HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A szülő anyuka a felelős?

2010.07.02. 18:31 asperjangyorgy

EGYRE KEVESEBB A SZÜLŐ NŐ. AKI MÉGIS GYEREKET SZERETNE A VILÁGRA HOZNI, AZT PEDIG A KÓRHÁZBAN VAGY ELTESZIK LÁB ALÓL VAGY ÖRÖKRE MEGNYOMORÍTJÁK, ÉS TETTEIKÉRT MÉG A FELELŐSSÉGET SEM VÁLLALJÁK. MÁS ORSZÁGBAN EZÉRT EURÓ VAGY DOLLÁR MILLÓKAT ADNÁNAK KÁRTÉRÍTÉSKÉNT. DE AZ IS MIT ÉR AZ ELVESZTETT EGÉSZSÉG UTÁN?

JÓZSA KOMMENTJE:

Ez valóban felháborító! Ide eljutni, ebben a következmények nélküli országban! Februárban történt az eset, és még mindig "vizsgálódnak"? Hát ha aznap, forró nyomon nem tudják megállapítani a vétkes személyét, akkor 4 hónap után mit remélnek?Mindenütt van vezető, kiemelt fizetéssel, mert nagy felelősség, teher nyomja a vállát. De ha porszem kerül a gépezetbe, a vezető tárja szét a kezét leghamarabb: én nem tudhatok mindenről, ez nem az én asztalom. Persze! Mert a felelősség azt is jelentené, hogy könyvelni, dokumentálni mindent, és rendszeresen ellenőrízni.Ne önthessen egyik üvegből át a másikba valaki, hogy azt le nem papírozza.De itt mindenki olyan önérzetessé vált az utóbbi időben: ennyi pénzért, ha bolond lennék. És a sz.ok bele!Ez lett minden munkahelyen a hozzáállás a feladatokhoz. Lehet, hogy itt is majd az udvaros Józsi viszi el a balhét, az osztályvezető professzor meg éli világát a "sajnálatos malőr" után.
Régebben csóváltam a fejem, hogy egy kismama hogy lehet olyan felelőtlen, hogy otthon szül. Ilyen esetek után az a felelőtlen, aki a saját és újszülöttje életét ilyen nemtörődöm, felelőtlen alkalmazottakra bízza?Néha azt hiszem, hogy aki kórházba kényszerül, az végrendelkezzen, mert nem biztos, hogy élve kikerül, akár egy rutinműtét után is.Igaz a közmondásunk: fejétől büdösödik a hal! Ha egy  professzor, és főnővér képtelen rendet, fegyelmet tartani az osztályán, és a segédápolók diktálnak, és önállósítják magukat,a szakmai követelményekre legyintve, ott a professzor felelős a bekövetkezet hibákért.Bármit is kihozzon majd a vizsgálat. Jósorsom a sebészetre vezetett. Feküdt mellettem egy hölgy, a professzor betege volt. Mivel 1 méterre volt az ágyunk, mindent láttam: napokon át bejött a jól leparaszolvenciázott professzor, s ennyi volt a frissen operált beteghez a kérdése: széklet volt? A hölgy bólintott, s ezzel el volt intézve. Mivel láttam, hogy a beteg  le sem szállt az ágyról, se produktum nem volt, szóltam az egyik rokonnak, hogy úgy látszik fontos lehet ez a széklet dolog, mert a prof. ezt kérdezi állandóan, de ennek a néninek tudom, hogy már napok óta bizony nincs. Akkor a rokon szólt a nővéreknek,jöttek is egy tablettával. Kíváncsi vagyok, hogy ha a betegtárs nem beszél, akkor hetekig is vegetálhat így ez a magán kívül lévő beteg?És aztán szaladgálnak baj esetén. Szerencse, hogy egy kórteremben betegtársak is vannak, mert ők nyitottak egymás sorsára, bajára. Régen, ha valaki szerelmese volt a szakmájának, azt mondta, ingyen is csinálnám.Ma már szinte semmilyen szakmának nincs becsülete.És ezért ugyan ki hibáztatható?

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr182125758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.07.03. 01:25:14

Rövid riport a megkeserített életű fiatal kismamával: tv2.hu/tenyek/video/lugot-itattak-a-kismamaval-tenyek-riport

A leg-messzemenőkig kárpótlást érdemelne: KAMATOSTUL!

A méltányos kárpótlástól való teljes elzárkózás a kórház részéről elfogadhatatlan. Remélem valaki nyomást gyakorol majd a felelősökre.

Az egészségügy színvonala egyre lesújtóbb képet mutat. Nincs elég mentő, összekeverik a műtendő / nem műtendő pácienseket, elküldik a haldokló segítséget kérőeket (akik több esetben meg is haltak emitt), méregpoharat adnak a szülő nő kezébe - remélem, nem ez a kép lesz Magyarország jelképe a jövőre nézve...

asperjangyorgy 2010.07.03. 13:56:12

Láttam én is a riportot. Megrendítő volt. A röntgen-kép. A könnyei. Hohy hónapok ota és még hónapokig pupával nyomja be a nyomrába a ráplálékot, kiszolgáltatja ezernyi fertőzésnek.
Ha meggyógyítják - hogyan? új nyelőcsövet ültetnek be vagy műanyagot? - egész életére rokkant, beteg lesz és korán kell elmemnie. Hogyan lehet, hogy a szülőszobában tömény lúg van és más van ráírva? Hogyan lehet, hogy a kórház nem tett rögtön rendőrségi feljelentést? És még feltehetnék ezernyi kérdést. De hiába az empátiám. Ebben az ügyben egyenesen az egészségügyi minisztériumnak kellett volna hivatalból eljárnia..
De nem folytatom. Lehet, hogy csak én vagyok így, de mindent olyan elkeserítőnek látok. Egyesek iszonyatosan dúskálnak, de a többség súlyos nyomorban tengődik.

Nonametom 2010.07.08. 21:20:59

Repülőgép vécéjében húzta le újszülöttjét a nő

Megdöbbentő módját választotta egy fiatal indiai nő, hogy megszabaduljon nem kívánt gyermekétől: megpróbálta lehúzni újszülöttjét egy repülőgép illemhelyén.

A Turkmenistan légitársaság gépének személyzete csak azután vette észre a WC-csészébe fejjel lefelé bedugott csecsemőt, hogy a járat leszállt az észak-indiai Amritszárban - jelentette csütörtökön a Press Trust of India hírügynökség rendőrségi és orvosi forrásokra hivatkozva.

A kisbabát a vécécsészével együtt vitték kórházba, ahol egy sebészcsoport szabadította ki. Az újszülött életveszélyes állapotban van.

A 22 éves anya a gépet még elhagyta, de a repülőtéren már őrizetbe vették. Sajtóbeszámolók szerint egy orvostanhallgató hajadonról van szó, aki külföldi egyetemi tanulmányai befejeztével tért haza.

Nem tudni pontosan honnan érkezett, de az egyik újság azt írta, hogy a repülőgép a türkmenisztáni Asgabatban szállt fel.

kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/73656/1/kulfold/Repulogep_vecejeben_huzta_le_ujszulottjet_a_no

FairyFeller 2010.11.19. 19:30:14

Embertelen morál: a felelősök nem hajlandóak kárpótolni a tönkretett egészségű kismamát - Szabóné Szántó Mária személyes ismerősöm; Tőle értesültem minderről, tegnap este

...
"Soha többé nem lehet gyermeke annak a fiatal nőnek, akinek a kisfia születése után el kellett távolítani a méhét. Az operációra azért került sor, mert a szülés után nem vették észre, hogy méhlepény darabok maradtak a nő testében, melyek elfertőződtek, majd gyulladást okoztak a szervezetében. A gyulladás miatt a szíve annyira legyengült, hogy pacemaker beültetésére volt szükség. FOGADOTT orvosa volt, aki a 23 órás vajúdás során sem nézett gyakran rá. Szülése után már jelezte, hogy nincs jól, később állapota annyira rosszra fordult, hogy már fel sem bírt kelni az ágyból – mesélte kálváriájáról a fiatal anyuka, aki kis híján életét vesztette."
...

Tények riport: Demcsák Zsuzsa kérdezi a megkeserített helyzetű kismamát

[ tv2.hu/mokka/video/soha-tobbet-nem-lehet-gyermeke-marianak ]

***

Marcsiék a jó hírű, orvosból jogásszá lett szegedi ügyvéd, Dr. Ábrahám Gézát segítségét kérték ügyükben. Marcsinak és férjének peren kívüli megegyezést javasolt, így 10-10 millió forint (~40.000,- € / házastárs) kártérítést, illetve havi 100 ezer forint járandóságot kérnének az őket ért sérelmek -ha lehet- arányos kompenzálására. A felelősök természetesen hárítanak, sőt a sértettek által megrendelt -úgy egyébként: 200 ezer forintba kerülő- szakértői véleményezés szerint, bármennyire is világos, nyilvánvaló és egyértelmű a helyzet a valódi felelősöket ha akarnák se tudnák perbe fogni, az őket ért sérelmek, károk megtérítésére kényszeríteni a jogok kavalkádjában...

Mire is számíthat hát egy jogkövető, törvénytisztelő és abban bízván bízakodó "polgár", vagy GYERMEKET VÁLLALÓ és tisztesen felnevelni szándékozó házaspár ezen a forradalmian új Magyarországon...?!
süti beállítások módosítása