HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Átalakuló Horák Nóra-kép

2010.06.16. 16:25 asperjangyorgy

A magam részéről nagyon rossznak tartom azt a folyamatot, amely igen rossz irányba fordulva átalakítja a Horák Nóráról kialakult képet.

Én azt gondolom, hogy ez a 14 éves kislány, ha volt is talán szexuális kapcsolata(nincs ezzel egyedül), ha olykor rá is gyújtott (korosztályának sok tagja rá-rágyújt), ha olykor ivott is egy pohár ezt vagy azt (korosztályának sok tagja iszik, mégpedig kiadósan), ettől

1. nem kis ribanc

2. nem dohányos

3. nem alkoholista.

Horák Nóra az átlagosnál fejletebb külső megjelenésű kislány volt. És, miként a bologjában olvasható önjellemzése tanúsítja, az átlagosnál mélyebben gondolkodó ember volt.

A mostani tv2-ben hallható nyilatkozat, egyesek különböző írásokhoz kapcsolódó kommentjei mintha igazolni akarnák azt a képet, amely majd jól odasimul egy enyhe ítélethez.

Ezzel párhuzamosan elkezdődött P.J. tisztára mosása is.

P.J-t - ezt már elég jól láthatjuk - nem lehet nagyon súlyosan majd elítélni, mert azt a bíróság nem tudja bizonyítani, hogy élve hagyta ott az erőszak után Nórát vagy holtan. És a rendőrség nagyon boldog volt, amikor végre tettest talált. Ott le is állt. Hogy ott a kiserődőben - keskeny erdősávban - valami más is történ(hetett), azzal soha nem foglalkoztak.

Alább kiemelten közzéteszem FairyFeller írását, amely az adott tv-nyilatkozathoz kapcsolódik (mindenkinek, akit érdekel az ügy, nagyon-nagyon javaslom ennek a nyilatkozatnak a meghallgatását). Ha ebben a nyilatkozatban a lényeget illetően van valami igazság, tehát hogy a rendőrség védőügyvéd kijelölése nélkül hallgatta meg P.J-t és megfenyegetve íratta alá vele a "vallomását", akkor itt sok minden újra kellene gondolni, és tovább lépni a sötétben, abban a sötétben, ami talán nem is olyan sötét - csak mint bűncselekmény.

Aki nyilatkozik, P.J. külső kapcsolattartója, az ő nyilatkozatát is átlengi a félelem. Kitől, kiktől félnek ezek az emberek?

MI TÖRTÉNT VALÓJÁBAN OTT AZ ERDŐSÁVBAN?

 

FAIRYFELLER:

KEDVES GYÖRGY!!!! ÉS VÉGRE! VÉGRE! VÉGRE VALAHÁRA: MAI HÍR! MEGSZÓLALNAK ISMERŐSÖK: 10 PERCES INTERJÚ P. JÓZSEF EGYIK KAPCSOLATTARTÓJÁVAL, AKI MÁR TÖBB, MINT 10 ÉVE ISMERTE!!!!!

[ tv2.hu/mokka/video/aki-szerint-nem-p-jozsef-olte-meg-h-norat ]

Palotai Györgyné Eszter elmondja, elég jól és régóta ismeri a gyanúsítottat. A nő intelligensen, okosan utal bizonyos titokzatos részletekre, többek közt arra, P. miért beszélt ellentmondásosan az ügyben, miért nem merte és meri elmondani sejtéseit az ügyben.

A kapcsolattartó hölgy utal P-vel való személyes beszélgetéseire. Ezekből megtudjuk, hogy MEGFENYEGETTÉK JÓZSEFET, ha nem írja alá a közel 50 oldalas, "szájába rágott" vallomást, akkor ELBÁNNAK VELE. Mindez ügyvéd jelenléte nélkül történt. Eszter utal arra is, hogy P. fél elmondani mindent úgy, ahogy gondol. Többször is megemlíti: vannak sejtései, elképzelései, de ezekről veszélyesnek tart beszélni, illetőleg nem mer (ezt a nő árnyaltan fejezi ki). P. neki is elmondta, együtt volt Nórával, de nem ölte meg. Az is kiderül a beszélgetésből, hogy a hatóság még nem tart "szexuális erőszaknál", csupán az aktust állapította meg (ami érdekes...hiszen Nórát megverték, egyes források szerint brutálisan bántalmazták. Ha visszaemlékezünk, akkor néhány korábbi cikkben olvasható volt olyan utalás (igaz a gyanúsítottól származó és talán erről a kapcsolattartó sem mert egyértelműen beszélni), hogy P. észlelte
 a közelben mások jelenlétét is, sőt más utalást is tett ezen személyekről...
Eszter elmondása megerősíti: P.J. egy logikusan gondolkodó, egyáltalán nem ostoba ember, aki bár rendezetlen körülmények között élt, mentálisan is rendezetlen, de nem egy dilis személy.

VÉGRE! Megszólalt valaki! Remélem nem marad visszhang nélkül.

Ami kicsit visszatetsző lehet, a gyanúsított védelmében, ahogyan Eszter beszél Nóráról. Nos, szerinte kiderült már Nóráról és baráti környezetéről (amelyet sajnos mások is megerősítettek: "madarat tolláról effektus"), hogy sokan bizony félreismerték. Habár egyértelműen nem állt szándékában Nóra emlékét bemocskolni, de utalás tesz arra, hogy kevesen tudják az igazságot Nóra személyiségéről, és sokan tévednek vele kapcsolatban. Azt mondja, a bíróságon derült ki, hogy a szülei nem tudták azt sem hogy Nóra dohányzott és ivott (alkoholt) is. Egy korábbi cikk is megerősíti, az édesapa, Dénes csak reggel kezdte keresni, nem várták haza, sőt, azt gondolták: "biztos" valamelyik barátjánál alszik.

Természetesen elképzelhetetlen, hogy a buliból zaklatottan távozó, dohányzó Nóra önként ment bele a gyanúsítottal a szexbe. Hogy beszédbe elegyedtek, P. megkínálta cigarettával, mind homályos.

Ami bennem megérett, mint elképzelés: Nóra felismerte, hogy mit akar tőle P. és félt tőle. Emiatt talán "megadta magát neki", komolyabb ellenállás nélkül. Ezért lehet, hogy nem egyértelmű a szakértői megállapítás szerint (legalább is) a nemi erőszak. Ami ezután következett, az a teljesen homályos. Megverték, bántalmazták, egyes források szerint bestiálisan, egyes források szerint, más helyszínen, egyes források szerint hosszasan szenvedett, egyes források szerint a nyomkereső kutya nem vezette el az erdő szélétől 40 méterre élő P-hez a nyomozókat.

Eszter utal arra, hogy "valami másként történhetett". Valami fontos, valami alapvető.

Ahogy azt mi itt többen (és sokan mások ebben az országban) mindig is sejtettük.
Ő nem hiszi, hogy P. követte el a gyilkosságot, de hogy nem egyedül, abban is biztos.

Elképzelések, utalások vannak. Mindenki ismerheti ezeket és mindegyik egy irányba mutat. Egy minden korábbinál nagyobb botrány irányába... :(

És ha lehet, ez még borzasztóbbá teszi az ügyet.

Hogy miért nem beszélnek Nóráról ismerősei, hogy miért titkolóznak már-már. Azt hiszem meg kellene törniük a csendet, legalább az igaz barátoknak.

Vagy nem akarják, nem merik? Netán rossz fényt vetne Nórára az igazság (erről Eszter beszélt - nem feltétlenül elmarasztalandóan, de minden esetre Nóra a felnőttek életét élte, lehet, hogy szexuálisan is - kérdezhetnénk: miért ne? Nem volna egyedi eset manapság...)...?

Itt az ideje tisztázni: mi (és hol...?) történhetett valójában. Itt volna az ideje cáfolni bizonyos állításokat, vagy megerősíteni.

Nórát megtámadták. Talán P. József is letámadta, de Nóra talán nem mert ellenállni. Hogy ezután mi történt, kik kapcsolódtak be, vagy milyen irányt vett a tragédia, az erőszak, arról csupán találgatások vannak.

Mindenki találgat. Ezek szerint (ha igaz) P. József is. Bár abban is biztos vagyok, hogy többet is tud ő annál, hogy csupán találgatásra fussa neki. Ha tud valamit, mondja el. Ha megfenyegették, mondja el. Talán fordulatot vesz az ügy!

VÉGRE TÖRTNÉNIK VALAMI! VALAMI ÉRDEMLEGES.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr642086601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.07.30. 15:11:17

***

1. nem kis ribanc

2. nem dohányos

3. nem alkoholista

***

"...a bíróságon nemcsak P. József barátait hallgatták meg, hanem azokat a lányokat is, akik Nórával együtt buliztak. T. Alexandra arról számolt be, hogy pár perccel előbb indult haza ugyanazon az útvonalon, mint Nóra. Mögötte jött egy kapucnis fiatalember, akitől nagyon megijedt, mert olyan érzése volt, mintha követné. Ekkor úgy csinált, mintha telefonálna, és a férfi megelőzte." (...)

A következő fénykép felvétel: forum.sanomabp.hu/forumkep/22/219402/429/12847540/1.jpg

- mindössze 1 évvel Nóra meggyilkolása után készült, 2009 végén, rajta látható Nóra azon unokatestvére, Alexandra (ez a profilképe az egyik közösségi portálon) is, akihez Nóra azon az éjen útnak indult, illetőleg Nóra egyik legjobb barátnője, Dóra, aki azt az ominózus emlékvideót is készítette mártír halált halt barátnője emlékére, a videomegosztókon megtekinthető.

Nóra ismerősei vagy félnek nyilatkozni, vagy ha nyilatkoznak, akkor ezek a 16 éves barátok rendre cáfolják Nóra "cifra múltú" emlékképét, cáfolják, hogy Nóra kihívta volna a bajt maga ellen, provokáló öltözködési stílusával. Sajnos ennek köszönhető ez az átalakuló kép, amely mindannyiunk számára káros, hiszen ezek az ismerősök (általánosságban) talán maguk sem tudják (vagy éppen jól tudják...), mint jelent az: úgy kinézni, mint egy prostituált, avagy "kurvoidnak" hatni. Ez a divat manapság, és van aki még jócskán túl is tesz ezen a divaton.

"Madarat tolláról, embert barátjáról..." - tartja a mondás. Nóra számára hátrányt jelentenek azon ismerősei (akinek nem inge, ne vegye magára!), akik prostituáltként öltözködnek, primitívek, arrogánsak és ilyen pozícióból vállalják magukra Nóra emlékének, egy ország, egy világ szimbólumának védelmezését, totálisan inkompetens, hiteltelen és jogtalan módon. Amíg P. József ismerősei "szimpatikusabbak" hatnak, intelligensen nyilatkoznak és József védelmében meggyőzőbben tudnak érvelni, hitelesebb háttérrel, hivatkozással. Ebben látom az átalakuló (vagy átalakult...) Horák Nóra kép megváltozását. Nóra emlékét, ismerősei nem tudták megvédeni, sőt!!!!

Józsefről pedig a döntő többség még ma sem hiszi el, hogy ő követte el a gaztettet, vagy hogy részese lett volna.

Néhány érdekes bennfentes információ, polgárőröktől, egy üldözött hírportálról:

Helyiek kommentjei:

"...hiába mondta a média hogy ááá nem biztos az erőszak. A bugyiját meg a mobilját meg elvitték emlékbe. Valószínű ez utóbbi buktatta le őket."

"A kislány nem diszkóba ment hanem fellépése volt. (táncos volt) utána meg volt valami rendezvény. A kultúrház kb. háromszáz méterre volt a házuktól. Összeveszett a barátjával a buliban, és nem ment haza a barátaival. Hanem később indult el egyedül. Felajánlották hogy elkísérik de hárított, hogy öt perc alatt hazaér felesleges. Ez lett a veszte."

"...a férjemmel most beszéltem telefonon. Az ő egyik kollegája polgárőr is, és az az infó jött tőle, hogy az egyik állítólagos elkövető felakasztotta magát. Mondott nevet is, de mivel ezt csak egy forrásból hallottam nem írom ki. Anyám azt mondta hogy máskor rajzanak a romák arrafelé most mindenhol néma csend. Félnek."

"csak arra gondolok, hogy szegény kislány mennyit szenvedhetett, remélem nem erőszakolta meg az összes és talán nem szenvedett olyan sokat."

"...eléggé elferdítve jött ki a médiában. És valóban rosszul veszi ki magát, hogy közeli diszkó. A művelődési házban volt egy diszkó-féleség; a fiatalságnak afféle "sulibuli": átlagéletkor 14-18. Szóval ezt senki ne úgy képzelje el, mint egy állandó felnőtt diszkót...Megvannak ige...Pár napja írtam is, hogy tuti azok voltak, akkor le voltam hurrogva. Nevet nem akartam írni, de tippem volt Sz. Z. Utálatos egy köcsög. Még 14-15 évesen is állandóan zaklatott engem, barátnőim, minden lányt akit tudott, egyszer anyám fenekét is megtalálta az utcán. Átok rájuk!!! igen megvannak a tettesek...hármat már ismernek. Három még nincs meg. Akiket, ismernek azok a...Zolika (kis Zolika), Dzsúlió...meg a Ricsike. Érdekes, hogy a sajtó mennyire nem mer foglalkozni azzal a ténnyel, hogy ******ok öltek! Bezzeg ha fordítva történt volna! Pénteken este felvonulás lesz az "erőszak ellen" lacházán."

"Több forrásból hallottam, abszolút szavahihető emberektől. Volt közöttük pedagógus is. Gyakorlatilag az egész környék erről beszélt tegnap. Az elkövetők közül az egyik ráadásul egy utcában lakott a kislánnyal és az apját -mármint az elkövetőnek- nemrég engedték ki a sittről.
Hogy valóban ők követték-e el ezt a szörnyűséget, persze azt nem tudja senki biztosan. Nyilván valamilyen szinten összefüggésbe voltak hozhatók a kislány ügyével...A másik: nem megléhetési bűnöző az, aki fekete Audival szaladgál..."

"Lesben álltak a kultúrháznál, ahonnan hazaindult a kislány, és ott kapták el. Három...lacházi, másik három ráckevei volt. Mind a hatan fajtalankodtak vele, aztán kidobták a kocsiból. A kislány még élt ekkor, mert a körme alatt földnyomokat találtak, mert mászni próbált. A mai napon Lacházán egyetlen ****** sem volt az utcán, holott általában sűrűn vannak. A ****** által működtetett kocsma sem nyitott ki. Az egyik gyilkos már el is menekült Tiszaborzasztóra a rokonságához. Akárcsak Olaszliszkán; ott is a gyilkolás után menekültek, mert tudták, hogy rosszat csináltak és rettegtek a megtorlástól."

"Olaszliszka után sem történt az égvilágon semmi. Látják, hogy következmények nélkül gyilkolhatnak, és teszik is...Hat unatkozó állat miatt meghalt egy kislány; ki fogja visszaadni az életét? Remélem, hogy minimum félmillión lesznek a fáklyás tüntetésen. És remélem, egy helybeli megsúgja nekik annak a családnak a nevét, amelyik most sunyít. Ha az én rokonomat, gyerekemet bántaná, neadjisten megölné egy ******, mint Szögi Lajost, vagy most a lacházi kislányt, asszem még aznap éjjel rájuk gyújtanám a házat, egyetlen szó nélkül. Jah, és aki besértődik ezen, az kotorjon el közéjük és próbálja elmagyarázni nekik az emberi viselkedés szabályait. Mert NEKEM csak a szám jár indulatomban, ÉN nem fogok...bántani, mert 50 kg vagyok, a romák pedig mindig csürhében járnak és a gyengébbel szemben qrva bátrak, de az én szememben ezzel a legfrissebb gyilkossággal a megbecsülés legeslegutolsó esetleges szikráját is elvesztették."

"Nóra éjjel 3-kor indult haza, a barátai haza akarták kísérni, de ő mondta h nem kell, egy köpésre lakik csak...... de egyes libsik már ott tartanak hogy "reggel indul haza az átmulatott éjszaka után...". és ezekhez hasonlók. undorító az a stílus amit megengedtek magatoknak, ahogy szokás szerint csúsztattok és túloztok.
Olyan dolgokba köttök bele már megint, ami minden egyes értelmes normális embernek egyértelmű, és nem szorulna magyarázatra. jah, hogy nálatok ez a módi, így tudtok egyáltalán látszólag értelmes érveket felhozni. elnézést, kicsit indulatos lettem, de szerintem ti is ilyenek lennétek a helyemben ha megfojtanák az egyik ismerősötöket, akinek az volt a vétke hogy hazafelé tartott egy tinidiszkóból. Az egyik gyilkos...híres-hírhedt tetűláda a falunkban. (valszeg a szombati brigád "vezére" volt) olyan kancsal hogy a könnyei a hátát mossák, úgyhogy jól ismerte az arcát mindenki. és annál agresszívabb! sok "kisebb" balhéja volt már. a szokásos kötekedés, verekedés, terrorizálás...mellett pár éve megkéselte az egyik volt sulitársamat. pontosan nem tudom hogy, de a hatóságok és egyéb intézetek töketlenségének, no meg a szokásos "legyünktoleránsakésjajdejólesz" hozzáállásnak köszönhetően SEMMI büntetést nem kapott, szabadlábon élt tovább. ha akkor lecsukják, Nóra talán még ma is élne....kell e még írnom valamit, hogy miért égetően fontos a kemény fellépés, és a ***ák kivételezettségének mellőzése...."

"Friss híreim vannak, azért buktak le...mert elvették a kislánytól a mobilját, és szerencsére ahoz meg túl hülyék voltak hogy ne használják. A Lacházi ******ok átadták a mobilt a ráckevei ******oknak akik ezen buktak le, erre meg a ráckevei tettesek hozzátartozói gyakorlatilag hadat üzentek a Lacházi ******oknak mert hogy miattuk buktak le."

"Ez a község vegyes lakosságú, faji, anyagi, és szellemi értelemben is, de eddig fennállt, egy valójában instabil, de mégis kezelhető egyensúly a rétegek közt. Néhány család azonban olyan módon vette semmibe az alapvető emberi normákat, a normális erkölcsi rendet, ami nyílegyenesen vezetett a mostani eseményekhez, illetve az egész évi erőszakos légkörhöz. Az önkormányzat nem tehetett egyebet, minthogy megpróbálta fenntartani ezt az ingatag, de még mindig normálisnak mondható állapotot. A rendőrőrsünk megszűnt, és bár az a két rendőr( jól ismerem őket) aki nekünk jutott, valóban becsülettel, és bátran végzi a feladatát, de közel tízezer (plusz a környékbeli kis települések) problémáinak megoldására egyszerűen képtelenek. Fizikailag lehetetlen!...A hírek szerint (amit a média mostmár cáfol ugyan, de hiába) Nórit egy fekete Audiba tuszkolták, majd elvitték a helyszínről. Később holtan hozták vissza ide. A szóban forgó fekete autóról nem először jönnek a hírek. Már tavasszal komoly aggodalmat keltett a szülők, és iskolák körében, hogy Dömsödön egy fekete nagy autóba tuszkoltak egy kislányt, akinek azóta nyoma veszett. Magam hívtam fel a rendőrséget, aki agresszíven cáfolta ezt, és a polgárőrparancsnok túlzásának tekintette, de érdekes módon, másnap hivatalosan figyelmeztették az iskolásokat. Nórit egyébként a hazafelé vezető úton támadták meg. Sokan kérdezték: mit keres egy kislány éjjel az utcán. Nos az előzmények ismeretében mindjárt megértik. A kultúrházban tánc, majoret bemutató és egyéb kulturális események után tinidiscót szerveztek, amit a polgárőrség biztosított. Volt is feladatuk, mert a hírbe hozott ****család fiatal tagjai megjelentek a rendezvényen, és ismerve mentalitásukat, számítani lehetett komolyabb atrocitásra is. Tehát a polgárőrök, becsülettel végezték a dolgukat, és távozásra kérték az említetteket. Arra senki sem gondolt, hogy van olyan aljas, embernek nem nevezhető teremtmény, aki az utcán lesi a védtelen áldozatát, és aberált ösztöneit kiéli egy ártatlan gyermeken. ...Ezért tartom valószínűnek, hogy ezek a szemetek narkósan, és ismeretlenül támadtak a lányra. Most viszont menekülnek az említettek családtagjai…. Szerintem feleslegesen."

(...)

***

[ kuruc.info/r/1/31280/ - aki teheti, olvassa el, érdemes! ]

A véleményem változatlan: az egész teljesen másképp történhetett, mint amiről a 7 hónap alatt 100 milliós költségen "el(ő)készített hivatalos vélemény" beszél.

kicsi89 2010.09.02. 13:19:46

Akor ezek szerint Nórát nem P.J ölte meg? akkor mit keresett a cucca a porszívóban?? vannak érdekes dolgok erről a témáról nem?!:S:S:S

FairyFeller 2010.09.04. 12:27:31

Bizony vannak, a legtöbb utalást igyekeztem úgy leírni több alkalommal és rendeszerezve összefoglalni, hogy neveket ne említsek meg. Mindent nem írhatok le abból, amit tudok, mert kinyomozható, hogy kitől származik az információ. Arra is van egy magyarázat, hogy miért találták meg a porszívójában Nóra személyes tárgyait, van olyan forrás, aki tanúja volt bizonyos furcsaságoknak az eljárás kapcsán. Ennél többet nem írhatok, sem pontosan azt, hogy mit látott és mit hallott.
Azt viszont nagyon sokan tudják, hogy igenis volt nyomkereső kutya, a helyszíneléskor és a műútnál megállt, ami megint csak azt bizonyítja, hogy autóval szállíthatták Nóra holttestét (ezért nem tudta tovább követni a nyomokat a kutya, noha nem kellett volna csak nagyjából 60-70 méterrel tovább mennie József lakásáig. Azt is sokant tudják, tanúi voltak, hogy néhány nappal a gyilkosságot követően (amikor a gyanúsnak tartottak köreiből többen is elhagyták települést), a rendőrség letartóztatott legalább 3 személyt, akiket később kiszállított a kiserdőbe, annak költséges rendőri biztosítása mellett, a környezű utcák lezárása mellett, hogy lépésről-lépésre végigvezesse őket, rekonstruálja a bűncselekményt a tetthelyen. Csuklya volt rajtuk. Minden bizonnyal ők voltak az igazi elkövetők, hiszen valószínűsíthetően a rendőrségi akció előtt egyeztették a DNS-nyomokat (hivatalosan 44 anyagmaradvány, tehát minden bizonnyal több tucat DNS-nyomot rögzítettek, ezek közül először 5 különbözőről beszéltek, majd később arról, hogy 5 ezek közül azonos és P. Józseftől származik, köztük egy vörös színű fanszőr-szállal) az elfogott személyekével (különben nem vitték volna ki őket a nyomozás tetthelyére - véleményem szerint). A helyeik pár nappal később már úgy tudták (mivel látták a sajtá szemükkel), hogy megvannak az elkövetők.
Minden bizonnyal meg is voltak és el is kapták őket, fű alatt el is ítélték őket. Csakhogy a nagynyilvánosság számára az EU-s választások, az országos választások előtt ez politikai jelentőségű ügynem minősült, amely kihatással volt mindenképpen néhány százalék szavazatra, amelyekhez egy olyan pártnak volt esélye, amelyikről mások nem akarták megerősödjön. Nem véletlenül ez a párt, később folyamatosan erősödő politikai formáció fotrdíttott kiemelt figyelmet az ügyre. Nem véletelen az sem, hogy a gyilkosság évfordulójára szervezett demonsrációjukat betiltották, és megbízható helyi forrásoka szerint 1100 rendőrt küldtek a telepölésre (többen, mint a Fidesz kormány a megszűnt közbiztonságú egész Borsod-megyébe). Ez utóbb 2009 november végi történésről a prominens médiumok egyike sem számolt be. Tehát ez sem véletlen. Nagyon sok minden nem véletlen...
A nagynyilvánosságnak tehát "nem szabad" megtudnia az igazságot. Legalább is nem szabadott. Nem olyan gyorsan, mivel túl nagy volt a tét. Most már nagyobb az esélye annak, hogy közelebb kerül a közvélemény az igazsághoz. Most már nincs akkora politikai tétje, az ügyet lassacskán elaltatják, már csak a bulvársajtóban írnak róla, jóformán.

PLUSZ egy felvetésem, szeretném, ha elgondolkodnának rajta: ÁLLÍTÓLAG (mivel a rendőrök már sok mindent állítottak...) megtalálták többek közt József vörös színű fanszőrét a tetthelyen. Először azt gondolták (állítólag), hogy bizonyosan vörös, vagy szőkés hajú lehet az elkövető. Nyilvánvalóan. Ezt a részletet pedig a nyomozás érdekire hivatkozva nem közölték (noha ez leleplezte volna azt, hogy az elkövető, vagy elkövetők mégsem romák). Tegyük fel, hogy a fanszőrzet színe valóban nem elég indok arra, hogy az elkövető származását ebből meg lehessen határozni (DNS-vizsgálatból viszont úgy tudom, hogy meg lehet!!! - főleg egymástól távolabbi népek esetén). Rendben. Tehát azt mondták: ebből még nem derül ki az elkövető származása (?), sőt, a hajszíne is lehet eltérő, vagy éppen fekete. Rendben. DE! DE!!! Ha valakinek vörös a szőrzete, akkor statisztikailag mindenképpen valószínű, hogy a haja színe is világos, vagy vöröses, noha vannak kivételek, max. 10-15%-ban. Vagyis a nyomozóknak egészen biztosan tudniuk kellett, hogy valószínűleg, 80%-os valószínűséggel (ezt evezik matematikailag "valószínűnek") szőkés-vöröses hajú az elkövető. És íme: 60 méterre onnét, ahonnan a nyomkereső kutya valamiért (mondjuk, hogy "véletlenül") nem tudta továbbvezetni a nyomozókat, élt P. József, egyedül, alkalmi munkából élő erős dohányos, kocsmázni szerető 25 éves, tragikus családdi háttérrel rendelkező, szegélyesen éldegélő, zárkózott jellemű vízvezetékszerelő. RÁADÁSUL szőkés-vörös hajjal.
Mint tudjuk, 7 hónap kellett a letratóztatásához, majd ügyvéd nélkül, bódított állapotban, megfenyegetve iratták vele alá az 50 oldalas, részletes "kényszervallomását", amelyet később tagadni kezdett és máig is tagad. 7 hónap, 12 szuperhekus, több, mint 100 milliós nyomozati költség (csak a DNS vizsgálatok 52 millióba kerültek), ennyi kellett ahhoz, hogy ma (a közben bőrfejűvé avanzsálódott!!! - Önök szerint ennek nincs valamiféle politikai üzenete???) P. Józsefről beszélhessünk.
Holott: a szomszédjait kihallgatták (megint csak állítólag őt is többször keresték, de soha nem volt otthon), a szomszédjaitól, középkorú, vagy idősebb férfiaktól is vettek DNS-mintát. Meddig tartott volna megkérdezni őket arról, "ki ez a Józsi úr?, HOGY NÉZ KI?, MILYEN A HAJSZÍNE?, milyen ember, milyen családi, szociális, mentális háttere...?"

Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Ha a nyomkereső kutyával nem, akkor a szomszédok kihallgatásával (a megszerzett információkból: zilált családi hátterű, a bátyja öngyilkos lett, egyedül, alkalmi munkából élő, erősdohányos, kocsmába járó, család nélküli, "furcsa" -ést ezt tudják róla a lacháziak!!!) baráti körű, akaratgyenge fiatal férfi...aki szőkés-vöröses hajú!!!) 2 héten belül el kellett volna jutniuk Józsefhez, gyorsan, hatékonyan "ócccóóóón" és nem 100 millióért, nem a közvélemény félrevezetésével...

De ha így sem jutottak el, feltenném mégegyszer azt a kérdést, amelyet már korábban is feltettel: a rendőrség extra sok nyomot talált a tetthelyen, tekintve, hogy semmire tekintettel nem lévő, barbár gyilkosság történt. Azt mondták, hamar meglesz az elkövető, meglesznek az elkövetők (szerintem hamarosan valóban meg is lettek...). Aztán mégsem számoltak be eredményről, mindig csak a nyomozati időt húzták, toldozgatták. A polgármester felajánlott 1 millió forintot a nyomravezetőnek (mert úgy tűnt, szükséges van erre a rendőrségnek), majd a rendőrség újabb 10 millióval megtoldotta az összeget. 3 hónappal a gyilkosság után már 11 millió üthette volna a nyomra vezető markát. P. József azon "barátai", akik Nóra meggyilkoslásának éjjelén előzőleg vele mulatoztak a dunavarsályi Mexicana diszkóban, azt állították a bíróságon, hogy József akkor éjjel hangoztatta azt, hogy "el fog kapni" egy lányt. Sőt a bíróságon azt is elmondták, József még nem hazafelé indult, hanem előtte a sötétben bóklászott, sétálni akart.
Ami azt jelenti, ezen "barátai" (szerintem "furcsa barátok") tudták azt, hogy József mit mondott, hogy bóklászott az éjjel, és azt is tudták, hogy József lakásának közvetlen közelében be is következett a barbár gyilkosság. Hogyhogy nem gyanakodtak? Ha gyanakodtak és József elterelte magáról a gyanút valahogy, akkor hogyhogy nem érte őket akkora a kisértés, hogy valamelyikük csak névetelnül jelentkezzen a nyomravezetői díjért, hátha mégis József a tettes?

Érdekes kérdések, nemdebár?

Szeretnék tisztázn valamit, magamról. Én el tudom képzelni, el tudom fogadni, hogy P. József a gyilkos. Gyakorta megeseik az, hogy olyan "emberek" követnek el valamit, akár egy szörnyű, embertelen csekedetet, vagy cselekedeteket, akikből úgymond "nem lehet kinézni", nem gondolnák róluk. Igen. Van ilyen. Néha. Lehet, hogy ez az eset is egy ilyen "néha".
De kételyeim a fentebb vázolt okokból és még sok más okból is mindaddig megmaradnak, ameddig valaki, akinek az információk birtokában állnak, fel nem oldja ezeket a megfogalmazott aggályokat, problémákat.
Úgy veszem észre, hogy a cél ennek az ellenekzője, az ügy elaltatása.

FairyFeller 2010.09.04. 22:43:56

Dr. Ruzsbaczky Nóra ügyvéd rendet tesz: nem voltak Nórán brutális sérülések

8 perces riport a TV2-ről, szeptember 1-ről: tv2.hu/mokka/video/megkinozta-gyilkosa-h-norat

...
"Dr. Ruzsbaczky Nóra, P. József – a vádlott – ügyvédje a Mokkában elmondta: az orvos szakértői vélemény már korábban ismert volt, most csak a tárgyaláson is meghallgatták az illetőt. Nem voltak bestiális elkövetési módszerei P. Józsefnek, hiszen nincs “különös kegyetlenséggel megvádolva” – reagált védője a Mokkában az egyik bulvárlap azon cikkére, amelyben arra hivatkoznak: kegyetlenül bánt el áldozatával a férfi. Saját ügyvédi szerepéről annyit mondott: mindenkinek jár a szakmai védelem a bíróságon." (...)

FairyFeller 2010.09.06. 19:36:43

Meggyilkoltak egy 16 éves lányt Pécsett - holttestét a helyi buszpályaudvar közelében találták meg

...
"Az előzetes hírek szerint, valószínűleg gyilkosság történhetett hétfőn délután. Az áldozat egy tizehat éves lány. Jelenleg folyik a helyszínelés, a rendőrség nagy erőkkel vonult a Pannon Volán Zrt. Pécsi Távolsági Autóbusz-pályaudvara és a volt szórakozóhely (Hard Rák Cafe) környékére. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője egyenlőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az információt. A Baranya Megyei kapitányság, hamarosan közleményt ad ki az üggyel kapcsolatosan." (...)

[ www.pecsinapilap.hu/cikk/16_eves_lany_holttestere_bukkantak_az_egyik_volt_pecsi_szorakozohelynel/35103 ]

***

A lány 16 éves volt. Ma Nóra is 16 éves volna, ha élne. Mindketten 16 évesek lehetnének, és élhetnének. De nem élhetnek, mert meggyilkolták őket, egyenként legalább egy elkövető.
A különbség csupán annyi, hogy a ma megölt és megtalált 16 éves kamaszlányra nem az édesapja és nem az ismerősei találtak rá, ezért valószínűleg fele annyit sem fogunk megtudni arról, hogy pontosan mi is történhetett vele. Noha minden másban hasonló a Horák Nóra-ügyhöz (talán jobban, mint jelenleg gondolnánk), valószínűleg könnyebben el fogják tusolni, hiszen minden információ és kompetencia (információk, részletek, "kiskunlacházi féle" polgármester nélküli média) hatósági "monopólium". mi csupán találgathatunk, mint általában.

asperjangyorgy 2010.09.06. 20:13:45

Sem a földön, sem az égben nincs Horák Nóra egyedül. Mind több a társa. Egyre szapaorodnak azok a szinte még gyermek fiatalok, akik erőszakos halált halnak. Két hete egy 16 éves fiút ölt meg két barátja: elvágták a nyakát, kést szúrtak a hátába, a rendőrség pedig elfeledte értesíteni a szülőket. Két hét után az internetről tudták meg, hogy gyermekük gyilkosság áldozata lett.
Ennyit, csak ennyit ér egyesek számára az élet? Kioltják mnásokét, ők pedig vidáman élnek tovább. Mint P. József is, aki már remekül feltalálja magát a börtönben, igaziu haverok közé került, és problémátlanul telnek napjai.

rugach 2010.09.07. 10:23:52

Nekem még mindig az a véleményem,hogy P.József csak egy balek volt és nem pedig Nóri gyilkosa.

FairyFeller 2010.09.07. 20:40:06

A szakértők szerint "valószínű", hogy P. József Nóra gyilkosa - a nemi erőszak ténye máig nem bizonyított - MTI cikke

"A kiskunlacházi gyermekgyilkosság áldozatának ruházatán, nyakláncán és táskáján is megtalálták a vádlott, P. József DNS-nyomait, s a szakértők a halál okáról is egybehangzóan nyilatkoztak, ám a nemi erőszak ténye még bizonyításra vár – értesült az MTI kedden bírósági forrásból. Az ügyben november második felében várható ítélet.
A nyári ítélkezési szünetet követően hétfőn folytatódott az ügyben a bizonyítás a Pest Megyei Bíróságon. A korábban külön-külön nyilatkozó orvos- és szerológus szakértők véleménye azt támasztja alá, hogy a 14 éves H. Nórát 2008 novemberében megfojtották, s halálát valószínűleg P. József okozta.
P. Józsefet aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolják.
A büntetőperben eddig a tanúk 90 százalékát hallgatták meg, s nyilatkoztatták a szakértőket is, akiket a szeptember 27-i tárgyaláson ismét meghallgat a bíróság. Erre azért van szükség, hogy a különböző dokumentumokban foglaltak és a szakértői vélemények összevetésével egyértelművé váljon: elkövettek-e nemi erőszakot a lányon. A halál okáról (vagyis arról, hogy a lányt megfojtották) nincs vita az eddigi tárgyalásokon elhangzottak szerint.
A vádlott változatlanul tagad, fenntartva korábbi vallomását, miszerint közös megegyezéssel közösült H. Nórával a kiskunlacházi kiserdőben, s élve hagyta ott a lányt, amikor hazaindult. P. József a tanúvallomásokhoz nem szólt hozzá, s észrevételt sem tett azok kapcsán.
A vád szerint a többnyire alkalmi szexuális kapcsolatokat létesítő P. József 2008. november 23-án hajnalban egy dunavarsányi diszkóból hazafelé tartva találkozott össze a kiskunlacházi erdős-bokros terület mellett gyalog unokatestvére lakása felé haladó 14 éves H. Nórával. A 6-8 üveg sörtől „felbátorodott” vádlott megtámadta a korábbi barátnőjére nagyon hasonlító lányt, majd a kiserdő sötétebb részében, letépve több ruhadarabját, megerőszakolta őt. Az ügyész szerint a férfi félt attól, hogy kiderül az erőszak, ezért fojtotta meg áldozatát.
P. József az április 19-i első tárgyaláson azt mondta, a lány pár percnyi beszélgetés után önként beleegyezett abba, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek. Közlése szerint mivel valaki közeledett a 30-40 méterre lévő úton, pár másodpercre befogta a lány száját, de később élve, öltözködés közben hagyta ott őt a kiserdőben.
A vádlott korábban azt vallotta, hogy kétszer is fellökte a lányt, aki nem lélegzett, amikor magára hagyta, majd úgy módosította vallomását: fellökte ugyan a sértettet, s a száját is befogta, de ez nem okozhatta a lány halálát. Arról, hogyan kerülhettek H. Nóra értékei (köztük a táskája és a mobiltelefonja) az ő porszívójának a porzsákjába, a férfi azt mondta: a kabátjával együtt véletlenül kapta fel a földről Nóri táskáját. Amikor a rendőrök kopogtattak nála, ijedtében rejtette el a holmit – tette hozzá."

Törpiii 2010.09.28. 08:14:45

@FairyFeller: Várjj ez mind szép és jó ah leírtad de a mobilját P.J lakásán találták+ ah a többi cuccát is...azért p.. sem lehet ártatlan a dologban sőőt. szerintem ő is benne volt csak ő maradt az utolsó ember ebben a dologban! Könyörgöm miaz h nem találják meg a gyilkosokat?!?!?!:S:S
szerintem itt a rendőrség semmit nem tesze....sokkal többet tudnak csak szarnak bele mert úgy vannak vele, egy emberrel kevesebb vagy több mit számít az?:S nem értem h egy gyerek mit árthat másoknak? aki csak haza szeretett volna érni....de tettek róla h soha többet ne érjen haza!!!!:'( Nóri ügye nagyon megrendített engem....pedig nem is ismerem:'(:( ez a szülőknek a legfájdalmasabb pont, ezt feldolgozni soha nem lehet:'( egyébként igazad van én is biztos h rágyújtanám a házat a gyilkosaira!!!!:S ha a rendvédelem nem tesz semmit Nórit több áldozat is követni fogja ebben biztos vagyok! PÉCSEN is a napokban öltek+ egy 16éves lány az erdőben. és hányan jönnek még az erőszakos bűncselekmények után? :S ebbe jobb bele sem gondolni. elfog jutni addig ez a világ, h mint nő egyedül az éjszakában nem tartózkodhatsz kint mert nem lehet sosem tudni h kinek szúrsz szemet!!! és ki aza majd veled eljátszadozni esetleg véglegesen!!!:S Istenem segíts....
süti beállítások módosítása