HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: Mik és kik vagyunk mi?

2010.11.29. 14:19 asperjangyorgy

 

Külföldön híreszteli a Népszava: Magyarországnál csak Irán rosszabb

Az amerikai magyar Népszava főszerkesztője, Bartus László "Fajvédelem" címmel jelentetett meg lejárató cikket Magyarországról.

...
"Kísérletet teszek arra, hogy magyarázatát adjam annak, mi az oka, hogy Magyarországon a lakosságot (szándékosan nem írom, hogy „az embereket”) nem zavarja a jogállam megszüntetése, a demokrácia szisztematikus felszámolása. A helyzet ugyanis az, hogy jelenleg Orbán Viktornak bármi eszébe juthat, vagy annak ellenkezője, az attól a perctől kezdve a nép akarata lesz, amire a nép úgymond felhatalmazást adott. Bármekkora hazugság ez, csodák csodája, a nép tényleg nem tiltakozik, egy külső szemlélő azt hihetné, hogy ez tényleg a nép akarata. Olyan, mintha Orbán kitalálná a nép gondolatát, megfogalmazná helyettük, amit ők akarnak, a nép pedig ráismer tulajdon akaratára. Természetesen ez nem igaz, de mindenesetre annyi látszik, hogy a diktatúra a magyar nép orra előtt, annak teljes támogatásával jön létre. Mindaz, ami történik, „a népnek” tetszik vagy legalábbis nincs ellenére.

Mi lehet az oka ennek? Miért nem zavarja a lakosságot, hogy elveszik tőlük a szabadságot?

A válasz egyszerű: a nép azt hiszi, hogy nem az ő szabadságát veszik el, hanem azokét, akiket ő utál. Azért pedig nem kár, gondolják. Emiatt értenek egyet minden lépéssel, ami amúgy a demokrácia ellen hat. Ezeket a lépéseket ugyanis a Fidesz azokhoz az intézkedésekhez köti, amelyek tetszenek a népnek. Orbán azt a látszatot kelti, mintha a szabadság és a demokrácia felszámolása az „igazságtételt” szolgálná, és csak azokat érinti hátrányosan, akik úgymond tönkretették az országot. Azokat, akiket ő pellengérre állított, akiket bűnbaknak kinevezett, akikkel szemben a lakosság gyűlöletét felkorbácsolta. A lakosság azt hiszi, hogy a diktatúra bevezetésének egyes lépései az általa követelt igazságszolgáltatás részei. Ha a demokratikus jogállam útjában áll a bosszúnak, akkor nem kell a demokratikus jogállam. Az már Orbán felelőssége, hogy kiépítette ezt a bosszúvágyat, miután elhitette a hazugságait, hogy minden jó lenne, ha „ezek” nem tették volna tönkre. Mintha ez nem az elmúlt húsz év közös produktuma lenne, amiben ő is benne van nyakig. Az ellenzék legalább annyira felelős az elmúlt nyolc év tönkretételéért, mint az általa szétvert, megbénított kormányok. Ez tehát a hazugság egyik része. Másrészt a demokrácia és a jogállam leépítése azért szükséges, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő. A magyar népnek ez is tetszik. Soha ne jöjjenek vissza „ezek”, soha többé ne tehessék tönkre az ő csodálatos, eddig kacsalábon forgott országukat. Mindez értük van. Nem érdekli őket az sem, hogy ez a szöveg csak trójai faló. Csak azért van, hogy Orbánt ne lehessen soha többé leváltani.

De ez idáig evidencia, nem túlságosan érdekes.

Az igazi kérdés az, hogy kik azok az „ezek”. Ha azt gondoljuk, hogy „ezek” alatt csupán a valóban levitézlett politikai ellenfeleket, pártokat kell érteni, nem fogunk eljutni az események pontosabb megértéséhez. Nem akarom leegyszerűsíteni a kérdést, de ha a dolgok lényegét nézzük, Orbán Viktor diktatúrájának támogatottsága alapvetően két pilléren nyugszik. Az egyik a fajvédelem, a másik a szociális demagógia. A kettő pedig összefügg egymással. Szeretném előre hangsúlyozni, a Tisztelt Bíróságnak, hogy amit ebben a cikkben leírok, kizárólag vélemény, az én személyes véleményem és következtetésem. Írásomban egyetlen tényállítás nincs, a kijelentő mondataim is kizárólag a saját véleményemet tükrözik, semmi mást.

Nézzük az elsőt. Ami egykor politikai botránynak számított, az a szélsőjobboldal és a Fidesz kódolt propagandájának köszönhetően ma már bevett és elfogadott közvélekedés: nem mindenki magyar, aki magyarul beszél. Vannak „idegenek”, akik nem magyar érzelműek, akik nem magyar érdeket szolgálnak, akik csak magyar állampolgárok, de a magyar népet cinikusan kiszipolyozzák, elnyomják. A rendes magyar ember elhitte, hogy ezek száraz tények és tapasztalatok támasztják alá. Nem akarnék ünneprontó lenni, de ezek a szép és nemes gondolatok vegytiszta formában Adolf Hitler Mein Kampf című művében olvashatók. Mielőtt Ön, kedves „magyar érzelmű” olvasó, elkezd hőzöngeni, tegyen egy próbát. Üljön be Budapesten egy taxiba, fodrászhoz, cukrászdába, menjen be egy boltba. Öt percen belül a zsidókról fog hallani, anélkül, hogy egy szót szólna. Ezért nincs igaza a Spiegel című lapnak, amely azt írta, hogy Budapest Európa antiszemita fővárosa. Ez nem igaz. Budapest a világ antiszemita fővárosa, mert ilyen mélyen gyökerező antiszemitizmus sehol nincs a világon, beleértve a gázai övezetet. Legfeljebb a testvéri iráni nép mutathat némi hasonlóságot. Egy kis faluban nőttem fel, ahol soha el nem hangzott a szó, hogy zsidó. Rendes emberek lakják. Ha most egy évben egyszer hazamegyek, a saját rokonaimat, ismerőseimet, gyerekkori barátaimat figyelmeztetnem kell, hogy nekem ne zsidózzanak. És nem értik, hogy miért ne.

Nagy kár volt betiltani Magyarországon a Mein Kampf-ot, mert ha olvashatnák, talán észrevennék, hogy valójában egy gyilkos ideológiát szajkóznak. Semmiféle tapasztalat nem áll mögötte, csak az uszítók hazug propagandája. Mára elrejtették a tényeket, nincsenek elemzések és érvek a gazdasági nehézségek valós hátteréről, ami el is jutna a magyar nép agyáig, mert már nem kíváncsiak a magyar társadalom zsákutcájának igazi okaira. Csak egyszerű bűnbakképzés zajlik, amely felmentést ad mindenkinek saját felelőssége alól is. Keveseknek fordul meg a fejében, hogy amikor elmondják Tiborc mai panaszát, ugyanazt hajtogatják, amit Adolf Hitler írt, és azért az mégsem kóser. Ne szépítsük: amit ők szeretett vezérüktől egy évtizede hallanak, az a Mein Kampf kivonata. Ezt csak azok vonják kétségbe, akik nem olvasták a „művet”. Akár mondatról mondatra idézhetnénk olyan részeket, amelyek pontos tükörképei Orbán Viktor egyes beszédeinek. „Magyarország legyen a magyaroké” – ezt eredetiben olvashatjuk a Mein Kampfban: „Németország legyen a németeké.” Mindkét esetben a jelentés ugyanaz: ne legyen a zsidóké. Németországban ilyeneket politikus nem mondhat, mert ezt a mondatot Hitler lefoglalta. Ahogyan a civilizált világ vezetői közül senki sem idéz Hitlert Orbán Viktoron kívül. Se Szálasit. És miután nemzettestvérnek nevezte hallgatóságát, és figyelmeztették arra, hogy ez Szálasi Ferenc szövege, Orbán Viktor nem bocsánatot kért, hanem gyorsan elmondta ezt még kétszer, csakazértis, és a talpnyalók is egyből kerepelni kezdték: nemzettestvér, nemzettestvér. Hadd ivódjon bele a köztudatba a szó, és mindaz, ami mögötte van. Soha egy pillanatra ne feledje senki, hogy kik az ellenségek, és kik vagyunk mi. A haza nem lehet ellenzékben. Ez is náci szöveg, ha valaki nem tudná.

Nem állítom azt, hogy Orbán náci. Nem állítom azt, hogy maga ezeket a szövegeket komolyan gondolja. Legalábbis, amikor otthonról jobban ismertem, még nem úgy tűnt, mint aki azonosul is a szerepével. Azóta nem tudom, hol tart. De az, hogy akarva vagy akaratlanul, ezekre az érzésekre és indulatokra játszik, abban egészen biztos vagyok. Aki viszont ezt elhiszi, akinek efféle gondolatai vannak, mint amiket a fentiekben idéztünk, az ne érezzen semmi bizonytalanságot, ne kételkedjen magában. Legyen biztos abban, hogy ő egy tőről metszett, derék náci. Pontosan úgy gondolkodik, ahogy a Führer. Orbánnak sikerült elhitetnie, hogy a zsidók fosztották ki a szegény magyar népet, tették tönkre az országot. Durván hangzik? Kódolhatjuk is, ahogy szokták. Mondhatjuk ugyanezt szebben: a bankárkormány. Finomabban: az oligarchák. Ennél is finomabban: azok, akik a magánérdeket a közérdek fölé helyezik. Ez mind ugyanazt jelenti. Ha nem így gondolta, mondja másképp. Mert a hallgatóság ezt hallja ki belőle, és ezt dekódolja. Hogy a legtöbben nem is zsidók ezek közül? Ezen senki nem akad fenn, nemzetárulók mindenhol vannak, és egy pesti taxis is azonnal tudja, anélkül, hogy a Mein Kampf-ot olvasta volna, hogy nem a vallás számít, hanem a mentalitás. A „zsidó mentalitás”. Ismerős ugye? Vagy nem tetszettek még Pesten az utcán járni? Ebből pedig az következik, hogy még zsidónak sem kell lennie valakinek, hogy szellemi értelemben "zsidó", ellenség legyen. Ebbe a kifejezésbe tartoznak mindazok, akik a demokrácia, a jogállam hívei, úgy mint zsidóbérencek. Antiszemtizmus ott is van, ahol egy szál zsidó nincs.

Mint mondom, ne szépítsük, ma már egy kis magyar falu népe is tudja, mit jelent a szó: zsidó. És már nem is kell gondolkodniuk azon, miért nincs munkájuk, miért nincs pénzük, miért mentek tönkre, miért nincs eső. Mindenre megvan a magyarázat. Ha ezek nem lennének, jó lenne. Nem kell nekünk megváltozni, gondolkodni, valamihez kezdeni. Elég elvenni a zsidóktól, bocsánat: a bankoktól, oligarcháktól, amit elloptak, és ha azt odaadják nekünk, amit már megszoktunk, akkor minden jó lesz. Orbánnak nem kell kimondania, kikre gondol, tudják azt a hallgatói anélkül is, hogy kikről beszél.

A vele szembeni türelem, támogatás egyik legfontosabb pillére tehát az antiszemita érzület. Tessék ezt a mondatot figyelni: "most legalább Magyarországnak magyar kormánya van. Magyarország végre a magyaroké". Emiatt megértő a magyar ember mindennel szemben, mert úgy gondolja, hogy Orbán mindezt azért csinálja, hogy félreállítsa a zsidókat, akik meglopták, kifosztották a szegény magyar népet. Erre az áthallásra játszik rá Orbán Viktor. És azt reméli a magyar ember, hogy ebből az következik majd, hogy Orbán elveszi azt, ami a másé, és azt ők kapják meg. És nem is kell csalatkozniuk, Orbán saját logikája alapján nem is tehet mást, mint ezt. Elég azt mondani, hogy valakik szándékosan vagy nem, tervszerűen vagy spontán, de tönkretették az országot. Elvették a magyar embertől azt, ami az övé. Nem ő tehet róla. Ez a szegénység oka, nem az, hogy húsz éve nem történtek meg olyan reformok, amik nélkül csak egyik hiteltől a másikig tud létezni egy ország. Hogy ennek a magyar nép mindig ellenállt. Ki kell találni, hogy még a hitelt is azért adták, hogy tönkretegyenek, nem azért, hogy megmentsenek. Orbán tehát nemcsak megakadályozta, hogy működőképes ország jöjjön létre (ha azt nem ő vezeti), hanem azt is elhitette, hogy semmi baj nem lenne, ha ezek nem lopták volna el a tejjel mézzel folyó magyar kánaánt. Ezért most vissza kell venni a lopott holmit, visszaadni a szegény magyar népnek, és újra itt lesz a kánaán. Ez a világ legnagyobb hazugsága, de jól hangzik. A baj csak az, hogy mindig újabb ellenségekre lesz szükség, hogy ezt a hazugságot fenn lehessen tartani.

A demokráciát tehát azért lehet minden különösebb ellenállás nélkül lerombolni, mert amikor Orbán lerombolja a jogállamot, akkor csak eltünteti azokat az akadályokat, amelyek ennek az igazságtételnek az útjában állnak. A demokrácia és a jogállam Orbán ellenfeleit védi. Azokat, akikről ő már kimondta az ítéletet. És azért, mert Orbánnak tényekkel kellene bizonyítania, hogy amivel eteti a magyar népet, az igaz. Pontról pontra kellene bizonyítania, hogy amit állít, az valóság. Hazugságról jogállami keretek között nem lehet bebizonyítani, hogy igaz. A jogállamot ezért éppen az ilyen demagóg hazudozók ellen találták ki, hogy ne lehessen törvénytelenségeket elkövetni, ne lehessen bizonyítékok nélkül, politikai megrendelésre elítélni senkit, ne lehessen uszítani, bűnbaknak megtenni senkit.

Orbán ezzel szemben azt mondja, hogy a demokrácia eszköz azok kezében, akik el akarják venni a magyar néptől azt, ami az övé. A demokrácia csak arra jó, hogy megossza a nemzetet, kirabolja és idegen érdekek martalékává tegye az országot, lehetőséget adjon, hogy a nemzet képviselői kiszoruljanak saját országuk vezetéséből. Ha jól összerakjuk Orbán beszédeit, a lényeg ez. Amit itt elmondtunk, az kristálytiszta náci elmélet. Ne tessék zúgolódni, tessék olvasni, művelődni, utánanézni. Hitler ebből azt a következtetést vonja le, hogy a demokrácia a zsidók találmánya, amit meg kell szüntetni. Erős népnek egy pártra van szüksége és egy vezérre. A demokráciát a zsidók arra találták ki, hogy a sajátos érdekeiket érvényesítsék, és a felelősségrevonást elkerüljék. Ezért a demokrácia felszámolandó, mert nemzeti egység és demokrácia egymást kizáró fogalmak. A magyarországi médiatörvény tervezete, a központi agyból sugárzott egységes tájékoztatás igénye, jelentős fejezeteket foglal el a Mein Kampfban, kedves magyar nemzettestvérek. Tessék utána járni. És mielőtt elhamarkodottan azt mondaná bárki, hogy akkor még az is lehet, hogy Hitlernek igaza van, szeretnénk kérni mindenkit, hogy ébredjen fel: a nyugati világban, ahol jólét és szabadság van, demokrácia működik. Mindaz, amit a magyar nép hiányol, nem a kevesebb, hanem a több demokrácia gyümölcse. A diktatúrákban nemcsak a szabadság, de a jólét is elveszik. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert azt hiszik egyesek, hogy a szabadságot a jólétért áldozzák fel. Ha igaz lenne, hogy a demokrácia kizárólag a zsidók műve, meg kellene köszönni nekik. A jogállam a diktatúra akadálya. A diktatúra következménye pedig teljes pusztulás. Hitler elméletei életveszélyesek, világégést, tömeges pusztulást okoztak. Orbán azt ordibálja, hogy a jogállam valamiféle régi világnak kedvez. Ha ez a „régi világ” a demokrácia, akkor neki ebben igaza van. A Mein Kampf hasonlóan vélekedik erről. Ha Orbán titokban nem ezt a könyvet olvassa, akkor nem tudja mit beszél, mert amit mond, az náci elmélet. Orbán tudatosan vagy ösztönösen, remekül interpretálja, kódolja és ülteti át mindezt a gyakorlatba. A magyaroknak pedig van fülük a hallásra. Jól tudják, hogy a demokrácia lerombolása értük van és nem ellenük. Nem véletlen, hogy a zsidók és bérenceik vinnyognak ellene.

Fajvédelem áll a nemzeti együttműködés rendszere mögött. Akiket megsarcolnak, akiktől a pénzt elveszik, azokról azt gondolják, zsidók. Hadd kacsintsak egyet: a bankok vajon kiknek a kezében vannak? És a multik, azok kicsodák? Folytassam? Honnan idézzek? A Mein Kampfból vagy a jobboldali magyar sajtóból? Majdnem ugyanaz. Orbán beszédei a pénzuralom ellen, vajon miről szólnak? Kikre gondol, mikor a Nyugat hanyatlásáról beszél és Kelet felé fordul? Vajon a Szent Korona-tan miért kell az Alkotmányba? Ha valaki nem tudná, a zsidók nem tartoznak a Szent Korona alá. Botrány lett a köztársasági elnök által kiadott szöveg, amivel egyebek mellett a Szent Koronát ajánlották az Alkotmányba. A magyartalan, érthetetlen betűhalmaz nem véletlen. Egyrészt mutatja, mekkora hülyék akarnak itt alkotmányozni, másrészt jól látszik, hogy akiket most elővettek, akik ezeket a nézeteket vallják, egytől-egyig gyakorló elmebetegek, akik rendesen még írni sem tudnak magyarul. Aki nem hiszi, olvasson utána, mielőtt bármit mond. Ezek általános iskolás szinten álló, szélsőséges buta emberek, kőkemény antiszemiták. Ideje lenni végre rámutatni arra, miért kell a Szent Korona. Mondjuk már ki végre, hogy a Szent Korona-tannal most beleírják az antiszemitizmust az Alkotmányba. Nem lehetne végre észhez térni? Kit fognak március 15-én ünnepelni a kokárdák alatt? Azt a Petőfit, aki azt mondta, hogy akasszák fel a királyokat? A korona azoknak a királyoknak a fején van, akiket fel akart akasztani. Ha az Alkotmányba bekerül a Szent Korona, akkor március 15-e ne legyen többet nemzeti ünnep. 1848-ban egy polgári demokratikus forradalom zajlott. Hagyjuk a süket dumákat a király nélküli királyságról, és hogy a koronához kell hűnek lenni, nem a királyhoz. Ezeket az eszement elméleteket azok találták ki, akik nem akartak engedelmeskedni a királynak. Ennyi a nagy állam- és alkotmányelmélet, ami előtt most hasra kéne esni. Szimbolikusnak tekinthető, hogy már a vitézi rend kitüntetéseit adogatják a kormány második emberének, Senjén Zsoltnak, aki valamiféle kereszténynek és demokratának hazudja magát, és ne feledjük el, a jobboldali főpolgármesternek. A vitézi rend legfontosabb követelménye az volt, hogy fajmagyar legyen az illető, zsidó nem lehet. Ez a nemzeti együttműködés alapja. Ezen nyugszik az a szolidaritás, amely Orbán törvénytelenségeit követi. Soha nem hittem volna, hogy ez az esztelenség egyszer Ekrem Kemál, Potyka bácsi, Kéri Edit és Szabó Albert köreit kinövi, és állami szintre emelkedik. A Jobbik nagy bajban és ideológiai hátrányban van Orbánhoz képest.

A másik pillér, a szociális demagógia, szorosan összefügg ezzel. Adósságcsapda, mondja Orbán, és máris a témánál vagyunk. Azért nincs semmink, mert belevittek bennünket az adósságcsapdába. Kik? Hát azok. Kik azok? Tudod te. Hát azok. Igaz, hogy senki nem kényszerített senkit, hogy vegyen fel kölcsönt, és amikor felvették, pontosan tudták, hogy az mibe kerül. Amikor felvették, boldogok voltak, amikor vissza kell fizetni, ami a másé, akkor adósságcsapdába estek. Az adósságcsapda szintén lefoglalt náci kifejezés. Emlékszem, hogy ezek a szövegek egykor a betiltott Szent Korona című újságban, a Szittyakürtben jelenhettek csak meg, ahol Szálasi születésnapját ünneplik, most pedig a magyar miniszterelnök mondja. Hogy mer ilyen szöveget szájára venni egy miniszterelnök? A szociális demagógia ingyen ígér jólétet, azt mondja, hogy nem kell tenned semmit, majd elvesszük azoktól, akiknek van. Nem a magyar emberektől vesszük el a pénzt, hanem azoktól, akik a magyar emberektől elvették.

Hogy ez hova vezet? Kell ezt kérdezni? Aki kíváncsi, olvasgasson bele a Mein Kampfba.

Tisztelt Bíróság, szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy a fentiekben személyes véleményemet fejtettem ki, ezek csupán következtetések, nem tényállítások, ez csak egy vélemény, nem más." (...)

[ nepszava.com/index.php?topic=1&page=4743 ]

***

Ezek szerint a külföldi média koncepciójában mi is kezdünk olyasféle "különleges elbánásban" részesülni, mint az irániak immár 1978 óta. 1978-79-ben Iránban valódi forradalom volt, ahol a nép elűzte, illetve kivégezte árulóit (a 444-napig tartó teheráni túszdráma, a perzsa fővárosban az amerikai nagykövetség alkalmazottait tartották fogva, cserébe a Nyugat által védelmezett, rendszere megdőlésének idején éppen Budapesten tartózkodó Reza Pahlavi kiszolgáltatását követelve - egy sikertelen amerikai elit katonai beavatkozás is történt a túszok kiszabadítására, majd végül Reza Pahlavi bekövetkezett halála váltotta ki a nyugati foglyokat). Előzőleg az 1953-ban nyílt idegen katonai beavatkozás (Ajax hadművelet), puccs révén megalakult, amerikai-izraeli titkosszolgálatok által felügyelt Reza Pahlavi sah fehér diktatúráját 25 év dühe söpörte el, a sahhal, az államaparátussal és a katonasággal együtt. Helyettük a siíta iszlám rendszer hívei, önkéntes gárdisták (immár a 21. századi Bush-adminisztárció óta "terroristaként" nyilvántartott Forradalmi Gárda) alkották és, alkotják máig az állam védelmének alapját. Felettük egyedül a legfőbb siíta vallási vezető, a főajatollah áll, aki -az égyébként népszavazással- megalakult teokratikus iszlám köztársaság ideján Khomenei volt. Ma a hasonló nevű Ali Khamanei a muszlimok 20%-át kitevő siíták legfelsőbb vezetője (a világ muzumánjai közel 75%-ban szunniták és alig 5%-ban salafi wahabbik - lényegében a minden más iszlám ágazatot tagadó szaúdi arabok). Tehát az iráni főajatollah bármikor leválthatja az iráni politikai vezetést, amelyhez joga és katonai ereje is van. Az 1980 óta eleddig erre egyszer nem volt példa. Az iráni gárdisták védték meg az országot az akkor még nyugati szövetséges (mára a nyugati demokrácia követei révén kivégzett) Szaddam Husszein mondva csinált indokkal kezdeményezett háborújában, amelyben a Perzsa-öböl északi részén található, Irakkal határos olajmezők elfoglalása volt a cél. A 8 éves háborúban közel 2 millió ember halt meg, főleg irániak, akik ellen egy részről fegyverembargót hirdettek, más részről nyugati közreműködéssel vegyifegyvereket is bevetettek. Iránt tehát (akárcsak Horák Nórát - mivel külsejét tekintve Nóra akár iráni származúsú is lehetett volna -sajnos már csak volna-, míg Irán nőnemű...) olyan villámtámadás érte, amelyre nem volt felkészülve, védekezését pedig a Nyugat akadályozta azzal, hogy elzárta a fegyverek vásárlásától. Ellenben Irakot a legmodernebb fegyverekkel, műholdas, információs segítséggel és katonai tanácsadókkal is ellátta az amerikai-izraeli (vagy fordítva) irányítású katonai politika.
A drámai veszteségek, a sok szenvedés ellenére Irán nem tört meg, honvédő gárdisták özöne jelentkezett Szaddam seregei ellen. Olyan fanatikus elszántságra is volt példa, amikor a saját testükkel "aknamentesítettek" egy stratégiai átkelőhelyet. Bár rendelkezésére álltak az irakihoz hasonló vegyifegyverek, morális okból soha nem vetette be őket, sőt a világ közvéleményét éppen ezáltal próbálta maga mellé állítani (nagyon bölcs módon!).
A hosszú és az olajszektor rombolására is kiterjedő háború befejezése már a világgazdaság érdeke volt. Az Irán-ellenes szövetség akkor kudarcot vallott. Irak gazdaságilag belerobbapant az első öbölháborúnak is nevezett (hivatalosan az Irak elleni első nyugati koalíciós háborút nevezik "Öbölháborúnak") Irak-iráni háborúba, eladósodott, olajszektorát az irániak lerombolták.
Mivel Szaddam úgy látta, a Nyugat cserben hagyta, rövidesen kijelentette: Kuwait Irak része, majd hadseregével bevonult a pazar gazdagságú városállamba. A kuwaiti olajbevételekből tervezte helyreállítani az iraki gazdaságot. Ebből következett az 1990-es Öbölháború, ahol egy tucat ország -köztük a legerősebbekkel- falka/horda-mód (sajnos ismerjhetjük Magyarországon ezt a hasonlatot...) alig fél év alatt tönkreverte Szaddam seregeit.
Irán a GDP-nek átlagosan csupán 12%-át (kb. ilyen hányadban költ évente Izrael a hadseregére napjainkban) költötte az Irak elleni védelmi háborúra (igyekezett kiépíteni saját hadiiparát, illetve csempészni a modern fegyvereket), míg Irak évente átlagosan több, mint a GDP-jének a felét. Tehát a perzsa állam bár nehezen, de a '90-es évek végére képes volt kiheverni a háborús károkat, manapság komoly fejlődést, gazdasági erőt mutat fel. Ami viszont Izraelt aggasztja, az leginkább politikai erejének, nemzetközi pozíciójának megerősödése. Habár a Nyugat kezdettől fogva igyekszik gátolni Irán fejlődését, mind gazdaságilag, mind katonailag, mind politikailag elszgetelte, mégsem képes gátat vetni a jelenlegi közel-keleti hegemóniára veszélyt jelentő Irán befolyásának.

Magyarország egy gazdasági, pénzügyi, de leginkább morális válságban lévő kicsiny, nem túl jelentős ország a világtérképen.

Úgy látszik, valakik számára mégis fontosak vagyunk, akiknek "csupán térkép e táj"...
Vannak akik meg tudják becsülni Hazánk értékes mivoltát. Bartus László is "ilyen személy" lehet. Számára igenis fontos Magyarország, csupán a "felszínén lakó" magyarokkal van problémája. Sajnálja, hogy számos olyan magyar is lakik Magyarországon, akik nem járulnak hozzá feltétlenül a globalista tendenciákhoz és ezek zöme -azok közül, akik részt vettek a választásokon- a jobboldalra voksolt. Könnyen lehet, hogy jó sokan közülük be lettek, illetve be lesznek csapva és valójában annak a folyamatnak a kiteljesedéséhez járultak hozzá ezzel is, amiért Iránban valódi forradalom tört ki 1978-ban. A különbség az, hogy Irán lakossága mindig is tisztában volt értékeivel és lehetőségeivel. Jól tudták, hogy a saját olajat vehetnék a világpiacinál olcsóbban is, hogy csak egy példát mondjak a sok közül...

Nem hiszem, hogy Magyarországot egy lapon lehetne említeni a valódi Iránnal, legfeljebb csak azért, mert (honfolgaló magyarok csontjai) genetikai vizsgálatok alapján az ősi rokonaiknak tartanak minket...
 
 
 
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr722481172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.01.04. 15:44:48

Kína rosszabb, mint Irán - elnyomják, halálra ítélik a történelmi autóm terület ujgor lakosait

Tibethez (XIZANG) hasonlóan (sajnos nagy a hasonlóság) Hszincsiang Ujgur (XINJIANG) is autonóm tartomány Kína, azon ország területén, amelynek szinte első diplomáciai feltétele, hogy "senki nem avatkozhat belügyeibe", vagyis senki nem kritizálhatja a nemzetközi emberi jogokat sértő belpolitikáját. Ahogy a 70 milliós Iránban, úgy az 1,35 milliárdos Kínában is van halálbüntetés, előbbiben évi 100-400, utóbbiban 5000+, de nem ez az oka annak, hogy utóbbiban rosszabb lehet az élet. Mivel a kínaiak (ott han származásúaknak nevezik őket) egyre többen vannak, és egyre több kár okoznak a természetben, erőszakos betelepítésbe kezdtek a korábban etnikailag kiegyenlítettnek számító észak-nyugat-kínai ujgur tartományban, amit az ott élők tiltakozással fogadtak. A válasz nem maradt el és mondhatni a szokásos volt. Erőszak és terror.
Mára egyértelmű biszonyítékok utalna arra, hogy az ujgurok (a perzsákhoz hasonlóan) a magyarok ősi rokonai. De ezen messze élő népre itthon (és a világban) kevesen gondolnak. Azért mert Kína nagyhatalom, akárcsak Izrael, a maga módján s van egy olyan előnye, hogy a világ más népeire kevésbé jellemző az antiszemitizmus a kínaiakkal szemben (vagyis "anti-kínaiizmus"), mint a zsidókkal szemben, ezért is jut kevesebb figyelem arra, mit művel Kína Tibetben, vagy újabban az Ujgur tartományban, míg Izraelt a közvélemény nagyobb nyomás alatt tartja (más kérdés, hogy lényegében eredménytelenül).
De mit tehetne Magyarország az ujgurok, rokonaink jogaiért, ha még az irániak sem szállnak szembe Kínával (stratégiai, politikai okból), sőt hallgatnak arról, hogy mi történik Kínában a siíta ujgurokkal (ti. Irán a siíták védelmezőjeként tünteti fel magát a világban)?
2010. október végén Orbán Viktor Kínába látogatott, természetesen nem hozta szóba az ujgur kérdést.

Vajon tehetnek valamit? Vajon tehetnek valamit a paleszetinok? Vajon a magyarok tehettek valamit '56-ban? Az ugjurok esélye egy demokratikus Kína lehetne, a palesztinoké egy -valóban- demokratikus Izrael, míg a magyarok csupán a Szovjetunió feloszlása után szabadulhattak fel, 1944 óta tartó megszállásuk alól. Az Alkotmányunk ezáltal 60 éve megszakította a jogfolytonosságot. Vajon ez megváltozik?
Nincs válasz.

Halálra ítéltek egy 19 éves ujgur diáklányt Kínában

...
"Halálra ítéltek egy 19 éves ujgur diáklányt Kínában, a 2009 júniusi etnikai zavargásokban való részvételéért. Tárgyalását 2009 áprilisában a legnagyobb titoktartás mellett tartották, így senki sem tudja, hogy mit követett el valójában. Pezilet Ekber orosz szakos hallgató volt az Ürümcsi Főiskolán. Az etnikai zavargások kitörése előtt évet halasztott és az ürümcsi bazárban dolgozott mint tolmács és eladónő, egy han kínai tulajdonú üzletben. Egy osztálytársnőjével június 4-én beszélgetett, és egyáltalán semmi sem utalt arra, hogy részt akarna venni az eseményekben. Munkahelye másnap az események középpontjába került Azt nem lehet tudni, hogy valóban résztvevőjévé vált-e az eseményeknek, mindazok hatására, amiknek tanúja volt. Barátnője szerint, családi háttere miatt mindig nagyon óvatos volt, ha az etnikai kérdés felmerült, például a főiskolai beszélgetések során, ugyanis ő egy közismert függetlenségi harcos unokája. Apja állambiztonsági tiszt volt, ám a 90-es évek végén, amikor az etnikai konfliktusok éleződi kezdtek elbocsátották. Lányának tárgyalása idején Ürümcsibe utazott, ám a hatóságok kitiltották a városból, és megtiltották, hogy bárkivel beszéljen lánya peréről. Később értesítették, hogy lányát halálra ítélték. Mint Ilshat Hassan, a Ujgur Világkongresszus szóvivője elmondta, Pezilet Ekber családi háttere miatt vált alkalmassá, a példa statuálásra. Mint elmondta, a kínai bíróságok messzemenőkig figyelembe veszik a vádlottak családi hátterét, különösen politikai ügyekben, ám nem egy köztörvényes bűnöző vagy gyilkos köszönheti életét családja kommunista irányultságának. Az antikommunista, vagy függetlenségpárti családi háttér viszont életveszélyes dolog Kínában. Pezilet Ekber a második halálra ítélt nő, aki a 2009-es júniusi események miatt ítéltek halálra. A húsz éves Hayrinsa Sawut-ot tavaly januárban végezték ki. Gulmire Imin-t pedig életfogytiglanra ítélték, titkos szervezkedés miatt."

[ www.ujgur.hu/hirek/halalra-iteltek-egy-19-eves-ujgur-diaklanyt-kinaban/#more-2507 ]
süti beállítások módosítása