsó dózis után, egy régi arczsibbasztó és kivéreztető pofon szédült zsongásában lelkileg pedig agyonrúgva... Azt már mocskos nehezen viselem az utóbbi időben, hogy a gyerekemet ütik a rendőrállam bérencei hatalmukért példát statuálva a fogdában és a börtönben mert hatósági határozat nélkül bezárt anyja is öntörvényű.
Ferenczi

chardonnay 2009.10.08. 18:32:23

@Evo: sajnálom,hogy ellent kell mondanom,de itt sincs összefogás csak egyetértés bizonyos alap kérdésekben.
Az összefogás valami egész mást jelent.
"a forradalmak kirobbantói és megvívói mindig is a fiatal értelmiségiek voltak"
ki beszélt forradalomról? nincs ebben az országban éppeszű ember aki forradalmat szeretne.folyamatosan békés rendezett,de céltudatos emberekről beszéltem.az értelmiségről meg csak annyit,hogy Ők a legnagyobb vétkesei az elmúlt 20 évnek.ha valódi értelmisége lenne ennek az országnak(persze tisztelet a kivételnek)akkor nem jutottunk volna idáig.önnön mindenhatóságukat hangsúlyozva zsebükben a bölcsek kövével minden felelősség nélkül önnön hasznukra ide juttatták hazánkat.kevés az akire valóban tisztelettel felnézhetünk.
Tudja mitől félek? attól,hogy éhes emberek az utcára mennek,mert nincs veszélyesebb,mint azaz ember akinek nincs már veszíteni valója.
na ezt kéne megelőzni,mert megítélésem szerint ez az időő már nincs messze,és hol lesznek akkor az írástudók......

Dyen 2009.10.08. 18:51:34

@chardonnay: Huh, nagyon makacs vagy (ez persze nem baj). Mi elmondtuk álláspontunk, hogy szerintünk miért nincs reális esélye annak,hogy békés tüntetéssel el lehessen érni valamit ebben az országban. Az utolsó lehetőséget akkor szalasztottuk el szerintem, amikor Bajnait beiktatták. Ha akkor Orbán kiment volna a parlament elé a nép közé, akkor a tömeg akaratára hivatkozva talán el lehetett volna érni az országgyűlés feloszlatását. De Orbán inkább Bajnait "választotta"... a nép meg csalódottan hazament. Ezek után senki nem fog az utcára vinni még ötszáz ezer embert sem. Akkor szerinted mi mit tehetnénk?
Az értelmes "értelmiségi" pedig teszi a dolgát hidd el. Az éhes emberek nem fognak az utcára menni, ha akarnának már rég kimentek volna, azokkal együtt akiknek elvették a lakását, akiknek semmi esélyük munkahelyet találniuk... de pont ők nem mennek sajnos, mert pont ők érzik úgy, hogy nekik úgysem lesz jobb, akárki is kerül hatalomra.

Evo 2009.10.08. 19:51:08

Egyetértek Dyennel hogy az éhes emberek nem fognak sehova se menni..
Teljes összefogás pedig természetesen nincs itt se, de hol talál ilyet a világban? Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma akarat, szándék, teljesség. De mért is kéne, hogy egy közösség mindig mindenben egyetértsen 100%-osan? Hát kérem, akkor megállna a világ és nem fejlődne senki semerre, az emberek nem formálódnának és egymást se formálnák. De ettől függetlenül létezik az összetartás ezen a fórumon, kár hogy maga nem látja!
És kár hogy mindig csak ellentmond.:)
Ugye tudja, hogy ezzel nem (sem) jut előrébb piciny hazánk?

Evo 2009.10.08. 20:14:14

Visszatérve arra, hogy mi is csak itt "siránkozunk" de nem teszünk "semmit".
Chardonnay, ha valóban "tenni" akar egyetlen útja van. Alapítson egy pártot, állítson fel egy olyan programot ami a valóság talaján áll és amelyet az emberek legnagyobb százaléka támogat. Kampányoljon, legyen erős, ne szédítse meg a hatalom és a pénz világa és teljes erőbedobással Magyarország felemelkedéséért munkálkodjon. Űzze el a korrupciót, büntesse meg a hazaárulókat, emelje fel a gazdaságot, olvassza be a társadalomba az elállatiasodott roma társadalmat, szigorítson a btk- n, hátráljon ki az Unió-ból, teremtsen Magyarországon élhető feltételeket.
Ha háttérország kell hozzá, itt a fórumon egészen biztosan talál segítőket. És ha csak egy halvány reményt látunk arra, hogy mindaz amit eltervezett, amit felmutat az igazságot tükrözi és Magyarország felvirágoztatását, erkölcsi és lelki megtisztulását szolgálja , én esküszöm hű szolgája és támogatója leszek életem végéig.
És mielőtt megkérdezné, mi miért nem tettük ezt meg eddig: egyrészt a személyiségünk nem alkalmas arra hogy képviselni tudjunk embereket, mozgósítsunk tömegeket, másrészt abban a pillanatban ahogy MI itt bármi ilyesfélét szervezni kezdenénk abban a pillanatban minimum előzetesben találnánk magunkat egy mondvacsinált ürüggyel. Ha erre alátámasztás kell, hát olvassa végig az elmúlt közel egy év fórum termését, és egészen biztos megérti miről is beszélek.
De Ön,megteheti.

chardonnay 2009.10.09. 11:37:28

[origo] itthon> !ALROVAT_NEVE

Nagyvilág
Üzleti Negyed
Sport

Balaton
Fogyasztók.hu
Oktatás
Egészségügyi kérdezz-felelek
Fórum
Videa
iWiW
Szótár

Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
[origo] eszköztár 2.0 (IE) [origo] eszköztár 2.0 (Firefox)
Hírlevél
kér lemond
hirdetés
Konyhai vízszűrő berendezésÁr: 13.900 Ft-tól
Alkoholi + Részegedj Okosan társasjátékÁr: 4.900 Ft-tól
Címkék:kékfény,rasszizmus,cigányság
Kés volt a főiskolást üldöző cigányoknál
Független Hírügynökség2009. 10. 08., 20:05Utolsó módosítás: 2009. 10. 08., 20:09
Címkék:kékfény, rasszizmus, cigányság
eszközök:

Nyilvánosságra hozták a térfigyelő kamera felvételeit arról, ahogy egy VIII. kerületi cigány csoport bántalmazott és megkergetett egy főiskolai hallgatót. A felvételeken látszik, hogy a társaság a főiskoláig üldözi a fiatalt, egyiküknél egy több mint 20 centiméteres kés volt. A rendőrség szerint azért kötöttek bele a diákba, mert magyar.
Origo
ez a jövő...

chardonnay 2009.10.09. 11:40:33

A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és öt társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak – közölte csütörtökön Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes.
A gyanúsítottak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből 36,4 millió forintot, összesen 145,5 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.
kurucinfo

chardonnay 2009.10.09. 11:42:43

Igazuk van üljünk otthon tovább és várjuk a csodát.......

Evo 2009.10.09. 13:10:54

Érdekes figura maga chardonnay. Duzzog, durrog, de amikor javasolnak önnek valamit, ami nem csak az otthonülésről és durrogásról szól,hanem konkrétan a tettekről, azt nemes egyszerűséggel "átlépi".
Kezdem azt hinni, hogy itt pontosan ön az típusú ember, aki a saját gúnyáját érthetetlen okból pont ránk akarja húzni...
A lényeg hogy beszélhessen, duzzoghasson és vádaskodjon azért hogy MI nem teszünk semmit.
Ön pontosan ugyanúgy nem tesz semmit.
Ez elég vicces így.

chardonnay 2009.10.09. 20:38:14

@Evo: Mi is volt a javaslat?ja ,hogy alapítsak pártot.zseniális.ez tegnap óta már meg is valósult.szeretem az ilyen típusú megjegyzéseket...
ha megtenné a kedvemért,hogy az első írásomat elolvassa......
egyébként az ötlet még akár jó is lehetne végül is van annak reális esélye,hogy egy vidéki fizikai dolgozó pártot alapít programot készít. hát ha az én ötletem nem kivitelezhető( és elfogadom az Önök érvelését)akkor be kell látnia ennek sem sok az esélye.kit is vádoltam és mivel?én nem gondolom,hogy vádoltam volna,csak értetlenül állok bizonyos bejegyzések előtt.nem csak itt más blogokon is.mindenki csalódott és elkeseredett joggal csak a megoldásig soha sehol nem hangzik el megoldás szikrája sem,és ismét leírom elfogadom az Önök érvelését(de a véleményem nem változott).
gondolkozzunk közösen tovább hátha jutunk valamire...

Dyen 2009.10.10. 22:06:57

"Atrocitás és szélsőségesek nélkül zajlott le a Fidesz által szervezett szombati tüntetés a 120 milliárdos önkormányzati megszorítás ellen. A megmozduláson körülbelül hatezren vettek részt, délután fél kettőre vége is lett. Kósa Lajos beszédében a törvényes keretek között megvalósuló ellenállásra szólította fel az önkormányzatokat.
...
Kósa Lajos, a tüntetés kezdeményezője felszólalásában sokat elemezte Bajnai Gordont, és arra jutott, a miniszterelnök nem válságkezelő, inkább egy felszámoló...."

Fantasztikus éles esze van ennek a Kósának, vajon mennyit gondolkodott, míg erre a velős megállapításra jutott?

Hú.. a végén felolvasták a "kisdobos" 12 pontját :) ez annyira tetszik, tök jól megmondták

1. Minden önkormányzat alapvető célja polgárainak jólétének és biztonságának megteremtése.
2. Minden önkormányzatnak joga van az élethez, sorsáról csak lakói dönthetnek.
3. A magyarok legfontosabb városa a főváros, Budapest.
4. Minden falu, város és megye a mi közös örökségünk, értékünk.
5. A legfontosabb városnak, Budapestnek kötelessége kiállni a legkisebb faluért is.
6. Minden településnek joga van az iskolához.
7. Minden településnek joga van templomához és kultúrájához.
8. Minden településnek joga van legalább egy rendőrhöz, ha ezt az állam nem biztosítja, joga van megszervezéséhez.
9. A kormány csak úgy adhat kötelező feladatot az önkormányzatok számára, ha azoknak feltételeit biztosítja.
10. Minden önkormányzatnak joga van a vagyonhoz.
11. Minden önkormányzatnak joga van a jövedelmhez.
12. Minden önkormányzatnak joga van az ellenállásra a törvényes keretek között, ha az állam létet, a törvényességet vagy az alkotmányosságot veszélyezteti.

A tüntetés rendbontás nélkül, békésen véget ért. Jó éjszakát gyerekek...

Dyen 2009.10.11. 00:19:29

Egy baloldali véleménye

"...Ellenben, szerintem, teljesen alkotmányos az, ha a rendőrség felszólitja a csőcselék hadakat oszlásra, majd ha ez nem történik meg, akkor rendőri erőt vetnek be. Az Alkotmány, és a törvények márcsak ilyenek. A csendes többség érdekében... Mindig láttam az echo tévében - mit láttam, abban az időben én magam rendeztem ilyen műsorokat igen nagy pénzért - hogy kilőtték a rendőrök a tüntető szemét. Borzalmas baleset. Elismerem. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy az alkotmány védelmében történt a baleset. Az a szem, a Magyar Köztársaság Alkotmányának megvédése érdekében sérült meg..."

Dyen 2009.10.11. 14:35:54

"Nem engedte felszólalni az Otthonvédőket a Fidesz

A MSZF SZK szervezői nemtetszésüket fejezik ki amiatt, hogy Hídvégi Tibortól a szervezők a helyszínen elkérték beszédének szövegét, majd annak ismeretében úgy döntöttek, hogy nem adnak neki szót.
...
Elérkezett az idő, hogy Munkát, Békét, Biztos megélhetést követelve tömegesen vonuljunk az utcára és megálljt parancsoljunk a népnyúzó politikának, az embertelen kizsákmányolásnak! A Magyar Szociális Fórum ezt november 8-ra, vasárnapra tervezi Budapestre. Kérem, tartsanak velünk, mint ahogyan mi Önökkel tartunk ma itt a Kossuth téren, mert ügyünk közös. A magyar társadalom ügye!”

ingatlanmagazin.com/10940/Nem_engedte_felszolalni_az_Otthonvedoket_a_Fidesz

Chardonnay ott a helyed :)

chardonnay 2009.10.11. 16:32:50

@Dyen: miért provokálsz?szerintem nem csak nekem mindenkinek akiben egy cseppnyit motoz a változtatás szándéka ott kéne lennie...ha tehetem ott leszek

Dyen 2009.10.11. 17:12:00

@chardonnay: :) csak az a bajom, hogy eredménye nem sok lesz. De igazad van, legalább hallatják a hangjuk.

chardonnay 2009.10.15. 20:38:52

inforadio.hu/hir/belfold/hir-309327
ezt a pofátlanságot,szétraboltak mindent és még ő diktálja a feltételeket.ajánlanám olvasásra

sóder 2009.10.17. 12:59:06

Ügyvédemet a legszigorúbb NBH megfigyelés alá helyezték kényszerítés céljából.Esettörténetünkhöz adekvát információként közöltem a húsz oldallal hivatalosan és hitelesen dokumentált tényt.

Dyen 2009.10.21. 16:37:16

"Bizonyítottság hiányában szerdán felmentette a Heves Megyei Bíróság a Szlávy Bulcsú meggyilkolása miatt folyó büntetőper mindhárom vádlottját – adta hírül szerdán a heol.hu Heves megyei hírportál. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett a döntés ellen.
...
a vádlottak bűnössége nem nyert bizonyítást. ...
csupán az bizonyos, hogy Szlávy Bulcsút meggyilkolták. „Nem bizonyított viszont, hogy ki, mikor, hol és konkrétan melyik fegyverrel ölte meg. Az eljáró tanács elnöke hosszú okfejtésben mutatott rá azokra a logikai ellentmondásokra, amelyeken a nyomozó és a vádhatóság egyaránt nagyvonalúan átlépett, illetve azokra a hibákra, amelyek a törvény megkerüléséből fakadtak a hatóság részéről” – olvasható a heol.hu-n.

Ha még lenne kedvem nevetni...:(

asperjangyorgy 2009.10.21. 18:24:00

Kedves Dyen!
Teljes mértékben igaza van. Itt a magyar bíróságok csak azt találják bizonyítottnak, amit jónak látnak. Vagy pedig ennyire agyalágyult az ügyészség. Bár az utóbbi kijelentés az én tapasztalatom szerint mégis kérdéses. Amikor engem a regényem miatt a kerületi és a fővárosi ügyészségen feljelentettek, akkor az ügyészség azt mondta, semmilyen kvázi bűncselekmény fennforgását nem látja. De a bíróságot ez nem zavarta, és tárgyalás nélkül rögtön a nyakamba sóztak nyolc hónap felfüggesztett fogházat. Nem szólva a polgári bíróságokról, ahol a törvénykönyv csak kanavász, arra a bíró olyan ítéletet rajzol rá, amilyen csak tetszik neki. És ugye a bírói döntés szent. A másodfok ritkán kíván dolgozni, beéri az elsőfok döntésével. A legfelsőbb bíróság pedig... Nem is írok semmit, mert itt a törvény igénybevételével úgy törik ki az ember nyakát, ahogyan akarják. Ennél hatékonyabban mnég a diktatúrában sem. Ott ugyanúgy pofára ment az ítélkezés, mint ma, csak ma a pénz, a kapcsolatok döntenek el mindent. Egyesek azt állítják, hogy a bírók kilóra megvehetők. Én pl. még egyetlen bírót sem vettem meg kilóra, tehát nem tudom se helyeselni, se cáfolni a vélemény igazságát, ámbár ha sokan mondják, akkor mégis lehet benne valami, esetleg éppen az igazság. De az igazság kit, melyik bíróságot érdekli napjainkban???!!!
süti beállítások módosítása