HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

HORÁK NÓRA MA 16 ÉVES

2010.02.26. 18:01 asperjangyorgy

Úgy gondolom, hogy este, amikor az édesapa is hazaért a munkából, állt volna a család a hirtelen nagyot nőtt és még szebbé lett Nóra elé, hogy a tizenhat szál - istenem, TIZENHAT SZÁL - gyertyával ékesített tortát átnyújtsák neki. Mindenki ragyogott volna a boldogságtól. Leginkább az ünnepelt, aki egészséges lelkű, vidám mosolyú embert volt. Bár a szülők a nagyobbik kislányuk, a húg pedig szeretett nővére születésnapját ünnepelte volna, valami másról is szólt volna ez az ünneplés: egy szeretetteljes család újabb boldog pillanatáról, a megérdemelt örömről.

De ez az ünnep örökre elmaradt.

Nóra 16 évesen, immár lassacskám mésfél éve a föld alatt van. Szép kamasztestét az igazságügyi bonctani intézetben széttrancsirozták, hogy pontosan megállapítsák, mi törént vele november 23-án hajnalban, ott, azon a félreeső helyen, ahol megtalálták megbecstelenített, széttiport, lecsupaszított holttestét. Azt, ami egykoron egy tizennégy és fél éves kislány volt.

Hosszú idő telt el azóta, és ugyanakkor rövid. Hosszú a gyászban és a fájdalomban azzal a tudattal, hogy akit azon az éjszakán elvett(ek) az élettől és a családtól, soha, de soha többé nem tér vissza, csak az emlékezésben lobban fel és kap, kaphat értelmet. Csak elképzelni tudjuk, milyen lehetne most fizikai valóságában, nevetősen, boldogan, tervekkel és örömmel teli, a nagykorúság felé közeledve, a boldog és derűs ifjúság egyik emlékezetesen szép napján.

És rövid ahhoz, hogy megbűnhődjenek, akik e szörnyű tettnek részesei, és ugyanakkor mindenki, akit érdekel, megtudja a tanulságokkal teli teljes igazságot. Rövid idő telt el, ahhoz mégis elég hosszú, hogy legendák keljenek szárnyra és hivatalos hazugságok próbálják velünk, akik érdeklődünk a meggyilkolt iránt, elhitetni azt, hogy valamiképpen mindabban, ami törént, Nóra is részes, valamiképpen ő is felelős sorsának, tragédiájának alakulásáért.

Most már azt is tudjuk, hogy egy 14 éves gyermeklány élete, tisztessége, sorsa nem annyira fontos nálunk, a mai Magyarországon, hogy igazságot szolgáltassunk, pontosabban fogalmazva: igazságot szolgáltassanak neki.

Mintha fontosabb lenne, hogy P.J. jól eszik, jól alszik és ügyvédi tanácsra ügyesen varriálja, hogy tulajdonképpen mi is történt azon a hajnalon. Egyre több olyan hivatalos részletet tudunk meg, amelyek - úgy látszanak a mi szemünkben - akik érdeklődünk Horák Nóra tragédiája iránt - mind messzebbre vezetnek az igazságtól. Hogy miért van ez így? Talán azért, mert jelen pillanatban ebben az országban semmi sem igaz. Az egész életünk kissé vagy nagyon rémálomnak tűnik. Úgy látszik, hogy itt azért követnek el  emberek képzeletet felülmúló ocsmány dolgokat, mert nincs érték, mert az egyetlen érték a pénz, amit bármilyen áron meg akarnak szerezni. Mert elveszett ebben az országban az erkölcsi érték. Korrupt bírókat vesznek őrizetbe, kenőpénzre utazó ügyvédeket, aljasságig süllyedt katonai vezetőket... és közben mindannyian sejtjük, hogy MINDEZ CSAK A JÉGHEGY CSÚCSA. AMIRŐL EDDIG TUDOMÁST SZEREZTÜNK, A VÉLETLENNEK KÖSZÖNHETŐ ÉS A MÉLYBEN ISZONYATOS, AZ EGÉSZ ORSZÁGRA ÉS A TELJES LAKOSSÁGRA VESZÉLYT JELENTŐ mocskos tettek tömege húzódhat, húzódik meg.

Ahol így elaljasulnak az emberek, ott, sajnos, természetes dolog, hogy egy gyermekkel megtörténhet, ami Horák Nórával megtörtént, és egyelőre a bűnre nem következett még be a bűnhődés, illetve pontosan azt sem tudjuk, hogy mi a bűn igazi lényege és ebből következően milyen terjedelmű bűnhődésnek kellene követnie, hogy a társadalom azt mondhassa: itt nem lehet semmit büntetlenül elkövetni.

De tegyük most félre ezt a fájdalmas és elborzasztó képet. Legalább képzeletben vegyük elő a 16 szál gyönyörű, srága rózsából kötött csokrunkat, és legalább képzeletben adjuk át az ünnepletünknek. Az ünnepeltünknek, hiszen Horák Nóra már nem csupán a családjáé, hanem mindannyiunké, akik tragédiájában és alakjában az emberi elvadultság szimbólumát, az ártatlanság oktalan és következmények nélküli bűnhődésének szimbólumát látjuk.

Az örökifjúságba költözött Horák Nóra boldog születésnapot kívánunk, és maradj meg a lelkünkben intő jelnek, maradj meg örökszép mosolyoddal az örökifúságnak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr141792832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wlady 2010.02.27. 14:41:31

Tisztelt György!
Nem is tudok és igazság szerint nem is lehet ehhez hozzászólni mert mindannyiunk szívében ez az érzés lakozik amit ön itt nagyon szépen leírt!Köszönjük!Sajnálatos hogy ebben az országban semmi sem szent!Mindent meglehet tenni bűntetlenűl!Mert ennek a mocsodéknak a társai vígan élik napjaikat ezzel a szarházival együtt és vszínű különösen nem zavarja a tettük!De amint látjuk a rendőrséget sem és nóri állítólagos barátait sem sajnos!Kérdezem én a tisztelt rendőrfőkapitány urnak vagy tisztelt sólyom, bajnai vagy orbán urnak eszébe jutoott e nóri!Sajnos nemhiszem!Mert ebben az országban egy magyar nem számít ellentétben másokkal!De ezut inkább hagyjuk!Kedves Nóri a jóisten vegyen maga mellé és éltesen a menyországban mindörökké!
süti beállítások módosítása