HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Dyen összefoglalója a Horák Nóra nyomozásról

2010.01.29. 19:56 asperjangyorgy

 

Kedves Dyen!

Hálásak vagyunk azért, hogy összegyűjtötte azokat a legfontosabb megállapításokat, amelyeket a nyomozás során a rendőrség tett, majd idézte végül a Hír TV információját is. Az alábbiakban kiemelten adom ezt közre, utána pedig néhány megjegyzést teszek:

2008. november 25. | 09:40

Kiskunlacházi gyilkosság: a tanúk értékes információkat is mondtak

Vannak már értékelhető adatok a vasárnap hajnalban Kiskunlacházán elkövetett bűntény ügyében, amelynek egy 14 éves helyi kislány az áldozata - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A főkapitányság életvédelmi alosztálya teljes létszámmal az ügy felderítésén dolgozik - mondta Bényi Mónika, hozzátéve, hogy a tanúk kihallgatása során olyan értékes információkhoz jutottak, amelyek közelebb vihetnek a megoldáshoz.

2008. december 29. | 16:34

Egyre közelebb kerülnek a rendőrök a kiskunlacházi gyilkoshoz

Hamarosan eredmény várható az óriási közfelháborodást kiváltó kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében - hangsúlyozta Ármos Sándor rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya, amikor a megye biztonsági helyzetének idei alakulásáról, a rendőrség jövő évi feladatairól nyilatkozott.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a novemberben meggyilkolt kislány ügyében indított nyomozás során már kétszáznál több tanút hallgattak ki. Szavai szerint "szorul a hurok" az elkövető között.

2009. március 06. | 20:10

Kiskunlacházi nyomozás - biztos, hogy nem ússza meg Nóri gyilkosa

"Nagyon sok mindent tudunk a gyilkosról: ismerjük a szokásait, a habitusát, ám megnevezni még nem tudjuk az illetőt" - közölte a rendőrség.

- több száz kiskunlacházi férfi elszámoltatásán túljutva - immár a tettes búvóhelyének közelében járnak - tájékoztatta Papp Péter
A bűnügyi igazgató hozzátette: jelenleg a Kiskunlacháza térségében lévő településeket fésülik át a rendőrök, és a tanyavilágot is nagyító alá veszik. Napról napra bővül a kihallgatottak köre, és a DNS-minták vétele is folyatódik.

2009. május 22. | 08:45

Ki ölte meg Nórit? Megrázó részletek a kiskunlacházi gyilkosságról!

Egy szexuális bűncselekmény helyszínén általában fele annyi nyom sincsen, mint amennyit tavaly november 23-án hagyott H. Nóri gyilkosa. A fanszőrzettől a testváladékon át a lábnyomokig minden bűnözői "névjegyet" ott hagyott, ennek ellenére nyoma sincs a tettesnek
"Az eddig levett 120 darab DNS minta nagy részét kielemezték, de nagyjából 50-60 minta eredményére még várunk.
Amint azt a zsaru elárulta, a gyilkos a kerítéshez nyomta áldozatát, annak nyomait megtalálták a holttesten. A tinit szabályosan odapréselte a dróthálóhoz, ami több hámsérülést is okozott. Elképzelhető, hogy Nóri ismerte gyilkosát, hiszen az erőszak helyszínéig nem voltak durva nyomok a földön. Márpedig ha ellenkezett volna, a megtalálás helyszínére csak odavonszolni tudta volna a lányt a brutális elkövető.
Az sem kizárt egyenlőre, hogy többen voltak az elkövetők" - folytatta a rendőr, aki azt is elárulta, lemeztelenítette az erőszak előtt Nórit gyilkosa, eközben feltehetőleg magánál volt még a lány.

2009. június 26. | 10:21

Elfogták a kiskunlacházi brutális gyilkosság gyanúsítottját

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették az információt, miszerint pénteken hajnalban elfogták Kiskunlacházán a brutális gyilkosság gyanúsítottját, egy helybeli férfit. A hírügynökség információi szerint egyetlen gyanúsított elfogásáról van szó, holott korábban nyilvánvalónak tűnt, az erőszakot többen követték el a 14 éves gyermeklányon. Az elfogás körülményeiről egyelőre nem ad információt a rendőrség.

2009. június 26. | 10:49

Huszonöt éves helybeli férfit gyanúsítanak a kiskunlacházi brutális gyilkossággal

A 25 éves férfi eddig azért nem került a nyomozók látókörébe, mert kívül esett azon a körön, akik az eset éjszakáján a gyilkosság helyszínének közelében szórakoztak. A férfit péntekre virradó éjjel, kiskunlacházi lakásán fogták el. A nyomozók a lakásban a kora reggeli órákig végeztek az elfogást követően házkutatást. Egyelőre nem ismert, milyen bizonyítékok állnak a rendőrség rendelkezésére, ha DNS-mintát vettek a férfitól, azt csak korábban, titokban tehették meg, hiszen az elfogás óta eltelt idő kevés a teszt kiértékeléséhez.

2009. június 26. | 16:07 | Frissítve: 2009. június 26. | 17:55

Vallott a kiskunlacházi gyilkos! Újabb részletek!

a faluban azt beszélik, hogy József a buli után leütötte Nórit, majd elvitte magához, és a házban ölte meg a lányt. Ezután pedig néhány barátja és a barátnője segített másnap, sötétedés után kivinni az erdőbe a holttestet. "Még meleg volt, amikor megtalálták" - ismertette a településen elterjedt pletykát a hölgy.

Egy polgárőr részben megerősítette ezt az információt, mint mondja, tudomása szerint öt embert gyanúsítanak a gyilkossággal összefüggésben. Ez a verzió egyébként azért életszerű, mert, mint ismert, az apa egész nap kereste Nórit, többször elsétált a helyszín mellett, mégis csak délután találták meg a lányt. József pedig egy utcányira lakik attól az erdőtől, ahol végül ráleltek a holttestre.
A részletekről Papp Péter ezredes közölte:
Végül egy fás-bokros telken bukkantak rá a holttestére, ám a nyomozók már akkor tudták, hogy az elkövető ismerhette a fiatal lányt. A helyszíni szemle során jó néhány használható DNS-mintát, ondómaradványt, idegen fanszőrzetet, valamint cigarettacsikket is találtak. Utóbbiak között volt egy véres, törött darab is, amelyből később azt állapíthatták meg, hogy a szörnyű tettet a helyszínen követték el.
A nyomozás során ennek ellenére számtalan nehézségbe ütköztek, hiszen az esetnek például nem volt sem szem-, sem pedig fültanúja. A múlt hét folyamán aztán már egyre szűkíteni tudták a kört, s ekkor hallgatták ki P. Józsefet is, aki már akkor feltűnt a rendőröknek, hiszen a talált fanszőrzet alapján tudták, hogy egy viszonylag fehér bőrű, szőkés vagy vöröses férfit kell keresniük. Június 25-én aztán a szakértők értesítették őket, hogy a helyszínen talált minták egyeznek a P. Józseftől vettekkel.

2009. június 26. | 17:14

Kiskunlacházi gyilkosság: DNS-e buktatta le a brutális gyilkost!

A DNS-minta alapján sikerült azonosítani a tavaly novemberben elkövetett brutális kiskunlacházi gyilkosság elkövetőjét - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztató keretében Ármos Sándor dandártábornok.
A vezető elmondta: csütörtökön vették őrizetbe a helyi lakosú, 25 éves P. Józsefet, aki előbb megerőszakolta, majd megfojtotta a 14 éves H. Nórát. A bizonyítékok feltárása után a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, akit a mai napon előzetes letartóztatásba helyeztek

Kiskunlacházi rémtett: lezárták a nyomozást

Lezárta a kiskunlacházi gyilkosság nyomozását a rendőrség. A nyomozó hatóság a jövő héten továbbítja a vádemelési javaslatot az ügyészségre, amely ezt követően 60 napon belül vádat emel.
P. Józsefet már nemcsak emberöléssel, hanem erőszakos közösüléssel is gyanúsítják. A 14 éves lány kabátján ugyanis a férfitól származó ondónyomokat találtak, és a korábbi szakértői vélemény is azt állapította meg, hogy Horák Nórát megerőszakolták. A férfi elismerte, hogy befogta a 14 éves lány száját, ami miatt a sértett megfulladhatott, azonban tagadta azt, hogy erőszakos aktusra kényszerítette. A védelem ezért panasszal él a módosított gyanúsítással szemben. A férfi a gyanú szerint még 2008 novemberében, Kiskunlacházán egy parkban ölte meg fiatal áldozatát, aki a diszkóból ment hazafelé.

Hír TV
 

Megjegyzésem: a legújabb hír szerint P.J. ismét módosított vallomásán, ezek szerint az igaz, hogy ő Horák Nóra hozzájárulásával nemileg közösült a lánnyal, de nem ölte meg, hanem az együttlét után a helyszínen hagyta (hajnalni 3-4 óra tájban), és aztán azok ölték meg, akik véletlenül arra tévedtek (személyük jelenleg nem ismert, de hogy arra jártak, azt a helyszínen talált és ismeretlen DNS-sel szennyezett cigarettacsikkek is bizonyítják).

Ennek alapján, mivel az, hogy valóban P. J. ölte volna meg Horák Nórát, nem bizonyítható, P.J-t csak a nemi közösülésért lehetne felelősségre vonni, s azt a nagyon humánus magyar jogszabályok csupán mintegy tíz évi börtönnel büntetik, amit jó magaviselet esetén harmadolni lehet. (De ez is problémás helyzet, mivel tényleg nem bizonyítható, hogy erőszakoskodott-e P.J. - állítása szerint ugyanis H. Nóra önként és dalolva ment bele a játékba, amely után valahogyan és valaki vagy valakik által megölődött).

De az is elképzelhető, hogy P.J-t felmentik, hiszen ő nem erőszakosan közösült, hanem a másik fél beleegyezésével, amit az a cigarettacsikk is bizonyít, amelyen H. Nóra nyálát, vagyis DNS maradványát találták meg. Ebben az esetben, mivel nem bizonyítható a gyilkosság ténye. P.J-t nincs is miért bíróság elé állítani.

Valamiképpen ezt a logikát látszik bizonyítani egy másik ügy is: miként a tv adásokból kiolvasható, Marian Cozmát nem ölte meg senki, hanem - mint ezt én már annak idején megírtam - megölődött. Akiket ugyanis ezzel próbálnak vádolni, mélységesen elzárkóznak az ilyen brutális tett bevallása és felvállalása elől. Azt is tényként közölte a Hír TV - és a röviden nyiltakozó Sz. Iván ezt meg is erősítette -, hogy a Veszprém Megyei Ügyészség egyik ügyésze ellen eljárás indult rasszista megnyilatkozása miatt. Remélem alaposan elítélik az illetőt, Sz. Ivántól pedig elnézést kérnek az eddigi fogvatartás miatt. De csak módjával, hiszen mint látható volt, a börtönben Sz. Iván alaposan meghízott és élve személyiségi jogaival, szép és mutatós szakállat is növesztett.

A magam részéről nem tartom túl jó megoldásnak, ha egy ügyész cigányozik, bár ebben az esetben mintha ez nem is volna annyira indokolatlan. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy ilyen jó koszton tartják a rabokat, ennyire nyugodt légkörben élnek és abszolut bizakodással tekintenek a jövőbe.

Ez utóbbi állapot P. Józsefre is jellemező, s aki esetleg nyugtalankodott, azt éppen a pest-megyei rendőrség egyik illetékese nyugtatta meg, amikor az egyik nyilatkozatban elmondta, hogy P. J. - hála a jó istennek - jól alszik, jól eszik és teljesen nyugodtan viselkedik.

Bár ilyen problémamentes lehetne a mi életünk is, akik állítólag szabadlábon vagyunk, az égvilágon senkinek nem ártottunk, ám adott esetben nincs mit ennünk, nincs hol aludnunk és megfagyunk a szabad ég alatt vagy éppen a saját lakásunkban.

Mert lássuk be, a demokráciának is vannak előnyei a jók számára: úgy fordulnak fel, ahogy jólesik nekik, és ebbe senki nem avatkozhat bele, míg aki rab, azt rendszeresen vizsgálja az orvos, biztosítva van a mindennapi betevője, a fűtött, örzött körlete, szabadidejének hasznos eltöltése (sport, tévézés stb. stb.).

Normális ez így? Normális dolog, hogy az állam javarészt azokat bünteti (lásd pl. a budapesti 30 ezer hajléktalan sorsát), akik csak abban vétkesek, hogy élnek és ez az ország a hazájuk??!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr571713332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása