HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Nóra ezúttal 23 éves volt

2010.06.24. 14:14 asperjangyorgy

 

FAIRYFELLER KOMMENTJE:

Taktaharkány: tavalyi felvétel egy uzsorások és tartozóik közti utcai összecsapásról

[ vastagbor.blog.hu/2009/12/11/bekes_kertvaros#comments ]

Lám-lám: "Nóra" ezúttal 23 éves volt. Dolgozni indult.

Prognosztizáljuk a jövőt, ennek kontextusában: 2017-ben Nóra 23 éves lehetne. Dolgozni indulhatna. Megtámadhatnák, ugyanúgy, ahogy megtették (egy vagy több lény - mert embernek semmiképp sem nevezném az ilyet).

Mi volna a különbség?

Mi a különbség akkor, ha az áldozat 14 éves, vagy 23?

Vagy hogy férfi, vagy nő? Hogy 50 kilós lány, vagy 110 kilós izomagyú kézilabda játékos, vagy egy (de sajnos nem "csak egy", bármelyik kategóriában) törékeny idős asszony?

A különbség: Répás József. És az olyan emberek, mint Ő. A 23 éves áldozat valószínűleg "csupán" egy röpke hír, "érdekesség" lesz a médiában. A Nórával történtek is ilyen sorsra juthattak volna, ha nem lett volna a híressé vált demonstráció, amelyen pontosan Répás maga mondta mindezt: azért demonstrálnak, mert a médiumok hallgatnak.

Mi mindig csak a jéghegy csúcsáról értesülhetünk, sok esetben elferdítve, eltusolva, elhazudva, manipulálva.

Remélem változik a helyzet, legalább ezen a téren...

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr242106553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.06.28. 00:06:11

Ehhez a bejegyzéshez kapcsolódik még az eredeti, kiindulási cikk is (Nonametom 2010.06.24. 09:38:07):

...
"Gyilkosság Taktaharkányon

Édesanyja még április elején jelentette a rendőrségnek lánya eltűnését, de csak mostanra derült ki, hogy egy helybeli férfi ölte meg és dobta a közeli kútba a lány holttestét. A férfit a rendőrség őrizetbe vette. Még április elején jelentette a rendőrségnek lánya eltűnését egy taktaharkányi asszony, aki elmondta, hogy a 23 éves lány hajnalban indult el dolgozni, de a munkahelyére már nem érkezett meg, és nem látták, hogy a vonatra felszállt volna. A rendőrség kiderítette, hogy egy 31 éves férfi gyanúsítható a lány megölésével. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy április 2-án lesben állva várta a lányt, amikor dolgozni indult. Azt mondta, hogy csak bántani akarta a lányt, de amikor az segítségért kiabált, többször is késsel megszúrta. A gyilkosság után a férfi hazament egy talicskáért, amibe belerakta áldozatát, majd egy közeli náddal benőtt területre vitte. Másnap egy kétkerekű kocsival ment vissza a lányhoz és testét a közeli legelő kútjába dobta. - derült ki a rendőrség keddi közleményéből. A férfi elmondta, hogy azért követte el a gyilkosságot, mert a lány évekkel ezelőtt visszautasította közeledését. A gyilkost a rendőrség őrizetbe vette."
...

[ mixonline.hu/Cikk.aspx?id=40041 ]

***

ÉS SAJNOS ez a legújabb eset is (Nonametom 2010.06.27. 21:10:49):

Megerőszakolták és megölték a 8 éves kislányt

...
"Meggyilkoltak egy nyolcéves kislányt szombaton Újvidéktől nem messze, egy faluban. Helyi sajtójelentések szerint a gyermeket meg is erőszakolták. A lány szülei délután négy órakor jelentették be, hogy eltűnt a gyerekük. Keresni kezdték, majd egyik szomszédjuk házában bukkantak rá élettelen testére. A ház tulajdonosa eltűnt. A rendőrségtől azt mondták az elsődleges vizsgálatok után, hogy a kislányt megfojtották, miután megerőszakolták. A gyanúsított egy 52 éves férfi, akinek a házában megtalálták a holttestet. A szomszéd után nemcsak a rendőrök kutatnak, hanem a falu nagy része is keresi. A beszámolók szerint az eset rendkívül megrázta a közösséget. A rendőrség több részletet egyelőre nem hozott nyilvánosságra az ügyről."
...

[ www.rtlhirek.hu/cikk/325433 ]

Nonametom 2010.06.28. 09:23:35

Elfogták a gyanúsítottat.

Brutális gyilkosság a Vajdaságban

A gyanú szerint egy 52 éves férfi Stari Ledinci faluban átcsalta a házába egy 8 éves kislányt, akit megerőszakolt és megfojtott

Nemi erőszak és gyilkosság áldozata lett egy nyolcéves kislány a hét végén a Vajdaságban; a rendőrség elfogta a feltételezett tettest - írja a Magyar Szó.

Az eset szombat délután történt Stari Ledinci faluban, a vajdasági székváros, Újvidék közelében.

A tettes - a gyanú szerint egy 52 éves helybeli férfi - átcsalta a házába a kislányt, megerőszakolta, és megfojtotta. A lány négyéves öccsével egyedül volt otthon; a szülők a munkahelyükön voltak. A holttestet később az apa találta meg a gyanúsított házától nem messze, az erdőben.

A rendőrség vasárnap a falubeliek segítségével elfogott egy férfit, akit megalapozottan gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével. Helybéliek elmondása szerint a férfi 15 éve megerőszakolt egy asszonyt, s az eset után a pszichiátrián kezelték, de gyorsan szabadon engedték.

A Magyar szó úgy tudja, a gyanúsított lánytestvére egy időben vigyázott a testvérpárra; a férfi ezért lehetett bejáratos a házba, illetve a kislány ezért bízhatott benne.

Képekel

www.hirado.hu/Hirek/2010/06/28/07/Brutalis_gyilkossag_a_Vajdasagban.aspx

rugach 2010.06.28. 11:43:23

"Szép új világ":(

Merre,meddig,hogyan?:(

FairyFeller 2010.06.28. 13:17:15

@rugach:

Kiskunlacháza a Vajdaságban: a szerbeknél "VALAMIÉRT" gyorsabban megy a nyomozó munka...

Eredeti cikk (Magyar Szó):

Megerőszakolta, majd megfojtotta

...
"A lakosság segítségével fogták el azt az ötvenkét éves férfit, aki szombaton a gyanú szerint megerőszakolt, majd megölt egy nyolcéves, Stari Ledincin (Újvidék melletti település) lakó kislányt. Mladen Ogulinac vasárnapig szökésben volt, a rendőrség végül a Stari Ledincitől délkeletre lévő erdőben fogta el. A településen lincshangulat alakult ki, mindenkit nagyon megrázott az eset...A kislány halálát fulladás okozta. A holttestet a kislány édesapja találta meg a gyanúsított házától nem messze, az erdőben...levelekkel volt letakarva a kislány holtteste, szája valamilyen ruhával volt betömve...A helyiek elmondása szerint Ogulinac tizenöt évvel ezelőtt megerőszakolt egy asszonyt, ami után a pszichiátrián kezelték, de gyorsan szabadon engedték. Hozzátették, furcsán viselkedett, a faluban senkivel sem akart barátkozni. Néhányan arról is beszéltek, hogy furcsa SMS-üzeneteket küldözgetett néhány falubelinek. Mint nem hivatalosan megtudtuk, a gyanúsított férfi lánytestvére egy időben vigyázott a testvérpárra, így történhetett meg, hogy a férfi bejáratos volt a házba, illetve, hogy a kislány esetleg bízhatott benne. Tomo Zorić, a köztársasági ügyészség szóvivője kiemelte, a gyanúsítottat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, s holnap azonnal vizsgálóbíró elé küldik. Vladan Batić, a Szerbiai Kereszténydemokrata Párt parlamenti képviselője arra szólította fel Snežana Malović igazságügy-miniszter asszonyt illetve Slavica Đukić Dejanovićot, a képviselőház elnökét, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy törvénymódosításokkal megakadályozzák az erőszakoskodók és pedofilok tetteit. Ismét felhívta a figyelmet a kémiai kasztráció bevezetésére. A rendőrség megköszönte a polgárok és a média segítségét, akikkel tegnap közösen keresték, majd délután egy óra tájban meg is találták a gyanúsítottat." (...)

[ www.magyarszo.com/fex.page:2010-06-28_Megeroszakolta_majd_megfojtotta.xhtml ]
süti beállítások módosítása