HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: Tények és vélekedések

2010.09.04. 18:27 asperjangyorgy

ALÁBBIAKBAN KÜLÖN ÍRÁSKÉNT KÖZLÖM EGYIK KOMMENTELŐNK, FAIRYFELLER VÉLEMÉNYÉT. HORÁK NÓRA LASSAN KÉT ÉVE PORLAD A SÍRBAN, KÖZEL A TEMETŐ EGYIK KIS OLDALBEJÁRATÁHOZ. MÁJUSBAN LEGALÁBBIS MÉG NEM VOLT SÍRKÖVE. KICSIKE, LASSAN SZÁRADÓ VIRÁGOKKAL DÍSZÍTETT SÍROCSKA, BENNE EGY IMMÁR FELOSZLOTT TESTŰ, 14 ÉVES KAMASZLÁNNYAL. AZ Ő IGAZSÁGÁT SEMMI SEM VÉDI. A HALOTTNAK NINCSENEK SZEMÉLYISÉGI JOGAI. A KÖZVÉLEMÉNY ELFELEDKEZETT RÓLA: EGYIK ÁLDOZAT A SOK KÖZÜL. A BÍRÓSÁG TÁRGYALGATJA AZ ÜGYET SZÉPEN, KOMMÓTOSAN. BIZONY KÉT ÉV SOK IDŐ, HA ÚGY NÉZZÜK, HOGY A CSALÁD MÉG MINDIG HALLGAT. HA ÚGY NÉZZÜK, HOGY A KEGYELETI JOGOKKAL BÍRÓ CSALÁD HALLGAT, NEM MOND VÉLEMÉNYT ÉS NEM MOND EL OLYAN TÉNYEKET, AMELYEKET CSAK AZ APA TUD, HISZEN Ő LELTE FEL LÁNYA HOLTTESTÉT. KÁR, HOGY SZÁMUKRA NEM FONTOS A NYILVÁNOSSÁG, KÁR, HOGY NEM VÉDELMEZIK LÁNYUKAT A SOK SZÁRNYRA KELT BÁNTÓ MENDEMONDA ELLEN, HAGYJÁK, HOGY EGYESEK BEMOCSKOLJÁK EGY KEDVES, SZÉP, ÉRTELMES ÉS TISZTA LÁNYKA ARCÁT.

ÉS AZ IGAZSÁG? LEHET EGY ILYEN ÜGYBEN IGAZSÁG, AMIKOR A 14 ÉVES GYERMEK MÁR LASSAN KÉT ÉVE HOLTAN, ÖRÖKRE FELTÁMASZTHATATLANUL PORLAD A SÍRBAN, A GYILKOSA PEDIG ÉL ÉS VIRUL, ÉS MINDEN BIZONNYAL TIZENÖT ÉV MÚLVA, MÉG MINDIG CSAK NEGYVEN ÉVESEN SZABADUL?

DE KIT ÉRDEKEL MA MÁR EZ A KÉRDÉS?

DE KIT ÉRDEKEL MA MÁR AZ A TÉNY, HOGY EGY MAGÁNYOSAN HAZAFELÉ TARTÓ KISLÁNYT IMMÁR LASSAN KÉT ÉVE MEGÖLTÉK (VALAKI VAGY VALAKIK)?

VALÓJÁBAN KIT ÉRDEKEL EBBEN AZ ÜGYBEN OLYAN NAGYON AZ IGAZSÁG, HA MÉG, SAJNOS, A SZÜLŐK, A LEGINKÁBB ÉRINTETTEK IS HALLGATNAK?

Bizony vannak, a legtöbb utalást igyekeztem úgy leírni több alkalommal és rendeszerezve összefoglalni, hogy neveket ne említsek meg. Mindent nem írhatok le abból, amit tudok, mert kinyomozható, hogy kitől származik az információ. Arra is van magyarázat, hogy miért találták meg a porszívójában Nóra személyes tárgyait, van olyan forrás, aki tanúja volt bizonyos furcsaságoknak az eljárás kapcsán. Ennél többet nem írhatok, sem pontosan azt, hogy mit látott és mit hallott.
Azt viszont nagyon sokan tudják, hogy igenis volt nyomkereső kutya, a helyszíneléskor és a műútnál megállt, ami megint csak azt bizonyítja, hogy autóval szállíthatták Nórát élve vagy holtan valahová (ezért nem tudta tovább követni a nyomokat a kutya, noha nem kellett volna csak nagyjából 60-70 méterrel tovább mennie - P. József lakásáig). Azt is sokant tudják, tanúi voltak, hogy néhány nappal a gyilkosságot követően (amikor a gyanúsnak tartottak köreiből többen is elhagyták települést), a rendőrség letartóztatott legalább 3 személyt, akiket később kiszállított a kiserdőbe, annak költséges rendőri biztosítása mellett, a környezű utcák lezárásával, hogy lépésről-lépésre rekonstruálják a bűncselekményt a tetthelyen. Csuklya volt rajtuk. Minden bizonnyal ők voltak az igazi elkövetők, hiszen valószínűsíthetően a rendőrségi akció előtt egyeztették a DNS-nyomokat (hivatalosan 44 anyagmaradvány, tehát minden bizonnyal több tucat DNS-nyomot rögzítettek, ezek közül először 5 különbözőről beszéltek, majd később arról, hogy 5 ezek közül azonos és P. Józseftől származik, köztük egy vörös színű fanszőr-szállal) az elfogott személyekével (különben nem vitték volna ki őket a nyomozás tetthelyére - véleményem szerint). A helyeik pár nappal később már úgy tudták (mivel látták a sajtá szemükkel), hogy megvannak az elkövetők.
Minden bizonnyal meg is voltak és el is kapták őket, fű alatt el is ítélték őket. Csakhogy a nagynyilvánosság számára az EU-s választások, az országos választások előtt ez politikai jelentőségű ügynek minősült, amely kihatással volt mindenképpen néhány százalék szavazatra, amelyekhez egy olyan pártnak volt esélye, amelyiknek mások nem akarták a megerősödését. Nem véletlenül ez a párt, később folyamatosan erősödő politikai formáció fotrdított kiemelt figyelmet az ügyre. Nem véletlen az sem, hogy a gyilkosság évfordulójára szervezett demonsrációjukat betiltották, és megbízható helyi forrásoka szerint 1100 rendőrt küldtek a telepölésre (többen, mint a Fidesz kormány a megszűnt közbiztonságú egész Borsod-megyébe). Ez utóbb 2009 november végi történésről a prominens médiumok egyike sem számolt be. Tehát ez sem véletlen. Nagyon sok minden nem véletlen...
A nagynyilvánosságnak tehát "nem szabad" megtudnia az igazságot. Legalább is nem szabadott. Nem olyan gyorsan, mivel túl nagy volt a tét. Most már nagyobb az esélye annak, hogy közelebb kerül a közvélemény az igazság egy részéhez. Most már nincs akkora politikai tétje, az ügyet lassacskán elaltatják, már csak jóformán a bulvársajtóban írnak róla.

PLUSZ egy felvetésem, szeretném, ha elgondolkodnának rajta: ÁLLÍTÓLAG (mivel a rendőrök már sok mindent állítottak...) megtalálták többek közt József vörös színű fanszőrét a tetthelyen(bizonyára a holttesten). Először azt gondolták (állítólag), hogy bizonyosan vörös, vagy szőkés hajú lehet az elkövető. Nyilvánvalóan. Ezt a részletet pedig a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölték (noha ez leleplezte volna azt, hogy az elkövető, vagy elkövetők mégsem romák). Tegyük fel, hogy a fanszőrzet színe valóban nem elég indok arra, hogy az elkövető származását ebből meg lehessen határozni (DNS-vizsgálatból viszont úgy tudom, hogy meg lehet!!! - főleg egymástól távolabbi népek esetén). Rendben. Tehát azt mondták: ebből még nem derül ki az elkövető származása (?), sőt, a hajszíne is lehet eltérő, vagy éppen fekete. Rendben. DE! DE!!! Ha valakinek vörös a szőrzete, akkor statisztikailag mindenképpen valószínű, hogy a haja színe is világos, vagy vöröses, noha vannak kivételek, max. 10-15%-ban. Vagyis a nyomozóknak egészen biztosan tudniuk kellett, hogy valószínűleg, 80%-os valószínűséggel (ezt evezik matematikailag "valószínűnek") szőkés-vöröses hajú az elkövető. És íme: 60 méterre onnét, ahonnan a nyomkereső kutya valamiért (mondjuk, hogy "véletlenül") nem tudta továbbvezetni a nyomozókat, élt P. József, egyedül, alkalmi munkából élő erős dohányos, kocsmázni szerető 25 éves, tragikus családdi háttérrel rendelkező, szegélyesen éldegélő, zárkózott jellemű vízvezetékszerelő. RÁADÁSUL szőkés-vörös hajjal.
Mint tudjuk, 7 hónap kellett a letratóztatásához, majd ügyvéd nélkül, bódított állapotban, megfenyegetve iratták vele alá az 50 oldalas, részletes "kényszervallomását", amelyet később tagadni kezdett és máig is tagad. 7 hónap, 12 szuperhekus, több, mint 100 milliós nyomozati költség (csak a DNS vizsgálatok 52 millióba kerültek), ennyi kellett ahhoz, hogy ma (a közben bőrfejűvé avanzsálódott!!! - Önök szerint ennek nincs valamiféle politikai üzenete???) P. Józsefről beszélhessünk.
Holott: a szomszédjait kihallgatták (megint csak állítólag őt is többször keresték, de soha nem volt otthon), a szomszédjaitól, középkorú, vagy idősebb férfiaktól is vettek DNS-mintát. Meddig tartott volna megkérdezni őket arról, "ki ez a Józsi úr?, HOGY NÉZ KI?, MILYEN A HAJSZÍNE?, milyen ember, milyen családi, szociális, mentális háttere...?"

Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Ha a nyomkereső kutyával nem, akkor a szomszédok kihallgatásával (a megszerzett információkból: zilált családi hátterű, a bátyja öngyilkos lett, egyedül, alkalmi munkából élő, erősdohányos, kocsmába járó, család nélküli, "furcsa" -ést ezt tudják róla a lacháziak!!!) baráti körű, akaratgyenge fiatal férfi...aki szőkés-vöröses hajú!!!) 2 héten belül el kellett volna jutniuk Józsefhez, gyorsan, hatékonyan "ócccóóóón" és nem 100 millióért, nem a közvélemény félrevezetésével...

De ha így sem jutottak el, feltenném mégegyszer azt a kérdést, amelyet már korábban is feltettek: a rendőrség extra sok nyomot talált a tetthelyen, tekintve, hogy semmire tekintettel nem lévő, barbár gyilkosság történt. Azt mondták, hamar meglesz az elkövető, meglesznek az elkövetők (szerintem hamarosan valóban meg is lettek...). Aztán mégsem számoltak be eredményről, mindig csak a nyomozati időt húzták, toldozgatták. A polgármester felajánlott 1 millió forintot a nyomravezetőnek (mert úgy tűnt, szükséges van erre a rendőrségnek), majd a rendőrség újabb 10 millióval megtoldotta az összeget. 3 hónappal a gyilkosság után már 11 millió üthette volna a nyomra vezető markát. P. József azon "barátai", akik Nóra meggyilkoslásának éjjelén előzőleg vele mulatoztak a dunavarsányi Mexicana diszkóban, azt állították a bíróságon, hogy József akkor éjjel hangoztatta azt, hogy "el fog kapni" egy lányt. Sőt a bíróságon azt is elmondták, József még nem hazafelé indult, hanem előtte a sötétben bóklászott, sétálni akart.
Ami azt jelenti, ezen "barátai" (szerintem "furcsa barátok") tudták azt, hogy József mit mondott, hogy bóklászott az éjjel, és azt is tudták, hogy József lakásának közvetlen közelében be is következett a barbár gyilkosság. Hogy hogy nem gyanakodtak? Ha gyanakodtak és József elterelte magáról a gyanút valahogy, akkor hogy hogy nem érte őket akkora a kisértés, hogy valamelyikük csak névetelnül jelentkezzen a nyomravezetői díjért, hátha mégis József a tettes?

Érdekes kérdések, nemdebár?

Szeretnék tisztázn valamit, magamról. Én el tudom képzelni, el tudom fogadni, hogy P. József a gyilkos. Gyakorta megesik az, hogy olyan "emberek" követnek el valamit, akár egy szörnyű, embertelen csekedetet, vagy cselekedeteket, akikből úgymond "nem lehet kinézni", nem gondolnák róluk. Igen. Van ilyen. Néha. Lehet, hogy ez az eset is egy ilyen "néha".
De kételyeim a fentebb vázolt okokból és még sok más okból is mindaddig megmaradnak, ameddig valaki, akinek az információk birtokában állnak, fel nem oldja ezeket a megfogalmazott aggályokat, problémákat.
Úgy veszem észre, hogy a cél ennek az ellenekzője, az ügy elaltatása.

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr492271544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.09.04. 22:29:49

Engedjék meg, hogy némileg szerénykedve önmagamtól idézzek: "közben bőrfejűvé avanzsálódott!!! - Önök szerint ennek nincs valamiféle politikai üzenete???) P. Józsefről"

Íme egy újabb cikk: Hitlerért rajongott Nóri gyilkosa?

...
" lefoglalt mobiltelefonja tele volt a náci vezért ábrázoló videókkal, képekkel, sőt a szónokló náci vezér hangján szólalt meg a telefonja is, amikor a főnöke kereste. Mindezek ellenére P. József a bíróságon azt állította, nem rasszista. A Blikk által megkérdezett Bilkei Pál kriminológus szerint azonban a Hitlert ábrázoló videó és a fotók letöltése és a fiatalember erőszakos bűncselekménye összefügghet.
– Az alkalmazkodó ember idomul a társadalmi rendhez, elutasítja Hitlert, illetve azt az üzenetet, amelyet az ő ideológiája hordoz. Sőt továbbmegyek, a gyilkosságot és az erőszakot is elutasítja. A videó és a fotók, valamint a szónokló Führer hangjának letöltése és az agresszív bűncselekmény a személyiségében szorosan összefügg. Hiszen a nácizmus az erőszakról szól, csakúgy, mint a súlyos bűncselekmény, amelyet elkövetett – magyarázta Bilkei Pál, aki az agresszió kialakulását P. József kudarcokkal teli gyerekkorában keresné...A bíróságon meghallgatott orvos szakértő azt feltételezi, hogy fejsérülései miatt H. Nóra szenvedett halála előtt.
– Valóban van két olyan fejsérülés, amelynek az eredete nem tisztázott. Ez a szakértő szerint okozhatott fájdalmat a lánynak. Azonban a többi, amelyet a lány testén találtak, hámsérülés, illetve véraláfutás. Ez pedig nem meríti ki a kínzás fogalmát, sőt álláspontom szerint a különös kegyetlenséget sem mint jogi kategóriát. Éppen ezért nem merült fel eddig ez a minősítés – tette hozzá P. József ügyvédje, dr. Ruzsbacky Nóra." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/hitlerert-rajongott-nori-14-gyilkosa-2027346 ]

***

Még jó, hogy létrehozzák hamarosan a "terror elhárítást"....
Ami pedig Nóra sérüléseit illeti, korábban mondtak már ezt is, azt is. Jól emlékszünk még, amikor "csekély sérülésekről" nyilatkoztak a KékFényben, illetőleg amikor még "csak emberölés alapesetével" gyanúsították P-t, vagyis nem vádolták nemi erőszakkal.

Ha így folytatódik, akkor előbb-utóbb Répás Józsefről, a polgármesterről is kiderülhet, hogy Hitler rajongója (ha csak a Bajnai-hoz írt: "Kié ez az ország?" c. nyílt levelére gondolunk...)...

asperjangyorgy 2010.09.05. 11:50:57

Önmagában az nem különös kegyetlenség, hogy egy olyan nagydarab, marha erős ember(?), mint P. József, leteper egy 14 éves lányt, mindent megtesz az ellenállása letörésére, és állat módjára megerőszakolja? És már elnézést a kérdésért: de Nóra meghalt, és nem influenzától, hanem attól, hogy valaki (minden bizonnyal P. József) testileg és lelkileg széttaposta - kegyetlenül, irgalmatlanul és bestiálisan. Egy 14 éves, jó kondícióban lévő gyereklány iszonyúan sok mindent kibír, mert erős a szíve, minden szerve tökéletes pontossággal működik. Ha mégis belehal egy nemi erőszakba, akkor annak előtte, közben és utána bestiálisan kegyetlennek kellett lennie. Vagy talán egyesek szerint ki kellett volna tépnie az összetört szívét, hogy a bestialitás megfogalmazás helytálló lehessen?
Hát igen, a jog szerint a gyilkosnek jár a jogi védelem. És milyen védelem jár az áldozatnak? Az áldozat emlékének? AMINT LÁTHATÓ: SEMMILYEN!!! Éljen a magyar jogrend, amely az áldozatot soha, semmilyen formában nem tiszteli, nem ad neki jogokat, csak a gyilkost pártfogolja, pl. azzal, hogy a humanizmusra hivatkozva az életét. És mérlegelget, figyelembe vesz mentő körülményeket, miközben arra, hogy valaki így és ilyen módon megbecstelenített egy gyereket, majd elvette az életét, nincs, nem lehet semmilyen mentő körülmény és mentség.

Dyen 2010.09.05. 16:28:36

"– Valóban van két olyan fejsérülés, amelynek az eredete nem tisztázott."

"Nóra feje tetején két helyen is szétnyílt a fejbőr. – Ezeket a sérüléseket közepes erővel okozták. Méghozzá úgy, hogy fejbe verte támadója valamivel, vagy fejbe rúgta, de az sem zárható ki, hogy odaverte a lány fejét valamihez – magyarázta a szakértő."

Két év alatt ennyire jutottak? Elképzelésük sincs, hogy mi okozta a sérülést? Pedig véleményem szerint ez a kérdés akár kulcsfontosságú is lehet az ügyben.

Ha valamivel fejbe verte, akkor mivel? Ha feltételezzük, hogy P. volt a tettes, akkor vajon milyen tárgy volt nála, amit a diszkóba is magával vitt? Erről esetleg a baráti társaságának is tudnia kellett.

Fejbe rúgta? - a feje tetején? közepes erővel?

Odaverte valamihez? - a feje tetején? hogyan?

Ugyan én csak az amerikai krimiktől vagyok "ilyen okos", de nem lehet megkülönböztetni egymástól az ilyen sérüléseket? Nem lehet megállapítani, hogy egy baseball ütővel verte-e fejbe, vagy egy sportcipővel rúgta-e meg?

Ebben az orbáni új világrendben sem változik semmi :(

asperjangyorgy 2010.09.05. 18:08:35

Kedves Dyen!
Gazembereké volt és gazembereké lett a világ. Mit remélhetünk? Még egy ilyen, számunkra borzalmas, mások számára hétköznapi ügyben is mit remélhetünk? Milyen igazat és milyen igazságot? Ki osztja az igazságot? Az a bíróság, amely eddig is részrehajlóan osztotta. Az áldozat, a megölt kamaszlány nem számít, csak P. József személyiségi jogai. Ő aztán, akár ő a tettes, akár más, kedvére hazudozhat. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság alkalmatlan a feladata ellátására. Eddig is az volt és továbbra is az. Már tudjuk, Horák Nóra ügyében soha, de soha nem derül ki az igazság. És ha kiderülne is, mit érünk vele? Két kamasz megölte egy harmadik társukat, késsel elvágták a nyakát, és biztonságképpen egyet a hátába döftek, ott is hagyták a kést. A szülőket nagyszerű rendőrségünk nem értesítette, ők az internetről tudták meg két hét elteltével, hogy a 16 éves fiuk nem eltünt, hanem a saját barátai meggyilkolták. Nos, ennyit változott a rendőri munka, a lelkiismeretesség.

asperjangyorgy 2010.09.05. 18:12:24

Kedves Dyen!
Gazembereké volt és gazembereké lett a világ. Mit remélhetünk? Még egy ilyen, számunkra borzalmas, mások számára hétköznapi ügyben is mit remélhetünk? Milyen igazat és milyen igazságot? Ki osztja az igazságot? Az a bíróság, amely eddig is részrehajlóan osztotta. Az áldozat, a megölt kamaszlány nem számít, csak P. József személyiségi jogai. Ő aztán, akár ő a tettes, akár más, kedvére hazudozhat. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság alkalmatlan a feladata ellátására. Eddig is az volt és továbbra is az. Már tudjuk, Horák Nóra ügyében soha, de soha nem derül ki az igazság. És ha kiderülne is, mit érünk vele? Két kamasz megölte egy harmadik társukat, késsel elvágták a nyakát, és biztonságképpen egyet a hátába döftek, ott is hagyták a kést. A szülőket nagyszerű rendőrségünk nem értesítette, ők az internetről tudták meg két hét elteltével, hogy a 16 éves fiuk nem eltünt, hanem a saját bar
tai meggyilkolták. Nos, ennyit változott a rendőri munka, a lelkiismeretesség.

Dyen 2010.09.05. 19:43:07

"Gazembereké volt és gazembereké lett a világ. Mit remélhetünk?"

Az alábbi linken található írás (nagyon ajánlom figyelmes elolvasását) azt hiszem sokat elmond arról, hogyan működik nálunk az igazságszolgáltatás. Talán(?) nem is az "egyszerű" rendőr alkalmatlan a feladata ellátására.

www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1095-tmrsz-kozlemeny-20100902.html

raynold 2010.09.06. 13:15:42

Nem csüggedni,hanem bízni és hinni kell.Az új kormány még nagyon frissen van hatalmon,úgyhogy igazán nem kéne türelmetlenkedni.Én hiszem,hogy ki fog derülni az igazság és a tettesek,Nóri gyilkosai azt kapják amit megérdemelnek,életfogytiglani fegyházat.

Volfram Attila 2010.09.07. 10:11:14

Istenem, már lassan két év eltelt volna?
Nórit, és a vele történteket nem lehet elfelejteni, igazolja ezt az is, hogy újra és újra felszínre jön a "történet"! Igazolja ezt Asperján Úr legutóbbi írása, és (már az ismerősként megjelenő) hozzászólások!
Az írások elolvasása után, ilyen távolságból nem tudom, mit mondjak. Nehogy félreértsenek, és nem is karok morbid lenni (Nóri emléke ezt egyáltalán nem engedi), de én már csak a "döglött akták" effektusba bízom két év után. Remélem értik, mire gondolok?

rugach 2010.09.07. 10:28:10

Mint azt Feller írta,meg vannak a nyomok,a DNS-minták csak még mindig eltussolják az ügyet.Ezért nem hiszem,hogy elveszett ez az ügy és már csak a döglött aktákban lehet bízni.Én optimista vagyok és hiszem,hogy ki fog derülni végre az igazság.

FairyFeller 2010.09.09. 22:40:05

Hatan erőszakoltak meg egy 16 éves felvidéki lányt - egy szemtanú nem mert közbeavatkozni

...
"Hat udvardi fiú megerőszakolt egy tizenhat éves kürti lányt az udvardi sportpályán vasárnapra virradóra. A lány apja vasárnap éjjel tett feljelentést, az egyik tettes a lány nagybátyja volt. Az Érsekújvári Járási Rendőrkapitányság munkatársai hétfőn az öt tettest kihallgatták, a hatodikat kedden vezették elő. A kürti Manuela S. látogatóban volt a faluban és azt tervezte, udvardi nagynénjénél tölti az éjszakát. A sportpályán találkozott volt barátjával, a vele egykorú L. Erikkel és iszogatni kezdtek. A fiút korábban már csúfolták a barátai amiatt, hogy nem elég rámenős a lánnyal, arra biztatták, legyen kicsit vagányabb. A sportpálya lelátójáról figyelték, hogyan udvarol. Miután a lány eleget ivott, levetkőztették és volt barátja, majd a további öt fiú is megerőszakolta, köztük a 17 éves Rudolf H., valamint három testvér, a 18 éves Tomás L., a 19 éves Juraj L., a 20 éves Roman L. és a tizenkilenc éves Michal L., akik szintén rokoni kapcsolatban álltak a többi tettessel – az unokatestvéreik. A fiúk hátrányos helyzetű, roma családból származnak. Az Új Szó értesülései szerint a történteknek akadt szemtanúja is, aki azonban nem mert közbeavatkozni. Szórád György, az Érsekújvári Járási Rendőrkapitányság bűnügyi igazgatója megerősítette a történteket és elmondta, a lányt az Érsekújvári Egyetemi Kórházban kivizsgálták és megfigyelésre bent tartották. Testén, lábán és nyakán szorítások nyomai látszottak és a tizenkétszeres megerőszakolás következtében erősen vérzett. Kovács János, az udvardi községi rendőrség parancsnoka elmondta, néhány fiúnak más erőszakos bűncselekmény is van már a rovásán. Az elkövetők előzetes letartóztatásban vannak. Udvardon a lap megtudta, hogy a lány a történtek után elment a nagynénjéhez, aki nem hallotta a zörgetést és nem engedte be a házba. Az áldozat egy kinti padra feküdt le, ott próbált elaludni, ám volt barátjának a közelben lakó szomszédai bevitték magukhoz. Elégették a véres ruháit és tiszta holmit kapott, miközben megfenyegették, hogy ne merjen szólni a rendőröknek."
...

[ www.hirtv.hu/kulfold/hethatar/?article_hid=338143 ]

rugach 2010.09.10. 10:37:42

@FairyFeller:

Ezek a friss bűncselekmények amik mostanában történtek azt a gyanút erősítik,hogy Nórit igenis cigányok erőszakolhatták meg és ölhették meg.

FairyFeller 2010.09.10. 16:59:35

@rugach: Habár igen elterjedt és egyre inkább terjedő, Magyarország és Európa határain is túlmutató jelenségről van szó, miközben joggal merülnek fel bizonyos összefüggések ezen tendenciákkal kapcsolatban, úgy vélem minden egyes esetet tárgyilagosan, külön és egyéni módon kell vizsgálni. Azt hiszem, nem szabadna ezt a szót használni, hogy "cigány". Aki ismeri a jelentését, az tudja, hogy egy szláv eredetű szó, amely közvetítéssel került a magyarba, jelentése: "akikkel nem érintkezünk / akiket kiközösítünk".
Így tehát, ebből kiindulva származási alapon nem helyénvaló senkit sem kiközösíteni, vagy ilyen sértő kifejezéssel illetni. Tehát maradjunk annál: roma.
Romakérdés. Igen. Magyarország nem tudja megoldani ezt a problémát, a politika pedig ha akarná se tudná. Miért? Azért mert a világ, az ENSZ akár fegyveres úton és mindenféle szankciókkal a romák mellé állna, amennyiben üldöztetésükre kerülne sor (Tudom, tudom, Izrael is üldözi a palesztinokat, amelyekért már elítélte az ENSZ, de hát a zsidó állam mindig is kivételes lesz minden nemzetközi elvárás alól...).
Az sem megoldás, hogy az EU-ban élő 9 (!!!) millió romát ide-oda zavargassák (Franciaország, ahol 400 ezen élnek, keményen fellép velük szemben), vagy erőszakkal integárni próbálják. Egyik sem út. Az egyik azért nem, mert uniós állampolgárként joga van oda menni, ahová akar, a másik pedig azért, mert erőszakkal nem lehet integrálni senkit sem. Ha az egyén nem képes/hajlandó, akkor minden bizonnyal sikertelen vállalakozásról van szó. Olyan ez, mint amikor az egyetemi tanár mindent megtesz a diákjáért, hogy legalább elégségessel átmenjen a vizsgán, akár még elnézőbb is, akár még lejjebb is viszi a mércét, de a diák annyira felelőtlen, nemtörődöm, és felkészületlen, hogy nem lehet a legnagyobb jóindulattal sem továbbképezni.
A romaügy európai kérdés. Szerencsére! Ez a mi szerencsénk!

(cikk: www.mno.hu/portal/735485 )

Aki ezt a cikket elolvassa, rájön, hogy Románia vezetése ezekben a pillanatokban a magyar érdekeket is képviseli, jobban, mint bárki más a kérdésben.

A romakérdés nem magyar, nem szlovák, nem román, bolgár, vagy cseh belügy. Szerencsére. Többé nem tudnak minket lejáratni a hazug, álhumánus liberális médiumok. A romaügy európai kérdés és diszkrimináció nélküli európai megoldást is kíván! De ebbe nem fér bele a romák zavargálása egyik országból a másikba, cserébe pénzt ajánlva nekik (300 €), nem fér bele a sikertelenségre ítélt, erőszakos integráció sem. Az európai, békés, igazságos és méltányos megoldás (távol vagyunk még ettől) már egy újabb érdekes témakör. Románia úttörő ebben, míg Franciaország álságos, kettős mércét alkalmazó. Kelet-euróapa érdeke, hogy az egész EU közös ügye legyen a romakérdés. Kelet-európa érdeke, hogy a romák szabadon vándoroljanak, hiszen uniós állampolgárok. Nyugodtan utazzanak csak a gazdag és beképzelt nyugatra. Mi pedig nyugodtak lehetünk, ha ezek után is minket fog szapulni a külföldi média (mert állítólag mi magyarok olyan kirekesztő nép vagyunk - emlékezzünk csak a zámolyi menekültekre), akkor önmaga ellen fordul.

De visszatérnék a tárgyra. Kiskunlacháza, Ercsi, Pécs, Ózd, Érsekújvár, Miskolc, stb-stb. külön városok, külön lakosággal, külön történésekkel. A különböző (bár sok haonlóságot mutató) bűncselekményeket is külön kell kezelni. A Horák Nóra ügyben magam sem várok mást, mint objektivitást, nem állandó zavaros kommunikációt, ellentmondásokat (több különböző DNS / több egyező DNS; vannak különböző DNS-ek a tetthelyről / nincsenek különböző DNS-ek a tetthelyről; volt e nyomozókutya / nem volt e; volt e a kiserdőben csuklyában gyanusítottakat vezetés / nem volt; Nóra sérülései brutálisak voltak / Nóra sérülése "csekélyek" -Csapi Balázs- voltak; meleg volt Nóra holttste / nem volt már meleg; a kiserdőben végeztek Nórával / máshonnan vitték oda - ugyanis a vádiratban mindkettőre volt utalás; megfenyegették, megverték P. Józsefet / nem történt ilyen; megerőszakolták Nórát / nem erőszakolták meg - mert bár novemberben várható az ítélet, eddig még ebben sem sikerült egyértelműen nyilatkozniuk, úgy hogy ne cáfoltak volna egymásra a különböző kijelentések, stb-stb.).

És újra leírom: én el tudom képzelni, el tudom fogadni, hogy valóban a gyanusított az egyedüli elkövető. Nem várom azt: "derüljöm már ki", hogy romák voltak az elkövetők. Én csupán az igazság kiderülését várom. A kételyeim pedig tárgyilagos módon írtam le, illetve írtuk le mindannyian. Ameddig nem tisztázza a hatóság ezeket az ellentmondásokat, zavarokat, addig a kételyeim megmaradnak az üggyel kapcsolatban, akárcsak a legtöbb embernek.

FairyFeller 2010.09.15. 13:24:24

Miközben giga-költségeket emésztett fel a nyomozás és a tárgyalás: (újra) megismétlődött a Cozma gyilkosság...

A sportolót szíven szúrták.

Az RTL-KLUB híradása: www.youtube.com/watch?v=4o2UwJ9cVfQ

...
"A 48 éves Warwick John White, aki Ecuador színeiben indult a magyarországi vébén, az utóbbi nyolc évben Dél-Amerikában élt, korábban pedig 15 évig dolgozott középiskolai tanárként Új-Zélandon. A Waz becenéven is ismert férfit két gyermeke mellett unokája is gyászolja Wellingtonban és Christchurchben – írja a család közleményére hivatkozva a New Zealand Herald. A férfi nővére Magyarországra utazik, hogy hazaszállítsa testvére holttestét, amint azt a rendőrség kiadja. White a triatlonvébé 45-49 év közötti korcsoportjában versenyzett Budapesten, és a 38-ik helyen végzett. A férfi sokat utazott, új-zélandi tanári pályafutása után Dél-Amerikában telepedett le, és többek között kalandtúrák szervezésével, nyelviskolák alapításával és ingatlanüzlettel is foglalkozott – írja a lap. Az aktív életet élő férfi, aki imádott futni és hegyet mászni, Budapestről való hazatérése után szerette volna megmászni a Mount Cook hegyet – számolt be White terveiről a TV New Zealand. A férfi feltételezett gyilkosát időközben elfogták. White-ot a Nagymező utcában szúrták halálra vasárnap hajnali két óra körül, állítólag a támadás előtt a Dessewffy utcai Alterego nevű szórakozóhelyen mulatott. A férfit azonnal kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe." (...)

[ hvg.hu/vilag/20100914_budapestre_utazik ]

***

Miért is nem vagyok meglepve...

FairyFeller 2010.09.24. 13:38:02

Egyfolytában javulnak a statisztikák: ideje volna fejezetet nyitni a "középkori barbarizmusnak" is (ha már bizonyos bűnügyi kategóriák szakmaiságát egyesek politikai szinten hajlamosak megkérdőjelezni - tudni illik: ha valamely bűnelkövetési forma nincs, nem létezik, akkor bizonyosan a statisztikákban sem fog szerepleni)

Székhez kötözték, majd csoprotosan verték véresre az idős bácsit saját portáján

...
"Megtámadtak egy férfit saját családi házában Nagykörűben. Közölték, hogy több személy bántalmazta a férfit. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a történtekkel kapcsolatban rablás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, mondta el hírportálunk érdeklődésére Veres Éva sajtóreferens. A Szoljon.hu-nak elmondta, a nyomozás érdekeire való tekintettel jelenleg nem adhatnak bővebb felvilágosítást...a település főutcáján lévő egyik házban élő férfit csütörtökön reggel találták meg helybeliek.
Ők voltak azok, akik mentőt hívtak és értesítették a rendőrséget. Meg nem erősített információink szerint a saját háza udvarán, egy székhez kötözve eszméletlen állapotban bukkantak rá. Elmondások szerint a bántalmazott férfi feje véres volt, de hogy mitől keletkeztek a sérülései, azt egyelőre nem lehetett tudni. Úgy tudjuk, a sértettet kórházba szállították. Próbáltunk további információkat kérni a szomszédoktól, helybeliektől. Ők azonban érthető módon nem szívesen nyilatkoztak a sajnálatos eseménnyel kapcsolatban. Annyit viszont sikerült megtudnunk a környéken élőktől, hogy napközben nyomozók jelentek meg a településen..." (...)

[ www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/egy-szekhez-kotozve-veresen-talaltak-meg-sajat-haza-udvaran-329477 ]

***

Cigarettát követelve vertek össze egy járókelőt Kecskeméten

...
"A kiskunsági megyeszékhelyen csütörtökön délután szólított le egy 20 éves helybéli férfit három hasonló korú fiatalember, a Fazekas Mihály téren. A trió valami miatt belekötött a sértettbe, akit ezt követően összevertek, majd elvették a cigarettáját, és távoztak a helyszínről. A történtekről értesített rendőrök rövid időn belül elfogták a feltételezett tetteseket, egy 18 éves és két 20 éves kecskeméti férfit, akiket kihallgatásukat követően őrizetbe vettek, rablás megalapozott gyanújával. A sértett a rablótámadás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett."
...

[ www.stop.hu/articles/article.php?id=745266 ]

***

Rabszolgaként tartottak nőket egy odúban
...
"Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt vett őrizetbe a rendőrség egy nyírbátori párt, mert a gyanú szerint gyakorlatilag rabszolgaként tartottak két nőt. A rendőrség szerint a nőket éjjelente egy kétszer kétméteres melléképületbe zárták, dolgoztatták, verték és éheztették őket...Személyi szabadság megsértésének gyanújával indított eljárást a rendőrség egy nyírbátori pár, egy 42 éves férfi és 37 éves élettársa ellen - közölte pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségen szerdán tett feljelentést az ügyben egy 35 éves nő. Az eddigi adatok szerint a feljelentőt három éve, egy másik középkorú asszonyt pedig másfél hónapja gyakorlatilag rabszolgaként tartotta a pár - olvasható a rendőrségi közleményben...Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket - közölte a rendőrség. Segélyüket az utolsó forintig elszedték, irataikat pedig maguknál tartották - teszi hozzá a közlemény. A nők eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de ahogy egyikük mondta: "Olyanok vagyunk ott, mint az állatok" - idézte őt a rendőrségi közlemény. A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna. Annyira megfélemlítették őket, hogy megszökni nem mertek. A fiatalabb asszonyt pár éve a férfi, a gyanú szerint arra is rávetette, hogy eladja lakását, úgy volt, hogy közösen vesznek majd új házat, de a pénzt magának tartotta meg a férfi. A Nyírbátori Rendőrkapitányság a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával őrizetbe vette a két embert, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg kábítószerrel visszaélés miatt folyik ellenük eljárás. A férfi ellen okirattal visszaélés és csalás bűntette miatt is nyomoznak." (...)

[ www.origo.hu/itthon/20100924-nyirbator-rabszolgatarto-par-ellen-inditott-eljarast-a-rendorseg.html ]

FairyFeller 2010.09.24. 13:50:46

Egyfolytában javulnak a statisztikák: ideje volna fejezetet nyitni a "középkori barbarizmusnak" is (ha már bizonyos bűnügyi kategóriák szakmaiságát egyesek politikai szinten hajlamosak megkérdőjelezni - tudni illik: ha valamely bűnelkövetési forma nincs, nem létezik, akkor bizonyosan a statisztikákban sem fog szerepleni)

Székhez kötözték, majd csoprotosan verték véresre az idős bácsit saját portáján

...
"Megtámadtak egy férfit saját családi házában Nagykörűben. Közölték, hogy több személy bántalmazta a férfit. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a történtekkel kapcsolatban rablás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, mondta el hírportálunk érdeklődésére Veres Éva sajtóreferens. A Szoljon.hu-nak elmondta, a nyomozás érdekeire való tekintettel jelenleg nem adhatnak bővebb felvilágosítást...a település főutcáján lévő egyik házban élő férfit csütörtökön reggel találták meg helybeliek.
Ők voltak azok, akik mentőt hívtak és értesítették a rendőrséget. Meg nem erősített információink szerint a saját háza udvarán, egy székhez kötözve eszméletlen állapotban bukkantak rá. Elmondások szerint a bántalmazott férfi feje véres volt, de hogy mitől keletkeztek a sérülései, azt egyelőre nem lehetett tudni. Úgy tudjuk, a sértettet kórházba szállították. Próbáltunk további információkat kérni a szomszédoktól, helybeliektől. Ők azonban érthető módon nem szívesen nyilatkoztak a sajnálatos eseménnyel kapcsolatban. Annyit viszont sikerült megtudnunk a környéken élőktől, hogy napközben nyomozók jelentek meg a településen..." (...)

[ www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/egy-szekhez-kotozve-veresen-talaltak-meg-sajat-haza-udvaran-329477 ]

***

Cigarettát követelve vertek össze egy járókelőt Kecskeméten

...
"A kiskunsági megyeszékhelyen csütörtökön délután szólított le egy 20 éves helybéli férfit három hasonló korú fiatalember, a Fazekas Mihály téren. A trió valami miatt belekötött a sértettbe, akit ezt követően összevertek, majd elvették a cigarettáját, és távoztak a helyszínről. A történtekről értesített rendőrök rövid időn belül elfogták a feltételezett tetteseket, egy 18 éves és két 20 éves kecskeméti férfit, akiket kihallgatásukat követően őrizetbe vettek, rablás megalapozott gyanújával. A sértett a rablótámadás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett."
...

[ www.stop.hu/articles/article.php?id=745266 ]

***

Rabszolgaként tartottak nőket egy odúban
...
"Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt vett őrizetbe a rendőrség egy nyírbátori párt, mert a gyanú szerint gyakorlatilag rabszolgaként tartottak két nőt. A rendőrség szerint a nőket éjjelente egy kétszer kétméteres melléképületbe zárták, dolgoztatták, verték és éheztették őket...Személyi szabadság megsértésének gyanújával indított eljárást a rendőrség egy nyírbátori pár, egy 42 éves férfi és 37 éves élettársa ellen - közölte pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségen szerdán tett feljelentést az ügyben egy 35 éves nő. Az eddigi adatok szerint a feljelentőt három éve, egy másik középkorú asszonyt pedig másfél hónapja gyakorlatilag rabszolgaként tartotta a pár - olvasható a rendőrségi közleményben...Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket - közölte a rendőrség. Segélyüket az utolsó forintig elszedték, irataikat pedig maguknál tartották - teszi hozzá a közlemény. A nők eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de ahogy egyikük mondta: "Olyanok vagyunk ott, mint az állatok" - idézte őt a rendőrségi közlemény. A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna. Annyira megfélemlítették őket, hogy megszökni nem mertek. A fiatalabb asszonyt pár éve a férfi, a gyanú szerint arra is rávetette, hogy eladja lakását, úgy volt, hogy közösen vesznek majd új házat, de a pénzt magának tartotta meg a férfi. A Nyírbátori Rendőrkapitányság a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával őrizetbe vette a két embert, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg kábítószerrel visszaélés miatt folyik ellenük eljárás. A férfi ellen okirattal visszaélés és csalás bűntette miatt is nyomoznak." (...)

[ www.origo.hu/itthon/20100924-nyirbator-rabszolgatarto-par-ellen-inditott-eljarast-a-rendorseg.html ]

FairyFeller 2010.09.25. 13:37:38

Először eltelt "2 hét"...majd eltelt száz nap...ma már Pintér is elismeri: növekszik bűncselekmények száma

...
"A belügyminiszter szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség. Pintér Sándor arra nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése. A belügyi tárca vezetője a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) ülésén rámutatott: "az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható". Pintér Sándor szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le" (...)

[ www.mti.hu/cikk/2010/09/24/pinter-_a_buncselekmenyek_megfekezesehez_eros-_jol_fizetett_rendorseg_kell-502460 ]

FairyFeller 2010.09.25. 14:21:41

Afféle "elismerési hullám" indult meg a kormány részéről - Pintér után Lázár is elismer: VAN...

...
"Felsőzsolcán tartott pénteki esti sajtótájékoztatóján...Lázár János... szólt a bűnözésről is, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye több települését különösen érzékenyen érinti. Úgy fogalmazott: arra törekednek, hogy az országban rend legyen, ezért is fogadták el a "három csapás" törvényt. Jelenleg több, mint 2200 olyan emberre vár ítélet, akiket érint a szigorítás.

KIALAKULT EGY OLYAN ÉLETMÓD, AMELYRE AZ JELLEMZŐ, HOGY A SZOCIÁLIS SEGÉLYRE ALAPOZOTT ÉLETFORMÁHOZ PÁROSUL EGY RENDSZERES BŰNCSELEKMÉNY-SOROZAT - mondta.

Ez tarthatatlan - szögezte le, megjegyezve: nem létezik olyan, hogy megélhetési bűnözés, az új kormány és az új parlament felállása óta nincs erre tolerancia." (...)

[ inforadio.hu/hirek/belfold/hir-381559 ]

FairyFeller 2010.09.26. 01:49:15

Ezúttal egy 75 éves máriapócsi bácsit gyilkoltak meg saját otthonában

...
"Pénteken délután máriapócsi házában hozzátartozói találtak rá egy 75 éves férfi holttestére. A helyszíni szemle adatai alapján a bácsi halálát bántalmazás okozta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz." (...)

[ www.police.hu/print/friss/sza20100925_02.html ]

FairyFeller 2010.09.27. 20:42:19

Egyéb aktuális esetek

1. Ahogy nemrégiben a ("hátrányos helyzetű") diákokat kisérő francia tanárt, úgy jelenleg egy magyar pedagógust próbálnak bemószerolni, minden bizonnyal aljas hazugságokkal.

...
"Nemi szerven rúgta kisdiákját egy árpádhalmi tanítónő! Az egyébként a hét végi választáson polgármesterjelöltként induló pedagógust az iskola vezetője írásbeli megrovásban részesítette, írta a Délmagyar. hu...Az ügyre egy kicsit másként emlékszik az érintett tanítónő, Kozmáné Gyovai Katalin.
– Az asztmás kis?ú a testnevelésórán futott. Rászóltam, hogy neki nem szabad, majd ezután a földre vetette magát. A többiek pedig utánozták. Ezt követően a gyermekemet nemi szerven rúgta a kis?ú. Én ekkor billentettem egy kicsit fenéken – magyarázkodott a megrovásban részesített pedagógus." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/nemi-szerven-rugta-diakjat-a-tanarno-2029490/ ]

Számomra ezek a tanárnőt ért vádak épp oly hiteltelenek, mint pár hete az említett francia tanárt ért vádaskodások, "diákjai" részéről....

...
"Fájdalomcsillapítót kerestek tanáruk táskájában, amikor mobiltelefonján szexvideókat találtak, állítják a tanárukat megverő francia diákok. Mint mondták, a szerintük pedofil francia férfi korábban többször rányitott a lányokra zuhanyzás közben...10-15 éves, hátrányos helyzetű fiatalok...érkeztek országjárásra Magyarországra. Az utolsó állomás Budapest volt, ahol minősíthetetlenül viselkedtek és károkat okoztak az egyik szállodában, ezért távozniuk kellett. A tanár azt mondta a diákoknak, hogy elfogyott a pénzük, ezért az éjszakát egy parkban, majd a Döbrentei tér melletti alagútban töltötték. Az egyik fiú állítása szerint fejfájásra panaszkodva gyógyszert kért a tanártól, aki azonban nem adott, ezért fájdalomcsillapítót keresve átkutatták a táskáját. Állításuk szerint ekkor találták meg a telefont, amelyen meleg pornót és állattal fajtalankodó nőről készült videót is találtak. A diákok szerint már azt is furcsának találták, hogy a tanár többször is benyitott a lányokhoz zuhanyzás közben, de a videókat látva sejteni kezdték, hogy pedofil. árom francia állampolgárságú fiú állítottak elő a kerületi kapitányságra, ahol - a követség egyik munkatársának jelenlétében - garázdaság megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket." (...)

[ index.hu/bulvar/2010/08/18/szexvideo_miatt_vertek_meg_a_francia_tanart/ ]

***

És ami a legszebb, a médiában véletlenül sem egyértelműsítik mindezt, hogy a tanárokat ért vádak aligha szavahihetőek, a legtöbb emberben úgy marad meg, hogy "jajj szegények", miközben éppen az áldozatnak beállítottak követik el az aljas cselekedeteket.

***

2. Milliókat harácsoltak rabszolgáik adataival - könnyen lehet, hogy ugyancsak "hátrányos helyzetű bűnözőkről" van szó

...
"Hat-, illetve négyévi börtönbüntetésre ítéltek három szalkszentmártoni „rabszolgatartót”. A népes família másik három tagja egy-két év felfüggesztettet kapott. Ők voltak azok, akik lakásuktól megfosztottak, majd állati sorban tartottak három szalkszentmártoni férfit. Általában eltartási szerződésre beszélték rá a sértetteket, de előfordult az is, hogy a család nő tagja volt a „csali”: elhitették a férfival, hogy élettársi kapcsolatot létesít vele. Az áldozatokat állati sorban tartották. A „rabszolgatartók” gyerekei által meghagyott, levessel leöntött ételmaradékot kapták: azt, amit a kutyák. Egyikük kezét eltörték, rosszul forrt össze, emiatt megrokkant. A család által használt, koszos fürdővízben tisztálkodhattak, istállóban, a lovakkal aludtak vagy fűtetlen sufniban, pokróc alatt fagyoskodtak. Napszámba küldték őket, és a nyugdíjukat is elvették. Az egyik sértettől – több év alatt – 3,1 millió forintnyi, egy másiktól 2,1 milliót, a harmadik nevében pedig 1,4 milliós hitelt vettek fel."
...

[ borsonline.hu/news.php?op&hid=34108 ]

***

3. 97 éves bácsit raboltak ki

...
"Egy 97 éves szákszendi bácsit rabolt ki az a két móri férfi, akiket még a múlt hétvégén sikerült elfogniuk az oroszlányi rendőröknek. A két 26 éves férfi a kora délutáni órákban kopogtatás nélkül sétált be a családi házba, majd a házhoz tartózó kis konyha felé vették az irányt. A bácsi nem volt szívbajos, kérdőre vonta a két férfit, mit keresnek a házában. A hívatlan látogatók érdekes történetet adtak elő. Azt állították, hogy kisbéri kórházból jöttek ellenőrzést tartani, majd pénzt szerettek volna vele váltatni, amire a sértett elutasító választ adott majd közölte velük, hogy távozzanak és a konyhaszekrényben tárolt barna színű bőr pénztárcáját a zsebébe tette. A két férfi egyike látván ezt lefogta a bácsit, majd elvette a pénztárcáját melyben körülbelül 50 000 forint készpénz volt. Társa eközben a lakást kutatta át, de ott más értéket nem talált. A két férfi ezt követően sietve távozott a házból, és a ház előtt parkoló autójukkal elhajtottak a faluból.
Az oroszlányi nyomozók forrónyomon kezdték el üldözni a feltételezett rablókat. A széles körül adatgyűjtés során ugyanis sikerült azonosítani azt a gépjárművet, mellyel a gyanúsítottak a faluba érkeztek, és amellyel elmenekültek onnan. A tatabányai rendőrök voltak szemfülesek és a kapott adatok alapján igazoltatták a keresett autót és a benne ülőket."
...

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/dobbenet-97-eves-bacsit-raboltak-ki-2029549/ ]

***

Stb-stb.
süti beállítások módosítása