HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Horák Nóra a Kékfényben

2010.02.08. 20:51 asperjangyorgy

A Kékfény 2010. február 8-i adásában foglalkozott H. Nóra - ahogyan azt a rendőrök mondják - megerőszakolásának és megölésének ügyével.

Régóta rágjuk ezt a gittet.

Nekem az a véleményem, hogy a rendőrség egyszer már vehetné magának azt a fáradságot, hogy valami életszerű változattal áll elő.

Nem én találom ki, a Kékfényben mondták, hogy "megtalálták H. Nóra meztelen holttestét".

Ezt a kommentár mondta.

A rendőrség semmi ilyet nem állított.

Valóban meztelen volt H. Nóra?

Le volt csupaszítva?

Jó lett volna, ha ezt a nyomozás vezetőjének a szájából hallhattuk volna.

Mert akkor most feltehetnénk a kérdést: ha igen, még életében vagy holtában csupaszította le, aki lecsupaszította? És ha lecsupaszította, akkor hol vannak a ruhadarabok?

Én a magam részéről, de ez szigorúan csak vélemény, azt a változatot, amit a rendőrség előadott, egyáltalán nem hiszem el.

Azt a hülyegyerekeknek szóló kijelentést sem, amit a védőügyvéd mondott, vagyis a tettes véletlenül vitte el H. Nóra táskáját. Jaj, ügyvédnő kérem! És véletlenül vette le a nyakáról az aranyláncot? Véletlenül vette ki a füléből a fülbevalót? Véletlenül húzta le a gyűrűt az ujjáról?

Édes istenem, H. Nórával azon az éjszakán minden véletlenül történt?

Mert mint kiderült, P. J. véletlenül ölte meg, és természetesen véletlenül sem erőszakolta meg, ezt ott a novemberi, hajnali hidegben, lecsupaszítva maga H. Nóra akarta és szorgalmazta. (Lásd a cigarettacsikket. Biztos, hogy ez az egész kardinális bizonyíték úgy és csak úgy kerülhetett oda, ahogyan a rendőrség interpretálja???!!!)

Szerintem egyre hülyébbnek néznek bennünket.

És egyre nyilvánvalóbbnak látszik, hogy ezt P. J. - mivel semmi sem bizonyítható tanúval (haha!!), akárcsak a Cozma ügyben - megússza maximum 10-15 évvel. Csodálkoznék, ha egyszer, véletlenül és kivételesen a magyar igazságszolgáltatás - de ez is szogorúan csak a véleményem - az áldozat oldalára állna, az áldozat oldalára, akinek kegyeleti jogait a szülők mélységesen mély fájdalmukba temették. Olyan mélyre és olyan gondosan, hogy egy külső szemlélő - bár nem így van - azt is gondolhatná, hogy ez részükről már jószerivel közöny.

 

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr691740461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2010.02.08. 23:10:58

Nekem az "tetszett" a legjobban, hogy azért nem találtak rá Pocsaira olyan sokáig, mert a lakosság - a polgármesterrel az élen - félrevezette szegényeket azzal, hogy cigányokra gyanakodtak és egy árva szót sem mondtak arról, hogy a közelben lakik egy gyanús alak, aki esetleg elkövethette ezt a tettet. :(

asperjangyorgy 2010.02.09. 08:57:08

Kedves Dyen, ez valóban példaértékűen ostoba kijelentés volt.
És akkor megemlítek egy másikat is:
A RENDŐR URAK A SAJÁT ÉS KIZÁRÓLAGOS SZÁJUKKAL AZT MONDTÁK, HOGY P. J. A HAVERJAINAK, AKIKKEL AZ ESTE EGYÜTT MULATOZOTT, KIJELENTETTE: AZON AZ ESTÉN MINDENÁRON, TETSZENEK HALLANI? - MINDENÁRON!!! KÖZÖSÜLNI FOG. AMIKOR MEGTÖRTÉNT EZ A "MINDENÁRON" VALÓ KÖZÖSÜLÉS, AMELY MINT TUDJUK, P. J. LAKÁSA KÖZELÉBEN VÉGZŐDÖTT TRAGÉDIÁVAL, HOGY-HOGY NEM JUTOTT EGYIK HAVERNEK SE AZ ESZÉBE, HOGY EZ A "MINDENÁRON" VALÓ KÖZÖSÜLÉS ESETLEG JÓZSEFÜNKHÖZ KAPCSOLÓDIK ÉS MIÉRT NEM JELENTETTÉK MÁR MÁSNAP, HOGY VAN NEKÜNK EGY HAVERUNK ÉS MIELŐTT ELVÁLTUNK TŐLE AZ ÉJSZAKA, KEVÉSSEL A TRAGÉDIA ELŐTT, EZ ÉS EZ TÖRTÉNT? MIÉRT? TESSÉK MONDANI, MIÉRT NEM JELENTETTÉK EZT A "JÓPOFA" KIJELENTÉST, ILL. BEJELENTÉST? MIÉRT? AZÉRT MERT... ÉS INNEN NEM FOLYTATOM, MERT ERRE, HA LOGIKUSAN GONDOLKODUNK, EGYFÉLE FRAPPÁNS ÉS TALÁN AZ IGAZSÁGHOZ NAGYON IS KÖZEL ESŐ VÁLASZ LEHETSÉGES... DE NEM AKAROK A RENDŐRSÉG ÁLDOZATA LENNI, ÁRTATLANUL. MERT TAPASZTALATOM SZERINT AZ ÁRTATLANOKRA A RENDŐRSÉG ÉS A BÍRÓSÁG GYORSAN RÁSZÁLL, MERT AZOKAT LEHET A LEGKÖNNYEBBEN ELKASZÁLNI. ENGEM MÁR ELKASZÁLTAK EGÉSZ ÉLETEMRE, KÖSZÖNÖM, ÉN A TOVÁBBIAKBAN NEM KÉREK BELŐLE.

rugach 2010.02.09. 09:37:04

Teljesen egyetértek önnel Asperján úr.
Egyébként az is érdekes,hogy arra a bizonyos csikkre,melyet állítólag Nóri szívott el a későbbi tetthelyen,arra még a mai napig sem tudtak magyarázatot adni,hogy miként került oda.
Szóval akárhogy is akarja lezárni nagy sietséggel a rendőrség ezt az ügyet,még mindig sok a fehér folt.
Sajnos nekem még mindig az a gyanúm,hogy a rendőrség egyszerűen nem akarja elkapni a bűnösöket.:(
A másik pedig.Az is elhangzott a filmben,hogy több cigány család is elköltözött a községből.Vajon miért? Mert nem hiszem,hogy a polgármester kijelentésétől szartak volna be ennyire,hiszen ha nem lett volna vaj a fejükön,akkor nem is kellett volna attól tartaniuk,hogy baj éri őket.

rugach 2010.02.09. 09:47:46

Ajánlom mindenkinek,a Háború a nemzet ellen című filmet. Nézzétek meg és talán találtok arra is magyarázatot,hogy miért is olyan a magyar politika és a rendőrség,amilyen.
Az Urániában játszák,de úgy tudom van olyan hely itt a neten,ahonnan letölthető.

rugach 2010.02.09. 11:34:59

@Dyen: Köszi Dyen,szuper vagy.:)

Csillagocskám 2010.02.09. 12:04:53

"CSekély fokú erőszakra utaló elváltozások"?????
Úristen!

rugach 2010.02.09. 12:37:56

@Csillagocskám: Na ja. Ez kb.olyan mint a "gyerekcsíny".

Dyen 2010.02.09. 16:10:57

@Dyen: most látom, hogy már nem nézhető meg a teljes film ezeken a link-eken :( a teljes négy rész majdnem öt órás volt.

rugach 2010.02.09. 16:12:45

Szemetek.Ennek így nincs sok értelme:(

FairyFeller 2010.02.09. 20:34:41

Köszönet Dyen-nek a Kékfény tegnapi felvételének megkereséséért!

A tegnapi Kékfényben -többek közt- az alábbiak hangzottak el (pontosan idézem):

"A boncolás során, amit próbáltunk rögzíteni...ott sikerült...'egy ilyen csekély fokú', de erőszakra utaló elváltozásokat találni a Horák Nóra holttestén, ami egyértelműen arra utalt, hogy megerőszakolták a kislányt és utána megfojtották. - Csapi Balázs, bűnügyi osztályvezető

***

"Nem mondták, hogy hát figyeljünk oda erre a 'Józsi gyerekre', érdemes volna vele beszélgetni, mert a 'Józsi gyerek' az nem tartozott abba az elkövetői körbe, nem tartozott abba az ideába, amit a település vezetése megfogalmazott a helyi lakosok számára. Magyarul, hogy a roma kisebbség között kell keresnünk az elkövetőt." - Papp Péter, PMRFK bűnügyi igazgatója

***

Az ATV műsorában hangzott el P. József elfogását követő napokban [ a felvétel ma is megtekinthető -> atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html ]:

"...nagyon sok olyan ember merült föl, aki agresszív, a hölgyekkel furcsán viselkedő, és egy ilyen társaság...van egy úriember, akiről azt mondták, hogy a lányát megerőszakolta...ennek az úriembernek a fián, annak a barátján keresztül jutottunk el az elkövetőhöz" - Niedermüller Zsolt, alezredes, Zsótér Ferenc kollégájával együtt vezette a nyomozást

ELLENTMONDÁSOK:

A nyomozás első napjaiban rengeteg nyomról és gyors eredményről beszéltek a nyomozók, így nem tartották szükségesnek nyomravezetői díj felajánlását (maga Papp Péter nyilatkozott erről...). Talán a 'Józsi gyerek' "társasága", a "baráti" feladták volna őt, azon gyanú alapján, amelyet UTÓLAG a nyomozóknak közöltek...?

A tegnapi Kékfényben mégis úgy jellemezték a helyszínt: "nyomszegény"...

Egymásnak mondanak ellent az állításaik. És jól tudjuk, nem ez az első alkalom.

Nóra légzőcsövének eltörését, a hátán való sérüléseket már hivatalosan is elismerték. Ezek persze még mindig csak töredékei a sérülések valódi mértékéről szóló híreszteléseknek, amelyek szerint bestiális és barbár erőszak áldozata lett Nóra.

A nejlonzsákról Nóra fején a helyi polgárőr vezető, Plathy Miklós nyilatkozott, aki az édesapával együtt találta meg Nóra holttestét.
Erről sem beszéltek a tegnapi fentebb idézett bűnügyi magazinban.

A cigarettacsikk pedig újabb rejtély (miként az is, miért nem vittek nyomkereső kutyát a helyszínre - mint az ismeretes, a közelmúltban barbár kegyetlenséggel meggyilkolt idős oroszláni férfi 800 méterre lakó gyilkosaihoz - egy 19 éves, egy 18 éves fiúhoz, egy 18 éves terhes lányhoz és egy 13 éves lányhoz- nyomkereső kutya segítségével jutottak el a nyomozók, mindössze 17 óra leforgása alatt...

Úgy gondolom, hogy a korszerű laboratóriumi módszerekkel kideríthető az, hogy a cigarettát Nóra elszívta e, avagy csupán a szájához tették, és más szívta el előtte...

Az ügy még mindig gyanús, és fogadni mernék rá, hogy szolgálni fog még meglepetésekkel. Azért gyanítom ezt az ügyet nyomon követőek legnagyobb részével egyetemben, mert még mindig túl sok a sötét, meg nem magyarázott részlet, túl sok a megválaszolatlan kérdés és túl sok és túl gyanúsak a hivatalos forrásból származó ellentmondás.

FairyFeller 2010.02.09. 21:35:15

Dyen külön bejegyzésben ajánlott szemelvényei közül kerestem rá a következő, avagy "újabb fél-hivatalos" információkra - 1 hónappal P. letartóztatását megelőzendően:

[STOP, 2009. május 22.]

...
"Egy szexuális bűncselekmény helyszínén általában fele annyi nyom sincsen, mint amennyit tavaly november 23-án hagyott H. Nóri gyilkosa. A fanszőrzettől a testváladékon át a lábnyomokig minden bűnözői "névjegyet" ott hagyott, ennek ellenére nyoma sincs a tettesnek. A talajban talált nyomok mélysége hozzávetőlegesen megmutatja, milyen súlyú az elkövető. A szakemberek szerint a rendőrség birtokában lévő DNS minták semmi másra nem alkalmasak, mint azonosításra. A DNS kutatások még nem elég fejlettek ahhoz, hogy azokból egyéb információkat szűrhessenek le, mint például kor, betegségek vagy akár külső jellemzők (hajszín stb.). „Az eddig levett 120 darab DNS minta nagy részét kielemezték, de nagyjából 50-60 minta eredményére még várunk. Elképzelhető, hogy köztük van a gyilkosé is. Ez rövid időn belül ki fog derülni" - árulta el a STOPnak az ügyben illetékes egyik rendőrtiszt, aki hozzátette, az egyre tágított kutatási terület lassan eléri Budapestet is, ahol megáll a tudományuk. Amint azt a zsaru elárulta, a gyilkos a kerítéshez nyomta áldozatát, annak nyomait megtalálták a holttesten. A tinit szabályosan odapréselte a dróthálóhoz, ami több hámsérülést is okozott. Elképzelhető, hogy Nóri ismerte gyilkosát, hiszen az erőszak helyszínéig nem voltak durva nyomok a földön. Márpedig ha ellenkezett volna, a megtalálás helyszínére csak odavonszolni tudta volna a lányt a brutális elkövető. „Voltak olyan személyek, akik a meghallgatásuk során gyanússá váltak, már-már azt gondoltuk, megvan a tettes, de a DNS tisztázta őket. Az sem kizárt egyenlőre, hogy többen voltak az elkövetők" - folytatta a rendőr, aki azt is elárulta, lemeztelenítette az erőszak előtt Nórit gyilkosa, eközben feltehetőleg magánál volt még a lány. A bűnös valószínűleg még nem adta ki titkát senkinek, ezért volt hatástalan a 10 millió forintos nyomravezetői díj." (...)

-> www.stop.hu/articles/article.php?id=495617

***

...
"...az ügyben illetékes egyik rendőrtiszt...elárulta, a gyilkos a kerítéshez nyomta áldozatát, annak nyomait megtalálták a holttesten. A tinit szabályosan odapréselte a dróthálóhoz, ami több hámsérülést is okozott." (...)

"Csekély sérülések"? Egy újabb részlet, amelyet érdemes volna tisztázni...

...
"Elképzelhető, hogy Nóri ismerte gyilkosát, hiszen az erőszak helyszínéig nem voltak durva nyomok a földön. Márpedig ha ellenkezett volna, a megtalálás helyszínére csak odavonszolni tudta volna a lányt a brutális elkövető." (...)

Valóban ment volna be Nóra az erdőbe...?

Kétlem! A támadójánál/támadóinál kényszerítő, eszköznek, akár fegyvernek kellett lennie. Na megy egy erős nejlonzsáknak!

...
„Az sem kizárt egyenlőre, hogy többen voltak az elkövetők" (...)

Valamelyik szóvivő, akkor miért állította azt később, hogy a "helyszín beszélt", csupán egy elkövetőt feltételeztek...? Korábban ugyanis több elkövetőről beszéltek, Répás József, polgármesternek is.

...
"...lemeztelenítette az erőszak előtt Nórit gyilkosa, eközben feltehetőleg magánál volt még a lány." (...)

Mégis hogyan meztelenítette le egyedül, úgy hogy magánál volt Nóra? Vagy -többen- lefogták, vagy fegyverrel kényszerítették (esetleg többen). Egyedül, fegyver, megfélemlítés nélkül nem tudta volna levenni róla a ruháit.

...
"A bűnös valószínűleg még nem adta ki titkát senkinek, ezért volt hatástalan a 10 millió forintos nyomravezetői díj." (...)

1 millió az Önkormányzattól +10 millió a hatóságoktól. 11 millió forintért nem érte volna mag Pocsai "társaságának" (akikről vajmi keveset tudunk, azt sem hivatalos információkból. Nos részemről csupán néhány "jellemzőt" hallottam már róluk, több forrásból... Többek közt: igen. Pontosan. Azt!...), hogy feladják őt...? Hogy elmondják a Rendőrsgének: "a 150 méterre élő Józsi gyerek -véletlenül- éppen a gyilkosság éjszakáján arról beszélt, hogy valakit "el fog kapni"...? Miért nem beszéltek róla. Nyilvánvalóan ki tudták következtetni, hogy Pocsainak köze lehetett az esethez. Hacsak nem ők maguk is benne voltak... Én leginkább ezt gondolom. És mivel az ominózus, titokzatos társaság "olyan", amilyen: így szóba sem kerülhetnek -ebben a szimbolikus, politikai jelentőségű ügyben- a gyanúsítottak kontextusában.

Na én például ezekre várnék hivatalos és korrekt válaszokat. És gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

Msx 2010.02.10. 21:02:08

Szép estét !
Szeretnék pár dolgot leírni, amiről személyesen tudok:
1. P.J. apja, anyja masszív alkoholisták voltak, a környék kocsmáiban törzsvendégek, abba is haltak bele !!
P.J. folytatta a családi hagyományt, a szomszédok szerint főleg kisebbségi barátaival, ivott amennyit csak bírt.
2. Szinte mindenki azt mondja róla, hogy pár deszkája laza, vagyis nem 100-as agyilag.
3. Januárban újabb rendőrségi kihallgatása volt Nórika barátainak, barátnőinek, tőlük tudom.
4. Senki nem hiszi azt a mesét, hogy P.J. egyedül követte volna el a gyilkosságot, sőt még azt sem, hogy ő volt, inkább szerencsétlen flótásnak tartják.
5. Szóbeszéd utján még van pár dolog ami talán érdekes, de előbb szeretnék utána nézni a községben, utána írok.
Egyelőre ennyi !

asperjangyorgy 2010.02.10. 22:03:01

MSX!
Ezek rendkívül fontos információk. Ezekre vártunk eddig, és most végre valaki, aki konkrét dolgokat ír.
Kérem, hogy a további, ellenőrzött információit is ossza meg velünk, ugyanis mi sem hisszük, hogy ez az ügy olyan egyszerű, mint ahogy azt a rendőrség mokkás kanállal a szánkba szeretné eröltetni.
Ennek a törekvésben a megkérdőjelezésében a maga által ellenőrzött és ide megírt információk nagyon sokat jelenthetnek - valamennyiünknek. Üdvözli: Asperján György (és köszönöm)

Volfram Attila 2010.02.11. 14:45:34

Így igaz- és most már én kíváncsi lettem/vagyok az új fejleményekre!
Ahogy a múltkor is írtam, az utóbbi időben nagyon felgyorsultak az események ezzel a vádemeléssel és úgy érzem, hogy a rendőrség már nagyon de nagyon meg akar szabadulni ettől az ügytől!

HAJRÁ MSX !!!!!!!!!!!!!!

rugach 2010.02.17. 09:36:48

Megöltek egy kis libapásztort. Égre kiált a régi vád,
úgy ölték meg Solymosi Esztert, mint egy tokos, pihés libát,
mint egy síró galambfiókot,
szûz juhocskát Húsvét elõtt...
Valami vérengzõ bolondok
úgy fogták el és ölték meg õt,
a nótás ajkú kis magyar lányt, valami vérengzõ vadak,
vademberek...Elfolyt a vére, mint egy párás piros patak.

Ítélt a bíró, félkegyelmû képzelõdõ a szemtanú,
alaptalan a vád, a vérvád...a hátborzongató gyanú...
Ítélt a bíró; elmehetnek a reszketõ kaftánosok;
nem ölték meg Solymosi Esztert, nem bûnösök, nem gyilkosok.
Nem sütöttek húsvéti ostyát embervérrel.
Ország-világ tudja meg, hogy gyermekijesztõ dajkamese a vér, a vád.

Ítélt a bíró s fellélegzett a zsidóság, az "üldözött",
de terjed a "mese", a "vakhit" a szegény magyar nép között.
Zengett a dal s a vérpatakból vérfolyó gyúlt és hömpölyög,
tenger, vértenger gyûlt belõle mérhetetlen mély és örök,
mint Jézus vére, a világot megváltó Istenemberé.
Az Õ vére a legyalázott szegény Solymosi Eszteré!

Minden kiontott ártatlan vér, minden magyar vér, ami folyt,
párolgott és virult belõle idegen trón, élõsdi bolt,
minden kiontott ártatlan vér, harctéren ontott hõsi vér,
és munkában csorgott verejték, és megrabolt bér és babér,
az én vérem is, az Anyámé, a régi libapásztoré,
az Õ vére s a legyalázott szegény Solymosi Eszteré.

Égre kiáltom akkor is ha, élettel és vérrel tilos,
leírom akkor is, ha rögtön lángot vet a szûz papíros.

Beh piros vagy Solymosi Eszter kiontott vére s beh meleg...
Hajnalt festek a magyar égre és felkelõ Napot veled,
hogy ne vesszen kárba a vérünk, s emléked árva hajadon.
Solymosi Eszter árva népét ébressze bátran, szabadon.

1937. Erdélyi József

FairyFeller 2010.02.17. 20:55:58

@rugach: Nagyon találó, nagyon kifejező ez a vers. Engem nagyon meghatott!

És nagyon is illik ide, de nem csak ide és itt, nem csak most, hanem mindenhol, mindenkor.

Solymosi Eszter és Horák Nóra örök szimbólumai lesznek az "áldozatoknak". Az elkövetők minden esetben barbár szörnyetegek, maga a gonosz.

Féljenek az erőszakot tevők, a tolvajok, a gyilkosok! Meg fog történni az, amitől a legjobban tartanak: lelepleződnek! Ez okozza majd vesztüket, ez okozza a gonosz vesztét is.

Az igazságért, a méltányosságért!

rugach 2010.02.18. 10:02:32

@FairyFeller: Örülök,hogy neked is tetszik ez a vers,és én is pont ezért tettem ide,mert párhuzamot látok Solymosi Eszter és Horák Nóri meggyilkolása között.

Msx 2010.02.19. 17:39:09

Üdv Mindenkinek!

A nagyközség pletyka helyeit körbe érdeklődve :))
fodrász, bolt, hentes...mindenhol azt hallottam, hogy senki nem hiszi, hogy P.J. egyedül követte volna el a büncselekményt. A családhoz közel álló ismerősöm szerint, 40 évre titkosították a tanúvallomásokat ! (?) Ezt a 40 évet, azért nem kérdőjeleztem meg és írtam le, mert közvetlen információ és miért "hazudna" hülyeséget ?? Szóval a kisegítő iskolába járt (ahol majdnem 100 %-ban a kisebbséghez tartozó gyerekek járnak )P. J. -ról mindenki azt gondolja, belekeverték vagy megfenyegették, de egyedül nem csinálhatta, hogy a kerítésnek nyomja, közben levetkőzteti és megerőszakolja egyedül. Nem egy erőtlen kislánnyal állt szembe, hanem egy egészséges, sportos fiatal nővel ! Egyébként tudja valaki, hova lettek a Nórika ruhái ?? Arról senki nem tud !?

Msx 2010.02.19. 17:50:17

A községben decemberben felszereltek 5 db infra-kamerát. A két végéhez és a központi helyekre. Január 10.-e óta működnek is, nagyon remélem, hogy a lopások, betörések száma rohamosan csökkenni fog, illetve könnyebben meglesznek a bűnelkövetők. A Dunapart miatt is , még 6 db kamera felszerelését tervezik !! Teljes megfigyelés alatt lesz minden, de ha ez kell a nyugalom miatt, azt gondolom legyen !! Talán így vissza tér az emberek biztonság érzete, nyugalma.
Felejteni sosem fog senki, hiszen Nórika megtalálásának helyén a kőtábla ott van......:((

rugach 2010.02.19. 21:57:32

Jövő pénteken,február 26.-án lenne 16-éves Nóri
Én mindenképpen ki fogok menni hozzá a temetőbe.

szani78 2010.02.26. 15:29:58

Eljött a nap! Ma lenne a Kicsilány 16 éves!
horaknoriemlekere.mlap.hu/
Felkértem az egyik kiváló helyi együttest a K-Pax Band-et, hogy írjanak Nóri részére egy emlékdalt, amely a honlap másik háttérzenéje lesz Sztankay Művész Úr számán kívül.(az együttesről a honlapon lehet olvasni)
Áprilisban elkészül, ha minden igaz!Mindenkinek békés estét!Asperján Úrnak Külön üdvözletem!
Szani

FairyFeller 2010.02.26. 16:12:14

@Msx: Kedves Msx!

Azt hiszem mi már találkoztunk egy másik fórumon és ha annyit elárulok, én írtam Neked és kértelek meg privátban, mint helyi lakost, a helyzet beavatottabb ismerőjét, hogy írj ide Asperján úr blogjára. Először is hálásan köszönöm, hogy megtetted. Sok mindent segítettél megérteni mára, erre a napra.

Horák Nóra ma lenne 16 éves, identitásában egy gyermek felnőtt. Ettől fosztották meg életének egyik legvidámabb szakaszában a gonosz elkövetők.

Mert már sok mindent tudunk. Tudjuk, hogy a gyanúsított beszélt -aznap éjjel a dunavarsányi Mexicana discoban vele együtt mulató- "társainak" arról, hogy meg fog támadni egy nőt. A hivatalos verzió (Kékfény) szerint ezt többször is hangsúlyozta. Tudjuk, hogy megtörtént az aljas támadás, a bestiális gyilkosság, méghozzá a gyanúsított lakásának közvetlen közelében. A "társai" MINDENKÉPPEN tudták, hogy P. József benne volt e (avagy sem), MINDEN ESETRE tudták, hogy köze lehet az esethez. Miért nem szóltak a rendőröknek...? Talán ők is benne voltak...? Talán nem akarták bajba hozni a "barátjukat"...? Később 1 millió forintot felajánlott az Önkormányzat a nyomra vezetőnek, majd a Rendőrség újabb 10 milliót. 11 millióért nem érte volna meg nekik "beköpni" P. Józsefet...? Pár napja Debrecenben a két idős embert, egy asszonyt és egy férfit összesen 300 ezer forint értékű pénzért, és értéktárgyakért gyilkolt meg egy a börtönből a közelmúltban szabadult rémes szörnyeteg, vagy ahogy találóan írni szokás: "véglény". 2 embert 300 ezer forintért! A 76 éves asszonyt feldarabolta és különböző szemetesekbe rejtette. Azóta sem találták meg!
A pénzt alkoholra és játékgépekre költötte. Természetesen az ügyet meglehetősen elhallgatják, lévén kampányidőszak... Egy másik bejegyzés alatt hivatkoztam erre.
P. József és társai alkoholisták (nem kizárt, hogy esetenként kábítószeresek) voltak. Az ilyen embereknek semmi sem szent, talán egyedül a pénz. És azt akarják bemesélni nekünk, hogy az -ÁRTATLAN- társai nem jelentették fel őt 11 millió forintért, miközben BIZTOSAK LEHETTEK BENNE tudták, hogy P. követte el a gyilkosságot...? OLYANNYIRA BIZTOSAK LEHETNEK MINDENBEN, HOGY TALÁN TÖBBET IS TUDNAK A GYANÚSÍTOTTNÁL!

Mindezt tudjuk. Többen voltak. Tudjuk a gyanúsított "baráti körének" a származását is. Tudjuk, hogy ezért bánik olyan titokzatosan a politika ezzel az erősen közvélemény formáló esettel. Tőled most már azt is tudjuk, hogy Nóra ismerősei, rokonai, barátai miért nem beszélnek. Biztosak lehetünk abban, hogy megtiltották nekik, megfenyegették őket. Tudjuk, hogy a politika van mindennek a hátterében. Tudjuk, hogy a politika akadályozza az igazság kiderülését. Tudjuk, hogy az igazság kiderülése egyetlen politika pártot erősítene, amely a jelenlegi hatalmi elitnek egyáltalán nem érdeke. Tudjuk, hogy kampányidőszak van...

***

Kedves Nóra, Te aki oda fent vagy, a Mennyországban, tudjuk hogy figyelsz minket, akiknek szemében Te ma 16 éves vagy és akiknek szívében soha nem halsz meg. Tudod, hogy sokat tudunk és tudod, hogy egyszer majd mindenki megtudja az igazságot a tragédiádról, amely által felnyitod az ostoba emberek szemét, megvilágítod a szívét és nem szeretnéd, ha bárkivel megtörténne hasonló.

A szeretteid, a barátaid nem beszélhetnek. De mi beszülünk és beszélni is fogunk érted és az igazságért, az ártatlan áldozatokért!

rugach 2010.02.28. 15:53:15

Tegnapelőtt kint voltam Lacházán,meglátogattam Nóri sírját,hisz akkor,26.-án volt 16 éves.Apjával is váltottam pár szót és biztosítottam affelől,hogy amennyire lehet együtt érzek velük.Azért csak "amennyire lehet" mert engem nem ért hasonló tragédia,mint őket.Vettem nórinak egy nagyon értékes mécsestartót,melyet odaadtam az apjának azzal,hogy mindig gyújtsanak egy mécsest benne,Nóri emlékére.
Apja -érthetően- nagyon szomorú volt,a sírás kerülgette.:(

rugach 2010.03.03. 09:14:32

Nem vagyok fajgyűlölő s nem vagyok erőszak párti!!!!!!!!!!

De ennek véget kell vetni!!!!!!!!
Nem mehet tovább ,hogy tétlenül nézzük ahogy fogyunk s hullunk s mindeközben azt
hangoztatva nincsen cigánybűnözés.

De van!! ha tetszik ha nem, ha elfogadjuk ha nem....

Továbbított....

cigányok Hétesen megölték az utolsó magyart

Ez a amit sosem fogtok látni a híradókban,

mert nem téma, és nem is létezik ugyebár....:

Ti pedig azért is küldjétek el mindenkinek- de

mindenkinek akinek csak tudjátok!!!!

a cigányok Hétesen megölték az utolsó magyart:

Ismét öltek: Belehalt sérüléseibe a cigányok által megvert 92 éves néni
A megvert, kifosztott, megalázott néni utolsó napjai...
Magyar sors 2010 "Magyar"országán

Az a 92 éves néni, akit néhány hete Ózdon, a Hétes telepen a cigányok megvertek, ma

sajnos belehalt a bántalmazásba.

Az ózdi Jobbik-alapszervezet és az ózdi gárdisták nevében ezúton szeretném kifejezni

őszinte részvétemet a néni családjának! - írja Kisgergely András képviselőjelölt, az ózdi Jobbik elnöke.

"Én nem bántok senkit, engem se bántanak" - mondta...

Csatlakozunk a részvétnyilvánításhoz, és várjuk, mi lesz a gyilkosok sorsa. Mit ér egy becsületben, munkában, tisztességben leélt élet, ha magyar.

És hogy mennek-e ki tüntetni az utcára a holoemlékmű-fényező, újjáéledő fasizmus ellen tüntető "civilek”.

Elítélik-e a cigányerőszakot politikusaink – vagy inkább törvényt hoznak a holokauszt-tagadás mintájára, hogy tilos legyen beszélni róla? A telepen ő volt az utolsó magyar. Nem jelent, nem üzen ez valamit mindnyájunknak?

És a legfontosabb kérdés: ki lesz a következő áldozatuk? És hány becsületes, ártatlan magyarnak kell még meghalni ahhoz, hogy véget vessünk a cigányterrorizmusnak? Mikor lesz már vége?!

FairyFeller 2010.03.03. 13:55:10

@rugach: Tudod, amit írtál az nem polkorrekt, de ez abszolút megérthető, és igaz: a szomorú valóság... :(

Nekem van egy olyan gyanúm, sejtésem, hogy a választások nagy meglepetéseket fognak okozni. 2/3os Fidesz győzelemről -szerintem legalább is- már régen nem aktuális beszélni, de azért abban bizakodom, hogy megesz a kormányképes Fidesz többség, még ha nem is teljhatalommal, így esetleg "rákényszerülhet" majd az egyébként nagyon helyénvaló és szimpatikus ígéreteinek a tettekre váltására is, a Jobbik által.
Talán valóban tesznek valamit, legalább a mindannyiunkat, a napjaink mindennapi áldozatait sújtó problémák ellenében, méghozzá hathatósan, ha tetszik radikálisan. Közbiztonság, létbiztonság, erkölcsi megújulás, igazságosság, elszámoltatás, méltányosság, a lakosság fogyatkozásának megállítása (a legutóbbi évben -becslések szerint- körül-belül 84 ezer gyermek született, amelyből csupán 32 ezer gyermeket szült magyar anya - ha így folytatódik 2030-ra már alig 7 milliósra fogyatkozik a magyarság ebben az országban, míg a lakosság kb. 9 milliós lesz...), ezek mind stratégiai kérdések, szemléletváltásra, más hozzáállásra lesz szükség.

Nem gyengén!

rugach 2010.03.03. 15:02:21

Feller.Én nem vagyok jobbik párti,ez egy cikk,amit kaptam és ide tettem.Nem is vettem észre,hogy a jobbikról is szó van itt:( Ezért elnézést kérek tőled és mindenkitől. Nem szeretem a Jobbikot,és csak remélni tudom,hogy meg lesz az a bizonyos 2/3-os Fidesz győzelem.A magyar ember soha nem volt szélsőséges,ezért idegen is tőle az amit a Jobbik tesz.A magyar mindig is befogadó nép volt.

Mégegyszer elnézést kérek!

FairyFeller 2010.03.03. 21:29:21

@rugach: Én kérek elnézést! Ne haragudj! Én nem találok semmi kivetnivalót abban, amit bemásoltál. SAJNOS ez ma nem számít polkorrektnek, ugye ez azt jelenti képletesen, hogy a politikusok erről jellemzően nem beszélnek, a szőnyeg alá söprik, mint oly sokszor kerülgetik a forró kását.
Igenis helyénvalónak tartom a tényeket közölni, éppen eleget tűrtünk és hallgattunk már, mindannyian. "A hatalom hallgat." - ahogy Répás József mondta a híressé vált beszédében, amelyben Kiskunlacházán túl az egész ország állapotáról beszélt. SAJNOS nem polkorrekt ma az igazság, nagyon-nagyon sok témakörben.
A JOBBIK pedig egy komoly demokratikus támogatást maga mellett tudó politikai párt (a "független szakértők" a meghirdetett programját nagyobbra értékelték, mint az MSZP-nek -> mitigernek.hu), amely minden bizonnyal a FIDESZ riválisa lesz a jövőben.
Azt hiszem, hogy a Jobbik mindenképpen jótékony hatással lesz majd a Fidesz népszerű ígéreteire, illetve azoknak a betartására. Radikális fellépésre van szükség, mert nagyon nagyok a bajok. Nem tartható többé ez az irány. A Titanic hajó nem süllyedt volna el, ha nem kormányozták volna egy jéghegynek, ha még idejében észlelték, tudatosították volna a problémát és megfelelőn kezelték volna, elkerülték volna a tragédiát.

Magyarország is egy ilyen irányba sodródik jelenleg. Ideje kormányozni!

wlady 2010.03.04. 11:50:36

Népszabadság online!
Vádirat H.Nóra haláláról!!

asperjangyorgy 2010.03.04. 15:30:03

Mint a vádiratban olvasható, az ittas állapotban lévő P. József a kora hajnali órákban Kiskunlacházán egy lakóházak melletti erdős területen megtámadta a diszkóból az unokatestvére lakásához igyekvő lányt.

Fenti részlet a Népszabadság online tudósításából van.
Csak mellesleg jegyzem meg: "erdős területen megtámadta a diszkóból..." - miközben helyesen úgy kellett volna fogalmazni, hogy a műúton az unokatestvéréhez tartó diáklányt P. József megtámadta, és valamiképpen - de feltélenül nyom nélkül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) - bevonszolta az "erdős területre", ahol fogalmunk sincs, hogy mi történt, leszámítva a nemi erőszakot és a gyilkosságot (ami viszont lehet, hogy nem is ott történt).
Ha a vádirat is ilyen alapos és körültekintő, akkor szépen néz ki ez az egész ügy. De jobb, ha befogjuk a szánkat!

FairyFeller 2010.03.05. 16:09:34

Az alábbi leírás újabb cáfolata az eddigi hivatalos állítások némelyikének. Engem -személy szerint- már nem lep meg. A Kékfényben Papp Péter még hangsúlyozta: "NINCS MÁS HELYSZÍN", minten az erdős részen belül történt, ahová "Nóra önként ment be", miközben "egy cigarettát is elszívott", miután összetalálkozott P. Józseffel a Kinizsi utca - Dobó István utcai kereszteződésben. Ezt úgy kell érteni, hogy előzőleg az utcán, -kvázi- az egyik helyi kocsma előtt (amely a törzshelye volt) vetkőztette le és erőszakolta meg...??!!!
Ezt sem tudom elképzelni! Még mindig nagyon zavaros, mi történt. Miért ködösítenek ennyire a helyszínnel (most már helyszínekkel!!!) kapcsolatosan...? Miért titkolóznak annyira P. József azon ismerőseiről, akik azon az éjjelen is vele voltak, akik -megint csak állítólag- nem vettek részt a rémtettben és akik -minden bizonnyal- hónapokig pontosan tudták, hogy P. Józsefnek - minden esetre- köze lehet az esethez, mivel aznap éjjel -megint csak állítólag- hangoztatta, hogy el fog kapni egy nőt, majd aznap éjjel egy lányt megöltek azon a helyen, amerre P.J. hazafelé tartott, kvázi ahol lakik és mégsem tettek feljelentést, még 11 millióért sem...??!!! Erősen kétlem, hogy igazat beszélnének! Nekem nagyon gyanúsak ezek az "ismerősök".

Minden esetre most "hivatalosan" (bár ez újabban szinte semmit nem jelent) beismerték a vádiraton keresztül, hogy a gyilkosság helyszíne és a "végső helyszín" nem azonos!

És akkor még fel sem tettük a kérdést: hol vetkőztette le, a ruhákkal mit csinált. Ezek szerint a rőzserakás mellé a holttestet cipelte, felemelte. A ruháit is összeszedte és odavitte? Vagy ha nem odavitte, akkor eltette emlékbe? Korábban voltak olyan híresztelések a településen, hogy a telefonját, a bugyiját és az ékszereit nem találták meg a helyszínen.

Engem ezek a részletek is érdekelnének! Pontosan melyik ruháját, értékét (pl. "véletlenül" a táskáját) vitték el, vagy találták meg, illetve hol találták meg.

És mi a helyzet az ismeretlen eredetű cigarettán talált DNS-kkel...?

Agyam elszáll!!!

Asperján úr a másik bejegyzése alatt a 2006-os gyilkossággal példálózik, ahol a rendőrségi vizsgálatok nem voltak képesek (vagy hajlandóak...) megállapítani, hogy többen is megerőszakolták M.Szabinát, mivel gyakorlatilag végig egyetlen gyanusított volt (akit bizonyítékok híján majdnem felmentettek)...

Várom a további hivatalos válaszokat a kérdéseimre. Gondolom sokan vagyunk így.

...
"...az ittas állapotban lévő P. József a kora hajnali órákban Kiskunlacházán egy lakóházak melletti erdős területen megtámadta a diszkóból az unokatestvére lakásához igyekvő lányt. Dulakodni kezdett vele, bántalmazta, majd ellenállását megtörve közösült vele. A férfi ezután - attól való félelmében, hogy H. Nóra leleplezi őt - megragadta a lány nyakát, s addig szorította, amíg az meg nem fulladt. Miután P. József észlelte, hogy a lány meghalt, a néhány méterre lévő erdőbe vonszolta őt egy gallyrakás mellé, majd magához vette a sértett táskáját és leszakított nyakláncait, s távozott a helyszínről - rögzíti a vádirat." (...)

FairyFeller 2010.03.16. 17:52:34

BRUTÁLIS GYILKOSSÁG TÉNYŐN

Egy újabb eset, amikor egy település nem tudja elképzelni, hogy a rendőrség megfelelően azonosította az elkövetőt.

...
"A kislányok hosszú szőke hajára emlékszik a legtöbb helyi abból a négyfős családból, akiket hétfőn találtak holtan tényői házukban...A helyszínelőket állítólag borzasztó látvány fogadta az épületben, és kedd délelőtt még a helyiek is csak találgattak a tragédia hátteréről..."Radikális változást a közbiztonságban is" - hirdeti egy szakadt papírlap Tényő egyik utcájának hirdetőtábláján, a települést azonban egészen hétfőig békés, nyugodt helynek tartották a helyiek is...Varga Gábor polgármester szerint nem jellemzőek a kisebb bűncselekmények, például a lopások sem...Ezek után nagy megdöbbenést váltott ki a helyiekben, amikor hétfőn este rendőrök lepték el a falut és lezárták az egyik utcáját...A késő esti órákban terjedt el a faluban a hír, hogy brutális gyilkosság történt, meghalt egy négyfős család...a feltételezés szerint családi tragédia történt..."Egy szomszéd megkérdezett egy rendőrt, és azt mondta, a látvány katasztrófa" - közölte az [origo]-val egy közeli bolt eladója...A harmincas éveiben járó nőt és a férfit is magasnak, jó megjelenésűnek írták le, és azt mondták róluk, hogy mindig kedvesek voltak, köszöntek a szomszédoknak. Az általunk megkérdezettek benyomása az volt, hogy a család jó körülmények között élt. Két szomszéd úgy tudja, hogy télen elutaztak síelni, amelynek során állítólag a feleség balesetet szenvedett, és ezért lábát műteni is kellett. A helyi boltokban ritkán fordultak meg, feltehetően inkább Győrben vásároltak be, de néha a gyerekeknek vettek pár apróságot a tényői üzletekben is. Jólöltözöttek voltak, és a szomszédok szerint külön autója volt a férfinek és a nőnek...Az [origo]-nak nyilatkozó ismerősük szerint ugyan visszahúzódó természetű, de nagyon normális, kiegyensúlyozott család volt. Hozzátette ugyanakkor azt is, a férfinak "furcsa természete" volt, nem szokványosan reagált dolgokra, "nem egy átlagos pali" volt. Ennek ellenére azt mondta, a gyilkosság olyan rejtély, amelyet nem tud felfogni. A férfi a feleségével közös vállalkozás mellett egy győri székhelyű építészirodának is tagja volt. Az építésziroda egyik munkatársa az [origo]-nak annyit mondott, jó embernek ismerték meg a férfit, de a bővebb nyilatkozattól elzárkóztak. A család egyik régi ismerőse az [origo]-nak telefonon azt mondta, az ismerősök megdöbbentek. Szerinte a házaspár zárkózottan élt, azt, hogy családi dráma áll a gyilkosság hátterében éppúgy elképzelhetetlennek tartják, mint azt, hogy bárki mással olyan kapcsolatban lettek volna, amiből ilyen indulatok keletkezhettek..."Gyönyörű hosszú szőke fürtjeik voltak" - mondta a kislányokról az egyik szomszéd, egy szintén közelben lakó idős asszony pedig azt mondta, a két gyerek időnként át szokott menni hozzá, "mindig össze szokták szedni a tojásokat". A nyugdíjas nő szerint vasárnap is ott voltak nála a gyerekek az egyik nagymamájukkal. Több helyi lakos szerint az apa és anya szülei sem a településen élnek, de a feleség felmenői között van a falu egyik korábbi jegyzője. A családnak így volt kötődése a településhez, ahova a polgármester szerint hivatalosan egy éve jelentkeztek be lakosként...A rendőrség szerint az apa ölte meg gyerekeit és feleségét hétfőn...a férfi előbb egy baltával végzett a gyerekekkel, majd megölte a feleségét és ezután egy motoros fűrésszel öngyilkosságot követett el...Az édesanya 36 éves, az édesapa 37 éves, a gyerekek öt- és nyolcévesek voltak...A rendőrség hétfőn este 7-kor kapott bejelentést a bűncselekményről. A férfi testvére próbálta elérni egész nap a férfit, de mivel nem tudott kapcsolatba lépni vele, átment hozzájuk. Az egyik ablakon át jutott be a házba. Ott vérbefagyva megtalálta a feleség és a két kislány holttestét, majd telefonált a rendőrségnek - közölte a rendőrség kedd délutáni sajtótájékoztatóján. A férfi holttestét a garázsban találták meg, mellette egy motoros fűrész hevert, a házban pedig baltákat és késeket találtak. A rendőrség szerint a férfi egy baltával végezte ki a családját, majd felvágta az ereit, mellkastájékon megszúrta magát többször, de életben maradt. Ezután bement a garázsba, ott ülő helyzetben, motoros fűrésszel próbált végezni magával. Először a homlokát, majd végül a torkát vágta el, ez a sérülés okozta a halálát...Az eddigi vizsgálatok kizárják, hogy lett volna külső elkövető...A bűncselekmény feltételezhetően hétfőn reggel 8 és 9 között történt. Reggel 8-kor ugyanis a férfi még beszélt egy ismerősével telefonon és azt mondta, hogy éppen reggelit készít a családjának. A későbbi telefonhívásokra azonban nem reagáltak...az igazságügyi szakértő azt mondta, hogy rohamszerű volt a támadás, nem utalt arra semmi, hogy előre kitervelte volna a férfi. A rendőrség szerint az áldozatok és a sérülései is arra utalnak, hogy nem volt külső elkövető, erre utaló nyomot sem találtak...A férfi a rendőrség állása szerint hipochonder volt, halálos betegnek képzelte magát, és ezért mély depresszióba süllyedt. Az utóbbi másfél-két hónapban pszichiátriai kezelésre járt...Az orvos szerint nem tudott aludni, nyomott volt a hangulata. A rendőrök megerősítették azt az információt, hogy a férfi apja korábban öngyilkos lett...A környéken mindenki példás családapának ismerte, a gyerekekről kifogástalanul gondoskodtak. A rendőrség szerint a férfi apróbb lelki problémáitól eltekintve nem voltak egyéb előjelei a bűncselekménynek, a családnak nem voltak anyagi problémáik, kifejezetten jólfizető állása volt a nőnek és a férfinek is. A férj és a feleség is belsőépítész volt, ismerőseik rendezett, normális családnak írták le őket és megdöbbentek a gyilkosság hírén...A boncolási adatok igazolták a nyomozás feltételezéseit. A három áldozaton csak balta által okozott sérüléseket találtak. A férfi halálát a nyaki ütőerének a láncfűrésszel történt elvágása okozta...Sajtóinformációk szerint a férfi testvére a Központi Nyomozó Irodánál dolgozik. Kérdésünkre, hogy ezt a rokoni szálat a rendőrség vizsgálta-e, a sajtótájékoztatón azt felelték: ezt a szálat nem vizsgálták, mert a gyilkosság szempontjából irreleváns. Tényőn a kedélyek a rendőrség részletes tájékoztatása után sem nyugodtak meg...többen még most is kételkednek abban, hogy az apa irtotta ki a családot. A faluban az apát békés természetű embernek ismerték, és elképzelhetetlennek tartják, hogy ilyen szörnyű gyilkosságot követett volna el. Volt, aki kétkedve fogadta azt is, hogyan tudja egy ember elvágni a torkát azután, hogy előbb felvágta az ereit, többször mellbe szúrta magát és a láncfűrésszel a homlokát is megvagdosta. Egy falubeli tudósítónknak azt mondta: ezután sem érzik magukat biztonságban, elképzelhető, hogy a rendőrség csak így akarta megnyugtatni a lakosságot." (...)

forrás: ORIGO

-> www.origo.hu/itthon/20100316-tenyoi-gyilkossag-helyszini-riport.html

-> www.origo.hu/itthon/20100316-a-ferj-gyilkolta-le-a-csaladot-tenyon.html

-> index.hu/bulvar/2010/03/16/az_apa_kaszabolta_le_a_csaladjat/

***

Brutális, embertelen, lesújtó és leírhatatlan tett...

Azonban, rendkívül zavaros. A Családról eleget tudhatunk, jómódúak, gazdagok voltak, majdhogynem "mindenre" volt pénzük. Arról, hogy esetleg súlyosan el lettek volna adósodva (mint oly sokan), nem szól a fáma. Talán a későbbieben tisztázható lesz ez a tényező.
Az apa pszichiátriaia kezelés alatt állt...emlékezzünk csak vissza a tavaly decemberi salgótarjáni brutális kettős gyilkosságra, amikor a nő által kikosarazott férfi összeomlott, pszichiátriára került egy hétre, majd kiengedték, begyógyszerezte magát és elindult a városközbotba egy bozótvágó késsel kaszabolni, volt barátnőjét és annak új, villamosmérnök párját, mindezt kamerák előtt, egy CBA üzlet előtt, illetve az épületen belül folytatva. Csupán érdekesség képpen jegyeztem meg. Hiszen ez a "nem súlyos" pszichiátriai kategóriával már akkor is találkozhattunk. A salgótarjáni muki egyébként egy áltlános iskola esélyegyenlőségi koordinátora volt.

A másik különös tényező: a testvér, aki rátalált a vérbefagyott családra, az ablakon át bemászva...tehát nem cáfolják a hivatlos szervek, hogy a Központi Nyomozó Iroda munkatársa volt...
Újabb elgondolkodásra késztető tény, ha már az ép ésszel felfoghatatlna és megmagyarázhatatlan esetre válaszokat keresnénk...

A rendőrség valószínűsít:

1. Ophélie "valószínűleg" leugrott a Lánchídról
A boncolási jegyzőkönyv ezt "igazolta"...? Legalább is nem találtak -még az életében szerzett- sérülést a holttesten.
Franciaországban újabb vizsgálatok következtek, tudjuk hol tart most az ügy...

2. Horák Nóra "valószínűleg" önként ment be az erdőbe a gyanusítottal (akinek mindennemű képességeiben szintén kételkednek az ismerősök).
Azóta tudjuk, hiába állította ezt Papp Péter a Kékfényben, a vádiratban már az szerepel (ami mi mindig is sejtettünk), (egy vagy több elkövető) odavitték Nóra holttestét, ahol 13 órával később édesapja megtalálta...

3. A békés, jómódú, sikeresnek mondható család, akinek nagy jövedelme, több autója, pénze van üdülésre, pszichiáterre (stb.) [ a Nyugaton tömegesen járnak pszichiáterekhez az emberek, nem annyira kuriózum, mint nálunk; anyagi értelemben ez a család is nyugatias, minde esetre osztrák életszínvonalon élhetett], az apa rosszul alszik, kissé depressziós, zárkózott (mint általában nagyon sokan), a reggel még a telefonban említi, hogy reggelit készít szép családjának, néhány pillanattal később pedig brutálisan végez mindenkivel, majd magával is (eléggé "hihetetlen" módon)...

A testvér foglalkozása -aki megtalálta őket- szintén említésre méltó...

A rendőrség valószínűsít, fél napig helyszínel, szerinte az apa követte el, a vizsgálatok ezt alátámasztják...

Úgy mint -PÉLDÁUL- M. Szabina, H. Nóra és Ophélie esetén...?

Mert akkor...csatlakozom a helyi kételkedők táborához... :'(
süti beállítások módosítása