HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A GYILKOSOK NEM SZOKTAK ÁLMODNI!

2009.09.30. 18:28 asperjangyorgy

Három évvel ezelőtt megjelent egy regényem, amelyben egy fiatal, huszonhárom évesen meggyilkolt lány életét és szörnyűséges halálát írtam meg. A regény a rettenetes esemény után 37 évvel jelent meg, és lényegét tekintve nem a gyilkosságról, hanem egy életre készülő, álmodozó, társat, férjet, szerelmet kereső lányról, ifjú nőről szólt, egy olyan nőről, aki teli volt energiával, akarással, a többéválás REMÉNYÉVEL. Ezen kívül isten rendkívüli szépséggel ajándékozta meg.

1970. április l9-én hajnalban ölték meg tizenegy késszúrással annak a nővérszállásnak az ablakában, ahol lakott, élt és vágyódott egy emberibb élet után.

A regényt az eredeti rendőrségi jegyzőkönyvek felhasználásával írtam meg. Sok-sok gépelt oldalt olvastam el másfél évtizeden keresztül, újra meg újra, míg egyértelműen előttem állt a lány élete és az is, hogy ki ölte, ölhette meg.

A regény megjelent, és a megnevezett tettes, akit soha nem gyanúsítottak meg, bár a cselekményt követő napon a rendőrség tanúként meghallgatta és minden más tanúnál hosszabb és rendkívül ellentmondásos jegyzőkönyvet vett fel vele, tehát a tettes feljelentett. A cselekmény után 37 évvel. A mindig mindent tisztán látó Fővárosi Bíróság rendkivül gyorsan ledarálta az ügyet és a bíró diadalmasan bejelentette, hogy mivel hihetetlenül súlyos személyiségjogi cselekményt követtem el, a Fővárosi Bíróság történetének legmagasabb kártérítését ítéli meg az általam megnevezett tettesnek.

És ím elérkezett az igazság órája: a sok-sok millió forintot életem végéig fizethetem. Azért dolgoztam 56 éven keresztül, hogy egy olyan ember öreg napjait tegyem kellemessé, akinek a kezén és lelkén vér szárad.

És még ezután jön az állam, amely a perköltségeket követeli rajtam.

És korábban meg kellett váltanom négyszáz nap börtönt, ugyanis nemcsak polgári per indult ellenem a regény miatt, hanem büntetőjogi is, amit - a regényemre alapozva és semmi másra - szintén megnyert a tettes, mivel a magyar igazságszolgáltatás rendszere olyan, hogy húsz év után egy gyilkosság elévül, mintha az emberi törvénykezés vissza tudná adni egy ember isten által ajándékozott életét.

Még meg akartam írni Petőfi Sándor, a legnagyobb magyar életét. E nemzet legszebb és legteljesebb csodájának az életét. De a tárgyalások megtörtek, de az ellenem indult és ma is folyamatban lévő eljárások megtörtek. A magyar bíróságot az én jogaim, és az, hogy tehetségem révén mivel ajándékozhatom meg a nemzetemet, nem érdekelte. A bíróság csak és kizárólag egy gyilkos személyiségi jogait tartotta szem előtt, és minden törekvése arra irányult, hogy a gyilkosnak jóvátételt adjon.

Megadta, miközben tönkre tett engem.

Tönkre tett és mélységesen megalázott.

(Tudom, hogy vannak, lesznek, akik ennek örülnek, mert mindig vannak, akik örülnek, ha valakit megalázva és szenvedve látnak. De már ez sem érdekel.)

Ha van isten, a kiömölt vér véresre festi a tettes minden éjszakai álmát. Bár a gyilkosok nem szoktak álmodni.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr631418783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balatoni Napsugár 2009.10.01. 17:38:51

Tisztelt Asperján Úr!
Engedje meg nekem, hogy helyesbitsek.
Valószinűleg a gyilkosok is szoktak álmodni, csak
RÉMÁLMAIK nincsenek.
Mint például nekem, és még sok-sok szülőnek, mikor a gyereke éppen nem tartozkodik otthon!
Nekünk vannak rémálmaink, hogy vajon hazaérnek-e!?

darkorbit 2009.10.02. 15:36:23

Minden érmének két oldala van, ahogy mondani szokták. Milliókat fizetni szörnyű érzés lehet. De azért lássuk be: merész dolog volt egy ma is élő embert egy könyvben legyilkosozni. Nekem sem tetszene, ha valaki gyilkossággal vádolna. Nyilván önnek sem. A rendőrség nem ítélte el, így Önnek sem lett volna joga gyilkosnak feltüntetni ezt az embert.Ha valóban az volt, de nem ítélték el- az az igazságszolgáltatás szégyene. De Ön nem léphet az igazságszolgáltatás helyébe- vagy ha igen, hát vállalni kell a következményeket. Ha pedig nem volt gyilkos, akkor felelőtlen és bizony becsületsértő dolog gyilkossággal vádolni. Ennek nincs köze az Ön 56 éves munkaviszonyához és jövőbeni terveihez. Az, hogy Ön mivel ajándékozhatná meg a nemzetet, valóban nem érdekli a bíróságot- de nem is érdekelheti. Ha mindenkinél azt vennék figyelembe, hogy mik a tervei, elmondása szerint mivel ajándékozná meg nemzetét, ha megúszná a büntetést-bizony mindenki erre hivatkozna. Egyrészről érthetetlen, hogy miért a legmagasabb büntetést szabták ki Önre- másrészről érthetetlen, hogy jut valakinek eszébe mindenki előtt gyilkosnak nevezni egy embert, majd felháborodni, ha azt az illető kikéri magának?

asperjangyorgy 2009.10.02. 16:03:58

T. darkorbit - bár a részleteket nem ismeri, mégis ítél. Azt mondom: igaza van. Mindenkinek igaza van, aki soha semmit nem vállal, aki a törvény útján halad, míg le nem lökik onnan. Egy immár 39 évvel ezelőtti ügyben, illetve jövő év áprilisában negyven évvel korábbi ügyben a bíróság akár némi toleranciával is ítélkezhetett volna. (Ami a könyv részleteit illeti, azok 1966-ben vagy még korábban játszódtak. Ennyi idő elteltével azért más a dolgok, a sértettség és a sértődés aránya. Ennek megfelelően a bíróság is az összefüggések hálózatát figyelembe véve ítélhetett volna. De ezen kár volna sikánkoznom, hiszen az ítélet visszafordíthatatlan, és én megajándékoztam a nemzetemet pl. egy 800 oldalas József Attila életrajzzal, és egy 900 oldalas, azt gondolom, hogy minden részletében eredeti Jézus életrajzi regénnyel. Már az anyagot összegyűjteni némi elismerhető munka volt, megírni pedig annál is nagyobb. De valóban ez sem számít, valóban semmi sem számít, csak a fából vaskarika személyiségi-jogi törvény. Kívánom istentől, hogy egyszer ön is belekeveredjen, és akkor megtudja, hogy a bíróság ilyen, káros cselekménynek aligha nevezhető ügyekben milyen hihetetlenül okos tud lenni. Köszönöm a sorait. A hozzászólóktól nem vártam és nem is várok megértést. Ön tehát maximálisan megfelel a kvázi elvárásaimnak.Üdvözli A. gy.

Józsa 2009.10.03. 13:23:24

Álmodnak vagy nem? Fene tudja. Minden esetre a rémálom borzalmas lehet. Néha álmodtam, hogy kegyetlenül nehéz vizsgára indulok, s azt a megkönnyebbülést, amikor felébredtem,s világossá vált, hogy engem már nem csesztetnek földi életemben vizsgával-az mindennél többet ért. Ha a gyilkos azt álmodja, hogy öl, és felébredve is azt kell tudomásul vennie, hogy valóban ölt-hát azt nem tudom, hogy dolgozza fel.Talán csak úgy, hogy olyan örömet okozott neki a bosszú, a megtorlás, a visszavágás, hogy ezt már-már igazságos, egyedüli járható útnak tartja, s felmenti önmagát, s jó mélyre eltemeti a hétköznapi életében szörnyű tettét. Ön fölött azért író úr,fenyegetően súlyosan ítélkeztek. Helyes kis szlogen a hírekben az "akár...is kaphat". Tudjuk mindannyian, mit jelent ez: felmentést, sőt kártérítést a fenyegetés miatt. Ön viszont az AKÁR felső határát is kénytelen volt megismerni. És azt sem mondhatom, hogy majd az égi Ítélőszék előtt mindenki felel tetteiért, mert amit a földiek nem igazságosan rendeznek el, az már örökre rendezetlen marad. Ön viszont méltó, és maradandó emléket állított Annának, akire már az Ön regénye nélkül talán senki nem emlékezne.

asperjangyorgy 2009.10.03. 19:30:14

Kedves Józsa!
Az élet túllép valamennyiünkön. Ez benne a borzalmas és a szép. Jönnek új generációk, és átélik, amit ezer és ezer generáció átélt: az ifjúság örömét (normális esetben) azután a gondokat, a közdelmeket, a szembenézést a halállal, és végül a semmibe bukást. Annát már halála után néhány nappal megtagadták. Akit úgy szeretett, s akiről azt gondolta (s írta naplójában), hogy majd feleségül veszi, a rendőrségen Anna halálának napján, azaz április 19-én, a friss élmény hatása alatt is, úgy nyilatkozott, hogy soha nem volt bele szerelmes és eszében sem volt, hogy elvegye, csupán szórakozó partnerének tekintette. A többiek pedig, a legjobb barátnője is nem volt hajlandó róla egyetlen jó szót mondani az idők múltával. És a testvérei! Szegények már meghaltak, de ők is... Az édesanyja, akiért úgy rettegett s aki tíz évvel túlélte, bizonyára gyászolta szívében, de az biztos, hogy az egész család sérelmezte Anna "másságát", vagyis azt, hogy nagyvárosi úrilány lett belőle - hozzájuk képest. Mindig aszfaltozott úton jár. Igen, Labancz Annát a kutya se emlegetné, ha én nem írok róla. De bárkit is ki emleget a halála után negyven évvel? Gondoljon csak bele, milyen nagy költőnek tartották pl. Simon Istvánt, hát még Nagy Lászlót! És már az emlékük is elporladt porladó művükkel együtt. És a tettes személye is kit érdekelt majdnem negyven év múltán? Senkit. Akik még emlékeztek, inkább csak a helyzetre voltak kiváncsiak, hiszen végre valami megbízható információt kaptak egy gyilkossági esetről. Ennyi. Ezért ilyen vehemenciával csak egy idióta bíró, az idióta magyar bíróság ítélkezik. De erről hallgatok, mert aztán csak a szemrehányást kapom, mondván, milyen nagy bűnt követtem el. Pedig azt is mondhatta volna valaki: köszönjük, hogy végre valaki meggyőzően bizonyított valamit, amire az élet múló pillanataként kiváncsiak voltunk, de már el is feledtük. Üdvözli A.Gy.

Rick70 2009.10.26. 23:15:23

"A mindig mindent tisztán látó Fővárosi Biróság rendkivül gyorsan ledarálta az ügyet" sor akár az És mégsem mozog a föld cimű regényből is kölcsönözhető lett volna. Ennyire naiv lenne Asperján úr, hogy a saját kárán sem tanulta meg, hogy Magyarországon a politikai rendszerek mulandók de a V.Ferencek, a justismordok örökéletűek?
Rendkivül szomorú, hogy az egyik legbátrabb és legtehetségesebb irónkat az oknyomozásért nem kitüntetik hanem meghurcolják. Talán a József Attila monográfiáért megkaphatná a József Attila dijat és mellékdijként az Igazságügyi tárca kifizethetné helyette a pénzbüntetést ha fontosabb számára a gyilkossággal megvádolt személy személyiségi joga mint az igazság kideritése.
süti beállítások módosítása