HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK HORÁK NÓRA HALÁLÁVAL KAPCSOLATOSAN

2010.05.25. 22:18 asperjangyorgy

FAIRYFELLER ÍRÁSA:

Kedves Fórumozók!

Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy bárki feltehesse a kérdéseit, megfogalmazhassa esetleges kételyeit a Horák Nóra üggyel kapcsolatosan. Információink szerint a gyanúsított, P. Józseffel szembeni büntetőper májusi szakasza a média teljes kizárása mellett zajlott le, azonban sokan közülünk ebben az országban (és a határokon) , első sorban Nóra hozzátartozói, barátai, ismerősei, illetve azok, akik szörnyű történtek fejleményeit időről-időre elkötelezett nyomon követik, akik sajátjukként fogadták Nóra szimbolikus tragédiáját: – mi korántsem gondoljuk úgy, hogy egy "lefutott", korrekt módon tárgyalt, minden alapvető kérdést tisztázó ügymenetelről (és persze rendőrségi nyomozásról) volna szó!

A legutóbbi, a médiából közismert információk az április 19-i (P. P József), ill. 22-i (Horák Dénes) tanúmeghallgatások idejéből származnak.

LINKEK (sajnos többnyire ezekről is csupán a bulvármédia tudósított):

P. József bírósági kihallgatása: stop.hu/articles/article.php?id=649644

[ VIDEO: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10377 ]

H. Dénes tanúkihallgatása: www.blikk.hu/blikk_aktualis/en-talaltam-meg-a-lanyom-testet-2016618/ |

http://borsonline.hu/news.php?op&hid=29137

Rengeteg érdekes információ, javarészt szóbeszéd terjedt el, különféle részletekről (több esetben szemtanúk mellett!), amelyeket soha nem tettek helyre a hivatalos szervek. Természetesen jó pár ilyet fel tudnék sorolni, megindokolva a jelentőségüket és magam is meg fogom tenni, illetőleg meg is teszem eme soraim végén.Azt hiszem, nyugodtan állíthatom azt, Asperján György blogja Nóra igazságának első számú információs gócpontja, ahol a látogatók, illetve az idő során a gondolataikat nyilvánosan is megosztók a fellelhető információk majdhogynem teljes egészével találkozhattak már, különböző források révén. Azonban más szkeptikusok, bizonyos kérdéseket feltétlenül tisztázni szándékozók véleménye is fontos és érdekes volna, olyanoké akik eleddig nem tudták, nem merték vagy nem volt lehetőségük rá, hogy megfogalmazzák kételyeiket a megfelelő időben és környezetben.

Íme a lehetőség külön regisztráció, e-mail cím megadása nélkül, névtelen módon jelezni az aggályainkat!Létrehoztam egy " Nóráért " elnevezésű nick-et, a jelszó pedig nyilvános: " angyaligyőzelem " (a belépéshez beírható vagy egyben bemásolható). Aki kommentálna, kérném, hogy adjon majd meg egy afféle "al-nick" nevet, például: " Nóráért " (ez a nick) ÉS "talendon" (tehát ez esetben Nóráért nick alatt "talendon" lépett be, külön regisztráció és e-mail nélkül). Mivel ezt a nicket egyszerre csak egy valaki használja, ezért előfordulhat az, hogy időnként nem lehet majd belépni vele, ilyen esetben később érdemes próbálkozni.
Aki használná (remélhetőleg minél többek!), kérem ne felejtsen majd szabályszerűen kijelentkezni, a technikai problémákat kiküszöbölendően.
Bátorkodom az egész Blog szellemiségének nevében jó szívvel megkérni minden ide látogatót: tegye fel a maga kérdéseit, vagy fogalmazza meg a saját (esetleg bennfentes) válaszait. Ezzel is hozzájárulhatunk annak az igénynek a kifejezéséhez, hogy szükségszerű volna hivatalosan is kommentálni mindazon kételyeket, amelyek a közvélemény legalább 80%-át bizalmatlanná teszik a nyomozóhatóság és az igazságszolgáltatás irányába.Egészen biztosan nem hiábavaló, sokra tudnánk jutni együtt: HORÁK NÓRA IGAZSÁGÁÉRT...

Az én személyes kérdéseim (amelyeket hivatalosan soha nem kommentáltak).

1. Valóban nejlonzsákot, zacskót húztak a gyilkosa(i) Nóra fejére?

Azt hiszem ez perdöntő momentum lehetne, hiszen a zacskón ujjlenyomatok és/vagy DNS-nyomok is lehetnek. Ha így volt és megvizsgálták, akkor ki(k)nek a nyomait találták meg rajta?
P. Józsefé egyáltalán rajta volt (csak mert a rögzített több, mint 40, főként genetikai nyomból, anyagmaradványból csupán néhányról állították azt, hogy P. Józseftől származik, úgy mint: szőrszál, cigaretta csikk, ondó maradvány, stb.)...?
Vagy ez a zacskós história pusztán kitaláció (P. Miklós, Nóra megtalálásakor jelen lévő polgárőr a médiának adott nyilatkozatával egy időben terjedt el ez a híresztelés)?

2. Valóban meleg volt e még Nóra holtteste 13 órával a lány eltűnése után? Ez utóbbi híresztelés is P. Miklós nyilatkozataival egy időben látott napvilágot. Ha ez igaz, azt jelentené, hogy később ölték meg Nórát (és nem is ott, ahol fellelték...). H. Dénes azt vallotta: "a keze már merev volt... a hajában levelek voltak". Egy orvos ismerősöm szerint ez nem jelenti egyértelműen azt, hogy a holttest más részei is merevek lettek volna. Bizonyosan mást is mondott, de úgy tűnik, a médiumok (SEM), és már akkor SEM törekedtek arra, hogy világos legyen a tényállás. Legújabban pedig  az ég világon semmiről nem tudósítanak.

3. Az édesapa a sötét erdőben, 2008. november 23-án 17:30 után látta meg elemlámpával a lányának a piros pólóját a kiserdő belsejében, avarral elfedve, egy rőzserakás tövében.

Hogyhogy világosban, napközben nem vette észre senki?

A kiserdő állítólag már abban is időben is ápolt, átlátható volt, nincs benne sok bokor. Több tucat ember sétált el arra aznap, bizonyosan többek kutyával. Talán többek a kutyájukat beengedték a kiserdőbe szaladni egyet. Köztudott, hogy a kutyák szinte mindig megtalálják a holttesteket.Miért nem találta meg Nórát valaki már órákkal korábban, a világosban? (Mert állítólga akkor már sokan keresték!!!) Talán mert nem is volt ott...?

4. Úgy hallottam, helyiektől, hogy a nyomozók igenis vittek nyomkereső kutyát, azonban az nem vezette őket tovább a kiserdő szélénél, pedig a hét hónappal később (több mint 100 milliós nyomozati költséggel) letartóztatott gyanúsított, P. József a kiserdőtől (Kinizsi Pál út és Dobó István út kereszteződése), alig 50 méterre lakott (nem 150 méter, mint azt a rendőrség állította).Egy kutya kilométereken keresztül is képes elvezetni a rendőröket a nyomokig, főként ilyen brutális, rengeteg nyomot hagyó, teljességgel primitív, "amatőr", barbár bűncselekmény esetén (lásd tavalyi oroszlányi gyilkosság).

Hát miért nem tudta a kutya elvezetni őket P. lakásáig...?

Miért állt meg a kiserdőnek (erdőszegélynek) az aszfaltúttal találkozó részénél?
Talán mert nem is volt nyom!!! Talán mert P. J. (ÉS TÁRSAI) autóval közlekedtek (ÉS TALÁN NÓRÁT IS AZZAL VITTÉK VISSZA másnap a koraesti órákban).

5. A rendőrségi kommentálás szerint Nóra eltűnésének napján, hajnalban halálozott el (talán nem merték leírni, hogy pontosan mikor is...), a szintén hivatalos kommentálás szerint a gyanúsított egyedül támadta meg, amikor Nóra éjjel az útját (állítólag!!!) a kiserdőn keresztül lerövidítve tartott unokatestvéréhez, miközben dohányzott (mert ugyancsak állítólag: dohányzott). Szintén hivatalos információ: kerítéshez nyomta, ruháit letépte, többször is megütötte (eltörte az orrát is), majd ellenállását megtörve megerőszakolta, végül a nyakánál megragadta és megfojtotta.Többek szerint, akik ismerik a gyanúsítottat, P. Józsefet, erre nem tartanák képesnek, fizikailag. A legtöbb helyi vélekedő szerint P. József nem tudta volna egymaga ezt megtenni Nórával, aki ráadásul jó kondícióban lévő, sportos testalkatú lány volt. Erre jó pár példa van, hogy a nők el tudnak menekülni, segítséget hívni, még akkor is, ha a dulakodás közben súlyosan bántalmazták őket.
UGYANAKKOR: egyes úgy nevezett "bennfentes" források szerint Nórán még ezeknél is megrázóbb, brutális jellegű sérüléseket találtak, mintha megkínozták volna, és ugyanezen források szerint a kislány hosszabb ideig szenvedhetett, mielőtt meghalt...Ha P. József egymaga követte el mindezt, végül pedig megfojtotta (vallomása szerint az egész legfeljebb 10 percig tartott), akkor bizonyosan azonnal meghalt Nóra, a végzetes találkozást követő 15 percen belül, hiszen a szakvélemények szerint megfojtották.

Ez esetben: miért nem közölte a Rendőrség a tavalyi hivatalos közleményében, hogy Nóra hajnali 3 óra körül halálozott el? Miért írta ehelyett azt, hogy a "hajnali órákban"...? Talán a szakvélemények mégsem azt, illetve nem egészen úgy támasztják alá a történéseket, ahogy az a "hivatalos verzióban" szerepel...?

6. Szemtanúk állítják: a rémtettet követően néhány nappal a rendőrség a környéket lezárva visszatért a helyszínre és 3 DARAB összebilincselt, csuklyával eltakart személyt bevezetett a kiserdőbe és lépésről-lépésre haladva elemezték a történteket... Ráadásul ezzel egy időben többen elköltöztek a településről, bizonyos gyanúsnak mondott személyek köreiből...

Kérdésem: miért volt szükség erre az egészre (tagadni nem tudják)...? Ha elfogtak több személyt, miért nem vettek tőlük egyszerűen DNS-t és gyorsított eljárásban 2-3 napot várva megállapíthatták volna, hogy közük van-e a gyilkossághoz (hangsúlyozom: néhány nap telt el a gyilkosság és eme újbóli kiszállás között)...? Így a helyi lakosságot sem kavarták volna fel, nem kellett volna a kiszállás fokozott rendőrségi biztosítására százezreket költeni. Egy felelős rendőrvezető ilyenre nem adott volna parancsot, ha nem lett volna biztos abban, hogy az ILLETŐKNEK közük lehet(tett) az ügyhöz.Miért vitték ki azokat a személyeket az erdőbe, ha nem voltak biztosak abban, hogy nekik is részük lehetett a cselekményben?

És sorolhatnám még a kérdéseket... A fenti feltevéseket, kérdéseket, aggályokat a rendőrség nagyon egyszerű módon kommentálhatná: igennel, nemmel, vagy esetenként azt mondaná: pusztán alaptalan kitalációkról van szó.

Miért nem teszi?  Nem szeretném azt gondolni, hogy van alapja egy ilyesféle stratégiának.

Fontosnak tartom mások kérdéseit, észrevételeit is, akár névtelenül, regisztráció nélkül:BELÉPÉS ("Nóráért" nick) - e-mail: " noraigazsaga@hotmail.com " | jelszó: " angyaligyőzelem "

 

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr92031544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2010.05.27. 10:40:35

HORÁK NÓRA MEGHALT.
MÁSODSZOR IS ÉS VÉGLEGESEN.
KEDVES FAIRYFELLER, BE KELL LÁTNIA, BE KELL LÁTNUNK, HOGY HORÁK NÓRA MÁR CSAK NÉHÁNY EMBER SZÍVÉBEN ÉL. A KÖZVÉLEMÉNY SZÁMÁRA MEGHALT, MINT PÉNZES HENRIETTA, LABANCZ ANNA ÉS SOKAN MÁSOK. AZ ÚJABB ÉS ÚJABB GYILKOSSÁGOK ELTAKARJÁK ŐKET ÉS SEGÍTIK GYORS ENYÉSZETÜKET - AZ EMLÉKEZETBEN IS.
MOST MÁR ÉN IS AZT MONDOM, AMIT EDDIG SOHA, DE SOHA, S AMIT SZINTE BŰN MONDANOM:
HORÁK NÓRA NYUGODJ BÉKÉBEN!!!

rugach 2010.05.27. 13:40:16

Nóriért nem kell aggódni,mert ő békében nyugszik.Akikért viszont kell,azok a szülei és a kishúga,Zsófi,aki valószínűleg már sose fogja boldognak látni szüleit és nagyszüleit,hanem csak szomorúnak.
Imádkozni kell Nóri hozzátartozóiért és kérek is mindenkit,aki olvassa ezt a blogot,hogy tegye meg.Az imának nagy ereje van és Nóri szülei nagyon is megérdemlik,hogy imádkozzanak értük.

szani78 2010.05.27. 15:07:59

Azt szoktam mondani egy ember addig él, míg legalább egy ember emlékszik a nevére.
Nóri nevére Mi mindig emlékezni fogunk!
így Ő általunk és családja által örökké "élni" fog!
Akik pedig nem álltak mellénk és nem próbáltak meg tenni az ügyért, nem is számítanak.Sőt sosem számítottak igazán, csak akkor ezt még maga Nóri sem tudhatta...
Sosem felejtem el, amikor kihívtam a Fókusz munkatársát és a feldühödött buta és tudatlan tinisereg szabály szerint elüldözte az operatőrt.
Szerintük-gondolom legalább is- úgy kellett volna tenni, hogy sehol semmilyen média még csak említésre se méltassa, mert milyen jó az, ha ezzel az úgynevezett csenddel is az elkövetőt segítjük.Naná, hogy azóta nem szívesen jönnek ide, hiába is próbálkozom.Szerettek volna egy riport filmet is anno, a táncos társakkal, barátokkal de senki sem akart részt vállalni.
Aztán mikor arról írtam "barátok hol vagytok?",közellenséggé nőttem ki magam a körükben.Rám Ők jobban haragszanak, mint P. Józsefre, és ennek hangot is adnak!
Később a tőlem 16 évvel fiatalabb barátnőnek büszkeséget félretéve, levelet írtam és kértem juttasson el részemre a Nórival közös képeikből ill. engedélyezze azoknak, az oldalon való használatát.
Válasz azóta sem jött.Már nem is várom...
De nem értem miért jó elősegíteni a kislány feledésbe merülését?Ha úgy teszünk, mintha nem történt volna meg attól még minden valóság marad.
Valóságosabb, mint gondolnák.És kinek használunk ezzel?
Tegyük fel ugyan is, ha nem egyedül gyilkolt P. József, kedves községbeli polgártársaim, akkor tisztába vannak vele, hogy a gyilkos/gyilkosok még köztünk élhetnek és csak idő kérdése mikor kaphatnak kedvet, hogy ismét megkínozzanak és megöljenek valakit???
Ezzel a tudattal engedjük gyerekeinket és családtagjainkat az iskolába és a munkahelyükre vagy este felé kikapcsolódni, hogy bármikor rájuk vagy ránk támadhatnak.
Várjuk i csendben, hogy ki lesz a következő és , ha netán még is megtörténik megadóan csendben tűrjük azt is!
Én minden igazságtalanság ellen , főként ami gyerekeket ér az égig tudnék kiáltani.De az Én hangom és az itteni pár blogoló hangja kevés volt , hogy az égig érjen...Segítésünkre pedig nem jöttek!
Annyit elmondott egy forrás, hogy többek véleménye is az a községben,hogy a kezdeti dolgok melyek a roma konfliktusokat vették górcső alá, nagyban elvonták a figyelmet a nyomozásról és annak jó irányba való haladásáról.
Bár tényleg aktuális a probléma, ennek feszegetése ráért volna akkor, ha már biztosat tudunk.
Az elsődleges maga a nyomozás lett volna.
A szülőknek azt kívánom, hogy találják meg a lelki békét és, hogy tudják felnevelni Nóri kishúgát egészségben.A gyilkosoknak, hogy bűnhődjenek kellőképpen egy földi és egy magasabb hatalom előtt egyaránt!
Azoknak akik nem érzik át az ügy súlyosságát, azt kívánom maguk sose éljenek meg hasonlót közelről!
amit tudok Én továbbra is megteszek az emléke megőrzéséért, Nóriért a Mi szimbólumunkért!
Legyen az csak egy háttérzene vagy egy cikk az emlékoldalon, vagy legyen akár valami sokkal nagyobb, belém már végérvényesen belém égett a neve.Nekem már nem lesz ugyanaz egy borongós november végi nap, egy séta a kiserdő felé, egy táncos bemutató vagy egy mosolygós tinilány látvány, aki élettel és reménnyel telve néz a jövő felé!
Hiába látom az olvasatlanul törölt piros borítékokat az iwiw-en , melyben ide invitáltam a barátokat és mindenkit, aki az emlékdal részese, mert még is hiszem, hogy Nóra gyilkosai megfizetnek egyszer és hiszem azt is, hogy Ő nyugalmat és békét talál odafent.
Végül pedig hiszem, hogy Mi akkor is tisztán emlékszünk rá és boldogok leszünk, hogy sosem adtuk fel, mert Mi hittünk benne jobban mint más!

ui.:bár itt nick néven szerepelek (és az sem túl bonyolult )a nevem vagy kilétem nem hiszem, h. bárki előtt titkolt lenne, minek után többször írtam én készítem az emlékoldalt.De tudják mit?Nem is akarom, h. az legyen, hisz szégyellni vagy bujkálni valóm nekem nincs!Az igazságnak ugyan is nincs oka álnévre!

Nonametom 2010.05.27. 15:59:19

Hát elég nehéz ehhez hozzászólni....
Azt hiszem Asperján úrnak talán igaza van.
De legalább mi ne felejtsük el öt.
Azt hiszem ebben a zenében benne van minden amit mi szeretnénk, Igazság.
Nyugodj Békében NÓRA!!!

www.youtube.com/watch?v=aHXDtnAU8L8

Volfram Attila 2010.05.27. 19:30:02

Valóban nehéz ehhez hozzászólni.
Nagyon elgondolkodtatóak a most megjelent írások, főleg Asperján Györgyé és Szanié.
Valahol megértem a megfáradásukat, de azt is biztosan tudom, hogy ők nem felejtenek és örökké szívükben tartják Nórit.
Tudom, hogy még nagyon sokan vannak ilyenek (jómagam is), tőlük bocsánatot kérek, hogy név nélkül említem őket.
Nem közhelyként mondom: Nóri emléked örökké él, és sokunknak a szívében vagy!!!

asperjangyorgy 2010.05.27. 20:00:10

Kedves Kommentelők!
Nem fogalmaztam jól. Igen, Nóra a hozzátartozók és néhány ismerős barát szívében egy-két évig, egyre halványolóbban még él, aztán a gyász törvényének megfelelően szépen felszívódik és eltűnik. Még a szülők és egyre kisebb sóhajjal fognak rá emlékzeni, mert azon, ami történt, aligha lehet változtatni.
Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy a Horák Nóra-ügy meghalt, kikopott a köztudatból. P.J. tárgyalása és az, hogy ott mi hangzik el, már senkit sem érdekel, már az is csak az igazságszolgáltatás kuriózumai közé tartozik. P.J-t talán majd elítélik. Kap talán 12 évet, hiszen máris itt van az új ügy, kicsit fordítottja annak, amin keseregtünk: a 18 éves sárbogárdi fiú némi kis összeszólalkozás után leszúrta imádottja apját, és a vérző, lassan kihülő holttest mellett üldögélve a fiatalok megállapodtak, hogy eljátsszák a rendőrségnek az ártatlankát, és lám-lám, a 18 éves lány nem félt megkötözve együtt lenni holt édesapjával...és közben a két ártatlanka azt hitte, hogy azt a piskótát, amit ők így kisütöttek, a rendőrság mohón megeszi, ők pedig súgnak-búgnak, koitálnak szabadon, és főként felszabadult lélekkel...
De visszatérve a Nóra-ügy tárgyalására. Hát igen, Józsefke mellett, miközben Nóra a sírban enyész, a bíróság talál majd, az ügyes ügyvéd közreműködésével, mentő körülményeket és megússza egy enyhébb büntetéssel... De hangsúlyozom, az ítélet kihirdetése után már egy lélek sem fog többé Nóráról és az ő gyilkosáról beszélni, és a dolgok törvénye, hogy az emberek a holtakat, akik immár nincsenek útban, igyekszenek gyorsan elfeledni, és bizony el is feledik Nórát. A legtöbben már az ítélet kb. egy év múlva történő kihírdetésekor sem nagyon fognak emlékezni arra, hogy egyáltalán mkiről van szó.
Mellesleg, nagyon mellesleg jegyzem meg: a család búsan, de megnyugodott, ez is az élet nagy törvénye. Túlságosan is - talán. És talán-talán túlságosan is bíztak a rendkívül megbízható rendőrségben, és nagyon-nagyon kevésbé éltek a rájuk háruló kegyeleti joggal, egész pontosan azzal, hogy ők védjék lányuk emlékének tisztaságát, mert tudjuk, a 14 éves Nóra tiszta ember volt, tiszta lelkű, szép álmú, szép reményekkel élő. De mert aljasul halálba taszították, a szülőknek kellett volna - kellett volna, sőt ez emberi, morális kötelezettségük is lett volna, hogy minden módon éljenek kegyeleti jogaikkal és mindenkivel szemben megvédjék kislányukat, immár holtában. Ők szépen hallgattak, beletörődve a megváltoztathatatlanba. Talán igazuk is volt és van. s mégis, az ember arra gondol, talán annyit megtehettek volna, hogy világossá teszik... szóval Horák Dénes szerintem sok mindent világossá tehetett volna, és nem a bulvársajtót kiszolgálva, hanem a kislánya emlékét képviselve. nem tette. Szíve joga.
FairyFeller még egyszer megpróbálta írásával ezt a fájdalmas ügyet ébren tartani. Nem sikerült neki. Néhányan hozzászóltak, néhányan, akiknek a szívében ott van Nóra, de azok, akik valóban tudnak valamit, nem szólaltak meg. Nem beszélnek azok sem, akik pontosan tudjuk, hogy a Nóra holttestét a lacházi temető ravatalozójában boncolták fel - állítólag -, igazságügyi boncolásra teljesen alkalmatlan körülmények között. Hogy aztán hol őriték a holttestet, arról is fontos volna tudni, mert megkapta-e a 14 évesen meggyilkolt gyermeklány földi maradványa mindazt a végtisztességet, amíg a földbe nem helyezték, ami mindenkit megillet, aki erre a földre született és azt az életidőt, amit a sors neki szánt, tisztességgel leélte.
Félreértés ne essék: bár nekem idegen volt Horák Nóra, egy kamaszlány a sok közül, mégis tragikus halála miatt mindig is az ártatlanság mártírjaként fogok rá gondolni és emlékezni. Belőlem ő nem hal ki. Bennem ő mindig is mártír marad. De egyre több az ártatlanság mártírja, és egyre idiótább az a világ, amely bennünket körbevesz, és egyre szívszórítóbb feladat élni, és úgy élni, hogy mások arcát, hitét, emlékét is a szívünkben visszük.

szani78 2010.05.27. 20:50:06

@Volfram Attila: Biztos voltam benne kedves Attila az üzenetem elküldésénél, hogy Ön az itt hozzászólok között lesz mindenképpen!Jó, mikor nem csalódunk végre!
Abban is biztos leszek, h. Ön és az Önhöz hasonlók nem felednek.Persze minden napjainkban, ahogy Asperján úr is írta halványodik valamelyest a tragédia, hisz gyereket nevelünk és napi gondjainkkal küzdünk de bizton állítom nem felejtjük és mindennap eszembe fog jutni.
Az hogy Nórit esetleg a peregi temető ravatalában boncolták mélyen felháborít!Amit erre reagálnék első érzésre, azt inkább le sem írom...
arra is kíváncsi lennék, hogy a drága József retkes lakásába, hogyan került az a majdnem , h. új porszívó, ki tette oda és bele a tárgyi bizonyítékokat?egy rokontól tudom, h. a megboldogult édesanya is híresen"tiszta" volt a lakásra így nem hiszem, h. esetleg direkt megtakarítása volt egy régen áhított porszívóra, sose lehet tudni alapon!
Szeretnék még felkutatni nyilatkozni kész embereket, mert szerintem még sok döbbenetes dolog kerül majd napvilágra,ha a boncolás is így zajlott elképzelni sem merem, milyen alapossággal végezték a DNS vizsgálatot, az esetleges szövet és egyéb maradványok vizsgálatát vagy a legalapvetőbb dolgot a megtalálás helyszínét , ahol és leghamarabb mennek tönkre a(mozdíthatatlan) bizonyítékok az időjárás és egyéb tényezők következményeképpen.

GBernike 2010.05.27. 21:24:29

Személy szerint amióta hallottam az esetről, nem nagyon volt olyan nap, hogy ne gondoltam volna Nórira.Az egy elkövető tette kezdetű mesét nem tudom elhinni.Nem lehet igaz, hogy ha valakit meg akarnak erőszakolni,az nem sikít,karmol,harap,üt,rúg...Vszeg többen voltak, betuszkolták egy autóba,elvitték valahová ahol megölték, aztán kitették az erdőben!Sztem valószínűbb mint az egy elkövetős, erdőben puszta kézzel gyilkolós történet!Felháborító!Amíg ilyen bűnözővédő,romlott világban élünk,vszeg úgysem tudjuk meg az igazat.Egyébként 2008-ban 5 különböző DNS-ről magyaráztak!Nem állítom, hogy P. József ártatlan lenne,de nem egyedül tette az biztos!

FairyFeller 2010.05.28. 15:15:24

Kedves hozzászólók!

Önöknek valamennyiüknek igaza lehet. Minden jel arra mutat, a hatóság megteheti azt, hogy "félvállról vegyen" minket, hiszen néhányan, igen kevesen maradtunk olyanok, akiket érdekelne az ügy, annak fejleményei, következményei. Mi néhányan biztosan azok közé tartozunk, akik nem szeretnénk, hogy a jövőben ilyen gaztett még csak véletlenül se fordulhasson el és ezt nem csak kifejeztük szóban, igyekeztünk tenni is Nóráért és ahogy Asperján úr fogalmazott a könyvében, Labancz Annával kapcsolatban: Annáért, az Annákért - úgy mi is Nóráért, a Nórákért.

Mert nyilvánvaló, hogy Nóra szimbólum. Azzá vált. Nóra szimbolizálja a világ összes "Nóráját". Sajnos megtörténtek azóta is hasonló szörnyűségek, határokon innen és túl, olyan esetek, amelyek közel nem nyertek a Horák Nóra-ügyhöz hasonló publicitást. Nem nyertek, mert nem nyerhettek.

Nem voltak olyan emberek, akik kiálltak volna mellettük, nem volt olyan polgármester, annyi együttérző ember, annyi igaz barát, nincs emlékkövük.

Az összes fájdalom Nórában összegződött, mert mikor rá gondolunk, az Emlékkő mellett állva, akkor mindenkire gondolunk, a köztünk élő gonosz minden ártatlan áldozatára.

Sajnos olybá tűnik, hogy ez a "világfájdalom" egyre inkább közönyös beletörődéssé, hallgatássá silányul.

Szani írja: "...kihívtam a Fókusz munkatársát és a feldühödött buta és tudatlan tinisereg szabály szerint elüldözte az operatőrt.
Szerintük-gondolom legalább is- úgy kellett volna tenni, hogy sehol semmilyen média még csak említésre se méltassa, mert milyen jó az, ha ezzel az úgynevezett csenddel is az elkövetőt segítjük.Naná, hogy azóta nem szívesen jönnek ide, hiába is próbálkozom.Szerettek volna egy riport filmet is anno, a táncos társakkal, barátokkal de senki sem akart részt vállalni."

Azt hiszem valahol most jókat derülnek ezen a mérhetetlen ostobaságon, amelyet a szóban forgó "barátok" tanúsítottak. Szánakoznak élhetetlenségünkön, mennyire "fikarcnyik" vagyunk.

Mert sajnos ez az igazság, és ezt Nóra látja odafentről. Nóra barátai, ismerősei közül kevesen maradtak vele ebben a harcban, majdhogynem magára maradt.

Ő sem akarja, nem akarná, hogy a gonosztettek iránt közönyösség váljunk, Nóra méltó jelképe, mártírja, hőse ennek az ügynek. Mert Horák Nóra-ügye nem csupán egy szokványos ügy: ez mindannyiunk elemi érdeke. Elemi érdek, hogy mindig emlékezzünk rá. Akik ismerték életében, azok beszéljenek róla, akiket megrendített a halála, azok is beszéljenek róla.

Ismerje meg mindenki, úgy ahogy más mártírokat.

Csakhogy...erre egyre haloványabb a remény. Mert ostobák és fikarcnyik vagyunk, nem fogjuk fel, mi zajlik körülöttünk, tompa aggyal, homályos tudattal élünk, úgy általában, ebben az országban.

Horák Nóra nem akarná, hogy idővel egy "új Horák Nóráról" beszélhessenek az emberek, szörnyű fájdalommal magukban.

De ha ilyen hülyék maradunk, annak következményei leszenk, borítékolható következményei...

A gonosz jókat derül ezen a mérhetetlen sötétségen, a gonoszok jókat derülnek rajtunk, határokon innen és túl... a hatóság pedig fél vállról vesz minket: gondolván, az embereket már úgy sem érdekli az igazság, csak páran maradtunk, minket pedig le sem tojnak.

Kevesen maradtunk, de Nóra bennünk mindig élni fog, mi mindig tudni fogjuk, milyen fontos személy, szimbólum Ő a világ gaztetteinek hosszú sorában.

FairyFeller 2010.05.29. 00:42:16

Tisztelt Bloggolók!

Bocsánatot kell kérnem, Mindannyiuktól, ugyanis -olybá tűnik- lukra futtattam az egész blogot.

A büntetőper első napja -az új információk szerint- 27-én, csütörtökön zajlott le, ahol meghallgatták többek között Nóra édesanyját, Ilonát, ill. P. József azon "barátait", akik a szörnyű éjjelen vele mulattak (természetesen a rémtettet megelőzendő órákról van szó)...

Cikkek: időrendi sorrendben

1. Régebbi cikk, de érdekes, eddig még kevésbé taglalt részletekkel, tulajdonképpen egyetlen mondatáról volna szó:

"A nyomozati iratokban most már erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett emberölés szerepel. A gyanúsítás ellen panasszal éltem, mert szerintem nem egyértelmű az orvos szakértői vélemény. Nincsenek olyan klasszikus nyomok, amelyek egy erőszakos közösülés során keletkeznek az áldozaton – szögezte le az ügyvédnő, aki szerint a bírósági per legkorábban a nyári ítélkezési szünet előtt, tehát május, június környékén kezdődhet meg." (...)

[ www.borsonline.hu/news.php?hid=27031 ]

***

Ez bejött, ti. valóban május végén járunk. Ha ezt előbb olvasom, nem kezdtem volna azt érezni, hogy -a média kizárása mellett- elhallgatják az ügymenetel fejleményeit.

Mindamellett érdekesnek tartom dr. Ruzsbaczky Nóra, P.J. ügyvédjének azon nyilatkozatát, hogy a nyomozati anyag nem számol be "nemi erőszakra utaló klasszikus nyomokról". Érdekes.

Pénteki cikk:

Nóra anyukája: Hazudik a gyilkos!

...
" Az anya, Ilona csütörtökön könnyek közt beszélt arról, hogy mennyire őszinte és bizalmas kapcsolatban volt lányával, majd felelevenítette a Pest Megyei Bíróságon azt a tragikus napot, amikor utoljára látta gyermekét.
– Általában én vittem el a barátaihoz, amikor bulizni indultak, és valamelyik másik szülő hozta haza. Nem tudom a mai napig, hogy miért indult el egyedül a sötétben – suttogta az asszony, miközben összekulcsolta két kezét, hogy így próbáljon erőt gyűjteni ahhoz, hogy felelevenítse azt a pillanatot, amikor a keresés után férje betoppant, s közölte vele, Nóra meghalt. – Amikor a férjem hazajött, elmondta, hogy az erdőben talált rá borzalmas körülmények között, ruhátlanul, megverve – sírta el magát az édesanya. Csütörtökön a bíróság kihallgatta azt a polgárőrt, Platti Miklóst is, aki ott volt, amikor az édesapa, Dénes rátalált az erdőben a ruhátlan, élettelen kislányra. Miközben a férfi részletesen elmondta, hogyan feküdt Nóra meggyalázva a földön, a kislány szülei egymás kezét szorítva zokogtak a padsorok közt. P. József egyszer sem nézett H.-ékra, érdeklődést csak akkor mutatott, amikor a barátait, akikkel a tragikus napon együtt mulatott, idézte be a bíróság. S. Balázs kijelentette, ő hallotta, amikor Dunavarsányból visszafelé P. József azt mondta, ma este az első utamba jövő nőt megb....
Megjelent az ítész előtt P. József egykori és egyetlen barátnője, akivel körülbelül hét évvel ezelőtt járt.
– Szerette a szexet Józsi, és a hosszú, fekete, egyenes hajú, vékony lányok voltak az ideáljai – mondta P. Zsófia. Így nem zárható ki, H. Nórának azért kellett meghalnia, mert aznap a buli kedvéért barna haját feketére festette." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/nora-anyukaja-hazudik-a-gyilkos-2019518/ ]

***

Csak tisztázódnak végre bizonyos körülmények, már amennyire. Hogy P.J. hazudik, az számomra soha nem volt kétséges. Csak az a kérdés: miben, ill. mennyiben?

rugach 2010.05.31. 09:39:02

@FairyFeller:

Remélem kiderül végre az igazság,amire mindannyian várunk.

Volfram Attila 2010.05.31. 20:36:42

HÁT IGEN -MOST MÁR NAGYON IDEJE LENNE!
Kíváncsian várom jómagam is.

FairyFeller 2010.06.16. 02:31:02

Állítólag hétfőn volt a legutóbbi tárgyalás az ügyben

[ www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=326682 ]

Nem találtam információt a fejleményekről. Talán nem is írtak. Minden esetre pozitív jel, hogy ezúttal nem bulvársajtó-termék adott hírt az ügymenetelről.

Bár ez utóbbi kifejezés nem valami találó, hiszen a gyilkosságot követő 2 hétben sokkalta több (javarészt máig tisztázatlan) információ került nyilvánosságra, mint amióta a Rendőrség 100 milliós költségen lezárta a nyomozást és megkezdődött az igazságszolgáltatás...

Várom az igazságot, az ügy tisztázását. Már jó ideje várok. Várok és várok, kíváncsi vagyok, "hogyan intézik"...

asperjangyorgy 2010.06.16. 11:49:51

Szegény Nóra! Szegény mi! Szegény igazság! Ez az ügyvédnő ravasz csele. A bíróság soha nem tudja bizonyítani, hogy a nemi erőszak után ténylegesen P.J. ölte meg Nórát (gyakorlastilag persze ezt senki nem vonja kétségbe, és először, még ügyvéd nélkül P.J. is ezt az egyetlen lehetséges változatot vallotta, hiszen egyes egyedül - ha minden úgy történt, ahogyan a rendőrség állítja, bár szerintem semmi sem úgy történt, de ez csak istenre tartozik immár - P.J. érdeke volt, hogy Nóra meghaljon és ne beszéljen).
Így P.J. megússza kb. 12 évvel. Jó magaviselete következtében nyolc év után szabadul. (A ház árából tudja fizetni az ügyvédnőt, aki vele nem is tett olyan rossz lóra!!!)
És ma már kit érdekel ez az ügy? Még a bulvársajtót sem. gy kell elatatni egy ügyet, így kell a halála után másfél évvel a múlandóság totálisan sötét gödrébe taszítani azt, aki még csak most lenne 16 éves. Szégyen, gyalázat, de a jog alapvetően arra való, hogy visszaéljen vele, akinek érdeke és teheti.
Erről valamennyien sokat regélhetnénk.
Igen, Nóra megfakul, és akik nem ismerik az ügyet, akik csak futólag rápillantanak Nóra fényképére, hanyagul lerázzák a számvetést magukról azzal, hogy a szülők felelősek, hogy Nóra felelős, hogy egyébként is: mi mást érdemelt volna egy kis ribi?
Így működik itt és nálunk az élet. Kivsi és nagy ügyekben egyaránt.
A holtnak nincs személyiségi joga. És ha az élők, a közvetlen hozzátartozók ezt nem vállalják magukra, nem akarják képviselni, nem tesznek meg mindent, hogy aki tisztán, emberileg érintetlenül ment át a másvilágra, érintetlen is maradjon, akkor bizony szeretett embertársaink gyorsan bemoskolják, és gyorsan rálapátolnak olyan felelősséget és ráadásként olyan mocskot, amivel az emlékét gyors feledésnek adják át.
Mi mást remélhettünk volna? - figyelembe véve a korábbi hasonló és hasonlóan szőrnyű eseteket!!!!

FairyFeller 2010.06.16. 15:15:48

KEDVES GYÖRGY!!!! ÉS VÉGRE! VÉGRE! VÉGRE VALAHÁRA: MAI HÍR! MEGSZÓLALNAK ISMERŐSÖK: 10 PERCES INTERJÚ P. JÓZSEF EGYIK KAPCSOLATTARTÓJÁVAL, AKI MÁR TÖBB, MINT 10 ÉVE ISMERTE!!!!!

[ tv2.hu/mokka/video/aki-szerint-nem-p-jozsef-olte-meg-h-norat ]

Palotai Györgyné Eszter elmondja, elég jól és régóta ismeri a gyanúsítottat. A nő intelligensen, okosan utal bizonyos titokzatos részletekre, többek közt arra, P. miért beszélt ellentmondásosan az ügyben, miért nem merte és meri elmondani sejtéseit az ügyben.

A kapcsolattartó hölgy utal P-vel való személyes beszélgetéseire. Ezekből megtudjuk, hogy MEGFENYEGETTÉK JÓZSEFET, ha nem írja alá a közel 50 oldalas, "szájába rágott" vallomást, akkor ELBÁNNAK VELE. Mindez ügyvéd jelenléte nélkül történt. Eszter utal arra is, hogy P. fél elmondani mindent úgy, ahogy gondol. Többször is megemlíti: vannak sejtései, elképzelései, de ezekről veszélyesnek tart beszélni, illetőleg nem mer (ezt a nő árnyaltan fejezi ki). P. neki is elmondta, együtt volt Nórával, de nem ölte meg. Az is kiderül a beszélgetésből, hogy a hatóság még nem tart "szexuális erőszaknál", csupán az aktust állapította meg (ami érdekes...hiszen Nórát megverték, egyes források szerint brutálisan bántalmazták. Ha visszaemlékezünk, akkor néhány korábbi cikkben olvasható volt olyan utalás (igaz a gyanúsítottól származó és talán erről a kapcsolattartó sem mert egyértelműen beszélni), hogy P. észlelte a közelben mások jelenlétét is, sőt más utalást is tett ezen személyekről...
Eszter elmondása megerősíti: P.J. egy logikusan gondolkodó, egyáltalán nem ostoba ember, aki bár rendezetlen körülmények között élt, mentálisan is rendezetlen, de nem egy dilis személy.

VÉGRE! Megszólalt valaki! Remélem nem marad visszhang nélkül.

Ami kicsit visszatetsző lehet, a gyanúsított védelmében, ahogyan Eszter beszél Nóráról. Nos, szerinte kiderült már Nóráról és baráti környezetéről (amelyet sajnos mások is megerősítettek: "madarat tolláról effektus"), hogy sokan bizony félreismerték. Habár egyértelműen nem állt szándékában Nóra emlékét bemocskolni, de utalás tesz arra, hogy kevesen tudják az igazságot Nóra személyiségéről, és sokan tévednek vele kapcsolatban. Azt mondja, a bíróságon derült ki, hogy a szülei nem tudták azt sem hogy Nóra dohányzott és ivott (alkoholt) is. Egy korábbi cikk is megerősíti, az édesapa, Dénes csak reggel kezdte keresni, nem várták haza, sőt, azt gondolták: "biztos" valamelyik barátjánál alszik.

Természetesen elképzelhetetlen, hogy a buliból zaklatottan távozó, dohányzó Nóra önként ment bele a gyanúsítottal a szexbe. Hogy beszédbe elegyedtek, P. megkínálta cigarettával, mind homályos.

Ami bennem megérett, mint elképzelés: Nóra felismerte, hogy mit akar tőle P. és félt tőle. Emiatt talán "megadta magát neki", komolyabb ellenállás nélkül. Ezért lehet, hogy nem egyértelmű a szakértői megállapítás szerint (legalább is) a nemi erőszak. Ami ezután következett, az a teljesen homályos. Megverték, bántalmazták, egyes források szerint bestiálisan, egyes források szerint, más helyszínen, egyes források szerint hosszasan szenvedett, egyes források szerint a nyomkereső kutya nem vezette el az erdő szélétől 40 méterre élő P-hez a nyomozókat.

Eszter utal arra, hogy "valami másként történhetett". Valami fontos, valami alapvető.

Ahogy azt mi itt többen (és sokan mások ebben az országban) mindig is sejtettük.
Ő nem hiszi, hogy P. követte el a gyilkosságot, de hogy nem egyedül, abban is biztos.

Elképzelések, utalások vannak. Mindenki ismerheti ezeket és mindegyik egy irányba mutat. Egy minden korábbinál nagyobb botrány irányába... :(

És ha lehet, ez még borzasztóbbá teszi az ügyet.

Hogy miért nem beszélnek Nóráról ismerősei, hogy miért titkolóznak már-már. Azt hiszem meg kellene törniük a csendet, legalább az igaz barátoknak.

Vagy nem akarják, nem merik? Netán rossz fényt vetne Nórára az igazság (erről Eszter beszélt - nem feltétlenül elmarasztalandóan, de minden esetre Nóra a felnőttek életét élte, lehet, hogy szexuálisan is - kérdezhetnénk: miért ne? Nem volna egyedi eset manapság...)...?

Itt az ideje tisztázni: mi (és hol...?) történhetett valójában. Itt volna az ideje cáfolni bizonyos állításokat, vagy megerősíteni.

Nórát megtámadták. Talán P. József is letámadta, de Nóra talán nem mert ellenállni. Hogy ezután mi történt, kik kapcsolódtak be, vagy milyen irányt vett a tragédia, az erőszak, arról csupán találgatások vannak.

Mindenki találgat. Ezek szerint (ha igaz) P. József is. Bár abban is biztos vagyok, hogy többet is tud ő annál, hogy csupán találgatásra fussa neki. Ha tud valamit, mondja el. Ha megfenyegették, mondja el. Talán fordulatot vesz az ügy!

VÉGRE TÖRTNÉNIK VALAMI! VALAMI ÉRDEMLEGES.

szani78 2010.06.21. 21:58:57

@FairyFeller: ne haragudj de én ennek nem örülök.Olyan áron ne történjen semmi, mint a mai mokkában.
Ez a nő nem tényeket közöl csak szerepelni szeretett volna és Nóra családját mélyen felháborítja az ahogyan Nóriról beszél ez a nő, aki semmit sem tud a kislányról nem ismerte, így nem állíthat olyan dolgokat.
Nóri becsületén átgázolni úgy, h. nem védheti meg magát elkeserítő és semmi képpen sem történésnek, előrelépésnek mondanám, érdemlegesnek meg semmiképpen sem.
Ha tudna valamit és félne akkor nem a tv-ben szerepelgetne, ahol teljes nyilvánosságot kap, hanem másol kérne segítséget.
Nóra felnőtt életet élt??Dohányzott ivott?
Milyen hamar elhiszik az emberek a rosszat és mennyit kell bizonygatni a jót!Én azt hittem az igazság kiderítése és Nóra emlékének, becsületének megőrzése a célunk és mindez nem minden áron, nem azon az áron, h. hagyjuk azt bántani, akiért tesszük mindezt!
Én ezt nem hagyom még akkor sem , ha Józsi ártatlan lenne, mert az a kislány megérdemli, h. méltón emlékezzenek rá.aki ismerte tudja, h. jó gyerek volt!!!!

Kiderítem ki ez a nő és lesz egy pár keresetlen szavunk hozzá.

FairyFeller 2010.06.22. 00:27:25

@szani78:

Kedves Szani! Néhányan, itt Asperján úr blogján is, köztük velem, elmentünk egy végső határig. Már-már feszegetjük a határokat. Azért, mert végig akarjuk követni, ki akarjuk várni az ügy esetleges fejleményeit. Azt szeretnénk néhányan, hogy soha ne felejtse el senki Nóra nevét és azt a borzalmat, amely vele történt, és amely szimbolizál olyan gonosztetteket, amelyek nem kaptak, nem kaphattak publicitást. Horák Nóra csupán a jéghegy csúcsa, de Ő, az emléke és az emlékköve minden szörnyűséget, embertelenséget jelképez számunkra, ezért mártírként kell gondolnunk rá. Mártírként tartozunk tisztelni az emlékét, és mindazok emlékét, akik hasonló szörnyűségeket éltek és élnek át a mindennapokban (még ha szerencsére nem is mindegyikük hal bele az az erőszakba, a terrorba).

Egyesek a mi felfogásunkat hisztérikusnak, talán "betegesnek" vélik, túlzottnak és szélsőségesnek.

Számukra tenném fel a kérdést: mennyire vagyunk mi túlzóak és elfogultak ahhoz képest, ami Nórával, illetőleg a "Nórákkal" történt és történik, országon világon...?

Azt hiszem nem szükséges ebbe belemenni.

Asperján úrral értek egyet (és persze Széchenyi Istvánnal), az emberek általában rossz lelkiismeretűek, vagy közömbösek, így "önmaguk ellen fordulóak".

Én ezt a jelenséget röviden csupán ostobának nevezném. Különösen mi magyarok vagyunk ostobák, úgy általában. Eltűrünk, beletörődünk, elfogyunk, elgyengülünk...egyre inkább megfelelünk "áldozatoknak". Nóra a mi tragédiánk jelképe. Ez meglátszik akár körülöttünk, akár ezen a blogon is. Nem csak Nóra esetén, hanem más esetekben is.

És most Neked válaszolnék: természetesen igazad van. Nóra emlékét meg kell védeni. De kinek a feladata ez?

Te magad írtad, az ismerősei szégyenteljesen mutatkoztak meg ez ügyben, mi több csak rossz irányba vitték el Nóra emlékének megítélését.

Erre írtam azt: "Madarat tolláról..."

De mint már leírtam korábban ezen a fórumon: én nem vagyok hajlandó bedőlni ennek a látszatnak. Sem azoknak a híreszteléseknek, amelyek Nóra rossz hírét keltették, sem azon "barátoknak", akik rossz fényt vetítenek Nóra emlékére.

A -rendkívül ködös ügyben- gyanúsított P. József egyik hozzátartozója megerősíti az ügyet figyelemmel kísérni igyekvőek többségét abban, hogy nagyon nincs rendben valami az ügyben. Nem a gyanúsított származása a probléma, amely nem felel meg bizonyos várakozásoknak. Nem. A kismillió kétely, jogos alapú, máig tisztázatlan felvetés, ellentmondása az oka. Ezeknek nagy részét mindannyian jól ismerjük.

A kezdő lökés megtörtént, valaki megszólalt. Valaki, aki kompetens, akinek a szava fontos. Én várom, hogy bárki, bárki megszólaljon, aki ismerős, aki kompetens. Nem hiszem, hogy a televízióban szereplő hölgy rosszindulatú volna. Ő csupán tényekről beszélt Nóra kapcsán, a gyanúsított "védelmében". Na persze ez semmiképpen nem sülhetett el jól. Ahogy írtam legutóbb: mindenképpen erőszakkal közeledtek, támadtak Nórára, ezt nem lehet megvédeni. Hogy Nóra felelőssége hol rejlik, a szülei felelőssége?
Hogy szabados életet élt, mint sok más fiatal? Igen, óvatlan volt. Szabados, naiv, közvetlen. De hogy megtámadták, az is fix. Szerintem azért nem állt ellen (a hivatalos verzió szerint legalább is, és erre hivatkozik a gyanúsított védője), mert félt. De hogy mi történt, egyikünk sem tudja.

P. József minden bizonnyal tudja. Állítólag vannak "sejtései", amelyeket nem mer elmondani.
Sejtem, mik lehetnek ezen sejtések. Szeretnék hinni neki, de nem tudok. A tárgyilagosságot tartom szükségszerűnek, a felvetett kételyek eloszlatását. Csupán ez az ügyre jellemző gyanúval telített homály akadályoz meg abban, hogy szilárdabb alapokra helyezzem az álláspontomat. Ahogy a legtöbben, én sem bízom a hivatalos verzióban. Ezért nyitok ilyen források felé nagyobb érdeklődéssel, mint amilyen a gyanúsított környezete. Természetesen Nóra hozzátartozói és környezete is ilyen forrásokat jelentenének számomra, de sajnos rájuk nem igazán lehet számítani. Kevesen maradtak "Nóra mellett".

Végül 2 cikk a mindennapok "Nóráiról" és arról a kontrasztról, amely megalapozza a kritikámat társadalmunk irányába:

Eltörte az idős asszony orrcsontját a hajnali támadó

...
Súlyosan megsérült az idős asszony, akit megtámadtak vasárnap hajnalban Faddon - közölte a rendőrség. Mint megírtuk, a nyugdíjast egy maszkos férfi támadta meg...A rabló az asszony pénztárcáját követelte. Végül egy kisebb összeget lopott el, majd elmenekült. Az idős nő a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett, a rabló eltörte az orrcsontját verés következtében." (...)

[ www.teol.hu/tolna/kek-hirek-bulvar/eltorte-a-nyugdijas-orrcsontjat-a-hajnali-tamado-312390 ]

Dante-pokla: avagy EU-börtön olasz módra

...
A szicíliai Favignana szigetén egy erődöt alakítottak át börtönné. Az életfogytiglanra ítélt maffiózók a sziklákba vájt egykori kazamatákban, tíz méterrel a tengerszint alatt raboskodnak: ablak és illemhely nélkül. A csapból sós víz folyik. Dantei pokol – mondják Favignánáról az itt dolgozó fegyőrök is. Az Itália 206 börtönének rabjai között végzett online felmérés második helyén a szardíniai Sassariban Szent Sebestyénről elnevezett börtön végzett: kétszáz rab szorong négyesével a háromszor két méteres cellákban. Villany nincsen, télen fűtés sem, mivel az illetékes római minisztériumnak nincs pénze a gázszámlára. A kétszáz fogolyból 125 drogfüggő. Hasonló a helyzet Róma legnagyobb büntetésvégrehajtási intézetében, a Rebibbia börtönben, ahol a román állampolgárságú rabok inkább lemondanak a fellebbezésről, csak büntetésüket olasz cella helyett hazaiban tölthessék le...64 404 fő raboskodik jelenleg az olasz börtönökben. Húszezerrel többen, mint az intézmények tényleges befogadóképessége...Az utóbbi tíz évben több mint ezerötszáz rab halt meg, egyharmaduk öngyilkos lett. Az olasz börtönökben tízszer többen vetnek véget saját kézzel az életüknek, mint a falakon kívül." (...)

[ nol.hu/lap/vilag/20100622-dantei_pokol_az_olasz_bortonokben ]

Nem kell Iránig menni az ilyen példákért. Romániától, Szlovákiától kezdve az EU legtöbb országában hatékonyabb a büntetés végrehajtás. És hogy: kit érdekel?

Engem például. Pedig nekem nincs személyes tapasztalatom. Nem tettek ilyet az édesanyámmal, vagy a nagymamámmal. A lányomat sem zaklatják, vagy erőszakolta(ák), verte/verték, vagy gyilkolta(ák) meg valaki(k). Csupán együttérzek. Nem akarom, hogy ez az exponenciális folyamat egyre jellemzőbbé váljon, csak mert impotens kezekben van a döntéshozás. 5-10 év és talán én is "benne leszek a jóban". Talán engem is érinteni fognak ezek a problémák, noha manapság elmondható, hogy ideális környezetben élek másokkal.

Ki tudja mit hoz a jövő? :(

FairyFeller 2010.06.22. 23:30:20

Nem Borsod, nem Tolna - ezúttal Baranya-megyében: életveszélyesen bántalmaztak egy idős asszonyt 5 ezer forintért...

...
Kis híján agyonverte áldozatát egy rabló az éjszaka a Baranya megyei Véménden. A férfi egy egyedül élő 80 éves asszonyra tört rá otthonában és brutálisan megverte 5 ezer forintért. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint saját házában vert meg és rabolt ki egy egyedülálló nyolcvanéves asszonyt egy férfi Véménden éjjel. Az asszony aludt, amikor a férfi betörte az ablakot, bemászott és rögtön fojtogatni kezdte, majd teljes erővel ütötte-verte, ahol érte. A támadó 5 ezer forintot vitt el. A rendőrök külön akciócsoportot hoztak létre, megszervezték az üldözést. Kutyák, technikusok, járőrök és nyomozók járták Véménd utcáit, volt olyan utca, ahol minden házban minden férfit igazoltattak, ellenőriztek. Így találták meg a gyanúsítottat, aki először tagadta, majd mindent részletesen beismert. A harmincnyolc éves helybéli férfi azt mondta a rendőröknek, pont így tervezte el a rablást, csak azzal nem számolt, hogy pár óra alatt elfogják. A férfi egyébként ismerte az áldozatot, korábban dolgozott nála, tudta róla, hogy egyedül él, és hogy lehet nála pénz. Az idős áldozatot életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, az orvosok szerint állapota bármikor rosszabbodhat, mert a fejét ért hatalmas ütések bevérzéseket okoztak. A rendőrök a támadót őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról hamarosan dönt a bíróság.
...

[ www.hirszerzo.hu/cikk.kis_hijan_agyonvertek_egy_80_eves_asszonyt.155814.html ]

Nóráért 2010.06.23. 13:08:39

Tisztelt Olvasók!

Magam is azok közé tartozom, akik Fairyfreller meghatározása szerint igyekeznek figyelemmel kísérni a felkavaró ügy fejleményeit. A leghasznosabbnak ezt a blogot vélem, Önök valóban elszántan keresik az igazságot. Én csupán kívülálló vagyok, nem vagyok személyesen érintett, Kiskunlacházát sem ismerem. Csupán a médiából tájékozódom. Korábban láttam itt linkelve egy felvételt, egy boncolásról. A valóság gyakran felkavaró.

Eszembe jutott egy fontos szempont, amely talán Önöknek is segítséget nyújt. Örülök, hogy létre lett hozva ez a belépési mód, így nem kellett külön regisztrálnom, csupán a megadott e-mail-el és jelszóval beléptem.

Egy személyes benyomásomról van szó, amelyet a gyanúsítottal, Józseffel kapcsolatban állapítok meg. Akárhol olvastam róla, a személyiségéről, a mentalitásáról, mindenhol azt erősítették meg, hogy egy félénk, zárkózott, muja fazonról van szó. A felvételen is látva, hallva a vékony hangját, közepes termetét (max. 180 cm), fizimiskáját, bennem nem kelt olyan látszatot, amelytől egy nő megijedne. Ezt arra értem, hogy egyikük szerint a kislány megijedhetett tőle, ezért nem állt ellen. Magam is tisztában vagyok azzal, hogy nagyon zavaros a tájékoztatás az ügyben. Tudni illik a rendőrség úgy írta le, "Nóra ellenállását megtörték, majd megerőszakolták". A kapcsolattartóval készített interjúban pedig arról beszélnek, nem biztos, hogy megerőszakolták a szakértői vizsgálatok alapján, tehát elképzelhető, hogy a bántalmazása már később történt, és ha jól értem erre alapoz a védelem is az ügyben.
Nem tudok ebben egyéb támpontot adni a következő, naturalista filmjelenetnél. Csak hogy képzeljük el. Egyáltalán elképzelhető mindez Józsefről?

A következő filmjelenet egy megrázó, naturalista bűnügyi dráma, a párizsi valóságról, brutális szexuális erőszak és bántalmazás, tabuk nélkül. A főszerepet, az áldozat szerepét a híres olasz színésznő, Monica Belucci alakítja (többek közt a Mátrix-ban, vagy Gerald Depardieu-val a Kleopátra küldetés-ben is szerepelt). Az egyik legmegrázóbb film, amit életemben láttam. Röviden a történet: egy fiatal pár kezd "ritmust váltani", a fiatalság szabadságából és szertelenségéből a megállapodás, a családalapítás felé. A nő (Belucci) teherbe esik, de erről még nem szól párjának. A tragédia éjjelén akarja tudatni vele, egy nagy baráti összejövetel, házibuli keretében. Csakhogy a férfi kiábrándító dolgot művel, drogot vesz magához és képtelen a normális, komoly társalgásra. Az áldozatot alakító Belucci, a barátjával összeveszve, zaklatottan hagyja el a bulit (akárcsak Nóra), majd hazaindul. Nem jut messzire (akárcsak Nóra), mert egy közeli aluljáróban egy erőszakos őrült megtámadja, brutálisan megerőszakolja, majd kíméletlenül összeveri (ezt mutatja be a jelent 13 percben...). A nő kómába esik, elvetél. Aznap éjjel a férfi tudomására jut mindez, dühöngő őrültként indul az elkövető nyomába. A rendőrség közönyös, "megszokott ügyként" kezeli az esetet, azonban az alvilág megkeresi az áldozat barátját és információkkal látja el, némi pénzért cserébe. A filmdráma a továbbiakban egy hajsza, amelyben 10 órán belül megtalálják az elkövetőt és péppé verik a fejét egy poroltóval...

Megrázó film. Akárcsak a valóság.

Az erőszak jelenet: www.indavideo.hu/video/Monica_Bellucci16_2/

Kérem Önöket, hogy tekintsék meg ezt a jelenetet (természetesen szigorúan felnőtt tartalom!) és tegyék fel magukban a kérdést: képes lehetett e ilyenre, vagy egy ennél még szörnyűbb, még brutálisabb tettre az akarat gyenge, nyámnyila, vékony hangú, ismerőseinek józan többsége szerint "udvarias" József?

Én őszintén nem hiszem...

Sándor

Nonametom 2010.06.24. 09:38:07

Gyilkosság Taktaharkányon

Édesanyja még április elején jelentette a rendőrségnek lánya eltűnését, de csak mostanra derült ki, hogy egy helybeli férfi ölte meg és dobta a közeli kútba a lány holttestét. A férfit a rendőrség őrizetbe vette.
Még április elején jelentette a rendőrségnek lánya eltűnését egy taktaharkányi asszony, aki elmondta, hogy a 23 éves lány hajnalban indult el dolgozni, de a munkahelyére már nem érkezett meg, és nem látták, hogy a vonatra felszállt volna. A rendőrség kiderítette, hogy egy 31 éves férfi gyanúsítható a lány megölésével. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy április 2-án lesben állva várta a lányt, amikor dolgozni indult. Azt mondta, hogy csak bántani akarta a lányt, de amikor az segítségért kiabált, többször is késsel megszúrta.

A gyilkosság után a férfi hazament egy talicskáért, amibe belerakta áldozatát, majd egy közeli náddal benőtt területre vitte. Másnap egy kétkerekű kocsival ment vissza a lányhoz és testét a közeli legelő kútjába dobta. - derült ki a rendőrség keddi közleményéből. A férfi elmondta, hogy azért követte el a gyilkosságot, mert a lány évekkel ezelőtt visszautasította közeledését. A gyilkost a rendőrség őrizetbe vette.

mixonline.hu/Cikk.aspx?id=40041

FairyFeller 2010.06.24. 13:35:29

@Nonametom:

Szintén Taktaharkány: tavalyi felvétel egy uzsorások és tartozóik közti utcai összecsapásról

[ vastagbor.blog.hu/2009/12/11/bekes_kertvaros#comments ]

Lám-lám: "Nóra" ezúttal 23 éves volt. Dolgozni indult.

Prognosztizáljuk a jövőt, ennek kontextusában: 2017-ben Nóra 23 éves lehetne. Dolgozni indulhatna. Megtámadhatnák, ugyanúgy, ahogy megtették (egy vagy több lény - mert embernek semmiképp sem nevezném az ilyet).

Mi volna a különbség?

Mi a különbség akkor, ha az áldozat 14 éves, vagy 23?

Vagy hogy férfi, vagy nő? Hogy 50 kilós lány, vagy 110 kilós izomagyú kézilabda játékos, vagy egy (de sajnos nem "csak egy", bármelyik kategóriában) törékeny idős asszony?

A különbség: Répás József. És az olyan emberek, mint Ő. A 23 éves áldozat valószínűleg "csupán" egy röpke hír, "érdekesség" lesz a médiában. A Nórával történtek is ilyen sorsra juthattak volna, ha nem lett volna a híressé vált demonstráció, amelyen pontosan Répás maga mondta mindezt: azért demonstrálnak, mert a médiumok hallgatnak.

Mi mindig csak a jéghegy csúcsáról értesülhetünk, sok esetben elferdítve, eltusolva, elhazudva, manipulálva.

Remélem változik a helyzet, legalább ezen a téren...

Keselyőbérc 2010.06.25. 11:14:14

Kedves Fairyfeller!

Saját bőrömön érzem a helyzet javulását! A következő eset a Tesco parkolóban történt kedden Újpesten. Parkoláshoz készültünk a gázszerelővel, mivel tűzhelyet kerestem. Mikor megtaláltuk a megfelelő helyet, ahová is tolatva kellett volna beállni, megszólalt a vezető telefonja. A jármű állt, a sofőr telefonált, amikor megállt előttünk egy rendőrautó három tettre kész rendőrrel. Egy darabig csak néztek, majd intézkedni kezdtek. Először csak a vezető
papírjait kérték, majd közölték vele, hogy feljelentik mobiltelefonálásért, és biztonsági öv használatának elmulasztásáért. Ki is töltöttek két feljelentést, és azt is elmondták, hogy ez mennyibe fog kerülni számára. Ekkor megjegyeztem, hogy – Uraim, állt az autó, amikor a telefonálás történt! Ez sem hatotta meg a rendőröket, hanem elkérték az irataimat, és feljelentettek a biztonsági öv miatt, készségesen elmagyarázva, hogy ez milyen anyagi vonzattal jár. Hogy alapos munkát végezhessenek, még rászántak vagy tíz percet, hogy mind az autót, mind pedig utasaikat alaposan leellenőrizzék rádión, a központjuk segítségével.
Még egy kísérletet tettünk, hogy megmagyarázzuk, mi nem közlekedtünk telefonálás közben!
Megkaptuk a választ,- Akkor feljelentem tilosban parkolásért!
A főrendőr nevelési céllal végül elmondta, hogy mi azért álltunk meg, mert megláttuk őket!
Valójában mi nem azért álltunk meg, mert félünk a rendőröktől, hanem azért, mert vásárolni szerettünk volna, és erre a célra építették a parkolót.
Az eset után arrébb parkoltunk, megvettük a tűzhelyet, és a számla alapján is követhető, hogy
nem elhagytuk a parkolót, hanem éppen érkeztünk oda.
A Tesco alkalmazottai szerint eddig nem volt jellemző a vásárlók zaklatása a rendőrség részéről, inkább csak a bolti lopások, és a rokkantak helyét elparkolók ellen léptek fel
Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy a rendőri jelenlét határozott érzékeltetése történt,
és ezt a fajta demonstrációt ráadásul a békés törvénytisztelő állampolgárokkal fizettetik meg!
Mivel főbenjáró bűnünket nem ismertük el, várható, hogy a szabálysértési előadó elé kell járulnunk, aki esetleg a tények tükrében megkegyelmez, de az is lehet, hogy nem!
Bár a fenti eset simán elmegy a hétköznapi kegyetlenség kategóriában, de elgondolkozom, hogy háborús körülmények között mit is várhatok ettől a rendőrembertől? Elmagyarázza majd, hogy neki az a dolga, hogy lelőjön, és hogy nem is fog fájni!
Én az egyenruha mögött mindig az embert keresem, de most nem láttam!

rugach 2010.06.25. 12:10:17

Nagyon helyes.Végre tevékenykedik a rendőrség,és nem tétlenkedik mint azt korábban tette.
Csak így tovább rendőrség és majd talán elérjük azt,hogy jogállamban élünk.

FairyFeller 2010.06.25. 14:09:22

Kedves Keselyőbérc, Rugach!

Egyikükkel mélységesen együttérzek, másikukról pedig remélem, hogy csupán némi fekete humorral fűszerezte meg rövid kommentjét...

Tehát, Keselyőbérc, maga a saját bőrén érzi a "változást", ami a rendőri jelenlétet illeti. Magával szemben, és a magával a parkolóban parkoló "közveszélyes gázszerelővel" szemben kegyetlenül fellépett a keménytökű rendőrségünk. Csaknem olyan keményen, mint a 2006-os tüntetőkkel, vagy a tavaly a Deák-téri füvön ücsörgő gárdista-szimpatizáns tüntetőivel szemben az állig felfegyverzett és páncélzott robotzsaruk.

Vona Gábort is megbüntették 30 ezer forintra , mert ezen az ominózus demonstráción amíg a füvön ücsörgött, földre vitték és a vád szerint "nem oldotta el megfelelően az izmait" a rendőri felszólítás ellenére.

És még mielőtt káromkodásba kezdenék, amely nem volna méltó Asperján úr blogjához, inkább idézem azt az újságcikket, amelyet a legnépszerűbb magyar hírportál közölt az ózdi embereknek a közbiztonsági "látványos változásokra" történő vélekedéséről.

Ózdon a helyzet változatlan: nem érzik a Pintér által megígért közbiztonsági fordulatot

...
"Szombaton lejárt az a kéthetes határidő, amelyet a kormány szabott saját magának a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közbiztonsági helyzet javítására, az [origo] által felkeresett Ózdon azonban a helyiek egyelőre nem éreznek látványos változást. Sokan továbbra is lopásokra panaszkodnak, és azt mondják, alig látnak rendőröket az utcán. A Belügyminisztérium közben hallgat a számokról és a tapasztalatokról...A Fidesz korábban több alkalommal is arról beszélt, hogy a kormány megalakulása után két héten belül javulni fog a közbiztonság az országban. "Nem nyugszom bele abba, hogy egyesek azt mondják, nem lehet két héten belül érzékelhető változást elérni megfelelő rendőr megfelelő helyzetbe vezénylésével" - fogalmazott Orbán május 11-én a közbiztonságról szóló, ózdi nemzeti konzultáción. Pintér a két héten belüli látható eredményekre nemcsak miniszteri bemutatásán, hanem a bizottsági meghallgatásán is többször ígéretet tett...Az alábbi videoriport [ videa.hu/videok/hirek-politika/mas-lett-e-az-elet-fidesz-kozbiztonsag-nemzeti-konzultacio-zatr6o4oVKLRioUA ] készítése során próbáltuk megszólaltatni a helyi hatóságok képviselőit is, de elzárkóztak a nyilatkozatokról...A Belügyminisztérium a kormány felállása után indított akcióban mintegy 600 új rendőrt vezényelt Borsodba, az ORFK szerint többségüket a készenléti rendőrség állományából küldték az észak-magyarországi megyébe. A megyei rendőrkapitányságon kérdésünkre azt közölték, hogy a megerősített rendőrség számára az előzetes kockázatelemzés alapján kiemelt területként jelölték meg Ózd és Miskolc térségét. A kivezényelt rendőrök megkezdték a fokozott ellenőrzést - mondta az [origo]-nak a múlt hét kedden Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. Mivel ők a szükséges helyismerettel nem rendelkeznek, ezért a helyi rendőrökkel és polgárőrökkel párban dolgoznak - mondta Gaskó, aki szerint az újonnan kivezényelt rendőrök feladata elsősorban a megelőzés. Egy, az ózdi rendvédelmi szerveknél dolgozó tisztviselő - aki a nyilatkozattételre vonatkozó tilalom miatt csak név nélkül volt hajlandó elmondani a tapasztalatait - azt mondta, hogy érkeztek új rendőrök a városba, így sokszorosa a létszám a korábbinak, az akció azonban szerinte az árvízi védekezés miatt leállt, így újraindítani várhatóan csak ezekben a napokban fogják. A tisztviselő hozzátette, egy ilyen akciónak akkor van értelme, ha mindenkit kivezényelnek az utcára, és tervszerű akciókat hajtanak végre, nem pedig szúrópróbaszerűen ellenőriznek. Zsigray Árpád, az Ózd vonzáskörzetében lévő Arló független polgármestere is azt mondta az [origo]-nak, hogy most elfogadhatónak tartja a létszámnöveléses megoldást, de szerinte ez hosszú távon kevés lesz...Közben az ózdi Új telepen továbbra is rossz közbiztonsági állapotokra panaszkodnak a lakók. Szinte mindenkinek volt egy története éjszakánként a konyhába bevilágító fényekről, felfeszített ajtókról, és benyomott ablakokról. Egy idősebb helyi férfi azt mondta: ki vannak téve a betörők kénye-kedvének, és bár szokott látni járőröket, mégis rendszeresek a betörések. Még a viszonylag nyugodtabb környékeken is mindennapos probléma, hogy a gyerekektől idősebb társaik elveszik a mobiltelefonjukat, a közértben pedig egy alkalmazott szerint gyakoriak a lopások. Az [origo] által megkérdezett helyiek szerint nem lettek aktívabbak a rendőrök az új kormány hivatalba lépése óta. Egy korábban a rendőrségnél dolgozó biztonsági őr azt mondta, hogy két hete látta ugyan a készenléti rendőrség embereit a városban, azóta viszont nem. Kovács Bettina, a Készenléti Rendőrség szóvivője azt mondta, pénteken - amikor az [origo] stábja Ózdon járt - Miskolcon, Encsen, illetve Edelényen teljesítettek szolgálatot a Borsodba vezényelt rendőrök, Ózdon pedig egy héttel korábban jártak." (...)

[ www.origo.hu/itthon/20100614-pinter-igerete-a-kozbiztonsag-javitasarol-ozdon-nem-erzik-a-valtozast.html ]

***

Tudják, azt hiszem az ilyen tökös legényeket inkább át kellene vezényelni az észak-keleti régióba, vagy éppen Ózdra, esetleg költséghatékonysági okból csak Pest-megyei Ercsibe, vagy környékére, Ráckevére, vagy Kiskunlacházára...
Ha elolvassa a cikket Ercsiről, amelyet a Demokrata c. újság közölt (és magam is bemásoltam itt valamelyik bejegyzés alatt), abban megírják, hogy bár a 9 ezres településen majdnem 20 rendőr van jelen, a helyzet egyre jobban megfeszül, a helyiek úgy érzik: a rendőrök is félnek...

Itt egy video-riport erről, a polgármester is beszél: [ www.youtube.com/watch?v=o0AzXA_TF7U ]

Kedves Rugach, kérem még egyszer olvassa el Keselyőbérc kommentjét, mert az -sajnos- nem másról szól, mint a rendőri munka megcsúfolásáról (különösen ilyen társadalmi viszonyok közepett), az emberek bizalmának aláásásáról.

Keselyőbérc 2010.06.25. 18:05:35

Kedves Fairyfeller!

A tréfát félretéve, az elmúlt időszakban látványosan nőtt a közterületre vezényelt rendőrök száma. Ha pedig egyszer kiküldték őket, akkor cselekedniük is kell valamit. Mert hogy is néz ki, hogy egész nap járőröznek, és semmi eredményt nem mutatnak fel! Végső soron nem is rossz ötlet a parkolókban intézkedni. Az autók jobbára állnak, a biztonsági övek még nem, vagy már nincsenek bekapcsolva, az emberek pedig nem gyanakszanak, amikor közeledik a rendőr… Ha jól emlékszem XIII. kerületiek voltak. A miskolci régiónak nem örülnének, mivel étlen, szomjan, szállás nélkül voltak ott többen a kivezényeltek közül az árvíz idején.
Aki pedig ezt szóvá tette, jelezvén elöljáróinak, annak elmagyarázták, hogy mindez nem is úgy történt. Egyszóval senkinek sem könnyű az élete.
Enyhítő körülménynek látom, hogy az a rendőr, aki rendszerint szabályszegőkkel, bűnözőkkel, s mindenféle alja népséggel találkozik, egy parkolóban is rutinból feltételezi a
bűnös szándékot mindenkinél. A dolog érdekessége, hogy egyértelmű volt a büntetési szándék, mintha kiadták volna, hogy pénzt kell gyűjteni a cégnek mindenáron. Először éreztem úgy, hogy ellenségként kezelnek! Korábban is találkoztam intézkedő rendőrökkel,
de ők korrektek voltak, és nem a feltétlen bírságolás vezérelte őket. Ártalmatlan körülmények között elég lehet egy figyelmeztetés is.
Az ügy tanulsága, résen kell lenni egy parkolóban is! A folytatásról szívesen írok, ha érdekel!
A rendőri erő vidékre vezénylése is érdekes. Munkásvonatok helyett rendőrszerelvények közlekednek majd. Menetrend szerint érkeznek, s megmutatják a vidék népének magukat, majd irány a következő megye. Ugye az ötletet nem a Gárdától lesték el? Amikor tömegestől megjelennek valahol, akkor a bűnözők tartanak egy kis szünetet, tudván, hogy rövidesen továbbállnak. Néhány nap múlva már csak a szokásos elhanyagolható kockázatot jelentő állomány van jelen, újra elszabadulhat a pokol.
Még a legszerényebb képességű rendőri vezetőnek is tisztában kell lennie azzal, hogy jelen körülmények között a meglévő állomány nem elegendő az elfogadható közbiztonság fenntartására. Most előhúztak valahonnan sok rendőrt, és látható módon dolgoznak. Amikor nem látjuk őket, vajon hol vannak, és mit csinálnak? Ha néhány napig megfelelő a létszám,
akkor nem lehetne ezt a helyzetet állandósítani, hiszen nem lehetetlen! A fokozott rendőri jelenlétre elemi igény van! Én is rendőrökre vágyom, minél többre, nem bánom, ha naponta
többször igazoltatnak, és ha jól dolgoznak, néha még meg is büntethetnek, hogy fusson a jutalmazásukra is!

Nonametom 2010.06.27. 21:10:49

Megerőszakolták és megölték a 8 éves kislányt

Meggyilkoltak egy nyolcéves kislányt szombaton Újvidéktől nem messze, egy faluban. Helyi sajtójelentések szerint a gyermeket meg is erőszakolták.

A lány szülei délután négy órakor jelentették be, hogy eltűnt a gyerekük. Keresni kezdték, majd egyik szomszédjuk házában bukkantak rá élettelen testére. A ház tulajdonosa eltűnt.

A rendőrségtől azt mondták az elsődleges vizsgálatok után, hogy a kislányt megfojtották, miután megerőszakolták. A gyanúsított egy 52 éves férfi, akinek a házában megtalálták a holttestet. A szomszéd után nemcsak a rendőrök kutatnak, hanem a falu nagy része is keresi. A beszámolók szerint az eset rendkívül megrázta a közösséget. A rendőrség több részletet egyelőre nem hozott nyilvánosságra az ügyről

www.rtlhirek.hu/cikk/325433

zs-david 2010.06.27. 22:36:31

Üdvözlök mindenkit!

Nagyon megrázó hír volt amikor 2008 november végén hallottam az esetről. Mái napig nem tudom elfelejteni, az összes hozzákapcsolódó videot láttam már és egy csomó cikket olvastam a történtekről. Tudnék róla beszélni,és kérdezni napokon keresztül...

Nóráért 2010.06.28. 20:29:40

Ők látták utoljára életben Nórit (†14)
2010-06-08 04:35:00

Budapest—Kiskunlacháza — Rekonstruálta tegnap a Pest Megyei Bíróság H. Nóra (†14) utolsó óráit, mielőtt a végzetes útra indult volna 2008. november 23-án.
Hirdetés

A lány a helyi tinidiszkóban mulatott, majd P. József (26) – a vád szerint – megerőszakolta és megfojtotta a helyi kiserdőben.

Fiatalok mondták el, mit csinált a tragikus estén Nóra. A kamasz legjobb barátai, akkori szerelme egyöntetűen kizárta, hogy Nóra önszántából szexuális kapcsolatot létesített volna egy ittas idegennel az erdőben. Meghallgatta a bíróság J. Ádámot, akit Nóra hívott el a buliba. A fiatalember egész este „fűzte" a lányt.

G. Dávid (középen) még látta rágyújtani Nórát hajnalban az utcán. T. Áron az általános óta ismerte a kislányt, aznap este összevesztek.
– Sikerült kettesben maradnunk. Egy csókot akartam adni, de ő elhúzta az arcát. Azt mondta, amíg nem tisztázta a kapcsolatát P. Attilával, addig nem tesz semmit – emlékezett vissza a fiatalember, aki többször felajánlotta a lánynak, hogy hazakíséri.

Úgy tűnik, a bestiális gyilkossági ügynek ez az egyik homályos pontja, azaz hogy miért indult el Nóra egyedül, sötétben, holott barátai szerint soha nem vágott neki kíséret nélkül az útnak.

Ez a kép a végzetes estén készült az önfeledten bulizó tinilányról
Mint megírtuk, a tinit másfél éve édesapja találta meg a helyi kiserdőben holtan, lemeztelenítve, meggyalázva. A rendőrség DNS-minta alapján fogta el az elkövetőt, P. Józsefet, aki többször beismerte a gyilkosságot, majd a bíróságon tagadni kezdett. Azt állítja, Nóra önként közösült vele.

Nóra a gyilkosság estéjén összeveszett egyik legjobb barátjával, T. Áronnal, mert a fiú szerint nem foglalkozott vele eleget.

Többen kérlelték a lányt, hogy ne menjen egyedül, de Nóra megmakacsolta magát, és hajnali fél és háromnegyed három között elindult. Egy barátja negyedórával később hívta, de nem érte el. A bíróság tegnap meghallgatta P. Attilát is, aki a tragédia előtt járt Nórával.

– Tíz hónapja voltunk együtt, 2008 nyarán szakítottam vele, de újra összejöttünk. Majd november közepén szüneteltettük a kapcsolatunkat. Jól ismertem Nórát, s kizárt, hogy elment volna egy idegennel – sóhajtott Attila.

Nóra barátai a mai napig nem tették túl magukat az elvesztésén. T. Áront például úgy felzaklatta a múltidézés, hogy rosszul lett, és ki kellett mennie a teremből.

FairyFeller 2010.07.16. 23:20:38

A nyár utolsó fejleménye az ügyben (ítélkezési szünetet tart a bíróság):

"Ha hallom a kiáltást, segítek Nórinak"

...
"...többek között ezt mondta P. József (26) barátainak...baráti köre is gyakran beszélt erről, úgy, hogy fogalmuk sem volt róla, haverjuk az elkövető. A barátok szerint P. kifejtette, ha hallotta volna Nóra segélykiáltását, segít neki...a bíróságon nemcsak P. József barátait hallgatták meg, hanem azokat a lányokat is, akik Nórával együtt buliztak. T. Alexandra arról számolt be, hogy pár perccel előbb indult haza ugyanazon az útvonalon, mint Nóra. Mögötte jött egy kapucnis fiatalember, akitől nagyon megijedt, mert olyan érzése volt, mintha követné. Ekkor úgy csinált, mintha telefonálna, és a férfi megelőzte. Az nem derült ki, hogy az ismeretlen, akiről a lány beszélt, P. József volt vagy sem, a férfi ugyanis tagadta, hogy aznap kapucnis felsőt viselt volna." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/ha-hallom-a-kialtast-segitek-norinak-2022655/ ]

***

Az igazság odaát van...

FairyFeller 2010.07.30. 22:33:17

Feszített tempóban a Pest Megyei Bíróság: ősszel várható ítélet a Horák Nóra ügyben

...
"Működési nehézségekkel küzd a Pest Megyei Bíróság, nem megfelelőek a munkakörülmények, a bírók túlterheltek, miközben olyan kiemelt ügyeket is tárgyalnak, mint a kiskunlacházi gyermekgyilkosság vagy a romák elleni támadássorozat - erről a bíróság elnöke kedden nyilatkozott az MTI-nek...Számításai szerint az idén 6-7 ezerrel több ügyet kell tárgyalniuk, mint tavaly, miközben - mint közölte - munka- és elhelyezési körülményeik messze alulmaradnak az önálló megyeközponttal rendelkező régiókban tapasztaltaktól. Kitért arra, hogy egyre többféle bűncselekménnyel és egyre erőszakosabb bűntettekkel kell foglalkozniuk, emiatt egy-egy bírójuk kezén az átlagoshoz képest 3,2-szeres mennyiségű ügy megy át. A 17, szétszórtan elhelyezkedő, többségében elavult épületben működő Pest Megyei Bíróságon dolgozó 259 bíró igen túlterhelt - tette hozzá Kovács András, jelezve: előfordul, hogy 150-170 ügyet és több ezer oldalas iratanyagot kellene fejben tartaniuk, tanulmányozniuk, ezért történhet meg, hogy 5-7 hónap telik el egy-egy tárgyalás kitűzéséig...Az úgynevezett Koszi-klán több mint negyven vádlottas perének megbízható lebonyolításáért (az ügyet a Legfelsőbb Bíróságra vitték át) például - bérkeretük terhére - komoly összegeket fizettek ki – mondta Kovács András. Szerinte e nehézségek, illetve a munka mennyiségéhez képest alacsony bérek és juttatások állnak a viszonylag jelentős bírói elvándorlás hátterében...Hozzátette: a nehézségek ellenére mindent megtesznek a folyamatban lévő "kiemelt" bűnügyek mielőbbi lezárása érdekében. Tájékoztatása szerint várhatóan ősszel, október elején születhet ítélet a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében; a gyanúsított akár életfogytiglant is kaphat. Az augusztus 23-án folytatódó tárgyalássorozat keretében több mint tíz szakértőt és legalább 40 tanút kell(ett) meghallgatnia a bíróságnak - jegyezte meg Kovács András. Augusztusra várják a romák elleni támadássorozat ügyében készült terjedelmes vádiratot, a tárgyalás valószínűleg novemberben kezdődhet meg, s folytatódik a "tescós" rablás ügyében indított büntetőper is - közölte a Pest Megyei Bíróság elnöke." (...)

[ www.hirextra.hu/2010/07/27/mukodeskeptelenne-valhat-a-pest-megyei-birosag/ ]

***

Szóval október elején várható az ítélet a Horák Nóra ügyben, akár életfogytiglant is kaphat a -hangsúlyozottan- MAGYAR származású gyanúsított és majd mindenki szembesülhet azzal az őszi önkormányzati választások idején, hogy ha barbár, kegyetlen, brutális gyilkosság, szexuális erőszak történik, akkor azt első sorban a magyarok között kell keresni ÉS természetesen semmi alapja nincs azoknak a feltételezéseknek, hogy bizonyos jellegű bűncselekmények nagyobb valószínűséggel jellemzőbbek a kisebbségi kultúrára. Legalább is AKKOR EZ lesz a politikai üzenet: "segget csinálni" Répás József és nemzetet vélt, vagy valós okkal, joggal féltők szájából...

Bezzeg a francia eseményekről igyekeznek minél kevesebbet beszélni a médiumokban...

Na igen, ha Répás Franciaországba született volna...akkor most egy bátor és becsületes emberrel kevesebbet tudhatnánk vészesen és egyre gyorsabban fogyatkozó soraink között.

rugach 2010.08.18. 13:14:11

Sziasztok.
Nemrég olvastam a kuruc infón,hogy USA-ban kivégeztek valakit,aki több társával együtt megerőszakolt és megölt két tizenéves kislányt.Rögtön Nóri esete jutott az eszembe és az,hogy nálunk miért nincs halálbüntetés és hogy nálunk az ilyen elvetemült gazemberek jó esetben börtönbe kerülnek de életüket nem veszi el senki.
Ők akik ártatlan kislányok életét elvették leélik saját életüket a börtönben.

FairyFeller 2010.09.13. 13:14:25

@marky@life:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/kinozta-norit-gyilkosa-2027161/

Ez a legutóbbi információdús cikk. Csak azért hivatkozok rá újra, hogy továbbra is szem előtt maradhasson.

Törpiii 2010.09.16. 08:03:23

Én is tudok erről az esetről és ha még meleg volt a teste akkor biztos h előtte alaposan elbántak vele:S:(:( esküszöm h néha nem hiszem el h itt élek és h félnem kell este az utcára lépni neh valami legyen!!!!!mert lassan odafajul ez az egész helyzet h nőként vigyáznod kell!!!!:( szegény picilány pedig olyan szép és vidám volt....és összetaposták az életét...:@ a gyilkosainak pokol jár....szenvedhetnek majd többet mint Nóri!!!:@ R.I.P kicsilány:(

FairyFeller 2011.02.26. 17:48:55

Horák Nóra 17 éves lehetne ma - Ő és sorstársai ma is élhetének, álmaikat szőhetnék jövőjükről, de nem. Elvették mindenüket, elvették a jövőt. Magukévá tették.
A még élők jövőjére is ez vár Magyarországon?

Az egyik legfontosabb kiskunlacházi aktivista, Szlama Annamária, aki sok más közügyekben is kitűnő munkát végez, a következőket írja az IWIW üzenőfalán:

"Nóri emlékoldalának háttérzenéje, amit Sztankay István Kossuth díjas színművész külön elküldött számunkra lemezen is!!
Emlékezzünk Nórira a Búcsúdallal, hiszen ma lenne 17 éves!"

www.youtube.com/watch?v=1qXeFBW46r0

Továbbá: "Egy hideg délutáni napon hangzott el ez a zene, miután a kicsilányt örök nyugalomra helyezték és a fájdalom a szívünkbe hasított érte és családjáért egyaránt!
Szívünk azóta is vérzik..."

www.youtube.com/watch?v=lt4dQSBl8Ls

Köszönjük Szani! Emlékezzünk Nórára, is a gonosz minden áldozatára a múltban, a jelenben és a jövőben...

FairyFeller 2012.02.26. 14:40:05

Nagylány lehetne ma Horák Nóra, a sokak szívében ma is élő bestiálisan megbecstelenített és meggyilkolt mártír, nem csupán a nők, gyermekek, hanem az embertelenség sok ezer áldozatának, közülük kivált szimbóluma, akinek Emlékköve Kiskunlacházán a szörnyű emléket őrzők kiserdőben felkereshető.
Dr. Répás József, az országos rekordnépszerűséggel az eset óta újraválasztott kiskunlacházi polgármester sokat tett azért, hogy Nóra méltó helyet foglalhasson el a köztudatában, ráébresztve sok-sok embert egymás és a jövő iránti felelősség súlyára.
Horák Nóra politikai ügy lett, meggyőződésem, hogy meghamisították a nyomozás eredményét.
Nem csak Répás József tett szert országos megbecsülésre (2009. tavaszán az előrehozott -azóta sajnos nagy csalódásokat előidéző - új választásokért, meghívásra a néhai Makovecz Imre mellett beszédet mondhatott mintegy 200 ezer ember előtt a Hősök-terén...), megerősödött a radikális Jobbik is. Elejétől kezdve "együtt éreztek" az üggyel, kétség nem fér hozzá, nem csak azért, mert törvényszerű volt. A rémtett után pár nappal megrendezett "ELÉG VOLT!" demonstráció évfordulóján, 2009. november 27-én Dr. Morvai Krisztina, akkortájt már EP-képviselő újra akarta szervezni a tüntetést, de a ballib "rend"-őrség akkor nem adott rá engedélyt.
Szóval sokaknak fontos volt az ügy, nehéz volt eltusolni (mint mondjuk a dunaújvárosi, teljességgel hasonló Víg Alexandra ügyet...).
Jól ismerjük, milyen ellentmondásos és kérdőjelekkel teli, a hosszú várakozások után meglepően hirtelen és homályos befejeződéssel zárták le az ügyet, kitüntetve a benne részt vevő 14 nyomozót.
Most nem részletezném a számokat, pedig felettébb beszédesek.
Remélhetőleg Nóra velünk marad és segít nekünk megváltozni, megváltoztatni azt a nihilizmust, amely rátelepedett az európai, de különösképpen a magyar emberek tudatára, azaz tudattalanságára, felelőtlenségére, érdektelenségére.

Talán még azt is észrevesszük majd hamarosan, hogy egyes Nyugat-ellenes országokban az Alkotmányt megszavaztatják a néppel (ellentétben velünk), mint például Szíriában, Horák Nóra 18. születésnapján, remélhetőleg az igazság győz!
süti beállítások módosítása