HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A magyar igazságszolgáltatás csődje

2010.05.27. 10:35 asperjangyorgy

Újrakezdődik a Kulcsár-per

2010. május 27., csütörtök 09:59 | Frissítve: 7 perce

Újrakezdődik a Kulcsár-ügy, miután a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárásra utasított. Kulcsárt kiengedték az előzetesből, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében 2005-ben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség elsősorban az Ausztriában kézre kerített Kulcsár Attila, a K & H Equities egykori brókerének ügyészségen tett saját magát és másokat is terhelő vallomásai alapján.

A vád szerint Kulcsár Attila csaknem 23 milliárdos sikkasztást követett el azzal, hogy ügyfelei, állami vállaltok és magáncégek pénzét forgatta jogosulatlanul.

A Fővárosi Bíróság 2008-ban hozta meg elsőfokú ítéletét, amelyben Kulcsár Attilát 8 év szabadságvesztésre és 230 milliós vagyonelkobzásra ítélte és elrendelte előzetes letartóztatását. További hat vádlott kapott még letöltendő szabadságvesztést és összesen több mint másfél milliárdos vagyonelkobzást.

Kerék Csabát, a Britton Kft. volt vezetőjét például 5 év börtönre ítélték, Bittvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő volt vezérigazgatója és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. egykori vezetője 3-3 évet kapott. Rejtő E. Tibort, a K & H egykori vezérigazgatóját pedig felmentették.

A fellebbezések után másodfokra került ügyben a vádhatóság és Kulcsár felderítetlenség miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást indítványozott, tucatnyi más vádlott azonban ártatlanságát hangoztatta és felmentést kért.

A másodfokú tárgyalásokon Kulcsár arról beszélt: ügyfelei többsége tudta, hogy szabálytalan ügyletekben működik közre és ezért ellenszolgáltatást kért és kapott, védője pedig arra célzott, hogy a sikkasztás minősítése a brókercég érdeke volt, azért, hogy a biztosítás megtérítse a kárt. Ugyanakkor az elsőrendű vádlott társai, egykori ügyfelei szerint egyedül Kulcsár ügyészségen furcsa körülmények között tett vallomása szól ellenük.

HA VOLNA NÉMI ÖNKRITIKA A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSBAN, AKKOR KIMENNE A KLOZETBA ÉS LEHÚZNÁ MAGÁT, MINT EGY BŰZLŐ, NAGY RAKÁS SZART.

TELJESSÉGGEL ÉRTHETETLEN, HOGY KULCSÁR ATTILA, AZ ÉPÍTŐIPARI SEGÉDMUNKÁS JOBBAN ISMERI A TÖRVÉNYEKET, A JOGSZABÁLYOKAT, MINT AZ ÜGYÉBEN ELJÁRÓ MAGYAR BÍRÓSÁG.

VAGY ESETLEG ITT VALAMI EGÉSZEN MÁSRÓL VAN SZÓ????????????????

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr662035030

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újrakezdik a Kulcsár ügyet 2010.05.27. 15:10:03

Hatályon kívül helyzete a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú döntést és új eljárásra utasított a Kulcsár-ügyben. Megszűnt Kulcsár Attila előzetes letartóztatása is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volfram Attila 2010.05.27. 19:36:23

Na ez már tényleg az igazságszolgáltatás "Bős-Nagymaros"-a!
Szánalmas és siralmas! -Na nem húzom fel magam.
süti beállítások módosítása