HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A bűn nem évülhet el

2011.01.24. 10:49 asperjangyorgy

Feladta magát a gyerekrabló nő Amerikában

2011. január 24., hétfő 01:05 | 9 órája frissítve

Feladta magát a hatóságoknak az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1987-ben elrabolt egy kislányt egy New York-i kórház szülészetéről - jelentette be vasárnap az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda.

Anne Pettway a Connecticut állambeli Bridgeportban jelentkezett a rendőrségen, miután a Facebook-on kapcsolatba lépett az egyik nyomozóval. A nőt szombaton a város egyik zálogházában felismerték fel, amikor éppen ékszert kívánt eladni.

A zálogház egyik alkalmazottja Pettway távozása után értesítette a rendőrséget. Az üzletben készült videó alapján megállapították, hogy egyértelműen arról a nőről van szó, aki ellen pénteken körözést adtak ki Észak-Karolinában, mert 1987-ben elrabolta Carlina Renae White-ot.

A fiatal nő bő 23 esztendő eltelteltével kiderítette, hogy ki a valódi anyja, mert egész életében azt gyanította, hogy idegen családban nőtt föl. Pettway helyzetét egyébként az is súlyosbítja, hogy nemrégiben sikkasztás miatt két évi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és ezért engedély nélkül nem hagyhatta volna le Észak-Karolina területét.

Az anya, Joy White 19 napos korában látta utoljára most előkerült lányát, akit azért vitt be egy harlemi kórházba, mert lázas volt. A csecsemőosztályra felvett Carlina azonban eltűnt. Az őt elrabló Pettway nem sokkal korábban szintén terhes volt, de elvesztette gyermekét.

A lány gyanúját az keltette fel, hogy az "anyja" sosem tudta bemutatni születési anyakönyvi kivonatát, hiába kérte azt tőle. Ezután kutatni kezdett az interneten 1987-ben eltűnt csecsemők után.

Carlina először január 4-én hívta fel a valódi anyját, s a DNS-vizsgálat megállapította, hogy valóban sikerült megtalálnia a biológiai családját.

AZ AMERIKAI RENDŐRSÉG NYOMOZÁST INDÍT MAJD AZ ÜGYBEN ÉS A BÍRÓSÁG A GYERMEKRABLÁSÉRT, 23 ÉV ELTELTÉVEL IS, 20-30 ÉV BÜNTETÉST RÓ KI A GYERMEKRABLÓRA.

MAGYARORSZÁGON EGY GYILKOSSÁG HÚSZ ÉV UTÁN KVÁZI ELÉVÜL. MINTHA BÁRMILYEN BŰN, BŰNCSELEKMÉNY ELÉVÜLHETNE. MINTHA ÚGY LEHETNE TENNI, HOGY AZ ESEMÉNY MEG SEM TÖRTÉNT. ENNEK A BÁMULATOSAN OSTOBA TÖRVÉNYNEK KÖSZÖNHETEM, HOGY A LABANCZ ANNA GYILKOSSÁGNAK ANNA UTÁN ÉN LETTEM A MÁSIK ÁLDOZATA. LELKILEG, ANYAGILAG TÖNKRETETT A MAGYAR BÍRÓSÁG AZ ÁLTALAM - RENDŐRÖK NYOMOZÁSI EREDMÉNYIT FELHASZNÁLVA - MEGNEVEZETT TETTES FELJELENTÉSE ALAPJÁN. NEM AZT VIZSGÁLTA A BÍRÓSÁG, AZ ELÉVÜLÉS OKÁN, HOGY VAN-E VALAMI IGAZSÁGOM, HANEM AZ ILLETŐ SZEMÉLYISÉGI JOGAIT, AKI TULAJDONKÉPPEN LEMONDOTT AZOKRÓL, AMIKOR KIOLTOTTA EGY EMBER ÉLETÉT. A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS, VÉLEMÉNYEM SZERINT, NEM AKAR RENDET. VÉLEMÉNYEM SZERINT ÍTÉLETEIT NEM A TÖRVÉNYKÖNYV PARAGRAFUSAI VEZETIK, HANEM SOK MÁS SZEMPONT, AMELYEKRŐL KORÁBBAN MÁR SOKSZOR ÍRTAM.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr42609311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.01.24. 14:18:09

Az USA jogrendszerében nem jellemző a kettős mérce - két példa, az egyik magyar vonatkozású

Életfogytiglanra is ítélhetik a szexrabszolgákat tartó étteremkritikust, Joseph Yannai-t

...
"Fedetlen keblekkel kellett járnia a házban, együtt kellett zuhanyoznia fogvatartójával, és az ágyba is vele kellett tartania annak a magyar lánynak, akit Joseph Yannai (66), a New York állambeli neves étteremkritikus csalt ki magához egy asszisztensi munka ígéretével két évvel ezelőtt – derült ki a vádiratból...Yannai a magyar lánnyal egyidejűleg egy brazil hölgyet is fogva tartott erődszerű házában, de már 2003 óta űzte gyomorforgató szenvedélyét. A rendőröknek már akkor feltűnt, hogy Yannai külföldi lányokat édesget magához, de nem volt ellene bizonyíték...Az ügyészek most már tudják: az író magát tulajdon női alkalmazottjának kiadva lépett kapcsolatba bébiszitter-közvetítő szolgálatokkal, majd a jelentkező lányokat rábeszélte, hogy vállaljon nála szakácskodással és asszisztenskedéssel járó munkát. Egy időben általában két lány alkotta a háremét, és mivel a beutazás során a lányok – Yannai tanácsára – füllentettek a bevándorlási hivatalnak, teljesen ki voltak szolgáltatva a perverz fickónak, aki ráadásul nem is fizetett nekik a „szolgálatokért"...
– A lány nem szenvedett testi sérüléseket, de szerencsésnek mondhatja magát, hogy még kiutazása előtt felvette a kapcsolatot egy szintén Pound Ridge-ben élő magyarral, így amikor bajba keveredett, volt kihez fordulnia – mondta Cornelius Merritt nyomozó. A New York állami törvények megsértéséért Joseph Yannai 7 évi büntetéssel felelhet, a rabszolgatartást, embercsempészetet, bevándorlási szabályok megsértését tiltó szövetségi törvények megszegése miatt ugyanakkor életfogytiglani büntetés is várhat rá." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/magyar-szexrabszolgat-tartott-a-neves-kritikus-2042119 ]

---

Téglával verték szét a lány barátjának fejét, azért mert fehér

www.youtube.com/watch?v=jA0Rmae9aAE

***

Magyarországon sokan talán úgy érezik, hogy a bíróságok kettős mércét alkalmaznak a jogalkalmazási gyakorlatban. Van, mikor úgy érezhetik, hogy valakinek a származása pozitív, vagy éppen negatív diszkriminációként érvényesül ilyenkor. Nem egyszer nyilvánosságra jutott már olyan eset, melyben egyesekre gyilkosságokért is csupán felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki, míg más esetben, másoknak akár egy könnyű sérülést sem okozó pofonért is letöldendő járt.

Az USA-ban nem számít (vagy JELLEMZŐEN nem számít) a bőrszín, a kinézet, a származás, vagy a társadalmi rang az ítélethozatal kapcsán. Azt hiszem, ilyen gyakorlatot lehet csak leginkább demokráciának, jogi egyenlőségnek nevezeni.

Ha a fenti esetet Magyarszágon képzeljük el, véleményem szerint nem biztos, hogy egyenlő módon bánna a "politikától ugyebár független" bíróság, a hatóság az ügy két variációjával, amelyben a különbséget csupán az agresszor-áldozat származása jelentené.
Tehát míg egyik esetben x-származású önszerveződő csoportosulás súlyosan bánatalmazna egy y-származású egyedüli férfit azért, mert annak barátnője x-származású, addig a másik esetben y-származásúak bántalmaznának egyetlen x-származású férfit, mert annak barátnője y származású, adott esetben.
Könnyen lehet sajnos, hogy a két elméletileg egyforma feltételre Magyarországon a gyakorlatban különböző kimenetek valósulnának meg. X-származásúnak nagyobb esélye lehet kisebb büntetéssel, vagy éppen semmilyen büntetéssel megúszni, amíg y-származásúnak nagyobb esélye volna aránytalanul súlyos bírósági ítélethez.

Hasonló jelenségről tesz tanúbizonyságot jelenleg az örkényi tanár-diák konfliktus és annak folyamata. Majd meglátjuk.

FairyFeller 2011.01.24. 15:34:40

A Fidesz kormányzását véleményezném, magánemberként, röviden, mégpedig "rendhagyó módon" - nem pedig a szokásos negatív, kritikus hangvétellel, hanem "rendhagyó pozitív" értékeléssel

1. 2010 áprilisában példátlan támogatással és nagy mérvű lakossági egyetértéssel, Magyarországon kormányra került a Fidesz-KDNP. Afféle forradalmi változások előszele fújt, minden esetre merőben más szemléletű, a magyar érdekek valódi képviseletét előirányzó, a közéleti elszámoltatást és a politika feletti oligarchiával történő szembefordulás, igazságos(abb) társadalmi rend, biztonság ígéretét adta Orbán Viktor beszédében.

2. Megkezdődtek a Nemzeti Konzultációk, elsőként Ózdon, a közbiztonságról: "A közbiztonság mindennek az eleje."
Ezen társadalmi problémákat érintő konzultációk témái a tovibbiakban gazdasági, szociális és pénzügyi hátterűek.

3. Jópár hónap, évszak telt el és a következőek mondhatóak el: VÉGRE ÚJRA HELYREÁLLT A KÖZBIZTONSÁG! MÁRA MÁR MEGSZŰNT AZ EMBEREKBEN AZ A FÉLELEM, AMELY LEGINKÁBB BIZONYOS KELET-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓKBAN VOLT JELLEMZŐ. MA MÁR AZ EMBEREK NYUGODTAN SÉTÁLHATNAK AZ UTCÁN, KÖZTERÜLETEN, NYUGODTAN ÜRESEN HAGYHATJÁK A LAKÁST, AKÁR TÖBB NAPRA IS (!!!), HA ELUTAZNÁNAK VALAHOVÁ, NEM KELL ATTÓL TARTANI, HOGY MEGTÁMADJÁK, KIRABOLJÁK, VAGY MÉG ROSSZABBAT TESZNEK VELÜK. MA MÁR SEM A GYARMEKEKNEK, SEM AZ IDŐSEKNEK NEM KELL ÁLLANDÓ FÉLELEMBEN LENNIÜK, TARTVA BIZONYOS GÁTLÁSTALAN, ERŐSZAKRA, BŰNCSELEKMÁNYRE, AGRESSZIÓRA HAJLAMOS ÖNSZERVEZŐDŐ, AFFÉLE "FASISZTOID" CSOPORTOKKAL VALÓ KÜLÖNFÉLE ATROCITÁSOKTÓL.

EZ VALÓBAN NAGYON FONTOS VOLT. EZ EGY NAGY VÁLTOZÁS. VALÓBAN EZ VOLT A LEGFONTOSABB. MA MÁR NEM JELLEMZŐ, VALÓBAN NEM JELLEMZŐ, HOGY IDŐS EMBEREKET MEGTÁMADNÁNAK, SÚLYOSAN (HA ÉPP NEM HALÁLOSAN) BÁNTALMAZNÁNAK, KIRABOLNÁNAK. A GYERMEKEKET, FIATALOKAT ÉRT KORTÁRSAGRESSZIÓ IS RADIKÁLISAN VISSZASZORULT, S TÖBBÉ ALIGHA TÖRTÉNHET MEG OLYAN HORROR, MINT AMI HORÁK NÓRÁVAL TÖRTÉNT, HOGY FIATAL LÁNYOKAT, VAGY NŐKET MEGTÁMADJANAK, ELRABOLJANAK, MEGERŐSZAKOLJANAK, ÉS/VAGY MEGÖLJENEK. MA MÁR AZ IS ELKÉPZELHETETLEN, HOGY SZÓRAKOZÓHELYEKEN VALAKIT MEGKÉSELJENEK, HISZEN A GYANÚS ELEMEKET KISZŰRI A BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT, DE MÉG MINDENEK ELŐTT A RENDŐRSÉG. MÉG A KORÁBBAN ROSSZ HÍRŰKÉNT ISMERT KÖRNYÉKEKEN SEM KELL ILYESMIRE SZÁMÍTANI, NEM HOGY NÍVÓS, BUDAPEST BELVÁROSI ELIT HELYEKEN, MINT PÉLDÁUL NYUGATI-TÉREN... MÁRA MÁR AZ ILYEN PLETYKÁK, SZÓBESZÉDEK, MINDÖSSZE "ALAPTALAN" MENDEMONDÁK.

4. DE NEM CSAK AZT KÖSZÖNHETJÜK A KORMÁNYNAK, HOGY MA MÁR NEM KELL FÉLNÜNK MAGYARORSZÁGON ÉS NEM KELL FÉLTENÜNK CSALÁDUNK MÁS TAGJAIT, BARÁTAINKAT, MÁS EMBERTÁRSAINKAT, AZ Ő FIZIKAI ÉS VAGYONI ÉPSÉGÜKET. SOKKAL IGAZSÁGOSABBÁ VÁLT A SZOCIÁLIS RENDSZER IS. MA MÁR NINCSEN RASSZISTA DISZKRIMINÁCIÓ, AMELY AZ ELŐZŐ MINŐSÍTHETETLEN MORALITÁSÚ KORMÁNYZÁST IRATLAN MÓDON, SUNYIBAN JELLEMEZTE. A RENDSZER NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET SZÁRMAZÁS ALAPJÁN ÉS MINDENKI, AKI RÁSZORUL, EGYENLŐ MÉRTÉKBEN ÉS RÁSZORULTSÁGÁHOZ MÉRTEN RÉSZESÜL A SZOCIÁLIS KOSÁRBÓL, HOGY ESÉLYE LEGYEN EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETKÖRÜLMÉNYEK ALAPJAIT BIZTOSÍTANI MAGÁNAK.

5. A KORMÁNY FELLÉPETT A SZERŐDÉSEIKET KÉNYÜK-KEDVÜK SZERINT MÓDOSÍTGATÓ BANKOKKAL SZEMBEN IS ÉS MINDENT MEGTESZ, HOGY MEGMENTSE A KILÁTÁSTALAN HELYZETBE KERÜLT -ALACSONY FIZETÉS, JÖVEDELEM, VAGY ÉPPEN MEGSZŰNT ÁLLÁS VÉGETT, LAKÁSRA HITEL FELVÉTELÉRE KÉNYSZERÜLT- CSALÁDOK EMBERTÖMEGÉT A HAJLÉKTALANNÁ VÁLÁSTÓL.

6. A KORMÁNY MINDEN TŐLE TELHETŐT MEGTESZ ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY ÚJ MUNKAHELYEK LÉTESÜLJENEK ÉS EZZEL VÉGRE MEGÁLLHASSON AZ ORSZÁG A LEJTŐN.

7. A KORMÁNY ÖSZTÖNZI A FIATALOK FELELŐSSÉGTELJES GYERMEKVÁLLALÁSÁT, AMELYEKHEZ AZ ÉLETFELTÉTELEK BIZTOSÍTÁSÁT IS IGYEKSZIK TÁMOGATNI, PÉLDÁUL LAKÁSÜGYILEG. A FIDESZ-KDNP ÁLTALÁBAN IS TÁMOGATJA A GYERMEKVÁLLALÁST, A LEGALÁBB 3 GYERMEKES MODELLT PEDIG JELENTŐS ADÓMEGVONÁSSAL IS SEGÍTI (IGAZ KÖZBEN NÖVELI A GYERMEK NÉLKÜLIEK ADÓJÁT - AMELY -ADOTT ESETBEN - AKÁDÁLYOZHATJA A CSALÁDALAPÍTÁST).

8. A KORMÁNY A MAGYAR ÉRDEKEKET KÉPVISELI A KÜLPOLITIKÁBAN IS, ÖSSZHANGBAN AZ ÖSSZ-EURÓPAI ÉS UNIÓS ÉRDEKEKKEL ÉS AZ UNIÓ ALAPELVEIVEL. FÉL ÉVES ELNÖKSÉGE ALATT EGYEBEK MELLETT AZ UNIÓ BŐVÍTÉSE ÉS AZ EURÓPAI EGYSÉGES CIGÁNYÜGY RENDEZÉSE FŐ CÉLKITŰZÉSEI. SZERBIA CSATLAKOZÁSI KÉRELMÉNEK FIGYELEMBE VÉTELEKOR, TANULVA AZ ERDÉLYI BŰNÖS MULASZTÁSBÓL -AMIKOR ROMÁNIA FELTÉTEL NÉLKÜLI CSATLAKOZÁT AZ AKKORI MAGYAR PARLAMENT TÁMOGATTA- IGYEKSZIK MAJD FELTÉTELEKET SZABNI, ÖSSZAHANGBAN AZ OTT ÉLŐ EZERÉVES TÖRTÉNELMI MAGYARSÁG NEMZETKÖZI JOGAIVAL.

9. ÓRIÁSI ÉS TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ VOLT A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁG AUTOMATIKUS MEGADÁSA MINDEN KÜLHONBAN ÉLŐ, MAGÁT MAGYARNAK VALLÓ ÉS SZÁRMAZÁSÁT DOKUMENTUMOKKAL ÉS ELÉGSÉGES NYELVTUDÁSSAL IS IGAZOLNI TUDÓ MAGYAR EMBER SZÁMÁRA - HASONLÓAN A ROMÁN, VAGY A SZLOVÁK PÉLDÁHOZ, AHOL (ÉS NAGYON SOK MÁS EURÓPAI ORSZÁGBAN - PL. UKRAJNA EGY KIVÉTEL) MÁR RÉG ÓTA LÉTEZIK A KETTŐS-ÁLLAMPOLGÁRSÁG INTÉZMÉNYE.

10. A KORMÁNY MEGADÓZTATTA A BANKOK MAGYARORSZÁGI, DOLLÁRBAN IS MILLIÁRDOKBAN MÉRHETŐ MŰKÖDÉSEN FELÜLI NYERESÉGÉT, PROFITJÁT S EZ A: 200 MILLIÁRD FORINTOS BANKADÓ. ÍGY A KÖZTEHERVISELÉS IGAZSÁGOSABBÁ VÁLT, A VÁLSÁGBAN NEM LEHETNEK KIVÁLTSÁGOSAK. A MULTINACIONÁLIS TŐKÉS TÁRSASÁGOK, CÉGEKKEL SZEMBEN SOKKAL INKÁBB A MUNKAHELYEK LEGNAGYOBB RÉSZÉT (BÁR KISEBB FIZETÉSEK MELLETT) SZOLGÁLTATÓ KIS-, ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATJA ADÓKEDVEZMÉNYEKKEL.

ÉS LEHETNE SOROLNI...A MÉDIATÖRVÉNY EZEKHEZ KÉPEST LUTRI. A FELHAJTÁS IS CSAK TESSÉK-LÁSSÉK. A CÉLJA IS IGAZSÁGOS: NE LEHESSEN TÖBBÉ MINDEN FÉLE HAZUGSÁGOT KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL TERJESZTENI A MÉDIUMOKBAN.

***

A fentiek természetesen egy idealizált képet festenek le. Azt, amelyet szeretnék hinni, amelyről szeretném, ha igaz lenne. Lehetséges, hogy itt-ott igaz, valós, lehetséges, hogy itt-ott egyelőre csupán vízió.

Az, hogy hány százalékban igaz, hány százalékban vízió, döntse el a tisztelt blogot olvasó! :)
süti beállítások módosítása