HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

KMK

2011.01.09. 13:44 asperjangyorgy

Valaha, az u.n. zsarnokság idején létezett ez a hárombetűs kidejezés, amely azt jelentette, hogy közveszélyes munkakerülés. És akit igazoltatáskor rajta kaptak, hogy nincs bejelentett munkahelye, azt megbüntették. Mert a zsarnokság arra törekedett, hogy mindenkinek biztosítson valamilyen munkát, mert aki dolgozik, pénzt keres, és ami ennél is fontosabb, közben nem ér rá randalírozni, betörni, rabolni.

Nem azt akarom mondani, hogy most is be kellene vezetni a KMK-t, hanem azt, hogy a rengeteg ok nélküli leszázalékolást felül kellene vizsgálni, és a mindenféle segélyek helyett kötelező közmunkákat biztosítani. Aki nem hajlandó ennek eleget tenni, annak számolnia kell a konzekvenciákkal. Ma hallottam a rádióban, hogy Szabolcsban, ahol néhány napon belül több száz ház össze fog dőlni, úgy gondolták a hatóságok, hogy még az összedőlés előtt ki kellene menteni a később használható építőanyagot: cserepet, gerendát, ajtókat, ablakkereteket, miegyebet. A tulajdonos erre egyedül nem képes. Közmunkát hirdetett tehát az önkormányzat, amelyre összen 2, azaz: két ember jelentkezett. Mert mindenki úgy gondolja, erre szoktatta őket a mi demokratikus rendszerünk, hogy helyettük majd az állam megcsinálja, elintézi, kifizeti.

Tudjuk, hogy a rengetegt belvíz azért is fenyegeti a településeket, mert sok eső és hó esett. Meg persze azért is, mert míg a zsarnokság idején kötelező volt az árkokat tisztítani, a lefolyóket rendben tartani, most ezeknek nincs gazdája. Pedig ásót, lapátot fogni nem igényel egyetemi diplomát. Százezrek, sőt, több mint egymillió ember felveszi a segélyeket, a mindenféle támogatásokat, és cserébe nem ad semmit. Közben pedig van egy sor olyan elvégzendő munka, amit azon a pénzen, amit segélyként folyósítanak, el lehetne végeztetni.

Tudom, hogy nem fedezem fel a melegvizet, megírták ezt már számosan. Az ország karbantartása feltétlenül együtt járna azzal is, hogy az emberek, mindenki, függetlenül attól, hogy kisebbséghez vagy többséghez tartozik, ráébredjenek, munka nélkül nincs pénz. Tehát meg kell dolgozni minden csorduló fillérért, meg kell szokni, hogy fel kell kelni, marokra fogni a szerszám nyelét és tenni, amit elrendelnek. Aki nem teszi, azt be kell vinni olyan táborba (bármilyen csúnya és undorító is ez a szó), ahol kényszerítik arra, hogy dolgozzon - mégpedig ingyen bizonyos ideig.

Így nem tartható fenn az állam.

Aki azt hiszi, hogy az államnak kötelessége fizetni a segélyeket, aki azt hiszi, hogy neki csak segélyből lehet és szabad élnie, mert ez közben feljogosítja az erdők, a mindenféle színes fémből készült szerelvények lopására, mások kirablására, gyilkosságokra, lányok futtatására, pénz nélküli dínom-dánom életre (ezernyi példát lehetne erre is hozni), azt ki kell ábrándítani, mert ha így mennek a dolgok, a közbiztonság, a fenyegető természeti veszélyek, az elöregedés stb.stb miatt az ország belátható időn belül lehúzhatja a rolót.

Lehet, hogy egyeseknek ez az érdekük.

A normális életre vágyó, azért mindent megtevő magyar embereknek, a lakosság józan és tisztességes részének nem ez az elképzelése és hite.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr282571563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2011.01.09. 14:07:28

ÍME MÉG EGY PÉLDA:
Leszúrtak egy taxist a Keleti pályaudvarnál
Független Hírügynökség
2011. január 9., vasárnap 12:45
Szombat este három ember a IX. kerületből a Keletihez vitette magát, ketten elmentek pénzért. A taxis a harmadik utast akarta rávenni, hogy fizessen, és ehhez kollégája segítségét kérte. Az utas kiabálni kezdett, majd verekedés kezdődött, végül az utas többször megszúrta a segítségül hívott taxist egy késsel. A három utast nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Megkéseltek egy taxist szombat este Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. Előzőleg három ember egy taxival a IX. kerületből vitette magát a Keletihez, de ott ketten azt mondták: nem tudnak fizetni, elmennének pénzért. Harmadik társuk a taxissal maradt, a vita akkor kezdődött, mikor a többiek hosszú idő után sem érkeztek meg a pénzzel. A taxis a kollégáitól a droszton mögötte parkoló kollégájától kért segítséget, hogy segítsen rávenni az utasát a fizetésre.

hirdetés
A férfi ekkor kiabálni kezdett a másik taxissal, a vitát verekedés követte, majd az utas többször megszúrta a segítségül hívott taxist egy késsel. A késelő ezután beszaladt a pályaudvarra. A sebesült sofőr megpróbálta utolérni, de erősen vérzett, ezért visszament segítségért a többi taxishoz. Rendőröket hívtak, de addigra a három utasból már egy sem volt a helyszínen. A három férfit személyleírás alapján keresik a rendőrök.

A Független Hírügynökség információi szerint a késelés után a pályaudvar egy részét le kellett kordonozni a sok vér miatt. A taxist kórházba vitték, ahol kiderült, hogy nem értek létfontosságú szervet a szúrások.

A IX. KERÜLETBŐL A KELETI PÁLYAUDVARHOZ IGEN KÖNNYŰ ELJUTNI. NÉHÁNY HELYET KIVÉVE MÉG GYALOG IS. AZT GONDOLOM, HOGY AKI MÉGIS TAXIVAL AKAR MENNI ODÁIG, AZ NORMÁLIS ESETBEN TISZTÁBAN VAN VELE, HOGY A FUVAROZÁSÉRT MAJD FIZETNI IS KELL. AKI NINCS VELE TISZTÁBAN, AZ VAGY ARAB VAGY KISEBBSÉGÜNKHÖZ TARTOZIK. UGYANIS CSAK TELJESEN ESZEMENT EMBER KOCKÁZTATJA A SZABADSÁGÁT KB. 1500 FORINTÉRT. AKI SZÚRT, AZ NEM CSUPÁN SÚLYOS TESTI SÉRTÉST KÖVETETT EL, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY A KÉS FONTOS BELSŐ SZERVET ÉRT-E, HANEM GYILKOSSÁGI KÍSÉRLETET. A RÁDIÓBAN VISZONT AZT MONDTÁK, HOGY "CSUPÁN" SÚLYOS TESTI SÉRTÉS K Í S É R L E T E TÖRTÉNT. AKI ÚGY MEGSZÚRNAK, HOGY SOK VÉRT VESZÍT, AZ NEM CSUPÁN EGY KÍSÉRLET ALANYA, ÉS AKI A VÁLL FELÉ SZÚR, AZ MÁS SZÁNDÉKKAL TESZI, MÉGPEDIG AZZAL A SZÁNDÉKKAL, HOGY TÜDŐT VAGY SZÍVET ÉRJEN A SZÚRÁS. MIÉRT NEM NEVEZI A RENDŐRSÉG NEVÉN A GYERMEKET? ÉS AKIK NEM VETTEK RÉSZT MAGÁBAN A TETTBEN, DE FIZETÉS NÉLKÜL LELÉPTEK, PONTOSAN TUDTÁK, HOGY NEM TÉRNEK MAJD VISSZA PÉNZZEL, VAGYIS AKIT OTT HAGYNAK, AZT CSELEKEDETÜKKEL BIZONYOS CSELEKVÉSRE SZORÍTJÁK, VAGYIS ANNAK A TETTNEK A TETTESTÁRSAI. MIÉRT NEM LEHET ILYEN ESETEKBEN, FÜGGETLENÜL AZ ILLETÜK HOVATARTOZÁSÁTÓL, KEMÉNYEN, HATÁROZOTTAN INTÉZKEDNI, ÉS A KÉNYELMES VAGY KEVÉSBÉ KÉNYELMES BÖRTÖNÖK HELYETT SZIGORÓAN ELLENÖRZÖTT MUNKATÁBOROKBA VINNI AZ ELKÖVETŐKET, HOGY KEMÉNY MUNKÁVAL PRÓBÁLJÁK VÉTKÜK EGY RÉSZÉT JÓVÁTENNI. NEVETSÉGES, HOGY A RABOK TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE "ÉLVEZI" A TELJES ELLÁTÁST, MIKÖZBEN AZ ORSZÁG EGYRE JOBBAN LEGATYÁSODIK, ÉS MINDEN EMBER KEZEMUNKÁJÁRA SZÜKSÉG VOLNA. MINDENKIÉRE OTT, AHOL AZ ILLETŐ FIZIKAI EREJE, TUDÁSA FELHASZNÁLHATÓ.
VAGY A DEMOKRÁCIÁBA EZ NEM FÉR BELE, CSAK AZ, HOGY A TAXISNAK KÉSELÉSSEL FIZETIK A VITELDÍJAT?
AKKOR LEHET, HOGY ÉN NAGYON HIBÁSAN LÁTOM ÉS KÉPZELEM EL A RENDET.

asperjangyorgy 2011.01.09. 17:43:43

KÉRDEZEM TISZTELETTEL: AMÍG AZ ÖNMAGÁT FELAKASZTÓ RAB VERGŐDÖTT, MERT BIZONY AZ ILYEN AKASZTÁS NEM OLYAN, MINTHA MAGASRÓL LÓGNA LE ÉS A SAJÁT TESTSÚLYA TELJES MÉRTÉKBEN SZORÍTÁST OKOZNA A NYAKÁN, ADDIG A MÁSIK KÉT RAB MIT CSINÁLT? ÍGY LETT ÖNGYILKOS A MÓRI GYILKOSSÁG KIAGYALÓJA ÉS VÉGREHAJTÓJA, NAGY LÁSZLÓ IS, CSAK Ő KÜLÖNÖS MÓDON EGY PARTVIS-NYÉLRE AKASZTOTTA FEL MAGÁT RENDKIVÜL EREDMÉNYESEN, SZINTÉN MÁSIK KÉT KEDVES RABTÁRS JELENLÉTÉBEN. OTT IS, MIKÉNT ITT, MEGÁLLAPÍTOTTÁK, HOGY IDEGENKEZŰSÉGRŐL SZÓ SINCS. MEGLEHET. ÉS RÉSZVÉTLENSÉGRŐL VAGY SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSÁRÓL????

Lepedővel akasztotta fel magát egy váci rab
Index/MTI
2011. január 9., vasárnap 15:42 | 1 órája frissítve
Öngyilkos lett egy fogvatartott a Váci Fegyház és Börtönben vasárnap hajnalban. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa több börtönpszichológus alkalmazását javasolja.

A súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen fegyházbüntetésre ítélt P. István lepedővel akasztotta fel magát az emeletes ágyra a háromfős zárkában.

Az intézet ápolója és a kiérkező mentősök gyors beavatkozása ellenére sem sikerült újraéleszteni a férfit. A rendőrség elsődleges vizsgálata kizárta az idegenkezűséget. A börtön vezetése és a büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának bizottsága megkezdte az eset teljes körű kivizsgálását.Tavaly hét fogvatartott követett el öngyilkosságot, az idén ez volt az első eset.

Több börtönpszichológusra lenne szükség
Az állampolgári jogok biztosa több börtönpszichológus alkalmazását javasolta vasárnapi, az OS-nek eljuttatott közleményében, melyben arra a január elsejei esetre reagált, amikor a váci börtönben két rab agyonverte [1] egy társukat, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Mint írta, a fogvatartottak alapvető szabadságjogait – közöttük emberi méltóságukat, az élethez és az emberséges bánásmódhoz való jogukat - nem csorbíthatja a szabadságvesztés. A fogvatartás végrehajtása humánus, a társadalomba visszavezető legyen, biztosítsa az elítélt életének, testi épségének és emberi méltósághoz való jogának érvényesülését a szabadságvesztés teljes időtartama alatt – hívta fel ismét a büntetés-végrehajtás irányítóinak figyelmét Szabó Máté.

Az ombudsman az elmúlt három évben több bv. intézet állapotait a helyszínen vizsgálta és sok tekintetben javuló viszonyokat tapasztalt, így volt ez a Váci Fegyház és Börtön esetében is. A zárkák mérete például nőtt, a zsúfoltság csökkent, a felszereltség javult, sok helyen zárhatóvá tették a mellékhelyiséget, folyóvizet vezettek be a fegyelmi zárkákba. A biztos ugyanakkor a humánus büntetés-végrehajtás érdekében szükségesnek látná, ha a börtönökben több orvost és pszichológust alkalmaznának, akik megfelelően tudnák kezelni az elítéltek mentális állapotát. Jelenleg 16 500-an vannak a hazai bv. intézetekben - áll az ombudsman jelentésében.

FairyFeller 2011.01.10. 14:14:42

Tisztelt Asperján úr!

Tudom, hogy Ön egy rendkívül művelt és tapasztalt, tájékozott és a választott témáit tartalmilag tekintve igen jártas ember. A napokban elolvastam ezt a cikkét és azóta érlelődött bennem a gondolat, hogy írjak ezzel kapcsolatban. Én személy szerint egyetértek azzal, amit leírt, itt nem velem vagy a közvéleménnyel van, vagy lehet probléma, hanem azzal a médiatörvénnyel, amelyre egész Európa gyanúval figyel.

Felelősséget érzek a fentebbi soraival kapcsolatosan (ahogy természetesen azokkal is, amelyekkel Ön itt a blogján számos alkalommal engem megtisztelve kiemelt az írásaim, az fejtegetéseim közül), mivel én voltam jellemzően "felkavaró" hévvel jelen ezen az Ön által fenntartott fórumon. Én a legtöbb véleménnyel ellentétben időről-időre nem tudtam megállni, hogy ne írjak újra és újra azokról a folyamatokról, jelekről, kilátásokról, amelyek vészjóslóak, mindannyiunk számára.
Én egy névtelen senki vagyok itt, női álnévvel, de ha valaha ki akarta deríteni valaki, hogy ki vagyok, az bizonyosan megteghette (bár úgy gondolom, soha nem követtem el törvénysértést az itt közzétett kommentjeimmel). Én azonban mégiscsak névtelen vagyok. Most pedig úgy érzem, hogy bajt hozhatok Önre, hiszen ez a sok általam idézett, hivatkozás alá került aggasztó hír Önre is kezd olyan hatással lenni, mint rám, azonban Ön ezt névvel is vállalja. Félreértés ne essék, meglátásom szerint nem arról van szó, hogy akár egyikünk is valami méltánytalan, helytelen dolgot követett volna el a nyilvánosság elé tárt véleményén keresztül.
Amiket Ön fentebb ír, azokkal a józanul gondolkodó, a jelenlegi káros tendenciákat alapvetően megváltoztatni kívánó emberek java része egyetérthet. De sajnos általánosságban véve (szeretném remélni, hogy ez nem lesz mindig így) nem a józan irányba haladnak ezek a folyamatok, Magyarországon. Itt most sok mindent lehetne sorolni, ide sorolnám a médiatörvényt is.
Gyanítom, hogy a törvény nem fogja engedni, hogy olyan vélemények lehessenek közölve, amelyek bizonyos kúltúrkörök kényszermunka végzését, megregulázását tartanák szükségszerűnek.

Pedig még az USA-ban is közelebb áll a valósághoz az, amit Ön ír, mint itt Magyarországon.
Ott már rég óta a Szepessy Zsolt, monoki ex-polgármester megoldási javaslatához (szociális kártya) hasonló van érvényben. Ott a szociális segély hetente több napi hasznos, vagy jellemzően közösségi munkavégzéshez van kötve, és természetesen nem diszkriminál származás, kinézet szerint.
Természetesen nálunk is ilyen úton kellett volna elindulni már régóta: valamit valamiért alapon kellene működnie a szociális rendszernek, a segélyre szoruló egyén és a segítséget nyújtó társadalom kölcsönös tiszteleten megkötött megállapodásán, afféle "társadalmi szerződésként", cserébe (a "segély" helyett) "szociális fizetést" kapna. Ahelyett, hogy ma lyukas zsákba tömnék a pénzt, évente ezermilliárdokat!
Igen, több ezer milliárd fordul a segélyekre, és természetesen nem a nyugdíjakat számolom ide (ami a legnagyobb költségvetési kiadás, de hasonló nagyságrend a szociális kasszához, vagy az egészségügyhez viszonyítva).

Mert ma ez történik: lyukas zsákba tömik a pénzt, amelyet már egyenesen követelnek, és egyre keveselnek. És közben egyre rosszabb a helyzet, miközben mindenki rabszolgasorban találja magát, úgy eladósodik részben az ilyen politika miatt.

FairyFeller 2011.01.14. 15:09:28

Szegedi Csanád EP-képviselő értékeli a közbiztonság, a cigánypolitika és magyar EU-elnökség helyzetét, lehetőségeit a Duna TV-ben

www.youtube.com/watch?v=-eDE9bSnJL8

***

- "Hol a közbiztonság?" | - javaslatok (Csendőrség, vagy bármilyen néven hasonló, ahogy más uniós országokban is van ilyen, pl. Franciaországban, Olaszországban; Romániában; stb.)

- Kölföldön is bevált pedagógiai oktatási metódusok a halmozottan hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek számára - javaslatok (mint pl. Franciaországban bentlakásos iskolák, a gyerkmekek után járó szociális támogatás az alkohol és a játékgép helyett a gondoskodó iskoláknak járna)

- Magyar elnökség, jogi lehetőségek: szlovák nyelvtörvény ügye; Délvidék autónómiája cserébe Szerbia csatlakozásáért; együttműködési lehetőségek (kivéve az MSZP-vel, akire Szegedi "bűnszövetkezetként" tekint)

A médiatörvényről nem esett szó. Azt lehet mondani, hogy hangzatos, egyenes beszéd. Meglátjuk mi lesz mindebből.

Valamiért úgy látom, hogy a kormány nem csak a magyar választóknak elkötelezett, ezért sem beszélnek világosan (vagy sehogyan) ezekről a kérdésekről.
süti beállítások módosítása