HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

MAJDNEM HORÁK NÓRA...

2010.05.30. 18:21 asperjangyorgy

Fairyfeller kommentje:

MAJDNEM HORÁK NÓRA: internetes kukkoldában dolgozott a roma kisebbségi önkormányzat egykori elnökének a lánya...?

Részletes cikk (helyszíni fotókkal):

[ www.nyugat.hu/tartalom/cikk/internetes_kukkoldaban_dolgozott_meggyilkolt_lany ]

"Továbbra is teljes a hírzárlat a rendőrségen a csütörtök este talált holttesttel kapcsolatban, ami napokig egy Széll Kálmán utcai padláson lógott, felakasztva Szombathelyen. Egyre valószínűbbnek tűnik azonban, hogy a márciusban, a szomszéd utcából eltűnt lány holttestére bukkantak a zsákban. A koránál fejlettebbnek látszó E.K. 2010. március 25-én 13:00 óra körül távozott otthonról, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelt sem adott magáról...Családtagjai nem adták fel, hogy egyszer csak előkerül. Az egyik közeli ismerősétől azonban megdöbbentő dologról értesültünk. A 16 éves lány egy francia érdekeltségű cégnél dolgozott az eltűnése előtt. A cég profilja az erotikus szórakoztatás, jellemzően az USA-ban élő férfiak számára. Azt mesélik, valahol a Széll Kálmán és Malom utca közötti stúdiólakásban bekamerázott kis boxok lettek kialakítva. Az interneten keresztül élőben lehet nyomon k
 vetni, mi zajlik a boxokban. Az IP szűrésnek köszönhetően elvileg Magyarországról és a környező országokból nem lehet fogni ezeket az "adásokat", amelyek alapból ingyenesek, egészen addig, amíg a kamera által vett hölgy valamilyen extra produkcióba nem kezd. Úgy tudjuk, ez a stúdió hosszú évek óta (kb. 6-8 éve) működik Szombathelyen, indulásakor marokkói lányok vetkőztek az online adásokban. Amennyiben igaz, hogy az eltűnt lány ott dolgozott, az az életkora miatt szintén felvet néhány kérdést."

----------

Az Indexen olvasható bennfentes komment(ek): "E.K. egy Szombathelyen ismert, korábban a kisebbségi közéletben is rendszeresen felbukkanó férfi unokahúga."

VAGY

"Erdélyi László, a roma kisebbségi önkormányzat egykori elnöke, aki ma a roma holocaust emlékmű létrehozásra alakult szervezet vezetője"

***

Vajon mi történhetett Erdélyi Katalinnal?

Mennyire "ártatlan", az ártatlan áldozat?

Emlékeznek: ez a kérdés Horák Nórával kapcsolatban is előkerült. Egyesek azt híresztelték róla, hogy kirívó, régies ámde...hathatós kifejezéssel élve "cifra" öltözködése végett Ő sem lehetett volna a "ártatlanság" jelképe.

Ezt persze egyes ismerősei megcáfolták, egy osztálytársa szerint (ahogy az olvasható volt valahol), aki valakinek nyilatkozott: Nóra nem volt hivalkodó stílusú, "csak a bulik idején öltözött ki, mint minden más lány az ő korában".

Állítólag arra az ominózus bulira festette feketére a haját.

Ilyenek a mai fiatal-korúak, gimnazisták. Ez az ún. western-way, az amerikai életstílus. Bizonyosan mindenki látott már ilyen modern amcsi filmet, ahol bizonyos menő high school (azaz magyarra fordítva gimnazista korúak) diákok mértéktelen, bulizós életmódját tárják elénk.

Azonban a '93-as születésű Katalin ezen a "divaton" is jócskán túlléphetett...

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr942042791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpontge 2010.05.31. 09:41:37

Fairyfeller,

ha olvastad a nyugat.hu cikkét, akkor azt is tudod, hogy ez a lány szellemi fogyatékos volt. Ennek tudatában írni, hogy " ilyenek a mai fiatal korúak, gimnazisták", és, hogy jócskán túllépett ezen a divaton, több, mint hm..nem szép dolog.

mpontge 2010.05.31. 10:01:12

ugyanezen cikk írja: "Ellenőriztük az áldozat egyik rokona által felemlegetett internetes kukkolda szálat is és teljességgel érdektelennek bizonyult ebben a gyilkosságban...Az irodaház jelenleg teljesen üres, legalább két éve bezárták...A jelenlegi gyilkossággal azonban biztosan nem hozható összefüggésbe a szellemcég."
Az az előítélet, és rosszindulatú megjegyzés,(Mennyire "ártatlan", az ártatlan áldozat?Azonban a '93-as születésű Katalin ezen a "divaton" is jócskán túlléphetett...) ami a fenti blogbejegyzésben van, több, mint elkeserítő.

FairyFeller 2010.05.31. 13:53:32

Köszönöm a kritikát! Szükség is van rá, mindenkor. Az a legfontosabb, hogy ne mutassunk érdektelenek az ilyen és hasonló esetekkel kapcsolatban.

Nagy megtiszteltetés, hogy Asperján úr kiemelten ajánlja figyelembe több írásomat is, amelyek bár fele annyira sem kiforrottak, mint az Övé, emellett olykor nyelvtani, stilisztikai, vagy információs hibákkal (bár ez utóbbira természetesen a legnagyobb figyelmet fordítom) járnak együtt, mégis gondolatilag, lényegileg helyeseli azt a tartalmat, amelyet megosztok a tisztelt blog-látogatokkal.

Például most legutóbb, azt írtam: "western-way", a helyes kifejezés: "westend way" (nyugati stílus), ami sok esetben az erkölcstelenséggel, a morál romlottságával egyeztethető (a történészek szerint ez vitte hanyatlásba a Római Birodalmat és egyes kompetens személyek szerint az USA is hasonló ösvényen jár...mindez egy érdekes, új témakör)

Mennyire volt ártatlan Erdélyi Katalin, mennyire volt ártatlan Horák Nóra...?

Az öltözködésükben egyikük sem volt konszolidált. De mint tudjuk, ma ez a divat.

Az erkölcsre nagy hangsúlyt fektető, vagy konszolidáltabb stílusú korábbi generációk, illetve a vallásos emberek (állítólag a magyar társadalom 70%-a) kevésbé értékelik, kevésbé tudnak együtt érezni az olyan emberek problémáival, akik maguk is erkölcstelenek.

Mind Horák Nóra, mind Erdélyi Katalin kontextusában felmerült ez a tényező: vajon ki mennyire felelős, mennyire volt óvatlan, ill. a bajt "provokáló".

Én sohasem gondoltam Horák Nóráról, hogy őt bármiért is hibáztatni lehetett volna. A napokban a 16 éves Erdélyi Katalin szörnyű körülmények között megtalált holttestéről kiszivárgott információk alapján ez az ügy is hasonló.

A különbség talán az, hogy egyelőre kevesebben beszélnek róla. A kérdés, amelyet feltettem a kislány halála kapcsán, a felelősségről: csupán egy kérdés.

Valaki azt állította, hogy Katalin egy ilyen cégnél dolgozott. Vagy igaz, vagy nem. Minden esetre, ha megnézed azt a képet, amely a lányról látható, valóban koraérettnek és "merészen öltözködőnek" (erős smink, nagy fülbevaló) tűnik rajta, bár nem tudom ez volt e a jellemző rá.

Az más kérdés, hogy az azóta -állítólag- megszűnt cégnek -állítólag- nem lehet köze a gyilkossághoz.

Állítólag a gyilkost/gyilkosokat már letartóztatták.

Az, hogy a lány -állítólag- szellemi fogyatékos volt, megint csak nem tényező, hiszen én nem úgy fejeztem ki magam: hogy minden fiatal-korú szellemi fogyatékos volna.

Állítólag a letartóztatott M.Á. nevezetű fiatalembere szintén szellemi fogyatékos.

De ha már tegeződünk (köszönöm), mondok Neked valamit: nekem van egy olyan ismerősöm, aki szellemi fogyatékos, papíron.

Szociális juttatásokat kap emiatt. Pedig szerintem nem az, sőt, nagyon is tehetséges, okos srác. Számítógépen honlapokat készít, kiváló ötletei vannak, mondhatni profi a maga nemében.

Olyan ismerősöm is van, aki rokkantnyugdíjas, már 35 éves kora óta, papíron nem munkaképes.

Egyébként "dolgozik" (mondjuk úgy, bizonyos tevékenységeket folytat), a fizikumával semmi komolyabb probléma nem lehet. Magyarországon messze kiemelkedő a rokkantnyugdíjasok arányszáma, a lakossághoz viszonyítva.

Tehát, hogy mit jelent az, ha valaki papíron "szellemi fogyatékos"...?

Két dolgot jelenthet, de szociális juttatást biztosan...

FairyFeller 2010.05.31. 15:13:23

SUSMUS: vallott a gyilkos, a Rendőrség egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást

"Beismerte az emberölés elkövetését az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrség egy 17 éves eltűnt lány megölésével gyanúsít, mondta Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján. A szombathelyi bűncselekmény "zsákos ügy" néven híresült el, mert a férfi a holttestet két hónapon át műanyag zsákokba csomagolva, házuk padlásán rejtegette. A szomszédok a tetem bomlásának szagára figyeltek fel, de csak azután tettek bejelentést, hogy a "gyanús csomagot" az elkövető és testvére már elszállították. A főkapitány közlése szerint a halál pontos okáról és a bűncselekmény indítékáról, a nyomozás eredményessége érdekében továbbra sem adnak tájékoztatást."

[ index.hu/bulvar/2010/05/31/vallott_a_zsakba_tekert_lany_gyilkosa/ ]

***

Ne feledjük, a fellelhető információk többsége nem hivatalos, így a meggyilkolt lány állítólagos "munkahelye" sem.

FairyFeller 2010.05.31. 19:40:23

@mpontge: az általad felhozott, nagyon érdekes szempontról (fogyatékos fiatalok) szól egy teljesen friss cikk: [ hetivalasz.hu/itthon/beteg-otletek-29621 ]

...
"A Debrecentől 30 kilométerre fekvő Nyírmihálydiban kiterjedt csalás nyomaira bukkantak a hatóságok: helyi...ek rokkantjáradékot csaltak ki maguknak úgy, hogy az orvosi bizottság előtt fogyatékosnak tettették magukat. Mire a nyugdíjbiztosító rájött, a falu lakosságának 40 százalékát kitevő...közösség csaknem valamennyi fiatal férfi tagja rokkantosíttatta magát. A bíróság sorban ró ki börtönbüntetést csalás miatt, ám a hatóságok azt nem vették észre, hogy a nyírmihálydiak a nyugdíjfolyósító mellett a Magyar Államkincstárt is megcsapolják. Márpedig ez csaknem biztosra vehető, mivel a faluban 410 szülő igényelt családi pótlékot, és közülük 201 emelt összeget kap - lehetetlen, hogy ennyinek beteg vagy fogyatékos legyen a gyermeke. (Összevetésként a hasonló szociális helyzetű Ózdon ez az arány csak 10 százalékos.) Ráadásul Nyírmihálydiban a családi pótlékot kapók fele nem is gyermek, hanem felnőtt, aki a 18 éves életkor betöltése után is kapja az ellátást. A faluban így csaknem minden harmadik családban van egy középsúlyos értelmi fogyatékos, és minden negyedikben egy epilepsziás is - képzeljük el, micsoda tragédia lenne, ha tényleg így volna." (...)

Nem vagyok benne biztos, hogy olyan sok fogyatékos és rokkant él ebben az országban, mint akinek erről papírja van...

:S

FairyFeller 2010.06.01. 20:00:30

HOMÁLYOS KÖRÜLMÉNYEK, DE A KIDERÜLT RÉSZLETEK MINDEN EDDIG KÉPZELTNÉL MEGRÁZÓBBAK - TEGNAPI CIKK (képekkel, videóval)

Minden médium abszolút példát vehetne a Nyugat hírportál messzemenő, korrektül tájékoztató profizmusán

...
"A...sajtótájékoztatón további részleteket tudtunk meg a különös gyilkossággal kapcsolatban. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tárgyalója majdnem kicsinek bizonyult, a megyében az elmúlt évek legnagyobb sajtóérdeklődése kíséri a gyilkosságot...vasárnap óta lehetett kellemetlen szagot érezni, főleg a fürdőben és az egyik szobában. Ez az a lakás, ami felett nem volt beépítve a padlás. Itt lógott a holttest, amiről nem tudhattuk meg, hogyan került a padlásra, esetleg a lány még önszántából ment oda. A tini halálát fulladás okozta, de hogy pontosan mi történt, azt még a rendőrök nem mondják el. A nyugat.hu meg nem erősített információja szerint nem szexuális indíttatású volt a gyilkosság, a fiatalok pénzen szólalkoztak össze, a férfi ezután tett olyasmit, ami halálhoz vezetett. M. Ádám egyébként részleges beismerő vallomást tett, illetve elmondta, mit csinált a holttesttel. A lemeztelenített lányt magzatpózban körbetekerte zsugorfóliával. Ezt a műveletet jópárszor megismételte, majd pokróccal burkolta és ismét fóliázta. Ezután szíjakkal tekerte körbe és az így elkészített „múmiát” tovább zsugorította a szíjak rendszeres megfeszítésével. M. Ádám megpróbálta a terhelő csomagot levinni a padlásról, de nem bírt a testsúlyával megegyező halottal. A férfi ekkor csigát és kötelet vett, amivel felcsörlőzte a kb. 60 kilós zsákot a gerendák közé. A holttest 1,7 méter magasan lógott. Úgy tervezte, hogy egy magasan lévő polcra helyezi majd a hullát, ahol senkinek nem tűnik fel és amikor már sokat veszít a súlyából, akkor megszabadul tőle...A március 24-én megölt lány teste a nyári melegben erősen bomlásnak indult és az erős fóliázás ellenére a zsák ereszteni kezdett. Ekkor kezdtek morgolódni a lakók. Csütörtökön aztán M. Ádám nővére és szomszédja a szagok nyomába eredt. Rájöttek, hogy a padlás felől jött a szag, oda viszont csak Ádámnak volt kulcsa, aki nem volt otthon. Telefonon magyarázkodni kezdett, fals helyet adott meg a kulcs feltalálási helyeként. A szomszéd és a nővér így fogták és lecsavarozták a zárat, majd bejutva megtalálták az amorf zsákot. Az ezt követő percek továbbra is homályosak. Hazaért Ádám, aki a nővére segítségével leakasztotta és pokrócban lecipelte a bűzlő zsákot. A szomszéd állítólag ekkor telefonált a rendőrségre, de állítólag nem gondolta, hogy holttest van a zsákban. Katalin zsugorított testét megpróbálták beledobni a szomszéd ház előtt álló nagy konténerbe, de nem fért be a bedobónyíláson. Mivel a szeméttelep már zárva volt, ezért döntött a jogosítvánnyal rendelkező nővér a város határa mellett. A hullát, mint egy szemeteszsákot egyszerűen kidobták a 87-es út mellett...A nővér a nyomozás eddigi adatai alapján jóhiszeműen járt el, nem tudta, hogy holttest van a zsákban, illetve testvére számára megnyugtató magyarázatot adott arra, miért olyan büdös a csomag. Ezt azonban a rendőrök M. Ádámra való tekintettel nem hozzák nyilvánosságra. A hazaérkező testvérpár a rendőröknek elmondta, hogy egy büdös csomagot dobtak ki a város határában. (Ezzel mindenképpen eljárás indult volna ellenük tiltott szemétlerakásért.) A helyszínen azonban a járőr szikével belevágott a fóliába és egy hajas fejbőr bukkant elő. A fóliázás miatt csak a proszektúrán tudták kiszabadítani a halottat a hajnali órákra, de annak állapota nem tette lehetővé az azonnali azonosítást. Csak bizonyos jelek alapján feltételezték, hogy milyen korú nő az áldozat. A 23 éves M. Ádámmal a bíróságon találkoztunk. A férfi közömbösen nézve ült a padon. Amikor megkérdeztük..." (...)

[ www.nyugat.hu/tartalom/cikk/zsugoritotta_a_tini_holttestet_m.a._kepek_a ]

Szegény lány... :'(

Nonametom 2010.06.01. 20:45:42

@FairyFeller:
Ez elképesztő, egy ember hogy bír ilyet tenni?
Nem is értem.......
Megzsugorítani egy holtestet embertelen:(

FairyFeller 2010.06.01. 22:37:51

A Nyugat.hu-n, a fentebb idézett cikk saját internetes oldalán, a kommentek résznél a profi oknyomozó riporter reagál a hozzászólásokra.

Az kell mondanom: példamutató ez a profizmus és ez a korrektség. Elkerülhető volna a hiteles, tárgyilagos tájékoztatással mindaz a zűrzavar, amelyre mi itt többen ezen a blogon, ill. Asperján úr is számos alkalommal felhívta a figyelmet.

A zavaros, túlzottan hiányos, ellentmondásos kommunikáció hiteltelenséget, bizalmatlanságot hoz a forrásának (a Horák Nóra ügyben például teljes mértékben kifejeződött ez).

A tényői családi gyilkosság, ill. ez a legújabb rémtett sokban más a tájékoztatottság, a média, az információk szempontjából.

Ha ilyen profi, tárgyilagos, tehetséges tudósítóink volnának, mint amilyen a Nyugat.hu munkatársa, Tánczos Mihály, azt hiszem nehezebb volna az ESETLEGES zavarkeltő politikai háttértörekvések, a tudatmanipuláló, összezavaró, megtévesztő tevékenység folytatása, amelyet sok esetben jól érezhetünk, azt hiszem.

Ha valakinek volna még kérdése az ügyben, javaslom tegye fel a kiváló, korrekt tudósítónak, hiszen lehetősége van rá az eredeti cikk hivatkozása alatt.

Abban biztos vagyok, bármi egyéb kiderül, ők nem lesznek restek arról tudósítani.

Mint tudjuk, a Rendőrség bizonyos részleteket nem árult még el, többek közt magát a gyilkosság körülményeit. Csak azt tudhatjuk pontosan a szóban forgó hírportál révén, hogy mi történt a gyilkosság után és hogyan zajlott le a különös bűncselekmény "kiegészítése".

Érdekes dolog továbbá, amit erdetileg MPontge vetett fel: a lány szellemi állapota.

Egy -állítólagos- ismerőse írja: "én személy szerint ismertem az áldozatot,és nem volt szellemi fogyatékos.ez veled is és bárkivel megtőrténhet,ne itélkezz senki felett sem ha nem ismered te idiota.agyilkos remélem 20 évet kap,mert ezt érdemli a kis fasz."

Tánczos Mihály, szerkesztő reagálja erre a gondolatra (a kommentben található személyes utalások nem neki szóltak): "Az édesanyja állította, hogy értelmi fogyatékos volt a lány."

Erről azt gondolom, talán "csak papíron" volt az. Máskülönben pedig teljesen érdektelen a bűncselekmény szempontjából.

Tanulságos volna az eset részletes feldolgozása, mi történt, miből következett a gyilkosság, hogy a társadalom tanuljon belőle.

Minden esetre nagyon gyanús, amiről tanakodnak a Nyugat honlapján, hogy egy rendkívüli érdeklődésre számot tartó esetről van szó, országos értelemben.

Ennek ellenére az első-vonalbeli médiumok nem igazán számolnak be a részletekről, még arról sem, ami már publikus.

A legfontosabb az volna, hogy kiderüljön: mi történt, ami előidézte ezt a szörnyűséget.

Tánczos est írja a gyanúsítottról (aki RÉSZLEGES beismerő vallomást tett): "azt hiszem abban csaknem mindenki egyetért, hogy ez nem egy szokványos gyilkosság volt, pontosabban az nem hétköznapi, ami az emberölés után történt. Ami még megrázóbb, hogy olyan ember a tettes, akire ismerősei a legvégső esetben gondolnának csak, egy fiatal, mindenkinek segíteni akaró, egyszerű gondolkodású fiatalember. (Jelenlegi állapot szerint teljesen beszámítható.)"

rugach 2010.06.02. 11:26:53

Violettát se felejtsük el!

"Rendkívüli brutalitással, gátlástalanul
Klikk a képre!
A rendőrségi helyszínelés képei

Hugyecz Violetta, szécsényi iskoláslány 2005. április 1-én, péntek este tűnt el pár száz méterre otthonától. A keresésére indult szülők megtalálták a gyerek véres fülbevalóját. A nyomokból a rendőrök arra következtettek, hogy erőszakkal vitték el a 14 éves lányt, ezért nagy erőkkel kezdték keresni. A rendőrök már csak az iskoláslány holttestét találták meg, miután elfogták a feltételezett gyilkost. A gyanúsított, a 24 éves P. Tamás még elfogása napján részleges beismerő vallomást tett a rendőrségen, a saját verzióját elmondta a történtekről, de azt nem árulta le, hogy miért végzett a kislánnyal.

A nyomozás kiderítette, hogy a gyanúsított jól ismerte áldozatát, korábban többször is "próbálkozott nála", de a fiatal lány mindig visszautasította a szexuális közeledést. A gyilkosság estéjén a férfi céltalanul kocsikázott a településen, amikor észrevette a hazafelé tartó lányt. Ekkor elhatározta, hogy közösülni fog vele. A tiltakozó lányt kocsijába kényszerítette, majd rokonának házához vitte. Ott ismét megpróbálta rábeszélni a lányt, de ő ismét ellenkezett és megfenyegette a férfit, hogy feljelenti. A szakértői vélemények szerint a büntetett előéletű férfi megrettenve attól, hogy ismét börtönbe kerülhet, illetve a lány határozott elutasítása miatt döntött úgy, hogy meggyilkolja Violettát.

A férfi "emberi mivoltából kivetkőzve, rendkívüli brutalitással, gátlástalanul" ölte meg a védekező sértettet, akinek "nagyfokú szenvedést, testi és lelki gyötrelmet okozott", fogalmaz a vádirat."

FairyFeller 2010.06.02. 15:46:13

@rugach: igen, Violettára is Nórával együtt emlékezhetünk, akár csak P. Henriettára és M. Szabinára és nagyon sok más áldozatra.

Az információk szerint Vele a következő történhetett azon a 2005 április eleji szörnyű éjjelen:

"...a számtalan sérülés mellett a 14 éves kislány halálát elsősorban fulladás és súlyos koponyasérülései okozták, mondta el az Index érdeklődésére Kaszás Ottó rendőr-alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A boncolás során kapott adatok tehát arra utalnak, hogy Violetta még élt, amikor gyilkosa köveket kötött rá és a betonfalú szennyvízaknába dobta. A vizsgálat azt még nem állapította meg, hogy megerőszakolta-e áldozatát a brutális gyilkos..."

[ index.hu/bulvar/violet0405/ ]

Egy másik cikk írja:

"...A Btk. szerint a többszörösen minősülő gyilkossági ügyek vádlottjaira akár életfogytig tartó fegyházbüntetés is kiszabható, azt viszont az eljáró bírói tanács mérlegeli, hogy az elítélt elzárható-e a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségétől. P. Tamás esetében több súlyosbító tényező is lehet. A fentebb említett háromszoros minősítés mellett a bíró figyelembe veheti, hogy a vádlott már kétszer állt bíróság előtt erőszakos közösülésért, és rendkívül durván, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt is elítélték, legutóbbi börtönbüntetéséből engedménnyel szabadult...az országos megdöbbenést keltő emberölési ügy, aminek vádlottját a háromszorosan minősülő emberölés miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik, mondta el Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóreferense...P. Tamás ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette és lőszerrel visszaélés bűntette a vád. Az utóbbi vádpont nincs kapcsolatban a gyilkossággal, a tíz éleslőszert P. Tamásnál tartott házkutatáskor találták a rendőrök, és mint kiderült, a működőképes lőszerek tartására nem volt engedélye a férfinak..."

[ index.hu/bulvar/violet1214/ ]

ÉS:

"...A feltételezett gyilkosról, a korábban a helyi áramszolgáltatónál villanyszerelőként dolgozó férfiról is sokat beszélnek Szécsényben. "Bolond volt, voltak ilyen kattanásai" - tudjuk meg a Dominó kocsmában a gyanúsított férfi egyik volt iskolatársától. Börtönbe azért került, mert amikor szakított vele az előző barátnője, a férfi megverte a lányt, majd kikötötte és megerőszakolta..."

[ index.hu/bulvar/szecseny0404/ ]

Helyszínelési fotók: [ index.hu/gal?dir=0512/bulvar/szecseny/ ]

GBernike 2010.06.06. 21:38:32

Kicsit furcsának találom, hogy állítólag szegény lány internetes kukkoldában dolgozott 16 ÉVESEN?!.
Persze nem mondom,hogy nem mert nem ismertem,így nem tudhatom biztosan!
Mindenki csak állítja,de nem tudom mire föl,mert senki nem tudja megnevezni ezt a céget,amikor megpróbálták,kiderült hogy egy irodaházban van ami teljesen üres!!!Vagy nem akarják vagy nem merik én nem tudom, de szerintem jogunk lenne tudni,hogy kik azok akik fiatalkorú személyeket foglalkoztatnak olyan helyen ahol szigorúan 18 év az alsó korhatár...
süti beállítások módosítása