HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

HORÁK NÓRA EGY ÉVE HALOTT

2009.11.22. 11:04 asperjangyorgy

 

Holnapra virradóan egy éve lesz, hogy P. J. meggyilkolta a 14 éves tehetséges, boldog életre vágyó és készülő, a létezésbe éppen csak megérkezett kamaszlányt, Horák Nórát.

Egy éve, és már sokan, szinte mindenki elfeledte.

A szülők, a rokonság és akik ismerték, valamint  akiknek a lelkét felforgatta a szörnyű bűncselekmény, még emlékeznek rá, és emlékeznek a tettre.

De öt év múlva, tíz év múlva már teljesen a feledés örökös homályába vész, pedig talán akkor lenne önfeledt szerelmes, boldog feleség, anya, szüleinek még nagyobb és még teljesebb örömére.

De tíz, húsz év múlva már a szülők is csak csöndes mélabúval fognak rá emlékezni. Mert a legnagyobb fájdalmakat és a legnagyobb tragédiákat is elfeledjük. Jönnek újabbak, újabb sérelmek, újabb tettek, újabb fájdalmak az örökös fenyegetettség világában.

Elfeledjük Horák Nórát, mint ahogy mindenkit, aki velünk élt, elfeledünk, hogy aztán minket is elfeledjenek a továbbélők.

Nincs örökké és nincs soha - csak a lelkünk van, csak lelkünkben az emlékek, amelyeket nehéz, olykor reménytelen átadni az utánunk jövőknek. És miért is emlékeznénk erre a 14 éves kislányra? Szép és kedves volt, mint sok hozzá hasonló 14 éves kamaszlány. Szép és igéretes volt, mint a fiatalok többsége. Tehetséges és teljes volt, de még nem tett, tehetett semmit, csak álmodott, mégpedig szépen és igazul. De azok az álmok csak az övéi voltak. És nem az álmai, nem a szépsége, a kedvessége, az életszeretete miatt emlékszünk rá, hanem azért, mert brutális körülmények között, megtagadva és megkérdőjelezve az emberség minden normáját, távozott közülünk, az élők sorából.

Fáj, hogy elment. Fáj, hogy úgy, olyan megaláztatások és szenvedések közepette kellett elmúlnia. De elmúlt, sajnos, elmúlt és nekünk, akik még képesek vagyunk emlékezni, az emlékét idézni és előhívni - fáj érte a szívünk. Fáj érte, és a meggyalázott emberiesség miatt.

Tekintsünk vissza egy pillanatra:

a szülők, bár egyesek vádaskodtak, azzal engedték el, hogy a barátaival, tehát kísérettel menjen el aludni a közelben lakó rokonsághoz. Hogy miért nem így cselekedett, miért utasította el a felajánlott kíséretet, máig nem tudjuk, az erre adandó magyarázattal a rendőrség máig adós.

Azon az éjszakán néhány fokkal hidegebb volt, mint most, de ugyanilyen nyirkos, kellemetlen őszi idő volt. Szó sincs arról, amit a rendőrség állít, hogy akkor a szombatról vasárnapra virradó éjszakán heves széllel hóesés lett volna, olyan idő, amikor a szél ferdén tolja az égbőlk hulló sűrű havat. Ezt a teljesen lényegtelen eseményt csak azért említem, mert mindig a részletekben rejlik az ördög. És ha egy részletben nincs igaza a rendőrségnek, akkor az egész is megkérdőjeleződik az emberben.

A rendőrség a holttest (és nem a tett) fellelésétől kétszáz méterre lakó gyilkost hét hónap után tartóztatta le.  (Hogy a lányt pontosan mikor ölték meg, hol, egészen biztosan ki vagy kik és miképpen, azt máig nem tudjuk, nem tudhatjuk).

Öt hónap telt el a tettes elég furcsa letartóztatása és a még különösebb házkutatás, a rendkívül zavaros sajtótájékoztató óta. Hogy történt-e közben valami, szerzett-e újabb ismereteket a rendőrség, nem tudjuk. Egyelőre azt kell (kellene) elhinnünk, hogy a tettes egyedül és a holttest fellelésének színhelyén végzett a kamaszlánnyal, aki - a rendőrség szerint - a megerőszakolása és meggyilkolása előtt békésen cigarettázott, mert a rendőrség (vagy a tettes?!) szerint Horák Nóra önként ment arra a helyre, ahol azután a holttestét - máig nem ismert állapotban - vasárnap délután öt óra tájban az édesapja (állítólag még ki nem hűlt állapotban) fellelte.

Úgy látszik, hogy a rendőrség beletörődött: csak és kizárólag P.J. a tettes, minden tekintetben, mást nem terhel felelősség a kislány haláláért. Akkor sem, ha mindazt, ami történt, egy tettessel elég nehéz és körülményes magyarázni. (Igaz, nem is magyarázzák, mert, úgy látszik, semmi közünk hozzá!)

P. J. mint arról tudósították a nagyközönséget, a börtönben jól érzi magát, jól alszik, jól eszik, kiegyensúlyozottan viselkedik. Minden rendben van vele.

Minden valószínűség szerint P. J. megússza 15 évvel, "mivel az egészet a lány is akarta", gondolom ebbe P.J. beleértette Nóra megölését is.

De akármennyit kap is P. J. - mindez nem vigasz, senkinek. Ha életfogytiglanra ítélnék, az sem támasztaná fel Horák Nórát, az sem adná vissza az életét. Ő iszonyatos megaláztatás után meghalt, és örökre meghalt, és lassan, az élet rendje szerint, meghal az emlékezetünkben is, mint ahogy majd mi is meghalunk.

Vele kapcsolatban szinte bűn azt mondani, hogy kedves Nóra, nyugodjál békében.

Soha nem nyugodhat békében. Akinek ennyi idősen és így kellett átmennie a másvilágra, soha nem lehet békéje. Annak újra és újra szörnyű halálával emlékeztetnie kell (kellene) bennünket, hogy rettenetes, embernek nevezett lények élnek közöttünk, akiknek semmi sem szent, akik szépséget, ártatlanságot, emberi tisztaságot és életet értéktelennek tekintenek, ha a saját kéjvágyukról, szórakozásukról, megfeledkezésükről van szó. Ha arról van szó, hogy a többi embert és a világ dolgait a maguk semmis lelkéhez mérjék.

Horák Nóra, a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak az volna a dolga - legalábbis egy normális országban -, hogy egy ilyen iszonyatnak minden tekintetben a végére járjon és a tettesre ( a tettesekre) kérlelhetetlenül lesújtson. Nem azért, mintha ez bármit is segítene az áldozaton és a szülők fájdalmán, hanem azért, hogy az emberekben valamennyire helyreálljon a bizalom az igazságszolgáltatás iránt. De éppen az igazságszolgáltatási szerveknek - legalábbis így látszik - nem fontos ez. Eddig sem volt fontos és úgy tetszik, ezután sem fontos.

Nincs ehhez mit hozzátenni.

Egy éve.

Horák Nóra még csak 15 éves lenne, és már egy éve halott.

Mi, akikben van emberség, gyászoljuk és nem tudjuk a körülményeknek, a sorsnak megbocsátani, hogy ez megtörtént, megtörténhetett. És természetesen soha nem fogunk megbocsátani a tettesnek ( a tetteseknek).

Horák Nóra vádol az emléked. És míg normális emberek fognak élni, kimondva vagy kimondatlanul, mindig is vádolni fog!!!

68 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr311543319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.11.22. 17:54:38

Tisztelt Asperján úr!

Engedje meg, hogy kifejezzem elismerésem ezért a szomorúan szép, igényes, korrekt, bátor és becsületes megemlékezéséért! Horák Nóra szimbólum, halála nem lehetett hiábavaló. Mindig emlékeznünk kell (kellene) rá és Ő mindig emlékeztetni fog minket arra, hogy becsüljük meg magunkat, tiszta értékeinket s vigyázzunk is azokra, tegyünk azoknak védelmében, védjük meg őket, illetve -sokkal inkább- előzzük az ilyen szörnyűségek újbóli előfordulását.
Az ügy valóban rendkívüli, rendkívül fontos, jelentős, rendkívüli amit szimbolizál. Rendkívül elborzasztó, ahogyan az erőszak egyre inkább elterjedté válik ebben a világban. Aligha lehet letagadható, hogy ezt a tragikus emberiség ellen elkövetett bűnt, a szimbolikus ügy folyamatát ármányos politikai érdekek kísérik végig, amelyeknek sajnos egyáltalán nem céljuk az, hogy tisztán láthassunk, hogy fény derüljön az igazságra...

wlady 2009.11.23. 08:09:31

Tisztelt György!
Nagyon szép lett ez a megemlékezés örök hála és köszönet önnek érte!Igen ma már egy éve annak hogy a gonosz győzött ebben az országban mert mint látjuk győzött!Egy éve hogy egy senkinek nevezhető mocskos állat elvette ennek a kiváltkép jólelkű és tehetséges lánynak az életét a sorsát és jövőjét!Sajnos sokan felednek de az igaz együttérző emberek szívében örökké él mert nem halhat meg és az együttérző emberek soha nem bocsájtják ezt meg!Nincs olyan hét talán nap hogy ne gondoljak rá mintha átértékelődött volna az életem!P j nem egyedűl ölt ez szent mert gondolom a holttestet nem biciklin tolta az erdőbe!A rendőrség nem csak részletekkel Tisztelt György hanem ezzel az egész üggyel adós és tartozik!Nincs itt már lelkiismeret!Pár szavazatért semmi nincs!Kívánom szívből hogy akik azon vannak hogy az igazság ne derűljön ki annak mindnek a családjával ugyanez történjen!Tudom súlyos és iszonyatos dolgot kívántam de így érzem!Emlékezzünk HOrák Nórára de ne csak ma hanem örökké!Sajnos ilyen halállal nem lehet nyugodni!Istenem ha belegondolok valószínűleg egy éve ilyenkor még élt és szenvedett mert ha a hullamerevség este még nem állt be akkor ilyenkor még élnie kellett!Megbocsájthatatlan ez és megtorolhatatlan nincs olyan mód amivel ezt egy olyan senkinek egy büdös mocskos igénytelen senkinek mint pj és társai vissza lehetne adni!Köszönjük György!Remélem Nóra neked már a Jóisten országában jobb mint nekünk itt a pokolban!Emléked szívemben ÖRÖKKÉ ÉL!!!!!!!!!!!!!!

szani78 2009.11.23. 12:18:37

Tisztelt György és Tisztelt Olvasó!

Egy éve már annak, h. egy kislány elindult egy buliba ,melyről még csak nem is sejtette ,hogy az utolsó útja lesz.
Egy éve ez a kislány lelkesedéssel készült az estére , iskolatáskáját kerülgetve mely várta , hogy a hétfői tanítási napra belekerüljenek az az napi könyvek...már hiába.
Egy éve egy kislány utoljára dobta le papucsát az előszobába ,mielőtt elindult volna és utoljára lehelt csókot kishúga arcára ,aki azóta is várja.
Egy kislány aki nem alkothatott maradandót , nem lehetett híres ember, nem lehetett feleség és édesanya.
Mégis egy ország ismerte meg szörnyű tragédiájának okán.
Amit maga után hagyott gyönyörű mosolyán és szeretni való jellemén kívül, az számtalan kérdőjel.
Nóri azon az estén többek elmondása szerint összeveszett egy barátjával és ezért indult haza egyedül.
Bár felajánlották elkísérik a barátok , sőt a polgárőrök is , Ő mégis dacból egyedül vágott neki az útnak.
De ami ezek után történt azt talán sosem fogjuk megtudni.
Ami viszont biztos, nem hiszek abban amit "elénk raktak".
Nóri önszántából sosem ment volna el P. Józseffel, hiszen egy gyönyörű , igényes kislányról volt szó , akinek nem lett volna szüksége egy ilyen kaliberű srác közeledésére.
Viszont azt sem hiszem ,hogy erőszakot alkalmazva egyetlen férfi mindezt megtehette volna Nórival .
Télen, mikor kabátot visel ,testhezálló nadrágot és magassarkút.Levetkőztetni , lefogni , miközben védekezik , rúg kapál, próbál elmeneküli , kiabálni.Túl sok zavaró tényező állt fent egy ilyen brutális tett végrehajtásához.
Egyáltalán van még valaki aki elhiszi, hogy Nóri ,aki hajnalban indult haza és tűnt el nem hűlt volna ki délutánra ,ha mindez a kiserdőben történik??Hisz , ha még éjjel megöli ott a helyszínen már régen kihűlt volna mire megtalálják.
Ellenben Ő még meleg volt...de akkor hol volt majd 15 órán át, hol tartották fogva és mit tettek vele fogva tartói hosszú órákon keresztül??
A másik ami nagyon furcsa, -mivel délután 17 óra felé találták meg -mikor vitték ki oda, hogy senki sem látta, hiszen akkor már javában keresték és nagy volt a sürgés- forgás.
Ami viszont ennél is furcsább az a 4-5 DNS minta lenne amit a helyszínen találtak és ami alapján akkoriban 4-5 elkövetőt kerestek.
Persze jött a magyarázat miszerint ez a 4-5 minta egy embertől származik.Én viszont visszakérdeznék , nem lehet 4-5 DNS mintát egymással összevetni , hogy egy embertől származnak-e ,mielőtt több elkövetőért kiáltunk?? Dehogynem!
Ami valószínűleg meg is történt , csakhogy ez a "végleges" verzió a magányos gyilkosról mindenkinek jobban fekszik és kevesebb érdekbe ütközik.
P. József lenne a gyilkos??Elképzelhetőnek tartják, hogy egy brutális kéjgyilkos kijár a kiserdőbe az áldozata emlékére mécsest gyújtani?
Vagy elképzelhetőbb az, hogy ez a mentálisan sérült férfi "csak" jelen volt és valakik szorítására elvállat valami olyat ,amit Ő maga meg sem tett. (Cikk P. J. barátjával a horaknoriemlekere.mlap.hu/ -n Exkluzív címen)
Ha viszont így van akkor a gyilkos ill. gyilkosok köztünk járnak és ez sok embert cseppet se zavar!
Olyannyira nem, hogy megszervezésre került egy ugyanolyan retro buli, mint amilyenen Nóri is részt vett ,mit ad Isten ugyanazon a hétvégén.
Még mielőtt meghatódnának nem az emlékére lett megtartva!
Én azt mondom Kicsi Lány Sosem Feledünk, és nem bocsájtunk meg a gyilkosaidnak!!
Aztán azt látom az emberek legalábbis nagy részük bizony felejt , felejteni akar!
Akik a legjobban lázadtak az ügyben most nem szólnak, aki szervezkedtek most meghúzódnak, a barátok hallgatnak , pedig emlékezéssel tarthatjuk "életben" a szellemét!
De ezért vagyunk Mi , hogy ezt ne hagyhassuk, sem őt ,sem pedig a tragédiáját feledni nem lehet, mert egy 14 éves ártatlan gyereket senki nem ölhet meg ilyen brutális kegyetlenséggel anélkül, hogy megfizetne érte!
Nóri virtuális kegyhelye: horaknoriemlekere.mlap.hu/

asperjangyorgy 2009.11.23. 12:35:35

Íme a bizonyság! A hozzászólások száma méltóképpen bizonyítja, hogy helyesen látom: Horák Nórát az emberek immár elfeledték. Sajnálatos, hogy így van. Én azt gondolom, hogy egy éve - akkor a 23-a vasárnapra esett - ilyenkor Horák Nóra még élt. P.J. a házában tartotta. (Hogy egyedül volt vele mindvégig és az utolsó, a tetthelyig megtett úton is, erősen kétlem). Nórával ilyen időtájt végezhetett P.J. Vajon neki ott a börtönben, a kényelmes körülmények között, jó étvággyal és kielégítően táplálkozva, magát megfelelően kialudva, dologtalan hétköznapjaiban eszébe jut-e, hogy ezen a napon követte el (némi segítséggel????) a cselekményét? Azt gondolom, hogy nem. Lélektelen lény, aki majd 15 év múlva szabadul és újabb gyilkossággal "ajándékozza" meg a most némán tűrő és hallgató nagyérdeműt. Aki egyszer rájött a gyilkolás ízére és megtapasztalta a magyar rendőrség tehetetlenségét, az szívesen megpróbálj(hatja) ismét a számára legteljesebb gyönyört: a gyilkolást. Mert azt gondolom, hogy azt jobban élvezte, mint a kamaszlány megbecstelenítését.
Ki fog egyszer derülni vajob a teljes igazság?
Aligha.
És mennyi idő kell a rendőrségnek és az ügyészségnek, hogy P. J-ét a bíróság elé vigye, és ott a nagyérdemű is megtudjon valamit? A hazugság valami újabb változatát! Mert az igazságot nem tudjuk, nem tudhatjuk meg. Vajon miért? Miért? Miért?

Dyen 2009.11.23. 13:13:56

Nóri egy éve halott. Azóta eltelt egy születésnap, egy névnap, egy karácsony, egy húsvét és ki tudja még hány emlékezetes nap - NÉLKÜLE! Hogyan lehet ezeket a a napokat, a mindennapokat túlélniük, elviselniük szeretteinek? Vajon gondolnak-e erre a gyilkosai, a rendőrök, a politikusok? :(

Élt 14 évet - mert valamilyen mocskos állatok így akarták - hogyan lehet ezt elfelejteni, bűntetlenül hagyni?

FairyFeller 2009.11.23. 21:06:34

Sajnos azt kell írnom, hogy jellemző: csupán egyetlen egy médium emlékezett meg Horák Nóra jelentőségteljes tragédiájáról a mai napon...

-> barikad.hu/node/41095

:(

[ az ONLINE hírkereső mást nem talált H. Nóra/Nóri | Horák Nóra/Nóri kontextusban ]

asperjangyorgy 2009.11.23. 22:12:45

Kedves FairyFeller - ez az egész nagyon szomorú és nagyon elkeserítő. Ez a magyar valóság. Nem tudom elképzelni azt, hogy amennyiben egy ilyen eset megtörténik valamelyik kultúrált országban, ennyire visszhangtalan maradjon - egy év múltán. Bezzeg majd ha elkezdődik a tárgyalás, és lehet az ügyön, az ügy részletein csámcsogni, majd feltámad a bulvárszellem. Milyen megrendülés volt, amikor Horák Nóra meghalt, hogy hullottak az álságos könnyek! Mennyien kínálgatták magukat - Horák Nóra ürügyén! És most hallgattak, mert már nem fontos számukra, mert már kihullott a szívükből. Pedig az ügy, hogy úgy mondjam, még friss, még ítélet sem született. Tíz év múlva, mint írtam, már csak a magyar kriminológia története fogja Horák Nórát számon tartani, és néhány rokoni szív, és csupán néhány, de nagyon-nagyon csak néhány baráti szív. Pedig valóban igaz, amit írt, hogy ez a gyilkosság egyben szimbolikus is volt: annak példája, hogy a hétköznapokban is helyet kapott az üzleti alapon működő televíziók szellemisége!!!

Balatoni Napsugár 2009.11.23. 22:22:07

Való igaz, régebben még százak szóltak hozzá a témához. Reménykedtek, biztak, hittek. De kiben is? A rendőrségben, abban hogy a valódi tettes /tettesek/ kerülnek kézre? Ugyan. Hisz már az elejétől fogva homályos volt minden. Ami napvilágra került, pl. a 4-5 dns, a még meleg test, stb. az addig került napvilágra, amig nem titkositották az ügyet. Sokan mondják, a gyilkosság után pár órával már tudhatták ki/kik tették, aztán "fagyasztottak". Vajon miért????
Arról sem szól a fáma, hogy valóban szabadlábon van-e P.J.?!!! Állitólag igen. Állitólag ott él, ahonnan lacházára költözött. Csak remélni tudjuk, hogy ez nem igaz.
Aztán... miért van ekkora hallgatás? Miért nem tudunk semmit az ügy folyamatáról? Hol tart egyáltalán az ügy? Tárgyalás? Mikor lesz? Lesz-e?
T.Asperján Úr, higgye el, nem feledjük Nórát, csak nem beszélünk Róla annyit. Ami nagy baj, mert talán többet tudnánk, ha nagyobb nyomást gyakorolnánk azokra,akik mondhatnának is valamit. De hát azok sem beszélnek /eddig sem tették/ akiknek tényleg kellene. És itt gondolom mindenki tudja kiről beszélek.
Drága Nórika nyugodj békében. Soha nem feledünk.

szani78 2009.11.24. 11:19:29

ARRA GONDOLOK...

November 23.-a, Kiskunlacháza.
Mire gondol ilyenkor az ember?
Nóri tragédiájára , fájdalomra, tehetetlenségre, és a kiserdőre...
Arra gondolok, ha kimegyek az emlékkőhöz és a temetőbe, a mécsesek már messziről utat mutatnak és bevilágítják az eget, jelezve hogy ez a nap örökre megváltoztatott mindent egy éve, hogy már semmi sem lesz ugyanolyan.
Arra gondolok az emberek egymásnak adják át a helyet , hogy gyertyáikat elhelyezhessék és , hogy csendben emlékezhessenek.
Arra gondolok, hogy vajon délután lesz -e még helye a mécseseinknek, vagy esetleg fényes takaróként fedik már az emlékhelyet és a nyughelyét a mécsesek százai és tétován keresem a helyet hová tehetném a sajátomat.
Igen erre gondoltam!
De mást láttam!
Mikor megérkeztünk a temetőbe csendes sötétség fogadott.Nóri sírhelyén alig pislákoltak a fények.
Eldönthettük, hová helyezzük gyertyáinkat, hiszen akadt hely elég.Nóri elszürkült, megkopott fényképét néztem és arra gondolatom pontosan ugyanúgy megkopott az emberekben a tragédia és Nóri emléke , mint ez a fotó.
Ez nagyon elkeserítő!
Kifelé menet a temetőből kis csoport érkezett.Nóri legközelebbi barátai jöttek mécsest gyújtani.Gyerekek, akik tavaly hirtelen nőttek fel, fel kellett nőniük ,nem választhattak.Ők tegnap emlékezni akartak.
Némi megnyugvással töltött el de ismét csend lett, őket nem követte újabb látogató.
De talán majd az emlékkőnél más lesz, majd oda vezetnek a fények...
Sajnos nem így lett.
A kőhöz vezető utat befedték a levelek a fák szomorúan magasodtak felénk , azok a fák amelyek mindent tudnak arról ami ott történt. Bár egy kicsivel talán többen látogattak ki ide, mint a temetőbe , azért mécseseinknek itt is bővebb akadt helye. Mellkasba nyílaló fájó érzés és torkot szorongató elfojtott sírás, amit az ember ezen a helyen érez.Folyamatosan körbe-körbe pásztázza a helyet és próbálja elképzelni mi történt és miért történt.De válaszokat nem talál.
Mikor hátat fordítva a kőnek a kocsihoz indulunk,
olyan érzés fog el, mintha valamit otthagynék amit magammal kéne vinnem.De gyorsan rájövök őt már csak a szívünkben hordhatjuk tovább.
Mielőtt beülnék a kocsiba a közeli kocsmára pillantok.
Nagy a tömeg, sok a kerékpár ,az autó a kőnél pedig csak mi állunk.
Arra gondolok ez lenne Kiskunlacháza , ez lenne Magyarország, az én hazám?
A hazám ahol megölhetnek egy gyereket , ahol ezért bűnhődni sem kell és ahol gyorsan kell feledni, ahol cserben hagyják az embereket ahol csak akkor gyújtanak gyertyát egy emlékkőnél , ha
a politikai érdek úgy kívánja , hiszen akkor minden út a kiserdőbe vezet ,legyen az bármilyen párt , mozgalom .
De ők tegnap hol voltak??
Arra gondolok jövő november 23.-án vajon tudják majd az emberek még ,mi történt és, hogy ki volt Horák Nóra?
Ekkor még utoljára ,arra gondolok a szívembe nézve, biztosan, mert vannak, lesznek még olyanok ,akik nem hagyják elfeledni a nevét sosem!

Dyen 2009.11.24. 19:18:35

"Aki úgy gondolja, nem felejthetünk, jöjjön velünk, emlékezzünk együtt!

2009. november 28-án szombaton 133.30-kor
a művelődési központ elől indulva, egy szál virággal a kezünkben sétáljunk el
Horák Nóra emlékkövéhez"

Csillagocskám 2009.11.25. 11:45:30

Dyen!

Ott leszünk, remélem vagyunk még egy páran, akik nem feledünk...

FairyFeller 2009.11.25. 15:51:42

Üdvözlöm a kedves Bloggolókat!

Dyen, Csillagocskám, én is szívesen részt vennék a szombati megemlékezésen [ bizonyosan innen -> származik az információ, jobbra, lent olvasható ], ugyanakkor egy blog-találkozót is szervezünk a hétvégére, ezzel kapcsolatban ma este írok privátban, a visszajelzések függvényében. Egyelőre úgy néz ki, hogy nekem egy kedves és fontos családi programom adódott a hétvégére, amin feltétlenül részt kell vennem, de esetleg, ha vasárnap is részt vennétek, vennének a szimbolikus ügyet életben tartó demonstráción (Morvai Krisztina látogat a településre), akkor annak keretében is találkozhatunk. Dyen, tudom hogy Te helyi vagy, ha jól tudom Csillagocskám is :) mindjetten helyiek vagytok.

szani78 2009.11.26. 17:11:46

Képek Nóri sírjánál és az emlékkőnél a honlapján.
Az Egy éve már... albumban.
Barátnője kedves írása az év fordulóra az Egy éve már...menüpontban.
horaknoriemlekere.mlap.hu/
Hamarosan még több írás és riport lesz olvasható.

Dyen 2009.11.26. 18:47:27

@szani78:
Fájdalmasan gyönyörű honlap.

Dyen 2009.11.27. 11:03:30

"Betiltották a Jobbik bűnözésellenes tüntetését

Megtiltotta a rendőrség a Jobbik kiskunlacházi tüntetését. A párt a bűnözés áldozataira kívánt emlékezni, a rendezvényen Morvai Krisztina EP-képviselő is felszólalt volna vasárnap.

A rendezvény szervezője tegnap este tíz után kapta kézhez a rendőrség tiltó határozatát, amelyben egyebek mellett arra hivatkoznak, hogy várhatóan a bejelentettnél jóval többen lesznek jelen a demonstráción, amely miatt négy utcát kell teljes szélességében lezárni. További kockázatot jelent a rendőségi szakértők szerint, hogy a rendezvény szomszédságában, a művelődési házban adventi rendezvény lesz, ahova kisgyermekes családokat várnak. "

szani78 2009.11.27. 12:17:10

@Dyen: Bár ne lenne szükség erre az oldalra és Nórika még élhetne!!!De , ha már az ég így akarta próbálom az emlékét a kislányhoz méltón megőrizni!!
Köszönöm és minden jót!
Szani

Dyen 2009.11.27. 13:04:53

"ISMÉT GYŰLÉS LACHÁZÁN!!!

2009. 11. 29.-én, vasárnap 15 órától, ismét összegyűlnek Kiskunlacházán azok a fajtól független, Magyar tudatú emberek, akik nem felejtették el Horák Nórit!

FIGYELEM! SENKI NE VEGYEN FEL, A MAGYAR GÁRDA FORMARUHÁJÁHOZ HASONLÓ ÖLTÖZÉKET(drazsé szerint egyenruha,
www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=24950
de ő nincs tisztában a nem héber eredetű szavak árnyalt értelmével, és a Magyar nyelv kifejezési lehetőségével!) TEHÁT SZÍNESBEN GYERTEK, ÉS MINÉL TÖBBEN!!! UGYANIS: A REZSIM, ITT, MOST AKARJA KIMUTATNI A FOGA FEHÉRJÉT!
BEBIZONYÍTANI, HOGY A MAGYAR NÉP SZOLGÁNAK VALÓ…
MEGMUTATNI, MI A „JOGÁLLAMI TERROR”…
BIZONYÍTANI A BÍRÓSÁG, POLITIKAI ELKÖTELEZETTSÉGÉT…
… MAGYARÁN. SZEMENKÖPNI AZT, AKI OTTHONT AD ZSIDÓNAK, CIGÁNYNAK, TÓTNAK, ÉS SZLOVÉNNAK!…

Gyertek Pirosban, fehérben, és zöldben! Aki ez ellen szólni mer, az dögöljön meg "odahaza"!

Most beszéltem a Jobbik itteni elnökével, aki kijelentette: „Ez egy önként vállalt, a jobbik által szervezett polgári gyűlés. Senki sem akar ellenséges hangnemet, erőszakot, káoszt. A Magyar Gárda, mint szervezet, pont ezért nem vesz( mert nem vehet) részt a rendezvényen! Aki eljön, az a maga érdekében, és meggondolásából jön, mint Magyar állampolgár!”

Hozzáteszem: Hozzátok a gyermekeiteket is, mert egyrészt: a mai nap az ő holnapukért ilyen, másrészt, Horák Nóri is gyermek volt még! Őt nem kérdezték, akarja-e, mégis az ellenségeskedés áldozatává vált…. Mi most ez ellen KELL, hogy ott legyünk!
..."
peth.gportal.hu/

asperjangyorgy 2009.11.27. 13:38:17

Kedves Dyen!
A kormányzati hatalom egyre bornírtabbul viselkedik. A rendőrség pedig természetesen hűséges szolgálója a kormányzati hatalomban. És az egész mögött a kétségbeesett MSZP áll, amely alól minden kiszaladt. Most, hogy a saját galadságaival kellene szembenézni, inkább igyekszik mindenkin bosszút állni, akin csak lehet. Európa legkorruptabb országa lettünk. Európa egyik legszegényebb országa lettünk. Európa egyik legreménytelenebb országa lettünk.
És a remény tzöbbféleképpen kihajthat, akkor is, ha a hatalom ezt megpróbálja megakadályozni, mindent a maga reménytelenségének sötét felhőjébe takarni. Elsősorban nem a kormány bukott meg, hanem az önmagát baloldalinak mondó, de jobboldali gyakorlatot folytató MSZP. Nagy kérdés, hogy képes lesz-e újra talpra állni, újra párttá szetveződni. Valószínű, hogy helyette majd a történelem új és valóban baloldali pártot hoz létre. De abban ezek a gerinctelen, velejükig romlott őskövületek, megélhetési politikusok nem vehetnek részt, mert önmagukkal együtt megrothasztanak maguk körül mindent.

Dyen 2009.11.27. 18:57:04

A fenti "ISMÉT GYŰLÉS LACHÁZÁN!!!" felhívás téves, szerzője még nem tudta, hogy betiltották a rendezvényt, én meg elhamarkodottan tettem közzé.

A szombati megemlékezés természetesen aktuális.

FairyFeller 2009.11.28. 01:36:32

Csak Dyen jelzését támasztja alá az ORIGO cikke -> "Betiltották a kiskunlacházi Jobbik-rendezvényt"

...
"Nem demonstrálhat vasárnap a Jobbik Kiskunlacházán, miután a ráckevei rendőrkapitány nem engedélyezte a bejelentett rendezvény megtartását. A Jobbik közölte: eleget tesz a rendőrség döntésének, és nem tartja meg a rendezvényt." (...)

-> www.origo.hu/itthon/20091127-kiskunlachaza-betiltott-jobbik-megemlekezes.html

Gyakorlatilag a Répás József által szervezett
"ELÉG VOLT" - demonstráció az erőszak ellen rendezvény 1. évfordulóján tartotta volna meg a rendezvényét a Jobbik 29-én, vasárnap.

A valódi naptári évforduló, azonban éppen mai napra esik.

Répás József, Kiskunlacháza polgármesterének 2008 november 28-i beszéde -> www.youtube.com/watch?v=XuWdv-lfz1o

Kedves Dyen és lacháziak, megemlékezők, sajnos ma nem lehetek Veletek, csupán lélekben, de ott leszek!

asperjangyorgy 2009.11.28. 13:32:46

Elgondolkodtató, hogy azoknak, akik emlékezni szeretnének Horák Nórára, a 14 éves kamaszlányra meggyilkolásának évfordulóján, nem engedélyzik az emlékezésüket azok, akiknek viszont eszükben sincs emlékezni: az MSZP rángatta rendőrség, és az MSZP rángatta kormány. Az MSZP-nek teljesen mindegy, hogy Horák Nóra meggyilkolásában az embertelenség öltött testet, hogy Horák Nóra brutális és képzeletet felülmúló meggyalázása maga az embertelenség. Ha fontos lenne ez számukra, akkor ők maguk is az emlékezés mellett döntöttek volna. De az MSZP számára már semmi sem fontos, csak a saját kádereinek átmentése, milliárdos tagjainak és azok barátainak pátyolgatása. Az MSZ nyolc éves (és előtte négyéves) uralkodása alatt egyetlen napig nem foglalkozott a cigányság helyzetével, egy pillanatig nem törődött a hajléktalanok helyzetével, hagyta a végletkig lerohadni az egészségügyet, Európa legkorruptabb országává tette Magyarországot, a rendőrséget Európa egyik legbrutálisabb rendőrségévé szervezte át, és az MSZP közben széátrothasztotta önmagát, és persze hosszú időre kinyírta a baloldali gondolkodást, a baloldali emberi és társadalmi értékeket... És most ennek az MSZP-nek a kormánya, és ennek a kormánynak a rendőrsége hatalmaskodva nem engedélyez egy csöndes emlékezést egy 14 évesen meggyilkolt kislányra, mert veszélyesnek tartja - nyilvánvalóan - ha vannak a társadalomban olyan politikai erők és olyan érző emberek, akik emlékezni és emlékeztetni szeretnének: súlyos gondok vannak ott, ahol ilyesmi előfordulhat, és ha előfordul, a dicsőséges rendőrség hét hónapig keresi sok millió forintot kidobva az ablakon azt a tettest, akit már a cselekmény napján elkaphattak volna egy rendesen betanított nyomkerső kutyával (esetleg másokkal együtt). De Horák Nóra 14 éves kislány az MSZP szemében vörös posztó. Rá emlékezni veszélyezteti a magyarországi kapitalizmus diadalmas fejlődést és az MSZP jövő évi esélyeit. Reménykedjünk, hogy egy ilyen velejéig rothadt párt a jövő évi választások után örökre eltűnik a magya közéletből, és helyette - nem a helyén - megalakul majd egy olyan baloldali mozgalom és párt, amely számára fontos lesz a magyarság, az elesettek, a társadalom aljára sodródottak sorsa, amely nem a milliárdosok, hanem minden normálisan gondolkodó ember pártja lesz.

Csillagocskám 2009.11.28. 14:55:11

Kedves Mindenki!

Néhány napig nem voltam net közelben, most viszont egy kávézóban ülök a gép előtt, mert úgy érzem, hogy meg kell osztanom azokat az információkat, melyeket ma reggel megtudtam. Lehet, hogy lemaradtam valamiről, vagy elsiklottam felette, amikor olvastam a hozzászólásokat, de mostanság nem láttam, hogy valaki jelezte volna: Pocsait igenis kiengedték, házi őrizeteben vagy napok óta.Ha téves az info, akkor elnézést, mert hiszen én sem akarok elhinni, hogy ilyen létezik, de ezt az egyik közeli szomszédja mondta ma reggel!!!
Sőt, állítólagosan új vallomást tett, miszerint beismerte, hogy többen követték el a bűncselekményt!
Lacháziak, Ti mit tudtok erről?

e

Csillagocskám 2009.11.28. 14:56:30

Elnézést a hibákért, de rettentően felzaklatott a dolog!!!

asperjangyorgy 2009.11.29. 14:31:47

Kedves csillagocskám!
Feltétlenül tudósítson itt, mert most az eseményekre való tekintettel különösen sokan lkátogatják a blogot.
Ami most Kiskunlacházán történik, az hergelése a cigányoknak, hergelése a község valamennyi lakosának, hiszen a Jobbik világosan megmondta, hogy nem mennek oda a községbe. Aki mégis oda akar menni, hogy egy 14 évesen meggyilkolt kislányra emlékezzen a halála egy éve évfordulóján, azt a rendőrök azzal, hogy az egész kocsit átkutatják, méálységesen megalázzák és szembefordítjáűk - ha ugyan még nem fordult szembe - ezzel az egyre elvetemültebb és mind inkább rendőr-módszerekkel kormányzó hatalommal. Ha a mostani kormányzat, berezevlve nem engedi, hogy egy gyereklányra emléjkezzen, aki csak akar, az hatalmas öngól. És egyértelmű kiállás az embertelensé mellett. Tüntetés a gyilkos mellett. Igazságosztás a gyilkosnak. És ebben az ügyben nem a ráckevei rendőrkapitány döntött, hanem a rendőrség országos vezetése, a rendőrség pedig a hatalom rendőrsége, és a hatalom azzal, hogy tilta, megtiltja az emlékezést, nem bírja elviselni, hogy egyesek egy 14 éves brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt kislányra akarnak és mernek emlékezni, igen ezzel a tiltással a hatalom a bűnt, a kártevőket veszi védelmébe, függetlenül attól, hogy az illető cigány vagy nem cigány. Itt már rég nem a cigányséágról van szó, nem a kiskunlacházai cigányokról, nem egyszerűáen a 14 évesen meggyilkolt Horák Nóráról, hanem arról, hogy a hatalom a szerencsétlen, az áldozat oldalára áll-e vagy rendőri erőkkel a gyilkost, a gyalázatot, a mocskot, az aljasságot védelmezi. És mit látunk, ha igazak a jelentések, ha igazak a hírek? Ha igazak, akkor véleményem szerint egyértelmű, hogy ennek a kormányzatnak csak az kedves, aki számlagyárat tart fenn, aki külföldre jegyezteti be a cégét, aki lop, csal, hazudik... Ha nem így volna, akkor azt mondaná: igen, oda megyek ennek a kislánynak a srjához, és megkésve bár, de fejet hajtok az emléke előtt, és ezzel a gesztussal minden áldozat emléke előtt, akit az eltelt egy-két évben megöltek: cigányok és nem-cigányok emléke előtt... Igen, így viselkedik egy érző, egy okos, egy, az emberek érzékenységére figyelemmel lévő kormányzat. De nem az történik, hanem az erőszak... olyan bűnök, tettek látványos védelme, ami a viláégon sehol nem elfogadható!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szani78 2009.11.30. 19:08:34

P. József esetleges házi őrizetben való fogva tartásához szinte szavakat sem találok , -amennyiben ez valójában így van.
Próbálok mielőbb utána nézni és a szomszédoktól információt kérni.
Már ahogyan elfogták sem volt mindennapi, hiszen barátja hiába irányította a rendőröket P. házához azok mégis csak 5 órás -felesleges- hajtóvadászatot követően tértek oda.Ezután jött a "színjáték", amit hivatalosan csak házkutatásnak emlegettek.
Majd ezt követte a vallomásának hihetőségét megkérdőjelező mentális betegség felmerülése, ami a poligráfos vizsgálat eredményét befolyásolhatja.
Most pedig hirtelen a magányos elkövető teória megdőlni látszik és visszatérünk a kezdetekre??
Ott tartunk ahol az elején is és az derül ki, amit mindig is sejteni véltünk, nem egyedül tette!
De akkor mire volt jó mindez és mi történt most?
Milyen újabb érdekek diktálnak az ügyben?
Vajon ez elég indok a házi őrizethez, h. valaki "csak " tettestárs?Miért nem említi egyik médium sem , hogy hol tart az ügy és kérésemre miért nem reagáltak, h. igenis beszélni kell róla , mert itt koránt sincs vége az egésznek!Sőt most kezdődik csak igazán...

szani78 2009.11.30. 19:31:52

Egy nyugalmazott nyomozó ismerősöm véleménye:
"Ha valaki egy ilyen súlyos bűncselekmény elkövetésében
társtettes, akkor lehet házi őrizetbe? -Nemár!! Vagy a többek
által elkövetés enyhítő körülmény lenne? Ezt nehezen tudom
elképzelni!
Hát most már én is kíváncsi vagyok!"
Mind így vagyunk ezzel!

Dyen 2009.11.30. 19:54:58

@szani78: nekem is hihetetlennek tűnnek ezek az információk, de lehet, hogy nem zörög a haraszt...

FairyFeller 2009.11.30. 21:27:15

@Dyen: Annál is inkább, mert egyértelműen kijelentették (vagyis egy korábbi állításukat cáfolták meg), hogy a DNS-minták EGYEDÜL P. J-től származnak, mi több nála voltak a tárgyi bizonyítékok is és már az elfogásának napján beismerte szörnyű tettét.
Azonban Asperján úr felfedezte az első vallomásról szóló cikket a Stop hírportláján és ezzel kapcsolatban írt egy bejegyzést. A cikk információi szerint tettestársak segédkeztek (egy férfi és P.J. barátnője) kivinni Nóra holttestét az erdőbe. Ezt a vallomás néhány órával később egészen másképp, - feltehetőleg P.J. által megváltoztatva látott napvilágot a prominensnek nevezett hírportálokon, amelyekben már egy szó nem esett tettestársakról. És igen, ha ezek az egyre inkább megalapozottabbnak tűnő, helyi információk igaznak bizonyulnak (remélhetőleg rövid időn belül tisztázódik a helyzet), akkor könnyen lehet, hogy a rendőrség újra megcáfolja majd önmagát, hiszen ha P.J. volna a gyilkos, akkor nem engedték volna ki tanúvédelmi program résztvevőjeként. Ez már a sokadik megváltoztatott vallomása és valószínűleg egyéb részletek is tisztázódtak már "fű alatt". Ez csak akkor képzelhető el, ha nem P.J. az egyedüli tettes, hanem esetleg csak társtettes, de nem gyilkos!

Szani78 veti fel: "De akkor mire volt jó mindez és mi történt most?
Milyen újabb érdekek diktálnak az ügyben?"

Az ügy ilyetén lelepleződése, ha lehet még az eddiginél is nagyobb, egyenesen politikai jelentőségű botránnyal járna. Tavaly ilyenkor az EP-választások lehetettet a tét (véleményem szerint), ma a tét még nagyobb, a jövő évi választások kimenetele, és ez az eset bizony közvéleményformáló erejű. Talán éppen ezért titkolják ezt az egészet, talán éppen ezért nincs egy szemernyi hivatalos információ sem az ügy állásáról, még a szenzációhajhász bulvármédiumokban sem. Talán ezért nem tudósított senki sem a tegnap történtekről a településen. Kiskunlacháza és Horák Nóra "forró kása" a kormánynak. Hallani sem akar róla, de főképp azt nem akarja, hogy mások halljanak ezekről a dolgokról. Szeretnék, ha a választásokig nem foglalkozna senki sem ezzel a szimbólummal. Addig pedig megpróbálják kihúzni, ahogy a mai nap is tanúsítja.
Megszavazták a kormány költségvetését, a feloszlott, semmilyen-képviselő liberális ülepedék támogatásával. Úgy izgultam...

Na persze...

FairyFeller 2009.11.30. 21:37:19

@FairyFeller: "Ez csak akkor képzelhető el, ha nem P.J. az egyedüli tettes, hanem esetleg csak társtettes, de nem gyilkos!"

Az a "csak" itt természetesen idézőjelben értendő! Így is társtettes lehet és megbocsájthatatlan bűn részese. Önmagában ezért nem engedhették ki. Olyan információ is napvilágot látott P.J-al kapcsolatban, hogy kábítószeres volt, ezért nem biztos, hogy a tett elkövetésekor beszámítható állapotban volt. De attól még megtette, valószínűleg megerőszakolta Nórát. Ha ilyen oka van annak, hogy kiengedték, akkor sem szabadott volna. Akkor is egy szörnyű bűncselekmény részese, akkor is közveszélyes volt, ezután is az lehet.

szani78 2009.12.01. 16:34:20

Bár még nem sikerült kideríteni de számomra ez még mindig hihetetlen lenne , h. Pocsai esetleg házi őrizetben van.A társtettesség, bűnszövetség nem minősül enyhítő körülménynek és nem teszi indokolttá a házi őrizetbe helyezést illetőleg , h. tanúvédelmi programban vegyen részt. Hisz ahogyan a szó is magában foglalja ,akkor tanúja lett volna a bűn elkövetésének nem résztvevője, ha pedig így lenne ,akkor nem hiszem , h. a szél fújta volna Pocsai fanszőrét Nóra testére.Tehát ott volt , részt vett de mivel már túl sok volt a rendőrségi és bírósági melléfogás félnek ráerőltetni az egész bűncselekmény egyedüli elkövetését egy mentálisan problémás, befolyásolható emberre.
Nyomozó ismerősöm egyébként ,aki tapasztalt így véli:"El nem tudom képzelni az esetet ismerve, hogy ennyire bonyolult lenne ez az ügy!"
Ő pedig csak tudja , hisz sok mindent látott.
Valószínű nem is olyan bonyolult csak azzá tették.
FairyFeller felveti, h. voltak az ügy elején olyan találgatások melyek azt igazolták a barátnőjével tette.Pocsai barátja azt mondta nekem, idézem:"...egy éjszakás csajok, vagy pár hetesek.Komoly kapcsolata egy volt , 1,5 évig tartott , csak ráfázott a csajjal , de nagyon!"
Vagyis nem tudott olyan nőről, Aki ebben segédkezhetett.
Ami még érdekes Pocsai , hogyan beszélt a gyilkosságról barátjának:"Csak a romákat vádolta és, hogy kinyírná Nóri gyilkosát ,meg egyebek.
Utolsó időkben elment a munkahelyéről is ahol dolgozott , mert rá fogták , hogy Ő a lacházi gyilkos.Ez azért lehetséges , mert szerintem beszélt álmában, ugyan is többen együtt aludtak."
Ami pedig érthetetlen az az együttműködése a gyilkos kézre kerítésében:" Még vallomást is tett, és mintát is adott. Egyszóval mindenkit átvert. Még saját magát is."
Mire számított mikor DNS mintát adott h. nem derül ki?
Nagyon szeretnénk már végre tisztán látni és végre válaszokat Ki(kik) ,mikor , hogyan és miért.

FairyFeller 2009.12.05. 23:51:54

Kedves Nóra...péntek este majdnem megismétlődött...

:'(

"Megverték, árokba lökték, erőszakoskodtak a 14 éves lánnyal"

...
"Szemérem elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság pénteken. A rendőrség adatai szerint péntek este Nagymágocs belterületén egy tiszaföldvári férfi közösülési szándékkal megtámadott egy 14 éves lányt. A támadás során a férfi a lányt többször megütötte, majd az árokba lökte, ahol megpróbálta levetkőztetni, amely a fiatal lány ellenállása miatt nem sikerült.

Többször közösülésre szólította fel, mely során mellét és a nemi szervét erőszakkal megfogta. A 30 éves férfi szorításából kiszabadulva a 14 éves lánynak sikerült a lakásig eljutnia, ahol szülei segítségével értesítette a rendőrséget...a nagymágocsi rendőr KMB-s perceken belül a megadott helyszínen volt és az elkövető nyomába eredt, az egyik közeli utcában a személyleírás alapján felismerte a férfit és üldözőbe vette...több telken, udvaron át üldözte....közben értesítette a helyi polgárőrséget, akiknek a segítségével elfogta a 30 éves elkövetőt. A bántalmazás során a fiatal lány súlyos – nyolc napon túl gyógyuló – sérülést szenvedett. A Szentesi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a többszörösen büntetett tiszaföldvári férfit." (...)

forrás: Magyar Nemzet ONLINE - police.hu

-> www.mno.hu/portal/680808

ÉS A "RÁADÁS": "Erőszakoskodni próbált, elfogták"

...
"Erőszakos közösülés bűntett kísérlete miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, akit a bűncselekmény áldozata által adott személyleírása alapján fogtak el a jászberényi rendőrkapitányság munkatársai...a gyanúsított csütörtökön Jászberényben, a Szabadság téren egy helybeli fiatal nővel erőszakoskodott, akire feltehetőleg egy közeli áruház aulájában figyelt fel. Követte a nőt, majd a földre rántotta. A nő segélykiáltásaira egy arra közlekedő kerékpáros figyelt fel. Miután a biciklis megzavarta az elkövetőt, a férfi elszaladt a helyszínről. A sértett az őt ért sokk ellenére kiváló személyleírást adott támadójáról, így a rendőrök rövidesen saját otthonában elfogták a jászjákóhalmi férfit, aki a kihallgatás során elismerte tettét...a nyomozás során felmerült annak lehetősége, hogy a gyanúsított nyár óta több fiatal hölgyet is molesztált. Ezért várják további sértettek, illetve szemtanúk jelentkezését." (...)

Ez pedig történt csütörtökön...csütörtökön pénteken, nap, mint nap...azaz egyre "mindennaposabbá" válik az ilyesmi. Nem! Nem engedhetjük, hogy mindennapossá váljon! Nem engedhetjük, hogy megszokottá, "szokásossá" váljon, ez elfogadhatatlan!

Sajnos ma még is azt kell mondanom, bár lesújtók a hírek, mégsem nem lepnek meg... :(

asperjangyorgy 2009.12.06. 15:04:13

Kedves FairyFeller!
Örülök, hogy ön sem csodálkozik azon, amit leír, tényként tudomásul vesz, mert nem tehet mást. A nagyar törvények rosszak. Egy olyan bűncselekményért, mint amit az illető úr elkövetett a tudósításban szereplő kislánnyel szemben, az Egyesült Államokban (nekem nem példakép az USA, de akiknek igen, talán jobban hisznek, ha éppen rá hivatkozom) életfogytig tartó szabadsáégvesztés jár. Ez az illető úr, több évi nyomozás után, majd kap egy vagy két évet, mert végül is nem örtént semmi (a kislány erejének és szerencséjének köszönhetően), csak egy gyerekben élete végéig összetört egy ember valamit, ami a normális élethez szükséges. Tudjuk, hogy állítólag, csak P. J. követte el a Nórával szemben iszonyatos bűncselekményt. Hét hónapi tökeltlensékedés után végre elkapták a kétszáz méterre lakó tettest (öt órai taknyolás után a házőrző végül beengedte a rendőröket, miközben a legveszedelmesebb kutya is pánikszerűen elmenekül, ha botokkal egyszerre négy-öt ember belép a kertbe, és akkor még nem is szóltam a kellemetlenebb gázspayról), hullot is a jutalomeső (a nem érdemelt munkáért). És aztán? Azóta törént valami? Egyszer nyilatkozott a rendőrség, hogy P.J. hála a jó istennek, jól alszik, jól eszik, nyugodtan viselkedik és remekül érziu magát a dutyiban. Hát ez igazán megnyugtató. Ennyi idő után ügyészségen van már az ügy? Jaj, dehogyis! Ráér. Nem kell elkapkodni. Majd. Egyszer. Ma a közvélemény ugyanolyan tanácstaéan és tájékozatlan, mint egy évvel ezelőtt. Ez a két erőszakoskodó mikor fog a bíróság elé kerülni? Két-három év múlva? Mi lesz a büntetésük? Hát előre megjósolhatjuk, ha figyelembe vesszük, hogy milyenek Magyarország büntető törvényei. A világ röheje, hogy egy gyilkjossági bűntett elélvül, elévülhet. Ez csak egy olyan ország büntető gyakorlatában lehetséges, amely inkább húz a tettesek felé, mint az ártatlanok felé. Tudjuk, valamennyien tudjuk, mi történt a móri-ügy kapcsán. Tudjuk, mindannyian tudjuk, hogy volt egy bank, annak egy elnöke, aki olyan ügyesen irányította a bankot, hogy csak 165 milliárd forinttal lehetett konszolidálni. Mérhetelenül igazságszerető törvényeink és azok alapján működő szeretett bíróságunk tíz évi taknyolás után 3.5 millió forintra büntette az illető urat, és a volt igazságügyi miniszter, egy volt igazságügyi miniszter a magyar televizióban róka-mosollyal azt mondta, hogy ennél kevesebbet már igazán nem lehetett az illetőre kimérni... És a magyar bíróság, a magyar ügyészség ezt teljesen rendjén való dolognak tartja. Hát ezért lehetséges, hogy itt egyesek a jól fizetett munkahelyi megbecsülstségük mellett parkolókban tíz és tízmilliókat vesznek át... és majd nézzük meg, mi lesz a büntetésük... Ha lesz? Ilyen légkörben, ilyen körülmények között ne csodálkozzunk, hogy egyesek habozás nélkül rávetik magukat egy 14 éves lányra, meg akarják erőszakolni, tönkre teszik az életét és eszükbe sem jut, hogy nem éppen illendő, amit művelnek. Kivételesen a rendőrség gyors volt. Ha az illetőnek sikerül a gyereket megerőszakolni, elképzelhető, hogy megfojtás lett volna ráadásként a jutalma és a rendőrség a tettest vagy megtalálná vagy sem... Tegyük fel a legjoibbat: megtalálja. És akkor mi van? Lesz majd egyszer ítélet? És ha igen, elrettentő és a tettel arányban álló lesz az az ítélet?
A rémísztő pélldákat sorolhatnánk. És lassan rá kell jönnünk, hogy nem is annyira a rendőrségben van itt a legnagyobb hiba, hanem abban az ügyészi, bírósági gyakorlatban, amely egy végtelenül puha, gyenge, ellentmondásoktól hemzsegő, ha akarom emhes, ha akarom nem vemhes törvénykönyvre épül, amit a bírók - minden ellenőrzés nélkül - úgy értelmeznek aztán, ahogyan jónak látják. A cselekmények pedig szépen gyűlnek, szaporodnak, és az életünk pedig egyre kiszolgáltatottabbnak és egyre reménytelenebbnek tetszik.

szani78 2009.12.18. 11:49:10

RÁDIÓ ADÁS!
Januárban egy rádió az EditFM, szeretne egy műsor erejéig megemlékezni Nóriról.
Igaz nem a legismertebb rádiók közé tartozik de legalább beszél erről a szörnyű tragédiáról, ismert "társaival" ellentétben.
Ott végre elhangozhatnának azok a vélemények amelyeket itt is leírtak , így kérem azokat Akik szívesen szerepelnének (skyp-on keresztül is lehet bekapcsolódni!!), névvel vagy anélkül szóljanak!Gondolok itt , Dyen-re v. Csillagocskámra de legfőképp Asperján Úrra!Segítő ill. részvételi szándékukat kérem jelezzék itt vagy a privát címemen a szlamaani@gmail.com -on.
Most van egy halvány esély rá , h. ismét beszéljünk erről a tragédiáról és minden szalmaszálba meg kell kapaszkodni, hogy ne felejthessék el soha!
Ezt akartuk nem igaz?Kezdetnek jó lesz!

szani78 2009.12.18. 12:00:34

Most értesítettek, hogy az adás , -mivel nagyobb terjedelmű műsorra készülnek- elképzelhető , hogy csak február vagy március környékén lesz.
Így van idő átgondolni de kérem még egyszer ,akinek van skyp, v. msn elérhetősége és úgy érzi kompetens annyira az ügyben vagy csak lenne mondanivalója , hozzáfűznivalója mindenképpen kapcsolódjon be!
Tapasztalataim szerint senki nem segít szívesen , ha Nóriról van szó.
Folyamatosan zárt kapukat döngetünk.
A barátai szóba sem állnak velem mikor arra kérem őket meséljenek Nóriról, hogy az emberek teljesebb képet kapjanak róla, hogy milyen ember volt.Attól, h. nem beszélnek róla a tragédia megtörtént és , ha nem beszélünk róla akkor azzal azt üzenjük , h. ilyen tett megbocsájtható.Megbocsájtható a tettesnek , a tehetetlen rendőröknek , a politikának és mindenkinek akinek része volt abban , hogy most semmi sem történik!
Most itt az alkalom -hangsúlyozom , akár név nélkül is- bárki nyíltan elmondhatja a véleményét.
Köszönettel!

asperjangyorgy 2009.12.18. 12:18:48

Kedves szani78!
Valóban az lenne az igazi, ha a barátai, az ismerősei szólnának a kislányról, hiszen ők ismerték, ők tudnák az alapját, a sajnos, gyorsan eltűnt és egyre inkább eltűnő alakját visszaidézni.
Én mindenben szívesen a rendelkezésére állok, de én nem tudom idézni Nórát, csak elsirtani - azt viszont őszintén és fájóan.
Üdvözli AGY

Dyen 2009.12.18. 14:40:23

@szani78: Kedves szani78!

Bár most nagyon sok gondom van, kilátástalan helyzetben vagyunk családommal , egyik gyerekem is nagyon beteg, de természetesen én is szívesen rendelkezésre állok. Van skype elérhetőségem, majd értesíts, ha aktuális lesz.

szani78 2009.12.18. 18:15:47

Köszönöm mindenkinek a segítséget!Sajnos eddig a barátoktól -ahogyan az már lenni szokott- nem kaptam visszajelzést a segítő szándékról.
Igaz mi csak elsiratni tudjuk és beszélni arról amiről már kevesen akarnak szólni , de ez egy lépés afelé, hogy valami történjen.Mi lacháziak továbbra is itt élünk, egy olyan községben ,ahol ilyen emberhez méltatlanul végezhette egy gyerek.Mint érző ember és, mint anyuka ezt nem hagyhatom!!Minden segítség jól jön!Minden gondolat , főleg a homályos nyomozás körül , mert ez is lényeges , sőt!
Az adás időpontjáról időben nyújtok tájékoztatást!
Szép estét!

szani78 2009.12.18. 18:19:51

@Dyen: Külön köszönöm , h. ilyen helyzetben is segítő szándékot mutat!
Ilyenkor látszik ki az aki igazán kiáll az ügyért!
Ha bármiben segíteni tudok , bármit tehetek kérem szóljon (privát e-mailben ), nagyon sajnálom, hogy gondjaik vannak!Sajnos -bár hála az égnek kislányom egészséges- egyéb gondom nekem is akad , szomorú dolog ez az ünnepek közeledtével!
Minden jót!
szani

Keselyőbérc 2009.12.19. 11:07:51

Kedves Szani78!

A Nórival történt dráma megviselte családját, ismerőseit. Az elhúzódó nyomozás érdekeire való tekintettel arra kérték az embereket, hogy hallgassanak. Ezért a kezdetektől fogva nem
beszélnek a barátok, és a család is hallgat. A nyomozás részleteiről, sohasem fogunk megtudni semmit!
Hogy milyen volt Nóri? Akinek egy kicsit is fontos volt, és utánajárt, sok mindent megtudhatott. Egy kedves, értelmes, sportos lány volt, aki szerette az életet.
Sokan, és sokszor gondoljunk rá! Megérdemli, hogy méltó emléket ápoljon róla a közösség.
A barátoktól, ismerősöktől csak mozaik-szerű töredékeket lehetne gyűjteni.
Hogy milyen is volt Nóri, abban leginkább a családja segíthetne. Legtöbben, akik itt levelezünk, nem ismertük őt.
Nálunk Gödön is történt szeptemberben egy súlyos tragédia. Játszó kislányt, a 11 éves Sumina Annamáriát maga alá temette a homok. Azóta kórházban ápolják, kómában van. Az ő esetében a család a nyilvánossághoz fordult, segítséget kért. sumina-annamaria.mlap.hu/
A segítség nem maradt el, összefogott a város, aggódunk érte. Tegnap jótékonysági koncertet
tartottak a gyógyításáért. Érezni lehetett a teremben a szeretet erejét. Az est során megismerhettük a családot, beszéltek a kislányról, hogy mi, és hogyan történt vele.

Készítsetek szép műsort Nóri emlékére közösen a családdal, ha nincs ellenükre. Talán akkor a barátok, ismerősök is bekapcsolódnak valamennyire!

szani78 2009.12.19. 20:49:57

@Keselyőbérc:
A család elzárkózik, mondván nem szeretnék idegenekkel megosztani az emlékeiket.Én ezt tiszteletben tartom, így abból gazdálkodunk amit tudunk ami rendelkezésünkre áll.Azért vannak segítőink és szerencsére testvérem is jó barátjának mondhatta magát ,ezért sokat mesélt róla.
Ami Annamáriát illeti felteszek egy ajánlót és egy linket , hogy minél több emberhez eljusson a története. Mind Nóri , mind pedig a nemrég szívet kapott Bóta Lara oldalára a larababaszivrevar.mlap.hu/ oldalra is.
Valamint készülhetne egy műsor amiben a számlaszámot és a segítségkérés lehetőségeit említik, akár az édesanya is elmondhatná, ezért mindenképp felveszem a kapcsolatot.
Bajban össze kell tartani!
Minden jót kíván! Szani

Keselyőbérc 2009.12.21. 11:05:53

Kedves Szani78!

Köszönöm szépen a segítséget! Példámat inkább a családdal történő együttműködés miatt hoztam. Az teljesen érthető, hogy Nóri szülei nem szeretnék újra feltépni a fájó sebeket. Az is szomorú dolog, de tény, hogy Nórin már nem tudunk segíteni, míg a másik kislány esetében még él a remény.
Műsorotokhoz sok sikert kívánok, remélve, hogy általa még többen megismerik Nórit, és elgondolkoznak szörnyű sorsán!
Amennyiben tudjátok használni, fényképeket készítettem a környékről, és a Magyar Gárda által rendezett koszorúzásáról. Bármi másban is szívesen segítek, ha tudok!

Keselyőbérc 2009.12.21. 22:11:04

Kedves Szani78!

A fotók itt nézhetők meg:

www.dropbox.com/gallery/225753/1/Kiskunlach%C3%A1za?h=6b9568

www.dropbox.com/gallery/225753/1/Kiskunlach%C3%A1za%20koszor%C3%BAz%C3%A1s%20Hor%C3%A1k%20N%C3%B3ra%20eml%C3%A9khely%C3%A9n%C3%A9l%202009.05.24?h=3dc951

Az e-mail cím nem működik.
Az első helyen az emlékmű, és környéke látható, a másodikon a Gárda koszorúz.

rugach 2010.01.01. 20:02:59

Nem.Nórit nem fogják elfelejteni sose.
Ő egy mosolygós kis angyal,aki hiszem,hogy most ott a mennyben is hasonlóan kedves és aranyos,mintahogy itt a földön is volt.

rugach 2010.01.01. 20:10:44

@FairyFeller:
Kedves Fairy Feller!
Hol olvastál arról hogy Nóri gerince el volt törve?
Mert sajnos én erről nem hallottam és nem olvastam pedig igencsak foglalkoztatott engem szegény Nóri tragédiája.

FairyFeller 2010.01.01. 23:21:08

@rugach: Kedves Rugach,

A legtöbb információ nem hivatalos (inkább úgy fogalmaznék: "félhivatalos"). Biztosan ismered az ügy részleteit, amikor megtalálták Nóra holttestét, olyan szörnyű élményben volt része a helyszínelőknek, hogy némelyiket érzékelhetően megviselte az eset. Ennél konkrétabbat nem írhatok, mivel nem szeretném veszélybe sodorni az információk forrásait. Bizonyos belső szervi sérülésekről, illetve a gerinc eltöréséről rendelkezem biztosra vehető információkkal. Ezen kívül pedig több megbízható forrás is megerősítette, hogy Nóra holtteste még meleg volt, amikor fellelték avarral elfedve. Így a hullamerevség még nem állt be akkorra, amelyhez az időjárási körülményeket is figyelembe véve úgy 6-8 órára volt szükség. Az eltűnése után több, mint 10 órával találták meg... Ez bizony érdekes kérdéseket vet fel még egy laikus számára is.
De ezeket a kérdéseket, illetve az azokról való tanakodást Asperján úr blogján megtalálhatod.
Bizonyos információkat (amelyek biztosra vehetőek) itt nem írhatok el. Esetleg privátban megírom, ha működik ezen a rendszeren keresztül, vagyis ha itt küldök privátban akkor a megadott e-mail címedre megkapod az üzenetet. Reggelre ígérem.

Akkoriban az elkövetés brutális körülményeit ismerte el a nyomozó hatóság, továbbá hónapokig mindenki úgy tudta, hogy 5 elkövetőt keresnek. A helyi polgármesternek, Répás Józsefnek is ezt mondták. Már akkor megírták, hogy megfojtották, és hogy egy nejlonzsák volt a fején (ezt P. Miklós, a helyi polgárőr vezető nyilatkozta).

Mára már hivatalos forrásból azt is tudjuk, hogy a légzőcsöve is eltört, vagyis nem tölthetett a szabadban 10 órát holtan anélkül, hogy ne állt volna be a hullamerevség.

A többit privátban.

szani78 2010.01.14. 13:28:17

Most akadtam erre a cikkemre , már el is felejtettem, h. leközölték de ami miatt ide leírom az oldal linkjét: www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=21013 az az, h. ezért a cikkért ,-ráadásul lacháziak- támadtak.
Először is olyan hatást keltettem talán bennük, h. mind a kérdező, mind a riport alany szerepét én magam töltöttem be csak, h. írhassak valamit unalmamban , vagy feltűnési viszketegségem okán.
Idézem:
"A cikk amúgy enyhén szólva gyanús, kíváncsi lennék az állítólagos interjúalany személyére, ha egyáltalán létezik az illető."
A másik:
"ILYEN SZÉPEN, TUDATOSAN, SZEMÉT MÓDON ÖSSZERAKOTT CIKKET A c-PRESS NEVŰ CIGÁNYLAPON OLVASTAM UTOLJÁRA!
Pocsait ugyan nem, de munkaadóit ismerem. Az általuk elmondottakból következtetve, GYÖKEREIBEN ellentétes véleményem alakult ki, amit ez a cikk csak bizonyított!
Ha a cikket figyelmesen olvassuk, láthatjuk, hogy minden ellentmondásra utaló jelet kerül az írója!"
Mikor megjelenik egy-egy cikk hirtelen mindenki annyi mindent tud de amikor keresünk embereket, h. nyilatkozzanak fülüket farkukat behúzzák, utólag könnyű bíráskodni.Ami szíven ütött az még is ez a mondat ugyanettől az embertől:
"Ha igazam van!!!: HÁT: annyi pénzért gyógyíttassa ki a gyermekét, mit amennyit ezért kapott!
Aki pedig megfogalmazta: annak a gyermeke is így legyen "áldott"!"
Bevallom megkönnyeztem, először is a kislányomat ért bántást nem jól viselem ,a másik mert annyi mindent akartam Nóráért tenni és annyit próbálkoztam ,folyamatosan falakba ütközve.Most mégis az én 3-om éves lányom átkozzák cserébe, és mindezt egy olyan ember teszi, aki azon a helyen él, ahol egy kislányt megöltek.Ilyenkor látom, az emberek milyen kegyetlenek és nem egy eszme vezeti Őket csak, h. gyűlöletük valamilyen apropó kapcsán felszínre törhessen, még ha egy ártatlan gyereket vonnak is bele.
Én azt írtam le amit Pocsai barátja elmondott, amit tudok, hallok.Se többet sem kevesebbet.Nem érdekem , h. hazudjak és nem azt írom amit más kér, h. írjak, hisz író sem vagyok csak egy lacházi ,akit megérintett Nóri tragédiája és nem akart elmenni mellette!
Nem kaptam soha egy ilyen tettemért v. cikkemért pénzt és soha nem is kértem volna.
Valamint soha senki gyerekét családját nem átkoznám, mert az élet drága , főleg egy gyereké.
De ilyenkor felteszem a kérdést érdemes tenni egyáltalán ilyen alapjaiban megmérgezett, rosszindulatú országban?A hitem megingott, mert mindennap kapok valamit Nóri ügye kapcsán még csak írnom sem kell érte.Ezek a kommentek nem mostaniak csak most láttam meg őket, így sajnos már nem védhetem meg magam.
De egyszer mondtam valakinek aki szintén Nóri ügyének elkötelezettje, h. figyelje meg a végén közellenséggé tesznek engem.Csak mert Őszinte vagyok és mert nem felejtek!

szani78 2010.01.14. 13:49:53

Megtaláltam azt a kedves egyént aki gyermekemen keresztül próbál elégtételt venni egy neki nem szimpatikus írásom miatt!
Ő nem más , mint Peth azaz a peth könyve - G-Portál létrehozója.Hát köszönet neki a kedves szavakért

Dyen 2010.01.14. 14:20:14

@szani78: Kedves Szani!

Véleményem szerint Peth el sem olvasta rendesen a cikkedet, ha pedig igen, akkor szövegértelmezési gondjai vannak. Nem akarom védelmembe venni, de lehet, hogy azért "durrant" el az agya, mert nem hiszi el (ő sem), hogy Pocsai lenne az egyedüli tettes, írására azonban ez sem mentség.

Kevesen vannak, akik annyit tettek Nóri emlékéért, mint Te, ezért csak tiszteletet érdemelsz.

szani78 2010.01.14. 15:03:05

@Dyen: Időközben, tovább kutatva sok pozitív hozzászólást is találtam, amit akkoriban nem is figyeltem, hisz lekötött a tenni akarás. Sőt Asperján Úr is feltette a blogjába jó véleményezéssel.Ennyi pedig épp elég, h. ismét higgyek!
Azt nem várom, h. tiszteljenek, mert nem azért teszem , ez embertársi kötelességem.
Csak annyit kérek ne bántsanak, mert egy oldalon állunk!
Köszönöm a kedves szavakat!
Mindenkinek további szép napot!

Evo 2010.01.14. 15:44:39

@szani78:
Elolvastam az ominózus kommentet.. Hogy őszinte legyek, elképzelésem sincsen arról mi volt a cikkben az, amit a kommentelő "szemét"- nek gondol.
De tovább megyek, arról sincs elképzelésem miről beszélt a kedves kommentelő, amikor azt írta hogy a cikk író a maga oldalára akarja állítani a külső szemlélőt.. Én bárhogy is kerestem, semmilyen "oldalt" nem találtam és elég paranoidnak tartom hogy a hozzászóló úgy érzi valami meg van kerülve.
Az egész reakciója beteges, szerintem fel sem fogta miről is szól ez a cikk.
Kedves Szani, ne vegye fel ezeket a sértéseket. Ez egy beteg ember kommentje volt!

szani78 2010.01.14. 16:48:11

Nem is venném fel , ha engem érint de a kislányomra nagyon érzékeny vagyok. DE rájöttem , h. vannak emberek akiket a gyűlölet mozgat és hiába állnak olykor jó ügy mellé, ha közben ártatlanokat is eltaposnak.Egy ilyen ember pedig nem ér annyit,h rágódjak miatta!Köszönöm

déjávu 2010.01.14. 17:00:20

@szani78: Összeszorult a szívem mikor elolvastam azt a Peth- féle kommentet. Igen, ez ma Magyarország sajnos. Ha valakivel nem ért egyet valaki máris megy az átkozódás, a szidalmazás a másik lelki vagy fizikai bántalmazása. Nagyon sok a kegyetlen, érzésnélküli ember aki nem tud sem tolerálni sem senkit és semmit tisztelni....az ilyenekről lehet simán elképzelni, hogy bántalmaznak és megölnek egy 14 éves lányt.
Én is anyuka vagyok, mikor Nórit megölték még csak vártam a kislányom, de az volt az első gondolatom, hogy Úristen, vele ne történjen ilyen.
Nagyon szép az emlékoldal amit készített, sokszor látogatom mert fáj ami Nórival történt.
Ön viszont legyen büszke! Arra, hogy ilyen kitartóan foglalkozik az üggyel - mikor mások már rég feladták vagy elfeledték. Ez csak azt bizonyítja, hogy Ön mint anyuka és mint Ember tiszteli és becsüli az életet. Egy olyan világban ahol semmi sem számít már csak a pénz, pénz, pénz.....

asperjangyorgy 2010.01.14. 17:48:17

szani78
KEDVES SZANI!
Mindent elolvastam, természetesen az interjúját is. Korrekt írás. Hozzáteszem: korrekt az interjúalany is. És nagyon okosan összefoglalta azokat a részeket, amelyekről vagy nem kapott elég ismeretet vagy túl zörös lett volna részletezni. Az íráséban nincs semmi részrehajlás. A hozzászólások bizony kissé furcsá vagy vagyvák, de nem mind. Van közte jóindulatú és jószándékú is. Igaza van Dyennek: az, aki ostobán minősítette az írását és célzást tett a maga kislányára, fel sem fogta a cikk értelmét. Sajnos, nagyon sokan vannak - és az internet ezt nyilvánvalóvá tette a névtelen kommentelési lehetőséggel -, akik azt sem tudják, mit írnak vagy szándékosan és tudatosan szívesen törlik a lábukat másba. Ebben a blogban is megesett néhányszor. De azok, aik legalább a blogon keresztül már ismerik egymást, egymás és az én védelmemre kelnek. Eddig csak egy-két alkalommal nyúltam a komment törlésének eszközéhez, olyankor, amikor nem is a szóban forgó ügy volt fontos és céltábla, hanem a komment írójának személye.
Kedves Szani, maga tényleg sokat tett Nóra emlékéért. Sokat. Mégpedig az igazság kiderítésének szándékával. Tudjuk, az igazsággal szegény Nóra semmire sem megy és a szülei sem, legfeljebb azok, akik értőn és értelmezőn olvasnak és úgy gondolják, fontos számukra az igazság. Sokszor leírtuk, hogy mindez nem történt volna meg, ha a rendőrség csak egy kicsit szakszerűbb, csak egy kicsit elkötelezettebb az igazság mellett.
Hozzáteszem: a rendőrségnél már csak a bíróság rosszabb, ahol a törvényt az esetek többségében igen sajátosan értelmezik a bírók. Maga, aki olvassa a blogomat, tudja, hogy a Labancz Anna könyv, egy akkor 36 éve történt gyilkosság hátterének feltárása miatt milyen módon elbánt velem a bíróság, teljesen tehetetlenné tett azzal, hogy az általam gyilkosnak vélt és mondott embert havonta megjutalmazza a nyugdíjam felével.
Kedves Szani, ne legyen elkeseredett, s ha mégis, akkor nem az ostoba komment miatt, hanem azért, mert ilyen hihetetlenül ostoba, részvéttelen és kegyetlen lett körülöttünk a világ, amelyért mi is hibásak vagyunk, főként az olyan kommentelők, mint aki magába beletörölte a lábát.
Látja, mennyi idő eltelt azóta, hogy Pacsait végül letartóztatták, és bármivel is tudunk többet?! Nem tudunk, és még az is lehet, hogy Horák Nóra ügye a bírósági szakaszban elbukik és csupán néhány év börtönnel megússza a tettesnek mondott tettes, akiről a rendőrség semmilyen bizonyító erejű dolgot nem tett közzé, csak mondott ilyet is, meg olyat is. De Nóra megölésének körülményeiről most sem tudunk sokkal többet, mint amennyit megtudtunk 2008. november 25-én, a gyulkosság után két nappal.
Üdvözli tisztelettel A.Gy.

szani78 2010.01.14. 18:37:22

@asperjangyorgy:
Nagyon köszönöm , hogy írt!Megtisztel, megnyugtat és bátorít!Természetesen, ha csak tudok tovább is teszek Nóra emlékéért de bizony megesik, hogy az ilyen és ehhez hasonló emberek a lelkesedésem visszaveszik olykor de tovább kell lépni és arra gondolni miért is tesszük.
Már Nórának nem segíthetünk de talán azért tehetünk, hogy a felnövekvő ifjúság jobban élhessen egy szebb , békésebb országban és ezért érdemes , mert ahányszor a 3-om éves kislányomra nézek , aki az ártatlan arcával rám mosolyog, tudom nem teszem hiába.Lehet, hogy nem sikerül úgy ahogy szeretnénk , de ki tudna tükörbe nézni, ha meg sem próbálja?
Azért azt megjegyzem mikor elkezdtem Nóra honlapját és írtam 1-2 húzósabb cikket , jó anyám megmondta "egyszer megvernek ezért".Akkor azt hittem a kisebbség kapcsán megjelent írásaimért kapok és tőlük , de a végén majd magyar ver magyart:)
Mindenkinek köszönöm még egyszer!
Szép és békés estét!

Keselyőbérc 2010.01.14. 21:40:23

Kedves Szani78!

Csak így tovább! Peth nem bánt, de szentül hiszi, hogy romák tették. Ezért akadhatott ki a cikk miatt. Haragja nem ellened irányul, és egyetlen családtagodra sem jelent veszélyt.
A rendőrség által eddig elmondottak, valamint a riport sem erősíti a cigányelkövetős teóriát.
Ennek ellenére sokan még mindig úgy hiszik, hogy
a régi pletykák igazak.
Peth irodalmi munkássága tanulmányozható a Peth könyve c. honlapon. Számos személyes élménye miatt igen kevéssé kedveli a cigányokat, de nem bántana senkit!

szani78 2010.01.14. 22:50:48

@Keselyőbérc: Egy riportban nem erősíthetem meg azt, amit nem mond el az alany, hisz éppen akkor befolyásolnám.Azt írtam amit mondott és örültem, h. végre valaki megszólal, mert hihetetlen mennyire érdektelenek az emberek, azok is akik tudnak egysmást. Azonban, ha elolvasod a végén pont azért írom, h. miért lett a 4-5 külön DNS minta összevonva , mikor az elején nem egy tettest kerestek.
Pocsai barátja is azt mondta volt pár fura haverja és nem is engedte magához közel Józsi a fiút , mert más társasággal lógott és titkolt valamint.Én még mindig azt gondolom az erre utaló körülmények, Nóri állítólagos állapota miatt, h. Pocsain kívül voltak még többen is.Olvasni kell a sorok között. Nekem aztán pont nem érdekem, h. hazudjak, felőlem, ha magyar, ha cigány bűnhődnie kell.Legyen az Cigány Pista ,János Vitéz vagy mindkettő-
Egyébként engem is ért már cigányok révén nem túl kellemes élmény , nem is egy de pont attól különbözünk tőlük, ha megőrizzük a méltóságunkat és minden helyzetben emberek tudunk maradni.

FairyFeller 2010.01.15. 03:50:54

A NYOMOZÓK IS RÁJÖTTEK: NÓRÁT MEGERŐSZAKOLTÁK

...
"Bebizonyosodott: megerőszakolta, mielőtt bestiálisan meggyilkolta P. József (26) H. Nórát (†14), akinek holttestére édesapja talált rá még 2008 novemberében a helyi kiserdőben. P. Józsefet egyelőre emberöléssel gyanúsítják, de nem zárható ki, hogy a minősítés hamarosan aljas indokkal is bővülni fog, mivel az orvos szakértői véleményben több olyan sérülés is szerepel, ami erőszakra utal...Úgy tudjuk (?...), ebben az szerepel, mind a tinin, mind a lány tárgyain – például fülbevalóján – kizárólag P. Józseftől származó DNS mintákat találtak. Így kizárható, hogy a bestiális bűntettet többen követték volna el...A helyi P. József mindvégig tagadta a nemi erőszakot, azt azonban két alkalommal elismerte, hogy ijedtében megfojtotta a lányt. P.-t azóta többször kihallgatták...zt állította, hogy összetalálkoztak az utcán, szóba elegyedtek, majd a kislányt az erdőbe invitálta. Itt megtörtént az aktus. Később azonban, mivel jött valaki az úton, P. a földre lökte a lányt, és befogta a száját. De azt nem tudja pontosan, hogy ettől halt-e meg a kislány...Előreláthatólag ebben a hónapban befejeződik a nyomozás, és megismerhetjük az iratokat, amelyek feltehe tően több ezer oldalt tesznek ki. Azt is lehet sejteni, hogy a nyomozás költsége – ha rekordokat nem is dönt meg – de nagyon magas lesz, hiszen csak az utolsó DNS-szakvélemény 52 millió forintba került – magyarázta a Blikknek Ruzsbaczki Nóra, P. József ügyvédje...P. akkor már az ötvenes éveinek elején jár majd, de úgy tudjuk, azt tervezi: soha többé nem megy viszsza Kiskunlacházára." (...)

-> www.blikk.hu/blikk_aktualis/megeroszakolta-norit-gyilkosa-2008649/

Ezek hát a legújabb félhivatalos információk. Nem sokat haladt az ügy fél év elteltével...
Egyelőre még maradnak a találgatások...

FairyFeller 2010.01.15. 03:51:39

A NYOMOZÓK IS RÁJÖTTEK: NÓRÁT MEGERŐSZAKOLTÁK

...
"Bebizonyosodott: megerőszakolta, mielőtt bestiálisan meggyilkolta P. József (26) H. Nórát (†14), akinek holttestére édesapja talált rá még 2008 novemberében a helyi kiserdőben. P. Józsefet egyelőre emberöléssel gyanúsítják, de nem zárható ki, hogy a minősítés hamarosan aljas indokkal is bővülni fog, mivel az orvos szakértői véleményben több olyan sérülés is szerepel, ami erőszakra utal...Úgy tudjuk (?...), ebben az szerepel, mind a tinin, mind a lány tárgyain – például fülbevalóján – kizárólag P. Józseftől származó DNS mintákat találtak. Így kizárható, hogy a bestiális bűntettet többen követték volna el...A helyi P. József mindvégig tagadta a nemi erőszakot, azt azonban két alkalommal elismerte, hogy ijedtében megfojtotta a lányt. P.-t azóta többször kihallgatták...zt állította, hogy összetalálkoztak az utcán, szóba elegyedtek, majd a kislányt az erdőbe invitálta. Itt megtörtént az aktus. Később azonban, mivel jött valaki az úton, P. a földre lökte a lányt, és befogta a száját. De azt nem tudja pontosan, hogy ettől halt-e meg a kislány...Előreláthatólag ebben a hónapban befejeződik a nyomozás, és megismerhetjük az iratokat, amelyek feltehe tően több ezer oldalt tesznek ki. Azt is lehet sejteni, hogy a nyomozás költsége – ha rekordokat nem is dönt meg – de nagyon magas lesz, hiszen csak az utolsó DNS-szakvélemény 52 millió forintba került – magyarázta a Blikknek Ruzsbaczki Nóra, P. József ügyvédje...P. akkor már az ötvenes éveinek elején jár majd, de úgy tudjuk, azt tervezi: soha többé nem megy viszsza Kiskunlacházára." (...)

-> www.blikk.hu/blikk_aktualis/megeroszakolta-norit-gyilkosa-2008649/

Ezek hát a legújabb félhivatalos információk. Nem sokat haladt az ügy fél év elteltével...
Egyelőre még maradnak a találgatások...

FairyFeller 2010.01.15. 03:52:26

A NYOMOZÓK IS RÁJÖTTEK: NÓRÁT MEGERŐSZAKOLTÁK

...
"Bebizonyosodott: megerőszakolta, mielőtt bestiálisan meggyilkolta P. József (26) H. Nórát (†14), akinek holttestére édesapja talált rá még 2008 novemberében a helyi kiserdőben. P. Józsefet egyelőre emberöléssel gyanúsítják, de nem zárható ki, hogy a minősítés hamarosan aljas indokkal is bővülni fog, mivel az orvos szakértői véleményben több olyan sérülés is szerepel, ami erőszakra utal...Úgy tudjuk (?...), ebben az szerepel, mind a tinin, mind a lány tárgyain – például fülbevalóján – kizárólag P. Józseftől származó DNS mintákat találtak. Így kizárható, hogy a bestiális bűntettet többen követték volna el...A helyi P. József mindvégig tagadta a nemi erőszakot, azt azonban két alkalommal elismerte, hogy ijedtében megfojtotta a lányt. P.-t azóta többször kihallgatták...zt állította, hogy összetalálkoztak az utcán, szóba elegyedtek, majd a kislányt az erdőbe invitálta. Itt megtörtént az aktus. Később azonban, mivel jött valaki az úton, P. a földre lökte a lányt, és befogta a száját. De azt nem tudja pontosan, hogy ettől halt-e meg a kislány...Előreláthatólag ebben a hónapban befejeződik a nyomozás, és megismerhetjük az iratokat, amelyek feltehe tően több ezer oldalt tesznek ki. Azt is lehet sejteni, hogy a nyomozás költsége – ha rekordokat nem is dönt meg – de nagyon magas lesz, hiszen csak az utolsó DNS-szakvélemény 52 millió forintba került – magyarázta a Blikknek Ruzsbaczki Nóra, P. József ügyvédje...P. akkor már az ötvenes éveinek elején jár majd, de úgy tudjuk, azt tervezi: soha többé nem megy viszsza Kiskunlacházára." (...)

-> www.blikk.hu/blikk_aktualis/megeroszakolta-norit-gyilkosa-2008649/

Ezek hát a legújabb félhivatalos információk. Nem sokat haladt az ügy fél év elteltével...
Egyelőre még maradnak a találgatások...

FairyFeller 2010.01.15. 03:54:04

A NYOMOZÓK IS RÁJÖTTEK A NYILVÁNVALÓRA: NÓRÁT MEGERŐSZAKOLTÁK

...
"Bebizonyosodott: megerőszakolta, mielőtt bestiálisan meggyilkolta P. József (26) H. Nórát (†14), akinek holttestére édesapja talált rá még 2008 novemberében a helyi kiserdőben. P. Józsefet egyelőre emberöléssel gyanúsítják, de nem zárható ki, hogy a minősítés hamarosan aljas indokkal is bővülni fog, mivel az orvos szakértői véleményben több olyan sérülés is szerepel, ami erőszakra utal...Úgy tudjuk (?...), ebben az szerepel, mind a tinin, mind a lány tárgyain – például fülbevalóján – kizárólag P. Józseftől származó DNS mintákat találtak. Így kizárható, hogy a bestiális bűntettet többen követték volna el...A helyi P. József mindvégig tagadta a nemi erőszakot, azt azonban két alkalommal elismerte, hogy ijedtében megfojtotta a lányt. P.-t azóta többször kihallgatták...zt állította, hogy összetalálkoztak az utcán, szóba elegyedtek, majd a kislányt az erdőbe invitálta. Itt megtörtént az aktus. Később azonban, mivel jött valaki az úton, P. a földre lökte a lányt, és befogta a száját. De azt nem tudja pontosan, hogy ettől halt-e meg a kislány...Előreláthatólag ebben a hónapban befejeződik a nyomozás, és megismerhetjük az iratokat, amelyek feltehe tően több ezer oldalt tesznek ki. Azt is lehet sejteni, hogy a nyomozás költsége – ha rekordokat nem is dönt meg – de nagyon magas lesz, hiszen csak az utolsó DNS-szakvélemény 52 millió forintba került – magyarázta a Blikknek Ruzsbaczki Nóra, P. József ügyvédje...P. akkor már az ötvenes éveinek elején jár majd, de úgy tudjuk, azt tervezi: soha többé nem megy viszsza Kiskunlacházára." (...)

-> www.blikk.hu/blikk_aktualis/megeroszakolta-norit-gyilkosa-2008649/

Ezek hát a legújabb félhivatalos információk. Nem sokat haladt az ügy fél év elteltével...
Egyelőre még maradnak a találgatások...

Keselyőbérc 2010.01.15. 08:10:52

Kedves Szani78!

A riporttal minden rendben van, teljesen korrekt!
Egy ember elmondta véleményét, és az is inkább haver volt, mint barát. És melyikünk mondhatja el magáról, hogy ismeri a másikat?

Az emberek hallgatása eleinte indokolt volt. Erre kérte őket a rendőrség, és valójában senki sem tudott semmit. Ne feledjük azt sem, hogy 7 hónapig köztünk járt a gyilkos! Akár bosszút is állhatott volna bárkin! Most, hogy már elkapták a hitvány férget, nem kell tartanunk tőle, hogy újra próbálkozik.
A keringő hírek - mint a DNS minták száma
jórészt félinformáció, és a többi tényre sem lehet alapozni!
Mivel a nyomozást nem mi végeztük, és információk sem szivárogtak ki, ezért továbbra is maradnak a találgatások.
Az eredmények tükrében valaki vagy elfogadja, amit a rendőrség jelenleg állít, vagy nem.
Amennyiben elfogadja, úgy megnyugodhat! Ha másképpen gondolja, akkor viszont marad a tehetetlen vívódás, mivel vélelméről meggyőződni nem áll módjában!
Az elkövető jellemtelen, most, hogy bent van, esetleges társaitól már nem kell tartania. Ha lettek volna társai, már rég feladta volna őket. Hogy mentse bőrét, így is mindent megtesz. Képes beadni a rendőröknek, hogy a lány kérte őt, hogy a hajnali erdőben " szeretkezzenek"! Nem is emlékszik arra, hogyan halhatott meg a lányka!
Arra sem emlékszik, hogyan fosztotta ki!
Aki már látott 14 éves gyereklányt, vagy el tudja képzelni, hogy milyen egy tini lelkivilága, abban fel sem merül, hogy a nagylány fáradtan hazafelé tartva idegennel szeretne közösülni!
Ha szóba is álltak egymással, az valahogy így lehetett: - Kérem ne bántson! - Gyere velem, hallgass, vagy megöllek!
Arra is gondoljunk, hogy a nyirkos avaron, a kerítésnek nyomva, de a rőzserakáson sem lehet szeretkezni! Ott bizony csak dugni lehet, méginkább bestiális módon, állatias ösztönöktől
vezérelve erőszakolni!

Dyen 2010.01.15. 10:45:07

@FairyFeller:

"Azt is lehet sejteni, hogy a nyomozás költsége – ha rekordokat nem is dönt meg – de nagyon magas lesz, hiszen csak az utolsó DNS-szakvélemény 52 millió forintba került – magyarázta a Blikknek Ruzsbaczki Nóra, P. József ügyvédje..."

Húúú, ha ilyen sokba került az a "szakvélemény", akkor megnyugodhat mindenki és nem kell tovább kombinálni ! :(

Azért én megkérdezném, hogy mi került annyiba?

Megvizsgálták, hogy a Pocsaitól levett DNS-minta valóban embertől származik, hogy valóban vörös-e a haja...? Vagy még azt is megvizsgálták, hogy nem szenved-e valamilyen örökletes betegségben, megnézték, hogy a génjei rendben vannak-e? Még sok mindent meg lehet vizsgálni egy DNS-mintán... :(

Mert az összehasonlító vizsgálatok ennek töredékébe kerülnek. Tételezzük fel, hogy az összes levett minta egy embertől származik, és minden minta egyezik Pocsai Dns-mintájával, akkor mit vizsgáltak még 52 millió forintért?

Keselyőbérc 2010.01.15. 11:07:54

Kedves Dyen!

Szerintem minden gyanúsnak tartott embertől vehettek mintát, hátha egyezőséget mutat valakivel a Nórán talált DNS. Az egy másik kérdés, hogy egy, vagy több embertől származtak-e a minták! Mert ha többféle volt, akkor nem stimmel az elkövetők száma. Ha pedig csoport volt akkor kevés az előállított tettes!
Nem sok lehetősége maradt a rendőröknek. Vagy egyezik valakiével a minta/minták, vagy valaki
beszél.
Nem tudjuk, hogy hogyan sikerült a gyilkos nyomára jutni. Az is lehet, hogy valaki bejelentette, akkor pedig ismernie kellett a tettest!
Olvastam azt az írást is, hogy Pocsainak azért kellett eljönnie korábbi munkahelyéről, mert sejteni vélték munkatársai, hogy ő a gyilkos!
Sejtették, de nem szóltak, vagy sejtették és szóltak?
Akárhogy is történt, meglepődnék, ha megtudhatnám a teljes igazságot! Egy biztos, sokat, és sokáig nyomoztak, és találtak egy elkövetőt.

FairyFeller 2010.01.15. 16:42:47

@Dyen: Kedves Dyen!

Az elmúlt időszakban megannyi kérdést tettünk fel, megannyi szempontból igyekeztünk rendbe szedni azt azt zavaros képet, amelyet elénk tártak. Ez időről-időre nem sikerült, különösen, hogy a kiadott információk gyakorta nem hivatalosak, illetve sarkosan ellentmondóak.
A Blikk, a STOP, meg kell hagyni, csupán bulvárhíreket közölnek, pletykákat, igaz hasznosak lehetnek, mert elsőként szólalnak meg és közölnek részinformációkat, d többnyire maradjuk a "félhivatalos" álláspontnál. A gond csak az, hogy már a hivatalos álláspont szavahihetősége is jelentősen leértékelődött, tudjuk az okát.
Én annál a véleménynél maradok, amelyet a polgármester is oszt (ő bizonyosan nagyon sok olyan részlet--információval is rendelkezik, amelyekről nem beszélhetett, törvényi okból és nem becsületből), az ügy tartogathat még meglepetést. Mi valamennyien sejtjük, hogy ez az egész még egyáltalán nem kerek, nem tiszta.

Több, mint 70 DNS-t ellenőriztek, a több, mint 180-ból. A többit csupán levették mintaként, de nem ellenőrizték. A 70 között volt P. József-é is.

Amit cikk állít -Ruzsbacki Nóra ügyvédnőre hivatkozva-, hogy csupán az utolsó szakvélemény került volna 52 millióba...? Nos ezt személy szerint erősen kétlem. Hihetetlen összeg.

A móri eset -több száz milliós- nyomozási költségeit nem lehet túlszárnyalni, de mint tudjuk hiába költöttek rá ennyit, ott is nagyon sok disznóság lehet a háttérben, még ma sincs megnyugtató végeredmény, ítélet, felelősségre vonás. És ezt a legtöbben látni vélik.

Én továbbra is a hivatalos állításokra várok, esetleg ha majd kiállítják a nyomozás iratait - remélhetőleg korrekt munkát követően...

FairyFeller 2010.01.15. 16:56:36

@Keselyőbérc:

A következő felvételen elhangzik Niedermüller Zsolt alezredestől, a nyomozás vezetőjétől, hogy P. Józsefre egy "olyan embernek a fiának a barátján keresztül" jutottak el a nyomozók, AKI A LÁNYÁT MEGERŐSZAKOLTA... (...) | (...)
Sajnos éppen megszakítja a -fránya- riporter a főnyomozót egy fontos mondatban, amikor arról beszél, hogy "AGRESSZÍV, A NŐKKEL FURCSÁN VISELKEDŐ TÁRSASÁGON" KERESZTÜL jutottak el az elkövetőig.

Ez azért beszédes, azt hiszem. És a kevés hivatalos kijelentés közül (leírva én -bevallom őszintén- még nem láttam) az egyik legfontosabb!
Leírva szerintem csak Asperján úr blogján szerepel.

És gondolom, hogy csak emiatt, az agresszív, a nőkkel furcsán viselkedő társaság miatt (akkikkel P. József közelebbi kapcsolatban lehetett, akik közt olyan is van, aki a saját lányát erőszakolta meg...)és nem a vörös hajszín, a közeli lakhely (az Emlékkőtől 50 méterre található utcában a saroktól 4. ház!) és a szomszédok elmondása alapján (egyedül élő, zárkózott, elhanyagolt, furcsa, csendes, alkalmi munkából élő, a családja alkoholista volt, a bátyja öngyilkos lett korábban, stb-stb...) jutottak el addig, hogy őt is behívják DNS-minta adásra, aki NEM MELLESLEG A TRAGÉDIA KÖZVETLEN KÖZELÉBEN LAKIK ÉS MÉG VÖRÖS HAJÚ IS!

A felvétel -> atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html

Ennek tudatában mit gondolnak? (úgy látom ez eddig nem volt tiszta - sehol nem erőltették, nem írták le...)

Balatoni Napsugár 2010.01.16. 09:42:34

Kedves Mindenki!
Sok idő eltelt az eset óta, mint ahogy sok idő eltelt, mig megtalálták az "elkövetőt" is. Amit én azért egyáltalán nem hiszek el!!!
Lehet hogy benne volt, de hogy nem egyedül az biztos.
Sok mindent irnak, sokan, fognak is, ezentúl is. Az igazságot viszont soha!! A teljes igazságot meg pláne nem.
Én viszont még mindig azt kérdezem (többek közt), hogy ha találtak mintát, amiről dns-t tudtak venni,vettek is, tudták hogy vörös stb. akkor mi a büdös francnak kellett az összes cigányt végigjárni először is??????????????????
A cigányok ennek hatására tüntek el a faluból, ennek a hatására hitték azt, hogy csak és kizárólag a cigányok közt kell keresni a tettest!
Ennek a hatása volt az is, hogy mikor előszedték a Pocsait, akkor a cigányok előszivárogtak és ugy kezdtek viselkedni mint a kiskirályok! Éppen csak hogy hanyatt nem estek, olyan büszkén jártak-keltek az utcákon. Lenézve, leköpve a magyarokat,akik ugye "gyilkosok", mert lám-lám, nem ők voltak! Azóta a helyzet csak rosszabb lett. De már nem is ír róla senki. Legalábbis a média nem, mert ugye lacházáról már beszélni sem lehet, nem szabad. Egyébként pedig nem is baj, mert teljesen elferditve, kiforditva mondanak mindent. Csak azt mondhatják -olvashatják- be ami le van nekik irva.
Ennél fogva Szani 78 üzenem Neked, irj bátran továbbra is, foglalkozz a dologgal, hidd el fognak segiteni sokan Neked. Lesz olyan is, aki az ügy előrehaladtával (látván hogy nem derül ki semmi az igazból) segiteni fog Neked, még ha titokban is. Mert a lelkiismerete fogja diktálni azt.
Dyen, Benned is bizom továbbra is. Megmondod, elmondod, amit kell, amit akarsz, megvéded azt akit kell. Nem bánnám ha ismernénk egymást, lehet hogy tudnánk segiteni is egymásnak.
Asperján Úrnak pedig köszönöm hogy erőt, bátorságot és hitet ad, mint ahogy Szani is irta.
Régen irtam ide utoljára, de naponta olvasom mit irtok.
Közben pedig gyűjtögetem az infókat innen-onnan. Lehet hogy 1x még jó lesz valamire, valakinek.
A többieknek is szép napot, sziasztok

rugach 2010.01.16. 10:28:45

Már csak Nóriért is fontos volna,hogy kiderüljön az igazság,és gyilkosai végre rácsmögött legyenek.
Gondoljunk csak bele micsoda veszélyes,hogy szabadlábon vannak brutális,kegyetlen,embertelen bűnözők.Az ilyeneknek nem szabadna,hogy köztünk,törvényttisztelő polgárok közt legyenek.
Nem tudom,hogy a rendőrség miért titkolózik és keni Nóri meggyilkolásának ügyét,de ezt márcsak miatta és családtagjai miatt sem volna szabad tenni.
süti beállítások módosítása