HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A magyar törvények és törvénykezés gyatraságáról

2010.01.17. 13:49 asperjangyorgy

Japánban egy 23 éves nő figyelmetlenül vezetett és elütött egy nyolcvan éves, az út közepén szabálytalanul, gyalogosan haladó hölgyet. Tizenhét évre ítélték, mert bár járművel, de meggyilkolt egy embert.

Talán emlékszünk rá: egy ír férfi Szentendrén, lakott területen a megengedett sebességnak a másfélszeresével haladva a zebrán szabalyosan közlekedő, babakocsit toló nagymamát sodorta el. A kocsiban fekvő és a kezénél fogva vezetett gyermek azonnal életét vesztette. Az ír férfit, a tárgyalásra várva, elengedték Magyarországról. Végül kapott a két gyermek meggyilkolásáért három évet, de azóta sem ülte le, Írországban szabadon és vidáman él.

Évekkel ezelőtt egy ifjú celeb kábítószer hatása alatt a Szilágyi Erzsébet fasoron körülbelül 90 kilométeres sebességgel haladva nem tudta bevenni a kanyart és megölte a szabályos helyen parkoló rendőrautóban ülő 21 éves rendőrt. Kapott egy év felfüggesztett börtönt.

A Hír tévében megszólaltatták a balástyai rémet, aki öt nő meggyilkolásáért életfogytig tartó fegyház büntetést kapott. Kellemesen berendezett cellájában állatot tarthat, azt kényelmesen simogatva nyilatkozott élőkről és holtakról. Miért tarthat magánál bármilyen élőlényt olyan élőlény, aki előre elhatározottan öt embert megölt és megtévedt humanizmusból továbbra is embernek tekintik és szabadon nyilatkozgathat? Milyen fogvatartási törvények ezek?

A tényleges móri tettes a börtönben naplót írt, a napló írásának tényéről a börtön személyzete állítólag semmit sem tudott. A nyolc embert meggyilkoló személy naplója kijuthatott a börtönből és minden előzetes engedély nélkül, még az ügy tárgyalása előtt, napvilágot láthatott (a könyv bemutatóján sok mindenki más mellett ott domborítotott az országos rendőrfőkapitány is). A börtön személyzete nagyvonalúan "hagyta", hogy az illető az igazságszolgáltatás elől menekülve a partvisnyélre felkösse magát, miközben cellatársa is volt. Társa mindösszesen 15 évvel megúszta. (A bakrablásról és a gyilkosságokról a tényleges igazságot immár soha nem tudhatjuk meg).

P. József több mint egy évvel ezelőtt megölt egy 14 éves gyermeklányt, akit előtte meg is erőszakolt. A holttest fellelésőtől 150 méterre lakott, és csak a gyilkosság után hét hónappal fogták el. Hogy valójában mi történt azon a bizonyos 2008. november 23-i hajnalon, a közvélemény azóta sem tudja. Mivel a gyilkosság tényénél fontosabbank tetszik - az eddigiek alapján - az illető hol ilyen, hol olyan meséje, ügyével eddig még nem foglalkozott az ügyészség, ügye majd csak talán valamikor az év második felében kerül a bíróság elé. És elképzelhető, hogy megússza - tisztelt hivatalos közegek, ez csak feltételezés, de olyan feltételezés, amely a magyar bíróságok teljesen érthetetlen és rendkívül ellentmondásos gyakorlatán alapul - tíz vagy tizenöt évvel (miközben a rendőrség által adott tájékoztatás szerint az előzetesben remekül érzi magát, rendesen táplálkozik, jól alszik és teljes lelki nyugalommal tekint tette tárgyalása elé).

Morzsákat mondtam, miközben ezernyi példát lehetne hozni.

És mondom ezt azért is, mert engem egy regényemben megfogalmazott vélemény miatt a magyar bíróság tárgyalás megtartása nélkül nyolc havi felfüggesztett fogházra ítélt, a polgári perben pedig olyan összegű kártérítésre, (amit a gyilkosság tettét nagy valószínűséggel elkövetett személynek kell fizetnem), hogy ezzel az ítélettel életem végéig tönkre tettek lelkileg és fizikailag egyaránt. (Áprilisban már negyven éve lesz a tett elkövetésének, és a regény megjelenése idején is a büntethetősége már 16 évvel korábban elévült).

Mit ér az ilyen igazságszolgáltatás?

Megmondom. A Postabank egykori elnökét, aki állítólag 165 milliárdot sinkófált el, tíz évi bírósági huzavona után három millió forint kártérítésre ítélték, és a szocialista párt egykori igazságügyminisztere, neves ügyvéd rókamosollyal azt nyilatkozta: ennél kevesebbet már igazán nem szabhatott ki a bíróság.

Ez Magyarország, a hazánk!

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr41679249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2010.01.20. 11:11:14

ENNYIT A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSRÓL:
Megszökött Ragyás Tóni gyilkosa
MTI
2010. január 19., kedd 19:01 | Frissítve: 2 órája
Megszökött a házi őrizetből Magyar Róbert, akit egyebek mellett azzal vádolnak, hogy 2003-ban megölette az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antalt. A szökevény ellen belföldi elfogatóparancsot adtak ki, közölte a Fővárosi Bíróság.

Az ügyészség vádja szerint Magyar Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. Az alvilágban csak fekete sereg néven ismert csoport vezetőjét, Magyar Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolja, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére.

A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

hirdetés

Szintén a vádban szerepel, hogy Magyar Róbert és társai 2004. június 23-án gyülekeztek egy XV. kerületi diszkóban, ahol a szervezet 150-200 tagja jelent meg. A helyszínen egy rivális csoport több tagja is feltűnt. Magyar Róbert felszólította az épületben tartózkodókat a harcra, erre lövöldözés kezdődött. A vádirat által nem számszerűsített lövésektől az ügyészség szerint csak egy személy sérült meg, ő is csak könnyebben a repeszdaraboktól.

Hosszú a bűnlajstrom

Ugyancsak a vádiratban szerepel egy mátészalkai vállalkozó megfenyegetése, aki Magyar Róbert riválisa volt, mint a csengersimai határátkelőnél folytatott illegális cigarettakereskedelem felvásárlója. Magyar Róbert javaslatot tett a piac felosztására. V. János színleg elfogadta az ajánlatot, de nem tartotta be. 2004. november 10-én megtorlásul Magyar utasítására Budapestről, Miskolcról, Szolnokról és Érdről a szervezet tizenhárom tagja indult Mátészalkára megölni V. Jánost.

A támadók zárva találták az ajtót, nem tudták betörni azt, és bár többször rálőttek áldozatukra, végül elmenekültek, amikor a férfi a hozzátartozóinak kiabálni kezdett, hogy hívják a rendőrséget.

A perben a vádlottakat többek között emberöléssel, annak előkészületével illetve kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, zsarolással, csalással, bűnpártolással, rongálással, magánlaksértéssel vádolja az ügyészség.

Megszűnt az előzetes

Magyar Róbert előzetes letartóztatása 2008. szeptember 19-én szűnt meg [1] egy jogszabályi rendelkezés folytán. A törvény szerint ha az előzetes letartóztatás tartama a három évet eléri, az előzetes letartóztatás megszűnik.

asperjangyorgy 2010.01.20. 11:15:34

ÉS EZ AZ EMBER SZABADLÁBON VAN:
Az Őrezrednek is jutott terepjáró Kocsis Istvántól
Index
2010. január 20., szerda 07:30 | Frissítve: 3 órája
Belső vizsgálat indult tavaly a Magyar Villamos Műveknél, miután egy APEH-vizsgálat fényt derített arra, hogy Kocsis István, a volt vezérigazgató a szolgálati Audi mellett egy 20 millió forintos Mitsubishi terepjárót is vetetett magának annak idején az állami cég pénzén. A vizsgálat most kiderítette, hogy egy harmadik, full extrás Range Rover terepjárót is vettek neki 25 millióért, ezt a Köztársasági Őrezredre testálta az MVM a vezérváltás után.

A Blikk tavaly novemberben írta meg, hogy az MVM volt, a BKV jelenlegi vezérigazgatójának „újabb stiklijére” derített fényt egy APEH-vizsgálat. A napilap értesülése szerint Kocsis nem érte be egy full extrás Audi A6-ossal, egy 20 millió forint körüli értékű Mitsubishi terepjárót is vetetett magának 2005-ben az állami cég pénzén. Kocsis akkor úgy reagált, hogy az MVM vezéreként sokfelé kellett utaznia az országban, és ha a terepviszonyok úgy kívánták, akkor a terepjárót használta. Cáfolta a napilap értesülését, hogy a felesége használta volna a terepjárót.

hirdetés

Úgy tudjuk, hogy az ügyben megindított belső vizsgálat most újabb luxusterepjáróra bukkant az MVM könyvelésében. A volt vezérigazgató 2008. elején újabb terepjárót vetetett magának több mint 25 millió forintért: egy full extrás Range Rovert, fűthető bőrkormánnyal, érintőképernyős műholdas navigációval, közel 300 lóerős motorral.

Megkeresésünkre a BKV Sajtóosztálya azt közölte, hogy Kocsis 2008. márciusában leadta a Mitsubishit az MVM-nek, és csak ezután vette át a Range Rovert, vagyis a két kocsi együttesen nem volt a vezérigazgató használatában, mivel a lecserélt Mitsubishit az MVM értékesítésre átvette tőle. Az MVM Sajtóosztálya szerint viszont a Range Rover már 2008. januárjában megjelent az MVM nyilvántartásában, míg a Mitsubishit csak május végén adták el.

A Range Rovert Kocsis távozása után, 2008. nyarán az MVM új vezetése „annak speciális jellegére való tekintettel” átadta a Köztársasági Őrezrednek tartós használatra. A Köztársasági Őrezred szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a gépkocsit külföldi kiutazások alkalmával, továbbá a hazai védett személyek meghívására hazánkba látogató külföldi delegációk szállítására, illetve biztosítására, valamint egyéb szolgálati igénybevételre használja a Köztársasági Őrezred.

Range, a SUV-isten

A Land Rover a legjobb terepjáró (sokak szerint, más sokak szerint pedig bőven akadnak jobbak is), de angol autó, ergo szétesik, elromlik, nyűg használni. A Range-Rover pedig a luxus-Land, utastere fényűző anyagokkal teli, az extralista elolvasása alatt elkopik az egér scrollgombja. Tehát még jobban bedöglik, tenné hozzá a cinikus.

Range Rover 3.6 tdv8 vogue
Egy a Kárpátokban zajló összehasonlító teszt tökéletesen ellentmondott a hiedelmek egyik részének, és nem a terepjáró-képességet illetőekre gondolok ezzel. Öt autó közül egyedül a Range bírta végig a túrát hiba nélkül, amiből a lefutott kilométerszám ismeretében nem szabad messzemenő következtetéseket levonnunk, de elgondolkodtató. A Mercedes ML-ből kifogyott a motorolaj, a BMW X5-ösben kimúlt a hátramenet, a Volkswagen Touaregnek bedöglött a klímaberendezése, a Volvo XC90-nek pedig szétesett az első futóműve.

A Range pedig fenségesen, kényelemben gyűrte maga alá a Kárpátok szikláit, és valóban ez volt az az autó, amelyiknél szinte semmit se kellett matekolni, hogy elmenjen egy-egy rázósabb szakaszon. Nem mellesleg ez volt a legtágasabb, a legkényelmesebb, a legízlésesebben kidolgozott - ha van terepjáró, amelyik közelébe jut a Rolls-Royce-élménynek, akkor ez az. Nem véletlen, hogy drága, az sem véletlen, hogy Omanban és Szaúd-Arábiában oly népszerű a gazdagok körében. Ha valami, hát a Range Rover igazi autó-ikon.

Csikós Zsolt (Totalcar)

rugach 2010.01.20. 11:36:16

Az ember gyomra felkavarodik a Magyarországon zajló ordító igazságtalanságok miatt.
Néha az az érzésem,hogy az államvezetés célja az,hogy kiirtsanak minket magyarokat,hogy senki se érezze jól magát saját hazájában.
Mikor lesz ennek az áldatlan állapotnak vége?
Vagy a mi életünkben már hiába várjuk ezt?
Nagyon szomorú vagyok.Sötét felhők takarják a napot és nincs olyan szél,mely elfújná őket:(

asperjangyorgy 2010.01.20. 14:21:47

A "SZABADONFUTÓ" APEH ÉS AZ ELSZABADULT, ÁMOKFUTÓ BÁCS-MEGYEI BÍRÓSÁG:
Zuschlagot 15 millióra büntette az APEH
MTI
2010. január 20., szerda 11:52 | Frissítve: 2 órája
Az adóhatóság vizsgálata szerint Zuschlag János 2004-ben és 2005-ben 30,5 milliót elmulasztott befizetni. A volt szocialista politikus tagad.

Zuschlag János vagyonvizsgálatánál 30 millió forintos adóhiányt állapított meg a 2001-től 2005-ig tartó időszakra vonatkozó APEH-ellenőrzés, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság, közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján Fodor Endre tanácsvezető bíró.

hirdetés
"Nekem nincs adóhiányom, minden bevételem után adóztam, a vagyonvizsgálatban letartóztatásom miatt nem tudtam részt venni, megállapítása az APEH egyoldalú közlése, melyre letartóztatásom miatt nem tudtam érdemben reagálni" - mondta Zuschlag János, a per elsőrendű vádlottja.

Két év alatt halmozta fel az adótartozást

A vagyonosodási vizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezte 2008-ban az ügy nyomozati szakaszában. A vizsgálat megállapítása szerint Zuschlag János 2004-re és a 2005-re 30,5 millió forint adót nem fizetett meg.

A vagyonosodási vizsgálat kiterjedt Zuschlag teljes vagyoni helyzetére, személygépkocsijaira, ingatlanjaira, felmérték bevételeit és kiszámították vélelmezett kiadásait is.

A bizonyítási eljárást iratismertetéssel folytatta a bíróság. A felolvasott iratokra reagálhattak a vádlottak.

Fodor Endre tanácsvezető bíró tervei szerint január 28-án, csütörtökön lesz Zuschlag Jánosnak lehetősége arra, hogy kérésének megfelelően hosszabb vallomást tehessen. A per harmadrendű vádlottja Katus Ferenc is szeretne még hosszabb vallomást tenni. A bizonyítási eljárást február közepéig szeretné befejezni a bíróság.

A tervek szerint Német Zsolt ügyész február 15-én mondja el perbeszédét.

asperjangyorgy 2010.01.21. 10:50:48

ÍME A BIZONYSÁG, HOGY A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS MILYEN RÖHEJESEN VISELKEDIK AZ ELVETEMÜLT BŰNÖZŐKKEL SZEMBEN, MILYEN NAGYVONALÚAN SZABAD UTAT AD NEKIK:
Másfél napig rá se néztek a maffiafőnökre
Miklósi Gábor, Tenczer Gábor
2010. január 21., csütörtök 09:25 | Frissítve: 11 perce
M. Róbert – akit egyebek mellett az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal meggyilkolására való felbujtással vádolnak – azért tudott megszökni, mert házi őrizetének elrendelt ellenőrzési fokozata nem volt elég szigorú, a rendőrök pedig még a bíró előírását sem tartották be. Nyomkövető karperecet ugyan tettek volna rá, de ilyen eszköze nincs a magyar rendőrségnek.

A M. Róbert házi őrizetét elrendelő bíró 2008-ban úgy döntött, hogy a rendőrök huszonnégy órás felügyelet helyett naponta háromszor ellenőrizzék, hogy az egyebek mellett bűnszervezet létrehozásával és emberöléssel vádolt férfi otthon van-e. Ilyen feltételek mellett a vádlottnak nem eshetett nehezére megszökni [1] budapesti házából. Az őrizetbe vételről szóló bírósági határozat ügyészségi indítványra született.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella azt mondta, hogy az indítvány nem tért ki a végrehajtás szabályaira: arról, hogy állandó őrzést vagy napi többszöri ellenőrzést rendel-e el, a bíró saját belátása alapján döntött.

Bokára szerelhető nyomkövető.
A Fővárosi Bíróság sajtóirodája érdekes választ adott arra a kérésre, hogy 2008-ban az eljáró bíró mivel indokolta az enyhébb végrehajtási módot. Eszerint nyilatkoztatták M.-et és a többi vádlottat, hogy hozzájárulnak-e nyomkövető eszköz alkalmazásához.

hirdetés

Mivel a vádlottak ebbe beleegyeztek, a bíróság megkereste az illetékes
rendőrkapitányságokat, amelyek azonban úgy nyilatkoztak, hogy ennek nincsenek meg a technikai feltételei. Ezután a bíróság előírta, hogy a
házi őrizet szabályainak megtartását a rendőrség járőrei naponta legalább háromszor kötelesek ellenőrizni.

A bíró szerint a média csak pánikot kelt

Fazekas Tamás ügyvéd ezt az eljárást következetlennek tartja, szerinte a bíróság a nyomkövető eszköz felszerelésének kezdeményezésével azt jelezte, hogy szükségesnek tartja az állandó felügyeletet. Amikor ez a karperecek amúgy mindenki által tudott hiánya miatt meghiúsult, mégis egy enyhébb végrehajtási mód mellett döntött, holott olyan sűrű rendőri ellenőrzést rendelhetett volna el, amilyet csak akar.

A házi őrizetről 2008-ban döntő nyomozati bíró felfogására jellemző az a 2008-ban tett nyilatkozat [2], amelyben azt állította, hogy „indokolatlannak tűnik a pánikkeltés a média részéről, ami arra irányul, hogy veszedelmes bűnözők kerülnek szabadlábra”.

36 órán át rá se néztek

M. Róbertet a rendőrök a bíróság előírása ellenére nem őrizték elég szigorúan – jelentette be Vaskuti András bíró a Fővárosi Bíróság csütörtök reggeli tárgyalásán. A bíró rendelkezésére álló rendőri jelentés szerint a rendőrjárőr csak január 17-én este 19 óra után észlelte, hogy a vádlott eltűnt a házi őrizetből – mint kiderült, már 16-án reggel.

A rendőrség ezek szerint másfél napig nem ellenőrizte M. Róbertet. Vaskuti a tárgyaláson azt is elmondta, hogy a vádlott eltűnéséről csak 19-én kapta meg a tájékoztatást, mert azt nem névre szólóan küldte meg neki a rendőrség. Így csak 19-én bocsáthatta ki az elfogató parancsot a szökésben lévő Magyar Róbert ellen, aki egy 30 vádlottas büntetőügy elsőrendű vádlottja.

A Magyarhoz hasonló bűncselekményekkel vádolt, házi őrizetben tartott
Tasnádi Péter állandó felügyeletet kapott (éjjel-nappal a budai
villa előtt posztoló járőrkocsival.) Ez azonban nagyon drága: már
2002-ben napi 115 ezer forintba került az adófizetőknek – erről az
akkori belügyminiszter, Lamperth Mónika nyilatkozott.

Az előzetes három évét is meghaladta a nyomozás ideje

Az egyebek mellett gyilkossággal és bűnszervezet létrehozásával vádolt Magyar Róbert 2008 szeptemberében került ki a börtönből, miután lejárt az előzetesben maximálisan tölthető három év. A bíróság ezután házi őrizetet rendelt el, de huszonnégy órás felügyeletről nem rendelkezett.

A törvény szerint, ha sikerül az előzetesből elszökött vádlottat elfogni, a bíróság újra dönthet előzetes letartóztatásáról, annak ellenére, hogy egyszer már kitöltötte a maximálisan előzetesben tölthető három évet.

A bíróság 2007 márciusában kezdte tárgyalni az ügyet, azóta kilencvenöt tárgyalási napot tartottak, négyszer helyszíni tárgyalás volt. Eddig
körülbelül ötven szakértői vélemény született az ügyben, az elmeorvositól a fegyverszakértőig.

Magyar Róbert és társainak pere 2007-ben.
Az eljárás befejezését először 2008 szeptemberére, majd 2009 júliusára tervezték, ezek azonban mind meghiúsultak: vagy a vádlottak vagy a tanúk nem jelentek meg. A Fővárosi Bíróság a következő, csütörtöki tárgyalást megtartja, de az elsőrendű vádlott hiánya miatt a perbeszédet elhalasztják, várhatóan februárra.

A védekezés taktikázása is lassíthatja az eljárást

Hack Péter büntetőjogász azt mondta, hogy az ügyek elhúzódása (M. Róbert 2005 és 2008 között volt előzetes letartóztatásban,
Ragyás Tónit 2003-ban ölték meg) a büntetőeljárási rendszer általános
hibáiból fakad. Széles körű tapasztalatnak nevezte, hogy a lassúság egyik fő oka, hogy a szakértői vélemények lassan készülnek: az ítéletekben a bírók nagyban támaszkodnak a szakértői véleményekre, de kevés a szakértő, rosszul is fizetik őket, és nagy rajtuk a teher.

A büntetőjogász szerint az ügyek elhúzódásához vezet a védekezési
taktikázás is. A vádlottak védői gyakran új szakértő kirendelésének
indítványozásával, a vádlott egészségi állapotára való hivatkozással
húzzák az időt. Sokszor a tárgyalás előtti napon jelentik be, hogy a
vádlott új ügyvédet bízott meg, akinek fel kell készülnie, ezért a
tárgyalást el kell napolni. Az eljárás elhúzása nemcsak akkor érdeke a vádlottnak, ha előzetesben ül: kopik a tanúk emlékezete, és az idő
múlására tekintettel is könnyebb enyhébb ítéletet kapni.

„Ha egy mai, januári tárgyalást elnapolnak, a büntetőper bírója a
leterheltség miatt könnyen áprilisra, májusra tűzi ki a következő
tárgyalási napot, azaz alkalmanként három-négy hónapnyi
haladékhoz lehet jutni, és ilyenkor az eljárás tapodtat sem halad előre” –
vázolta a gyakorlatot Hack. A bíróságnak kevés eszköze van a
taktikai halogatás megakadályozására. A jogalkotónak már rég kezdeményeznie kellett volna egy kiterjedt vizsgálatot, hogy
kiderüljön, az ügymenet gyorsításához nem kell-e megváltoztatni az eljárási szabályokat.

Erősíti a házi őrizetet a jeladós karperec

A házi őrizetet a bíróság rendelheti el, ha a gyanúsítottról
feltételezhető, hogy szabadlábra helyezése esetén elszökik,
elrejtőzik, befolyásolja a tanúkat, manipulálja vagy eltünteti a
bizonyítékokat, illetve bűncselekményt követ el. Ilyenkor a
gyanúsított a lakást, házat csak a bíróság által engedélyezett célból
(pl. gyógykezelés), útvonalon és időben hagyhatja el. Az őrizetet a
nyomozati bíró alkalmanként három hónapig, összesen egy évig
rendelheti el. Ezután – kéthavonta – a megyei bíróság hosszabbíthatja meg a kényszerintézkedést. A törvény lehetővé teszi, hogy – a hozzájárulásával – nyomkövető eszközt rögzítsenek a gyanúsítottra. Ilyen jeladós láb- vagy karperece azonban a rendőrségnek nincs,

asperjangyorgy 2010.01.21. 10:56:06

KÉTSÉGTELENÜL FELEMELŐ ÉRZÉS, HOGY A BŰN ÜLDÖZÉSÉVEL MEGBÍZOTT, AZÉRT AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL FIZETÉST KAPÓ RENDŐRSÉG KERÜLETI SZÉKHÁZÁBAN HÁZKUTATÁST VÉGEZTEK. AKI EZEK UTÁN IS KÉTELKEDIK A MAGYAR RENDŐRSÉG ELFOGULATLANSÁGÁBAN ÉS "SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK" JELSZAVÁNAK NAGYSZERŰSÉGÉBEN, AZ MAGÁRA VESSEN:

Házkutatást tartottak a józsefvárosi rendőrkapitányság épületében
2010.01.20. 19:19 - Index, MTI
Házkutatást tartottak szerdán az ügyészek Budapesten, a VIII. kerületi rendőrkapitányság épületében, erősítette meg az TV2 Tények információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Skoda Gabriella elmondta, hogy hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

A rendőrség szerdán azt közölte: Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Hangyási Sándornak, a II. kerületi kapitányságnak tavaly nyáron zárult le egy ügye, amelyben a kapitányság egy volt dolgozója azt állította, hogy megalázta őt, majd ellehetetlenítette az áthelyezését. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa azonban bűncselekmény hiányában felmentette a főrendőrt.

Práger Ferenc rendőrezredest 17 évi újpesti szolgálat után, 2007. december 31-i hatállyal átvezényelték a VIII. budapesti kerületi kapitányságra, amelynek máig a vezetője volt.

Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és az ugyancsak szerdán tartott házkutatás összefüggnek-e egymással.

rugach 2010.01.21. 12:07:45

Magyarország az élő tragikomédia happy end nélül :(

asperjangyorgy 2010.01.21. 14:49:52

EZ A MAGYAR RENDŐRSÉG ALAPÁLLÁSA, MERT CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ IDENTITÁSÁT VESZETETT RENDŐRSÉG MIATT TÖRTÉNHETNEK ILYESEN DOLGOK:

"Ugye nem gárdisták vagytok?" - megbélyegzéstől félnek a nyíresdűlőiekVisnovitz Péter2010. 01. 21., 8:36Utolsó módosítás: 2010. 01. 21., 9:00Címkék:Oroszlány, kékfény
eszközök:
Eltűnt tyúkok, eltűnt színes tévé, eltűnt disznó, letaposott kerítés jelzi a helyiek szerint annak a családnak a jelenlétét, amelynek két tagját fogták el vasárnap egy oroszlányi gyilkosság miatt. Az áldozatot jóravaló embernek ismerték a környéken élők. A helyiek most attól félnek, őket is megbélyegzik néhány összeférhetetlen ember miatt.

A gyanúsítottak házához vezető út

AjánlatFiatalokat gyanúsítanak az oroszlányi gyilkossággal
Pénzéért ölték meg a szegényeken segítő oroszlányi férfit
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.hu"Ez már nem Nyíresdűlő, ez már Chicago" - mondja kezét tördelve a 73 éves Annuska, akinek kis háza van a hétvégi oroszlányi gyilkosság gyanúsítottjainak szomszédságában. Az idős asszony 13 tyúkját és két kakasát fojtották meg szombaton éjjel, amikor néhány utcával arrébb közeli ismerősét, a 77 éves Vilit saját kertjében meggyilkolták. Háza előtt bicikli, udvarán hatalmas kutya csahol: a kert végéből jól látszik a feltételezett gyilkosok háza: a gyanúsítottak egyik testvére épp a ház előtt sétál és cigarettázik.

Annuska jól ismerte a gyilkossággal gyanúsított fiatalokat, akiket nyomkereső kutyával még vasárnap elfogott a rendőrség: a 19 éves K. J. és a 18 éves K. H. családjától állítólag évek óta retteg a Nyíresdűlő. Rajtuk kívül elfogtak a rendőrök egy 18 éves lányt és kihallgatták egy 13 éves kislány szüleit, mert a gyanú szerint ők is ott voltak a gyilkosságnál. Az idős nő hamarosan bíróságon tanúskodik az állítólagos elkövetők egyik testvére ellen, aki a gyanú szerint Annuska tévéjét lopta el nemrég.

A környékbeliek szerint a népes K. család már szinte mindenkit kifosztott a környéken, akit lehetett. "Onnan fentről először a disznót vitték el, aztán a magnót, végül a színes tévét is" - mondja egy közelben lakó férfi a család egyik szomszédjának megkárosításáról. "A kirabolt fiatal pár a harmadik betörés után elköltözött, most új emberek laknak ott" - teszi hozzá.

Annuskának is eltűnt sok mindene: a tévén kívül egy szép takaró, egyszer 10 tyúk, később 23 másik - állítja az öregasszony. A család fiataljai ráadásul állandóan letaposták a szomszédok kerítését és átjárkáltak a telkeken. Nemrég egy nyárssal szúrtak le egy környékbelit, akit több helyi szerint megpróbáltak kirabolni.

Vérnyom a szőlőlugasok között

"Hetvenkettő óta ismertem a Vilit, olyanok voltunk, mint a testvérek" - mondja a meggyilkolt bácsiról Annuska, aki szerint a 77 éves nyugdíjas bányászt mindenki jó embernek tartotta. "Szombaton este még benn voltam nála, tyúkokról, csirkékről beszélgettünk, aztán vasárnapra hallom, hogy ott találták holtan" - meséli. A férfi a helyiek szerint tojásokat árult, és néha tojással, pénzzel, kölcsönnel is segítette a szegényeket.

Az áldozat apró háza mögötti tágas udvarban, a gyümölcsfák és gondosan rendben tartott szőlőlugasok között még szerdán is látszik a földbe ivódott vérnyom, ami az öreg után maradt. Munkások járkálnak a kertben talicskával, a hozzátartozók megrendelésére takarítják ki a halott öregúr fészerét. A ház gondozásával megbízott idős szomszéd azt mondja, Vilinek sosem volt konfliktusa a környékbeliekkel. "Ha valaki nem úgy viselkedett, ahogy neki tetszik, azzal megszakította a kapcsolatát, de a gyilkosaihoz szerintem sose volt köze" - mondja. A környéken lehet félni, mert a fiatalok rendszeresen garázdálkodnak, ablakokat dobálnak - mondja: "Az én palatetőmet is eltörték már."

"Távozzanak! Most!"

A K. család két parabolaantennás apró háza a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány legszélén, a Nyíresdűlő végén áll, a telepre bevezető földút nem is a város felé, hanem az Oroszlányból kivezető főútra visz, jó egy kilométerre a település határát jelző táblától. A környéken lepusztult és félkész házak állnak mindenfelé, amelyek inkább hasonlítanak hétvégi, mint családi házakra. Aszfaltozott út a dűlőn nincs, csak csúszós, jéggel és hóval borított földutak: a domb tetején egy birka túrja a havat, a kerítéseken túl tyúkok szaladgálnak.

Az áldozat háza, a holttestet a létra alatt találták meg

A K. család házához vezető úton kézzel festett piros felirat figyelmeztet: "Magánterület, belépni tilos". Bekiabálunk, erre legalább tíz fej bukkan elő a házból. "Nem mondunk semmit, a két fiú már bent van, majd a bíróság teszi, amit tenni kell" - mondja egyikük, egy asszony. "Távozzanak! Most!" - teszi hozzá nyomatékosan.

"Rémálom"

"Ezen a környéken olyan három éve kezdődtek a szörnyű állapotok" - meséli tört magyarsággal egy vékonyka asszony, már a dűlő közepén, a gyilkossággal gyanúsított fiatalok házától távolabb. "Kóbor kutyák, részeg fiatalok, gyerekek lődörögnek az utcán éjszaka, ahol közvilágítás sincs" - mondja. Ő csak azért nem fél, mert az autójuk mindig ott van, ha menekülni kéne, és állítása szerint a férje is "bátor".

A hátrányos helyzetű, többségében roma szegényeket az elmúlt években telepítették a dűlőre egy Oroszlány belvárosában lévő bérházból, amelyet az önkormányzat szociális bérlakásként használt eddig. "Az 1950-es években ez volt a város legszebb része, csak a kiváltságosok kaphattak itt lakást" - mondja egy kutyát sétáltató férfi Oroszlányban, a bérház előtt, majd hozzáteszi: "mostanra ez lett a gettó".

Az oroszlányiak által csak sárga tömbnek nevezett, függőfolyosós, óriási szocreál épület teljesen lepusztult. "Állítólag disznót vágtak benne, meg felgyújtották a parkettát" - mondja a férfi. Mostanra minden lakót kitettek, az ajtókat befalazták és tavasszal lebontják az épületet. Az épület mögötti teret övező romos házakban füstöl még néhány kémény, néhány itt lakó fát hord épp a tüzeléshez. Az egyik ház oldalán falfirka, egy nyíl, amely a térre mutat: "Rémálom".

A befalazott sárga tömb

"A Vili túl rendes ember volt"

A kutyás férfi szerint a belvárosból kitelepített emberekkel sok baj van: az áruházakban állandóan lopáson érik őket, de semmit nem tudnak tenni ellenük. Egy Nyíresdűlőn élő férfi, a meggyilkolt öreg ismerőse azt mondja: "az volt a baj, hogy a Vili túl rendes ember volt, és segített ezeknek a pirított magyaroknak. Itt felnőtt egy most 20 éves generáció, amelyik mindig csak kapta a pénzt, de sosem akart dolgozni".

A többség azt állítja, nem a cigányokkal van a baj, egy problémás család van csak a környéken. "Ezek nem is idevalósiak, Heves megyéből menekültek, mert ott is összebalhéztak a szomszédaikkal" - meséli egy a családot jól ismerő, saját állítása szerint cigány asszony. A nő annyira tart a K. családtól, hogy háromszor is kéri, nehogy megjelenjen a neve, noha be sem mutatkozott. Úgy tudja, K-ék Hevesben is meglopták a szomszédaikat, "de azok oláh cigányok voltak, kemény ellenfél, ezért menekülniük kellett".

A környékbeliek szerint a családban a családfő az egyetlen, aki dolgozik, őt a legtöbben becsületes embernek tartják és sajnálják a fiai miatt. Egy, a dűlőn lakó férfi szerint az apa a gyilkosság után azt mondta, reméli, hogy soha nem engedik ki őket a börtönből, de ha igen, "kiűzi őket" otthonról. "Az anyjuk nevelte őket ilyenre, neki az volt a tanítása, hogy ha bántanak fiam, ne hagyd magad, öld meg" - mondja egy környékbeli asszony.

Helyi asszonyok mutogatnak a gyilkossággal vádolt család háza felé

"A szemét ember szemét marad"

Danó Ibolya, az oroszlányi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője szerint a gyilkosság nagyon megrázta a helyi cigány közösséget, amelynek tagjai békében élnek együtt a helyiekkel. "Évek munkáját látom romba dőlni, és nem tudom, hogy a közösségünket hogyan lehet megóvni ettől" - mondja, noha sok, az [origo]-nak nyilatkozó helyi szerint nem számít, cigány vagy magyar volt-e a gyilkos. "A szemét ember az szemét marad, akár magyar, akár cigány" - mondja egy, az áldozatot ismerő férfi.

A rendőrség is felelős Danó szerint, mert hagyta elfajulni a helyzetet és nem lépett fel erélyes már az első tyúklopás után. A környékbeliek is azt beszélték, hogy a kihívott rendőrök többször baráti hangon, szinte haverkodva kezelték a K. családot.

A dűlőn élők szeretnék "kipaterolni" a környékről a bűncselekményekkel összekapcsolt családot. Ehhez aláírást akarnak gyűjteni. A helyi romák félnek, hogy a család miatt mindannyiukat megbélyegzik, amikor Annuska nénit faggatuk többen odajöttek, egyikük egyből azt kérdezte, "ugye nem gárdisták?"

asperjangyorgy 2010.01.21. 14:50:30

"Ugye nem gárdisták vagytok?" - megbélyegzéstől félnek a nyíresdűlőiekVisnovitz Péter2010. 01. 21., 8:36Utolsó módosítás: 2010. 01. 21., 9:00Címkék:Oroszlány, kékfény
eszközök:
Eltűnt tyúkok, eltűnt színes tévé, eltűnt disznó, letaposott kerítés jelzi a helyiek szerint annak a családnak a jelenlétét, amelynek két tagját fogták el vasárnap egy oroszlányi gyilkosság miatt. Az áldozatot jóravaló embernek ismerték a környéken élők. A helyiek most attól félnek, őket is megbélyegzik néhány összeférhetetlen ember miatt.

A gyanúsítottak házához vezető út

AjánlatFiatalokat gyanúsítanak az oroszlányi gyilkossággal
Pénzéért ölték meg a szegényeken segítő oroszlányi férfit
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.hu"Ez már nem Nyíresdűlő, ez már Chicago" - mondja kezét tördelve a 73 éves Annuska, akinek kis háza van a hétvégi oroszlányi gyilkosság gyanúsítottjainak szomszédságában. Az idős asszony 13 tyúkját és két kakasát fojtották meg szombaton éjjel, amikor néhány utcával arrébb közeli ismerősét, a 77 éves Vilit saját kertjében meggyilkolták. Háza előtt bicikli, udvarán hatalmas kutya csahol: a kert végéből jól látszik a feltételezett gyilkosok háza: a gyanúsítottak egyik testvére épp a ház előtt sétál és cigarettázik.

Annuska jól ismerte a gyilkossággal gyanúsított fiatalokat, akiket nyomkereső kutyával még vasárnap elfogott a rendőrség: a 19 éves K. J. és a 18 éves K. H. családjától állítólag évek óta retteg a Nyíresdűlő. Rajtuk kívül elfogtak a rendőrök egy 18 éves lányt és kihallgatták egy 13 éves kislány szüleit, mert a gyanú szerint ők is ott voltak a gyilkosságnál. Az idős nő hamarosan bíróságon tanúskodik az állítólagos elkövetők egyik testvére ellen, aki a gyanú szerint Annuska tévéjét lopta el nemrég.

A környékbeliek szerint a népes K. család már szinte mindenkit kifosztott a környéken, akit lehetett. "Onnan fentről először a disznót vitték el, aztán a magnót, végül a színes tévét is" - mondja egy közelben lakó férfi a család egyik szomszédjának megkárosításáról. "A kirabolt fiatal pár a harmadik betörés után elköltözött, most új emberek laknak ott" - teszi hozzá.

Annuskának is eltűnt sok mindene: a tévén kívül egy szép takaró, egyszer 10 tyúk, később 23 másik - állítja az öregasszony. A család fiataljai ráadásul állandóan letaposták a szomszédok kerítését és átjárkáltak a telkeken. Nemrég egy nyárssal szúrtak le egy környékbelit, akit több helyi szerint megpróbáltak kirabolni.

Vérnyom a szőlőlugasok között

"Hetvenkettő óta ismertem a Vilit, olyanok voltunk, mint a testvérek" - mondja a meggyilkolt bácsiról Annuska, aki szerint a 77 éves nyugdíjas bányászt mindenki jó embernek tartotta. "Szombaton este még benn voltam nála, tyúkokról, csirkékről beszélgettünk, aztán vasárnapra hallom, hogy ott találták holtan" - meséli. A férfi a helyiek szerint tojásokat árult, és néha tojással, pénzzel, kölcsönnel is segítette a szegényeket.

Az áldozat apró háza mögötti tágas udvarban, a gyümölcsfák és gondosan rendben tartott szőlőlugasok között még szerdán is látszik a földbe ivódott vérnyom, ami az öreg után maradt. Munkások járkálnak a kertben talicskával, a hozzátartozók megrendelésére takarítják ki a halott öregúr fészerét. A ház gondozásával megbízott idős szomszéd azt mondja, Vilinek sosem volt konfliktusa a környékbeliekkel. "Ha valaki nem úgy viselkedett, ahogy neki tetszik, azzal megszakította a kapcsolatát, de a gyilkosaihoz szerintem sose volt köze" - mondja. A környéken lehet félni, mert a fiatalok rendszeresen garázdálkodnak, ablakokat dobálnak - mondja: "Az én palatetőmet is eltörték már."

"Távozzanak! Most!"

A K. család két parabolaantennás apró háza a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány legszélén, a Nyíresdűlő végén áll, a telepre bevezető földút nem is a város felé, hanem az Oroszlányból kivezető főútra visz, jó egy kilométerre a település határát jelző táblától. A környéken lepusztult és félkész házak állnak mindenfelé, amelyek inkább hasonlítanak hétvégi, mint családi házakra. Aszfaltozott út a dűlőn nincs, csak csúszós, jéggel és hóval borított földutak: a domb tetején egy birka túrja a havat, a kerítéseken túl tyúkok szaladgálnak.

Az áldozat háza, a holttestet a létra alatt találták meg

A K. család házához vezető úton kézzel festett piros felirat figyelmeztet: "Magánterület, belépni tilos". Bekiabálunk, erre legalább tíz fej bukkan elő a házból. "Nem mondunk semmit, a két fiú már bent van, majd a bíróság teszi, amit tenni kell" - mondja egyikük, egy asszony. "Távozzanak! Most!" - teszi hozzá nyomatékosan.

"Rémálom"

"Ezen a környéken olyan három éve kezdődtek a szörnyű állapotok" - meséli tört magyarsággal egy vékonyka asszony, már a dűlő közepén, a gyilkossággal gyanúsított fiatalok házától távolabb. "Kóbor kutyák, részeg fiatalok, gyerekek lődörögnek az utcán éjszaka, ahol közvilágítás sincs" - mondja. Ő csak azért nem fél, mert az autójuk mindig ott van, ha menekülni kéne, és állítása szerint a férje is "bátor".

A hátrányos helyzetű, többségében roma szegényeket az elmúlt években telepítették a dűlőre egy Oroszlány belvárosában lévő bérházból, amelyet az önkormányzat szociális bérlakásként használt eddig. "Az 1950-es években ez volt a város legszebb része, csak a kiváltságosok kaphattak itt lakást" - mondja egy kutyát sétáltató férfi Oroszlányban, a bérház előtt, majd hozzáteszi: "mostanra ez lett a gettó".

Az oroszlányiak által csak sárga tömbnek nevezett, függőfolyosós, óriási szocreál épület teljesen lepusztult. "Állítólag disznót vágtak benne, meg felgyújtották a parkettát" - mondja a férfi. Mostanra minden lakót kitettek, az ajtókat befalazták és tavasszal lebontják az épületet. Az épület mögötti teret övező romos házakban füstöl még néhány kémény, néhány itt lakó fát hord épp a tüzeléshez. Az egyik ház oldalán falfirka, egy nyíl, amely a térre mutat: "Rémálom".

A befalazott sárga tömb

"A Vili túl rendes ember volt"

A kutyás férfi szerint a belvárosból kitelepített emberekkel sok baj van: az áruházakban állandóan lopáson érik őket, de semmit nem tudnak tenni ellenük. Egy Nyíresdűlőn élő férfi, a meggyilkolt öreg ismerőse azt mondja: "az volt a baj, hogy a Vili túl rendes ember volt, és segített ezeknek a pirított magyaroknak. Itt felnőtt egy most 20 éves generáció, amelyik mindig csak kapta a pénzt, de sosem akart dolgozni".

A többség azt állítja, nem a cigányokkal van a baj, egy problémás család van csak a környéken. "Ezek nem is idevalósiak, Heves megyéből menekültek, mert ott is összebalhéztak a szomszédaikkal" - meséli egy a családot jól ismerő, saját állítása szerint cigány asszony. A nő annyira tart a K. családtól, hogy háromszor is kéri, nehogy megjelenjen a neve, noha be sem mutatkozott. Úgy tudja, K-ék Hevesben is meglopták a szomszédaikat, "de azok oláh cigányok voltak, kemény ellenfél, ezért menekülniük kellett".

A környékbeliek szerint a családban a családfő az egyetlen, aki dolgozik, őt a legtöbben becsületes embernek tartják és sajnálják a fiai miatt. Egy, a dűlőn lakó férfi szerint az apa a gyilkosság után azt mondta, reméli, hogy soha nem engedik ki őket a börtönből, de ha igen, "kiűzi őket" otthonról. "Az anyjuk nevelte őket ilyenre, neki az volt a tanítása, hogy ha bántanak fiam, ne hagyd magad, öld meg" - mondja egy környékbeli asszony.

Helyi asszonyok mutogatnak a gyilkossággal vádolt család háza felé

"A szemét ember szemét marad"

Danó Ibolya, az oroszlányi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője szerint a gyilkosság nagyon megrázta a helyi cigány közösséget, amelynek tagjai békében élnek együtt a helyiekkel. "Évek munkáját látom romba dőlni, és nem tudom, hogy a közösségünket hogyan lehet megóvni ettől" - mondja, noha sok, az [origo]-nak nyilatkozó helyi szerint nem számít, cigány vagy magyar volt-e a gyilkos. "A szemét ember az szemét marad, akár magyar, akár cigány" - mondja egy, az áldozatot ismerő férfi.

A rendőrség is felelős Danó szerint, mert hagyta elfajulni a helyzetet és nem lépett fel erélyes már az első tyúklopás után. A környékbeliek is azt beszélték, hogy a kihívott rendőrök többször baráti hangon, szinte haverkodva kezelték a K. családot.

A dűlőn élők szeretnék "kipaterolni" a környékről a bűncselekményekkel összekapcsolt családot. Ehhez aláírást akarnak gyűjteni. A helyi romák félnek, hogy a család miatt mindannyiukat megbélyegzik, amikor Annuska nénit faggatuk többen odajöttek, egyikük egyből azt kérdezte, "ugye nem gárdisták?"

Dyen 2010.01.21. 19:21:11

"Podolák menjen tanúskodni!

Népi mozgalmat indít a Csepel.info hírblog azért, hogy az igazságszerető emberek nyomására végre tanúvallomást tegyen a csepeli kettős gyilkosság előzményeiről Podolák György. Ehhez kérjük mindazok segítségét, akik nem fogadják el, hogy köztörvényes bűncselekményekben is legyenek “érinthetetlen emberek”.

Podolák György MSZP-s politikus a csepeli kettős gyilkosság napján tárgyalt Takács Józseffel, az egyik áldozattal, majd a gyilkosság előtt másfél órával Deme Gáborral, az egyik gyanúsítottal. Ma sem tudni pontosan, hogy Podolák miről hallgatta meg vagy mire próbálta rávenni a pár órával később meggyilkolt intézményvezetőt, és nem tudni miről beszélt a gyanúsítottal. A politikus ugyanis nem ment el tanúskodni, a „nyomozó hatóság” pedig nem kereste, nem találta vagy nem merte kihallgatni!

Ne engedjük, hogy a kettős gyilkosság felderítése és a bírósági tárgyalás hitelessége esetleg emiatt kerüljön veszélybe!
..."
csepel.info/?p=7751

asperjangyorgy 2010.01.22. 12:40:45

Gyilkosoknak a magyar bíróság gyakorlata szerint mindent szabad, sőt, üdvös megtenni. Ha nem hiszi, olvassa el az alábbi, a Stopból ide rakott cikket és vonja le a kedve szerinti tanulságokat:

Maffia-botrány: újabb elképesztő részletek!

maffia, rendőrség, bíróság, házi őrizet, szökés, fekete sereg, M. Róbert

megosztom (facebook) megosztom (iwiw) nyomtat elküld

Hányszor mentek ki a járőrök ellenőrizni? - képünk illusztráció
Fotó: STOP/Radó Alexandra
M. Róbert, a hírhedt fekete sereg vezetője vasárnap hajnalban szökött meg a házi őrizetből. A rendőrség másfél nap után vette észre, hogy a férfi eltűnt, ezután még egy napig bolyongott az értesítésről szóló fax a bíróságon. A belföldi körözést emiatt csak a szökés után két és fél nappal adták ki, az európaival viszont ismeretlen okokból még plusz egy napot vártak. Ki a felelős a történtekért?

Kapcsolódó cikkek
Újabb botrány: ez durvább, mint a Cozma-ügy?
Megszökött a "fekete sereg" vezetője!
Nyomkövető nélkül meglépnek a Fekete Sereg tagjai?
Péntektől házi őrizetbe helyezik a "fekete sereg" több tagját

Magyarországon a jogszabályok szerint egy embert három évig lehet előzetes letartóztatásban tartani, utána ki kell engedni. Ez történt M. Róbert, az emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolt, feltételezett maffiavezér esetében is. A férfi három évet ült, ezután a bíróság házi őrizetbe helyezte, ahonnan vasárnap hajnalban megszökött.

A szökés kapcsán az első kérdés az, hogy egyáltalán hogyan húzódhatott el ennyi ideig az ügy? A Fővárosi Bíróság erre azt mondja, hogy a bizonyítási eljárás nagyon bonyolult volt és nehéz. A vádlottak a perelhúzó cselekmények mindegyikét kimerítették, továbbá a nyomozó hatóság a tervezett ítélethirdetés előtt három héttel, 2008 augusztusában újabb három személlyel bővítette ki a vádlottak körét, így minden bizonyítást meg kellett ismételni. E magyarázattal ugyanakkor a STOPnak nyilatkozó szakértő egyáltalán nem értett egyet. Mint mondta, ha egy ügy bonyolult, akkor több embert kell ráállítani, több szakembert kell bevonni. "Ez nem normális" - szögezte le.

Az ügy mégis elhúzódott három évig, a vádlottakkal pedig kellett valamit kezdeni. Ilyen esetekben első körben az ügyészségnek kell indítványozni a házi őrizetet, indítványukban viszont arra nem térhetnek ki, hogy milyen gyakori legyen az ellenőrzés.

A rendőrség dönthetett volna az állandó felügyelet mellett

M. Róbert ügyében a bíróság napi háromszori ellenőrzés melletti házi őrizetet rendelt el. Hogy miért választották ezt a meglehetősen laza felügyeletet, arról a Fővárosi Bíróság sajtóosztálya annyit mondott: a bíró a "legalább napi háromszori" megjelöléssel csupán nyomatékosította a rendőrség felé, hogy figyeljenek oda.

"A házi őrizet végrehajtása kizárólag a rendőrség hatásköre és feladata, ez azt jelenti, hogy a rendőrség saját hatáskörében határozza meg a végrehajtás módját, és nekik lehetőségük van a folyamatos jelenlétet is elrendelni" - tették hozzá.

A bíróság eredetileg egyébként a nyomkövető rendszer alkalmazását szerette volna, amibe a vádlott is beleegyezett, erre viszont jelenleg Magyarországon nincs lehetőség. Kérdésünkre, hogy akkor mégis miért egy ismerten alkalmazhatatlan módszer alkalmazását javasolták, nem adtak választ, ehelyett átküldték egy korábbi közleményüket, melyben a rendőrséget teszik felelőssé a történtekért.

A magas költségek miatt nincs karperec

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) már hosszabb ideje vizsgálja a karperechez szükséges rendszer kiépítését, de erre tájékoztatásuk szerint a házi őrizetesek számához képest magas költségek miatt nem került sor.

2003-ban változtattak a jogszabályon

A médiában M. Róbert házi őrizete kapcsán többször emlegették Tasnádi Pétert példaként, akit 24 órában őriztek a rendőrök. Mint megtudtuk, Tasnádi esetében egy 2000-es IM-BM. rendelet tette lehetővé a 24 órás őrzést. Ez a rendelet hatályát vesztette, amikor a házi őrizet végrehajtásáról szóló 6/2003 (IV. 4.) IM-BM együttes rendelet lépett életbe, amely a 24 órás őrzést már nem írja elő, a bíróságnak az ellenőrzés gyakoriságát nem kell elrendelni, erről azóta a rendőrség dönthet belátása szerint. A rendőrség szolgálati szabályzata egyértelműen lehetővé teszi a szinte folyamatos jelenlétet, ez pusztán annak a kérdése, hogy a rendőrség hogyan hajtja végre a feladatot.A módszer ettől függetlenül bekerült a törvénybe, az IRM magyarázata szerint azért, mert a jogalkotó nem csak a már kialakult társadalmi viszonyok szabályozására törekszik egy-egy jogszabály-módosítás során, hanem - figyelemmel a nemzetközi tapasztalatokra is - a kor követelményeinek megfelelő lehetőségek igénybe vételére is megteremti a jogi környezetet.

A fax is csak bolyongott az épületben

Karperec híján M. Róbert ügyében maradt az eseti ellenőrzés, a férfi pedig kihasználva a lehetőségeket, vasárnap hajnalban megszökött. Az ügy pikantériája, hogy a rendőrjárőr a férfi eltűnését csak 36 órával később vette észre. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány emiatt belső vizsgálatot indított, melyben arra keresik a választ, hogy hogyan hajtották végre a kollégák az ellenőrzést, illetve, ha az elmaradt, akkor e tény mennyiben járult hozzá a vádlott szökéséhez.

További érdekes részlet, hogy a rendőrség faxon értesítette a bíróságot a történtekről. Hogy miért így és nem személyesen vagy telefonon, arra a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tafferner Éva annyit mondott: vizsgálják, hogy ez esetnek mik voltak az elemei, milyen döntések és intézkedések születtek.

A faxot egyébként az eljáró bíró csak egy nap múlva kapta kézhez, emiatt a belföldi körözést csak a szökés után két és fél nappal adták ki. A Fővárosi Bíróság az egynapos átfutási időt azzal magyarázza, hogy a dokumentumot nem az eljáró bírónak faxolták, csupán annyit írtak rá, hogy "Fővárosi Bíróság".

A bolyongó fax is elég abszurd, de még érdekesebb az a tény, hogy a bíróság az európai és a nemzetközi körözés kiadását csak a belföldi után 24 órával adta ki. Kérdésünkre, hogy ez miért így történt, miért nem adták ki azonnal az elfogatóparancsokat, nem merült-e fel bennük, hogy a vádlott rögtön külföldre távozik, a Fővárosi Bíróság nem adott választ. Pedig nem ártana a késlekedést megindokolni, mivel mindezen tényezők együttállása okán a férfinak közel négy napja volt külföldre távozni...

asperjangyorgy 2010.01.23. 16:19:59

A HÍR ELŐTT KÉT SZOLID KÉRDÉS:
1. A 16 ÉVES GYEREKNEK MIBŐL VAN PÉNZE A HAJNALIG MULATOZÁSHOZ?
2. MEGKÉSELTÉK HAJNALBAN, MIKÖZBEN NEKI OTT SEMMI, DE SEMMI KERESNIVALÓJA NEM VOLT - A BÁRT MIÉRT NEM ZÁRTÁK BE AZONNAL:

Megkéseltek egy fiút egy Szent István körúti bárban
MTI
2010. január 23., szombat 14:07 | Frissítve: 2 órája

Megkéseltek egy fiatalt egy budapesti bárban szombat hajnalban, a 16 éves fiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az eset körülményeiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a késelést a Szent István körúti szórakozóhelyen szóváltás előzte meg, ám az elkövető személye egyelőre ismeretlen, mondta el Papp Judit.

asperjangyorgy 2010.01.23. 16:28:51

HA MIND HÁZI ŐRIZETBE ENGEDIK ÉS MIND MEGSZÖKIK, AZ IS BELEFÉR A MAGYAR TÖRVÉNYKEZÉS HUNGARIKUMAIBA, MERT A MIÉNKHOZ FOGHATÓ OSTOBA TÖRVÉNYEK KEVÉS ORSZÁGBAN VANNAK:
Csak a választások után kerül bíróság elé Cozma gyilkosainak ügye?

Marian Cozma, gyilkosság, vádemelés, iratismertetés, ügyészség

megosztom (facebook) megosztom (iwiw) nyomtat elküld

Marian Cozmára emlékeznek a gyilkosság helyszínén
Fotó: STOP/Szokolay László
Január végén zárják le a Cozma-ügy nyomozását, a bírósági tárgyalásokig viszont még várni kell. Hátra van még az iratismertetés, és a dokumentumokat az ügyészségnek is meg kell vizsgálnia. A vádemelés csak ezután történhet meg. Pontos dátumot sem a rendőrség, sem az ügyészség sem akart mondani, számításaink szerint rosszabb esetben akár hónapok is eltelhetnek a vádirat benyújtásáig.

Marian Cozmát 2009. február nyolcadikán ölték meg brutálisan egy veszprémi szórakozóhely előtt. Az üggyel összefüggésben 27 személyt gyanúsítottak meg különböző bűncselekményekkel, összesen 699 tanút hallgattak ki, 50 helyszíni kihallgatást, 38 szembesítést, 420 felismerésre bemutatást tartottak.

A vizsgálatot a legfrissebb információk szerint a hónap végén fogják lezárni. Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, január végével befejezik a nyomozati részét az ügynek, részükről már "csak" az iratismertetés van hátra, utána küldik el vádemelési javaslattal az ügyészségnek az ügyet. Hogy az iratismertetés mennyi időt fog igénybe venni, arról Váradi Piroska nem akart találgatásokba bocsátkozni. Mint mondta, 12 ezer oldalnyi anyagról van szó, ami "idő".

A szabályok szerint a rendőrség az iratokat az ismertetés után tizenöt napon belül küldi meg az ügyésznek. Arra a Veszprém Megyei Főügyészség sem tudott választ adni, hogy véleményük szerint mikor kerülhet bíróság elé az ügy, csupán annyit mondtak, hogy az ügyész az iratok hozzá érkezését követő harminc napon belül megvizsgálja azokat, és annak eredményéhez képest emel vádat. Ez tehát legrosszabb esetben másfél hónapot jelent, akkor, ha az ügyész nem él a hosszabbítás lehetőségével. Hiszen, kivételes esetben további harminc nappal, ha pedig az ügy nagy terjedelmű, még plusz ugyanennyivel megtoldható a határidő.

Vagyis, ha az ügyész minden hosszabbítási lehetőséget kimerít, akkor három hónapnál többet is várhatunk addig, míg végre a bíróság elé kerül az ügy. A hosszas procedúrák hátránya, hogy a szabályok szerint egy személyt három évig lehet előzetes letartóztatásban tartani, utána ki kell engedni. Ez történt a fekete sereg néven elhíresült maffiacsoport feltételezett vezetőjével is, akit a három év lejárta után házi őrizetbe helyeztek, ahonnan múlt vasárnap szökött meg.

asperjangyorgy 2010.01.23. 16:44:47

NEKEM A SZEMEM SE REBBENT, AZ ÜGYVÉD TANÁCSÁT HALLVA, HISZEN EBBEN AZ ORSZÁGBAN A TÖRVÉNYTELENSÉG ÉS A TÖRVÉNYTELENSÉGRE BÍZTATÁS A REND:
Példátlan dolog történt - ennek következménye lesz!

TV2, Liptai Claudia, Magyar Róbert

megosztom (facebook) megosztom (iwiw) nyomtat elküld

Liptai Claudia, a Mokka műsorvezetője
Fotó: tv2
Televízióműsorban szólította föl Magyarország egyik legveszélyesebb bűnözőjét az ügyvédje, hogy rejtőzködjön el az igazságszolgáltatás elől. A műsorvezető kérésére a házi őrizetből megszökött Magyar Róbertnek azt tanácsolta a jogi képviselője, hogy lehetőleg három évig maradjon szökésben. Ilyen eset nem fordult még elő.

A TV2 Mokka című műsorába péntek reggel telefonon kapcsolódott be Lakatos Csilla, Magyar Róbert ügyvédje, akivel Liptai Claudia beszélgetett. A jogász kezdetben arról beszélt, hogy a szökés nem védence, hanem egyértelműen a rendőrség hibája. Szerinte ugyanis a rendőrség sértette meg a fokozott őrizet szabályait, mert folyamatosan elmulasztotta az ellenőrzést. Emellett hibáztatta a "karperec" használatának hiányát, s kijelentette, hogy védence vállalta volna a nyomkövető használatát. Lakatos kizárta, hogy Magyar Róbert tervezte volna a szökését, ám azt is hozzátette, védence nem bízott abban, hogy az elsőfokú bíróság az ártatlanságának megfelelően fog helyes döntést hozni ügyében - írja a Magyar Nemzet.

Az addig elhangzottakon meg sem lepődő Liptai Claudia ekkor a következőt mondta: "Ügyvédnő, utolsó kérdésként: nagyon sokszor van olyan, hogy akár lehet, hogy minket néz most ebben a pillanatban Magyar Róbert. Ön, mint a jogi képviselője mit üzenne neki?" Lakatos Csilla ügyvéd erre a következőt válaszolta: "Én pillanatnyilag azt üzenném neki, hogy ha már így döntött, és ezt vállalta, akkor addig semmilyen módon ne jöjjön vissza, illetőleg adja fel magát, ameddig ebben az ítéletben jogerős ítélet nem fog születni, amit én körülbelül három évben prognosztizálok". A műsorvezető a következőképp reagált: "Ügyvédnő, ez bátor kijelentés volt".

Szalai Annamária, az Országos Rádió- és Televíziótestület tagja már eddig is többször felhívta a figyelmet arra, hogy a kereskedelmi tévécsatornák folyamatosan megsértik a médiatörvényt. Erről az esetről kijelentette: felháborító, mit művel a TV2 és vizsgálatot fog kezdeményezni. A médiatörvény szerint ugyanis a műsorszolgáltatónak tiszteletben kell tartania a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét.

asperjangyorgy 2010.01.25. 15:30:12

NEKEM TÖK MINDEGY, HOGY ÉPÜL-E A TUBESEN RADAR VAGY SEM. aZ VISZONT ELGONDOLKODTATÓ, HOGY A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG, MIUTÁN MINDEN EGYÉB KERESETET ELUTASÍTOTT ÉS ZÖLD UTAT ADOTT A RADAR ÉPÍTÉSÉNEK, MOST EGY ELEGÁNS MOZDULATTAL LEKÖPI SAJÁT KORÁBBI DÖNTÉSÉT ÉS FELFÜGGESZTI A RADAR ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYÉT. AKI SZERINT EZ NORMÁLIS ÉS JOGSZERŰ, AZ VIZSGÁLTASSA MEG MAGÁT, ILLETVE AZT, AKI AZ ÚJ DÖNTÉST HOZTA A LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGON:

Tubes - mégsem épül?
A Legfelsőbb Bíróság (LB) január 20-i végzésével felfüggesztette a tubesi lokátor megépítésére kiadott engedély végrehajtását - tájékoztatta a pécsi polgármesteri hivatal hétfőn a sajtó képviselőit.

Kapcsolódó cikkek
Atrocitás nélkül felengedték a katonákat a Tubesre
Szabad utat kér járműveinek a Honvédelmi Minisztérium a Tubesre
Tubesi radar - már csak az időjáráson múlik
Már sorompó őrzi a Tubest

Egyelőre nem épülhet meg a Tubesre tervezett NATO-radar, miután az LB felfüggesztette az építési engedély végrehajtását. Az ügyben Nagy Csaba pécsi alpolgármester, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE), a Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM), valamint az Istenkúti Közösségért Egyesület képviselői tartanak sajtótájékoztatót hétfő délután.

Az ügy előzménye, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) tavaly novemberben jogerősen elutasította felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. Az FB döntésével kapcsolatban azonban felülvizsgálatot kértek a civilek a Legfelsőbb Bíróságon.

A per előzménye, hogy a közigazgatási eljárásban az első fokon eljáró katonai építésügyi hatóság, majd pedig másodfokon 2007. június 20-án a honvédelmi miniszter is engedélyezte a Tubes tetején a beruházást.

A közigazgatási eljárásban korábban megszületett másodfokú miniszteri határozatot azonban a perből később kizárt magánszemélyek, valamint jogi személyek - köztük Pécs városa - megtámadták a Fővárosi Bíróságon.

asperjangyorgy 2010.01.25. 18:12:40

A BORSODI ILLETÉKES VÁLASZA TIPIKUSAN AZ AZ ESET, HOGY NEM SZARUNK A KUTBA, CSAK A KÁVÁJÁRA (AZTÁN AZ EREDMÉNYT BELELÖKJÜK A KÚTBA) NA, UGYI?!

Szökésre buzdította védencét az ügyvéd
MTI
2010. január 25., hétfő 15:16 | Frissítve: 2 órája
M. Róbert ügyvédje a TV2 Mokka című műsorának volt a vendége, ahonnan azt üzente a fekete sereg vezetőjének, hogy ne jöjjön vissza, ne adja fel magát, amíg meg nem születik ügyében a jogerős ítélet. Az ügyvédi kamara elnöke azt mondta, még nem tapasztalt olyat, hogy bármelyik kollégája együttműködött volna ügyfelével szökésben, ügyvéd nem is biztathat törvénysértésre.

Egyelőre nem vizsgálódik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara a napokban házi őrizetből megszökött M. Róbert ügyvédjének televíziós nyilatkozata miatt, mondta a kamara elnöke hétfőn.

M. Róbert, a fekete sereg néven ismert bűnszervezet vezetője ellen többek között emberölés vádjával folyik évek óta büntetőeljárás. Előzetes letartóztatását 2008 őszén kellett megszüntetni a törvény kötelező rendelkezése miatt, mert annak tartama a három évet elérte. Akkor került házi őrizetbe, ahonnan néhány napja szökött meg.

Lakatos Csilla Borsod megyei ügyvéd a TV2 Mokka című műsorában azt üzente szökésben lévő védencének, hogy "addig semmilyen módon ne jöjjön vissza, illetőleg adja fel magát, ameddig jogerős ítélet nem fog születni, amit én körülbelül 3 évben prognosztizálok".

Az esetről Csontos János, a Borsod megyei ügyvédi kamara elnöke azt mondta, sajtóhírek alapján nem indítanak vizsgálatot, csak ha hivatalosan szereznek tudomást az ügyről.

Az elnök általánosságban hangsúlyozta, ügyvéd nem biztathatja törvénysértésre ügyfelét. Ugyanakkor kötelessége az is, hogy a törvényesség határain belül mindent megtegyen védence ügyének előmozdításáért. A konkrét ügyben egyáltalán nem egyértelmű, hogy szökésre, vagy az eljárás megnehezítésére biztatta volna ügyfelét a védő. Ezt csak egy részletes vizsgálat állapíthatja, vagy cáfolhatja meg.

Az elnök megjegyezte, több évtizedes kamarai tisztségviselői pályafutása során még nem tapasztalt olyat, hogy bármelyik kollégája együttműködött volna ügyfelével szökésben

asperjangyorgy 2010.01.26. 10:45:27

ÉS AKKOR MOST MI, ÁLLAMPOLGÁROK, AKIKET AZ ILLETÉKES KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁGOK SZÍVATTAK ÉVEKEN ÁT, MIT MONDJUNK, HOVA FORDULJUNK PANASZUNKKAL? MERT NEMCSAK EGY RENDŐR JOGOSULT TETTEIT LEHET OLYKOR JOGOSULATLANNAK, VISSZAÉLÉSNEK MINŐSÍTENI, HANEM AZ ÁLLAMPOLGÁRÉT IS, AMI SOKSZOR, NAGYON SOKSZOR MEGTÖRTÉNT VELÜNK. ÍME A CIKK AZ ORIGÓBÓL:

Nagyvilág
Üzleti Negyed
Sport
Fórum
Videa
iWiW
Szótár
Iratkozzon fel RSS-csatornáinkra
[origo] eszköztár 2.0 (IE)

[origo] eszköztár 2.0 (Firefox)

Hírlevél
kér lemond
Varga Viktor nagy lehetőség előtt áll
Mary Zsuzsi elárulta az igazságot!

hirdetés

iPOD touch 8GB
Ár: 58.900 Ft-tól
LG BD370 Blu-ray lejátszó + 2db AJÁNDÉK film
Ár: 54.900 Ft-tólCímkék:rendőrség,BRFK
Szívatások miatt bepanaszolt rendőrkapitányságot fejeztek le BudapestenGergely Zsófia2010. 01. 26., 7:48Utolsó módosítás: 2010. 01. 26., 9:42Címkék:rendőrség, BRFK
eszközök:
Szándékos szívatásokról, kivételezésről, elkeseredésükben a szakszervezethez forduló rendőrökről beszéltek az [origo]-nak olyan rendőrök, akik ismerték a főváros II. kerületi rendőrkapitányságának működését. A kerületi kapitányt múlt héten váratlanul elbocsátották, azt ő maga sem tudta megmondani, miért. Bár több vizsgálat is folyt ellene, mindig felmentették, ismerői szerint pedig jó rendőr, és elbocsátása az egész fővárosban bizonytalanságot szült a rendőrök között.

AjánlatKét fővárosi rendőrkapitányságon is tartottak házkutatást
Kutakodott az ügyészség a józsefvárosi rendőrkapitányságon
Bepöccentek a rendőrök a havi kilencezres bónuszon
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huA rendőrség és az ügyészség is alig árul el valamit arról, hogy miért bocsátottak el a múlt héten két fővárosi rendőrkapitányt. Szerdán jelentették be, hogy Budapest rendőr-főkapitányának javaslatára Bencze József országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. Egy nappal később azt közölte az ügyészség, hogy a nyomozó ügyészség mindkét kapitányságon házkutatást tartott (a II. kerületben sikkasztás gyanúja miatt, míg a VIII. kerületi kapitányságon hivatali visszaélés gyanúja miatt).

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány sem a házkutatások részleteiről, sem azok okáról nem beszélt, mondván, az ügyészség nyomoz, az ügyészség viszont az eljárás érdekeire hivatkozva nem kívánt részleteket elárulni a két ügy hátteréről. Az [origo] azon információját ugyanakkor megerősítették, miszerint Hangyási Sándor lakásán is tartottak házkutatást.

Vegzálás és kivételezés

"Sok panasz érkezett hozzánk a II. kerületi kapitányságon dolgozó rendőröktől, a végrehajtási állománytól, azt állították, hogy különféle atrocitások érik a beosztottakat, vegzálják őket" - mondta az [origo]-nak a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára, Szima Judit. Szima állítja, ezt jelezték is az országos és a fővárosi rendőri vezetőknek.

"Semmi értelme nincs szólni, semmi nem változott eddig sem, ezután sem fog" - mondta az [origo]-nak egy, a második kerületi kapitányságon dolgozó rendőr, aki nevének elhallgatását kérte, mert a szolgálati szabályzat szerint ő nem, csak a sajtóosztály nyilatkozhatna. Azt állította, tapasztalatai szerint a kapitányságon folyamatos volt a személyes kapcsolatokon alapuló kivételezés és a szívatás. Szerinte olyan is előfordult, hogy magasabb beosztásban dolgozó rendőrök visszaéltek a hatáskörükkel. Előfordult olyan - mondta -, hogy akivel ki akartak szúrni, arra alantasabb feladatot bíztak, akár éveken át kapuőrnek osztották be.

"Fiatal, tapasztalatlan rendőrből csináltak alosztályvezetőt, míg mástól, aki főiskolát végzett, nyelvet beszél, megtagadták a tiszti kinevezést" - állította. A kevés kivételezett viszont, akik sokszor "csak rendőr szakközépiskolát" végeztek, szívesen szúrtak ki beosztottjaikkal.

Sokan elmennek

Szerinte több, a kerületben dolgozó rendőr próbált lépéseket tenni a szerintük visszás helyzet megszüntetésére, volt, aki még Tóth Gábor budapesti rendőr-főkapitánytól is személyes meghallgatást kért, de ezt követően sem változott semmi. Miután a rendőr szakszervezetet is megpróbálták bevonni, 2008-ban belső vizsgálatot is tartottak a kapitányságon, de azt állította, hogy a vizsgálatban csak olyan embereket kérdeztek meg, akik nem tárták fel a problémákat.

Sokan megpróbálnak elmenni a kerületből - állította -, óriási a fluktuáció. A II. kerület kiemelt terület, a közrendvédelmi osztályon mégis fele annyian dolgoznak, mint ahányan kellenének - állította a rendőr. Hozzátette, előfordult, hogy az egy váltásban dolgozó 8 emberből 6-ról tudta, hogy már beadta az áthelyezési kérelmét. "Aki tud, menekül innen"- jegyezte meg. Ő is megpróbálta máshová helyeztetni magát, de szerinte ezt is a kerületi vezetők akadályozták meg azzal, hogy valótlan tényeket tartalmazó jellemzést küldtek róla a másik város kapitányságára.

Egy év a kapuban

"Voltak furcsa dolgok a kerületnél, és sok volt a visszaélés, talán ezt nem akarták tovább hagyni" - mondta egy korábban szintén ennél a kerületi kapitányságnál dolgozó rendőr az [origo]-nak Hangyási menesztéséről. Azt állította, hogy évekkel ezelőtt ő is egy hasonló ügy miatt jött el a kapitányságról, és le is szerelt, ennek ellenére csak névtelenül vállalta a beszélgetést. Távozásakor visszaélés miatt feljelentést tett a fölé rendelt osztályvezető ellen, de a katonai ügyészség - bár állítása szerint kihallgatták, nemcsak az érintett osztályvezetőt, hanem feletteseként Hangyásit is - végül bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást.

Az egykor Hangyási alatt dolgozó rendőr is azt állította, a gyakorlatilag lefokozást jelentő munkákra való beosztás rendszeres volt. "Én egy évig ültem a kapuban, azt csináltam, amit egy portás, pedig korábban járőrvezetői beosztásban dolgoztam, nagyobb értelme lett volna, ha hagynak járőrözni" - mondta. Szerinte ugyanakkor ezekért nem a leváltott kapitány volt a felelős, ő csak "eltűrte", hogy pár ember visszaéljen a helyzetével. "Azt szerette, ha minden rendben megy, és minél kevesebb dolga van, mindent az embereire bízott" - jelentette ki. "Közben a kirakatra nagyon vigyáztak" - tette hozzá. Például, amikor a budapesti főkapitány ellátogatott a kapitányságra, hogy találkozzon az állománnyal, előre megmondták, hogy ki és mit kérdezhet tőle - állította.

A visszaélést bárkire ráhúzhatják

Egy szintén névtelenül nyilatkozó, másik kerületben dolgozó, magas beosztású rendőr ugyanakkor dicsérte Hangyásit, szerinte az egykori kapitánynak "jó neve van a szakmában". Hasonlóan vélekedett a nekünk nyilatkozó II. kerületi rendőr is, bár szerinte Hangyási még korábban, a rablási osztály vezetőjeként szerezte szakmai elismeréseit.

A rendőri vezető szerint "két perc alatt bárkire rá lehet húzni a visszaélést", ráadásul a két kerületi rendőrkapitány "meglepetésszerű" eltávolítása különösen rosszul hatott a fővárosi rendőrökre. "Bizonytalanságot szül, ráadásul azt pletykálják, hogy még nincs is vége, további kerületek élén lesz változás" - mondta.

Az [origo] megkereste Hangyási Sándort, aki az ügyészségi nyomozásról egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Mint mondta, a TMRSZ korábban valóban panaszt tett ellene, de az eljárásban őt - és a szintén érintett osztályvezetőt és alosztályvezetőt is - felmentették. A visszaélésekre, alantasabb beosztásba sorolt rendőrökre vonatkozó kérdésre annyit mondott, hogy ilyen jellegű panasz is volt, de elmarasztalás soha nem lett belőle. Megerősítette, hogy nem fűztek indoklást elbocsátásához, de mint mondta, ezt a szolgálati törvény értelmében meg is tehetik.

Az [origo] a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkérdezte hétfőn arról, valóban több panaszt tettek-e a II. kerületi kapitányságon dolgozó rendőrök, és mi a véleményük az esetleges visszaélésekről, de kedd reggelig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

asperjangyorgy 2010.01.26. 12:37:49

MAGYARORSZÁGON AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS GYENGE LÁNCSZEME, DE AZT IS ÍRHATNÁM: A LEGGYENGÉBB LÁNCSZEME AZ ÜGYÉSZSÉG. HA ŐKET RÁKÜLDIK A LAKÁSMAFFIÁRA, AKKOR AZ IMMÁR KIVIRULÁSRA VAN ÍTÉLVE. ISTEN OLTALMAZZA A KIRÁLYT.

Ráküldték az ügyészeket a lakásmaffia-nyomozásra
spirk
2010. január 26., kedd 11:42 | Frissítve: 22 perce
A korábban pedofil képek birtoklásáért megbukott SZDSZ-es kispesti polgármester, Lévay Levente néhány napja került bíróság elé önkormányzati lakások csereügylete miatt. Az ügy másod- és harmadrendű vádlottja már nem érte meg az első tárgyalási napot. A Fidesz kedden a budapesti főügyészhez fordult, hogy vizsgálja ki az öt évig tartó nyomozás törvényességét, mert a párt szerint a rendőrség rengeteg körülmény és személy vizsgálatáról megfeledkezett.

Lévay Levente és társai fél évtizedes rendőrségi vizsgálat után kerültek bíróság el. Azzal buktak le, hogy papíron egy Heves megyei faluban található üres telekre cseréltettek több XVIII. kerületi önkormányzati lakást. A csereügylet végén a telek is az övék maradt és a lakás bérleti jogát is megszerezték.

Az elszegényedett tulajdonosok vélhetően készpénzért írták alá a szerződést, de hamarosan el kellett hagyniuk a bérleményt, mert a bérleti jog új jogosultja rövid határidőn belül megvásárolhatta kedvezményesen a XVIII. kerülettől az önkormányzati lakást. Minden egyes ügyleten több millió forint haszon keletkezett, amit a rendszer "üzemeltetői", illetve az egyes ügyletet névvel felvállalók osztottak szét.

A csütörtökön kezdődött bírósági tárgyaláson kiderült, hogy két vádlott már meghalt, és a tanúk közül hárman nem élnek.

A XVIII. kerületi fideszes frakcióvezető, Lévai István Zoltán Indexnek azt mondta, furcsa, hogy a rendőröknek a több éves vizsgálat során nem tűnt fel, hogy az üres falusi telek, amelyet a tranzakciókban családi házként szerepeltettek, 15-20 más cserében is ellentételezésként szolgált. A fideszesek szerint elképzelhetetlen, hogy csak és kizárólag a vádlottak tudhattak a szembetűnően értékaránytalan ingatlancserékről, a hivatalos procedúra végigviteléhez sokkal több közreműködőre volt szükség.

A Fidesz ezért kedden bejelentette, a Fővárosi Főügyészséghez fordul annak érdekében, hogy a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon folyó büntetőeljárást megelőző nyomozás törvényességét vizsgálja felül, és fokozott ügyészi felügyeletet gyakoroljon az eljárás felett.

A feljelentés indoklása szerint feltételezhető, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala aktív közreműködő volt a csereszerződések jóváhagyásában, és a kömlői önkormányzatnál is tudtak a biznisz lényegéről, hiszen a telek tulajdoni lapjára egyszer sem vezették át a korábbi budapesti bérlők adatait. Lévai István Zoltán szerint az ügyletekhez a jogi hátteret ugyanazon ügyvédi iroda (ügyvéd) nyújtotta, amely feltételezhetően tisztában volt a csereszerződések leplezett céljaival.

A Fidesz korábban felvetette azt is, hogy a lakáscserék területét a vizsgált ügyek elkövetésekor az az aljegyzőnő felügyelte, aki magánéleti kapcsolatban állt Mester Lászlóval, Pestszentlőrinc-Pestszentimre szocialista polgármesterével.

Mester László az ellenzék bejelentésére reagálva a napokban közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy fideszes szál is van az ügyben. A polgármester szerint ugyanis a párt elfelejtette megemlíteni, hogy a botrányban érintett cserelakásokat közvetítő Gold-Lak Kft. tevékenységéről a XVIII. kerület egykori fideszes alpolgármesterének, Zurányi Ernőnek is tudnia kellett, hiszen felesége volt a cég egyik tulajdonosa.

A Fidesz szerint Mester rágalmazással akart visszavágni, mert Zurányi Ernőné Mester állításával ellentétben 2000-ben kevesebb mint négy hónapig volt tulajdonostárs, tehát „személye nem hozható összefüggésbe a vállalkozás oldaláról a 2003-ban létrejött lakáscserékben való közreműködőként, hiszen akkor már több éve nem szerepelt a tulajdonosok között”.

FairyFeller 2010.01.27. 22:23:36

AKCIÓBAN A LIBBANCSOK:

***

Az EBH és a Helsinki Bizottság Répás József ellen

...
Megsértette az egyenlő bánásmódról szóló törvényt a kiskunlacházi polgármester – „állapította meg” az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH). Répás József polgármester 2008 novemberében, a lacházi gyilkosság után szervezett tüntetésen jelentette ki, hogy „elég volt a romaerőszakból”.

A polgármester többek között azt mondta: „Kiskunlacházán nincs helye az erőszaknak, nincs helye a bűnözőknek, Kiskunlacházán elég volt a romaerőszakból! (...) Most már nem hagyjuk, hogy ellopják a javainkat, megverjék az időseket és meggyalázzák a gyermekeket. Ma még mi vagyunk többen.”

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz a "Magyar" Helsinki Bizottság fordult beadvánnyal, azzal a szöveggel, hogy „dr. Répás József rasszista, törvénysértő kijelentései fokozták a településen kialakulófélben lévő romaellenességet, és félelmet keltettek a roma közösségben, nemcsak helyi, hanem országos szinten is”. Szegény ártatlan, üldözött, rettegő romák. Az EBH készséggel ki is nyilatkoztatta, amit a cionisták hallani akartak: hogy „a polgármester a település roma kisebbséghez tartozó lakosaival szemben a 2008. november 28-i demonstráción elmondott beszédével, valamint a magyarországi roma közösséggel szemben az önkormányzati lapban megjelent írásaival megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. Ezen túlmenően megvalósította az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényben szereplő zaklatás tényállását”. Az EBH eltiltotta Répást a jogsértő magatartástól. A határozatot a polgármesternek abban a kiskunlacházi A mi újságunk című lapban is meg kell jelentetnie, „ahol korábban számos, a hatóság által szintén kifogásolt kijelentést tett a romákról”. Az EBH döntéséből a Helsinki Bizottság értékelése szerint világosan következik, hogy „a közszereplők nem tehetnek következmények nélkül nyilvánosan romaellenes kijelentéseket”. (...)

(Index nyomán)

Az eredeti cikk -> index.hu/belfold/2010/01/27/eltiltottak_a_ciganyellenes_beszedtol_a_kiskunlachazi_polgarmestert/

***

Három évre zárná be a holokausztban kételkedőket Sz@rházy Attila

...
A "holokauszttagadás" büntethetőségét megteremtő törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek szerdán Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, miniszterelnök-jelöltje.

A magyarellenes politikus Budapesten újságíróknak a holokauszt nemzetközi emléknapján elmondta: ha a parlament elfogadja a büntető törvénykönyv módosítását, akkor három évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt "tagadja a holokausztot".

Mesterházy közölte: ahhoz, hogy az előterjesztésről - házszabálytól eltérve - még februárban döntsön az Országgyűlés, a Fidesz és a többi ellenzéki párt támogatása is szükséges.

(MTI nyomán)

Az eredeti cikk -> mti.hu/cikk/456154/

***

Keménykezű Románia - Hulladékként bánnak a cigányokkal

...
"A világ legnagyobb emberi jogi szervezetének 12 oldalas, fotókkal és esettanulmánnyal illusztrált jelentése szerint - amely a „Hulladékként bánnak velük" címet viseli - Románia-szerte roma családokat lakoltatnak ki erőszakkal otthonaikból, akaratuk ellenére, rendszerint normális előzetes konzultáció, értesítés és megfelelő másik lakás felkínálása nélkül. Az Amnesty International (AI) szerint ez állandósítja a faji elkülönítést, és ellentétes Románia nemzetközi kötelezettség-vállalásaival - írja a Szabadság. A szervezet szerint, azokban az esetekben, amikor a hatóságok fel is ajánlanak másik lakást, ezek gyakran „igen kétes környezetben" épültek, és nincs bennük víz, villany és fűtés. Az utóbbi években a kényszer-kilakoltatott romákat sokszor hulladéklerakók, szennyvízkezelő üzemek vagy külvárosi ipartelepek tőszomszédságába telepítették át. Az emberi jogi csoport esettanulmánya ismerteti egy csíkszeredai - a jelentésben szereplő keresztnevek alapján vélhetően magyar-roma közösség kálváriáját. A helyi hatóságok „Sándor" elmondása szerint 2004 nyarán értesítették a száznál több főből álló közösséget, hogy 24 órájuk van a távozásra. Közölték velük azt is, hogy otthonaikat lebontják, akkor is, ha nem mennek ki az általuk addig lakott épületből. Másnap meg is jelentek a hatóság emberei, és a romák zöme békében eleget is tett a kilakoltatási végzésnek. Néhány család nem akarta elhagyni az épületet, de ők is távoztak, amikor a csendőrség megérkezett. A közösséget a városi szennyvíztisztító mellé költöztették, a hatóságok által odatelepített fémkonténerekbe, amelyek olyan kicsik, hogy a többgyerekes családok tagjai le sem tudnak feküdni egyszerre, mert nem férnek el. Az Amnesty International azonnali cselekvésre - a kényszer-kilakoltatások befejezésére és a lakhatási jog garantálására - szólította fel a román kormányt."

-> hetivalasz.hu/vilag/hulladekkent-bannak-a-ciganyokkal-26767/

FairyFeller 2010.01.28. 20:54:05

Répás József fenntartja a romákkal kapcsolatos kijelentéseit

[ -> mti.hu/cikk-proxy/456416/ ]

...
"Fenntartja korábbi, a cigányokkal kapcsolatban általa leírtakat, illetve mondottakat Kiskunlacháza független polgármestere; Répás József ezt csütörtökön, annak kapcsán nyilatkozta az MTI-nek, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság előző nap "törvénytelennek" ítélte több megnyilatkozását. "A korábban elmondottakat, illetve leírtakat sem visszavonni, sem megtagadni nem fogom"- jelentette ki az MTI-nek Répás József, aki cáfolta, hogy a szavaival törvényt sértett volna. Hozzátette: nem akart megsérteni senkit novemberi beszédével, amelynek tartalmát a később történtek is igazolták. Kiskunlacházán egy sor olyan támadás következett, amelyet romák követtek el, ezeken a tényeken nincs mit szépíteni - mondta a polgármester. Mint megjegyezte, ő maga nagyon sokat tett a helyzet normalizálásáért, még a helyi cigányközösséggel is leült tárgyalni. Már csak ezért sem érti a kevés konkrétumot tartalmazó határozatot - tette hozzá. Répás József jogászokkal való konzultációt követően dönt arról, megfellebbezi-e az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatát." - MTI

asperjangyorgy 2010.02.08. 21:48:50

Visszafelé sül el a hajdúsági nyomozók akciója?
MTI
2010. február 8., hétfő 18:23 | Frissítve: 3 órája
Eddig minden eljárásban, minden vádpont alól felmentette a bíróság Tóth Lajos hajdúszoboszlói szállodatulajdonost, miközben az ügyében nyomozó rendőrök közül kettőt már rabosítottak, illetve további rendőrtisztek ellen is indulhatnak eljárások.

Tóth Lajos szállodatulajdonost, a Magyar Szerencsejáték Szövetség akkori elnökét 2001 júliusában zsarolás alapos gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A vizsgálat során a vádat kiterjesztették önbíráskodásra és felbujtóként súlyos testi sértés bűntette elkövetésére is. A szoros ügyészi felügyelettel zajló nyomozásban Tóth Lajost egy hónapig előzetes letartóztatásban tartották, majd fél évre elrendelték a házi őrizetét.

A több évig tartó eljárást követően a Debreceni Városi Bíróság 2006. december 8-án hirdetett ítéletet, és a vádlottat minden vádpontban felmentette bűncselekmény hiányában. Az ügyészség a bűnösség megállapítása és a büntetés kiszabása miatt fellebbezett az ügyben.

Másodfokon - a Hajdú-Bihar megyei Bíróság elfogultsága miatt - a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bíróság négy vádpontban bűncselekmény hiányában újólag felmentette Tóth Lajost, két vádpontban pedig megismételtette az elsőfokú eljárást.

Az utóbbiban a debreceni bíróság 2009 decemberében hozott felmentő ítéletet, amit az ügyészség ismét megfellebbezett, vagyis a csaknem tíz éve tartó ügy még mindig nem zárult le jogerősen, ismertette a részleteket az érintett, Tóth Lajos az MTI-vel.

A hajdúszoboszlói Hotel Silver tulajdonosa elmondta azt is, hogy hivatali bűncselekmények gyanúja miatt, még 2001-ben, feljelentést tett a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság több magas rangú tisztje ellen. A nyomozást azonban - a Legfőbb Ügyészség határozatára - az alapügy jogerőre emelkedéséig megszüntették. Most viszont, mivel az alapügy több vádpontban lezárult, újra folytatódhat az eljárás, mondta Tóth Lajos, aki megerősítette: az ügyben két rendőrtisztet rabosítottak, mert annak idején veréssel vettek rá egy hajléktalant, hogy ellene valljon.

Az ügyben további rendőrtisztek ellen is indulhatnak eljárások, közölte Szabó István, a vállalkozó ügyvédje hétfőn. A korábban bejelentett vagyoni és nem vagyoni kártérítés esetleges érvényesítésével kapcsolatban Tóth Lajos azt mondta: pénzzel nem lehet "reparálni", ami tíz év alatt megtörtént.

FairyFeller 2010.02.15. 18:06:10

VESSÜK CSAK ÖSSZE:

ROMÁNIA

...
"...több szülő is feljelentést tett a...tanárnő agresszív viselkedése miatt, aki állítólag múlt pénteken megütötte egyik kollégáját is. A tanárnő viszont azt állítja, itt ő az igazi áldozat, és munkatársai meg akarnak szabadulni tőle. Hétfőn nagyon elmérgesedett a helyzet a tanáriban, és az iskola igazgatónője kihívta a rendőrséget. A tanárnőt nem zavarta a rendőrök jelenléte, mindenkit, aki közelébe került, obszcén szavakkal illetett, majd az eset tettlegességig fajult. Megütötte a helyszínre érkező tévéseket, sőt még az egyik rendőrt is felpofozta, szinte eltörve annak szemüvegét. Arra azonban nem számított, hogy a rend őre elveszíti önuralmát, és visszaüt. A nő ellen büntetőjogi eljárást indítottak." (...)

VIDEO-felvétel! -> www.manna.ro/kutyu/felpofozta_a_rendor_az_agszessziv_tanarnot

MAGYARORSZÁG

Szinte teljes hírzárlat:

Ózd - Még nem tudni, a verésbe halt-e bele a január közepén Hétesen megtámadott asszony.

...
"A múlt hét végén meghalt az a 92 éves asszony, aki életveszélyes sérülésekkel került kórházba azután, hogy január 19-ére virradó éjjel Ózd Hétesen lévő otthonában bántalmazták és kirabolták. Az idős asszony többek között többszörös törést és zúzott sérüléseket szenvedett. A rendőrség 36 órán belül azonosította a három elkövetőt, két tizenöt és egy 11 éves, szintén Hétesen lakó fiatalt. A két kamasz előzetes letartóztatásban van." (...)

-> www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/kiraboltak-megvertek-meghalt/cn/news-20100215-01593836

Amiben minden benne van: -> az unoka riportot készített [ www.youtube.com/watch?v=NSd4PvUIvY0 ]

Még élt a néni, szerepel is a felvételen.

Dyen 2010.02.16. 13:48:34

"Új tárgyalást kell kiírni a somogyzsitfai emberölés ügyében

Hatályon kívül helyezte a 2008. áprilisi somogyzsitfai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a Somogy Megyei Bíróságot a Pécsi Ítélőtábla kedden.

A táblabíróság Makai Lajos bíró vezette büntetőtanácsa megállapította: az elsőfokú tárgyalás egy részét az elsőrendű vádlott védőjének távollétében tartották, s ez olyan eljárási szabálysértés, amely másodfokon nem orvosolható.

Az ügyben korábban eljárt Somogy Megyei Bíróság a négy vádlottat - szerepüktől függően - GONDATLANSÁGBÓL (?) elkövetett emberölésben, rablásban és lopásban mondta ki bűnösnek. Az elsőrendűt 5 év börtönbüntetésre ítélte, három társa közül az egyiket 10 hónap börtönbüntetéssel, a másikat 75 ezer forint pénzbüntetéssel sújtott, a harmadikat 2 év próbára bocsátotta.

A négy férfi 2008. április 15-én éjjel Somogyzsitfán besurrant egy idős asszony házába, hogy elvigye pénzét és értékeit. A 77 éves nő felébredt a zajra, ezért az elsőrendű vádlott a földre nyomta őt, karjait és lábait ragasztószalaggal összekötötte, majd a száját is leragasztotta.

A rablók a házban talált 185 ezer forinttal távoztak, a sértett pedig MEGLÉVŐ BETEGSÉGEI, illetve a STRESSZHELYZET :( miatt fellépő légzési- és keringési elégtelenség következtében egy órán belül meghalt. A négy férfit a rendőrség később elfogta és eljárást indított ellenük. " stop

Gondolom az elsőrendű vádlott túl szigorúnak találta az ítéletet :(
Ha elég ügyes az ügyvédje, akkor talán sikerül bebizonyítania, hogy a 77 éves néni egyébként is meghalt volna meglévő betegségei következtében (nemsokára).

FairyFeller 2010.02.19. 21:54:23

EKÖZBEN IS FOLYAMATOSAN JAVUL A KÖZBIZTONSÁG...

Vérfürdő Debrecenben! Több napig darabolta áldozatát egy 34 éves férfi

"R. Zsolt...február elsején Debrecenben agyonverte 67 éves főbérlőjét, korábban, január 13-án meggyilkolta és feldarabolta szomszédját, egy 76 éves, egyedülálló asszonyt...brutális kegyetlenséggel megölte, majd három napig tartó, aprólékos munkával feldarabolta az asszonyt. A testrészeket Debrecen különböző pontjain kukákba rakta. Tóth Ferenc hozzátette: az áldozat egyetlen darabja sem került elő, és a hulladékfeldolgozási technológiából adódóan erre már esély sincs." (...)

-> www.hirado.hu/Hirek/2010/02/19/12/Verfurdo_Debrecenben_Tobb_napid_darabolta_aldozatat_egy_34.aspx

A cikk -valamiért- nem írja, de rablógyilkosságokról van szó, az áldozatait ki is fosztotta a brutális elkövető, akit -nem mellesleg- tavaly márciusban engedtek ki a börtönből.

Az következő cikk már részletesebb -> rtlklub.hu/cikk/305695

...
"A férfi - aki tavaly márciusban szabadult a börtönből - két áldozatától összesen nem egészen 300 ezer forintnyi értéket, készpénzt, ékszereket és festményeket lopott, amelyeket eladogatott. A zsákmányolt pénz egy részéből italt vett, a többit pedig játékgépekbe dobta. A rendőrség különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, előre kitervelt, több emberen elkövetett gyilkosság miatt nyomoz. A férfi beismerő vallomást tett, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat." (...)

***

Rablógyilkosság egy Üllői úti lottózóban

"Rablógyilkosság áldozata lett egy lottózó üzemeltetője péntek délután a fővárosi Üllői úton. Az MTI úgy tudja, a XVIII. kerületben, az Üllői út 744. alatt működő lottózó középkorú férfi eladóját összeverték, majd több késszúrással megölték...a bűncselekményt az üzlet tulajdonosa fedezte fel, amikor délután négy óra körül ment az aznapi bevételért, de az ajtót zárva találta. A tulajdonos kinyitotta a kulcsra zárt ajtót, és az üzletben, a földön fekve, holtan találta férfi alkalmazottját, akinek halálát feltehetően a több késszúrástól származó sérülés és bántalmazás okozta. A mostani bűncselekmény helyszínétől nem messze, két évvel ezelőtt, Karácsony előtt egy héttel rontottak be egy trafikba. Az ott dolgozó 46 éves nőt meglőtték, és összeverték. Az áldozat a támadásban életveszélyes fejsérülést szenvedett, és sérüléseibe nem sokkal később a kórházban belehalt." (...)

-> index.hu/bulvar/2010/02/19/rablogyilkossag_egy_ulloi_uti_lottozoban/
süti beállítások módosítása