HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

HORÁK NÓRA HOLTTESTÉN LÁTHATÓ SÉRÜLÉSEKRŐL

2010.01.15. 18:30 asperjangyorgy

A 14 éves korában megerőszakolt és megölt, egykor kiskunlacházi lakos Horák Nóra ügyében a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya végzi a munkáját. Hogy milyen eredménnyel, azt nem tudhatjuk, hiszen a tettes felderítése során, véleményünk szerint, igen súlyos hibákat követtek el, és véleményünk szerint, úgy tűnik, hogy nem sokkal célratörőbbek a körülmények teljes felderítésében sem.
De ezt nem állítjuk, csak laikus véleményként fogalmazzuk meg, hiszen nem látunk bele a rendőrség nyomozati munkájának eddigi eredményeibe. P. József, az egyedüli és kizárólagos gyanúsított, miként bizonyos rendőrségi nyilatkozatokból az kiolvasható volt, nyugodtan várja, hogy a nyomozati szakasz egyszer lezárul és az ügy átkerül a bíróságra. Akkor egész biztosan sok mindent meg fogunk tudni, amit jelen pillanatban nem tudunk. Abban nem vagyunk biztosak - és ezt is véleményként fogalmazzuk meg -, hogy az igazságot, illetve a teljes igazságot is megtudhatjuk.
Ez viszont tragédia lesz, illetve lenne a magyar igazságszolgáltatásra nézve, amely már igen sok szarvashibát elkövetett, minden következmény nélkül, lásd például a móri bankrablás és nyolcszoros gyilkosság ügyében hozott ítéletet, amikor is olyan személyt ítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésre, akinek a móri ügyhöz legalábbis az égvilágon semmi köze nem volt. Az eljáró bíró jelenleg az OIT tagja, megbecsült bíró.
Lehetséges, hogy sok más megbecsült bíró van jelenleg az igazságszolgáltatásban, akinek már rég nem ott volna a helye. Ezt csak azért említem, mert az olyan ítélet után, mint amilyen pl. a móri ügyben született, okkal és joggal gyanakszik az ember, hogy kétséges bizonyítékok alapján születik majd egy kétséges ítélet, amely mindent szolgál, csak az igazságot nem.
De ez csak egy laikus ember véleménye és rendkívül feltételes módban fogalmazott feltételezése.
Úgy vélem, hogy a rendőrségnek Horák Nóra megölése körülményeiről az eddigieknél sokkal koherensebb, világosabb és áttekinthetőbb, emberi nyelven elmondott és normális ésszel felfogható tájékoztatást kellett volna adnia, mert egyrészt egy 14 éves gyerekről van szó, másrészt egy olyan nemi erőszakról és gyilkosságról, amely szimbolummá vált: az állati, brutális erőszak szimbolumává, olyan szimbolummá, amely figyelmeztet bennünket, holnap más módon, de valami hasonló megeshet velünk is.
EGY JÓSZÁNDÉKÚ EMBER megjelöléssel az alábbi szöveget juttatta el hozzám valaki, aki nem a rendőrség helyett akar bármit is kideríteni, csupán arra törekszik, hogy az általa elérhető, elért információkat ismertesse és a maga kérdőjeleit megfogalmazza. Akiket érdekel Horák Nóra halálának körülményei, minden bizonnyal elgondolkodnak az alábbi sorok elolvasása után. Elgondolkodnak, de nem mondják, hogy ez a színtiszta igazság. Én se úgy kezelem, hanem mint fontos véleményt, amely talán segít tájékozódni ebben a nagyon elmismásolt ügyben, illetve esetleg arra bírja a titokzatosan hallgató rendőrséget, hogy bizonyos, a lakossággal immár megosztható információkat egyértelműen nyilvánosságra hozzon.
Az alábbi írás szerzője nem a rendőrséggel szemben foglal állást, de a rendőrség kegyeit sem keresi. A maga módján és eszközeivel a nyilvánossághoz szeretne fordulni, s mivel tudja, hogy mi itt a blogban nagyon sokat és sokféleképpen foglalkoztunk a 14 évesen megölt kislány bemutatásával illetve a szörnyű esemény lehetséges, a képzelettel követhető változataival, nekünk küldte el írását.
Mint a blog szerkesztője, bízom benne, hogy az alábbi írás is segít talán közelebb jutni ahhoz az igazsághoz, amely bennünk, vagyis minden érdeklődőben, Horák Nóra halálát részvéttel és megdöbbenéssel követő emberben úgy ahogy összeállt. Az írás szerzője nem állítja, hogy amit leírt, az az igazság. Inkább csak bizonyos körülményeket ismertet és azokhoz megjegyzéseket tesz és kérdőjeleket rak ki.
Kérem, hogy mindenki ennek megfelelően olvassa, akár érdeklődő az illető, akár hivatalos ember. Nóra halálának körülményei, mert nagyon fontos tanulsággal járnak, nem csupán a rendőrségre, nem csupán majd a bíróságra tartoznak, hanem mindenkire, aki emberi körülményekre vágyig, emberi módon szeretne élni - egy, a jelenleginél emberibb hazában, igazságosabb és a bűnt sokkal határozottan üldöző és büntető Magyarországon, akárki is az elkövető. A.Gy.
 
Tisztelt Olvasók!

Biztos vagyok abban, hogy az alábbiakban ismertetett információk a közvélemény számára megrázó képet fognak festeni arról, mi is történhetett 2008 november 23-án, azon a rideg sötét hajnalon, (amikor a rendőrség állításával szemben nem volt sem erős szélfújás, sem sűrű havazás!!!) nem sokkal azután, hogy Horák Nóra elhagyta a kiskunlacházi Petőfi Sándor Művelődési Központot, ahol barátaival együtt az éjjel még önfeledten szórakozott. "Egyedül is hazatalálok" - hangzott el a válasz arra a felajánlásra, hogy a jelenlévők közül valaki is elkísérje a 15. életévében járó lányt a diszkóból, noha nem lakott onnan messzebb 400 méternél
Sorsának tragédiája, ha nem lett volna elutasító, nem következett volna. Ami a társaitól való elválása után történt, az magát a poklot jelentette az ismerősei, barátai által szeretett, igen intelligens kislány életében.
Valamivel hajnali 2 óra 30 perc után indult el az unokanővéréhez, akivel (s előzőleg megbeszélte, hogy nála piheni ki az éjjeli mulatás fáradalmait. Hogy pontosan mi történt, arról csupán találgathatunk.
A hatóságok közleményeinek gyakorta ellentmondó mivolta, a zavaros kommunikáció megtette a hatását. Senki nem hisz el semmit. Hozzáteszem: joggal...
A rendelkezésemre álló összeségében biztosra vehető információk közlésével mindenkinek a képzeletére bízom, mit élhetett át Nóra aznap, és arra is egyértelmű utalást teszek, hogy a rendőrség verziója egyáltalán nem állja meg a helyét, magával a gyilkossággal, és annak bizonyos meghatározó körülményeivel kapcsolatban.
Az információk eredetére általánosan utalnék, még a felsorolás kezdetén. Természetesen neveket, személyazonossággal kapcsolatos utalásokat csakis a legkisebb mértékben tehetek, a hitelesség kifejezésének okán, ahol tehetem mégis neveket írok.
Általánosságban hatósági forrásokkal rendelkezem, olyanok, akik végsőkig beavatottak az ügy részleteibe, legalább is azokba a részletekbe, amelyek Nóra holttestének fellelési állapotára vonatkoznak, ugyanakkor ezen információkra épül a nyomozás -lényegében- döntő része. Emellett hozzátartozóktól kiszivárgott információk és megerősítések segítenek megítélni más, további állítások megbízhatóságát.
Elöljáróban megjegyzem, hogy bizonyos részleteket árnyalni fogok, illetőleg -kegyeleti okból- meg sem említek.


- Nóra holttestét Horák Dénes (édesapja) és Plathy Miklós (polgárőr vezető) találta meg 2008.november.23-án, 16:45 után (13 órával az eltűnése után), alig 200 méterre a művelődési háztól.

- már sötétedett, az ominózus kiserdőben akkorra pedig már teljesen sötét volt. Nóra avarral volt elfedve az erdő belsejében, közvetlenül mellette egy akkoriban ott felhalmozott rőzserakás feküdt.

- a holttest egyáltalán nem volt merev, sőt a test még meleg volt!

- teljesen le volt meztelenítve, a legtöbb ruhadarabját nem is találták meg az helyszínen (és azóta sem).

- piros felsőrésze, egy kis top a nyakáig fel volt tűrve, fejére pedig egy nejlonzsákot (vagy zacskót?) húztak.

- édesapjáék azt hihették, hogy Nórát a műanyag zsákkal fojtották meg.

- légcsöve eltörött, néhány gerinccsigojája is durván megsérült, a körmei visszahajlottak (műkörmök voltak, a dulakodásban, kapaszkodásban változhattak el)


- a boncolási jegyzőkönyből származó részletek szerint megdöbbentően súlyos belsőszervi sérüléseket szenvedett, különböző testtájakon is (amikre soha senki semmilyen magyarázatot nem próbált adni!), illetve a hátán külsőleg megsebesült.

- amit kénytelen vagyok leírnia a brutális volta miatt (pedig nem akartam): ürülék volt a szájában (hihetetlen, de igaz!),  egy hozzáértő, teljesen kompetens személy, aki látta, úgy fogalmazott: "orrba-szájba" erőszakolták, mintha "be akarták volna törni", ahogy a prostituáltakat szokás...

- Nóra testén legfeljebb 8-9 óra alatt (a hideg és a gyorsabb lehűlés miatt talán már előbb!!!) be kellett volna állni a hullamerevségnek. Amennyiben a rendőrség verziójára hagyatkozunk. A fenti kijelentésem értelmében tehát még 23-án délelőtt. Ennek karakteresen ellentmond az a többször is, több biztos forrásból megerősített tény, hogy délután 5-kor még langymeleg volt a test!


A polgármester váltig állítja, hogy a nyomozók valóban több elkövetőt kerestek és erről hivatalosan is nyilatkoztak, amelyeket hónapokkal később ugyanők cáfoltak meg. Ráadásul újabban ismét elismerik, hogy több olyan -egyelőre- idegen DNS-t is találtak (cigaretta csikkekről nyilatkoztak), amelyek más, máig ismeretlen személyektől származnak. A polgármester -azóta elhíresült- beszédét ezen kívül még arra is alapozhatta, hogy a gyilkosságot követő napokban a lakosság által gyanúsnak mondott családok köréből többen is elhagyták a települést...

A Nóra testén talált ondó és fanszőrzetről beszéltek eddig a hivatlos szervek, amelyek kizárólag P. Józseftől, a gyanusítottól származnak. De ezek sem tekinthetőek hivatalosnak, a korábbi cáfolatok ismeretében. Mint az ismert, a  hivatalos információk a nyomozás során több alkalommal is módosultak, és átminősültek egy kevésbé megbízható, fél-hivatalos kategóriába.
És éppen ez a fő probléma. Ezért nem hisz már a közvélemény. Az általam leírtakat biztosra veszem. Az állításokat -a források ismeretében- felelősséggel tartom. Azért tartom különösen fontosnak ezen részletek széleskörű elterjedését, mert így talán megfelelő nyomás nehezedik majd a hatóságokra, az eset, az ügy, a szimbólum teljes tisztázásának érdekében.
Meglátásom szerint: egyesek ezt kifejezetten nem akarják, gátolják, ellenzik.

MELLÉKELT FOTO-k:

***

Az utolsó kép Nóráról, aznap éjjel

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816864/1.jpg

A gyanusított, P. József

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816864/2.jpg

P. József 2.

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816864/3.jpg

P. József lakása

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816864/4.jpg

Nóra személyes tárgyai P. József lakásán

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816865/1.jpg

Nóra táskája (Butterfly)

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816865/2.jpg

Nóra igazolványai

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816865/3.jpg

Nóra összes személyes tárgyai P. József lakásáról

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816865/4.jpg

Nóra ékszerei, tárcája

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816866/1.jpg

A szörnyűség végső helyszíne

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816869/1.jpg

Mécsesek százai a tragikus helyen

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816869/2.jpg

Nyombiztosítok a helyszínen

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816869/3.jpg

Horák Nóra Emlékkő

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816869/4.jpg

A végső helyszín és P. József lakhelye a térképen

-> http://forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/428/12816870/1.jpg


***

90 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr221675133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2010.01.16. 13:01:11

stop írása:

Mit tudnak a kiskunlacházi rémtettről? Az egész ország várja a részleteket!
Heteken belül lezárja a rendőrség a hírhedt kiskunlacházi gyilkosság nyomozását. Az igazságügyi szakértők véleményei és a több száz DNS vizsgálat alapján egyre valószínűbb, hogy nem volt bűntársa P. Józsefnek. Egyedül erőszakolta meg és végezte ki H. Nórát. A férfi mindezek ellenére tartja magát korábbi vallomásához, mely szerint nem erőszakolta meg a lányt.
Hamarosan az ügyészséghez kerülnek a kiskunlacházi gyilkosság több száz oldalnyi nyomozati anyagai. A 2009-es év legnagyobb rendőri bravúrja ez a felderítés volt, hiszen egy egész ország kérte számon a rendőrségtől a nyomozás eredményeit.
Mint arról a STOP beszámolt, 2008. november 23-án H. Nóra egy kiskunlacházi, fiataloknak szervezett táncos rendezvényen vett részt, ami után nem érkezett haza. Szülei a rendőrség és helyi lakosok segítségével kutatott utána, mígnem egy bokros részen, otthonától néhány száz méterre, egy kerítés tövében édesapja talált rá holttestére, amikor a helyi polgárőrség vezetőjével kutatott.
A polgármester a nyomozás felderítéséig etnikai bűncselekményként igyekezett feltüntetni az esetet, nem egyszer utalva megszólalásaiban arra, hogy roma elkövetők állhatnak a bűncselekmény hátterében. Mint kiderült, a gyilkos nem roma. Egy 26 éves munkanélküli fiatalember akadt fent a DNS vizsgálaton. Miután a zsaruk behívták kihallgatásra, többször ellentmondásba keveredett. Lakásában pedig megtalálták az elhunyt lány több személyes holmiját, így például mobiltelefonját.
"Borzasztóan nagy nyomás nehezedett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozás alatt voltak kollégák, akik gyakorlatilag Kiskunlacházára költöztek a felderítés idejére. A főkapitány meg szinte minden nap számon kérte az eredményeket" - mesélte a STOPnak a PMRFK egyik illetékese, aki hozzátette, benne volt a pakliban, hogy felderítetlen marad a gyilkosság, a megoldáshoz egy kis szerencse is kellett.
Mint megtudtuk, az utolsó DNS vizsgálatok eredménye is beérkezett a zsarukhoz, amelyek fényében szinte biztos, hogy nem volt bűntársa P. Józsefnek, egyedül erőszakolta, majd fojtotta meg a fiatal lányt.
Várhatóan még a nyári ítélkezési szünet előtt kitűzhetik az első bírósági tárgyalási napját a brutális bűncselekménynek.

HÁT ENNYIT A PEST-MEGYEI RENDŐRFŐKAPITÁNYSÁGRÓL

szani78 2010.01.16. 13:28:30

Nagyon jó lett az írás és remekül összefoglalja a történteket!Köszönet érte!
Rettenetesen szomorú, hogy több forrásból is kiderült(megerősítést nyerve) Nóra testének a leírtak szerinti állapota, még sem hallottuk soha sehol!Sőt, ha valaki megemlíti egy-egy nyílt fórumban támadások hada éri érte.
Hogy a XXI. században egy gyerek ilyen halállal hal az elfogathatatlan, megengedhetetlen, mert még a legveszélyesebb gyilkosokat is humanitáriusabb módszerrel végzik ki egyes országokban.
Azzal pedig, h. ezt nem hozták nyilvánosságra nem a áldozat és családja oldalán állnak!
Most lehet azt mondani, h. tekintettel vannak a hozzátartozókra , de kérem azzal, h. ilyen fontos
momentumot elhallgatnak?
Nem tudom milyen gyereket elveszíteni és ISTEN ŐRÍZEN ETTŐL, de nem hiszem , h. azt szeretném ,mindenki hallgasson és ne beszéljünk róla, mert akkor jobb lesz minden és szerintem Nóri szülei sem így akarják.
Igenis derüljön ki , h. ez a brutális gyilkos mit tett, és a szerint bűnhődjön.
Ha pedig többen voltak, akkor azon kedves , tényeket elhallgató polgárok és vezetők tisztában vagytok vele, h. még köztünk élhet az aki ebben még részt vett.
Az sem beszédtéma, h. hol lehetett ez a szerencsétlen gyerek hajnaltól a meggyilkolásáig, hol kínozhatták, hogy késő délután még meleg volt.
Erről nem szólt a fáma, hogy hol végeztek vele, hol találtak még vérnyomot.Pocsai lakásán volt-e erre utaló nyom, vér , szövet, haj stb.
Mert , ha nem és nem az erdőben ölték meg akkor hol?Ki másnál?Ebben az esetben el is jutottunk a tettestárs meglétének lehetőségéhez, aki ebben segített , a helyszínt biztosította a kínzáshoz.
Kíváncsi lennék a boncolás során milyen időpontra tették a halál beálltának pontos idejét , amit szintén elhallgattak, mert már abból , akár laikus számára is sok minden kideríthető , kikövetkeztethető lett volna.
Ja!Vagy úgy!Ha az elején mindent elmondanak, akkor a rendőrség nem tudta volna saját érdeke szerint időről időre módosítani a nyomozati anyagot.Tényleg ,de naiv is vagyok.
Milyen érdekes hogy már az elején bevisznek 4-5 romát biztosra véve, h. Ők voltak,Hangsúlyozom:ŐK.
Mert úgye egy tapasztalt nyomozó és szakértő csoport csak leveszi, h. egy erőszakos büntettet nagyjából mennyien követtek el.
Persze!Csakhogy kiderült ,nem ez a kis banda tette.
Így tehetetlenségükbe a 4-5 DNS mintát "eggyé gyúrták", miután a 80 éves Pali bácsiról is kiderült a falúban egy DNS teszt során , h. nem ő volt.
Ez is csak akkor következhetett be amikor Józsi ÖNKÉNT ment el mintavételre.Milyen érdekes, h. nem a kiserdő környéken lakókat tesztelték első körben.Sőt voltak olyan kedvesek megvárták, míg a gyilkos magától megy DNS tesztre.
Innentől pedig miután Józsi barátja elmondta hol van Józsi még 5 órát hajtották a faluban , holott Józsi otthon csücsült , mert hát túl egyszerű lett volna egyből ott keresni.
És , ha már így alakult minek bonyolítani és tovább keresni az így is 52 millióra rugó DNS vizsgálatokat.
Legyen "csak" a Józsi!
Még két "apró" észrevétel, ami csak most bizonyosodott be a nyomozással kapcsolatban."Több jel is arra utalt, h. erőszak történt." Ez a vélemény is csak most érkezett meg a szakértőktől, még erre vártak, h. megtehessék a vádemelést.
Nem hiszem , h. a szakértőknek ennyi ideig tart ezt kideríteni és nem voltak ennek azonnal egyértelmű jelei, főleg h. szexuális bűncselekmény is történt.(Ezt had ne részletezzem miből és hol derül ki egyből)
A másik, h. mi tartott több, mint 1 évig , hogy csak most lett meg az eredmény.
Ilyen rosszul állunk a bűnügyi statisztikába és Nóra ügyétől sokkal több elsőbbséget élvező eset várt vizsgálatra , vagy még mindig a rendőrség volt aki nem tudta mit is hozzanak nyilvánosságra a saját érdekükben és az ügy alakíthatóságának érdekében.
Én még az ügy lezárásával és a vádemelés megkezdésével sem vagyok elégedett , nekem még számtalan megválaszolatlan kérdésem van.
Azt hiszem még van mit tennünk...!

FairyFeller 2010.01.16. 15:22:21

Megdöbbentő ez az írás, annak ellenére is, hogy már az interneten terjednek ilyen részletek, más fórumokon is lehetett olvasni. Sőt! Egyéb részleteket is.
Az ember tényleg nem tudja mit higgyen el, olyan elképzelhetetlenül kegyetlen és hihetetlen!
Érzésem szerint ez mégis egy nagy leleplezése annak, mi is történhetett valójában.
Amennyiben megbízhatónak vesszük ezeket az állításokat, minket igazolnak. A rendőrség elmondásaival mindez összeegyeztethetetlen, több okból sem képzelhető el, hogy a kiserdőben történt a gyilkosság: meleg test, nejlonzsák, a ruhadarabok hiánya, az elkövetés alig elképzelhetően, szinte leírhatatlanul brutális módja...Mind-mind magyarázattal szolgál a titkolózásra, az egyedüli elkövető képtelenségére (korábbi tanárai, szaktanárai -akik mostanában is találkoztak vele- szerint P. József nem lett volna képes "ilyesmire").
Körül-belül 2x ennyi részlet terjedt el a gyilkossággal kapcsolatban, de persze ezeknek a hitelessége megkérdőjelezhető.
De a fenti állítások hitelesnek tűnnek. Mindig megrázó ezeket olvasnom, pedig már jóval régebben is olvastam hasonló részletekről.

Remélem kiderül a teljes igazság!

asperjangyorgy 2010.01.16. 16:36:17

Kedves Szani, Józsa és FairyFeller!
Én úgy gondolom, hogy ezen a blogon a jószándékú emberekből soha nem elég. Örülök, Szani írásának, akárcsak egy másik címszó alatt Balatoni Napsugár kommentjének, nagyon örülök FairyFeller mindkét kommmentjének, s annak, hogy talán Józsát sikerül meggyőznie, hiszen én is arra kérem őt, hogy szóljon hozzá, amikor csak kedve van ehhez. Mindig okosan, higgadtan szól, az emberség beszél belőle, az a lelke mélyéig pedagógus, aki annyi embert tanított és olyan sokat indított el az életben reménnyel, becsületességgel... Egy ilyen ember kommentjeire mindig nagy szükség van - valamennyiünk számára, akik írunk ebbe a blogba és akik olvassuk.
Bizony nagy ünnep lenne számunkra, ha egyszer hozzászólna Horák Dénes is, vagy Nóra anyukája, mert mi igaz, az ő gyermekük meggyalázása, megölése ellene hadakozunk és az emléke védelme érdekében, ám a mi szavunk kevés... AZ ÖVÉKÉ AZ ÉGRE KIÁLTANA! És meggyöződésem, hogy a per után meg fognak szólalni. S hol, ha nem ott, ahol immár, sajnos, több mint egy éve valamennyien helyttük is igyekszünk beszélni, mert mi legalább valamennyire felfogtuk, hogy milyen iszonyatos veszteség érte őket. Mi tudjuk, hogy ezt a csapást, bár az okos pszichológusok azt mondják, a szőrnyű gyász egy év alatt nyugszik el, csillapul le a lélekben, ők soha, de soha nem tudják kiheverni. És a méltóságteljes hallgatásért is, miközben bent mélyen iszonyatos keserűséggel fájnak, mélyen tiszteltjük őket.

wlady 2010.01.16. 18:18:54

Az én véleményem az hogy amit a rendőrség állít abból egy fél mondat sem igaz legalábbis nekem ez a véleményem!Biztos véleményem szerint 100% hogy tudják betudják határolni a teljes igazságot a gyilkosságról főleg a mai technikákkal belehet határolni a dolgokat!Tudják hogy mi és hogy hogy történt,ezt szerintem ha látja a holttestet nem szakértő hanem még egy egyszerű ember is megtudja állapítani náluk pedig nagyon sok fontos információ van!De ebből sajnos mi soha de soha nemfogunk megtudni semmit ami egy ilyen súlyos ügynél szégyen az igazságszolgáltatásra nézve amit mondjunk ki dícsérni nemnagyon lehet!Sajnos akárki akármit mond egy ilyen gyilkosságot ezt így ilyen formában egy embernek elkövetni abszolút de lehetetlen nem írom le hogy miért mert ezt itt már százszort leírtuk de 100%ig egy embernek LEHETETLEN!!És nagyon elszomorító hogy a társak megússzák ami nagyon nagy felbátorítás lehet embereknek vagyis inkább állatoknak!főleg hogy még azt is bevallottál hogy véletlenűl lett meg a tettes akinek lehet hogy az egészhez semmi köze nincs!Felbátorító lehet egy következő tettre mert láthatjuk hoghy az igazságszolgáltatás az országban teljes csőd!És szomorú hogy testvéreinkel unokáinkal gyerekeinkel ez ismét megtörténhet mert visszatartó erő nincs!!!

Keselyőbérc 2010.01.16. 22:05:53

Kedves Szani78!

Természetes vágyunk, hogy az összes tettestárs rács mögé kerüljön!
Nem árt azonban elgondolkozni a tényeken. Egyértelmű az, hogy egyet megfogtak az elkövetők közül. Megtalálták nála az összes elrabolt értéket, és személyes tárgyat, kivéve Nóri hiányzó ruháit. Ha többen követték el a gyalázatot, akkor miért nem osztoztak az értékeken?
Miért hagytak egynél mindent, egy olyan valakinél, aki a tettestársak számára sem megbízható? Amennyiben tényleg voltak társak, akkor most életük, és további sorsuk egy vélhetően gyogyós rendőrkézen levő mocsoktól függ! És kik lehettek a társak?
Mint tudjuk, Pocsai más városban szórakozott aznap éjjel, társasággal volt ott, és velük is érkezett vissza autóval Kiskunlacházára hajnalban. Valahol kirakták, majd hazaindult egyedül.
Vajon a következő fél órában szervezett magának egy másik társaságot? És ha igen, azt hogyan szervezte meg hajnalban? Becsöngetett házakhoz, esetleg telefonált? Hol gyűjthetett társtetteseket? Telefonon mindez egyszerű, de ez esetben a rendőrség már mindent tud!
A személyes körbejárás lassú, időigényes. Talán csatlakozott egy másik bulizós bandához, és velük rabolta el a lányt? Nem valószínű! Ha nem azzal a haveri körrel tette, akikkel érkezett, és nem talált másik bandát, akkor bizony egyedül tette! Mivel a ruhák nem jelentettek számára értéket, azoktól fél év alatt megszabadult. Vajon miért vitt magával ruhadarabokat?
Lehet, hogy el sem vitte, csak nem hozta vissza azokat is ez erdőbe? Sokan kételkedünk abban is, hogy vajon az erdő volt-e a helyszín! Szerintem ez sem zárható ki! Feltételezem, hogy az autóval házhoz vitték a férget, hogy ne kelljen sokat gyalogolnia. Az is lehet, bár még nem ellenőriztem, hogy Nóri hazafelé tartva elsétált a háza előtt, amennyiben arra vezetett az útja. P. be is húzhatta magához, és egyetlen vadállat is szörnyű pusztítást végezhet egy nála sokkal gyengébb kislányon.
Olyan változatot is elképzelhető, hogy a mindig nyitva tartó kocsma előtt álltak meg, és várakoztak, hátha jön valaki. Mint korábban láttam a kocsma 100 m-nél közelebb van a helyszínhez, és P. házától sincsen messzebb.
Szólt pletyka arról is, hogy egy hónappal a rémtett után bedobtak egy dobozt Nóriék szomszédjához, tartalma pedig Nóri fülbevalója volt. Mit jelenthet ez?
Itt lenne az ideje, hogy a rendőrség végre bekapcsolja méregdrága, immáron több mint egy éves digitális tájékoztató központját, és végre mondjon valami összefüggő, értelmes, hihető
igaz változatot arról, ami valójában történt!

Dyen 2010.01.18. 10:10:19

EZT EGYSZERŰEN NEM HISZEM EL!

Ma reggel a Mokkában nyilatkozott Pocsai ügyvédje.

webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=409520

rugach 2010.01.18. 10:11:06

Igen.Ki kell,hogy derüljön végre az igazság.Fölháborító,hogy a rendőrség ennyire ködösít,fölháborító,hogy egy ártatlan kislány meggyilkolása következmény nélkül maradjon.Habár az égi igazságszolgáltatást senki sem úszhatja meg,mégis elvárandó,hogy a földi igazság szolgáltatás is megtörténjék és a gyilkosok végre rács mögé kerüljenek.Én elég sokat foglalkoztam Nóri ügyével és az egyik netes portálon megnéztem,(mert kiváncsi voltam)Nóri barátainak fényképét.Tudom,hogy nem szabad külsőről ítélni,de mégis benyomásom alapján azt kell,hogy mondjam több elég rosszarcú tag volt köztük.Remélem kiderül az igazság és a rendőrség is leszokik arról a kettős mércéről amit alkalmaz a magyar állampolgárokkal szemben,hogy igazságtalanul védi a cigányokat,szemben a nem cigány származású többi polgárral.

asperjangyorgy 2010.01.18. 11:22:59

Kedves Dyen!
Köszönöm, hogy elküldte a linket. Meghallgattam az ügyvédnőt, akitől megtudtam, hogy a rendőrség mivel gyanúsítja P. J.-t: az emberölés alapesetével, vagyis szó sincs erőszakról, szó sincs bestiális kegyetlenségről, szó sincs előre kiterveltségről, csupán egy alapesetről, és ez az alapeset önmagában ellentmond minden józan ésszel elgondolható körülménynek: ha csak alapeset van, akkor mitől, miért következett be az alapeset? Csak úgy? Szórakozásból, mintegy H.N. felkérésére és jóváhagyásával?
Ha igaz, amit az ügyvédnő mond, márpedig miért ne lenne igaz, hiszen ő pontosan ismeri a nyomozás körülményeit, a meggyanúsítás indokait, akkor én egyszerűen - elvileg - kiiratkozom ebből az országból. Ez olyan mértékben - elnézést a szóhasználatért - vicces, hogy amennyiben így marad, a rendőrség még a móri ügynél is röhejesebbé (hogy más kifejezést ne használjak) teszi magát. Igyen, kedves Dyen, erre nem lehet szavakat találni. Ezt nem lehet normális ésszel felfogni. A döbbenetteől dermedten ülök, s újra meg újra megnézem a beszélgetést, hogy elhiggyem, ez tényleg elhangzott, a magyar rendőrség tényleg kizárta a nemi erőszakot, a brutalitást és az előre elterveltséget, és beérte az alapesettel, amelyért P.J. maximum 15 évet kap. Hát az lesz a magyar igazságszolgáltatás legfényesebb napja, köszönhetően nagyszerű rendőrségünknek.

Dyen 2010.01.18. 11:34:51

Már tudom, hogy miért került 52 millió forintba az utolsó DNS-vizsgálat. Azt mondják, hogy "a DNS nem hazudik", ezért most megkérdezték és azt mondta, hogy nem történt nemi erőszak. Nekünk pedig ezentúl kuss!
Lehet, hogy néhány nap múlva kiderül, hogy önvédelemből ölte meg Nórit Pocsai, de még azt sem tartom kizártnak, hogy csak ijedtében halt meg szegény és akkor át lehet minősíteni az esetet véletlen balesetté.

Egyszerűen nem találok szavakat erre az aljasságra.

rugach 2010.01.18. 12:42:39

A végén majd kiderül,hogy Nóri öngyilkos akart lenni,bekopogtatott P.J.lakásába és azt mondta neki,légyszi erőszakolj meg és öljél meg engem.
Szánalmas,röhelyes és vérlázító egyben,hogy ennyire hülyének néznek minket.

szani78 2010.01.18. 14:00:11

Most akkor ki hazudik és mikor?
A napokban került nyilvánosságra a várva -várt vizsgálati eredmény, mely szerint "Több jel is arra utalt, h. erőszak történt."
Akkor ez hazugság?Vagy tényleg nem Nórival, hanem Józsival történt az erőszak, miközben Nóri védekezett és össze-vissza verte ezt a szerencsétlen gyereket.Az is lehet , h. eközben törte el saját gerincét és szakította le saját méhét?Ahogy Dyen is mondja, Józsika önvédelemből ölt és a végén Ő lesz az áldozat?
"Nem történt erőszak!"-mondja Józsi, a rendőrök elhiszik, mert hát könnyebb elhinni egy gyilkos állítását, aki egy ilyen tettre vetemedett, mint hinni egy olyan kislányban , aki bár már nem tudja megvédeni magát de életében bizonyítottan nem élt kihívó és erkölcstelen életet.
Nóriról sokan nem is gondolnák de szépsége ellenére nem sűrűn sminkelte magát, nem öltözött kihívóan, sőt volt , hogy az iskolába melegítőbe ment , mert az volt a suliba a menő h. minél lazábban(nem szakadtan!)járjanak.
Kedves közvetlen kislány volt de ez nem egyenlő azzal, h. ha sértődötten távozik egy buliból, -mint a tragikus éjjelen- akkor az első szembejövővel létesítene szexuális kapcsolatot brahiból.
Mert , ha Önként adja valaki magát, miért kell megölni?Mitől ijedt volna meg akkor Józsi?
És ekkor ismét visszakanyarodunk az ördögi körhöz.
Ha Önként megy bele ,és leterítik Józsi kabátját amelyen megtörténik a dolog, ahogy Józsi állítja majd ijedtében megöli, akkor Nóri már hajnaltól ott lett volna holtan a kiserdőbe és délutánra teljesen kihűlt volna a teste.
NEVETSÉGES!
Örülnék, ha egyszer valaki pontról-pontra beszámolna a történtekről , rekonstruálná az éjszaka eseményeit, orvosi szakvéleménnyel egybekötve ill. alátámasztva, mert míg nincs teljes kép, addig bárki azt mond amit akar!
Addig pedig amíg ez így van Magyarország a bűn országává növi ki magát , hisz megéri ott bűnözni, ahol az áldozattal szemben,-Őt nem tisztelve- a tettesnek kedveznek, hisznek.

rugach 2010.01.18. 14:25:42

Az is lehet,hogy a végén kiderítik,hogy Nóri saját magát erőszakolta meg és majd találnak egy vibrátort ennek bizonysága képp.Utána meg Nóri a fejérehúzott egy nejlonzacskót,mellyem megfolytotta magát.
Egyre szánalmasabb ez az ügy és felmerül bennem az a kérdés,hogy kiket védenek a rendőrök? És miért? Miért érdekük az,hogy ne derüljön ki az igazság?

asperjangyorgy 2010.01.18. 14:28:30

IDŐKÖZBEN ISMÉT TÖBBSZÖR MEGHALLGATTAM AZ ÜGYVÉDNŐVEL KÉSZÍTETT BESZÉLGETÉST. AZT HISZEM, ITT VOLNA AZ A VÉGTELENÜL FONTOS PILLANAT, HOGY A LAKOSSÁGOT EGY ILLETÉKES RENDŐRSÉGI TISZTSÉGVISELŐ MEGNYUGTASSA: MINDAZ, AMIT HALLOTTUNK, MÁSKÉNT IS ÉRTELMEZHETŐ, MINT AHOGYAN AZT AZ ÜGYVÉDNŐ ELŐADTA. ÉS ESZÉBEN SINCS A RENŐRSÉGNEK, HOGY AZ EGÉSZ ORSZÁGBÓL HÜLYÉT, IDIÓTÁT AKARNA CSINÁLNA ILLETVE ANNAK NÉZNI.

rugach 2010.01.18. 14:49:13

Borzasztó! Csak most néztem meg ezt a bizonyos videót P.József védőjéről.
Jóhogynem azt sugalják,hogy Nóri egy kiskurva volt,aki fűvel-fával lefeküdt,így P.Józseffel is.
Úr Isten! Mi van itt?! Milyen országban élünk?!
Az eszem megáll!!

asperjangyorgy 2010.01.18. 15:06:38

TISZTELT HORÁK DÉNES ÚR!
MEDDIG TŰRIK MÉG SZÓTLANUL, KESERŰ KÖNNYEIKET NYELVE, HOGY A KISLÁNYUK EMLÉKE IS MEGGYALÁZTATIK? ÖNNEK, EGYEDÜL ÖNNEK LEHETŐSÉGÉBEN ÉS JOGÁBAN ÁLLNI AZ ASZTALRA CSAPNI ÉS A NYILVÁNOSSÁGHOZ FORDULVA KIJELENTENI, HOGY AZT, AMI ZAJLIK, NEM TŰRI TOVÁBB, ÉS NYILVÁNOSSÁGRA HOZ OLYAN TÉNYEKET, AMELYEKET CSAK ÖN ISMER, AMELYEK CSAK AZ ÖN SZÁJÁBÓL HITELESEK. ÍGY MÉR AZ IS MEGTÖRTÉNHET, HOGY P. J. MEGÚSSZA 15 ÉVVEL, ÉS 10 ÉV UTÁN SZABADUL JÓ MAGAVISELETÉÉRT. DE EZ LÉNYEGTELEN AHHOZ KÉPEST, HOGY NÓRÁN NEVÉRE OLYAN GYALÁZATOT RAGASZTANAK RÁ, AMELY BEFEKETÍTI RAGYOGÓ, TISZTA GYERMEKARCÁT. NAGYON KÉREM, NE ENGEDJE! LÁTJA, MI IS A MAGUNK ESZKÖZEIVEL ÉS LEHETŐSÉGEIVEL KÜZDÜNK EZ ELLEN. ÜDVÖZLI A. GY.

FairyFeller 2010.01.18. 15:42:24

Azoknak akik még nem hallották Horák Dénest beszélni (Kiskunlacháza, 2009. május eleje, lakossági fórum, a 12 éves K. Nóra csoportos megtámadását, bántalmazását követően...) -> www.youtube.com/watch?v=e8hxlF-whgg

"Tudjuk, hogy kikkel van a probléma! Tudja az egész falu. Tudja a rendőrség is és mégsem teszünk semmit ellenük. Ezek a gyerekek nem járnak iskolába, bóklásznak a faluba csoportosan éjszakákon keresztül: lopkodnak, betörnek, időseket bántalmaznak - és nem teszünk ellene semmit. Az én lányomnak meg kellett halnia, hogy kinyíljon a falunak a szeme..."

:(

szani78 2010.01.18. 18:28:17

Nóra emlékoldalának a Fórum rovatából egy érdekes írás, ami a végén még valósággá válhat:
"Információink szerint azonban P. időközben többször is módosította vallomását. Már csak annyit ismer el, hogy akkor éjjel találkozott a lánnyal - bár szerinte, ami utána történt, abba a lány beleegyezett. Tagadja viszont, hogy ő fojtotta volna meg, nehogy valaki felfigyeljen a sikolyára, ahogy azt az elfogását követően tett beismerő vallomásában elmondta. Szerinte járt ott még valaki, aki megölte a lányt.

P. védekezéséhez jól jött a két cigarettacsikk, amelyeket a tetthelyen találtak a helyszínelők. Mindkettőn azonosításra alkalmas minőségű DNS-t rögzítettek, azt azonban egyelőre senki nem tudja, hogy kinek a DNS-ét. Bár a rendőrség biztos abban, hogy P. József személyében Horák Nóra gyilkosát fogták el, a nyomozás megnyugtató lezárása érdekében megkeresik azt vagy azokat, aki, illetve akik a két "ismeretlen eredetű" cigarettát a tetthelyen eldobták. Elejét kívánják venni, hogy a gyanúsított és védője azzal védekezhessen, hogy az igazi gyilkos az, aki az ő távozása után cigarettázott a kislánnyal."

Tényleg még megérhetjük, h. Józsi hazajöhet , mert egy feltételezett másik elkövető kilétére derül fény , akit azonban nem tudnak elfogni, így
végül is mindenki mossa kezét az ügyben , és mit lehet már tenni alapon örökre a mélybe temetik , mint, ahogyan szegény kicsi lányt!
Tehát összefoglalva:
Nórival szóba elegyedtek, beinvitálta a kiserdőbe, megtörtént az aktus, Pocsai elköszönt, Nóri még álldogált egy kicsit az erdőben, h. feldolgozza Józsival folytatott kalandját, mire valaki felbukkant 2 szál cigivel megkínálta Nórit , elszívták a cigit majd a férfi ekkor jött rá nincs több cigije és bánatában megölte a kislányt.
Józsi pedig eközben otthon egy komoly kapcsolat kezdetéről álmodott Nórival...
Komolyan ez lassan kezd átmenni a vicc kategóriába , de az a baj, h. valahogy nem tudunk rajta nevetni!!

rugach 2010.01.18. 19:03:45

Szerintem a kiserdőt el kell felejteni mint gyilkossági helyszínt. Márcsak azért is,mert olyan hideg időben mint amilyen november végén szokott lenni,kinek volna kedve szexelni a szabadban.
Nórit szerintem benyomták egy autóba és elvitték valahova,ahol megtrörtént az aktus és aztán a gyilkosság.Ami Nóri betörését illeti,ezt elég valószínűnek tartom,mert csinos,szép kislány volt,azonkívül a cigány bűnözés egyik jellemző területe a prostitúció.

Volfram Attila 2010.01.18. 20:13:54

Kezdettől fogva figyelemmel kísérem Nórika "ügyét", egy volt bűnügyi nyomozó szemével. Nem akarom minősíteni az eljárást, mert kívülről nem is tehetem, de ettől függetlenül van véleményem!
Ami viszont Dr. Ruzsbaczky Nóra védő szájából elhangzott, "mondókájának" a 06:30 percétől az komolyan ledöbbentett!!!
Az eset összes körülményére való figyelemmel, egyáltalán, hogy lehet ilyet mondani (televizóban) az ország nyilvánossága felé? Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy minek nézik az embereket, Kiskulancháza lakosságát, és egyáltalán a szülőket, hozzátartozókat, barátokat?
Vagy ha a nyomozás "ÉRDEKÉT NÉZTÉK", akkor inkább meg se szólalt (ne válaszolt) volna a kérdésre. Ezzel sokakat felháborított, és nagyon, de nagyon negatív képet adott a rendőrségről.
Egyébként van egy olyan véleményem, hogy ennek az ügynek a jogerős befejezése még nagyon messze van, és az az érzésem, hogy lesznek még meglepő fordulatok! Talán az itt megjelent hozzászólások is tesznek némi befolyást az eljárás kimenetelére.

Volfram Attila 2010.01.18. 20:19:45

Még annyit, hogy sok asperjangyorgy kéne ebben az országban!!!

Volfram Attila 2010.01.18. 20:41:28

@asperjangyorgy:

Szerintem is azonnali, és nyilvános reagálást kell tenni a Magyar Köztársaság Rendőrségnek a "védői beszédre", mert ennyire nem nézhetik hülyének az ország, Kiskulacháza lakosságát, de főleg nem a szülőket, barátokat, és hozzátartozókat!

asperjangyorgy 2010.01.18. 21:07:43

Tisztelt Volfram Attila!
Nagy csoda kell ahhoz, hogy itt a jogerős befejezésig fordulatok legyenek. Ahhoz fordulatnak kellene bekövetkeznie a rendőrségi munkában, az igazságszolgáltatásban. Márpedig tudjuk, hogy ez csak egyesek feláldozása árán volna lehetőség, de éppen azok döntenek a nem-változás mellett, akiket fel kellene áldozni, vagyis kirúgni, és megfelelő emberekkel helyettesíteni. El van rohadva az egész magyar bírósági szervezet, az OIT-val az élen. Ott csak kompromisszumok, csak rossz kompromissumok születnek. Történt valami az új főbíró kinevezése óta? Én nem hallottam semmilyen változásról, akkor pedig arra gyanakodhatunk, hogy a fenálló helyzet bebetonozása zajlik. A rendőrség nyomozati munkáját összességében nem akarom minősíteni, hiszen igzaságtalan volnék a teljes elmarasztalással. Van, ahol olyan személyi állomány alakult ki, hogy jól és lelkiismeretesen megy a munka, a felderítés eredményes. Arról már nem nagyon tehetnek, hogy a megfelelő bizonyítékok ellenére az ügy a bíróságokon elvérzik. (Tegnap azt hallottam a tévében, hogy az az illető, akit Távol-Keletről hazahoztak, max. néhány évet kaphat a majdnem 600 millió forint eltüntetéséért. Akkor minek is mondaná meg, hogy hova rejtette. Leüli a kiszabott időt, utána pedig él vígan a "megszolgált" pénzből).
És Nóra "csak" egy kislány volt. A családnak vérzik a szíve, de nem harcolnak érte. Pedig igazán és leghatékonyabban a család harcolhatna a kislány tisztaságáért, amint megírtam és emlékéért. De magukba fordultak. Így aztán mitől lesz fordulat? A bíróság szerintem gyorsan lezarvarja az ügyet, kiró P. J-re 15 évet és mossa kezeit. És az ügyészség?
Az ügyészség majd lenyeli azt az eszkábált nyomozati anyagot, amit megkap a pest-megyeiektől?
Nem tudom. A gyakorlat, hogy igen, lásd a móri ügy beonyolítását.
És miért is exponálná magát az ügyészség egy 14 éves gyerek halála miatt? Ja, hogy az igazság miatt is exponálhatná magát?! Nem tudom, hogy ez mennyire jellemző az ügyészségi munkára, ha nem plitikai indíttatású ügyről van szó.
Adná isten, hogy Önnek igaza lenne. De félek, hogy ez már most a szőnyeg alá van söpörve. Legalábbis P.J. védelmét ellátó kirendelt ügyvédnő által elmondottak alapján. (Egyébként bámulatosnak tartom, hogy egy kirendelt védő ilyen buzgó legyen. És ilyen mértékben be tudjon tartani az illetékes rendőrségi szervnek. Igaz, arról megfeledkeztem, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal... )

Keselyőbérc 2010.01.18. 21:29:00

Kedves Szani78!

A tettes, és ügyvédje csak Nóri emlékén átgázolva érhet el büntetés csökkentést.
Nóri már nem szólhat többé, mialatt gyilkosa utólag másodszor is megbecsteleníti!
Ez a folyamat már hónapok óta tart.
Először megpróbálják elhitetni hogy a lány önként követte a férfit az erdőbe.
Azt megértem, hogy menteni próbálja bőrét a hitvány, hasonló stílusban, mint ahogy nőt
kívánt szerezni. E gátlástalan senkiházi akkor jár legjobban, ha Nórit kihívó diszkókurvaként
állítják be.
Pocsait mindössze gyilkossággal vádolják, mintha nem is követett volna el erőszakot.
Teljességgel kizártnak tartom, hogy kényszerítés nélkül önként követte őt áldozata.
Úgy gondolom, hogy aki olyan céllal kószál éjszaka az utcán, hogy elkapja és megerőszakolja az első nőt, aki szembe jön vele, az előre eltervezte, hogy mit fog tenni. Nem a hirtelen látványtól gerjedt, hiszen a hajnali sötétben csak egészen közelről lehet felismerni az arra
járót. Hogy hányan vártak egy lányra aznap hajnalban, még nem tudhatjuk. A kiserdőnek
az a része nem egy találkaközpont, ráadásul nagyon sötét is éjjel. A ritkás utcai lámpák fénye nem hatol odáig. Amikor Pocsai hazatért , a lány már nem élt! Szándékosan végzett vele, hogy ne árulhassa el.
Több levelezőtársunk is utalt rá, hogy milyen állapotban találták meg Nórit. Úgy hiszem, hogy nem pletyka, de a kihívott orvos napokig nem volt képes munkába állni. A polgárőr parancsnok sem beszélt. Nem a részleteket kell megtudnunk, és jobban is járunk, ha nem
is tárják azokat elénk. Summázva, brutális, elementáris erőszak történetett!
Tehette ezt egy szadista állat is, de valószínűbb, hogy többen vettek részt a kínzásban.
Önmagában az, hogy egy ember mintáját azonosították, még nem jelenti azt, hogy egyedül tette!
Még ha egyedül cselekedett is, akkor sem tűrhetjük, hogy folyamatosan lábbal tiporja áldozatának emlékét!
Egyetértek Asperján úrral, hogy a szülők megszólalása jelentené a megoldást,
hogy az emberek többsége ne a bulvársajtóból alakítsa ki véleményét Nóriról!

Volfram Attila 2010.01.18. 21:39:48

@asperjangyorgy:

Tisztelt asperjangyorgy !

Nagyon a kedvemet szegte a válasz írása, és ami még szomorúbbá tesz az az, hogy sajnos van igazság tartalma. Sejtem (talán tudom) én is azokat a dolgokat, amikről ír, de nagyon nehéz ezt elfogadni, tudomásul venni. Ahogy szokták mondani az én időmben (25 éve) "másképp volt", és ezt értem más területekre is nem csak az igazságszolgáltatásra.
Ahogy mondja "Nagy csoda kell ahhoz, hogy itt a jogerős befejezésig fordulatok legyenek."
Mindennek ellenére bízom az isteni igazságszolgáltatásban, és abban, hogy eljön az idő, amikor mindenki megkapja a neki járó "jutalmát."
Én erőt, egészséget, és bátor kitartást kívánok a további munkájához! Isten tartsa meg az igazság érzetét,- szeretetét! Volfram Attila

asperjangyorgy 2010.01.18. 22:10:57

Kedves Volfram Attila!
Az isteni igazságszolgáltatásban én is bízom. De a földiben is bíznunk kellene, hogy emberibb életet élhessünk. Hogy például ügyvédek ne forgathassák ki kicsinyke vagyonukból mindenféle trükökkel a szegény, elesett embereket. Ne tegyék csicskássá olyanok, akik bizonyos szintről nézve maguk is csicskások. Hogy mindenkit érdeme és tényleges munkája alapján ítéljenek meg. Szóval nehéz az életünk, s hogy mennyire, azt igazán akkor tudjuk felmérni, amikor szembesülünk egy olyan üggyel, mint Horák Nóráé, és akkor mi még csak nézők vagyunk, és nem a mindent elviselni kényszerülő szülők. Az isten óvjon meg bennünket a magyar egészségügytől, a magyar igazságszolgáltatástól, a magyarországi pártoktól, egyszóval a hazai összevissza kuszált viszonyoktól, ahol egyik vagy másik szerv nem lehet jobb és különb, mint az egész... Az egész pedig, pártállástól függetlenül tudjuk, bűzlik, mint egykor valami a dán államgépezetben, miként azt Hamlet mondta. Köszönöm, hogy meglátogatta a blogunkat. Nézzen bele olykor és olvassa el a hozzászólásokat, pl. épp az imént megszólaló Keselyőbércét, aki Nóra ügyének nagy pártfogója, és igaza van abban amit leírt. Üdvözli A.Gy.

Balatoni Napsugár 2010.01.19. 08:23:40

Sziasztok!
Sajnos nem tudom meghallgatni mit nyilatkozott Pocsai ügyvédje. Valami történt a géppel, nem játszik le semmit.
Érdekesek a hozzászólások. Pl. jól jött Pocsainak, hogy találtak még 2 db cigarettacsikket, viszont a rajta fellelhető DNS-t nem tudják kié. Az a 2 csikk közvetlenül Nóra mellett volt? Vagy ha ott is volt,lehet hogy nem is akkor került oda. Aki egy kicsit is ismerős lacházán az tudja, hogy azt a kiserdőt fiatalok használják biciklipályának! Lehet hogy valamelyikük dohányzott -akár titokban-, és ő dobta el a csikket.
Na, akkor lehet megint nyomozni jó sokat, jó sokáig, jó sok pénzért!
Egyébként ezt az ügyet le fogják zárni valaminek a hiányában szerintem. Vagy tényleg ráverik egyedül a Pocsaira. Ő pedig mondhat bármit, nincs senkije, nincs aki látogatná, látogathatná, akinek elmondhatná hogy mit tett, mennyit tett, nincs aki kiállna mellette, harcolna érte. Mint ahogy szerintem Nóri szüleinek is harcolniuk kellenne, bármekkora is a fájdalmuk. Vagy éppen azért!
Mig nem állnak ki, nem mondanak semmit, addig az emberek találgatnak, beszélnek, mondanak sok mindent. És nem hiszem hogy amikor olvassák/hallják nem szakad meg újra és újra a szivük. Legalább a legnagyobb téveszméket cáfolnák meg! Vagy lehet hogy nincs is téveszme? Lehet hogy majdnem MINDEN IGAZ ami itt elhangzik? Nincs is mit megcáfolni? Lehet hogy dirrekt nem szólnak semmit? Sem ellene, sem mellette? Lehet hogy igy próbálnak meg "beszélni"?
Istenem mennyi kérdés, válasz talán sosem lesz.

wlady 2010.01.19. 12:07:16

Ehhez a videóhoz esküszöm szólni semtudok annyira kemény!Először is ennek a hibbant ügyvédnőnek először is megkellene tanulnia folyékonyan beszélni nem makogni mint egy majom mert egyfolytában egy értelmes mondatot nem nyögött ki!Másodszor szánalmas hogy van még az országban olyan embernek látszó lény aki egy ilyen szarházigyilkost véd!Persze pénzért mindent szomorú ez!Persze pocsai nem aljas szándékból gyilkolt ezt kifejezetten jóhiszeműen tette mert ebben az országban mindent lehet!Nah ezért nemjárok én szavazni!Én nem kívánok semmi rosszat csak az az ember aki ezt a szörnyűséget tette vagy tették és akik az ilyen mocskokat védik akkor vaegyen levegőt majd amikor én szólok hogy vehet!Mert nemérdemlik meg mert ettől az ártatlan csodás lánytól is megfosztották!A szülőket meg nem értem ha ezt az én lányommal teszik és az ügy így halad hogy gyalázzák szegényt én már az ügyvédtől a rendőrségig mindet lelőttem volna szívfájdalom nélkűl!

Dyen 2010.01.19. 12:20:41

Papp Péter a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója január 4-én nyilatkozott az MTI-nek :

"megdönthetetlen bizonyítékok igazolják, hogy csakis az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított, P. József ölhette meg 2008. november 23-án a helyi művelődési házból hajnalban hazafelé tartó 14 éves lányt Kiskunlacházán. Az ügyben a rendőrség még januárban vádindítványt nyújt be.

Mint mondta, az elsősorban a helyszínen talált DNS-mintákat értékelő szakértői vélemény alapján kijelenthető, hogy a hosszú és következetes nyomozás eredményeként elfogott P. József H. Nóra gyilkosa. A bűnügyi igazgató közölte: a napokban megérkezett szakértői vélemények szerint P. József egyedül követte el a szörnyű tettet abban a kiserdőben, ahol a lány holttestét megtalálták, vagyis tévesek azok a feltételezések, melyek szerint távolabbról vitték oda a meggyilkolt lányt.
Papp Péter kitért arra az egyik napilapban felvetett momentumra is, miszerint a nyomozásban fordulatot jelenthet a gyilkosság helyszínén talált két, mindmáig beazonosítatlan cigarettacsikk. Kijelentette: mivel a kiskunlacházi kiserdő a fiatalok egyik kedvenc találka- és búvóhelye volt, vagyis sokan megfordultak ott, nincs jelentősége a helyszíni szemlét követően felfedezett két csikknek, illetve az út szélén talált cigarettás doboznak. A csikkeket és a dobozt akár a nyomozásban részt vevők, akár a helyszínre korábban vagy később kíváncsiságból, kegyeletből kilátogatók is eldobhatták - fűzte hozzá.
Mivel a szakértői vélemények is alátámasztják a jelenleg előzetes letartóztatását töltő P. József bűnösségét, a rendőrség immár megdönthetetlen bizonyítékok birtokában nyújtja be vádindítványát az ügyészséghez. A vádemelésre akár már januárban sor kerülhet - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója."

atv.hu/belfold/20100104_mar_januarban_vadat_emelhetnek_h_nori_gyilkosa_ellen

rugach 2010.01.19. 12:30:13

Szörnyű,felfoghatatlanul iszonyatos abba belegondolni,hogy szegény Nóri apja miként tudhat meglenni azok után,hogy meglelte imádott lánya holttestét.Ezek a képek és a szeretett lény,Nóri hiánya kitörölhetetlenül megmarad.Nem tudhat aludni és a munkájára is iszonyú nehéz lehet odafigyelnie,mert a szörnyű képek és a multbéli képek Nóriról,amikor vidám volt,amikor mosolygott,amikor nevetett vagy éppen csodálatosan táncolt a színpadon örökre megjelennek elméjében.
Egy pap ismerősöm mondta egyszer,hogy akik elvesztik gyermeküket,azok szemében örökre szomorúság látszik.
Kérem Istent,hogy segítse meg mindhármukat,Dénest,Ilonát és Zsófit.

Dyen 2010.01.19. 15:27:56

Amíg ennek a gyalázatos tettnek a többi elkövetője szabadon élheti mindennapjait, addig Nóri szülei (véleményem szerint) nem fognak senkinek sem nyilatkozni. Így szótlanul még borzalmasabb lehet szegényeknek elviselniük ezt a rettenetet.

FairyFeller 2010.01.19. 21:32:52

NYOMOZÓKUTYA SEGÍTSÉGÉVEL FOGTÁK EL 17 ÓRA ALATT AZ AGYONVERT OROSZLÁNYI IDŐS FÉRFI 800 MÉTERRE (!!!) LAKÓ GYILKOSAIT!

...
"A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat egyedül élt a Nyíres-dűlőben lévő hétvégi házában, rendezett körülmények között. Köztudott volt róla, hogy van pénze, mert a szerényebb körülmények között élőkön anyagilag segített. Tojást is árult, de a telekre nem engedett be senkit. A gyanúsítottak szombat éjjel a férfit kihívták a házból, leütötték és az udvarra vonszolták, majd addig ütötték, amíg mozgott. A házat átkutatták és amit lehetett, magukkal vittek.
Az emberöléssel a 19 éves K. J.-t és a 18 éves K. H.-t gyanúsítják, de a bűncselekmény elkövetésekor a gyanú szerint jelen volt két lányismerősük is (a 18 éves Zs. A. és a 13 éves V. V.). A rendőrség a gyermekkorú kivételével valamennyiüket őrizetbe vette. A cselekményben való részvételüket különböző fokban elismerték.
A rendőrség a bűntett felfedezése után nyomozókutyát indított a helyszínről. Az esztergomi kapitányság Droll nevű kutyája 800 méter után megállt az elkövetők háza előtt. A rendőrség a házban vérrel szennyezett cipőket és ruhákat talált, melyeket kapcsolatba lehetett hozni a helyszínnel – mondta a főkapitány...A főkapitány kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a 12 tagú K. családból hárman jelenleg is börtönben vannak, egyikük fegyveres rablásért, egy ember ellen jelenleg is eljárás folyik, mert villával összeszurkált egy embert, aki meg akarta védeni a saját tulajdonát." (...)

- MTI

Ez az eset is MÉG INKÁBB nyilvánvalóvá teszi azt a feltételezést, hogy Kiskunlacházán (ahogy a bejegyzésben a legutolsó mellékelt kép ábrázolja) a 150 méterre élő P. József lakásához egy nyomkereső kutya könnyedén elvezette volna a nyomozókat...
Már amennyiben valóban el akarták kapni...őt.
Az eddigiek alapján a kételyen csak tovább erősödik.

Keselyőbérc 2010.01.20. 09:15:11

Kedves FairyFeller!

Sokan úgy gondoltuk, hogy a kutya itt is megoldást jelentett volna! A rendőröknek ez akkor nem jutott eszébe. Így aztán más eszközökkel, hatalmas költséggel értek el eredményt.
Inkább szakmai hiba volt a kutya kihagyása, hiszen meg akarták találni az elkövetőt.
Az egyéb módszerek is eredményesanek bizonyultak, csak sokáig kellett várni az eredményre.
A talált nyomok kutya nélkül önmagukban nem vezettek Pocsaihoz.
Valahogyan mégiscsak kinyomozták, és elég egyértelmű bizonyítékokkal szolgáltak. Amennyiben szándékosan eltussolták volna az ügyet, akkor már a nyomozás során összezavarták volna a nyomokat, a bizonyítékok eltüntetése mellett.
Mindenesetre nem így történt. Pocsai nem rontja többé Kiskunlacháza levegőjét!
További kétségeink csak amiatt adódhatnak, hogy valóban ő volt-e az egyedüli elkövető? Egy erőszakos rablógyilkos, aki gyereklányt öl hajnalban, nem szavahihető ember! Ha voltak társai, előbb-utóbb feladja őket. Gondolom, hogy már eddig is mindent bevallott. Remélem, hogy alaposan kikérdezték!
Az összeesküvés-elméletben hívők azonban még mindig gondolhatják úgy, hogy alkut kötöttek Pocsaival, vállalja magára, a többiek helyett is.
A magam részéről elfogadom a rendőrség megállapításait, nem tartom kizártnak, hogy az erdő volt az elkövetés helyszíne, és lehetségesnek tartom, hogy Pocsai volt az egyedüli elkövető. Bár egyes részletek ennek ellentmondanak, de ezek az elemek a vallomás során tisztázhatók.
A hivatalos szervek azonban így is adósak egy alapos tájékoztatással! Az eddig közöltek ugyanis nem nyugtatják meg a kételkedőket!

rugach 2010.01.20. 09:46:35

Bármennyire fájdalmas nekik,de meg kéne szólalniuk Nóri szüleinek.Tudom,hogy a némaság is egyfajta vélemény,egyfajta kifejezés,de mégis fontos volna,hogy írjanak,vagy szóljanak valamit.

rugach 2010.01.20. 09:57:25

@Keselyőbérc: Én pedig azt tartom valószínűnek,hogy a rendőrök védik az igazi tetteseket,mert cigányok.
A tett színhelyét nem találták meg,csak valószínűsítik,hogy a kiserdőben történt a bűncselekmény.Erről már én megírtam a véleményemet,hogy ezt nonszensznek tartom,mert ilyen hidegben ami akkor volt kinek volna kedve ahhoz....
azonkívül pedig szerintem a teste is kihűlt volna addig.Gondolom a hideg időben gyorsabban kihűl a test,valamint mehallhatták volna sikolyát,hisz az a terület szinte körbe van véve házakkal.
Én még most is azt valószínüsítem,hogy több elkövető volt,kocsiba nyomták Nórit,elvitték valahova,egy lakásba és ott erőszakolták meg,illetve ölték meg.

déjávu 2010.01.20. 13:27:25

Kedves Bloggolók!
Én a múltkor megnéztem Nóri barátjának v. szerelmének az iwiw-es adatlapját, ahol ír arról, hogy szereti Nórit és sosem fogja elfelejteni....
A kettőjükről készült fotókat nézegetve véleményem szerint nem kérdőjelezhető meg az, hogy szerették egymást. Ezek után pedig nehezen képzelhető el, hogy Nóri bárki más közeledését szívesen vette volna.....
Önként nem ment el Pocsaival!!! ez nem létezik!!!!
Akkor meg mi van a nemi erőszakkal???!!! Egy ilyen feljett technikájú világban nem tudják megállapítani, hogy erőszak történt és hány személy követhette el? Ha jól tudom erőszak esetén a hüvely belső falán történnek hámsérülések stb. Ezen mi a kérdéses? Ha beleegyezett volna a kislány, akkor meg miért ölték meg?
Prostituáltnak akarták betörni - kiváncsi lennék a tisztelt nyomozók a környéken futtatásból élőket vajon meginterjúvolták-e vagy esetleg nem merik?
Sztem Pocsai ott volt, végignézte, lehet még részt is vett benne, smivel elég bugyuta - egyszerűen ráhátékázták az egészet. A kislány holmiját elrejtették nála, Őt meg megfenyegették, hogy kussoljon.
A riportokban többször emlegetnek lakatlan, romos házakat - ahol Nórit keresték - lehet nem kell messzire menni és meg lenne a helyszín is ahol elkövették.
És Nóri ruháit miért nem találták Pocsai lakásán a többi holmival együtt?

Dyen 2010.01.20. 16:49:21

Kedves Keselyőbérc!

Magamat is az "összeesküvés-elméletben hívők" közé sorolom, ezért én nem is hiszem el a rendőrség állításait.
Csak néhány példát említenék, hogy miért.

- milyen alapon/jogon nyilatkozott Dr. Ármós Sándor r. dandártábornok úr, pestmegyei főkapitány Száva Vincének, néhány nappal Nóri meggyilkolása után?

"Száva Vince és Angeli Tamás a demonstráció előtti percekben kérte dr. Répás József polgármester urat, hogy beszéde előtt tájékoztassa az egybegyűlteket arról a tényről, melyet Dr. Ármós Sándor r. dandártábornok úr, pestmegyei főkapitány telefonon történt egyeztetésünk alkalmával hozott tudtunkra, miszerint „…roma elkövető nem került a rendőrség látókörébe az eset kapcsán”. www.mkp-eke.hu/letolt/A_kiskunlachazi_romak_artatlanok.htm

- nem ajánlottak fel nyomravezetői díjat, mert olyan sok nyomot találtak a helyszínen, ezért úgy gondolták, hogy hamar megtalálják az elkövetőket.

"Olyan jó ütemben halad a kiskunlacházi gyilkosság nyomozása, hogy a megyei rendőr-főkapitányság nem gondolkozik azon, hogy immár harmadik félként nyomravezetői díjat tűzzön ki – tájékoztatta az MNO-t Bényi Mónika szóvivő. Bényi szerint azért nincs szükség külső, lakossági segítségre, mert olyan értékes nyomokat rögzítettek a helyszínen, amelyek alapján valószínűleg „házon belül” is meg tudják oldani az ügyet....
A helyszínen rögzített DNS-minták vizsgálatának eredményeit már részben megkapták a szakértőtől,..jó ütemben haladnak. Így talán még a nyomozás első, két hónapos határidejének a meghosszabbítására sem lesz szükség."
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=247626

MIK VOLTAK AZOK AZ ÉRTÉKES NYOMOK, ha most egy év után azt mondják, hogy nem is történt erőszak és csak egy elkövető volt?

- hogyan lehet, hogy a meggyanúsított Sztojka "fiatalok" ügyében olyan hamar eredményt értek el?

"– Elvittük a fiúkat a Pest megyei rendőrkapitányságra, ahol egész nap tartott a kihallgatásuk. Hazugság-vizsgálatnak is alávetették őket. Másnap értesítettek a rendőrségről, hogy mehetek értük. Nem gyanúsították meg őket – mondta a két 15-16 év körüli, és a 21 éves fiúk nagybátyja. " www.borsonline.hu/news.php?op&hid=16034

- a "szorul a hurok" és egyéb hasonló nyilatkozataikról már nincs kedvem véleményt mondani.

- az, hogy hogyan akadtak Pocsaira, az is a vicc kategóriájába sorolható.

- az a bizonyos utólag megrendezett házkutatási videó egyenesen felháborító. Azzal akarták bizonyítani, hogy Pocsainál találták meg Nóri holmiját? Az a felvétel semmit nem bizonyít! Ha nagyon rosszindulatú akarnék lenni, azt is mondhatnám, hogy a rendőrök helyezték el elötte ott. Ennek a felvételnek a nyilvánosságra hozatala vetekszik a Magyarok Nyilai-féle robbantásos felvétel esetével.

Stb... már rengeteget írtunk erről :(

FairyFeller 2010.01.20. 17:47:44

@Dyen:

Kedves Dyen!

"az, hogy hogyan akadtak Pocsaira, az is a vicc kategóriájába sorolható." - írod

Az alábbi felvételen elhangzik Niedermüller Zsolt alezredestől, a nyomozás vezetőjétől, az, amit valahogy nem igazán erőltettek ilyen formában leírni: P. Józsefre "EGY OLYAN EMBERNEK A FIÁNAK A BARÁTJÁN KERESZTÜL" jutottak el a nyomozók, AKI A -saját- LÁNYÁT MEGERŐSZAKOLTA... (...) |

A -fránya- riporter sajnos megszakítja a főnyomozót egy fontos mondatban, amikor arról beszél, hogy "AGRESSZÍV, A NŐKKEL FURCSÁN VISELKEDŐ TÁRSASÁGON" keresztül vonták be a körbe Pocsait. A stúdióban jelen van Répás József is.

Aki jobban is jártas ezen a téren az tudja, hogy kik voltak a társasága. Nekem írt egy lacházi erről, a lényeg, hogy rendkívül gyanússá teszi a nyomozást.

A felvétel -> atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html

Keselyőbérc 2010.01.20. 19:28:25

Kedves Dyen!

Sajnos nem látom tisztán a történteket magam sem.
Mivel érik el, hogy Pocsaival fedeztessék társait?
Hogyan lehet végigvinni vele egy koncepciós tárgyalást? A bírósági szakaszban bármikor elszólhatja magát, vagy nem lesz képes eljátszani a szerepét!
Mellesleg kitől, vagy mitől fél? Szabadon nem engedik, esetleges társai nem tudnak már bosszút állni. Fél évük lett volna rá, hogy elhallgattassák! Miért nem cselekedtek addig, míg tehették?
Ármós doktor igazat szólt! Nem került roma elkövető látókörbe a nyilatkozat napjáig. Mint ahogyan kínai, és albán sem. Ez nem jelentette azt, hogy nem tehette kisebbségi, pusztán azt kívánta közölni, hogy addig a napig nincs okuk romára gyanakodni.
Hogy történt-e erőszak? A nyakam merném rátenni, hogy igen! Persze szegény Nóri önként követhette
a gazembert, miután kést szegezett neki, esetleg nem túl lágyan megszorította a nyakát, de saját elhatározásából semmiképpen! Melyikünk sétálna be magától egy idegennel hajnalban egy sötét erdőbe cigarettázni, és közben beszélgetni vele? És ugyanezt feltételezhetjük egy 14 éves lányról?
Nem tudom, hogy hány nyolcadikos lányt kellene megkérdezni, míg találnának egyet, aki egy büdös alakkal szexelne a nyirkos avaron!
Ha egyáltalán létezik ilyen lány - amit kétlek -,
Nóra nem ebbe a kategóriába tartozott!
A házkutatásról készült videó egy utólagosan előállított remekmű. Arra hivatott, hogy bemutassa
a bizonyítékokat, és fellelésük helyszínét.
Abban meg erősen bízom, hogy nem a rendőrök tették oda a Nóritól elrabolt személyes tárgyait, értékeit, amiket máshonnan szereztek be! Azt meg elgondolni sem merem, hogy a valódi gyilkosoktól kapták kölcsön, hogy keressenek egy magányos debilt áldozatnak!

Volfram Attila 2010.01.20. 19:56:03

FIGYELEM MINDENKINEK, AKI SZÍVÉN VISELI NÓRIKA ÜGYÉT!!!

Tud-e valaki írni arról, hogy történt-e valahol, valamiféle reagálás a rendőrség, vagy bárki más részéről a Dr. Ruzsbaczky Nóra ügyvéd által "elkövetett" beszédről?!?!?!

asperjangyorgy 2010.01.20. 20:06:33

Volfram Attila részére

Mivel hozzám automatikusan eljut minden komment, egyértelműen kijelenthetem, hogy itt a blogban nem történt semmilyen reagálás sem a rendőrség, sem az ügyvédnő részéről. (Egyébként nem is gondoltuk azt, hogy bármelyik részről bármiféle reagálás történhetne!!!)

Volfram Attila 2010.01.20. 20:10:25

@asperjangyorgy:

HÁT IGEN, EZT ÉN IS GONDOLHATTAM VOLNA

Dyen 2010.01.20. 20:20:11

Kedves Keselyőbérc!

"Mivel érik el, hogy Pocsaival fedeztessék társait?"

Pocsai aznap este egy társasággal szórakozott Dunavarsányban. Feltételezem, hogy fogyasztott alkoholt és az sem elképzelhetetlen, hogy kábítószert is (az a diszkó arról nevezetes). Ha pedig így volt, akkor az is elképzelhető, hogy arra sem emlékszik, hogy mit csinált, mi történt aznap éjjel. Nyilatkozatai alapján én erre tippelek. Ha ehhez még hozzávesszük nem túl éles elméjét, akkor simán el tudom képzelni, hogy valakik azt mondták neki, hogy te voltál és ő el is hiszi.

Keselyőbérc 2010.01.20. 21:01:35

Kedves Dyen!

Ez így logikusan hangzik! Ennek alapján a társaság is ismert kell hogy legyen a rendőrök számára. Bizonyára együtt voltak, míg Pocsait hazakísérték, közben dolgozott bennük a drog, és az ital. Együtt támadták meg Nórit, majd miután társai otthagyták a halott lánnyal, Pocsai kirabolta, az árulkodó szétszórt ruhákat elvitte, a lányt avarral betakarta. Tette ezt annak tudatában, hogy a lány már nem él! Élőt ugyanis nem szoktak eltemetni!

Dyen 2010.01.20. 22:13:00

@Keselyőbérc: Én nem pont erre gondoltam.
Azt már többen kifejtettük, hogy miért nem valószínű, hogy ott követték el. Azt sem tartom életszerűnek, hogy Pocsai egy ilyen tett után, ott a sötétben, a nedves avaron fekvő élettelen testről lekapcsolja nyakláncait, fülbevalóját. Ez a művelet az ő "bunkó" kezeivel még világosban sem egyszerű.

Keselyőbérc 2010.01.21. 08:53:26

Kedves Dyen!

Ha magunkból indulunk ki, akkor természetesen nem megfelelő a helyszín, az időpont, a mód, a hőmérséklet, és még sok más feltétel sem!
De Pocsai, és esetleges társai nem emberként viselkedtek, és nem is úgy gondolkodtak. Olyan aljas, kártékony lényként könyvelem el őket, akiket irtani kellene! Sajnos az ilyen alakok számára megfelelő környezet lehetett az erdő is.
A logika, és a valószínűség azonban nem elegendő,
a végeredménynek tényekre, és vallomásra kell épülnie. Ha elrabolták volna -ahogy szinte mindnyájan gondoltuk - akkor a visszaszállításkor
nagyon kevés nyom maradt volna. Ha pedig egyszer elvitték, akkor máshová is rejthették volna a testet, olyan helyre, ahol senki sem találja meg!
A lehetséges tetthelytől 150 m-re lakott Pocsai.
Akár egész hajnalban járkálhatott, hogy eltakarítsa a nyomokat, és biztos volt benne, hogy ez sikerült. Hazamehetett zseblámpáért, összeszedte az elszórt ruhákat, elég sok idő állt rendelkezésére kifosztani, és elrejteni Nórit! Végül csak bíznia kellett, hogy nem kapják el soha!

rugach 2010.01.21. 10:03:57

Sok jó magyar mondás van,de ezek közül van egy amely nagyon passzol a Nórigyilkossággal kapcsolatban,éspedig:Nem zörög a haraszt,ha nem fújja a szél.
Nem véletlen,hogy Nóri meggyilkolása után Répás József cigánybűnözésről beszélt,de az sem,hogy rögtön cigányokat kerestek,mint lehetséges elkövetőket.

Volfram Attila 2010.01.21. 11:11:15

Az ügyvédnő/védő nyilatkozatára hivatkozva, ha valóban "IGAZ", hogy a Horák Nóra sérelmére a rendőrség tényleg csak az emberölés alapesetével gyanúsítja P.J.-ét, mivel (több mint egy éves, minden területen nagy erejű nyomozás után) ezt véli bizonyíthatónak, akkor ez az igazságszolgáltatás, és az egész társadalom TRAGÉDIÁJA!
És ez, akkor teljesedik be, ha ebben a minősítésben kerül vádemelésre, és bírósági szakba.
Most csak a jogi oldalát nézve az ügynek, ez számomra teljességgel érthetetlen, - HÁT MI VAN ITT ?! KÉRDEZEM!!!
Nem lett figyelembe véve a a büntetőeljárás során törvényileg előírt ("az eset összes körülményére való vizsgálat, a megnyugtató, és minden kétséget kizáró adatok, bizonyítékok összegyűjtése") a bizonyítás érdekében?
Hol vannak tények ( a holttest állapota, a boncolási jegyzőkönyv/ek eredménye, a méregdrága DNS vizsgálatok eredmény, stb., és stb.)??? Vagy ezek nem számítanak?
VALAKI, vagy VALAKIK az ILLETÉKESEK közül már MEGVÁLASZOLHATNÁ ezt az egészet!!!
Gondolhatnának arra, hogy talán nem is "MI" vagyunk hülyének nézve, hanem nekünk van meg "RÓLUK" a nem éppen hízelgő, pozitív véleményünk.

Minden esetre nekem az a személyes véleményem, ha valóban az emberölés alapesete szerinti minősítéssel (amit egyébként én elképzelni sem tudok) kerül tovább az ügy vádemelésre, illetve bírósági szakba, akkor azt úgy is visszaadják, vagy átminősítik (amiben nagyon bízom), és akkor nem mostanában fejeződik be! NA EZ MEGINT TRAGÉDIA !

rugach 2010.01.21. 11:37:33

@déjávu: Kedves Dejávu!
Én is megnéztem valamikor Nóri szerelmét a myvipen,és láttam a barátait is,akik olyan alpári módon néznek ki,(elnézést a kivételtől)Hogy én bizony mindent megtennék azért,hogy lányom ne menjen közéjük.Én nem akarom bántani a cigányokat,mert közöttük is vannak rendes emberek,mintahogy a nem cigányok között is vannak bűnözök,de sajnos a statisztika azt mutatja,hogy a cigányok közt nagyobb a bűnözési arány,mint a nemzet más csoportjai között.Nem tudom miből élnek Nóri ezen ismerősei,de láttam olyan képeket ahol szerelmének barátai (sokan köztük láthatóan cigányok)fogdossák őt.Hogy aztán azon a bulin mik történtek még,azt nem lehet tudni,de talán jobb is ha nem tudjuk.Aztán van pl.olyan kép is,ahol ezeknek a srácoknak a kezében egy marék húszezres látható.Itt megintcsak fel merül a kérdés honnan?
Csak remélni tudom,hogy nem bűnözésből származik.

FairyFeller 2010.01.22. 15:18:40

@rugach: "Nem tudom miből élnek Nóri ezen ismerősei,de láttam olyan képeket ahol szerelmének barátai...fogdossák őt.Hogy aztán azon a bulin mik történtek még,azt nem lehet tudni,de talán jobb is ha nem tudjuk.Aztán van pl.olyan kép is,ahol ezeknek a srácoknak a kezében egy marék húszezres látható."

***

Ugye elég csak egy pillantást vetni Nóra legjobb középiskolai barátnőjére -> mightyhand.uw.hu/osztalytarsak.jpg

Tőle származik az a hozzám -egy segítőkész osztálytárson- közvetve eljutott mondat, hogy: "Nem szeretnék részt venni ebben az egészben..."
Hogy mire kell érteni "ezt az egészet", az -számunkra legalább is- nem kérdés.
Ha valóban ilyen kép adódik a különböző benyomások révén, akkor komolyan szennyezik Nóra emlékét, azt amely a köztudatban él. Nem szeretnék valótlant leírni, de van egy olyan személyes tapasztalatom, hogy Nóra közelebbi ismerőseire kifejezetten az arrogancia, és a primitívség a jellemző. Tisztelet a kivételnek!
Nyilvánvaló az, hogy egy romlott, vagy nem tiszta erkölcsű embert adott esetben nem tart olyan nagy veszteségnek a világ. Azt is mondhatja: nem kár érte, vagy megérdemelte (ez utóbbi a gyakorlatban is felmerült, találkozhattunk ezzel)
És az ilyen megítélés összhangban állhat azon törekvésekkel, amelyek szeretnék ha elfelejtenénk a Kiskunlacházán 2008. november végén történteket. Természetesen nem fogjuk.
Ugyanakkor magam én is vélem, hogy Nóra emlékének megítélése alapjaiban inog meg, ha abból a közmondásból indulunk ki, hogy: "Madarat tolláról.."

De én nem teszem. Nem indulok ki semmi ilyesmiből. Nóra mindenképpen felbecsülhetetlen áldozata a világnak. Minden egyes, az embertelenségnek áldozatul esett ember szimbólumává lett és lényének küldetése szent, örök tiszteletben tartandó.

rugach 2010.01.22. 16:39:21

@FairyFeller: Teljesen igazad van Fairy.
Nórira én semmi rosszat nem mondanék,sőt mivel rengeteg vele,illetve barátaival készült fotót láttam,én úgy látom,ő olyan volt barátai és barátnői között,mint Hófehérke a kurvák és stricik között.
Elnézést a hasonlatért,de ezt így láttam.
A másik.Mindenki tudja,hogy mi a különbség a barát és a haver között.Ezek a "barátok" úgy vélem legfeljebb haverok voltak,olyanok,akikkel bulizni jár az ember.A barátság ennél sokkal mélyebb,sokkal személyesebb kapcsolat.
Nóri tisztaságát én nem kérdőjelezem meg.

rugach 2010.01.23. 09:58:32

Annyit még hozzá tennék,hogy nem tudom,a rendőrség mennyire ellenőrizte illetve vizsgálta meg Nóri barátjait,mert szerintem az sem zárható ki,hogy Nóri meggyilkolása mögött valamiféle bosszú,vagy féltékenység is állhat.Az,hogy megerőszakolták,amögögött is állhat olyan indíték,hogy valójában meg akarták gyalázni.

Yamini 2010.01.26. 15:21:36

ne haragudjatok a kérdésért,de hogy hvják azt a lányt a képen?:O

FairyFeller 2010.01.26. 15:42:16

@Yamini:

-> iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8949507

T. Vivien a neve. Egy segítőkész középiskolai -közös- osztálytársuk szerint ő volt Nóra egyik legjobb barátnője az osztályban.

[ a szigetszentmiklósi Kardos István szakközépiskola 10.E osztály ]

Az említett osztálytárstól nem sokat tudtam meg, de próbált segíteni bevonni másokat is, felidézni Nóráról egy teljesebb képet. Sajnos mindenkinél zárt ajtókra, süket fülekre talált. Elvileg még dolgozik azon az ügyön, hogy Nóráról egy olyan videofelvételt szerezzen, amelyen hallható a hangja, ill. beszél rajta...

Ő maga a következőket írta Nóráról (mármint a segítőkész osztálytárs srác - félreértés ne essé; T. Vivien azt üzente: nem szeretne részt venni ebben az egészben; hát "szép kis résztvevő", "szép kis barátnő" - mondhatom):

***

Egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy Nóra szóba elegyedett volna Pocsaival, leírása szerint Nóra -az iskolában legalább is- nem volt kihívó stílusú. Az osztály éltanulója volt, soha nem látott még olyan értelmes és aranyos lányt, mint amilyen Ő volt. Kivételt jelentettek a bulik, akkor mint minden lány, Ő is megpróbált jobban kiöltözni, de ez -szerinte- csak teljesen természetes. A "kurvoid" tévhidelmeket teljesen eloszlatná. Szerinte akik ezt terjesztik, azok nem ismerték őt. Leírása szerint Nóra éppen átlagmagasságú lány volt, úgy 165-170 cm, a korát meghaladó érettséggel.

***

Yamini 2010.01.26. 16:10:01

köszönöm az információt.Én is, ha nem is a kezdetektől de figyelemmel kísérem a Horák Nóra ügyet.Megszakad a szívem ha belegondolok,hogy mi történhetett vele azon az éjjelen.Azt viszont felháborítonak tartom,hogy minden blogon,fórumon kurvának nevezik a lányt.Nem értem mért nem tudnak együttérezni mások fájdalmával,de ami a legfontosabb,hogyan lehet elítélni valakit úgy,hogy nem is ismerik/ismerték.
Sokan írták,hogy eltelt egy év elegendő volt,hogy elfelejtsék NÓRIT.Én nem hiszem hogy ennyi történt volna.A családja bitosan sose fogja.De talán azért nem beszél senki,mert vagy nem mernek,vagy csöndben gyászolnának.Őket is meglehet érteni.Ezen a blogon olyan embereket olvasok nap mint nap,akik igazi,őszinte,érző emberek módjára igyekeznek a végére járni az ügynek.De van aki nem elég bátor,vagy túl nagy a fájdalom.
A feltételeett gyilkosról és a védőjéről meg csak annyit,hogy mind a kettő undorító.Ha Pocsai úgyis 30 évet vagy többet fog kapni,igazán elmondhatná,mi is történt valójában.Igy is rengetegen gyűlölik,és igyse ugyse szabadul.

Ha nem nagy kérés,és sikerül egy olyan videó birtokába jutni,ahol Nóri beszél,kérem osszák meg velem is.Engem is nagyon érdekel,hogy milyen lehetett.

rugach 2010.01.26. 16:25:23

@Yamini: Nem tudok róla,hogy lenne,de ha van is,nem hiszem,hogy attól valakinek is jobb volna.

FairyFeller 2010.01.26. 18:43:55

@rugach: Van ilyen felvétel. Több is. Korábban a youtube-on is volt, olyan amely közelről készült róla, mikor táncolt.

Akkoriban "nem mertem" megnézni. Még túl közel volt a trauma. Engem is megrendített. Azután több ilyen személyesebbet is "visszavettek", letöröltek az ilyen videomegosztó portálokról.
Tehát csak azok közül láttam többet is, amelyek ma is megtalálhatóak. Az egyik viszonylag jó minőségű, látható, ahogy Nóra a tánc csapatában táncol egy fellépésükön, talán Áporkán.
Fontos, hogy mozgókép is megmaradt róla! De a hangja, a beszéde is megvan, a közeli ismerősei féltve őrzött kincsei közt.
Ezen ismerősei többnyire még az emlékét is őrzik és sajnos minimálisan sem együttműködőek az olyan együttérzőekkel, mint amilyenek mi vagyunk, többségében ezen a blogon.

De ha Te ismersz olyat, aki esetleg készíthetett róla ilyen felvételt (amelyen beszél, mond valamit, amely róla árulkodik), talán Didus-on keresztül, akkor esetleg megkérdezhetnéd.

Azért volna fontos ez, mert lénye ezáltal is jobban beleivódna az emberek tudatába.

rugach 2010.01.27. 11:01:30

A baj az,hogy Didus megharagudott rám,mert összevesztem Nóri néhány barátnőjével,különösen Sz.Dórival,aki Nóri legjobb barátnője volt, mert olyan képeket tett fel a netre, mely szerintem sérti Nóri emlékét.Én ezt jól meg mondtam neki és összevesztünk.Oly annyira,hogy végül az anyja írt nekem,hogy ha mégegyszer írok a lányának,akkor feljelent zaklatásért.

rugach 2010.01.27. 11:23:59

A mozaikok amik itt összejönnek,ill.amik eddig már összejöttek mindenképpen olyan képet adnak amely szerint Nórit többen erőszakolták meg,és nem egyedül P.József a tettes.
El tudom képzelni,hogy Nóri meggyilkolása mögött,a ráckevei cigánymaffia áll.
Futtatni akarták,ennek ellenállt,és ezért kellett meghalnia szerintem.:(

FairyFeller 2010.01.27. 12:01:13

@rugach: Sz. Dóra már bizonyított. Többnyire mások is visszataszítónak találják, akik -túl- rövid idő alatt megismerték a személyiségét. "Hagyd el..."

Bízzunk benne, hogy Nóra 600+ MyVIP-en regisztrált "ismerőse" között "igaz barátok" is megtalálhatóak, nem csupán "kirakat-emberek".

Van remény, csak eddig még nem sikerül elkötelezett partnert találni. Sem nekem, sem azoknak, akik még fontosnak tartják az ügyet, Nóra Emlékének egy teljesebb megismertetését. Így Te is ide tartozol, ebbe a körgyűrűbe.
Ígéretekkel mát én is találkoztam, olyanoktól, akik ismerték Nórát és kvázi átvállalták tőlem azokat az elképzeléseket, amelyek arra irányultak, hogy minél több barátját "összefogjuk", hogy megerősítsük azt a tábort, amelyik árgus szemekkel figyeli a fejleményeket, amelyik érzékenyen reagál minden méltánytalanságra.

De ezeket az ígéretek elveszni látszanak...
Van valami, valami különös ok a háttérben. Egyre inkább arra gondolok, hogy félelemből, figyelmeztetésből tett lakatot a szájára a kompetens többség.

FairyFeller 2010.01.27. 12:15:57

@rugach: Sejtéseink lehetnek, abban mindenki egyetért, hogy a hivatalos közlemények egyszerűen nem állják meg a helyüket.

Hogy pontosan mi történhetett, az továbbra is találgatás tárgya. Tudod, az imént olvastam, hogy a radikális párt (nem nevezem nevén az esetleg érzékeny lelkületűek kedvéért) komoly és következetes jogi procedúrát indított az Országos Választási Iroda és egyéb fennkölt államigazgatási szervek ellenében (akik ennek következtében - szokás szerint- egymásra mutogatnak), a ferencvárosi csalások, illetve Kolompár Orbán hamis kopogtatócédulláinak eltusolása végett, stb...
Szóval nagyon következetesen "kampányolnak" és úgy tűnik valóban "nem szórakoznak".

Fontos tényezőnek tartom, hogy ugyanez a párt -remélem emberiességből, elkötelezettségből és nem pusztán politikai haszonlesésből- kvázi mellettünk áll. Répás Józseffel együtt tüntetett, együttesen szólaltak fel (egyazon rendezvényen), illetve Répás ismertté vált beszédének évfordulóján szintén tüntetést szerveztek, az EP-s képviselőjük is megjelent volna. Ezt ismerjük, a rendőrség betiltotta, Dyen beszámolt a fokozott rendőri készültségről, egyéb elmondások alapján, több mint 1000 rendőr volt jelen aznap Kiskunlacházán.

Ebben még bízom. Hátha ők is velünk lesznek, a választásokat követően is, még akkor is ha az eredmények újfent felülmúlják a várakozásokat és esetleg 20% körül érnek el majd támogatást (Lacházán 24%-ot kaptak a tavalyi EP-n). Vagyis hogy "felkavarják az állóvizet". Mert mondjuk ki: rohadtul nem történik semmi az ügyben, már hosszú ideje.

Az oka persze nem lep meg. Kampányidőszak van. Nyilván nem áll érdekében a hatalmi elitnek, hogy bárki is Kiskunlacházáról, vagy éppen Horák Nóra, ez eddig elfeledetlen nevéről és történetéről beszéljen.

rugach 2010.01.27. 12:54:11

@FairyFeller: Nem tudom,hogy ismeres-e U.Márkot.Ő is Nóra baráti körébe tartozik és persze Sz.Dóri is nagyon jó barátja neki.Ez egy arrogáns,és eléggé öntelt srác.Olyan,aki magát nagyon alfadominánsnak hiszi.Ez az U.Márk tette fel az első videót,mikor Nóri meghalt.Ezenkívül feltett egy olyat is,melynek azt a címet adta,hogy Nóri&Dóri ezen igencsak furcsa ,majdhogy nem leszboid fotók vannak.Én megkértem őt,hogy szedje le,de ehelyett ő nekem esett és azt mondta,azért tette ezeket fel,hogy mindenki láthassa ,milyen jó barátok voltak.

Hát ennyit ezekről a "barátokról". Akik,még hozzátenném,ha hazakísérték volna Nórit,akkor talán még most is köztünk lenne.
És még valamit.Én még azt sem zárom ki,hogy ebből az eléggé tág haveri körből amiben a Nóri is volt, olyanok is lehettek,akik féltékenyek voltak rá,irigyek voltak rá és lehet,h.közöttük kéne keresni a tetteseket.

Még valami.Tavaly,mikor kint voltam Nórinál a temetőben,találékoztam nagyszüleivel,akikkel tudtam pár szót váltani.Ők azt mondták többek között,hogy Nóri sohasem szeretett egyedül menni,mindig valakivel,vagy valakikkel.Épp ezért ők sem értik,hogy miért ment akkor egyedül hazafelé.Azt is mondta,hogy sokszor,ha távolabbra ment,akkor ők, vagy az apja vitték el kocsival.
A másik,hogy azon a bizonyos napon,mobiltelefonja lemerült és nem tudta használni.
De ők is azt mondták,hogy Nóri alapvetően komoly,tisztelettudó kislány volt.

Yamini 2010.01.27. 13:23:45

siasztok!ha már Nóri barátnői a téma,szerintem meég a Dia az aki a legtöbbet próbál segíteni,és lehet tőle kérdezni.A Dóri és társai úgy látom agyi szinten alig ütik meg az 5 éves szintet!
Valaki próbálta felvenni például a kapcsolatot H.Fatime-vel vagy esetleg Nóri szerelmével??Talán ők tudnak róla a legtöbbet...

rugach 2010.01.27. 15:13:52

@Yamini: Na látom te is tapasztalt vagy:D
Igen Didus szerintem az a barátja Nórinak,aki őt igazán szerette.Dóri az én tapasztalatom szerint is ultraprimitív:(
Fatimével nem beszéltem,de mivel ő is ebbe a Dóriféle baráti társaságba tartozik,szerintem tőle se lehet sokat várni.
Szerelmével,P.Attilával leveleztem már jóindulatúnak tűnik,ugyanakkor kicsit tompának agyilag.Szerettem volna vele beszélgetni,de sajna nem jött össze.Vagy ki tudja? Anyám azt mondta erről,hogy még szerencse hogy nem találkoztam vele,mert még akár bajom is lehetett volna belőle.

raynold 2010.01.27. 15:17:13

Szerintem nem sok jó várható Nóri barátaitól,legalábbis a többségtől.

Yamini 2010.01.27. 15:33:41

igen tapasztalt vagyok:)sajnos...nemrég beszéltem T.Csaengével,de ő kerek perec kijelentette h nem akar belefolyni semibe:(
én nem értem őket:Oitt lenne a remek alkalom h segitsenek,és nem teszik...legaláb az emlékéért:(

rugach 2010.01.27. 16:02:00

Lehet,h.igaza van Fairynek,hogy Nóri barátait megfenyegették és ezért hallgatnak.
Valami lehet ott,szerintem is amit kollektíve elhallgatnak:(

FairyFeller 2010.01.27. 17:45:23

Úgy látom, teljesen egyezőek a tapasztalataink Nóra közelebbi ismerőseinek nagy részével kapcsolatban. És Ti csupán megerősítitek az én igaz felületesen, de személyes tapasztalatomat, továbbá a máshonnan hozzám eljutott hallomásokat.

Az a bizonyos Nóri&Dóri - képsor, "videoklip" ma is megtalálható a youtube-on: www.youtube.com/watch?v=ttfOUV2TtY8

Igen, pontosan. Már ezen a blogon is szóba került ennek a videonak a "merészsége" és az eddigiektől eltérő irányba mutató kérdéseket is felvetett...
Aki megnézi ezt a videot, az inkább arra hajlik (az ország többsége, akik nem ismerték őt), hogy bizony nem volt lehetett "óvatlan természet", netán bajkereső...?
És aki a bajt keresi, attól nem szokták elvitatni a felelősséget. Mi itt, akik többet tudunk, mint a legtöbben nem gondolunk rosszra. Mégis ez a video hamis irányba terelheti a Nóráról a köztudatban élő képet. Állítom ezt annak ellenére, hogy én sem ismertem.
A youtube-on mellékelt szöveg is elgondolkodtató, eme távlatokban.

Yamini 2010.01.28. 00:04:06

C:\Documents and Settings/6c86d152afbbeeecfcdbf764cecb3f0c78680843[1].jpg

wlady 2010.01.28. 10:25:53

Én megnéztem a videót és fiatalkorom ellenére minden elfogultság nélkűl állítom állíthatom hogy ezekben a képekben semmi félreérthető kompromitáló dolgok nincsenek!Ezek azt mutatják hogy egy életvidám élni szerető lány volt aki élt volna ha hagyták volna élni!Sajnos nem így lett!És sajnos gyilkosai még ma is szívják a számukra drága levegőt és élnek tovább tiszta lelkiismerettel mintha misem történt volna!Ha rájuk gondolok hányok!Ezek meg itt nem barátok nem nóri barátai sajnos barát köztük egy sincs eddig!És nemhiszem hogy megfenyegették őket!Egy barátot nem lehet megfenyegetni nekem akár géppisztolyal is állhatnának a hátam mögött az sem érdekelne!És szomorúhogy nemakarnak belefolyni abba amibe bennevannak nyakig inkább menekűlnek!Ez legyen majd az ő lelkiismeretük ha van egyáltalán!

rugach 2010.01.28. 10:58:45

@wlady: Kedves wlady.Nórinak egy,csak egy igaz barátja volt,Didus. Ő tényleg szerette,a többi viszont inkább csak kihasználta őt.
Nóri barátai 99%-ban csak haverok voltak,és nem BARÁTOK.
Egy igaz barát nem engedné,hogy barátnője egyedül menjen haza éjszaka.Mindig kiszolgáltatottabb egy lány mint egy fiú éspedig a szexuális bűncselekmények miatt.

Keselyőbérc 2010.01.28. 11:04:43

Kedves Wlady!

Én is megnéztem a képeket, és valóban semmi rosszra nem gondoltam. A két barátnő örül egymásnak, és boldogan pózolnak a fényképezőgép előtt.
Ellenben nem ítélném el a barátokként bemutatott ismerőseit. Miért várunk el érett, határozott viselkedést 15 éves gyerekektől? Ez a korosztály az általános iskola 8., középiskola 1. évfolyamának felel meg. Sétálj el egy iskola mellett, és figyeld a gyerekeket. Nagyon aranyosak, kedvesek, de legtöbbjükre nem jellemző, hogy bármiért-bárkiért is kiállnának.
Haverok között egyébként is laza a kapcsolat.
Számukra az ügyet tisztázta a rendőrség, felmutatva a kétségkívül magányos elkövetőt.
Ezentúl mit is mondhatnának, hiszen ők sem tudnak semmit a történtekről!

rugach 2010.01.28. 11:12:42

Tényleg az embere válogatja,hogy kinek mekkora a tűréshatára.Nekem valószínűleg alacsonyabb mint neked Wlady.Mert ok. két lány összeölelkezik,ebben még nincs semmisem.De nekem már az sok,hogy pl.egymás ölében ülnek,meg majdhogynem egymás nemiszervén van a kezük.Az most mindegy,hogy nadrágban vannak,akkoris, szerintem ez eléggé durva.

rugach 2010.01.28. 11:18:46

@Keselyőbérc: Kedves keselyőbérc.A rendőrségnek nem hiszek,eléggé lejáratta magát a szememben.Több elkövető van,éln ezt gondolom

rugach 2010.01.28. 11:43:39

Igazad van keselyőbérc,tényleg éretlenek a tinik,pláne 14-15 évesen.De akkor viszont a szülőké a felelősség,akik az utcára engedik őket éjszaka bulizni,ráadásul olyan környéken,ahol különösen rossz a közbiztonság nem beszélve a cigány bűnözők általi fenyegetettségről.

Keselyőbérc 2010.01.28. 12:39:39

Kedves Rugach!

Cigány bűnözők mindig is voltak, és az ország összes településének az életét megkeserítik!
Általában betörésekben, lopásokban jeleskednek,
de ritka köztük a "fehér galléros bűnöző".
Eltekintve most a valóban cigányok részéről való fenyegetettségtől, el kell mondanom, hogy korábban
nem történt Kiskunlacházán ilyen jellegű bűncselekmény, ezért mint várható veszéllyel nem
számolhatott senki sem! Évek óta tartottak diszkót, de nem volt gond. Az egyre gyakoribb egyéb bűncselekményeket pedig szokás szerint agyonhallgatták, hogy ne keltsék rossz hírét a településnek. Aki ugyanis nem volt szenvedő alanya semmiféle támadásnak, az akár biztonságban is érezhette magát. Sajnos a legtöbb ember könnyen napirendre tér a másokat ért károk felett.

rugach 2010.01.28. 16:20:02

@Keselyőbérc: Valóban,hál'Istennek az ilyen fajta bűncselekmény ami Nórival történt ritka a többi bűncselekményhez hasonlítva,de ha valahol egy bizonyos csoport bűncselekményeket bűncselekményre halmoz,akkor abba bármilyen fajta bűn beletartozhat,akár nemi erőszak is.

Keselyőbérc 2010.01.28. 21:22:01

Kedves Rugach!

Pont emiatt gyanakodott mindenki a bizonyos csoport
tagjaira! De a gyanú pusztán feltételezéseken alapult. Végül is bűnt bárki elkövethet, de tény, hogy amennyiben az összes esetet vizsgáljuk akkor abban a cigányság többszörösen felülreprezentált.
Emiatt alakult ki a köztudatban a cigánybűnözés fogalma. Ez természetesen nem minden romára igaz, sőt a romák többségére sem állja meg a helyét! E népi megközelítés csupán azt jelenti, hogy fokozott veszély leselkedik mindnyájunkra a cigányság egyes rétegei részéről. És ez az életérzés szinte lehetetlenné teszi a normális egymás mellett élést!
Szerintem nem a mássággal van gond, mert az jól tolerálható. Inkább az a baj, ha emberfajtához kötődik a másik semmibe vétele, a társadalom törvényeinek rendszeres megsértése, más vagyonának, életének tiszteletben nem tartása!

Volfram Attila 2010.01.29. 07:26:35

Szeretkezés után élve hagyta el az erdőt - állítja a gyanúsított
A rendőrök se felejtik a lacházi gyilkosságot

Házról-házra kutattak az elkövető után, miközben hatalmas nyomás nehezedett a nyomozókra - az egyik legnehezebb esetként tartják számon az ügyet. Évet értékeltek az egyenruhások.

Az ország legnagyobb régiójában tavaly több mint 36 ezer bűncselekmény, többségében vagyon elleni bűntett történt, és 17 kiemelt gyilkossági üggyel is meg kellett küzdeniük a nyomozóknak: a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség - mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a 2009-es évet elemezve az MTI-nek.

A rendőr ezredes szerint mivel a bűnözők előszeretettel ingáznak a főváros és a régió különböző pontjai között, kihasználva az 1,3 millió lakossal együtt járó népsűrűség előnyeit és a vidékitől eltérő, egyfajta közömbösséget sugalló emberi mentalitást, sok a bűnügy. Ennek ellenére 40 százalékos a nyomozáseredményességi mutatójuk. Az igazgató példaként említette, hogy csak a budaörsi kapitányságon több eseten kell dolgozniuk egy év alatt, mint mondjuk egész Nógrád megyében.

Az úgynevezett kiemelt, nagy bűnügyekben évek óta 100 százalékos eredményt produkálnak, s remélhetőleg ez az idén sem lesz másként - tért át a közvéleményt leginkább érdeklő, nagy visszhangot kiváltó emberölésekre Papp Péter.

Mint mondta, a legtöbb fejtörést okozó ügyek közül a 2008-ról áthúzódó kiskunlacházi gyermekgyilkosság megoldása külön is említést érdemel. Egyrészt azért, mert hatalmas nyomás nehezedett a Pest megyei rendőrökre - mindenki azonnali, látványos eredményt várt. Miközben többen az ügy eltussolásával vádolták a rendőrséget, a 10 ezer lakosú települést házról házra járva kellett átfésülniük, nem feledkezve meg az ügy egyéb, esetleg messzebbre mutató szálairól sem.

Mint mondta, a rendőrség erejéből és pénzéből is rengeteget emésztett fel a 7 hónap után eredményre vezető nyomozás. Csak a hemogenetikai (a DNS nyomok beazonosítására szolgáló) vizsgálat 52 millió forintba került. Papp Péter szerint a helyszín „beszélt", vagyis végig biztosak voltak abban, hogy ott ölték meg H. Nórit, ahol a holttestét megtalálták, s egyetlen személy követte el a szörnyű tettet.

A község több száz férfi lakosát ellenőriztek, közöttük a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. Józsefet.

A tárgyi és egyéb bizonyítékok, illetve a DNS-azonosság megdönthetetlen - húzta alá Papp Péter, aki elmondta azt is, hogy a gyanúsított nem vállalta a poligráfos vizsgálatot. Tettét először beismerte, majd „kifarolt", úgy módosítva vallomását, hogy a lányt a "szeretkezést" követően élve hagyta a kiserdőben.

Az ügyben a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség, az elsőfokú ítélet akár még az idén megszülethet - közölte a bűnügyi igazgató, aki szerint a tettes 10 évtől akár életfogytig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A romákat ért gyilkosságsorozattal kapcsolatban Papp Péter megjegyezte: Pest megyében két település, Galgagyörk és Tatárszentgyörgy volt érintett. Ez utóbbi, két életet követelő gyilkosság helyszínén igen súlyos hibákat vétettek a dabasi rendőrök (például azzal, hogy nem függesztették fel a rossz látási viszonyok között, éjszaka megkezdett helyszínelést reggelig), ám a Pest megyei nyomozók, majd az ügyet átvevő Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiköszörülte a csorbát - fogalmazott Papp Péter.

Aláhúzta: a példátlan gyilkosságsorozat felgöngyölítéséért minden érdem az NNI-é. „Több mint húszéves pályafutásom alapján vallom, hogy minden ügy megoldható, csak meg kell születniük azoknak a nyomozóknak, akik meg akarják oldani a már-már megoldhatatlant. Egyfajta bulldogmentalitás és igazi hivatástudat kell, s szerencsére a romagyilkosságok nyomozása során mindez adott volt.

Az elmúlt időszak legbrutálisabb Pest megyei bűnügyét, a gyáli kivégzést kommentálva az igazgató úgy fogalmazott: még őt is meglepte, milyen szenvtelenül, a megbánás teljes hiányát mutatva beszélt kihallgatásakor a gyanúsított volt barátnője agyonlövéséről. A gyilkosságra hosszú időn át szisztematikusan készülő férfit - részben a szerencsének köszönhetően - már a bűntett délutánján sikerült elfogniuk a nyomozóknak. A fiatalember bevallotta tettét, még azt is elmesélte, hogy nyílpuskával is gyakorolt, de a rossz találati arány miatt ezt a módszert elvetette. A gyáli ügy jelenleg vizsgálati szakaszban van - fűzte hozzá Papp Péter.

A főkapitányság egyéb nagy ügyei kapcsán az MTI-nek arra a kérdésére, hogy valóban kulcsszerepe volt-e a Pest megyei nyomozóknak Farkas Péter exsportoló andorrai rajtaütésében, a bűnügyi igazgató azt mondta: a BRFK-val való kiváló együttműködésnek köszönhetően bukkantak Farkas nyomára. "A titkosszolgálati eszközök alkalmazása révén tudtuk, mikor merre jár, majd amikor lankadt a figyelme és hibázott, az andorraiak elkapták"- magyarázta.

A magyar rendőrség, illetve a Pest megyei főkapitányság gyenge pontjairól Papp Péter kifejtette: a megfogyatkozott tekintélyt maguknak a rendőröknek kell visszaszerezniük. Az ország vezetésének bizalma adott, ám sokkal több és jobban fizetett rendőrre van szükség. Pest megyében jelenleg 2.200-an szolgálnak, holott a lakosság létszámát alapul véve 5.000 fős csapat kellene. A járőrök nettó 90-110 ezer, a városi vizsgálók 140-150 ezer, a rendőrtisztek körülbelül 220-240 ezer forintot visznek haza havonta, ami elgondolkodtató - közölte Papp Péter.

rugach 2010.01.29. 09:41:39

Mégegyszer mondom,nem hiszem,hogy a kierdőben ölték meg Nórit.
1.November végén nagyon hideg van,pláne hajnalban vagy reggel,így kinek volna kedve ehhez
2.még meleg volt Nóri holtteste.A hidegben hamar kihült volna
3.Ezen a környéken cigánymaffia tevékenykedik,többek között prostitúcióból élnek.
4.Ha valaki figyelemmel kíséri a rendőrség tevékenységét,látható,hogy akkor vonulnak ki valahova,ha ott megjelenik a gárda,különben semmit sem tesznek.

Keselyőbérc 2010.01.30. 09:25:47

Kedves Rugach!

Most vallotta az erőszakos gyilkosnak hitt ártatlan ember, hogy ő csak szeretkezett az erdőben, majd otthagyta a lányt! A szörnyű bűnt
tehát más/ mások követték el! Hogyan, és miért is büntetnék őt meg azért, amit el sem követett?
Világosan kifejtette, hogy a lány akarta hajnalban úgy, ahogy az megtörtént! Hogy mi történt azután, arról fogalma sincs.
Gondolom, táskáját, és egyéb értékeit -amit Pocsainál megtaláltak - szintén szerelme zálogaként önként ajándékozta neki Nóri. Egy kicsit még elidőzött a hajnali erdőcskében, hiszen az olyan jó!
Ez volt a hiba! Gavallér lovagja már eltávozott,
s közben megjöttek az ismeretlenek, akik megölték, megerőszakolták, akár el is vihették valahová.
Erről Pocsai már igazán nem tehet! Lelkiismeret
furdalása sincsen, hiszen felajánlotta, hogy hazakíséri a lányt, de ezt a lány elutasította...

Mégis hány fokos volt a holttest? Nem tudhatjuk.
Ahogyan kutyát, úgy hőmérőt sem vittek a helyszínre! Ígyhát nem bizonyítható, hogy meleg volt a test!

Cigánymaffia pedig nincs, arról tudna a hatóság.
Az út szélén 500 méterenként várakozó ifjú hölgyek buszra várnak, vagy éppen szabadságjogaikat gyakorolják! Cigány származású barátaik pedig önzetlenül segítik őket a természetjárásban.

Aki pedig figyelemmel kíséri a rendőrség munkáját, az könnyen beleőrül! A gárdát pedig azért kísérik oly nagy számban, hogy szükség esetén minden tagját le tudják tartóztatni,
mert nincs szörnyűbb emberfajta annál, aki rendet szeretne!

rugach 2010.01.30. 15:26:05

@Keselyőbérc: Ez is felháborító!! Majd valószínű,hogy Nóri akinek volt egy szerelme,fogta magát (mert hát épp így volt kedve)ledobta ruháit és azt mondta P.Józsefnek "itt vagyok,tégy magadévá".
Ez a szemét arra játszik,hogy Nóriról olyan kép alakuljon ki,miszerint ledér könnyűvérű lány volt.

Keselyőbérc 2010.01.30. 19:28:59

Kedves Rugach!

Igazad van! Most öli meg Nórit másodszor!

És itt volna egyben a rendőrségnek szerepe. Még mielőtt a hajnali diszkóskurva elmélet elterjedne a bírósági beadványok alapján, nem ártana tisztázni
a tényeket. Ezt előzetesen a rendőrség, illetve a szülők tehetnék meg, a többiek szava nem hiteles.
De mit várhatunk a rendőrségtől eddigi szereplésük alapján? Habár mindvégig tudták, hogy egy elkövető volt, miért hagyták, hogy az egész ország a cigányokat gyanúsítsa! Annyit sem tettek, hogy bizonyos félelmeket eloszlassanak.
Az élő, feltételezett elkövető jogait figyelembe veszik, de hol vannak az áldozat jogai? Lehetséges, hogy a halottnak ilyen nem jár? Nem
érdemli meg, hogy egy ellene elkövetett gyalázatos tett után közössége megvédje jó hírét?
Hogy korlátlanul megmocskolható emléke egy féreg
érdekei miatt? Miért tűrjük ezt! Miért is kell elviselnünk! Hogy Pocsai hamarabb szabadulhasson, és ott folytathassa, ahol abbahagyta?
Hogy emberek százezrei kézlegyintéssel elintézzék, hiszen kurva volt, aki az első jöttmentnek felkínálkozott, de nem járt szerencsével! Én azt mondom, hogy szégyelljük magunkat, ha ezt eltűrjük!

rugach 2010.02.01. 10:36:24

@Keselyőbérc: Engem is sokan nem értenek meg.
Vannak akik egyenesen hülyének és betegnek tartanak amiatt,hogy Nórival foglalkozom.Például a szüleim is.Ez is egy fájdalmas és szomorú dolog,hogy sokan csak legyintenek Nórira és felejteni szeretnék ami vele történt.
Pedig megérdemelné a tisztességet,met semmivel nem volt rosszabb az átlag hasonlókorú lányoknál.
Jó lenne megtisztítani személyét a rárakódott mocsoktól,ami ráadásul hazugság és rágalom.

Keselyőbérc 2010.02.02. 08:59:41

Kedves Rugach!

Nem hinném, hogy beteg volnál, inkább csak érzékenyebb vagy az átlagembernél. Azon sem csodálkozom, hogy nem tudod elfelejteni Nórit.
Az persze nagyon kellemetlen, ha a szüleid is félreértenek. Azt hiszem, hogy nem az a lényeg -amit az emberek magukból kiindulva- a másikról
feltételeznek. Te felvállaltad érzéseidet, és aszerint cselekszel.
Nóri emlékéért pedig írásainkkal tehetjük a legtöbbet. A többiek leginkább hallgatnak..

rugach 2010.02.02. 09:57:15

Köszönöm keselyőbérc,hogy megnyugtattál,nagyon jól esett!

FairyFeller 2011.06.05. 11:01:23

Horák Nórát nem tudták betörni, felhúzta támadóit, megölték - vagy csupán szórakozásból tették...? Horror után horror vált volna rá akkor is, ha életben hagyják...mi viszont akkor valószínűleg nem tudnánk az esetről

Elrabolták, eladták, külföldön prostitúcióra kényszerítették, csoportosan megerőszakolták a 18 éves Dórát - gyakran bestiálisan bántalmazták őt és más elrabolt lányokat

...
"Dóra a barátnőjét kérte meg, hogy két napon át vigyázzon Zsófira, a kislányára, mert ő elutazik a kisvárosból munkát keresni. Zsófi akkor kétéves volt, az édesanyja tizennyolc. Azért nem gyermeke apjára, az élettársára bízta a kislányt, mert a férfi akkor éjszakai műszakban dolgozott. Dórit hiába várták haza. Barátnője Zsófit a nagyanyjának adta vissza. A nagyszülők bejelentették a rendőrségen Dóra eltűnését. A rendőrség kiadta a körözést. Hosszú hetekig nem történt semmi. Aztán az egyik este a nagyszülőknél megszólalt a telefon. Ismeretlen számot mutatott a kijelző...A fiatalkorú lány nem talált rendszeres munkát. Abban bízott, hogy ha majd betöltötte a tizennyolcadik életévét, jobbak lesznek az esélyei. Csalódott...Ekkor bukkant fel egy iskolai barátnője, aki azt tanácsolta: keresse fel Petrát, neki mindig vannak különböző munkaajánlatai. Nem mindegyik vállalható, de lehet válogatni közülük, és semmi sem kötelező. Petra készségesnek mutatkozott. Azt mondta Dórinak, hogy valamilyen női, de nem szexmunkát tudna elképzelni neki. Egyelőre Szekszárdon, ám az ottani cég rövidesen abban a kisvárosban is üzletet nyit, ahol Dóra él. Menjen el velük két napra, nézze meg, miről van szó, ha tetszik, ideiglenesen költözzön át Szekszárdra, vagy várja meg, míg helybe jön a munka.

Dóra ekkor adta át Zsófit a barátnőjének. Élettársát részletesen nem avatta be, elment Petrával és az ő ismerősével Szekszárdra. A Kövesdi utcában parkoltak le. A házban László fogadta őket, elővett egy köteg pénz, kiszámolt félmilliót azoknak, akik a lányt odavitték, s egy intéssel elbocsátotta őket. Megvettelek, közölte szárazon Dórával. Betuszkolta egy szobába, ahol összesen tizenkét lány lakott. Voltak köztük romák, őket az útszéleken futtatta. A csinosabbak nem sokáig maradtak nála. Dóra tiltakozott, László közölte vele: tudják, hol a kislánya, ha szökni próbál, a gyereknek vége. Papírjait elvették, nem is mozdulhatott ki a szobából. Másnap reggel autóba ültették és elvitték Frankfurtba. Két idegen férfi fogta közre, akik az úton egyetlen szót sem szóltak hozzá. A frankfurti Eroscenter előtt parkoltak le. Jelenleg is olvasható egy magyar nyelvű felhívás a frankfurti Eroscenter Amor honlapján:
„Szia Kislány! Ha szeretnél gyorsan és egyszerűen pénzt keresni, akkor gyere hozzánk az Eroscenter Amorba. Korrekt munka- és bérleti feltételek várnak rád Frankfurt/Main egyik legrégebbi és legismertebb bordélyházában…” „…Szívesen érted megyünk a frankfurti központi vasútállomásra, a frankfurti reptérre vagy a Frankfurt/Hahn reptérre. 4 hétnél hosszabb tartózkodás esetén útiköltségedet megtérítjük.”
Dórát a szekszárdi László fia, Sanyi fogadta a bordélyházban. Sanyi, a 35 éves, kopaszra nyírt férfi az ötödik emeletre vitte őt. Itt dolgoztak a magyar lányok, akik közül egyik sem önszántából került oda. Dórának az 54-es szobát jelölték ki. Kapott egy nejlonszatyor fehérneműt, majd megmondták neki: az ajtóban kell állni, s elcsábítani a lépcsőn fölérkező vendégeket. Tilos volt sminkelni, rúzsozni, nehogy a házas férfiak otthon lebukjanak. Magyar vendégeket nem fogadhattak, közölték velük: ha megteszik, agyonverik. Nem akarták, hogy bárkivel üzenni tudjanak. Az emeleten öt szoba volt, a másik négyben régebb óta dolgozó magyar lányok írták le neki fonetikusan, mit kell mondani a vendégeknek. A folyosót kamerák figyelték, és Ilonka, Sanyi barátnője. Egy húszperces aktus 25, a félórás 50, a hatvanperces együttlét 100 euróba került. Főleg németek, törökök és arabok jártak a házba. A lányokat napi húsz órában dolgoztatták. Reggel héttől tizenegyig lehetett aludni, ezenkívül 5-5 perces kávészünetben pihenhették ki magukat, kizárólag a szobában vagy a konyhában. Csak szendvicset kaptak. A házat egyetlen percre sem hagyhatták el. Sanyi rendszeresen átkutatta a szobákat, semmiféle személyes tárgy, papír, telefon, pénz nem maradhatott náluk. Dóra átlagosan napi 25-30 vendéget fogadott. Sanyi néha föltelefonált Ilonkának, érdeklődött, hogy megy az üzlet. Ilonka jelentett. Ha Sanyi nem volt elégedett, akkor fölment valamelyik lányhoz, becsukta mögöttük az ajtót, és kezdődött a verés. Dóra is kapta a pofonokat, ha védekezett, ott ütötte, rúgta, ahol érte. Dóra nem kapta maga elé a kezét, félt, hogy akkor Sanyi hasba rúgja. Dóra akkor már tudta, hogy több mint három hónapos terhes. A szülőknek egy török vendég telefonján tudott odaszólni. A törzsvendég török látta, hogy Dóri rettenetesen szenved, ezért titokban bevitt neki egy magyar–német szótárt. A lány abból betűzgette ki, amit mondani akart: nem önként jött, fogva tartják, van otthon egy gyereke. A török odanyújtotta neki a telefonját, azon hadarta el édesanyjának, mi történt vele. Pontosan lediktálta a címet, eladói nak, fogvatartóinak nevével együtt. Később egy SMS-ben azt is megírta nekik, hogy már terhes volt, amikor kivitték. A nagyszülők ismét a rendőrséghez fordultak az adatokkal. Ezek után elrendelték a nemzetközi körözést. Dórát azonban a bordélyházban senki sem kereste. Szökni nem tudott. Mesélték neki, hogy korábban egy magyar lánynak valahogy sikerült meglépnie. Nyelvtudás és papírok nélkül, tanácstalanul kóválygott Frankfurtban, rá volt írva a kiszolgáltatottság. Végül arabok „karolták föl”, fölvitték a lakásukra, ahol többen brutálisan megerőszakolták, majd magára hagyták. A lány inkább visszament Sanyihoz, aki rendesen helybenhagyta. Egy másik magyar lány szófogadatlan volt, őt előbb kézzel agyabugyálta el Sanyi, majd amikor magatehetetlenül a földre került, cipővel ugrált az állkapcsán. Dóra türelmetlenül várt, majd még kétszer telefonálni tudott a hozzá viszszajáró török készülékén, de nem történt semmi. Dóra nővére az egyik este ismeretlenül felhívott, majd személyesen is megkeresett. Közös ismerőstől tudta meg a számomat. Mindenképpen a nyilvánossághoz akart fordulni a húga ügyében, már nem bízott senki másban. Találkoztunk, majd felvette a kapcsolatot a berlini magyar nagykövetséggel. Másnap a frankfurti Eroscenterben megjelent öt rendőr, és név szerint Dórát keresték. Bevitték Ilonkával együtt. Tolmácsot kapott, vallomásáról nyolcoldalas jegyzőkönyv készült, ennek alapján azonnal őrizetbe vették Ilonkát, aki végül ugyancsak vallomást tett.

Sanyi a rendőrség előtt várta, hogy kiengedjék a két nőt, rá kommandósok csaptak le. A német rendőrök meghallgatták az összes magyar lányt. Kiderült, valamennyit erőszakkal, fenyegetéssel, hazugságokkal vitték ki, aláhamisították a nyilatkozatukat, miszerint önként vállalták az erotikus munkát.

A rendőrök minden magyar lányt kimenekítettek a bordélyból. Egy hónapig egy Frankfurt melletti leányszálláson helyezték el őket, gyűjtöttek nekik ruhát, gondoskodtak róluk. Végül a lányok repülőjegyet és 200 eurót kaptak a hazaútra. Előtte gondoskodtak a biztonságukról, Ferihegyen magyar rendőrök várták őket. Három szekszárdi és egy pécsi lányt a védelmük érdekében előbb egy távoli város leányotthonában helyeztek el. Dóra – megfelelő biztonsági intézkedés után – rögtön hazamehetett a kislányához.

Sanyi letartóztatásban van, az ellene valló Ilonkára a valószínűleg pár hónapmúlva kezdődő tárgyalásig lakhelyelhagyási tilalmat szabtak ki Frankfurtban. A nő szobájából előkerült fémdobozban 15 ezer eurót találtak, ez lehetett a napi bevétel. Sanyi Szekszárdon élő apja, s a többi, Magyarországon tevékenykedő kerítő, futtató meglépett, szökésben van. Sanyi apjának a széfjét a rendőrök üresen találták. A tárgyalás után valószínűleg amagyar lányok is részesülnek a Frankfurtban előkerült pénzből, amelyből korábban soha nem láttak egyetlen eurócentet sem. Dórával ülünk a magyar kisváros patinás éttermének teraszán. Ha lefékez a közelünkben egy autó, megretten, odapillant. Látom rajta: úgy érzi, rá van írva a sorsa, mindenki tud róla mindent. Felvetődött benne, hogy másik városba költözzön a lányával és az élettársával, de valószínűleg marad. Az átmenetileg az édesanyja gyámsága alá helyezett kislányát is visszakapta. Most hét és fél hónapos terhes. Zsófi lánya szeptembertől már óvodába megy, Dóri pedig úgy tervezi: megkezdi az iskolát, továbbra is szakács szeretne lenni. Nem menti fel magát. Tudja, hogy felelőtlen volt, naiv és sodródó. Kegyetlenül megfizetett érte. A megszületendő gyerekéről beszél. A nevében még nem egyeztek meg: talán Niki lesz, talán Orsolya." (...)

[ www.nol.hu/lap/hetvege/20110604-harom_es_fel_honap_a_bordelyhazban ]

József Balog 2019.04.07. 13:49:31

DNS vizsgálat csak valószínűsíthet, azonosságot nem igazolhat, mivel az emberi genom 3 milliárd DNS bázispárból áll, tehát csak egy-egy kis, rövid DNS részlet hasonlóságát/azonosságát lehet igazolni, vagyis inkább valószínűsíteni: hu.wikipedia.org/wiki/Hum%C3%A1n_genom Éppen ezért nem is lenne szabad felhasználni bizonyítékként, de ez a mai "igazságszolgáltatás" új hókusz-pókusza - amilyen a tüzes vas próba volt a középkorban - az értéke is majdnem ugyanannyi!
Szerencsétlen dolog volt az eset után a polgármesternek népgyűlést összehívnia, ugyanis a politika "sündisznóállásba" kényszerült - a magyarokról már így is azt terjesztették/terjesztik világszerte (jól tudjuk, kik!), hogy rasszisták és antiszemiták - túl sok lett volna egy újabb cigányok által elkövetett leányrablási-erőszakolási-gyilkossági ügy, ne adj Isten, talán etnikai háború is kitörhetett volna (a lakosság birka természetét tekintve ez igen valószínűtlen). Tehát a politika döntött: a tettes(ek) nem lehetnek cigányok, magyarnak kell lennie, aztán mikor a magyar gárda kijelentette, hogy megtalálja a tetteseket, a politika bepánikolt, és mellényzsebéből azonnal előhúzta a vörös hajú egyedülálló magyar tettest.
Az esettel kapcsolatban két hatalmas gond van:
1.A cigány ember-, és drogkereskedő stricik azt a következtetést vonták le, hogy mostantól büntetlenül tevékenykedhetnek: www.youtube.com/watch?v=FiBVUYTxa7Q
2.A kommentekből ítélve a magyar lakosság döntő többsége mérhetetlenül buta, a Mónika-Győzike-, és Balázs shaw-kon nevedlkedett, gondolkodni nem akaró, nem tudó tömeg, akikkel mindent el lehet hitetni, azt is, hogy 23 millió román lepi el Magyarországot, ha kettős állampolgárságot adnak az Erdélyi magyaroknak, meg azt is, hogy ma Magyarország legnagyobb gondja a migráns áradat, nem az aszály, nem a korrupció és nem az állami pénzek gátlástalan lerablása!

József Balog 2019.04.07. 13:58:16

@FairyFeller: A politika-rendvédelmi szervek passzív-aktív segítsége nélkül az ilyesmi nem történhetne meg, pedig 1865 óta nincs rabszolgaság a nyugati féltekén, igaz?
A Horák Nóri esetről pedig alább írtam (ide másolom, hogy ne kelljen keresni):
DNS vizsgálat csak valószínűsíthet, azonosságot nem igazolhat, mivel az emberi genom 3 milliárd DNS bázispárból áll, tehát csak egy-egy kis, rövid DNS részlet hasonlóságát/azonosságát lehet igazolni, vagyis inkább valószínűsíteni: hu.wikipedia.org/wiki/Hum%C3%A1n_genom Éppen ezért nem is lenne szabad felhasználni bizonyítékként, de ez a mai "igazságszolgáltatás" új hókusz-pókusza - amilyen a tüzes vas próba volt a középkorban - az értéke is majdnem ugyanannyi!
Szerencsétlen dolog volt az eset után a polgármesternek népgyűlést összehívnia, ugyanis a politika "sündisznóállásba" kényszerült - a magyarokról már így is azt terjesztették/terjesztik világszerte (jól tudjuk, kik!), hogy rasszisták és antiszemiták - túl sok lett volna egy újabb cigányok által elkövetett leányrablási-erőszakolási-gyilkossági ügy, ne adj Isten, talán etnikai háború is kitörhetett volna (a lakosság birka természetét tekintve ez igen valószínűtlen). Tehát a politika döntött: a tettes(ek) nem lehetnek cigányok, magyarnak kell lennie, aztán mikor a magyar gárda kijelentette, hogy megtalálja a tetteseket, a politika bepánikolt, és mellényzsebéből azonnal előhúzta a vörös hajú egyedülálló magyar tettest.
Az esettel kapcsolatban két hatalmas gond van:
1.A cigány ember-, és drogkereskedő stricik azt a következtetést vonták le, hogy mostantól büntetlenül tevékenykedhetnek: www.youtube.com/watch?v=FiBVUYTxa7Q
2.A kommentekből ítélve a magyar lakosság döntő többsége mérhetetlenül buta, a Mónika-Győzike-, és Balázs shaw-kon nevedlkedett, gondolkodni nem akaró, nem tudó tömeg, akikkel mindent el lehet hitetni, azt is, hogy 23 millió román lepi el Magyarországot, ha kettős állampolgárságot adnak az Erdélyi magyaroknak, meg azt is, hogy ma Magyarország legnagyobb gondja a migráns áradat, nem az aszály, nem a korrupció és nem az állami pénzek gátlástalan lerablása!
süti beállítások módosítása