HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Önkényeskedő rendőrök (egy eset)

2010.06.25. 13:49 asperjangyorgy

KESELYŐBÉRC KOMMENTJE (de lehetne bárki másé is, pl. az enyém is)

Saját bőrömön érzem a helyzet javulását! A következő eset a Tesco parkolóban történt kedden Újpesten. Parkoláshoz készültünk a gázszerelővel, mivel tűzhelyet kerestem. Mikor megtaláltuk a megfelelő helyet, ahová is tolatva kellett volna beállni, megszólalt a vezető telefonja. A jármű állt, a sofőr telefonált, amikor megállt előttünk egy rendőrautó három tettre kész rendőrrel. Egy darabig csak néztek, majd intézkedni kezdtek. Először csak a vezető papírjait kérték, majd közölték vele, hogy feljelentik mobiltelefonálásért, és biztonsági öv használatának elmulasztásáért. Ki is töltöttek két feljelentést, és azt is elmondták, hogy ez mennyibe fog kerülni számára. Ekkor megjegyeztem, hogy – Uraim, állt az autó, amikor a telefonálás történt! Ez sem hatotta meg a rendőröket, hanem elkérték az irataimat, és feljelentettek a biztonsági öv miatt, készségesen elmagyarázva, hogy ez milyen anyagi vonzattal jár. Hogy alapos munkát végezhessenek, még rászántak vagy tíz percet, hogy mind az autót, mind pedig utasaikat alaposan leellenőrizzék rádión, a központjuk segítségével.
Még egy kísérletet tettünk, hogy megmagyarázzuk, mi nem közlekedtünk telefonálás közben!
Megkaptuk a választ,- Akkor feljelentem tilosban parkolásért!
A főrendőr nevelési céllal végül elmondta, hogy mi azért álltunk meg, mert megláttuk őket!
Valójában mi nem azért álltunk meg, mert félünk a rendőröktől, hanem azért, mert vásárolni szerettünk volna, és erre a célra építették a parkolót.
Az eset után arrébb parkoltunk, megvettük a tűzhelyet, és a számla alapján is követhető, hogy nem elhagytuk a parkolót, hanem éppen érkeztünk oda.
A Tesco alkalmazottai szerint eddig nem volt jellemző a vásárlók zaklatása a rendőrség részéről, inkább csak a bolti lopások, és a rokkantak helyét elparkolók ellen léptek fel
Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy a rendőri jelenlét határozott érzékeltetése történt, és ezt a fajta demonstrációt ráadásul a békés törvénytisztelő állampolgárokkal fizettetik meg!
Mivel főbenjáró bűnünket nem ismertük el, várható, hogy a szabálysértési előadó elé kell járulnunk, aki esetleg a tények tükrében megkegyelmez, de az is lehet, hogy nem!
Bár a fenti eset simán elmegy a hétköznapi kegyetlenség kategóriában, de elgondolkozom, hogy háborús körülmények között mit is várhatok ettől a rendőrembertől? Elmagyarázza majd, hogy neki az a dolga, hogy lelőjön, és hogy nem is fog fájni!
Én az egyenruha mögött mindig az embert keresem, de most nem láttam!

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr272109368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.06.28. 13:35:14

Kedves Keselyőbérc!

Remélem nem értett félre engem, remélem senki sem értett félre. Én együttérzek a helyzetükkel és a rendőri tevékenységet neveztem "a rendőriség megcsúfolásának" és a beléjük vetett társadalmi bizalom aláásásának.

Íme egy újabb cikk: a "2 hét alatt rend lesz" ígéret humbugnak bizonyult - az észak-keleti régióban élők egyöntetű véleménye szerint továbbra sincsenek biztonságban

...
"Két hét alatt rendet tesznek az ország közbiztonsági válságtól leginkább sújtott területein – ígérte a kormány megalakulásakor Pintér Sándor belügyminiszter, aki a lapunknak adott interjúban arra a kérdésre, rend van-e már Kelet- és Észak-Magyarországon, azt felelte: „El kell menni, meg kell nézni, meg kell kérdezni az ott élőket, nagyobb biztonságban érzik-e magukat, mint korábban!” Elmentünk, megnéztük, megkérdeztük...
– Nincs biztonságban semmink, minden eltűnik, ha lelakatoljuk, akkor is – mondja egy nyugdíjas asszony Csernelyben. Itt ment férjhez, itt nevelte fel a gyerekeit, akik a munka reményében már rég elköltöztek innen. A hölgy szomszédságában nemrég megüresedett egy ház, amit szinte hetek alatt raboltak le ismeretlenek.
– Előbb a kerítést bontották le, aztán a lelakatolt kútkereket vitték el, végül kiszedték az ajtókat, ablakokat, és elvittek bentről mindent, amit az örökösök nem tudtak idejében elszállítani – mondta az asszony, aki arra kért: ne írjam le a nevét, mert fél a bosszútól.
– Ebben a faluban semmilyen változás nem érezhető – mondta a főúton egy középkorú férfi. Szavai szerint a kis hegyháti községekben már csak az tart tyúkot, akinek elment az esze, mert levágás előtt úgyis ellopja valaki a szárnyast. A veteményeskertekbe sem igen ültetnek semmit, hisz a gazda helyett rendszerint mások „takarítják be” a termést. Egy másik helybéli arról beszélt: nemrégiben tujákat ültetett a háza elé, és másnapra valamenynyi eltűnt. Csernelynek van körzeti megbízottja, őt azonban szinte alig látják a faluban. Amikor a faluban jártunk, mi sem tudtunk találkozni vele, mert a helyiek szerint általában elirányítják Ózdra vagy más településekre...Pető Zoltán tarnabodi polgármester szerint azonban – aki maga is nyolc évig szolgált rendőrként Budapesten, mielőtt a falu vezetője lett – a kampányszerű járőrözés édeskevés a közbiztonság megteremtéséhez, szerinte ahhoz a helyi körzeti megbízott állandó jelenlétére lenne szükség. A hajléktalanokat befogadó programjáról ismert Heves megyei falunak is van saját körzeti megbízottja, de mint a polgármester fogalmazott, hónapok óta nem látták őt a faluban, mert mindig máshol teljesít szolgálatot.
– Nagyon örültünk, amikor a belügyminiszer bejelentette, hogy minden faluban rend lesz, de eddig nem azt kaptuk, amire számítottunk – mondta Pető Zoltán. – Néha végighajtanak a falun a készenléti rendőrökből verbuvált egységek, de a bűnözők sem hülyék, hogy olyankor lopják el a tyúkot vagy törjék fel a terménytárolókat, amikor meglátják a járőrkocsit – tette hozzá Pető. Szavai szerint addig nem fog javulni a kis falvakban élők biztonsága, amíg nem érezhetik azt: van saját rendőrük, és az nem csak papíron létezik, hanem reggel velük ébred. S akár éjszaka is elérhető helyben, ha szükségük van rá...A rendvédelemben dolgozók feddhetetlenségét, a rend és a közbiztonság megteremtésének fontosságát, valamint az állami rendvédelem kizárólagosságát hangsúlyozta Orbán Viktor a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén, a budai Várban. Kijelentette: a rend és biztonság garantálását semmilyen félkatonai, félrendőri szervezet nem vállalhatja át az állami rendvédelmi szervektől. „Aki önök közül ilyen (...) irányba elhajlik, dezertőrnek minősül”, mondta a résztvevőknek. „Embert próbáló hetek és hónapok várnak ránk. Mindkét kezünk tele van munkával”, mondta Orbán, hozzátéve: a kormány elkötelezte magát arra, hogy minden nehézség közepette érvényt szerez a választók akaratának, vagyis kiszámítható, biztonságos életet teremt. Azt ígérte, hogy lépésről lépésre minden feltételt meg fognak teremteni a tisztességes és sikeres munkához." (...)

[ nol.hu/lap/mo/20100628-ket_het_kevesnek_bizonyult ]

***

Ezek szerint Kiskunlacháza polgármestere, Répás József is "dezertőrnek minősül", amiért tavaly együtt demonstrált a Magyar Gárdával és ugyanazon az erőszak-ellenes demonstráción, egyazon pódiumon szólalt fel (a gárdista ruhába öltözött) Vona Gáborral (aki akkoriban a helyiek üdvözlete mellett "legalább részben önfenntartó börtönök" létrehozásáról, illetve a "börtön valóságshow", mint szórakoztató műsor ideájáról beszélt, ahol szavazni lehetne arról, hogy melyik fehér galléros bűnöző kerüljön egy cellába fekete galléros kollégáival...).

Ezek szerint Szabó Tamás, a szintén Pest-megyei Ercsi polgármestere is dezertőrnek minősül, aki ugyan politikai nyomásra elítélte az önkéntes gárdista mozgalmat, azonban a helyi lakosság félreérthetetlen nyomására tartalmilag már alapot szolgáltat számukra, a médianyilvánosság előtt.

Hogy mi volna a megoldás?

Talán ha komolyan vennék a választók, a döntő többség, a demokrácia akaratát...

FairyFeller 2010.06.29. 23:24:40

Új belügyminiszter, régi-új hatóságok...

Esetek, amelyek látleletet adnak az aktuális viszonyokról:

1. Fél év múlva kezdődhet újra a Kulcsár-büntetőper

...
"Leghamarabb fél év múlva kezdődhet újra a Kulcsár-ügy elsőfokú büntetőpere a Fővárosi Bíróságon (FB), de ha az ügyészség módosítja a vádat, akkor az újabb kiadatási eljárás, illetve szakértői vélemények miatt akár egy évet is késhet a per megkezdése - tudatta Frech Ágnes, az FB kollégiumvezetője az MTI-vel. A másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla május 27-én megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az FB két évvel ezelőtti elsőfokú ítéletét, és új eljárásra utasított a 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében, amelyben 1998 és 2003 közötti cselekmények miatt emelt vádat az ügyészség Kulcsár Attila és társai ellen." (...)

[ inforadio.hu/hir/belfold/hir-363184 ]

2. Mérföldkő: kommandósokat küldtek az uzsorásokra

[ ide kapcsolódik az eredetileg a taktaharkányi gyilkosság kapcsolatban felvetett videorészlet: vastagbor.blog.hu/2009/12/11/bekes_kertvaros#comments ]

...
"Kommandósok csaptak le uzsorásokra kedd hajnalban a Heves megyei Tarnabodon - jelentette be az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője sajtótájékoztatón Egerben...Az akciót azt követően hajtották végre, hogy a gyanúsítottak tanúkat fenyegettek meg életveszélyesen. Arra akarták rábírni őket, hogy változtassák meg korábbi vallomásukat - közölte Hadú Tamás, hozzátéve: három férfit és egy nőt vettek őrizetbe, s kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat...most történt meg a gyanúsítottak és a sértettek szembesítése, ám előző nap a gyanúsítottak közeli rokonai megkeresték a sértetteket és újra megfenyegették őket. A megfélemlített emberek viszont beszámoltak a rendőrségnek a történtekről. Ezek után hajtották végre a rendőrök az akciót, s az adósok a szembesítés során is kitartottak vallomásuk mellett...Juhász István, a megye rendőrkapitánya...mérföldkőnek nevezte a mostani akciót, hiszen - mint hangsúlyozta - a térségben hosszú ideje bűnügyi kockázatot jelent az uzsoráztatás." (...)

[ inforadio.hu/hir/belfold/hir-363146 ]

3. Újabb áttörés - elkészült az első úgynevezett „csicskáztatási” ügy vádirata: gyermekkorúak aláztak, vakítottak meg egy rabszolgaként tartott nyugdíjast

...
"a csépai C. házaspár és fiatalkorú gyermekük ellen amiatt indult eljárás, hogy elcsaltak a lakásukra, majd pedig, a személyi szabadsága korlátozásával, bő egy éven át a házuknál tartottak egy helybeli lakost. Időnként megverték, a nyugdíját elvették — egy ideig eleve a saját számlájukra utaltatták — és hitelek felvételére, áruvásárlásra, telefon-előfizetésre kényszerítették. Ez utóbbi körben összesen több mint kétmillió forint kárt okoztak a különböző szolgáltatóknak. A fogva tartottat időnként bérbe adták ismerősöknek, akik kezesként „használták”. A vád személyi szabadság megsértése, zsarolás, csalás és magánokirat-hamisítás; a két szülőt emellett még fiatalkorú veszélyeztetésével is vádolják — amiért a saját gyereküket is bevonták a bűncselemény elkövetésébe. A fogvatartás akkor ért véget, amikor a fiatalkorú vádlott egy légpuskával kilőtte a sértett egyik szemét, és az egészségügy jelezte az esetet az igazságszolgáltatásnak. Azt az ügyet gyorsan tárgyalta a bíróság, és a lövöldözős nagyfiú azért javítóintézeti „elhelyezést” kapott." (...)

[ www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/a-rabszolgajukat-odaadtak-a-gyereknek-az-kilotte-a-szemet-313888 ]

FairyFeller 2010.07.01. 21:28:42

Csak a "szokásos": idős asszonyt bántalmaztak súlyosan és raboltak ki fiatal bűnözők

...
"Abaújszántó - Három fiatal férfi rabolt ki egy idős nőt abaújszántói otthonában. A rendőrség három órán belül elfogta az elkövetőket. A rendőrséget a sértett ismerőse értesítette június 30-án a reggeli órákban, hogy vélhetően kirabolták 88 éves szomszédját. Az idős nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy felépülése meghaladja a nyolc napot. Az elkövetők a sértett bántalmazásán túl értékek után kutatva feldúlták otthonát is. A támadók több százezer forinttal menekültek el a helyszínről...A 18 éves abaújszántói, a 21 éves encsi, illetve a 22 éves miskolci tettesekkel szemben csoportosan elkövetett rablás miatt indított büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság. A hatóság egyben előterjesztést tett az elkövetők előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére." (...)

[ www.boon.hu/lakohelyem/abaujszanto/cikk/idos-not-raboltak-ki-abaujszanton/cn/news-20100701-12121093 ]

Már-már mindennapossá, szokványossá váló bűnelkövetési formáról van szó, amely leginkább az észak-keleti régiókra jellemző (mint ez esetben is).

Szokásos, szokványos...meg lehet ezt szokni?

Aki közönyös marad, az meg is érdemel hasonlót! Csak az áldozatokat sajnálom, csak őket. Egyre nagyobb terrorban kell élniük, miközben a "csendes többség" beletörődést mutat ezen vészjós tendenciákba.

Sajnálom. Lassan már minden sajnálni való lesz ebben az országban...úgy látom.

FairyFeller 2010.07.05. 08:48:11

És lőn (Pintér-)rend: a brutális, kis híján gyilkos rablók közül csak egyet tartóztattak le

...
"Kiskunhalason a bíróság megkezdte a tárgyalását annak a két férfinek az ügyében, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Majsán betörtek egy 79 éves asszonyhoz. Az idős nőt verték, fojtogatták, majd 210 ezer forinttal, egy telefonnal és egy nyaklánccal távoztak. A román állampolgárságú vádlottak közül csak a rablással gyanúsított – előzetes letartóztatásban lévő – J. Ferenc jelent meg a bíróságon, az orrgazdasággal vádolt V. Levente nem.
– A bíróság azért sem tudta érdemben tárgyalni az esetet, mert J. Ferenc ragaszkodott ahhoz a jogához, hogy anyanyelvén, románul tehessen vallomást. Igényét nem jelezte előre, így nem tudtunk ilyen gyorsan tolmácsot keríteni – mondta el Krammer Ágnes ügyész. Az ügy tárgyalása októberben folytatódik."
...

[ www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/birosag-elott-a-brutalis-rablo-314763 ]

CIKK a bűncselekményről: [ www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/brutalis-ejszakai-rablok-243949 ]

...
„Most meg fogsz halni!” Ezt sziszegte a fülembe vagy ötvenszer egymás után az egyik álarcos, miközben a torkomat szorongatta – idézte fel a rémségek éjszakáját az a 79 éves kiskunmajsai asszony, akit hétfő éjjel brutálisan megvertek, majd kiraboltak. A két magyar származású román állampolgárt elfogták a rendõrök...Aranka néni néha már mosolyog, amikor meséli a vele történteket, habár ez még nehezére esik, hiszen a rablók ütései az arcán záporoztak. Még akkor is ütötték és fojtogatták, amikor magatehetetlenül, vérző fejjel feküdt a padlón.
– Vasárnap délután járt nálam a családjával, hogy kabátokat vegyenek tőlem. Meg akartam karmolni az arcát, de nem sikerült. A villanyt közben leoltották és sarokba szorítva ütöttek tovább, miközben a pénzemet követelték – mesélte az özvegyasszony, akinek közben a nyakából kiszakították a Szűz Anya medálos aranyláncát...Az ujjaimat is végigtapogatta a sötétben, hátha talál rajtuk gyűrűt. Már mozdulni is alig bírtam, amikor megfogtak és behajítottak a szobámba az ágyam elé és megkötözték a kezeimet és a lábaimat. Egy kis elemes lámpa volt náluk és azzal indultak el feltúrni a lakást. A protézisemet, ami keresztbe fordult a számban csak akkor mertem kiköpni, amikor messzebbről hallottam a zajokat. Akkor viszont nagyon megijedtem, amikor a konyhában a késes fiókot kihúzták. Egy pillanatra arra gondoltam, na ezek most átvágják a torkomat – idézte a borzalmakat a könnycseppeket törölgetve Aranka néni...A rablópáros a mélyhűtőt, a szekrényeket, még egy gobelin hátlapját is felszaggatta. Nem jártak sikerrel, és ekkor újra a nénit kezdték el faggatni. – Kioldozták a kezem és a lábam, és felraktak az ágyra. Utána az egyik kezemet hozzákötötték a lábamhoz és úgy követelték: „Hol a pénzed?!”. Az egyik két kézzel majdnem kitekerte a nyakamat. Lógott a fejem, mintha már meghaltam volna. Gondolom, ekkor megijedhettek, mert a mélyhűtőből hoztak fagyasztott uborkát és azt rakták az arcomra. Többször is megnézték, hogy élek-e, a mellkasomat nyomkodták. Az egyik még az orromat is befogta, de továbbra sem reagáltam. Szerintem amikor elmentek, azt hitték, halott vagyok – sorolta az idős asszony, akinek elrejtett pénzét mégis megtalálták a konyhában. A rablók elvitték a mobiltelefonját, és elvágták a vezetékes telefonkészülék zsinórját is. A néni csak reggel merészkedett ki a házból és az egyik szomszédjától kért segítséget. A támadóiról nagyon pontos személyleírást tudott adni, hiszen előző nap jártak nála. „Vasárnap délután az egyikük felesége és a kislányai is itt voltak. A férjem régi bőrkabátjait próbálgatták, a kicsiknek még egy tálkát is adtam, hogy szedjenek a kertben málnát. Eszembe sem jutott, hogy csak „terepszemlét” tartanak. Télire akartam kályhát és fát venni, mert a gáz az nagyon drága. 210 ezer forint volt a megtakarított pénzem...
-Nagyon sokat dolgoztam, mire összejött rávaló, de majdcsak mielőbb meggyógyulok és megyek újra piacozni, mert engem a munka, a piac, a kert, a gyerekeim és az unokák éltetnek. Tudja, azért lehetek én még most is itt, mert annyira nagyon szeretek élni." (...)

***

Szóval csak egyiküket tartóztatták le a gyanúsítottaknak. Azt hiszem EGYÁLTALÁN NEM példa nélküli ez napjaink Magyarországán. Lásd Horák Nóra-ügy, Kiskunlacháza, ahol nehezen hihető módon csupán egyetlen tettest tartóztattak le a rémes cselekményért, VAGY az agyonvert Vojkotics Tamás-ügyében, szintén a Pest-megyei Ercsin, ahol egy 34 éves nagymamát tartóztattak le a férfi felismerhetetlenségig történő összeveréséért. Ez utóbbi esetben a férfi állítólag mérgező permetanyaggal támadt meglopóira, kutyáinak bántalmazóira, aki(k) megölték. A permetanyag összetételéről máig nem szól a fáma, állítólag jelentéktelen anyag volt benne, amitől senki nem sérült meg súlyosabban (pedig 2 emberre került -valahogyan- az egyelőre nem publikált összetételű vegyszerből, mert talán "valamilyen" háztáji vegyszerről lehet szó, de ez csupán az én magán-teóriám)...

FairyFeller 2010.07.14. 01:38:14

Baljós tendenciák: az összefűzött cikkek bárcsak vakvágányra vinnének...

1. Idén 10 millió alá csökken Magyarország népessége

[ eletmod.hu/tart/cikk/j/0/73729/1/eletmod/Iden_10_millio_ala_csokken_Magyarorszag_nepessege ]

...
"Idén várhatóan 10 millió alá csökken Magyarország népessége, negyven év múlva pedig már csak 8,5 millióan leszünk a jelenlegi népesedési folyamatokat figyelembe véve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke egy pénteki budapesti rendezvényen...Magyarország népessége 1981 óta folyamatosan csökken, és ezt a tendenciát a bevándorlás és a javuló népesedési mutatók is csak kis mértékben javítják...A legtöbben 1980-ban éltek Magyarországon: 10 millió 710 ezren, idén ez az adat áprilisban már csak 10 millió 7 ezer volt...Bár a világ túlnépesedésének veszélyére szokták a figyelmet általában felhívni - tette hozzá -, az egyes kontinenseken és az azon belüli régiókban is jelentősek a különbségek. Közölte, 1950-ben a világ népessége 2,5 milliárd volt, tavaly már 6,8 milliárd, 2050-re pedig várhatóan eléri a 9 milliárdot. A világ népességének 2005-ben 7,5 százaléka élt az Európai Unióban, ez az arány 2050-re becslések szerint 5,1 százalékra csökken. Afrikában ezzel szemben a jelenlegi 14 százalékos arány 21 százalékos arányra nőhet ugyanebben az időszakban. Egy nő átlagosan 2,5 gyermeket szül élete folyamán, ugyanakkor a különbségek itt is jelentősek. Míg például a fejlettebb régiókban 1,6 ez az adat, addig a legszegényebb országokban átlagosan 4,4 gyereket hoznak világra az asszonyok. Hozzátette: vannak olyan országok Afrikában, ahol 7 felett van a termékenységi mutató. Európában összességében 1,5 körül alakul a gyermekszám, az EU átlagában ennél valamivel több, míg Magyarországon 1,33 ez a szám. Spéder Zsolt, a Népességtudományi Kutatóintézet igazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy felméréseik alapján a magyarországi nők azért vállalnak végül kevesebb gyermeket, mint eredetileg szeretnének, mert tartanak anyagi és munkaerő-piaci helyzetük romlásától...gyermekvállalási terveik megvalósítása szempontjából a legnehezebb helyzetben azok vannak, akik aktívak a munkaerőpiacon, már van egy gyermekük és "középső társadalmi pozícióban és jövedelmi helyzetben vannak". (...)

***

2. Tömegverekedés tört ki a Fejér megyei Ercsiben

...
"50-60 fős tömegverekedéssé fajult egy vita, amely két család tagjai között kezdődött csütörtök este a Fejér megyei Ercsiben - közölte pénteken a rendőrség. A két család a Gárdonyi utcában esett egymásnak, a szóváltásba mindkét társaság részéről egyre többen kapcsolódtak be...A helyszínre rendőrök érkeztek, a családok ezután visszavonultak lakásaikba. A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával indított eljárást, négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Ők mindannyian tagadtak, azt mondták: ott sem voltak a helyszínen a kérdéses időben. Csütörtök délután Sárbogárdon is verekedéshez kellett kivonulniuk a rendőröknek. Egy férfi kért segítséget a rendőrségen, miután többen ásóval támadtak rá egy benzinkúton. Az általa is ismert támadó és társai valószínűleg egy korábbi konfliktus miatt rontottak rá, először szétverték haragosuk autójának fényszóróját, majd amikor ezt számon kérte rajtuk, nekiestek. A földre került férfit ásóval verték, és leszakították a pólóját is. Karlánca, nyaklánca, telefonja, papírjai,a zsebében lévő készpénze állítása szerint eközben mind eltűnt. A töltőállomáson lévő kamerák felvételei alapján a rendőrök öt férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság." (...)

[ www.origo.hu/itthon/20100709-tomegverekedes-tort-ki-a-fejer-megyei-ercsiben.html ]

***

3. A leendő országgyűlési házelnök, Kövér László (nem hivatalos!) véleménye minderről + hangfelvétel: "Katasztrófa lesz!"

Idézet:

"1,3 tized gyerek jut két fiatal felnőttre. Ennyi születik ma. Ebben az 1,3 tized gyerekben benne vannak azok a cigány gyerekek is, akik ma már a megszületettek között többségben vannak. Hogyha önök végiggondolják, hogy mi lesz itt nagyven év múlva, amikor a statisztikák szerint, az előrejelzések szerint 7 és fél 8 millió ember lesz csak ebben az országban - ennyire elfogyunk -, annak a fele is cigány lesz, hogy ki a fészkes fene fog dolgozni a nyugdíjasokra? Nem ránk, mert mi akkor már nem leszünk sehol se, a gyerekeink nyugdíjára. Hogyan tudjuk megoldani ezeket a problémákat a sokkal kevesebb tisztességes, munkaképes, a rendhez, a társadalmi normákhoz hozzászokott emberek azzal a masszával szemben, amelyik soha életében nem is dolgozott? Na azt gondolom, hogy ez a kérdés költői kérdés, mert tudjuk, hogy nincs megoldás, katasztrófa lesz."

[ egyenlito.blog.hu/2010/05/10/rasszista_part_a_fidesz_hangfelvetel ]

***

Mit lehetne mindehhez hozzátenni? Én semmit nem tudok...

FairyFeller 2010.07.21. 20:47:30

Meddig még? - Bonyhádon növekszik az erőszak és a lopások mennyisége

...
"Az elmúlt fél évben jelentősen csökkent a közlekedési balesetek száma a város belterületén, viszont az erőszakos, személy ellen irányuló bűncselekmények és a lopások mennyisége növekszik...Egyebek mellett erről tájékoztatta a...lakossági fórum résztvevőit dr. Marcsek Sándor bonyhádi rendőrkapitány a városházán...A fórumon kérdés hangzott el a Fáy lakótelepi randalírozások, és a hétvégi zajongás miatt. A kapitány erre elmondta, hogy a rendőrség fokozott figyelmet fordít e problémák megoldására, illetve a megelőzésükre. Ezért sokkal több gyalogos ellenőrzést folytatnak az utóbbi időkben a szórakozóhelyek, üzletek környékén. Hiszen evidens, hogy a rendőrautó láttán már nehezebb a hangoskodók tettenérése – hangzott el a fórumon. A jelenlévők arról is tájékoztatást hallottak, hogy soha nem volt még ennyi rendőr a településen. Teljes állománnyal dolgoznak a rend őrei a völgységi fővárosban és a körzetükhöz tartozó 29 településen. Varga Szilárd Mihály, Bonyhád alpolgármestere a lakossági fórum végén hozzátette: kiváló az együttműködés a város és a rendőrség között." (...)

[ www.teol.hu/tolna/kek-hirek-bulvar/soha-ennyi-rendor-meg-nem-volt-mint-most-317807 ]

***

Reméljük a legjobbakat!

FairyFeller 2010.07.27. 13:46:21

A burjánzó erőszak immár Európa ügye - ez lehet az utolsó mentsvárunk...

AKTUÁLIS ERŐSZAK-HÍREK AZ EU-BÓL

Családi házra támadt rá öt fiatal

...
"Hatvanban kövek záporoztak egy Petőfi téri családi ház ablakára, és kitörték az üveget. A rémisztő bűneset az elmúlt hét végén, a hajnali órákban történt. Az apa – mint mindig – kenyeret dagasztott a pékségben; felesége néhány éve meghalt, így értelmi fogyatékos gyermekük egyedül húzódott meg a szoba sarkában. Remegett és tehetetlen volt. Valaki értesíthette a rendőrséget, mert a helyszínre járőrök szálltak ki. Kihallgatták a halálra rémült fiút, és megállapították, hogy öten voltak a támadók: valamennyien tizenévesek, köztük egy lány. A személyleírások alapján a helyszínelők közölték, hogy feltehetően ismerik a banda tagjait. Semmi mást nem mondtak a fiúnak, aki reggelig már nem is mert lefeküdni a saját házukban. A környéken félnek a hatvani emberek, hiszen a garázda betörések folyamatosak, sőt nemrég – mint megírtuk – fegyvereket is loptak az egyik közeli portáról. A városi rendőrkapitányságon...elmondták: mivel a kárérték nem éri el a 20 ezer forintot, az ügy iratait elküldték az önkormányzat jegyzőjének." (...)

[ www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/csaladi-hazra-tamadt-ra-ot-fiatal-319025 ]

***

Sokan kételkednek a németországi bűnügyi statisztikák valós mivoltában IS (!) - többek közt bírónők

...
"Sarina Pfauth „Kirsten Heisig bírónő szenvedése” című cikkében tudósít egy drámai aktualitású könyvről...azután, hogy Kirsten Heisig öngyilkosságot követett el, a polcokra került a fiatal bűnözőkről írt, 40 000 példányban megjelentetett könyve, melyet már az első nap, hétfőn elkapkodtak. A nagy tapasztalatokra visszatekintő szerző A türelem vége című könyve lesújtó mérleget von, és következetes elbánást követel a fiatalkorú bűnözőkkel szemben. A 48 éves, kétgyermekes családanya kételkedett a bűnözési statisztikákban, melyek a kiskorúak bűnözésének csökkenéséről tudósítanak. Ő egész más képet rajzolt erről a kényes területről. Könyvében saját tapasztalatai alapján kijelenti, hogy „lopakodó brutalizálódás” zajlik számos gyermek és kiskorú fejében, és ez már nem kezelhető az igazságszolgáltatás eszközeivel. Kirsten Heisig volt az úgynevezett „neuköllni modell” egyik kidolgozója...Elérte, hogy az iskolából ellógó gyerekek szüleit megbüntessék, akkor is, ha segélyből élnek...A berlin–neuköllni nehézfiúk 90 százaléka bevándorló, 45 százalékuk arab, harmaduk török származású. A legtöbb nagycsalád, ahonnan a bűnözők származnak, döntően állami támogatásokból él. Az anyák nem beszélnek németül, gyakorlatilag feladták fiaik nevelését és korán magukra hagyták őket...leírja, hogy...Büntethetőségük előtt már elkezdődik bűnözői karrierjük. 14 évesen gyakran már lopás, rablás, testi sértés és „leírhatatlan brutalitású” nemi erőszak van a rovásukon...Az elhunyt bírónő utal könyvében a török–szír határról származó nagycsaládokra, melyek Németországban is kizárólag saját törvényeik szerint, bűnözésből élnek...Azt a tényt, hogy az állam nem képes a gyerekeket ebből a körből kiszakítani...hogy egyetlen gyereket sem mernek erővel kiemelni az arab klánokból. Attól félnek, hogy a családok mindenkit agyonlőnek, aki ezt megpróbálná." (...)

[ www.mno.hu/portal/727208 ]

***

Kövér László házelnök után, Hatala József leplezi le a Fidesz politikájának hamisságát: (természetesen) nem 2 hét, hanem 4 év tervezik helyreállítani a megszűnt közbiztonságot

...
"R: - Mára szinte mindennaposak azok a hírek, hogy roma családok egymás közötti verekedéseit megakadályozni próbáló rendőrökre a rokonok fegyvernek minősülő eszközökkel is rátámadnak, szidalmazzák őket, és vitatják illetékességüket is. Hogyan lehet egy olyan településen visszaszerezni a rendőrség tekintélyét, ahol az is előfordulhat, hogy megkergetik a törvény nevében eljáró egyenruhásokat?

H.J.: - Ehhez sem elég két hét, bár ezalatt is sokat lehet tenni a jelenség ellen. Nem véletlenül vezényeltük ezekre a helyekre a Készenléti Rendőrség egyes egységeit, miután voltak olyan települések, ahol az említett csoportok és a rendőrség között olyan mértékű konfliktusok alakultak ki, hogy azokat már csak külső, nem oda kötődő erők segítségével lehetett kezelni. Ez csak úgy elfogadható, ha a rendőrség kizárólag a törvény szerint jár el, de ha annak oka van, kemény és határozott fellépést mutat. Nem lehet kétséget hagyni afelől, hogy a rendőrség képes fenntartani a rendet, de ennek része az is, hogy a településeken szolgálók állandó kapcsolatot tartsanak a polgármesterrel, a tanítóval, a polgárőrséggel és a lakossággal is azért, hogy meg tudják oldani az ott lakók problémáit. Igen fontos a kilencvenezer fős polgárőrséggel való együttműködés, mert az ország felét lefedő szervezet nagy segítséget nyújt a bűnmegelőzésben, és kiegészítheti a helyenként még hiányos létszámban jelen lévő rendőrséget. Egyetlen rendőrség sem képes az ott élőktől elszakadva fenntartani a rendet, ezért meg kell hallgatni a lakosság igényeit."

(...)

R: - Mi a rendőrség sokat emlegetett közbiztonsági stratégiája?

H.J: - A stratégia kidolgozása július elsejével indult, és az a cél, hogy a parlamenti ciklus végére elérjük, az égető gondok vidéken, főleg a kistelepüléseken megszűnjenek, ne kelljen az embereknek attól félniök, hogy veszélyben a vagyonuk vagy fiatalkorú rablók áldozataivá válnak. Úgy gondolom, azok a büntetőpolitikai változások, amelyek most történtek, jó irányba mutatnak, és a kisebb súlyú lopások sem maradnak büntetlenül. Módszeresen kell megdolgozni az emberek bizalmáért, s minden törvénytelenségtől meg kell védenie a rendőrségnek azokat, akik tisztességesen élnek. (...)

[ forrás: tegnapi Magyar Nemzet ]

***

Mikor fog nálunk (és ki fog?) olyan konferenciát szervezni, mint amilyet Sarkozy-ék rendeznek éppen holnap? Itt is hasonló a helyzet...

Nonametom 2010.07.27. 14:53:04

Aki még nem látta volna.

tv2.hu/tenyek/video/exkluziv-felvetel-igy-fogtak-el-a-rendorgyilkost

Itt látható hogyan fogják el a rendőrt gázoló férget..

Nonametom 2010.07.27. 14:55:33

Aki még nem látta volna.

tv2.hu/tenyek/video/exkluziv-felvetel-igy-fogtak-el-a-rendorgyilkost

Itt látható hogy fogják el a rendőrt gázoló férget.

FairyFeller 2010.07.28. 14:27:53

@Nonametom: és a Bors következő cikkében kifejező fotó is látható Poór Zoltánról, az elkövetőről: borsonline.hu/news.php?op&hid=32130

FairyFeller 2010.07.28. 14:52:28

Ajánlanám a Bencze Józsefet váltó Hatala, "újdonsült" országos rendőrfőkapitány úr figyelmébe a Jász-Nagykun-Szolnok (SZOLJON) hírportál következő cikkét, egy üldözött hírportál kommentálásának mellékelésével

Győztek a megélhetési bűnözők, menekülniük kell az időseknek

...
"Nagyüzemi sáskajárás | Elüldöztek házukból a tolvajok egy közel kilencvenéves csépai házaspárt. A idős emberekhez úgy járkálnak lopni a zsiványok, mintha hazajárnának. A polgármester szerint a koros házaspárnak védekezni kellene.
— Csak nem maguk is lopni jöttek? — fogadott Csépán a 86 éves Hajdú Mihály. Az előszoba falára kifüggesztett rendőrségi telefonszám szem előtt van.
— Ne haragudjanak, de idén már hatszor törtek be hozzánk és vitték el az értékeinket. Legutóbb négy napja csenték el az összes tyúkállományunkat és tíz zsák búzát. A jércéket már az istállóban tartottuk, hogy ne férjenek hozzájuk, de onnan is sikerült elemelni azokat. Feszítővassal leszakították a lakatot. Mindenki csak nevet rajtunk, hogy másnak neveljük az állatokat. Nem tudom, hoztak-e magukkal vacsorát, de estig panaszkodhatnék maguknak. Vadonatúj akkumulátort tettem a traktoromba, fél nap múlva annak is hűlt helyét találtam. Loptak már tőlünk gazdasági szerszámokat, ekét is. Amikor a darálóról elemelték a villanymotort, megállt az élet számunkra. Az öt zsák daránkat is elvitték — folytatta.
— A traktorba csak annyi gázolajat teszek, amennyi egy útra elég. Volt, hogy benne hagytam, és akkor rögtön kiszippantották az üzemanyagot.
— A rendőrök nem találják a tetteseket, de mi tudjuk, kik azok, már az édesapjuk is tolvaj volt — vette át a szót Marika néni, a bácsi felesége. — Félünk, hogyne félnénk, de tehetetlenek vagyunk. Mondta is a fiam, ha halljuk, hogy jönnek, ki ne menjünk, mert a végén még mi is kapunk. A fiunk és a lányunk aggódik, hogy mikor ütnek agyon bennünket. A kutyánk nagyon hamis, de a tolvajokat már meg sem ugatja. Úgy járnak ki és be a házunkba, mintha hazajárnának — számolt be a könnyeit törölgetve az idős néni.
— Mi fog következni ezután? Ránk rúgják az ajtót? Kétségbe vagyunk esve. Hatvan éve itt élünk, most menekülnünk kell. Cserkeszőlőn van egy kis ház, oda megyünk, mert így nem lehet élni. Nehéz elhagyni ezt a helyet, ahol felneveltük a gyermekeinket, ahol hosszú éveken át éltünk. Nem tudom, megszokjuk-e valaha is a másik házban. Amikor ide jöttünk, az egyik legszebb ház a miénk volt a faluban. Zárni se kellett az ajtót. Most már enni sincs kedvünk, meg élni se. Az idő úgyis ott van már, hogy lejár, nekünk pedig most kell szednünk a sátorfánkat. Elüldöztek innen, de ki mer itt szólni? A polgármester a szomszédunk, azt mondja, hogy védekezzünk. De hogyan tegyük ennyi idősen? Fialka György polgármester nem tartózkodott otthon, telefonon reagált a történtekre.
— Elhiszem, hogy történnek lopások, de az önkormányzathoz kevés bejelentés érkezik ezzel kapcsolatban — állította. — A hivatalra kizárólag a közterületen történt tolvajlások tartoznak. Magánterületen az ott élőknek kell védekezni. Nem lehet mit tenni, ha egyes lakosok semmit nem tesznek vagyonbiztonságuk érdekében. A polgárőrök és a településőrök váltott műszakban járják az utcákat egész éjszaka. Nem állíthatunk be minden egyes disznóólba településőrt. Biztosítást kellene kötni és olyan riasztót felszerelni, amely közvetlen a rendőrséggel van kapcsolatban. Ilyen esetekben tetten is érhetik a tolvajokat.
Az emberek félnek, nem mernek tanúskodni
— Sajnos nem ritka a településen a tyúklopás, Hajdú Mihályékat is többször megkárosították már — számolt be Deák István, a csépai polgárőrség vezetője. — Fogtunk már el tolvajokat, de nem lehetett rájuk bizonyítani, honnan került hozzájuk a jószág. Nehézséget jelent, hogy a lakosság sok esetben nem jelzi nekünk a tolvajlást. Többször voltak olyan szemtanúink, akik, bár látták a lopást, mégsem mertek tanúskodni. Az emberek félnek, nem mernek beszélni. Attól tartanak, ha vallomást tennének, ők lennének a következő áldozatok."
...

[ ]

***

Egy üldözött hírportál a jelenséghez fűződő komementje (érdekes szempontokkal), amely szorosan kapcsolódik a bejegyzéshez (némi módosítással):

Több cikkünkben is foglalkoztunk már a csépai cigányok viselt dolgaival – legutóbb például tegnapelőtt. Hát igen: a két nap különbség, ill. a hivatkozott cikk legelején található, számtalan link is igazolja: finoman szólva nem szentéletűekről van szó, és gyakorlatilag minden napra jut pár bűntény. Odáig elmentek az ***ok, hogy elüldöztek egy házaspárt. A „rendőrség” természetesen nem csinál semmit. (Sintér Pándor fiainak csak és kizárólag a trafipaxolás meg a Gárda üldözése a „feladatuk”.) A település vezetője meg ahelyett, hogy a cigányok által terrorizált lakosság mellé állna, felrója nekik, hogy miért nem védekeznek, meg hogy miért nem telepítenek a rendőrségre bekötött riasztót. Azaz: emberünk az ilyenkor szokásos süket egyenszöveget nyomja. Ami a védekezést illeti: ha mondjuk lelőné a cigány ****kat, akkor őt hurcolnák meg, őt vetnék börtönbe (lásd a kesznyéteni „uborkás” Barna bácsi esetét). A riasztó meg piszok drága (különösen, ha kertet kell vele védeni), és a rendőrség meg úgyis lesz@rná a riasztást, mert ők, ugye, nem foglalkoznak „megílhetísi bűnözéssel”. Komolyan mondom: a polgármester „érvelése” kapcsán kinyílik az ember zsebében a bicska. Nem ám, hogy azt csinálná, mint Mali Zoltán vagy az érpataki, Jobbik-közeli Orosz Mihály Zoltán, akik rendet csináltak a saját településükön. Vagy mondjuk az olaszok, finnek, franciák, akik nemes egyszerűséggel *****ják [módosítás "keményen lépnek fel velük szemben"] (egyenesen államelnöki felhatalmazással) és/vagy elüldözik a bűnözőcigányokat. Miért nem lehet átvenni a jó példát, miért kell bűnözőket istápolni (ráadásul szaporítani, és ezzel Magyarország halálos ítéletét aláírni), miért nem tehetjük meg ugyanazt, amit a fenti három nép?

***

Önöknek mi a véleményük? Ha igaz (márpedig igaz), hogy az EU normálisabb (!) országaiban a rendőrség (Olaszországban, Spanyolországban, Romániában, Franciaországban, stb. csendőrség is !) normálisan (!) lép fel a bűnözőkkel szemben, miért van az, hogy itt Magyarországon ez nem történik meg. Miért van az, hogy hangzatosan "2 hét" alatt látványos eredményeket ígérnek a közbiztonság javításában, majd szép suttyomban Hatala úr arról nyilatkozik, na persze (...) "két hét" semmire nem elég (természetesen), 4 év múlva talán sikerülni fog visszállítani a közbiztonságot azokban az -egyre elhatalmasodó- régiókban, ahol az néhány éve reménytelenül elveszett...4 év a "cél"...a "cél"...

Részemről sok sikert kívánok ennek a célnak az eléréséhez, minél hamarabb! De addig mi lesz?

Már nem bízok Hataláékban, nem tűnik különbnek Benczééknél, akik -felső utasításra- elmismásolták a kiskunlacházi ügyeket, az embereket nem tájékoztatták a valóságról, sem a Horák Nóra ügyben (nem oldották fel az ellentmondásokat, s a terjedő információkat sem cáfolták meg), vagy más helyi esetekben, például amikor a szimbolikus tragédia évfordulóján a gárdisták Morvai Krisztina EP-képviselővel szerveztek erőszak-ellenes demonstárciót, a "rendőrség" (ezentúl én is idézőjelben fogom használni ezt a fogalmat, amíg ezek az állapotok lesznek a jellemzőek) utólag, mondva csinált indokkal visszavonta az engedélyt és keményen megfenyegette a kvázi betiltott demonstráció megtartásának résztvevőit. A demonstárció elmaradt (Dyen tudósított a helyszínről), azonban óriási erőkkel jelent meg a rendőrség, az autókat stoppolták (de a település bizonyos "védett" lakóinak autóit jellemzően nem állították meg), egyes több forrásból is megerősített hírek szerint gigászi, 1100 fős (!!) rendőri erő volt jelen aznap. Dyen szerint egész nap járőröztek a legutolsó utcákban is, majd a nap végén, szinte szégyenkezve kellett elvonulniuk. És erről a gyalázatos eseményről, erről a szégyenről egyedül a barikad.hu olvasói, illetve Kiskunlacháza lakosai szerezhettek/szereztek tudomást (hiszen "a médiumok hallgattak").
Ez volt Bencze és politikai főnöksége alatt. Mi lesz Hatala idején?

Önök szerint várható érdemi változás a hatósági hozzáállás tekintetében?
süti beállítások módosítása