HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Feltámadt bennem a remény!

2009.11.28. 15:05 asperjangyorgy

Most már biztos vagyok benne, hogy a szocik jó úton járnak. Szinte teljesen biztos, hogy megnyerik a választást. Ebbe az irányba hatalmas lépést tettek, amikor Mesterházi Attilát erőltetik a több fényévnyi távolságban lévő miniszterelnöki székbe, és a jelölt az eddig teljesen röhejes és komolytalan, 18. századi fizimiskáját megváltoztatva levágatta cukorfalat is bajszát és szakállát. Azzal sok női szívet meghódított volna. A csupasz kép viszont majd az éhező, fázó nyugdíjasok szívét dobogtatja meg. Körülbelül ennyi a szocik programja, és ez egy milliárdosokkal megtűzdelt párttól, amely baloldalinak hazudja magát, nem kevés. Bízom benne, hogy nemcsak bennem támadt fel a remény, hanem még sok-sok más választópolgárban is, és ész nélkül - csak úgy - szavaznak majd a csupasz képű miniszterelnök jelöltre.

Azt hiszem, ennél nagyobb eséllyel csak akkor vághatna neki a párt a választásoknak, ha a ragyogó eszű és a legtisztább patakvíznél is tisztább erkölcsű Lampert Mónikát jelölné a miniszterelnöki székbe. Vagy ha vele egyeseknek gondjuk van, akkor a mindig iszonyúan gerinces Suchmann Tamást, na vele aztán biztosan nyerne az MSZP - egy kalapos, bajszos senkit, aki fillérekért eladta a magyar nép alól a magyar gazdaságot, és erre a mérhetetlenül pozitív ( a maga szempontjából) cselekedetére még büszke is.

De az is megoldás lenne, ha Lendvai Ildikó visszacsábítaná a pártba a szintén rendkívül szimpatikus, okos és gerinces Csintalan Sanyi  gyereket, és egyből miniszterelnök jelöltté tenné. Ő legalább a fidesz-rajongókat is megához vonzaná, és hányás előtt (vagy közben) valamennyien az ő neve mellé raknák az ikszet.

Persze igazán akkor lenne sikeres a milliárdosok pártja, ha egyáltalán el sem indulna. Akkor nagyobb esélye volna a nyerésre, mint így, hogy a nagyon világos fejű Mesterházi Attilát indítja vezérkos gyanánt. Abban bíznak az öreg róka szocik, hogy az ifjú és vállas (bár most már sajnálatosan csupasz képű) Mesterházin majd nagyon jól áll a vereség hacukája.

Ha csak az nem!!!

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr901558740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://Zaizhuli.com/space.php?uid=422777 2018.12.03. 17:52:07

Amox tr-k clv 875-125 mg can you use it for a uti - Mar 7 english dub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chardonnay 2009.11.28. 18:11:43

csak nehogy meglepetés érjen minket.... van egy rossz előérzetem

asperjangyorgy 2009.11.28. 18:20:56

Részlet a Stop egyik írásából:
Ugyanő kitért még arra is: egészen biztos abban, hogy a jelen pillanatokban is olyan programról folyik a vita, amely egyszerre fogja megjeleníteni a folytonosságot és a változást. Az előzőt annyiban, hogy igenis készek vállalni az elmúlt két és fél év döntéseit, annak minden hibájával és tévedésével együtt, utóbbit pedig abban az értelemben, hogy számot kell adni arról: milyen világot képzelnek el a sikeres válságkezelést követően. Véleménye szerint egyúttal ezek azok a kérdések, amelyekről a szocialistáknak és a kormánynak a jövő évi költségvetés megszavazását követően elsődlegesen vitát kell folytatnia. "A jobboldalban ezúttal amúgy nem csupán ellenfelet, hanem adott esetben partnert is látok, hiszen az ország érdeke azt kívánja meg, hogy egyszer végre megvalósuljon a nemzeti kérdések tekintetében az összefogás, az egység. A szélsőjobboldal, amely viszont szerintem a magyar demokrácia ellensége, azonban más, ellenük kíméletlenül fogok érvelni. Összességében izzó, forró, bevállalós kampányt ígérhetek, mert ez a meccs még nincsen lefutva" - zárta szavait Mesterházy Attila.

Én is tudom, hogy Mesterházy y-nal írja a nevét. Mert nagyon fontos neki, hogy mint Mesterházi az y-os variációt használja.
Izzó, forró, bevállalós kampányt igér. Eddig csak a pornó reklámokban olvastam, hogy egy kurva bevállalós, vagyis a pénzért bármire képes. Ami az izzást és a forrót illeti - előre megmondom a szociknak meg a miniszterelnök-jelöltjüknek, hogy Orbán nem áll ki vele vitatkozni, mert nem tartja magához méltó ellenfélnek. És igaza is lesz. Mesterházi(y) nem ellenfele Orbánnak, legjobb esetben a szocikkal együtt a kübli-hordója, de az is csak akkor, ha megengedik neki.
A szocik önmaguk felett mondtak ítéletet, amikor egy fajsúyltalan embert tettek meg a párt frakcióvezetőjének, most pedig miniszterelnök-jelöltnek.

FairyFeller 2009.11.29. 12:59:24

A lacháziak meg tudják erősíteni az alábbi hírt?

"Kiskunlacházára hatalmas rendőri erő vonult ki. A berezelt hatalom most is meg akarja mutatni erejét, ami egyre csak fogy. Az összes bevezető úton ellenőrzésre kell számítani, a járműveket is átkutatják. Mogorva, bunkó, fapofa sünök minden sarkon. Kérdésemre (hogy kit és mit keresnek?) annyit feleltek, hogy gárdistákat, szúró-vágó eszközöket, fegyvert. A műszaki érvényessége és a zöldkártya nem érdekli őket."

Úgy látszik csírájában akarják elfojtani, nehogy a polgármester beszédének évfordulóján újra a hírekbe kerülhessen Kiskunlacháza, illetve Horák Nóra neve. Ugyanis Horák Nóra és Kiskunlacháza mára jelképek lettek, mégpedig az embertelenségnek és az országra egyre inkább jellemző közbiztonsági állapotoknak. Hát ezért irtózik a kormány ezen szimbólumoktól, mert egybefoglalják az egész problémát, együttes súllyal, együttes "tűzerővel", amit ez a morálisan megsemmisült kormány képtelen elviselni. Horák Nóra és Kiskunlacháza majdnem akkora veszélyt jelentenek a kormány "közbiztonságára", mint amilyet a "balliberális" kormányunk előidézett a magyar emberek rovására.

Csillagocskám 2009.11.29. 13:28:04

@FairyFeller:
Igaz a hír, reggel óta elözönlötték a falut a rendőrök. A család elmondása szerint, úgy tűnik komoly a készültség. De egy óra múlva terepszemlét tartok, s szemrevételezem a Pocsai féle házat is!!

Dyen 2009.11.29. 14:22:32

Most érkeztem meg én is a "terepszemléről", igazak a hírek sajnos. Úgy látszik nem bíznak semmit a véletlenre, ezek szerint nem hitték el, hogy elmarad a rendezvény.
Ezzel az akciójukkal megint csak maguk alatt vágják a fát.

asperjangyorgy 2009.11.29. 14:37:50

Kedves Dyen!
Küldtem kommentet és nem ment el
A korábbi igen. Az Egy éve halott címszóban mondtam el a véleményem. Ha gondolja, nézze meg.

FairyFeller 2009.11.29. 15:07:25

Ezek szerint a kormánynak joga van az önbíráskodásra, csak másoknak, a normális embereknek nincs. Nem más ez, mint a szokásos kettős mérce.
Nevezetesen, ha a saját hatalmáról, pozíciójáról van szó és arra egy nagy jelentőséget hordozó esemény, vagy szimbólum veszélyt jelent, az ellen képesek bármit, legalább is nagyon visszás, visszatetsző intézkedéseket megtenni. Ha a saját pozíciójukról, a választási esélyeikről van szó.
Bár a komoly a készöltség Lacházán, a hírekben kínosan kerülik az erről való tájékoztatást, nem azért mert senkit nem érdekelne, hanem azért, mert éppen attól félnek, amit Mi itt valamennyien szeretnénk, hogy az emberek emlékezzenek, gondolkodjanak, hogy ne hagyják magukat.

Bízom benne, hogy hamarosan kénytelenek lesznek tisztázni az ügyet, bármivel is járjon ez számukra (esetleg 2-3% szavazat elvesztésével...). És akkor Nóra talán...talán békében nyugodhat majd és együtt búcsúzhatunk Tőle, mert Ő ezentúl mindig megmarad már, azt hiszem így teljesedik ki sorsa, küldetése, amellyel a tisztességes emberek védelmére kel.

asperjangyorgy 2009.11.29. 15:23:50

Kedves FairyFeller!
Soha nem nyugodhat békéban, akit 14 évesen megölnek. És akinek az öntelt hatalom nem képes igazságot szolgáltatni. Nem is neki, hanem egy kisebb és egy nagyobb közösségnek. S mert nem képes erre, elszabadultak az indulatok, egyre több és irtózatosabb a gyilkosság.
És egyre több a megaláztatás.
Az a 10 éves gyereklány, akit a sors anélkül is sújt, a társai pedig iszonyatos módon megalázzák, eltapossák emberésége utolsó morzsáját is, az nem tud normális felnőtt lenni.
És sorolhatnánk a példákat. Itt iszonytataan nagy morális és mentális probléma van. Ezért a fidesz és az mszp egyaránt felelősséggel tartozik. Felelősséggel tartoznak azért is, hogy kiengedték a Jobbik szellemét a palackból és azt most erőszakos eszközökkel próbálják oda visszakényszerítnei, ahelyett, hogy maguk emlékeznének, hogy a belső hatalmi harcok közben vennék maguknak a fáradságot, hogy fejet hajtsanak egy 14 éves, iszonytató módon meggyilkolt kislány, egy SZIMBÓLUM emléke előtt.
Nem, ők ebből is hatalmi harcot és hatalmi gőgöt produkáltak, s miközben a rendőrök alkotmányellenes eszközökkel - mert alkotmányellenes, ha egy legális párt rendezvényét betiltják, majd minden élő embert ha kell, ha nem igazoltatnak és molesztálnak - móresra tanítják pl. azt, aki rokoni látogatásra Lacházára érkezik kocsival. Nem veszi észre a kormányzat, még mindig nem veszi észre, hogy maga alatt vágja a fát, és azok is elforulnak tőle, akik még próbáltak egy önmagát baloldalinek hazudó, de valójában a nagyburzsoázia érdekeit képviselő párttal szimpatizálni?
Nem, ez így biztosan nem fog menni.
Egy párt, amely mindent elkövet, hogy az ellenfelei diadalmaskodjanak felette. Esküszöm, mintha csökkent értelmű emberek vezetnék. De nem azok, csak a saját érdekeiknél nem látnak tovább, és ezért hajlandók mindent és bármit feláldozni.

FairyFeller 2009.11.29. 16:11:11

@asperjangyorgy: Kedves Asperján úr,

nagyon valószínűnek tartom, hogy a dolgok hátterében kell lennie (és van is) egy még komplexebb, egy még inkább aljasabb szabályozó, kormány feletti hatalmi rendszernek, vagyis (ami szinte már nem is kérdés), a magyar kormány az ország, a lakosság, a választóinak árulója, magyar-ellenes érdekek kiszolgálója. Ugyanis minden jel erre mutat. És ez, ha lehet még félelmetesebb a jelenlegi általános feltételezéseknél, az általános elégedetlenkedésnél, ami a Fidesz-pártolóvá tett nagyon sok, korábban kormánypárti szavazót is. Nincs ebben semmi meglepő, véleményem szerint bizonyos földrészekre csakis bábkormányok jellemzőek (Afrika | Közel-kelet, stb.), de mindenhol a világon elterjedt sajnos. Talán a világ legtöbb országában! És a legjelentősebb országok közül is többet beleértve. Mondjanak bár paranoiásnak, képzelgőnek, frusztráltnak, amiért el tudom ezt képzelni egy a szalonképes elméleteken túlmutató konspirációként, vagyis hogy a politika csupán a látszat, mindet pedig az orrunknál fogva vezetnek. A politika meg van vásárolva kilóra. Ők ígérnek ugyan, de nem tartják be. És ritka a kivétel. Honnan tudhatom én, hogy a Fidesz és az MSZP éppen hogy nem ugyanazt a célt szolgálják...? Kvázi egymás malmára hajtják a vizet, nagyon is professzionális módon. Az MSZP talán szándékosan, tudatosan teszi azt, amit. És ez a félelmetes! Szinte a Fidesznek, de egyre inkább a Jobbiknak kedvez. És a Jobbik, vagy egyéb pártok, honnan lehet róluk tudni, hogy valójában mit akarnak, miért vannak, kiket és mit képviselnek...?

Na persze ilyen erővel semmiben sem bízhatnánk. Számomra mindig a személy maga lehet a garancia. Úgy, mint Répás József, vagy úgy, mint Szepessy Zsolt, vagy akár úgy, mint Ön, Asperján György. Garancia a szóra, amit kimond, hogy azt a nagyobb jóért, az igazságért és az emberségért tette.

Ami konkrétan a Fidesszel kapcsolatban aggaszt, az a következő: a legtöbb település vezetője fideszes, a Fidesznek is nagy hatalom és kompetencia van a kezében, ők miért nem beszélnek őszintén? Miért nem állnak ki a súlyos problémákért, miért nem beszélnek nyíltabban és következetesebben az emberek közvetlen problémáiról? Valóban a Jobbiktól félnek? Hogy esetleg igazolnák őket? A kormányt lépésről lépésre kritizálják. Van is miért. És vannak is javaslataik, elképzelésük, de olybá tűnik és valószínűnek tartom, hogy olyan mértékű (avagy radikális) szemléletváltás szükséges, amelynek hangoztatása inkább a Jobbik programjához áll közelebb. De ez csak az én elképzelésem. Nem tudhatjuk kiben bízhatunk, hogy mi is következhet be az eljövő közeli években. Én azt gondolom, hogy talán a Fidesz-Jobbik "közös nevező" (nem koalíció!) megfelelő lehet. A legvégsőbb kilátástalanság az volna, ha nem változna semmi. Nagy változás szükséges. Várjuk...

Csillagocskám 2009.11.29. 17:06:39

Kedves és Blogolók!

Lacházát szó szerint megszállták a rendőrök! Minden bekötő úton, a peregi cigánysoron, és a Művelődési Ház előtti téren rengeteg személyautó, buszok, teherkocsik, és ilyen kamerás kütyükkel felszerelt járművek sorakoznak. Akadt néhány kíváncsiskodó, sokan pedig nem is tudták, hogy elmarad a gyűlés, de lényegét tekintve nem volt nagy tömeg. A parkolót teljesen körülzárták kordonokkal, és rendőrkocsik cirkálnak a járókelőket figyelve. Nem is tudtam eldönteni hirtelen, hogy nevetséges, vagy ijesztő-e a szituáció, amikor két rendőr oda ment egy ácsorgó párhoz, (a kordonon belül beszélgettek, csak ők ketten), hogy ne gyülekezzenek!!!
Úgy tudom, hogy Dömsödre is kivezényeltek egy alakulatot a Tókerti cigányok védelmére.
Sötétedett, amikor eljöttünk, azóta nem tudom mi történt, de azt igen, hogy ez az akció nem kevés pénzbe kerülhetett! A mi pénzünkből!
Ja, a Pocsai háznál semmi mozgolódás nem volt, de a téren azt suttogták az emberek, hogy igenis szabadlábon van. Jó lenne végre, ha kiderülne az igazság, bárkik is voltak az elkövetők, nyerjék el méltó büntetésüket! Pokolra velük!

Csillagocskám 2009.11.29. 18:48:55

Kedves György!
A szomszédom most érkezett haza, még mindig teljes a rendőri készültség. Hajnal óta...Vajon mire várnak, már az utcák is kihaltak.

Dyen 2009.11.29. 19:43:30

Véget ért a móka mára.

Délután 3-kor kiváncsiságból elmentem megint a művelődési házhoz, hogy vajon hányan vannak, akik nem értesültek arról, hogy elmarad a demonstráció. Valóban csak néhány nézelődő volt az egyes hírek szerinti 1100 kivezényelt rendőrrel szemben. Az egész környékre alkalmi térfigyelő kamerákat telepítettek, a környező utcákba mobil megállni tilos táblákat helyeztek el és egész nap cirkáltak a településen a csapatszállító járművel megerősített járőrautók. A mi utcánkban ami kb 4 km-re van a művháztól, legalább 20-szor jártak a nap folyamán. Az a néhány ember akivel beszéltem, mélységesen fel volt háborodva ezen a rendőri provokáción. Természetesen szóba került pocsai is, többen megerősítették azt a hírt, miszerint szabadlábon van, tanuvédelmi program keretében elköltözteték valahova. Akik ott voltunk megbeszéltük, hogy 6-kor ismét visszamegyünk és "csakazértis" megemlékezünk, gyújtunk egy gyertyát Nóri emlékkövénél. Kicsit korábban mentem, mert lányomat vittem a központba a buszhoz. Ekkor már kezdték leszerelni a kordonokat, térfigyelőket és néhány autó elhagyta a falut. Hat előtt néhány perccel kb 20-an lehettünk, amikor megdöbbenéssel vettük észre, hogy visszajön az összes rendőrautó. Pillanatok alatt ellepték a parkolót. Nagyon komikus volt, hogy 20 ember ellen kivezényeltek egy egész ezredet. Sajnos nem volt nálam fényképezőgép sem telefon, de többen megörökítették. Már épp indultunk volna az emlékhelyhez, amikor a rendőrök kiszálltak autóikból és alakzatban felsorakoztak a téren. Néhányan viccelődtünk, hogy lehet, hogy nem is rendőrök, hanem álruhás gárdisták. Nagyon hosszan tartott az eligazításuk, ezért mi elindultunk. Feltűnés nélkül elment mellettünk néhány autójuk, de szerencsére nem piszkáltak minket, rendben elértünk az emlékkőhöz és meggyújtottuk a mécseseket. (Azt nem is említettem, hogy sok civil rendszámú mikrobubusszal is jelen volta a droidok). Néhány perc múlva némi riadalom lett úrrá rajtunk, mikor észrevettük, hogy egy nagy csapat rendőr tart felénk. Némán figyeltük a fejleményeket. Csendben odajöttek ők is elhelyezni mécseseiket, udvariasan köszöntek, majd elmentek. Mi is megköszöntük nekik és reményünket fejeztük ki, hogy hamarosan elkapják az igazi tetteseket. Valamelyik megyei vagy országos ismert rendőr is köztük volt, csak most nem ugrik be a neve. Valószínű, hogy észbekaptak amikor meglátták, hogy mekkora bakot lőttek azzal, hogy 20 civil ellen visszavezényeltek egyhadseregnyi rendőrt, ezért találták ki ezt a színjátékot.
Ezután mindenki csendben hazament.

Ez ma Magyarország!

Kíváncsi leszek, hogy a hivatalos médiumok beszámolnak-e erről a gyalázatos provokációról.

Ezek után már valóban csak reménykedni lehet a SZEBB JÖVŐről.

FairyFeller 2010.02.14. 20:19:39

Tisztelt Asperján úr!

Szégyenlem, csak most írok Önhöz, bátorkodom a blog látogatóinak a nevében: 2010 február, alig egy hete 71 éves Asperján György!
Az emlékezetemben volt az IWIW-ről a február, ezért éppen ma felötlött bennem, hogy feltétlenül nézzek utánna az Ön születésnapjának, amely február 8-án, hétfőn volt, amikor mi itt töretlenül folytattuk véleménnyilvánításunkat a Horák Nóra ügy új feljeményeivel kapcsolatban, az Ön születésnapján. Azt mondhatom, jellemző Önre ez az önzetlenség, a töretlen morális elkötelezettség, a körültekintés, a figyelem embertársaira, a világ fontos történéseire. Éppen ezt igazolta 2010 február 8-án is!
Amikor így néhány nappal utólag megláttam a dátumot, egyszerre bánkódtam, de azért örültem is, hogy még nem telt el túlságosan hosszú idő, még nem túl késő köszöntenem Önt a 71. életesztendejében.
Bízzunk benne, hogy szerencsés fordulatokkal lesz teli ez az év, bízzunk benne, hogy 2010 egy igen becses év lesz, amely az Ön és Mindannyiunk számára kellemes élményeket tartogat! Biztos vagyok abban, hogy hamarosan találkozhatunk is néhányan, innen a blogról, egy kitüntetett napon, méltó keretek között.

Szeretettel üdvözli: a blogjának egy rendszeres látogatója :)

Balatoni Napsugár 2010.02.15. 07:22:11

Tisztelt Asperján Úr!
Mint FairyFeller-nek, én is szégyellem hogy nem figyeltem oda jobban!
Azt mondják jobb később, mint soha! igy hát....
Kivánok Önnek nagyon-nagyon sok Boldog Születésnapot, erőben, egészségben, boldogságban, és minden jóban amit csak kivánni lehet!
Kivánom hogy maradjon közöttünk és segitsen nekünk még nagyon sokáig. Sok embernek reményt ad Ön, és az irásai, a segiteni akarása. Ez az ami mindennél többet ér.

Köszönjük!

asperjangyorgy 2010.02.15. 10:43:32

Kedves FairyFeller és Balatoni Napsugár!
Nagyon köszömöm a felköszöntést. Figyelmességük jól esett, bár megjegyzem, hogy az ember egy bizonyos életkor után olyan nagyon nem tartja számon a születésnapjait, mert olyankor döbbenten veszi észre, hogy már milyen - években legalábbis - sok van mögötte és milyen kevés, sőt, kevéske előtte. De egyik miatt sem lehet és nem szabad keseregni vagy bánkódni. Az élet rendje szerint tartunk a bölcsőtől a koporsóig - sajnos, van, aki már 14 éves korában visszatér az örök semmibe, mint a kedves és nagyreményű Horák Nóra. Mert az élet kiszámíthatatlan, és szerencsére mi pedig gyanútlanok vagyunk. Mint ahogy gyanútlan és előérzetek nélküli volt ez a kislány, amikor nekivágott annak a rövid útnak, amely életében az utolsó (vagy utolsó előtti???) út lett.
Igen, bízom én is benne, hog jön a tavasz és végre össze tudjuk hozni a találkozót, amelyen tisztelgünk ennek a kislánynak az emléke előtt, és örülönk annak, hogy egy-két órára együtt vagyunk.
Üdvözli önöket Asperján György

rugach 2010.02.16. 16:11:08

Utólag is csatlakoznék Fellerékhez,és Isten éltesse önt,kedves Asperján György úr!
jó,hogy vannak ilyen emberek mint ön,akik felkarolják,az áldozatok ügyét,egy olyan országban,ahol a rendőrség nem teszi a dolgát,illetve nem védi az áldozatok jogait és a leendő áldozatokat (az az minden polgárt)sem.

Mégegyszer Isten éltesse önt,mert nagy szükségünk van önre!
süti beállítások módosítása