HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A bíróság a gyilkos pártjára állt

2010.11.22. 13:10 asperjangyorgy

 

Két évvel ezelőtt november 22-e szombatra esett. Ezen a napon rendezvény volt a kiskunlacházi művelődési házban, amelyet hajnalig tartó tinidiszkó követett.

Azt gondolom (mert utólag könnyű okosnak lenni), hogy a rendezőség nagyot hibázott, amikor engedélyezte a hajnalig tartó diszkót. Tinédszereknek legkésőbb este tízkor otthon a helyük, bármilyen nagylánynak, vagy nagyfiúnak képzelik is magukat.

Horák Nóra is elkövette azt a végzetes hibát, hogy nyitott, kedves emberként, 14 éves fejjel bízott az emberekben, s így nem tudta elképzelni, hogy hajnalban akár veszélyes is lehet a sötét utcán tartózkodni.

Közismert, hogy hanali három óra körül P.J. (most már leírhatnám a teljes nevét, de annyira undorodom tőle, hogy magamat mocskonám be, ha leírnám a nevét) az asztaltozott út mentén húzódó keskeny erdősárvan, a lakásától 150 méterre, megerőszakolta, megfojtotta és kirabolta (ha valóban ő, illetve csak ő volt a tettes!!)

Horák Nóra reményekkel teli, kedves, csinos, álmodozó, tervekkel élő kislány volt. A szülei imádták, támogatták. Minden adottsága és lehetősége megvolt arra, hogy szép, gazdag és tartalmas életet éljen. Szeretett táncolni és szórakozni, de emellett kitartóan, szorgalommal tanult, készült az életre, a felnőttség feladataira.

P.J. tényleges sérült lélek, miként az egész egykori családja. Nem különösebben súlyos mentális problémáit leszámítva erős, egészséges, fiatal, de tervek nélkül élő ember. Sodródott azzal az ellentmondásokkal teli mai élettel, amely a normális mindennapok útjáról sok mindenkit eltérít. Hogy a munkájában telt-e öröme, nem tudjuk. A duhajkodó szórakozásban annál inkább. Iszonyatosan elhanyagolt körülmények között élt a szüleitől örökölt tágas és kényelmes házban. Szexuális igényeit prostituáltaknál elégítette ki. (Az a vallomása tulzás, hogy szex közben keményen bánt a protituált nőkkel - egyébként ez a kijelentés is jellemző rá: azért, mert valaki a testének áruba bocsátásával keresi a kenyerét, ugyanolyan joggal bíró ember mint bárki más -, ugyanis a kialkudott összegben, amely csak egy "normál-menetre" vonatkozik, nincs benne, hogy bántalmazhatja is a testét készpénzért adott időre kifejezetten szexuális célra áruba bocsátót. Ha valaki mégis megfeledkezik magáról, annak az ilyen esetekben a legtöbbször megvan a következménye, hiszen a lányok többsége fölött strici örködik, illetve az ilyen "partnernek" gyorsan híre megy, és nem biztos, hogy egy következő alkalommal megússza a "durvulást". Tehát ez a védekezés P.J. részéről 98 százalékban a mese, a bíróságot - láthatóan eredményesen - "altató" mesék világába tartozik).

Hosszas (rendkivül átgondolatlan) nyomozás után a "tettest" elfogták és nagy előkészület után a mai napon, úgy tűnik, hogy Nóra halálának évfordulójához igazodva, a bíróság elítélte (már ha tényleg ítéletnek lehet nevezni azt, amit a bíróság kirótt).

A hírt az Index írása a következőképpen foglalja össze:

 

Tizenkilenc évet kapott H. Nóra gyilkosa

2010. november 22., hétfő 11:45 | 27 perce frissítve

A Pest Megyei Bíróság tizenkilenc évi fegyházbüntetésre ítélte a kiskunlacházi gyilkosság vádlottját, akit tíz évre a közügyek gyakorlásától is eltiltottak. Az elsőfokú ítélet kihirdetését óriási médiaérdeklődés kísérte.

Szándékosan ölte meg a 14 éves H. Nórát a 28 éves P. József, mert tartott attól, hogy kiderül az erőszakos közösülés, állapította meg a Pest Megyei Bíróság.

D KOS20101122013
Tizenkilenc év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság első fokon a kiskunlacházi gyermekgyilkosság vádlottját, P. Józsefet (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A tizenkilenc év fegyház és a közügyektől eltiltás mellett a csaknem 19 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték a férfit.

P. József az utolsó szó jogával élve a bíróság előtt azt mondta: "tényleg nagyon sajnálom az egészet, hogy így alakult, szándékosan soha nem tettem volna ilyet." Arra, hogy az ügyész szerint két év alatt semmilyen érzelmet nem mutatott ki, a vádlott azt mondta: "én ilyen vagyok, nem nagyon látszik rajtam, hogy mit gondolok, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek érzelmeim".

D KOS20101122004
A vádlott megbilincselve, kommandósok között a tárgyalóteremben (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A bíróság szerint az elkövető beszűkült személyiség, kisebbségi érzés hatalmi törekvéssel párosul nála, hajlamos az agresszióra, érzelmi kapcsolatrendszere szegényes, viszont nincs olyan elmebetegsége, ami kizárná a büntethetőséget.

A 14 éves lányt 2008. november 23-án gyilkolták meg Kiskunlacházán, holttestét egy erdős területen találták meg. A rendőrök már akkor feltételezték, hogy a lány ismerte támadóját, hiszen bement vele az erdőbe, és még egy cigarettát is elszívott. A helyszínen számos DNS-mintát rögzítettek a nyomozók: találtak ondómaradványokat, fanszőrzetet és cigarettacsikket. A bizonyítékok arra utaltak, hogy a lányt egyetlen ember támadta és gyilkolta meg.

D KOS20101122011
Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolta a férfit, akit tavaly nyáron fogtak el. A hatóságok a fiatal lány brutális megölésével kapcsolatban több mint hétszáz embert hallgattak ki.

Tüntettek a roma erőszak ellen
 

A gyilkosság óriási politikai vihart kavart, és etnikai feszültségeket szított [1] a településen. Felröppentek olyan híresztelések, miszerint három helybéli roma fiatal volt a gyilkos. 2008. november 28-án a polgármester fáklyás felvonulást szervezett [2] a roma erőszak ellen, melyen több ezren vettek részt. Nem történt rendbontás, de négy embert előállítottak. Viperát, rugós kést, gázsprét és egy flóbertpisztolyt találtak náluk. A demonstráción az azóta jogerősen betiltott Magyar Gárda és a Gój Motorosok tagjai is felvonultak.

D KOS20101122005
Elvezetik a vádlottat (Fotó: Koszticsák Szilárd)

Bencze József országos rendőrfőkapitány később egy interjúban cáfolta a pletykákat, a hírbehozottak még a poligráfos vizsgálatot is vállalták, hogy igazolják az ártatlanságukat. Egymilliós nyomravezetői díjat tűztek ki az ügyben, amit a nyomozás sikertelensége miatt 2009 februárjában tízmillióra emeltek. [3]

Répás József polgármestert januárban elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH), úgy ítélték meg, hogy nyilatkozataival megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. Ezt a határozatot a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte, [4] és új eljárás lefolytatására kötelezte az EBH-t. Répás József értelmezése szerint a bíróság határozatával lekerült róla a rasszista bélyeg, vagyis neki lett igaza.

 Eddig az Index írása.

Hogy a bíróság egész pontosan mivel és hogyan indokolta az ítéletét, azt ebből az írásból nem lehet ténylegesen megállapítani. Én csak két apróságot emelnék ki. 1. honnan, milyen bizonyítékok alapján állítja a bíróság, hogy Nóra ismerte a nála 12 évvel idősebb férfit, aki egy teljesen más korosztályhoz tartozik? Ilyen állítást szerintem sok-sok tanúval kellett volna a feltételezés helyett alátámasztani (lehet, hogy a bíróság megtette, csak mi nem tudunk róla). 2. Honnan veszi, miből gondolja a bíróság, hogy Nóra (még ha látásból esetleg - ESETLEG!!! - ismerte is P.J.-t), hajnali három óra tájban, az unokatervéréhez sietve, önként bemegy az erdőbe egy italos állapotban lévő férfival és kellemesen cigarettázgat vele? Ha ugyanis ezt, mint lehetőséget elfogadjuk, akkor már csak egy lépésnyire van az a következtetés, hogy talán mégsem nemi erőszak történt, hanem - kezdetben legalábbis - az áldozat maga is hozzájárult ahhoz (egy bűzlő, mocskos alakkal, mikor - ha lett volna ilyen szándéka Nórának - olyannal is történhetett volna ez, akit a szíve is képes elfogadni).

De ismét sok-sok egyéb kérdést is megfogalmazhatnánk, olyan kérdéseket, amelyekre a bírósági tárgyalás során nem derült fény. Ebből a csokorból csak egyet emelnék ki:  P. J., amikor a közeli mulatóhelyről gépkocsival Kiskunlacházára tartott, nagy hangon kijelentette, hogy azon az éjszakán az első szembejövő nővel közösülni fog (hogy finoman fogalmazzunk). Hogyan lehetséges az, hogy Nóra holttestének P. J. házától 150 méterre történt fellelése után a kocsiban utazó személyek közül senkinek nem jutott eszébe a kijelentés? Senki nem tett erről említést a rendőrségnek? Még a 11 milliós jutalom reményében sem. Ha ez csupán véletlenül történt, akkor ilyen véletlenek, véleményem szerint, ezer évenként fordulnak elő. És akkor ezzel összefüggésben még egy megjegyzés: hogyan lehetséges, hogy a szagot fogó kutya a tett helyszínétől 50 méterre, az aszfaltozott útnál - ahonnan P. J. lakása nem három utcányira volt, hanem maximum száz méterre - a szagot elvesztette, illetve nem tudta követni? Hogyan, miért történhetett ez? És hogyan, miért történhetett, hogy napközben senki nem vette észre az ágakkal lazán betakart holttestet? És ha a művelődési háztól 150 méterre találtak rá a kisláény meggyalázott holttestére, miért csak délután ötkor, elemlámpa fénye mellett? Persze mint annyiszor, a kérdéseket folytathatnánk, de tudjuk, hogy nem érdemes, mert valami oknál fogva valakinek vagy valakiknek nem érdekük, hogy ezekre valaha is világos és egyértelmű választ kapjunk. Ezek hiányában viszont hogyan lehet megalapozott ítéletet hozni?

 A sok joggal feltehető kérdés ellenére egy valami biztos: Nóra holttestét az édesapja holtan és iszonyatos állapotban lelte fel, rettenetes slrülésekkel (ezekről is elég sokat írtunk). Talán logikus lett volna, ha ezek után, az alapos vizsgálat érdekében, a kislány holttestét beviszik egy igazságügyi intézet boncoló termébe és alapos vizsgálatnak vetik alá. Tudomásunk szerint viszont nem ez történt, hanem a helyi temető ravatalozójában boncolták fel egy negyvenes égő fénye mellett. Tény továbbá, hogy a kislány értékei eltűntek, vagyis a gyilkos áldozatát utólag még ki is rabolta.

Egy normális országban, ahol a bíróság az áldozat és élő rokonai, valamint az ilyen eseményekre érzékeny közvélemény pártján áll, nem pedig a gyilkosén, a kiszabható legsúlyosabb ítélettel sújtja a tettest. Most nem ez történt. Megítélésem és véleményem szerint a bíróság olyan enyhítő körülményeket vett figyelembe, amelyeket kapásból el kellett volna utasítani. Mert egyértelmű a sérülések alapján, hogy erőszakos nemi közösülés történt, egyértelmű, hogy a nemi erőszakot elkövető a lányt azért gyilkolta meg, hogy ne jelenthesse fel aljas és nemtelen vágyai erőszakos kielégítéséért, és a gyilkos házában lefoglalt tárgyak azt is egyértelműen bizonyítják, hogy a tettes a megölt kislányt kirabolta, értékeit eltulajdonította. Ennyi aljasság elkövetése után ha a bíróság mentő körülményeket talál, és nem szabja ki a lehető legsúlyosabb büntetést, akkor akár van benne ilyen szándék, akár nincs, az ítélet egyértelműen azt sugallja, hogy a gyilkos pártjára állt. Nem vette figyelembe, hogy az áldozat egy 14 éves, az élete elején álló gyermeklány, akit holtában is védelmezni kell, például a megérdemelt büntetés kiszabásával. Mert aki odáig fajul, hogy egy védtelen gyermeklányt, aki egészen biztosan nem ment be vele az erdősávba, aki egészen biztosan nem cigarettázgatott későbbi gyilkosával, megerőszakoljon és már ezzel lelkileg örökre tönkre tegye, majd aljas gyávasággal úgy hallgattatja el, hogy megöli, ráadásul a holtat ki is fosztja, az minden tekintetben kiírja magát az emberi társadalomból, és ha már a törvények nem engedik, hogy akasztófán végezze, akkor a legsúlyosabb kiszabható bűntetéssel kell felelnie tettéért. Igaz, a 14 éves kislány ettől nem kel életre, de az ítélet azt üzeni, hogy az ilyen embereknek a magyar bíróság megítélése szerint nincs helyük a normális emberek világában. Sem most, sem később.

Az első fokon kiszabott 19 év - ami másodfokon akár 15-re is csökkenhet - viszont azt az üzenetet küldi a közvéleménynek a magyar bíróság gyakorlatáról, hogy nem is a gyilkos, hanem önmaga fölött mondott ítéletet, amíkor elfogta a könyörület és úgy ítélte meg, hogy vannak mentő körülmények, amelyek a kiszabhatónál enyhébb büntetésre késztethetik.

Az ilyen bíróság nem végzi megfelelően a munkáját.

Az ilyen bíróság nem érdemel tiszteletet.

Egy ilyen cselekménysor elkövetése után egy ilyen büntetéssel, ezt kell hinnünk, mert ezt látjuk és tapasztaljuk, a bíróság a gyilkos pártjára áll - a mártír áldozat szent és megkérdőjelezhetetlen igazával szemben.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr942465385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.11.22. 16:14:12

Sajnos Önnek lett igaza, Asperján úr... P. József 19 évet kapott, elsőfokon, de ha nem tévedek, (eddigi) jó magaviselete mellett akár korábban is szabadulhat. Az ítélet nem jogerős.

A Barikád hírportálnak az Index cikkénél fényévekkel minőségibb, részletesebb, pontosabb, exkluzív tudósítását idézem a Horák Nóra per első fokon záró tárgyalásáról.

...
"Erőszakos nemi közösülés, emberölés és kifosztás bűntette miatt 19 év fegyházat kapott Pocsai József vádlott, aki a vád szerint Kiskunlacházán pontosan 2 évvel ezelőtt megerőszakolta és megfojtotta a 14 éves Horák Nórát.
Cikk Front kép - 280x185:
Zsúfolásig megtelt a tárgyalóterem a Pest megyei bíróságon a kiskunlacházi tinigyilkosság ítélethirdetésén. Feszült várakozás előzte meg a vádlott belépését. Amikor a védő jelt adott, három tetőtől talpig kommandós ruhába öltözött őr vezette be a vádlottat a vakuktól villogó tárgyalóba. Helyszíni tudósításunk folyamatosan frissül.

Szalay Csaba bíró bemutatta a bírói tanács tagjait, közölte a jelenlévőkkel: november 18-án elhangzott a vádbeszéd; ezután megadta a szót Pocsai József vádlottnak.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta: „nagyon sajnálom az egészet, hogy így alakult, szándékosan sosem tettem volna ilyet. (A hozzátartozók sorából „na persze” suttogásokat hallani). Egész másfél év alatt nem látszott rajtam érzelem, de ez azért van, mert évek óta nem látszik rajtam, hogy mire gondolok, de ez ez azért van, mert nem látszanak meg rajtam az érzéseim. Ennyit szerettem volna mondani.

Az ítélethirdetésen Nóri hozzátartozói, szakértők, a Pest megyei Rendőrkapitányság munkatársai és számos sajtós jelent meg.

Szalay Csaba kihirdette az ítélete: a 18 nyilvános tárgyalást követően a bíróság az 1984-ben született Pocsai Józsefet bűnösnek találta egy rendbeli erőszakos közösülés bűntettében, egy rendbeli emberölés bűntettében, egy rendbeli kifosztás bűntettében, amelyekért halmozati büntetésként 19 év fegyházra bünteti, 10 év közügyektől való eltiltás, 19 millió forint perköltség megfizetésére is kötelezte.

A bíróság elrendelte a lefoglalt bűnügyi bizonyítékok megsemmisítését. Nóri ékszereit édesanyjának adják vissza.

A bíróság néhány pontban kiegészítette a vádakat és ismertette tényállását, miszerint:

Pocsai József kedvezőtlen körülmények között nőtt föl, labilis az önbizalma, kisebbségi érzése hatalmi törekvéssel párosul, alacsony toleranciaszintű, hirtelen haragú, hajlamos az agresszióra, görcsösen ragaszkodik, hogy olyannak lássák, amilyennek akarja. Gátolt személyiségű, nőkkel bensőséges kapcsolatra képtelen. A nőkkel való kapcsolatra nagy igény van benne, de azokat megvalósítani párkapcsolat szintén nem tudja, csak szexuális kapcsolatig terjed a nőkkel való kapcsolata. Esetenkénti indulatkitörés jellemzi, jellemző rá a nagyzolás, kitalált történetek mesélése. Kielégíthetetlen szexuális vággyal rendelkezik.

Pszichés állapota nem olyan súlyos, hogy befolyásolják a bűntett elkövetésében.

Nehéz, zaklatott gyermekkora volt, magába zárkózott, elhanyagoltsága és édesanyja alkoholizmusa miatt beszédhiba alakult ki nála fiatal korában. Négy évesen bátyja öngyilkos lett, majd egy év múlva nevelőapja is. Édesanyja súlyos beteg lesz, József látja el őt.

Anyja halála után naponta késő délutánig dolgozott, lakókörnyezetét elhanyagolta, nehezen viselte az egyedüllétet, gyakran alkoholizált kocsmában, diszkókban.

Gyakran került az alkohol miatt konfliktusba másokkal az erős testalkatú, százkilós férfi. Magányos, külsejére igénytelen volt, a rendszeres tisztálkodást elhanyagolta, kellemetlen szaga volt.

Az 1994-ben született Horák Nóra harmonikus családi környezeten élt, kitűnő tanuló volt általános iskolában. A 168 cm-es, alig ötven kilós lány 14 éves korára feltűnően csinos volt, testi fejlettsége, külseje, közvetlen magatartása idősebbnek mutatta. Gyakran önfejű volt, hirtelen hangulatingadozás is előfordult nála, gyakran egyedül ment haza bulik után.

A végzetes napon feketére festette haját, így alakra és hajszínre is a vádlott ideálját testesítette meg. Aznap este barátnője édesanyja vitte a művelődési házban lévő buliba, ahol alkoholt is fogyasztott.

Régi barátai nehezményezték, hogy többet van idegenekkel, mint saját baráti társaságával. Nem ment haza velük, unokatestvérét kérte, hadd aludjon nála. Hajnali 2.30 után Nóra kint beszélgetett kisírt szemekkel, de nem mondta el, miért. Egyedül indult haza átlagos tempóban a sötét kiserdő felé, amerre unokatestvére lakott. Barátai egy ideig még látták. Az egyiknek rossz előérzete támadt, ezért 2.52-kor fölhívta. Telefonja kicsörgött, de nem vették föl.

József 19.30-körül a Filléres sörözőbe tért be haverjaival, elhatározták, h szórakozni mennek. Dunavarsányba indultak diszkóba.

Nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után 1.40-kor indultak haza Dunavarsányból. Útközben József kijelentette: „az első szembejövő nőt megbaszom” – a többiek azt hitték, azért mond ilyeneket, mert be van rúgva.

Mindenki kiszállt az autóból és hazaindult. József harmadmagával indult tovább, a Kinizsi utcánál elvált tőlük, ott lődörgött, hogy a művelődési házból hazafelé tartó valamelyik lánnyal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ekkor vette észe Nóri unokatestvérét, akit kinézett magának, de a lány észrevette, gyorsan előkapta telefonját, mintha beszélne. József elment mellette, de nem beszéltek, a lány gyorsan beszaladt a házukba.

A Kinizsi utca mellett lévő kiserdőt kb. 15-20 méterig megvilágítják az utcai lámpák, az erdő belsőbb részébe nem lehet belátni.

November 22-23 éjjelén esni kezdett a hó. 2.30 körül szállingózott a hó, rendkívül hideg volt, mínusz fok. Horák Nóra erre tartott unokatestvére felé. A rosszkedvű lány egyedül akart lenni, s hogy hamarabb érjen unokatestvéréhez, átvágott a kiserdőn. A vádlott követte. Nóri az erdő közepén húzódó kerítés mellett megállt és rágyújtott. József ekkor előlépett a sötétből és megérintette, szexuális viszont akart vele kezdeni. A lány ellökte, a részeg József erre több alkalommal megütötte, közben letépte melltartóját, ékszereit, lerángatta nadrágját. A sokkhatás alatt álló, korábban kétségbeesetten ellenkező lánnyal szemből közösült.

A lány testén húsz sérülést találtak.

A megriadt részeg férfi ezután megfojtotta a lányt és a kerítés mellé vonszolva fejét egy bokor ágaival letakarta.

Másnap délig várták a kislányt, szülei a rendőrségen jelentették be eltűnését. Nem sokkal ezután édesapja saját maga találta meg kislánya holttestét. Hamarosan távolabb megtalálták melltartóját és cigarettacsikkjét.

Az első meghallgatásokon nem vitatta, hogy holtan hagyta a helyszínen a sértettet. Megkínálta cigarettával, beszélgettek, majd elfogadta a szexuális együttlétre irányuló ajánlatát, bementek az erdőbe, majd hátulról közösültek. A közösülés befejeztével valakit meglátott az utcán menni, ezért befogta a lányszáját, hogy ne hallják meg őket. Mire elengedte, már nem lélegzett. Cuccait magához vette, és elment, de semmi erőszakot nem alkalmazott hozzá. A beszélgetésre érdemben nem emlékszik, csak annyira, hogy Nóra említette: a buliban elszakadt a nyaklánca.

Nóri ismerősei kizártnak tartották, hogy Nóri egy hideg téli éjszakán közösüljön egy vele ismeretlen, ápolatlan férfival.

A buliban a neki udvarló szigetszentmiklósi fiatalemberrel – akit ő hívott meg – nem akart csókolózni, mert még nem zárta le kapcsolatát korábbi partnerével. Ezért aztán végképp kizártnak tarják, hogy egy ismeretlen, ápolatlan

József második vallomása egészen másképp szól: cáfolta, hogy előtte találkozott Nóra unokatestvérével, és azt mondta, Nórával nem a második, hanem az első kiserdőben közösült, és élve hagyta ott a lényt.

2010 márciusában ismét változott a vallomás: mégiscsak a második kiserdőben közösültek, és hátulról hajánál és nyakánál fogva megragadta, mert a pesti prostituáltakhoz volt szokva, akiknél „sok minden megengedett”. Miután a lány szájába ejakulált, hátulról ismét közösült vele, majd ellökte a lányt, de élt – így Pocsai József vallomása.

A bírói kérdésre a vádlott azt mondta: a nagy médianyilvánosságtól való félelmében mondott mást, mint később. Indoklását a bíróság logikátlannak tartja, és úgy állapítja meg, hogy azért módosítja a vallomását, hogy tette lehető legkisebb mértékben legyen büntetendő.

A vádlott mindvégig tagadta az autóban elhangzott kijelentését, miszerint az első szembejövő lánnyal közösülni akar. A tanúk nem emlékeznek a kijelentésre, de megjegyezték: nem volt rá jellemző, hogy tiszteletlenül beszélt volna a nőkről.

A vádlott DNS-ét és a kislány vérét megtalálták Nóra ékszerein, ruháin.

Az orvos szakértők szerint csak úgy lehet megfojtani valakit, ha az orrát is befogják, tehát kizárt, hogy a száj befogásától fulladt volna meg. A vádlott tagadta azt is, hogy erőszakoskodott volna a lánnyal vagy bántalmazta volna, az orvosi tények minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Nórát több helyen megütötte, testi erejével kényszerítette a közösülésre. Számtalan horzsolás, véraláfutás, sérülés volt a lány testén.

A vádlott mindvégig azt állította, hogy állva, hátulról közösültek a lánnyal. Az összes orvos szakértői vélemény evvel ellentétben azt mondja, hogy fekvő, egymással szemben lévő helyzetben történt meg a közösülés, a nyomok arra engednek következtetni, hogy bal kézzel rángatta le a lányról a ruhát, amit alátámasztani látszik az a tény, hogy a vádlott balkezes. József azt is mondta, a nyakánál fogta a lányt, miközben közösültek, így fulladhatott meg, amit közösülés közben nem vett észre. A sértess fején, nyakán lévő sérülések elölről történő megragadásról tanúskodnak. Menekülni próbáló, levegőért kapkodó, gyengébb sértett próbálkozásait is észlelni lehet, kizárt dolog az is, hogy a vádlott nem vette észre, hogy a lány fuldoklik. A boncolás is egyértelműsítette: hosszan tartó, erős fojtogatás okozta a lány agyának bénulását.

A helyszínen éppen meggyújtott, kettétörött, cigarettacsikket találtak, rajta Nóra vérével. Valószínűleg az arcra mért nagy erejű ütéstől sérülhetett meg a lány arca és ettől tört el a cigaretta is. A vádlott azt mondta, együtt cigiztek az erdőben, a cigaretta csikkek azonban minden kétséget kizáróan cáfolják ezt az állítást.

Hogy miért ment be egyedül a kislány az erdőbe? A művelődési házban történt rossz élmény - amiért rossz kedve volt és zaklatott volt – felzaklatta, ezért, mielőtt betért volna unokatestvéréhez, el akart szívni egy cigarettát, hogy megnyugodjon. Pocsai József ekkor már követte, majd megtámadta és leteperte.

A bíróság a legsúlyosabb erőszakos nemi közösülés fennállását állapította meg. Az erős testalkatú, nehéz fizikai munkában megerősödött, százkilós vádlott által alkalmazott testi erőszak alkalmas volt a 14 éves kislány ellenállásának megtörésére.

Az erőszakos nemi közösülés után a vádlott az áldozatot megfojtotta. József az erőszakos nemi közösülés közben attól való félelmében, hogy valaki meghallja őket, megfojtotta a lányt, ami életellenes erőszakos cselekménynek minősül, melyet tudatosan, hosszú ideig hajtott végre. Ezután a halott lány értéktárgyait eltulajdonította, ezzel a kifosztás bűntettét valósította meg.

A vádlott útonálló jelleggel, alkoholos befolyásoltság alatt, kiskorú sérelmére követte el a bűncselekményt, mindez súlyosbító körülménynek számít. Mellette egyetlen dolog szólt: büntetlen előélete.

Az életellenes bűncselekményért túl súlyosnak találta a büntető tanács az életfogytiglani börtönbüntetést, ezért a kiszabható büntetési tétel maximumához közeli, 19 év fegyházban való letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, melynek legalább 4/5-öt része után részesülhet feltételes szabadlábra helyezésben. Az előzetes letartóztatás időtartamát beszámítják a büntetés időtartamába.

Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős.

Az ügyész indítványára a vádlott az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kéri, ami ellen a vádlott és védője nem emelt kifogást. Egyetlen kérésük, hogy a vádlott továbbra is a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet 3-as számú objektumában, azaz a Venyige utcai börtönben tölthesse előzetes letartóztatását, mivel itt nem érte incidens a vádlottat."
...

[ barikad.hu/19_%C3%A9vet_kapott_hor%C3%A1k_n%C3%B3ri_gyilkosa-20101122 ]

FairyFeller 2010.11.23. 22:37:05

Szokatlanul igényes, tartalmas cikk, egyben "méltó válasz" az ATV-től politikai ellenfelének a Barikádnak

De előtte még egy kisebb újság.

...
"...csupán 19 év fegyházra ítélték. Az áldozat szüleit felháborította a döntés, röviden annyit mondtak: ez nagyon kevés. A hasonló körülmények között meggyilkolt szécsényi H. Violetta gyilkosát tényleges életfogytiglani fegyházra ítélték. A bíróság szerint P. József labilis önbizalmú ember, akiben azonban túlteng a hatalmi vágy. Csak tinédzserkorában volt normális párkapcsolata. H. Nóra azért is tetszett meg neki annyira, mert régi barátnőjét juttatta eszébe. P. József részegen...Először H. Nóra unokatestvérét, Alexandrát követte, ô a lélekjelenlétének köszönhetően megmenekült: úgy tett, mintha telefonálna. Végül H. Nórát támadta meg. Az utolsó szó jogán P. József azt mondta:

„Nagyon sajnálom, szándékosan nem tettem volna ilyet, a látszat ellenére nekem is vannak érzelmeim.”

Az elsőfokú ítélet alapján a most 26 éves P. József kedvezménnyel már 40 éves korára szabadulhat." (...)

[ www.borsonline.hu/news.php?hid=35988 ]

Alább pedig következzék egy igényességben, minőségben mindenképpen méltó cionista válasz-cikk az ATV-től a radikális jobboldali Barikád által feltett (előző kommentben olvasható) mércének megfelelően. A cikk alapján kirajzolódik előttünk P. József portréja, avagy: hogyan vált az idő során emberből szörnyeteggé.

A roma szálat erősítette H. Nóri perverz gyilkosa
...
"...A férfi az egész napon át tartó tárgyalás alatt végig rezzenéstelen arccal ült, az érzelmek leghalványabb jelei sem voltak felfedezhetőek rajta. A férfi az utolsó szó jogán csupán annyit mondott, szándékosan sosem tett volna ilyet, sajnálja az egészet. Azt a korábbi ügyészi észrevételt, hogy elfogása óta semmilyen érzelem nem látszódott rajta, azzal magyarázta, hogy ő „egy ilyen ember”, rajta nem látszódnak az érzelmek. A bíróság erőszakos közösülés bűncselekményében, emberölés, valamint kifosztás bűntettében találta bűnösnek a férfit, akit a 19 év fegyházon kívül 10 év közügyektől való eltiltásra, valamint több mint 18 millió forint bűnügyi költség megtérítésére is kötelezte a bíróság. A 2009-es elfogása óta előzetesben levő férfi büntetésébe beleszámolják az eltelt másfél évet.

Intim kapcsolatra alkalmatlan

A bíró a tényállás részletes ismertetése során kitért P. József személyiségének vonásaira, gyerekkori élményeire, és magatartásának különös jellemzőire. Ezek szerint a férfi gyenge önismerettel rendelkezett, labilis önbizalma pedig hatalmi törekvésekkel párosult. Hajlamos volt az agresszióra és a dühkitörésekre. Barátai elbeszélései alapján egy alkalommal csak azért vágta a földhöz saját mobiltelefonját, mert annak kijelzője nem működött megfelelően. A férfi intim kapcsolat kialakítására alkalmatlan volt. Bár a nőkkel való kapcsolatra rendkívül nagy igénye volt, párkapcsolat kialakításáig azonban szinte sosem jutott el. Szalai Csaba bíró fontosnak tartotta kiemelni, hogy P. József kóros elmeállapotban nem szenvedett, tettei következményeit képes volt felmérni. Gyermekkorára a magába zárkózás volt jellemző, köszönhetően beszédhibájának, ami miatt logopédushoz is járt egy időben. 14 éves korában idősebb testvére öngyilkos lett, egy évvel később nevelőapja is, majd nem sokkal ezután édesapja is meghalt, így egyedül maradt betegeskedő édesanyjával. A szakközépiskola elvégzése után fűtésszerelőként kezd dolgozni.

A fekete haj

2002-ben ismerkedik meg egyetlen említésre méltó barátnőjével, akivel azonban pár hónap együtt járás után szakítanak is. A lány jóval fiatalabb volt nála, vékony testalkatú és fekete hajú. Ez a típus volt egyébként P. József női zsánere. A lánnyal való kapcsolatában többször előfordult, hogy a férfi akkor is igényt tartott szexuális együttlétre, mikor barátnője nem, így erőszakossága ezen a téren már akkor megmutatkozott. A szakítás után tartós kapcsolata többé nem is lett, egyéjszakás kalandok jellemezték szerelmi életét. 2005 tavaszán elhunyt édesanyja, így teljesen egyedül maradt. Reggel korán munkába indul, otthon rendkívül keveset tartózkodik, munka után a település törzshelyén múlatja az időt: italozik. Egyre több sört fogyaszt, ezzel egyenes arányban pedig indulatai is rendszerint fokozódnak. 2007-re baráti köre is jócskán megritkul, köszönhetően annak, hogy a többség már komoly párkapcsolatban él, vagy megnősül. A bíró elmondása szerint 2008-ra egy erős testalkatú, közel 100 kilogrammos férfi képe rajzolódik ki elénk, aki magányosan éli életét, külsejére abszolút igénytelen, olyannyira elhanyagolja magát, hogy ismerősei elmondása szerint gyakran testszagot áraszt. A 2008-ban 14 éves H. Nóra harmonikus körülmények között él Kiskunlacházán családjával. Korához képest fejlett, csinos kamasszá érik, barátságos természete miatt rengeteg barátja van, sokan kedvelik. Iskolai tanulmányai mellett rendszeresen táncol is. Hirtelen hangulatváltozások figyelhetők meg nála, ami többször nyilvánult meg abban, hogy egy-egy összejövetelről egyedül indult haza, ugyanúgy, ahogy azon a tragikus novemberi éjszakán is.

Végzetes éjszaka

Azon a két évvel ezelőtti napon a helyi művelődési házban tartottak tánccal egybekötött összejövetelt, amit Nóri nagyon várt. A bulit megelőzően átment barátnőjéhez, aki feketére festette Nóri haját. A sors fintora, hogy az előzőleg szőkésbarna hajú lány így hajszínében is a gyilkos zsánere lett. Nóri szüleinek azt mondta, hogy barátai kísérik majd haza a buli után, vagy ott alszik valamelyiküknél. Az este folyamán több sérelem is éri a lányt, főként magánéleti dolgok miatt, így – bár többen felajánlják, hogy haza kísérik - úgy dönt, egyedül indul unokatestvéréék házához, ahol előzetes egyeztetés alapján aludni szándékozott. Eközben P. József egy közeli településen bulizott, és jócskán részeg is volt már. Kiskunlacháza felé tartva barátainak azt mondta, az első szembejövő nővel szexuális kapcsolatot kíván létesíteni. A kocsiból kiszállva nem haza indult, hanem a kultúrház környékén lézengett, lehetséges partner után kutatva. Először egy másik lányt kezdett el követni, aki azonban észlelve P. József gyanús viselkedését, telefonálni kezdett, majd közel lévén a házuk, hazasietett. A férfi ekkor vette észre a közelben lévő kiserdő irányába igyekvő Nórit. A lány az este negatív élményeinek hatására még egy kis magányra vágyott, ezért húzódott be a fás területre elszívni egy cigarettát, mielőtt bemegy unokatestvéréék házába. A férfi Nóra után ment, dulakodni kezdtek, többször és több helyen meg is ütötte a lányt. A nemi erőszak után a férfi megijedve a lehetséges következményektől, úgy döntött, megöli a kislányt, és megfojtotta. A holttestet pár méterrel arrébb húzta, majd Nóri fejét gallyakkal és ágakkal takarta le. A kislány táskáját és mobiltelefonját magával vitte, ezt a későbbi házkutatás során meg is találták a nyomozók. Az események rendkívül részletes ismertetése közben a tárgyalóteremben jelenlévő szülők sírtak.

A gyilkos is gyászolt

A lány eltűnését másnap délután jelentette be édesanyja, majd nyomban el is indult a keresése, pont az édesanya volt az, aki megtalálta Nóri holttestét. Talán a legvisszataszítóbb az egész történetben, hogy P. József szörnyű tette után fennhangon hangoztatta ismerősei körében, egyetért azokkal, akik roma származású elkövetőkre gyanakodnak, sőt a Nóri emlékére rendezett fáklyás felvonuláson is volt képe részt venni. A férfi többször is módosította vallomását az elmúlt másfél évben. Volt, hogy azt mondta, nem tudta, hogy a lányt holtan hagyta ott, azt végig fenntartotta, hogy nemi erőszak nem történt, Nóri önként egyezett bele a közösülésbe. A legutóbbi tárgyalási napon pedig azzal a variációval állt elő, hogy mivel prostituáltaknál tengette idejét, „velük pedig sok mindent lehetett csinálni”, ezért vadul közösült Nórival, aminek részét képezte, hogy fojtogatta a lányt. Eszerint tehát, ugyan ő fojtotta meg, de az nem szándékosan történt, hanem a közösülés hevében. A férfi által elmondottak mindvégig életszerűtlen elemeket tartalmaztak a bíró szerint, amiket az orvosszakértők és igazságügyi szakértők is rendszeresen cáfoltak.

Életfogytot vártak

„Az ügy szokatlan indulatokat váltott ki, és szokatlan felhangokat kapott. Társadalmi konfliktusok és előítéletek kerültek az ügy kapcsán felszínre”, mondta a bíró. Az ítélet meghozatalánál súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy az utóbbi időben Pest megyében és az egész országban elszaporodtak az élet elleni bűncselekmények, hogy a férfi tettét éjszaka, ittas állapotban, útonálló jelleggel, egy kiskorúval szemben követte el. Cselekménye pedig óriási közfelháborodást váltott ki az egész társadalom körében. Enyhítő körülményként - igaz, csak csekély mértékben - a férfi büntetlen előéletét hozták fel. A bíró az ítélet indoklása során elmondta, az életfogytig tartó szabadságvesztés túlsúlyos hátrányt okozott volna férfinak. Szavait a rokonok illetve barátok sorában egyébként értetlenkedő szavak kísérték. Szalai bíró hozzátette, a fegyházbüntetés négyötödének letöltése után P. Józsefet feltételesen szabadlábra bocsáthatják. Az elsőfokú ítélet ellen mind az ügyész, mind P. József védője fellebbezést nyújtott be. Előbbi súlyosbításért, míg utóbbi enyhítésért: azt szeretnék, ha a nemi erőszakot és a kifosztás bűntettét semmissé nyilvánítaná a másodfokon eljáró bíróság." (...)

[ atv.hu/cikk/20101122_tenyleg_nagyon_sajnalom_19_evet_kapott_a_gyerekgyilkos_video ]

asperjangyorgy 2010.11.24. 10:44:38

A bíró által felrajzolt kép teli van önkényes elemmel. Honnan tudja ilyen határozottan a bíró, hogy Nóra az erdősávon vágott át. Többed magammal kint jártam Kiskunlancházán. Mivel a műúton Nórának jobbra kellett fordulnia (az útkereszteződéstől balra 50-60 méterre volt P.J. háza), a megteendő úton semmit - talán öt-hat métert - spórolt volna, ha a viszonylag keskeny fás (direkt nem írok erdőt, mert nem az) részen vág át. Tehát ez az indok nem áll meg. A bíró szerint Nóra azért gyújtott rá és ment be az erdőbe, hogy megnyugodjon. Egyrészt semmit nem tudunk a sérleme okának nagyságáról. De az semmiképpen nem lehetett olyan jelentős, hogy egy ilyen, minden tekintetben sikeres lányt olyan nagyon megviselte és leterítette volna. Nem tisztázott, legalábbis a nyilvánosságra kerül részletekből, hogy P. J. hol tartózkodott, amikor Nórát észrevette. Mivel az unokatestvére a műúton találkozott vele, valószínű, hogy ott, ugyanis csak onnan figyelhette meg, vehette észre, ha közeledett valaki. A bírói indoklásban az a baromságság szerepel, hogy P. J.-nek az olyan tipusú lány volt az ideálja, mint Nóra, pl. a fekete haj. Ha jól tudom, Nóra kapucnis pufajkában volt. De ha nem húzott a fejére semmit - bár ez nem valószínű, mert hideg, kellemetlen novemberi éjszaka volt -, akkor sem lehetett távolabbról, de valójában közelről is csak nagyon módjával megállapítani, hogy Nóra P.J. típusa-e vagy sem, ugyanis aki ismeri a művelődési háztól kifelé vezető utat, tudja, hogy igen távol állnak egymástól a világítótesttel felszerelt villanyoszlopok, igen szűrt fényt adva, inkább csak eligazítást nyújtva, nem pedig megfelelő megvilágítást. Hogyan és mikor mérte fel P. J. hogy Nóra az esete? Az erdősávban biztosan nem, mert ott éjszaka (borult időben pláne) kifejezetten sötét van. Vagyis elképzelhető, hogy P. J. a műúton találkozott össze a lánnyal, miként néhány perccel korábban annak unokatestvérével. Még ha látásból ismerte is Nóra, amit eléggé kétlek, mivel Nóra nem P. J. környékén lakott, s mint korábban írtam, más korosztályba tartozott, mint későbbi áldozata, nem nagyon hiszen, hogy hajnali három körül leállt volna egy dadogva beszélő, alkoholtól és mosdatlanságtól bűzlő alakkal beszélgetni (különösen mivel állítólag megbántottság bujkált a lelkében). Az is elgondolkodtató, hogy a bíró szerint Nóra az erdősávban rágyújtott volna, hogy a cigarettától kvázi megnyugodjon. Sokkal valószínűbb, hogy amikor meglátta a műúton tébláboló P. J-t, akkor gyújthatott rá, talán azért, hogy így időt nyerjen, és lássa, miért várakozik vagy esetleg tart az irányába a férfi. A bíró talán abból következtet arra, hogy a lány az erdősávban haladhatott, mert a tett helyszínéig nem vezetett dulakodásra utaló nyom. Ennek több oka is lehetett. Egyrészt a Nórát keresők a járkálásukkal eltüntették ott ezeket a nem különösebben feltűnő nyomokat az avarban, másrészt az is elképzelhető, hogy P. J. már a műúton megütötte a lányt, majd felkapta és bevitte az erdősávba, pontosan a fák közé addig, ahol az erőszakosság történt. (Hogy P. J. a helyszínen mikor és miért cigarettázott, egy teljesen másik kérdés). Az sem egyértelmű, hogy azt a bizonyos, Nóra vérével szennyezett csikket a helyszínen találták, vagy attól valamivel távolabb. Az sem tisztázott, hogy vajon a véres csikken kívül volt-e a helyszínen olyan csikk, amit Nóra nyálának maradványa lett volna fellelhető.
Egyszóval a történet nagyon úgy fest, hogy a bíró - mivel más tanúőja az eseménynek nem volt - a P. J. által elmondottakat vette figyelembe és annak alapján kontruálta meg az események menetét, s ezzel teljesen más színt - kedvezőbbet - adott a történéseknek, mint amilyenek - a súlyos sérülések alapján - valójában lehettek.
(És persze ismét megfogalmazódik az a gondolat, hogy tényleg egyedül volt-e P. J. Ugyanis bármilyen erősnek festik le, ha nem ütötte le azonnal Nórát, akkor olyan könnyen nem boldogulhatott vele, ugyanis egy sportos, ötven kilós lány, ha a a testi érintetlenségéért és így az életééért küzd, rettenetes erőt képes kifejteni, nem olyan könnyű leszaggatni róla a ruhát. Éppen azért P. J-nak vagy volt(ak) segítője vagy rögtön a legdurvább módon lépett fel, vagyis olyan ütést mért Nórára, amitől legalábbis elkábult a lány, talán ezért is fojtogathatta, miközben előlről - és nem hátulról, miként ügyvédi tanácsra állította - megerőszakolta. A hátulról történő közösülést az ügyvédnő azért találhatta ki, mert ahhoz a pozícióhoz szükséges az érintett fél beleegyezése.)
A lényeg: rossz vagy hibás, vagy ellentmondásos premisszák alapján a formális logika szabályai szerint soha nem lehet helyes konklúzióhoz eljutni. Márpedig a bíró ezt tette, tehette, így az alaphelyzet felvázolása ugyanolyan hibás lehet, mint amilyen hibás és elfogadhatatlan ítéletének indoklása. Csupán a büntetlen előélet alapján az elkövetett bűn kegyetlensége, drasztikussága, iszonyatos lelketlensége nem kaphatott volna olyan indoklást, amely enyhítő körülményként esett latba.

FairyFeller 2010.11.24. 16:47:34

P. József, a "lacházi rém" portréja

Asperján úr felvetései megint csak azt bizonyítják, hogy ebben a -szinte már szándékosan is- átláthatatlan, ellentmondásokkal, nyitott, megáválaszolatlan kérdésekkel teli ügyben nem szándékoznak kétségeket kizáró magyarázattal szolgálni az arra hivatottak. Számos kérdés nincs megválaszolva, feleslegesnek tartom újra és újra felsorolni őket. Ettől függetlenül nem zárkózhatunk el attól a lehetségtől, hogy tegyük fel, minden éppen úgy történt, ahogyan a "végső hivatalos verzió" szól, avagy: P. József egyedül követte el a rémtettet, a támadást, az agressziót, az erőszakot, a gyilkosságot és a kifosztást. Tehát tételezzük fel, hogy minden úgy történt, ahogyan a nyomozóhatóság és a bíróság vádja (szumma kb. 120 milliós költségen 2 év alatt elvégzett munkával: csak a DNS vizsgálatok 52 millióba, csak a bírósági procedúra 19 millióba került...) megállapítja.
A Barikád és az ATV a korábban megszokott közlésekhez képest emelkedettebb minőségű, részletes és tartalmas magyarázó cikkeket közöl a napokban.
Ezek vizsgálták mind az 1994-ben született Horák Nóra, mind az 1984-ben születetett Pocsai József életkörülményeit, személyiségét, és találkozásuknak körülményeit a szörnyű éjjelen.
Ezek szerint Nóra (ahogy Asperján úr is leírta) sikeres, rendkívül szép, a fiúk által (életének utolsó estéjén is) körülrajongott, nagyra értékelt, okos, jó tanuló, népszerű lány volt, akinek szép és minden lényegi tekintetben sikeres jövőt ígért az élet. Teljesen természetes egy kamaszlány korában a dacolás, hogy olykor nem engdelmeskedett a szüleinek, akik csupán kis mértékben korlátozták szabadságát, döntéseit, hiszen megbíztak, megbízhattak lányuk józan ítélőképességében. Kapcsolata harmonikus volt szüleivel és általában másokkal is.
P. József nem volt részese ilyen ideális egzisztenciának. Szülei alkoholizáltak, még fiatal korában elváltak. Nevelésére (bár ismerősei, szomszédjai szerint jólnevelt volt!), személyiségére nem fordítottak olyan figyelmet, amilyen szükséges lett volna. Gyermekkorában beszédhibás volt, logopédushoz járt. 1998-ban, 14 éves korában bátyja (általunk nem ismert okból) öngyilkos lett). Egy évre rá, 1999-ben nevelőapja is öngyilkos lett. Nem sokra rá (tőlük külön élő) édesapja is meghal. 2002-ben, 18 évesen ismerkedik meg egy olyan lánnyal, akivel sikerül klasszikus értelemben vett párkapcsolatot kialakítania. Az ismert információk szerint -bár óriási igénye volt rá- később ezt soha nem sikerült neki elérnie. Ez a kapcsolata is csupán néhány hónapig tarott, és bizonyos utalások szerint (erőltette a közösülést) az is elképzelhető, hogy nem került szexuális kapcsolatba a lánnyal, mivel ő nem engedte. Emellett családjában egyedül marad édesanyjával, aki rövidesen súlyos beteggé válik, József gondozza. Szomszédjai, ismerősei szerint nagyon lelkiismeretesen, kötelességtudóan intézi anyja ügyeit, kiséri őt az orvosokhoz. Édesanyja 2005-ben meghal, 21 évesen József örökli a teljes vagyont. Bizonyos értelemben József 21 évesen "egzisztenciálisan előnyös helyzetbe került", hiszen keveseknek van saját háza, ilyen mérvű vagyona ennyi idősen (bizonyosan sokkal többet ért az ingatlan annál, mint amennyiért a nyáron eladta, néhány millióért). Ekkor talán úgy érezte, immár felszabadult, sorsa fordulatot vesz és kitörhet a kilátástalanság katlanjából. Végzettsége is van, vízvezeték és gáz/fűtésszerelő. Munkát is talál, kora reggel dolgozni indul, késő délután érkezik haza, ahol lehangoló magány várja, lakását (és később már magát is) időről-időre elhanyagolja, keveset van otthon (talán nem is érzi igazán otthon magát). Az idő repül, József nem éri el azt a kitörést, amelyre vágyik. Egyre többet kocsmázik, ott találja meg "a vígaszt", ahogy sokan mások, ő is elkezd lecsúszni, mentálisan igénytelenné válni. Korábbi barátai eközben elhúznak mellette, megházasodnak, normális életmódot képesek folytatni. József szeretné bepótolni lemaradását, főleg a nők terén. Ezért is vonzódik az olyan ismerősökhöz, akik (Niedermüller Zsolt, főnyomozó szerint) a nőkkel szemérmetlen, vagy éppen erőszakos viselkedésre is képesek, József vagy kocsmázik, vagy diszkóba jár, egy idő után fővárosi prostituáltakhoz. Nagy igénye van nőkre, normális kapcsolatot képtelen kiépíteni a nőkkel, ami leginkább önismereti és önbizalmi hiányosságaira vezethető vissza. Elképzelhető, hogy sokan visszautasítják (már csak az ápolatlansága, testszaga miatt is). Önmagában feszültésget hordoz, dühüt érez, amely a nőkkel kapcsolatos és egyre nehezebben tudja kezelni magában. 2008-ban már 24 éves, kisiklott életű, lecsúszott alak, aki nincs messze attól, hogy az utcán konzervdobozokat rugdosson, vagy hogy a szemét között keressen ennivalót. Lakásában a körülmények leginkább a hajléktalanokéhoz hasonlatosak, mindenhol szemét, felfordulás. Ismerőseit már másfél éve be sem engedi magához (mindig úgy alakította, hogy ne kelljen bemenni hozzá), nem akarja hogy háta mögött beszéljenek róla, noha testszaga miatt már cukkolták haverjai. Ruhái a földön, szennyesei zsákokban halmozódnak, egyúttal hátrányai is halmozódnak. Új ruhát gyakran vásárol, olcsó piaci ruhákat, hiszen a régiek nincsenek kimosva, bár gyakran hord szennyes ruhákat újra és újra.
Szomszédai udvarias, "előre köszönő", hallgatag fiatalembernek írják le, akivel egyébként semmi probléma nincsen, viszont ismerősei szerint vannak elég kétes kapcsolatai is (gondolom Niedermüller főnyomozó azokat nevezte: a "hölgyekkel furcsán, erőszakosan viselkedőeknek").
2008 novemberéber végén, az az este sem indul másképp, mint a többi. A Filléres kocsmában találkozik haverjaival, ahonnan autóval mennek diszkóba, a dunavarsányi Mexicana-ba. Ott sok sört fogyaszt és bizotosan sok jó csajt lát, akik felaljzzák Józsefet, bár a közelükbe nem jut, talán a pénzze is elfogyott...
Kb. hajnali 2 órakor indulnak hazafelé, autóval, ittasan. József állítólag ütközben megjegyzi: "Az első szembejövő nőt megbaszom!" - bár erre a felkiáltására csupán egy tanú emlékszik.
Kiszállnak, majd József hazakíséri az egyik társát (KékFény ábra), ahonnan a saját utcáján (Dobó János utca) elindul lakása felé. Útközben meglátja Nóra unokatestvérét, T. Alexandrát szembejönni, és bizonyosan eléggé merészen, gátlástalanul bámulja őt, sőt elindul felé. A lány megijed, előveszi a telefonját, beszélni kezd rajta, majd a közeli lakásuk felé indul. József elhalad mellette. Pár percre rá látja meg Nórát, aki Alexandráékhoz tart. A KékFény ábrája szerint a kereszteződésben találkoznak. Innentől a személyes elképzelésem következik: József egyértelműen feyegető, agresszív mozdulatokat tesz Nóra felé, nem titkolván leigázó szándékát. Nóra ekkor megdermed, majd zavarában beszalad a kiserdőbe, ahol József határozott, gyors támadása elől nem tud elmenekülni. József tudta mit akar, ideális volt számára a környezet, a sötét kiserdő. Nóra nagyon megijedt, nem érezte képesnek magát az ellenállásra, de józan maradt. József a kerítéshez nyomta és megmondta neki, mit szeretne (gondolom mindenféle gátlástalan, válogatatlan szavakkal, pl.): "Most úgy megbaszlak, hogy anyukád se ismer rád! Mit szólsz? Jó kis bige vagy, lássuk mit rejtegetsz!" Nóra próbált ellenállni, megrúgta Józsefet, állítólag el is lökte, mire az felhuppant és ököllel megütötte a lányt az arcán. Nóra sokk közeli állapotba került, minden ereje elhagyta, zsongást hallott fejében, de még gondolta, hogy talán tehet valami, beszélt Józsefhez: "Várj! Légyszi! Beszéljünk előtte, hadd szívjak el egy cigit!"
Rágyújtottak (lehet, hogy József kínálta meg, vagy a sajátját gyújtotta meg - ez utóbbi valószínűbb). Eközben került Nóra vére a cigarettára. József mondta: "Na benne vagy?! Bocs, hogy megütöttelek, dühös lettem."
Nóra már nem volt teljesen józan ebben a helyzetben, nem válaszolt, szaladni kezdett, de József azonnal útját állta, ellökte. Ekkor Nóra beüthette a fejének tetejét az egyik fába, ami nagyon fájt neki, hangosan sírni kezdett, erre József rávetette magát, befogta a száját. Ekkor hallhatott hangokat. Erősen szorította Nóra nyakát, fojtogatni kezdte, miközben azt mondta Nórának: "Ha sikítasz megfojtalak, világos, te kis kurva!"
József nagyon be volt indulva, Nóra a korábbi barátnőjére emlékeztette, aki nem engedte, hogy megdugja. Most elhatározta, hogy mindenképpen megerőszakolja Nórát. Percekig várt, miközben szorította Nóra nyakát és a száját is befogta a lánynak. Nóra levegőért kapdosott, már teljesen sokkos állapotban volt, nem teljesen tudatánál. Ezért sem volt képes a további védekezésre. József különösen izgatónak találta, hogy bár Nóra eszméleténél van, nem képes ellenállni. Leszagatta róla a ruháit, lehúzta a nadrágját, alsóneműjét. Ezek után el tudjuk képzelni mi következett. Nem részletezném. Elöről, durván megerőszakolta, ránehezedett Nórára, nem kímélte. Közben nagyon lihegett a lány (ezt a gyilkos is említette - bizonyosan ez valahogy így lehetett), főleg, ahogy kezdett újra józanabb állapotba kerülni. Elkezdett csörögni a telefonja, egy aggódó barátja hívta őt a buliból. József nem foglalkozott vele, nem érdekelte. Nóra ráeszmélt arra mi történik vele, elkezdett sikoltozni, erre József durván elkezdte szorítani a nyakát és bestiális módon folytatta az erőszakot, fél perc sem kellett, ejakulált Nórába. A nyakát azonban tovább szorította. Nóra eszméletlen állapotba került. József bár részeg volt, örületes állapotban, érezte, hogy ebből óriási baj lesz. Lehet, hogy tudta is, ki a lány apja, Horák Dénes és barátai minimum kiherélik ezért. Gondolkodott, mi legyen.
"Mi a picsát csináljak most!" - gondolta magában.
"Ha kiderül, hogy megerőszakoltam, nekem lőttek. Így is egy kalap szar az életem...Mi legyen?! Talán mégsem kellett volna..."
Nóra közben megint magához tért, hang nélkül, az avarban kapart. Mozdulni sem bírt, azt sem tudta hol van, mi történt vele. József nagyon megijedt! Ráugott a lányra és ösztönösen elkezdte szorítni a nyakát, szugerálta magát: "Finom kis kurva, jó kis luxuskurva, nem hagyhatom, hogy kicsináljanak miattad!!!" József őrületesen szorította a lány nyakát, hosszú percek teltek el, nem számolta, csak szorított. Akkor már tudta, Nóra nem lélegzik, meghalt. Nem volt totál hibbant, rájött, hogy valahogyan "meg kell babrálnia" az estet, ahhoz, hogy összezavarja majd az utána nyomozókat. Ezért szana-szét dobálta Nóra ruháit, ékszereit levette/letépte, a nadrágját bugyiját levette (ez utóbbit eltette), a felső részét feltűrte, a melltartóját és elhajította, talán össze-vissza rugdosta az avart is, hogy összezavarja a nyomokat, majd Nórát felemelte (arrébbhúzta) és holttestét avarral, fejét ágakkal takarta le. A táskájába tette az ékszereket, kikapcsolta Nóra telefonját (amit PIN-kód híján később nem tudott használni) és elindult a lakása felé. Rendkívül óvatosan hagyta el a kiserdőt, percekig ellenőrizte, tiszta e a terep. Mivel nem lakott messze, azt gondolta kézenfekvő, hogy a legrövidebb időn belül hazajut, anélkül, hogy bárki látná, betér a kapuján belülre. Kutyája várta a kertben, József szólt: "Nyugi-nyugi!"
Betért a lakásba. Kitört belőle a düh, káromkodott, Nóra táskáját a falhoz vágta, rugdosott, felborította az éjjeliszekrényt, tudta, hogy amit tett, abból nagy baj lesz. Bekapcsolta a TV-t, leült, gondolkodott: "Mi a faszt csináljak most?!"
"Kerülnöm kell minden látszatát annak, hogy közöm van ehhez." - állapította meg alapgondolatként.
Lefeküdt aludni. Másnap egész nap ki sem mozdult otthonról. Furcsállta is, hogy minden olyan csendes. Egy árva zsarut nem lát sehol. Nem volt hülyegyerek, tudta, hogy kerülnie kell a helyszínt, amíg meg nem találják a lány holttestét. Furcsállta, hogy már elmúlt dél, de még semmi. Evett, nézte a TV-t, egész nap figyelte a híreket. Semmi...
Kiment a kertbe, játszott a kutyával, ügyelt a látszatra. Látta a szomszédját az utcán, köszönt neki.
Csak estefelé, 7-kor érkeztek meg a zsaruk. József be volt szarva, rendesen. Elrejtette Nóra táskáját a porszívóban (érdekes kérdés volna tisztázni, én úgy tudom, hogy olyan telefonok, amelyek ki vannak kapcsolva, de bennük van az akkumulátor - megtalálhatóak...), benne a telefonnal, az ékszerekkel, iratokkal és Nóra egyéb dolgaival. Kezdett pánikba esni, nyugtatókat vett be, amelyek még az anyjáé voltak, 2005-ből. Lefeküdt aludni. Nem nagyon tudott álomba szenderülni, izzadt a koszos és büdös ágyneműben. Éjfél után volt, tudta, hogy 6-kor el kell indulnia dolgozni, Pestre. Nem nagyon aludt, kábán indult el reggel, dolgozni, mintha mise történt volna. Munkatársai kérdezték nap közben, hallotta e mi történt. Azt mondta, hogy nem. "Újságolták" neki, hogy Kiskunlacházán bestiálisan megerőszakoltak és megfojtottak, kifosztottak egy kamaszlányt. Az apja találta meg, mindenki a cigányokra gyanakszik. József megdöbbent, viselkedése nem keltett gyanút. Azon döbbent meg, milyen szerencséje van, rossz irányba indultak el a zsaruk. Azt válaszolta: "Úristen! Rohadt cigányok, ki kellene irtani mindegyiket!" Ezek után ő is hallgatta a rádiót a munka mellett, egész nap erről beszéltek a hírekben. Igyekezett feltűnéls nélkül dolgozni, nem nagyon beszélni az ügyről. Profi módon terelte magáról a gyanút. 4 nap múlva elment a Répás József, polgármester által szervezett: "ELÉG VOLT!" demonstárcióra is és -állítólag (de ez nem biztos)- még mécsest is gyújtott a tetthelyen...
Ördögi!

Msx 2010.11.24. 19:31:41

Szép estét!

Reménykedtem benne, hogy életfogytiglant kap!
Sajnos nem ez lett az ítélet!!!! :(

Másnap reggel hallottam az ügyvédnőt beszélni a tv-ben, ha azt a sok hülyeséget elmondta a tárgyaláson és a bíró elhitte......szomorúúúúú:(
Hihetetlen történetnek tartom az ügyvédnő "meséjét" szegény P.J.-ról,.... még a végén sajnálnunk kellene...mert nem tehet semmiről.
Pl. véletlenül fogta össze a ruhájával Nórika dolgait.
A kitépett fülbevalónál, szintén mellébeszélt.
Nem tudom megérteni, sőt eléggé elítélem az ilyen ügyvédet, aki hazugságok halmazával védi a gyilkost!:(

További minden jót kívánok! Üdv. Msx

FairyFeller 2010.11.25. 13:20:16

@Msx: Szervusz!

Ezt a riportot láthattad a TV-ben: tv2.hu/mokka/video/19-evet-kapott-nora-gyilkosa

...
"...A Mokkában dr. Ruzsbaczky Nóra, P. József jogi képviselője azt mondta: az ügy kapcsán nagyon felkorbácsolódtak az érzelmek, ennek volt köszönhető a “közönség” reagálása, amikor kimondták, hogy mennyi büntetést kap P. József. Kevesellték a 19 évet. Az ügyvéd azt is kijelentette: védence nem omlott össze." (...)

***

Reggel Répás József is beszélt a Ma Reggel c. műsorban az M1-en: streamer.carnation.hu/mtvod2/mareggel/2010/11/24/mareggel_gyilkossag_101124.wmv

...
"Horák Nóra esetét követően is több olyan bűncselekmények kerültek napvilágra, melyet roma fiatalok követtek el a településen - jelentette ki a kiskunlacházi polgármester, aki szerint azóta sikerült normalizálni a helyzetet. Beszédét összességében kell értékelni, nem szerencsés egyetlen mondatot kiragadni – mondta Répás József, Kiskunlacháza független polgármestere a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában annak kapcsán, hogy Horák Nóra meggyilkolását követően roma erőszakról beszélt. Leszögezte: nem feltételezte azt, hogy romák voltak az elkövetők. Mindössze egy több hónapos folyamat elleni tiltakozásnak szánták a demonstrációjukat, a közbiztonság romlása miatt. Hozzátette: Horák Nóra esetét követően is több olyan bűncselekmények kerültek napvilágra, melyet roma fiatalok követtek el...Annak kapcsán, hogy 19 év fegyházat kapott a kiskunlacházi gyilkosság elkövetője, Répás József azt mondta: sokkal súlyosabb ítéletet kellett volna kiszabni, aki ilyen súlyos bűncselekményt követ el az életfogytiglant érdemelne." (...)

[ www.hirado.hu/Hirek/2010/11/24/07/Repas_eletfogytiglant_erdemelne_a_kiskunlachazi_gyilkos.aspx ]

***

És íme egy újabb eset, amely ha így igaz, akkor egy "újabb Horák Nóra-esetről" beszélhetünk. Az alábbi cikk számos hasonlóságra hívja fel a figyelmet. A különbség lényegében csupán annyi, hogy ez már az új, a "forradalmi kormány" időszakában történt és bizonyára a dunaújvárosi polgármester a forradalmi kormány embere (le sem ellenőrzöm a nyilvános internetes adatbázisban, annyira biztos vagyok benne...), így az esetet -a kiskunlacházival ellentétben- sikerült olyannyira hírzárlat alatt tartani, hogy én (személy szerint) eddig erről a médiában az ég világon semmit sem hallottam (Répás József a híressé vált beszédében megjegyezte: azért demonstárlnak, mert "a médiumok hallgatnak" - olybá tűnik, ebben is igaza volt).

...
"...nemrég holtan előkerült, fához kötözött és megerőszakolt lány Víg Alexandra...Akár csak Nóra esetében Víg Alexandra esetében is a rendőrség hírzárlata, látszólagos tehetetlensége, és az olykor alaptalan pletykák terjedése dühíti a közvéleményt. Ami tény:
1. Az akkor még csak 15 éves kislány Víg Alexandra 2010. június 14-én 07:15 órakor dunaújvárosi lakásukból iskolába indult, de oda nem érkezett meg, azóta életjelet nem adott magáról.

2. A rendőrség megerősítette, hogy november ötödikén valóban találtak egy holttestet Dunaújváros területén.

3. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a szóba jöhető eltűnt lányok DNS-mintáival hasonlította, hasonlítja össze a megtalált holttest DNS-ét.

4. Víg Alexandra ismerőseit behívta kihallgatásra a rendőrség

5. A rendőrség akár csak Horák Nóra esetében hivatalosan nem ad ki információkat az esetről, a terjedő másodkézből származó információkat azonban nem is cáfolja

A tényekből következtetve, illetve hivatalosan meg nem erősített de az ügyben érintett személyek információi alapján, a helybéliek, és az internetes közösségek már gyászolják Víg Alexandrát. Gyertyalángot gyújtottak neki egy közösségi oldalon, illetve emlékoldalt, valamint a gyilkosok halálbüntetését követelő, Facebook oldalt hoztak létre az alábbi felhívással:

"Halálbüntetést Víg Alexandra gyilkosaira! Jelöld be, és küldd tovább ezt a linket mindenkinek!

Emlékoldal: http://www.facebook.com/pages/Vig-Alexandra-Emlekoldal/163788550325696"

Továbbá fórumokon, a helyi rendőrség előtti tüntetés lehetősége is felmerült amennyiben a rendőrség továbbra is bizonytalanságban tartja a helybélieket, illetve a hozzátartozókat." (...)

[ www.csellengok.net/story.php?title=azonos_lehet_horak_nora_es_vig_alexandra_gyilkosa ]

FairyFeller 2010.11.25. 13:59:50

Újabb szimbolikus mártír: megismétlődött a Horák Nóra gyilkosság...?

Alig hozták meg az elsőfokú ítéletet a kiskunlacházii polgármester révén nagy médianyilvánosságra szert tevő Horák Nóra-ügyben, 1 hete megtalálták a lacházához közeli Dunaújvárosban eltűnt 15 éves kislány holttestét egy Duna parti kiserdőben.
A két ügy között kísérteties összefüggések vannak.
Alexandra a Kiskunlacházához igen közeli településen, Dunaújvárosban élt. 15 éves volt. Holttestére 1 héttel a Horák Nóra-ügy elsőfokú ítéletének meghozatala előtt találtak rá egy kis ligetes erdőben. Bestiális kegyetlenséggel végeztek vele, bár -hasonlóan a Horák Nóra esethez- a hatóságok titkolóznak, nem kommentálnak semmit. A kislányt elrabolták, egy ideig eltűntként ia tartották számon. Meg nem erősített információk szerint megerőszakolták és megkínozták, majd kivégezték. Fához kötözve találták meg, fogait kiverték és állítólag meg is késelték. A helyi polgármester nem szervezett semmilyen demonstrációt (gondolom ezáltal is együttműködik a "forradalmi hatóságokkal" - lévén a forradalmi kormány embere - gondolom), ebből követezőleg: "A médiumok hallgatnak".
Teljes a hírzárlat. Éppen ez váltott ki elégedetlenséget Dunaújvárosban, helyiek demonstrációt szerveznek a helyi Rendőrség előtt.

Íme a kiszivárgott inforámciók, a fővárostól alig 70 km-re található településről (Dunaújváros hasonló távolságra van Kiskunlacházától, mint Dunavarsány, ahonnan a Horák Nóra ellen elkövetett bestiális bűncselekményekért elítélt P. József IS indult...)

...
"2010. november 18., csütörtök... női holttestet találtak Dunaújvárosban. Egy nyolc éves fiú talált rá az áldozatra, aki a feltételezések szerint a nyáron eltűnt 16 éves Alexandra lehetett. A városlakók szerint Alexandrát egy fához kötözték, majd megkínozták támadói. A rendőrség még nem tud biztosat mondani, hiszen az elhunyt személy azonosítása még folyamatban van, de a nyomozók vizsgálják a közelmúltban történt eltűnések körülményeit. Szakértői vizsgálatok is folyamatban vannak, amelyek az eltűnt lányok DNS mintáit vetik össze a megtalált holttestekkel. Alexandra még nyáron, június 14-én tűnt el. Iskolába igyekezett, de oda nem érkezett meg, és azóta életjelet nem adott magáról. Alexandra iskolatársai nem kívántak nyilatkozni az ügyben, de a városban többen is azt állítják, hogy a megtalált test fogai ki voltak verve amikor megtalálták. Az információkat egyelőre még a rendőrség sem erősítette meg, és részleteket sem árult el a nyomozást illetően." (...)

[ www.napiaszonline.hu/bunugy/a_dunaparton_talaltak_meg_egy_lany_holttestet_25113 ]

***

...
"Fához kötözték és megerőszakolták: 5 hónap után holtan került elő a Dunaújvárosi lány. A 16 éves lány Víg Alexandra, mint arról már korábban beszámoltunk, 2010. június 14-én 07:15 perckor Dunaújvárosi lakásukból iskolába indult, de oda már nem érkezett meg. Meg nem erősített információk szerint a lány holttestét, közel 5 hónappal az eltűnése után egy 8 éves kisfiú találta meg a Dunaújvárosi Duna-parton, egy fához kötözve. A rendőrség bár elismeri, a Dunaújvárosban holtan megtalált fiatal lány hírét, részleteket azonban még nem árultak el. Mint arról a tv2 is beszámolt a csellengok.net oldalon az eltűnés hírénél több hozzászóló is azt írja, hogy kegyetlenül meggyilkolták a lányt.

(www.csellengok.net/story.php?title=16_eves_dunaujvarosi_lany_tunt_el_-_vig_alexandra)

Többen azt is mondták, hogy a tizenéves lányt egy fához kötözték, megerőszakolták, és fogait is kiverték, majd késsel leszúrták. De ezeket az információkat a rendőrség egyelőre sem megerősíteni sem cáfolni nem akarta. A rendőrség tanúkat hallgatott ki az ügyben, de részleteket nem árultak el. Tekintve hogy 5 hónappal az eltűnés után került elő a lány, kérdéses milyen nyomokon tud még elindulni a rendőrség. A Kiskunlacházi Horák Nóra megölésének második évfordulójához közeledve, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy amíg Nóra esetében az egész város a lány keresésére indult, és másnap meg is találták a lány holttestét, addig Víg Alexandrának miért kellett erre 5 hónapot "várnia"." (...)

[ propeller.hu/itthon/1549175-fahoz-kotoztek-es-megeroszakoltak-5-honap-utan ]

***

Alább kommentek a Csellengők, eltűnt személyeket nyilvántartó hírportálról.

*

"azt hallottam,hogy brutálisan meggyilkolták,természetesen a dunaújvárosi rémtettek sosem jelennek meg a sajtóban...azért bízom benn,hogy nem igaz... "

*

"Sajnos az hír igaz, hogy meghalt.. :( és valószínűleg a pletykákból is igaz valami. Holnap megy ismerősöm tanúskodni az ügyben.. A DH-t meg hagyjuk.. abban az újságban mindenről írnak, csak arról nem amiről kéne.. Bár szegény lányról máshol se lehet találni semmit... "

*

"tudatom az itt irogató emberkékkel, hogy szerintem egy halál eset egyáltalán nem vicc...

de mostmár fent van a dh-onlineon is és a dunaújvárosi hírlap mai számában is alátámasztják, hogy november 5.én találták meg a holttestet,de idáig nem hozták nyilvánosságra, mert a vizsgálatok eredményére vártak. de az is igaz hogy megkínozták, ugyanis a fogait egy fogóval verték ki és abból tudták a lányt beazonosítani... hogy történt e erőszak az még kérdéses, arra senki nem tud válaszolni...de ez olyan hogy mindenki mond mindent, ki tudja... és hát igen ilyen világot élünk, rettegnünk kell a saját városunkban... undorító.

Szandra nyugodj békében R.I.P:("

*

"A halál eset tényleg igaz,és megdöbbentő.:(

A 16. életévét töltötte volna Szandra most,November 15.-én.

Borzalmas,hogy ilyenek vannak.Az embereknek ennyire nincs lelkük?:S

A mai világban tényleg nem lehet békességben élni.:/

Szerintem SENKI nem érdemelte volna ezt a sorsot.Brutálisan meggyilkolták.

Én úgy hallottam:meg erőszakolták,kikötötték egy fához,halálra verták,kiütötték a fogait fogóval és tovább verték.

Ez lett a világból,és kitudja,milyen durva dolgok lesznek még.(N)

Nyugodj békében Szandi.!! :("

*

"Nem csak csontokat találtak!

Erre a világra szüljek gyereket?Hogy esetleg valami köcsög banda vagy idióta megölje?

Baj hogy megjelennek az ilyenek a médiában mert a sok állatba felerősítik a gyilkolásra való hajlamot!Egy biztos...a szülők helyében megölném...nem is akárhogy!Lehet fújolni hogy akkor én is miylen szar ember vagyok mert embert ölnék...de alapelvem szemet szemért fogat fogért!"

*

"Az a baj, hogy ez még csak kezdet...20 éw múlwa még sokkal durbább dolgok lesznek és ez az elszomorító, na meg persze az h akármilyen életet is élt és akármilyen wolt a lány, nem érdemelte meg ezt a megalázó "kiwégzést"...És teljesen mindegy, h az anyja mennyire törödőtt wele... mert nekünk ahhoz semmi közünk.minden 4-dik családba foglalkoznak kewesebbet a gyerekkel mint azt kéne....akárhogy is minősítjük, hidd el hogy most iszanyatosan szarul érezheti magát és fájnak neki a történtek..."

*

" tv2.hu/tenyek/video/rejtelyes-halal-tenyek-riport-2 "

(...)
süti beállítások módosítása