HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

VILLANYPÁSZTOROS BOLDOG ÚJÉVET!

2010.12.30. 18:19 asperjangyorgy

A BLOG MINDEN LÁTOGATÓJÁNAK BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK!!

FAIRYFELLER

Kedves György!

Elnézését kérem, amiért a blogján történő karácsonyi üdvözlésemben elmulasztottam az Ön részére külön is kifejezni szolidaritásomat és őszinte reményemet, kívánságomat az egészségének javulásáért, megfelelő helyreállásáért! Természetesen magam is az olvasóival egyetemben gondolom a fentebbieket.

Ugyanakkor úgy döntöttem, felhagyok a "forradalmi hangnemmel" az Ön blogján. Eleddig azt gondoltam, ez a stílus illik a "forradalmi változásokhoz a közéletben" és azon közös ügyekben, amelyekről -többek közt- az Ön blogján is már hosszú idő óta folytatunk aggodalommal teli értekezéseket. Mára egyre inkább biztos vagyok abban, hogy téves volt részemről ez a koncepció.
Természetesen továbbra is maradok olvasója, tisztelője és maradnék a blog kommentálója is, bár a jövőben igyekszem majd nem "túladagolni magammal" a tisztelt Olvasóit sem.

Azon cikkek özöne, amelyek a médiában nyilvánosságra kerültek, amelyek a nyilvánosságra kerülhettek, amelyek bizonyára csupán a jéghegy csúcsát jelentik és az aggasztó valós helyzet egész mértékét szimbolizálják, amelyek közül én számos alkalommal idéztem, mindezzel igyekeztem a blog információs hasznára válni. Olykor nehezen tudom megállni a bejegyzéseivel összhangban, hogy azok időről-időre történő sajnálatos igazolásaira ne hivatkozzam.

Íme egy újabb, pesterzsébeti eset.

Vasalóval égették az idős asszonyt

...
"Elfogott a rendőrség egy 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társával együtt forró vasalóval égetett és ütlegelt egy idős nőt Budapest XX. kerületében, majd ellopták értékeit...a kedd hajnalban elkövetett bűncselekmény után nem sokkal azonosították a két feltételezett elkövetőt, egyiküket egy kispesti kaszinóban szerdán kora este elfogták, őrizetben van, és indítványozták előzetes letartóztatását. A másik elkövetőt a rendőrség még keresi - olvasható a közleményben. A nyomozás adatai szerint a két férfi Pesterzsébeten hasonló módszerrel már korábban is követett el bűncselekményeket idősek sérelmére.

Miskolcon szintén idős asszonyt bántalmaztak csütörtökön: egy gyerek, egy fiatalkorú és egy 19 éves fiatal akart kirabolni egy 70 éves nőt Miskolcon, közterületen; a járókelők megfutamították a támadókat, a rendőrség pedig elfogta mindhármukat, - tájékoztatta a Borsod megyei főkapitányság csütörtökön az MTI-t. A Borsod megyei főkapitányság szóvivője, Egyedné Novodonszki Éva közölte: az eddigi információk szerint Miskolc egyik áruháza előtt, szerdán a kora délutáni órákban támadták meg hárman az asszonyt, akinek táskáját akarta megszerezni a 13, 15 és 19 éves fiatal. Az egyik támadók megragadta a táskát, és olyan erővel rántotta meg, hogy a nő elesett. A rablók ezután is tovább húzták a "zsákmányt" a bele kapaszkodó asszonnyal együtt. Amikor két járókelő a sértett segítségére sietett, a fiúk elfutottak. Az asszony könnyebben megsérült." (...)

[ hetivalasz.hu/itthon/nyugdijasokat-raboltak-ki-34362/ ]

KEDVES FAIRYFELLER, HA NEM ESIK NEHEZÉRE, NE HAGYJON FEL ITT A "FORRADALMI HANGGAL", AZT HISZEM NEM VAGYOK EGYEDÜL AZ ÉRDEKLŐDÉSEMMEL, BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY MÁSOK IS FIGYELEMMEL OLVASSÁK A SOK HELYRŐL GONDDAL ÖSSZESZEDETT TUDÓSÍTÁSAIT.

EGYELŐRE VÁRUNK ÉS FIGYELÜNK, ÉS EL-ELMEGYÜNK A VILLANYPÁSZTORIG ÉS AZT, MINT AZ ÖKRÖK, ÓVATOSAN MEGÉRINTJÜK AZ ORRUNKKAL. HA CSAK CSÍP ÉS NEM ÜT AGYON BENNÜNKET, AKKOR MAJD FELBÁTORODUNK. VOLT MÁR ITT VILLANYPÁSZTOR, EZ IGAZ, DE AKKOR MÁS VOLT A NEMZETKÖZI KÖRNYEZET. MOST AZ, AMI ITT CSÍP ÉS RÁZ, MÁSHOL IS CSÍP ÉS RÁZ, MERT HA ITT BEVÁLIK EZ AZ ÚJFAJTA TOTALITÁRIUS SZISZTÉMA, AKKOR FÉLŐ, HOGY KAPÓSSÁ ÉS RAGADÓSSÁ VÁLIK.

PERSZE A BAJNAK CSAK AZ EGYIK RÉSZE, HOGY A FIDESZ MINDENRE RÁ SZERETNE TENYERELNI. A MÁSIK RÉSZE, HOGY AZ MSZP A HATALOMBAN IS ÉS MOST EBBEN A NAGYON LANGYOS ELLENZÉKISÉGBEN IS ELÁRULJA A BALOLDALISÁG VALAMENNYI ALAPÉRTÉKÉT ÉS NYILVÁNVALÓVÁ TESZI, HOGY MEGÉLHETÉSI POLITIKÁT FOLYTAT - A SAJÁT HASZNÁRA.

A LEHET JOBB A POLITIKA VAGY MI A FENÉNEK HÍVJÁK ŐKET, FELSZÍVÓDOTT. IGAZ, EGY ILYEN KICSI ÉS JELENTÉKTELEN ÍZTELEN-SZAGTALAN FOLTOT GYORSAN FELSZIPPANTJÁK A KÖRÜLMÉNYEK. AZ IFJÚ POLITIKUS HÖLGYEK ÉS URAK TELI VANNAK ÁJULT TISZTELETTEL ÉS MÉG NAGYOBB GYÁVASÁGGAL. MÁR LEÍRTA ŐKET AZ IDŐ.

A JOBBIK ROSSZABB, MINT GONDOLTÁK A HÍVEIK. BESZARIAK, MEGALKUVÓK, TELI VANNAK TISZTELETTEL A NAGY TESTVÉR IRÁNT. UGATNI TUDTAK, DE MOST, AMIKOR ERRE KIFUTÓJUK IS VOLNA, OLYAN TÖRVÉNYTISZTELET VETT RAJTUK ERŐT, HOGY ARRÓL MESSZIRŐL LÁTSZIK A GYÁVASÁG, AZ ÖTLETTELENSÉG, A KONCEPCIÓTLANSÁG. VAGYIS A TEREP TISZTA ÉS LEGYALULT A FIDESZ ÉS A NAGYFŐNÖK ELŐTT. LESZ ITT OLYAN ALKOTMÁNY, HOGY A SZERINT MINDEN GAZDAG EGYENLŐ LESZ, AKÁRMELYIK OLDALON ÁLL, ÉS A SZEGÉNY, A BÉRBŐL ÉLŐ MUNKÁS, ALKALMAZOTT MÉG ADDIG SEM FOG ELLÁTNI, HOGY MEGÍTÉLHESSE, JÓT VAGY ROSSZAT TESZNEK A NEVÉBEN. ÉS MAJD JÖN A SEGÉDHÁZFELÜGYELŐK URALMÁNAK IDEJE. RESZKESSEN MINDENKI, AKI NEM LÉP EGYSZERRE, ÉS NE REMÉNYKEDJEN SEMMIBEN.

AZ ÚJABB DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS MESSZIRE VAN, OLYAN MESSZIRE, HOGY NEM IS TUDJUK ELKÉPZELNI, MILYEN MESSZIRE. TALÁN MÁR NEM IS LESZ, TALÁN MÁR NEM IS LÉTEZIK. ÉS MINDENNEK AZ ÁRÁT A NAGYFŐNÖK HATVANADIK SZÜLETÉSNAPJÁN ADJUK MEG ELŐSZÖR. ÉN MÁR ÉLTEM AKKOR, AMIKOR 1952-BEN IS ÁLDOZTUNK A NAGYFÖNÖKNEK HATVANADIK SZÜLETÉSNAPJÁN. BIZONY SZÉP LESZ. DE A KETTŐ KÖZÖTT ANNYIBAN VAN NÉMI KÜLÖNBSÉG, HOGY MOST AZ ELKÖVETKEZŐ TÍZ ÉV SOKSZOROSAKÉNT HAT AZ AKKORI TÍZ ÉVNEK, ÉS MÉG AZ IS LEHET, HOGY TÍZ ÉV MÚLVA MÁR NEM IS LESZÜNK. ÉN BIZTOSAN NEM, DE ETTŐL MÉG AGGÓDHATOM AZ ITTMARADOTTAKÉRT.

ÜDVÖZLI:

Asperján György

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr152548822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.01.01. 22:55:16

Újult energiával teli Boldog Új Évet Kívánok Asperján úrnak és a blog látogatóinak!

FairyFeller 2011.01.03. 16:22:52

Multikulti az EU-ban, avagy a brüsszeli barbárok bűnözése

2 jelenet egy metró térfigyelő kameráiról:

1. 4-en támadnak egyre, ütlegelik, rugdossák, majd ledobják az aluljáró metrósínére - az áldozat eszméletét veszti, valószínűleg veszélyes belső sérüléseket is szenved

2. A kliens egy nőt molesztál

A felvétel: www.youtube.com/watch?v=Z6JJ8gufh-M

( ha a fenti nem működne: www.youtube.com/watch?v=y3ZuBd0dQAI )

Azt gondolom, nincs ebben semmi meglepő. Itt tendenciákról van szó. Hogy mit fog tenni az EU, vagy éppen a magyar elnökség bizonyos jelentkező országok -feltétel nélküli- csatlakozásának érdekei, támogatása, az EU bővítése (pl. Szerbia, de van más példa is) illetve az európai cigánykérdésről történő beszéd mellett, azt majd megtudjuk. Addig az áldozatok köre IS egyre csak BŐVÜLNI fog.
Annyit igaznak vélek, hogy ezekről a kérdésekről fontos szólni és a magam részéről előrelépésnek tartom, hogy a mindenkori magyar kormány ezeket a problémákat végre a szavak szintjére emeli. Vannak olyan kultúrkörök, származástól függetlenül, amelyek alkalmatlanok az együttélésre, nem kellően civilizáltak akárcsak az elégséges szintű társadalmi normák és törvények betartásához sem. Ezeket a sajátosságokat fejezi ki a délszláv eredetű "cigány" kifejezés (cseh cikan, latin cinganus, német Zigeuner, francia tzigane, tsigane, olasz zingaro, portugál cigano, román ţigan, spanyol zincal, svéd zigenare, szerb, szlovén és horvát cigan, vend ciganj illetve török çingene).

"A kifejezés több európai nyelvbe is beépült, a magyarba feltehetően délszláv közvetítéssel került...Mindegyik kifejezés a görög ατσιγανος (atsziganosz) szóra vezethető vissza, amelynek egykori jelentése „törvénnyel szemben álló”, „kívülálló”, „érinthetetlen” volt." [ hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1ny ]

Tehát mit fog tenni a magyar kormány az EU elnökségének elkövetkezendő idején a "törvénnyel szemben álló", összeférhetetlen, civilizálatlan népcsoportok térnyerésének megfékezéséért, ha nem is "2 hét", hanem fél év alatt...?

Majd megtudjuk.

FairyFeller 2011.01.04. 01:47:32

2011. január 1. - Borsodban idősek meggyilkolásával kezdődött az újév

...
"Január elsején otthonukban olyan súlyosan bántalmazott egy 38 éves férfi egy hetvenéves házaspárt, hogy azok a helyszínen az életüket veszítették. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy bodroghalmi férfival szemben...Az áldozatok és a gyanúsított is bodroghalmi, az 1500 fős település 15 kilométerre található Sárospataktól. A boon.hu értesülése szerint a gyilkos baltával végzett áldozataival...

...Feltehetően pár ezer forint tartozása miatt végzett egy idős házaspárral egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodroghalomban. A 38 éves férfi a házaspár közvetlen szomszédja volt, őt gyanúsítják a gyilkossággal. A két idős emberért a falubeliek kezdtek aggódni, amikor nem jelentek meg a hétvégi misén...A két ház egymás mellett áll Bodroghalomban. Az egyikben az idős házaspár lakott, a másik a feltételezett gyilkosé...A gyanú a szomszédra terelődött, a férfit a ház mögötti disznóólban találták meg, a Független Hírügynökség információi szerint részeg volt. A falubeliek szerint az idős asszony rendszeresen meleg étellel kínálta a szomszédot, és férjével segítették a munkanélküli férfit. A faluban úgy tudják: a házaspár húszezer forintot adott kölcsön a férfinak, aki a tartozást nem tudta visszafizetni...

...Az információ és adatgyűjtések eredményeként a helyi rendőrök néhány órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tettest. A 38 éves helyi férfit a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére. A Büntető Törvénykönyv tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtja, ha az emberölést több emberen követik el...

Félnek a helyiek

...Feri bácsit a kazánházban, feleségét, Piroska nénit a családi házukban másnap este találták meg a keresésükre induló ismerősök. A házaspár egyik lánya Budapesten, a másik Budakeszin tanít, aggódva hívták fel szüleik szomszédait, hogy nézzék meg, nem történt-e bajuk, mert a nem veszik fel a telefon – és ez egyáltalán nem jellemző rájuk. A falubelieknek ugyancsak feltűnt, hogy Piroska néni nem volt a templomban, pedig soha egyetlen jeles alkalmat ki nem hagyott, ha éppen nem volt kórházban. Amikor betörték az ajtót, vérbe fagyva találták az idős asszonyt. Első feltételezésük az volt, hogy talán a férje bántalmazta ilyen brutálisan, de aztán Feri bácsi holttestét is megtalálták a kazánházban. Később kiderült, a baltával, bozótvágó késsel felfegyverkezett gyilkos először a férjjel végzett, akit bezárt a kazánházba, majd a feleségét ölte meg. Úgy tudjuk, a rendőrökaz asszony kezében találtak egy hajszálakkal sűrűn teletűzdelt baseballsapkát, ami a gyilkosé lehetett, s a dulakodás közben kerülhetett Piroska néni kezébe. A rendőrök a nyomokat követve a disznóólban, kutyájával együtt találták meg a házaspár szomszédját. A 38 éves férfi a helyiek szerint italozó életmódot folytat, családja már durvaságai miatt régen elhagyta. Az alkoholizmus azonban drága szenvedély, amit az elkövető kölcsönökből fedezett...A férfi ugyan egyelőre nem tett beismerő vallomást, de a zsebében megtalálták a meggyilkolt házaspár lakáskulcsát, és a sapkáról is kiderült, hogy az övé. Bizonyos nyomokból arra lehet követeztetni, hogy maga a bűntett elsején, délelőtt tíz óra előtt történt, majd a gyilkos az éjszakát áldozatai házában töltötte. Az egyébként nyugodt településnek számító Bodroghalmon hatalmas felháborodást és riadalmat okoztak a történtek – mondta Varga János Lajos, a község polgármestere. Piroska nénit és a férjét mindenki szerette, s most attól tartanak az idős helybeliek, hogy velük is hasonló történhet." (...)

[ hetivalasz.hu/itthon/kettos-emberoles-bodroghalmon-34507

www.boon.hu/satoraljaujhely/bodroghalmi-kettos-gyilkossag---par-ezer-forint-tartozas-miatt-vegeztek-az-idos-hazasparral/haon-news-charlotteInform-20110103-0646563594

www.boon.hu/satoraljaujhely/bodroghalmi-tragedia-a-disznoolban-bujkalt-a-gyilkos/news-20110103-01561400
]

FairyFeller 2011.01.05. 15:26:03

Gyilkosság a zárt osztályon: a váci börtönt követően egy fővárosi kórházban gyilkoltak meg idős embert

...
"Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel az MTI-vel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított...Az összegyűjtött információk alapján a 68 éves beteget a vele közös helyiségben elhelyezett, orvosi kezelés alatt álló 20 éves fiatalember ölte meg." (...)

[ hetivalasz.hu/itthon/egy-drogbeteg-olte-meg-a-beteget-a-nyiro-gyula-korhazban-34534/ ]

***

Állítólag előzőleg le volt kötözve a később gyilkoló kliens. Mit is lehetne ehhez hozzáfűzni? Éljenek a drogfogyasztást legalizálni szándékozó rózsadombi liberálisok!

FairyFeller 2011.01.07. 23:06:37

Még csak egyetlen hét telt el az újévből és már a második idős-gyilkosságról keringenek a hírek

Ózd - a médiumok hallgatnak

...
"...még a helyi média is hallgat. A helyszín Ózd egyik peremkerülete Sajóvárkony...A napokban történt, amikor is az idős nyugdíjas házaspár az esti órákban hallotta, hogy valaki a tyúkokat "zaklatja". Az öregúr kiment megnézni (vesztére), hogy mi zargatja a jószágait. Fél óra múlva a felesége utána ment, hogy hol van; a hóban feküdt vérbe fagyva...A történetet nem nehéz kitalálni...halálra verték egy pár tyúkért." (...)

"A közbiztonság mindennek az eleje!" - Orbán Viktor mondta ezt éppen Ózdon, az első Nemzeti Konzultáción, röviddel a tavaly áprilisi választásokat követően

Úgy sejtem, hogy ami általában kiderül, az csupán a jéghegy csúcsa.

Az utóbbi napokban hivatkoztam itt több ilyen támadásra is, idősek elleni embertelen agresszióra (leszámítva a börtöni elítéltet). Bodroghalom (gyilkosság), Pesterzsébet (kínzás, kirablás), a fővárosi Nyírő Gyula kórház zártosztályán agyonvert szenilis idős ember esete és most ez a fenti. Ez utóbbi hír persze nem hivatalos, de engem személy szerint nem tudna meglepni, ha az utolsó szóig tragikusan beigazolóda.

Ide kapcsolódik ez a hír is.

Falkában vadásztak az idősekre

...
"Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség annak a borsodi rablóbandának az ügyében, melynek tagjai egyedül élő idős embereket támadtak meg otthonaikban - értesült a HavariaPress. A rablási sorozatot öt férfi és egy nő követte el 2009 szeptemberétől. A banda tagjai - akik korábban többek között nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és bűnszervezet tagjaként, csoportosan elkövetett rablásért is ültek már - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő idős embereket támadtak meg és fosztottak ki. Áldozataikat az egyedül élő időse emberek közül választották ki, majd az éjszakai órákban támadtak rájuk. Az idős áldozatot többször brutálisan bántalmazták, majd megkötözték, míg zsákmányukat összepakolták. A csoport ötször csapott le ezzel a módszerrel. A gyanúsítottakat 2009 novemberében - elfogásuk után - előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A Miskolci Rendőrkapitányság 2010 végén zárta le az ügyet, a vádemelési javaslatot megküldték az ügyészségnek." ...

[ www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=43343 ]
süti beállítások módosítása