HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: Sorsunk-e a Fidesz?

2011.01.24. 20:38 asperjangyorgy

A Fidesz kormányzását véleményezném, magánemberként, röviden, mégpedig "rendhagyó módon" - nem pedig a szokásos negatív, kritikus hangvétellel, hanem "rendhagyó pozitív" értékeléssel

1. 2010 áprilisában példátlan támogatással és nagy mérvű lakossági egyetértéssel, Magyarországon kormányra került a Fidesz-KDNP. Afféle forradalmi változások előszele fújt, minden esetre merőben más szemléletű, a magyar érdekek valódi képviseletét előirányzó, a közéleti elszámoltatást és a politika feletti oligarchiával történő szembefordulás, igazságos(abb) társadalmi rend, biztonság ígéretét adta Orbán Viktor beszédében.

2. Megkezdődtek a Nemzeti Konzultációk, elsőként Ózdon, a közbiztonságról: "A közbiztonság mindennek az eleje."
Ezen társadalmi problémákat érintő konzultációk témái a tovibbiakban gazdasági, szociális és pénzügyi hátterűek.

3. Jópár hónap, évszak telt el és a következőek mondhatóak el: VÉGRE ÚJRA HELYREÁLLT A KÖZBIZTONSÁG! MÁRA MÁR MEGSZŰNT AZ EMBEREKBEN AZ A FÉLELEM, AMELY LEGINKÁBB BIZONYOS KELET-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓKBAN VOLT JELLEMZŐ. MA MÁR AZ EMBEREK NYUGODTAN SÉTÁLHATNAK AZ UTCÁN, KÖZTERÜLETEN, NYUGODTAN ÜRESEN HAGYHATJÁK A LAKÁST, AKÁR TÖBB NAPRA IS (!!!), HA ELUTAZNÁNAK VALAHOVÁ, NEM KELL ATTÓL TARTANI, HOGY MEGTÁMADJÁK, KIRABOLJÁK, VAGY MÉG ROSSZABBAT TESZNEK VELÜK. MA MÁR SEM A GYARMEKEKNEK, SEM AZ IDŐSEKNEK NEM KELL ÁLLANDÓ FÉLELEMBEN LENNIÜK, TARTVA BIZONYOS GÁTLÁSTALAN, ERŐSZAKRA, BŰNCSELEKMÁNYRE, AGRESSZIÓRA HAJLAMOS ÖNSZERVEZŐDŐ, AFFÉLE "FASISZTOID" CSOPORTOKKAL VALÓ KÜLÖNFÉLE ATROCITÁSOKTÓL.

EZ VALÓBAN NAGYON FONTOS VOLT. EZ EGY NAGY VÁLTOZÁS. VALÓBAN EZ VOLT A LEGFONTOSABB. MA MÁR NEM JELLEMZŐ, VALÓBAN NEM JELLEMZŐ, HOGY IDŐS EMBEREKET MEGTÁMADNÁNAK, SÚLYOSAN (HA ÉPP NEM HALÁLOSAN) BÁNTALMAZNÁNAK, KIRABOLNÁNAK. A GYERMEKEKET, FIATALOKAT ÉRT KORTÁRSAGRESSZIÓ IS RADIKÁLISAN VISSZASZORULT, S TÖBBÉ ALIGHA TÖRTÉNHET MEG OLYAN HORROR, MINT AMI HORÁK NÓRÁVAL TÖRTÉNT, HOGY FIATAL LÁNYOKAT, VAGY NŐKET MEGTÁMADJANAK, ELRABOLJANAK, MEGERŐSZAKOLJANAK, ÉS/VAGY MEGÖLJENEK. MA MÁR AZ IS ELKÉPZELHETETLEN, HOGY SZÓRAKOZÓHELYEKEN VALAKIT MEGKÉSELJENEK, HISZEN A GYANÚS ELEMEKET KISZŰRI A BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT, DE MÉG MINDENEK ELŐTT A RENDŐRSÉG. MÉG A KORÁBBAN ROSSZ HÍRŰKÉNT ISMERT KÖRNYÉKEKEN SEM KELL ILYESMIRE SZÁMÍTANI, NEM HOGY NÍVÓS, BUDAPEST BELVÁROSI ELIT HELYEKEN, MINT PÉLDÁUL NYUGATI-TÉREN... MÁRA MÁR AZ ILYEN PLETYKÁK, SZÓBESZÉDEK, MINDÖSSZE "ALAPTALAN" MENDEMONDÁK.

4. DE NEM CSAK AZT KÖSZÖNHETJÜK A KORMÁNYNAK, HOGY MA MÁR NEM KELL FÉLNÜNK MAGYARORSZÁGON ÉS NEM KELL FÉLTENÜNK CSALÁDUNK MÁS TAGJAIT, BARÁTAINKAT, MÁS EMBERTÁRSAINKAT, AZ Ő FIZIKAI ÉS VAGYONI ÉPSÉGÜKET. SOKKAL IGAZSÁGOSABBÁ VÁLT A SZOCIÁLIS RENDSZER IS. MA MÁR NINCSEN RASSZISTA DISZKRIMINÁCIÓ, AMELY AZ ELŐZŐ MINŐSÍTHETETLEN MORALITÁSÚ KORMÁNYZÁST IRATLAN MÓDON, SUNYIBAN JELLEMEZTE. A RENDSZER NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET SZÁRMAZÁS ALAPJÁN ÉS MINDENKI, AKI RÁSZORUL, EGYENLŐ MÉRTÉKBEN ÉS RÁSZORULTSÁGÁHOZ MÉRTEN RÉSZESÜL A SZOCIÁLIS KOSÁRBÓL, HOGY ESÉLYE LEGYEN EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETKÖRÜLMÉNYEK ALAPJAIT BIZTOSÍTANI MAGÁNAK.

5. A KORMÁNY FELLÉPETT A SZERŐDÉSEIKET KÉNYÜK-KEDVÜK SZERINT MÓDOSÍTGATÓ BANKOKKAL SZEMBEN IS ÉS MINDENT MEGTESZ, HOGY MEGMENTSE A KILÁTÁSTALAN HELYZETBE KERÜLT -ALACSONY FIZETÉS, JÖVEDELEM, VAGY ÉPPEN MEGSZŰNT ÁLLÁS VÉGETT, LAKÁSRA HITEL FELVÉTELÉRE KÉNYSZERÜLT-  CSALÁDOK EMBERTÖMEGÉT A HAJLÉKTALANNÁ VÁLÁSTÓL.

6. A KORMÁNY MINDEN TŐLE TELHETŐT MEGTESZ ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY ÚJ MUNKAHELYEK LÉTESÜLJENEK ÉS EZZEL VÉGRE MEGÁLLHASSON AZ ORSZÁG A LEJTŐN.

7. A KORMÁNY ÖSZTÖNZI A FIATALOK FELELŐSSÉGTELJES GYERMEKVÁLLALÁSÁT, AMELYEKHEZ AZ ÉLETFELTÉTELEK BIZTOSÍTÁSÁT IS IGYEKSZIK TÁMOGATNI, PÉLDÁUL LAKÁSÜGYILEG. A FIDESZ-KDNP ÁLTALÁBAN IS TÁMOGATJA A GYERMEKVÁLLALÁST, A LEGALÁBB 3 GYERMEKES MODELLT PEDIG JELENTŐS ADÓMEGVONÁSSAL IS SEGÍTI (IGAZ KÖZBEN NÖVELI A GYERMEK NÉLKÜLIEK ADÓJÁT - AMELY -ADOTT ESETBEN - AKÁDÁLYOZHATJA A CSALÁDALAPÍTÁST).

8. A KORMÁNY A MAGYAR ÉRDEKEKET KÉPVISELI A KÜLPOLITIKÁBAN IS, ÖSSZHANGBAN AZ ÖSSZ-EURÓPAI ÉS UNIÓS ÉRDEKEKKEL ÉS AZ UNIÓ ALAPELVEIVEL. FÉL ÉVES ELNÖKSÉGE ALATT EGYEBEK MELLETT AZ UNIÓ BŐVÍTÉSE ÉS AZ EURÓPAI EGYSÉGES CIGÁNYÜGY RENDEZÉSE FŐ CÉLKITŰZÉSEI. SZERBIA CSATLAKOZÁSI KÉRELMÉNEK FIGYELEMBE VÉTELEKOR, TANULVA AZ ERDÉLYI BŰNÖS MULASZTÁSBÓL -AMIKOR ROMÁNIA FELTÉTEL NÉLKÜLI CSATLAKOZÁT AZ AKKORI MAGYAR PARLAMENT TÁMOGATTA- IGYEKSZIK MAJD FELTÉTELEKET SZABNI, ÖSSZAHANGBAN AZ OTT ÉLŐ EZERÉVES TÖRTÉNELMI MAGYARSÁG NEMZETKÖZI JOGAIVAL.

9. ÓRIÁSI ÉS TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ VOLT A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁG AUTOMATIKUS MEGADÁSA MINDEN KÜLHONBAN ÉLŐ, MAGÁT MAGYARNAK VALLÓ ÉS SZÁRMAZÁSÁT DOKUMENTUMOKKAL ÉS ELÉGSÉGES NYELVTUDÁSSAL IS IGAZOLNI TUDÓ MAGYAR EMBER SZÁMÁRA - HASONLÓAN A ROMÁN, VAGY A SZLOVÁK PÉLDÁHOZ, AHOL (ÉS NAGYON SOK MÁS EURÓPAI ORSZÁGBAN - PL. UKRAJNA EGY KIVÉTEL) MÁR RÉG ÓTA LÉTEZIK A KETTŐS-ÁLLAMPOLGÁRSÁG INTÉZMÉNYE.

10. A KORMÁNY MEGADÓZTATTA A BANKOK MAGYARORSZÁGI, DOLLÁRBAN IS MILLIÁRDOKBAN MÉRHETŐ MŰKÖDÉSEN FELÜLI NYERESÉGÉT, PROFITJÁT S EZ A: 200 MILLIÁRD FORINTOS BANKADÓ. ÍGY A KÖZTEHERVISELÉS IGAZSÁGOSABBÁ VÁLT, A VÁLSÁGBAN NEM LEHETNEK KIVÁLTSÁGOSAK. A MULTINACIONÁLIS TŐKÉS TÁRSASÁGOK, CÉGEKKEL SZEMBEN SOKKAL INKÁBB A MUNKAHELYEK LEGNAGYOBB RÉSZÉT (BÁR KISEBB FIZETÉSEK MELLETT) SZOLGÁLTATÓ KIS-, ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATJA ADÓKEDVEZMÉNYEKKEL.

ÉS LEHETNE SOROLNI...A MÉDIATÖRVÉNY EZEKHEZ KÉPEST LUTRI. A FELHAJTÁS IS CSAK TESSÉK-LÁSSÉK. A CÉLJA IS IGAZSÁGOS: NE LEHESSEN TÖBBÉ MINDEN FÉLE HAZUGSÁGOT KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL TERJESZTENI A MÉDIUMOKBAN.

***

A fentiek természetesen egy idealizált képet festenek le. Azt, amelyet szeretnék hinni, amelyről szeretném, ha igaz lenne. Lehetséges, hogy itt-ott igaz, valós, lehetséges, hogy itt-ott egyelőre csupán vízió.

Az, hogy hány százalékban igaz, hány százalékban vízió, döntse el a tisztelt blogot olvasó! :)

Kedves FairyFeller, nem nehéz a döntés, elegendő, ha csak annak a fiatal lánynak az esetét említem, akit a két öcsödi rém kinzott, megerőszakolt, majd amikor az apjával bement a rendőrségre, nem hittek nekik, mert ugye az állampolgár eleve hazudik, és a két gonosztevőt a meghallgatása után szabadon engedték, mert az őrizetbe vételüknek nem volt meg a törvényes alapja - legalábbis a megyei rendőrségi szóvivő szerint. Hogy a lány testén ott voltak a sérülések, az nem számított. És ez csak egy példa. Egy példa a pozitív vízióból, amely csak vízió, a valóság viszont mind elkeserítőbb és mind durvább. Írtam már, ismét leírom: nem elég, ha több rendőr van. A rendőrnek sokkal nagyobb hatalmat kell adni, megfelelő ellenőrzés mellett. Sokkal jobb törvényekkel kell védeni, és ha hibázik, büntetni. Nem elegendők a rendőrök számának növelése, kellene megfelelően felkészült ügyészség, amelynek indítványait nem tudja sorra visszadobni kénye-kedve szerint a bíróság. Tehát kellene megfelelő bíróság. Olyan bíróság, amely azokat, akik lelopták egy társasházban a gázórát a csappal együtt, hogy néhány száz forintért eladhassák, szóval azokat nem afféle csínytevésért ítélnék el, hanem sok-sok emberi élet veszélyeztetése miatt, és nagyösszegű károkozásért. Hogy világos legyen: ilyesmit normális országban, az illető hovatartozása nélkül, vaskeményen bünteti az államhatalom. Mondom: VASKEMÉNYEN! Mert rend másként nem lesz. Ja, és mielőtt elfeledném: a törvényeknek mindenkire vonatkozniuk kellene. Hát csak ennyit tenneék hozzá, kedves FairyFeller az ironikus víziójához. A. Gy.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr232610900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.01.25. 15:13:50

Jász-Nagykun-Szolnok megyére azért még ráférne egy határozottabb közbiztonsági reform

Az alábbi eset 2x2 héttel a Fidesz kormányra kerülése után történt meg - de csak mostanában írtak róla

Üvegcsonkkal vagdosta a hajánál fogva rángatott pultoshölgy nyakát

...
"A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon hétfőn megkezdődött annak a tarnaörsi fiatalembernek a büntetőpere, aki még 2010. június 12-én többször megszúrta, megvagdosta az egyik jászadózsai presszó pultoshölgyének nyakát. G. József kora este érkezett meg a közeli községből kerékpárral a felső-jászsági szórakozóhelyre. Ahogy a vallomásában elhangzott, jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, ezért nem emlékszik vissza jól a történtekre. A vádirat azonban részletesen beszámolt arról, mennyire nem volt harmónikus hangulat aznap a presszóban. G. — egyelőre nem tisztázott okokból — több vendégbe is belekötött, közülük kettőt megvert, egy harmadiknak pedig egy törött üveggel megvágta a kezét. A pultos — miután erről tudomást szerzett — felszólította a vádlottat, hogy hagyja el a helyiséget. Mindez még nagyobb haragja gerjesztette G-t, aki időközben sört locsolt a padlóra, majd üvegeket tört. A pultos hívta a rendőröket, s a vádlott ezt látva a hajánál fogva hátrahúzta a nő fejét, s egy éles üvegcsonkkal vagdosta és szúrkálta a sértett nyakát. Az ámokfutás végén a pultost a kiérkező mentősök kórházba szállították, G-t pedig a rendőrök fogták el. Ellene most emberölés kísérlete a vád, a büntetőper folytatódik."
...

[ www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/uvegcsonkkal-vagdosta-a-hajanal-fogva-rangatott-no-nyakat-356127 ]

---

Felháborította a kisebbségi vezetőt a döbbenetes eset

...
"Életmentés közben sincsenek biztonságban a mentősök, a munka közben használt eszközeik. A minap egy GPS-t loptak el tőlük Szolnokon. Az eset a megyeszékhely cigány kisebbségi önkormányzatának elnökét is megdöbbentette és felháborította. Lapunkban is beszámoltunk arról a péntek esti esetről, amikor a szolnoki mentősöktől mentés közben lopták el a GPS-készüléket. A szakemberek rendőri kísérettel érkeztek a helyszínre, a szolnoki Törteli út egyik házához. A mentősöket kihívó szerint egy férfi öngyilkossággal fenyegetőzött, késsel a kezében. A mentőautó személyzetét a járőrök kísérték a házba és miközben ellátták a férfit, valaki elemelte a készüléket. Ám nem ez volt az egyetlen mentősök elleni eset." (...)

[ www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/felhaboritotta-a-kisebbsegi-vezetot-a-dobbenetes-eset-356223 ]

---

Pest-megyében viszont -anno- bravúrosabb volt a rendőrség - azonnal elfogták a brutális támadókat, akiket mára bíróság elé is állítottak

Nem támadtak a gárdisták, megunták a cigányok - 2008 decemberében éjszaka törtek rá, majd életveszélyesen megverték saját lakásán, családja szeme láttára a vecsési Jobbik elnökét, aki egyúttal a Magyar Gárda egyik alapítója is

A HírTV riportjai:

1. rész - www.youtube.com/watch?v=ZvjuLgVMG5s

2. rész - www.youtube.com/watch?v=UuCkVPvZQJ4

3. rész; bíróságon a vádlottak, akiket a helyszínen fogtak el - www.youtube.com/watch?v=oGizUp9b1MM

Dyen 2011.02.04. 12:28:02

"Felszámolhatnánk a romatelepeket egy uniós könnyítéssel

Az uniós pályázatok alapvetően nem támogatják az új lakások építését, a lakhatással kapcsolatos problémák megoldásához csak közvetett támogatást nyújtanak – például szociális városrehabilitáció céljára, felújításokhoz lehet őket igénybe venni. Legalábbis ez volt a helyzet addig, amíg meg nem született tavaly egy rendeletmódosítás, amelynek köszönhetően a periférián élők lakáshelyzetének megoldása akár a meglévő rossz minőségű lakásállomány cseréjével is lehetségessé válna.
...
... az Európai Regionális Fejlesztési Alap felhasználását szabályozó rendelet módosítása lehetővé tenné a halmozottan hátrányos helyzetű közösségek esetében, hogy az uniós források ne csak felújításra legyenek fordíthatók, de adott esetben a meglévő lakásállomány cseréjére is. Mivel a lakáskérdés a perifériára sodródott közösségek helyzetének javításában meghatározó tényező, a szabályozás is leszögezi, hogy indokolt lehet a támogatás lakhatással kapcsolatos beruházásokra fordítása, akár a régiek helyett épített új lakásokra építésére is. ..."

hg.hu/cikk/epiteszet/11433-felszamolhatnank-a-romatelepeket-egy-unios-konnyitessel

FairyFeller 2011.02.04. 14:27:58

@Dyen: "Pompás!"

Azonban véleményem szerint azt is mérlegelni kellene, hogy az ilyen intézkedéseknek milyen hatása volna az ingatlanárakra, főként olyanok esetén, akik megdolgoztak anyagi értékeikért.

Tehát ha mondjuk egy lakás megér 15-20 millió forintot, majd a közvetlen közelébe -adott esetben- egy olyan közösség kerül, amelyik felrúgja még az alapvető együttélési normákat is (kezdve a szomszédok nyugalomhoz való jogának semmibe vételével és a magántulajdon tiszteletének hiányával, stb.), akkor bizonyosan több szomszédnak ez vagyoni hátrányt is fog okozni. Ha emiatt nem tudja, vagy csak kevesebbért tudja -tegyük fel- eladni az ingatlanát, akkor ki fogja ezért kárpótolni?

Az EU egyenlő mércét fog alkalmazni? Az ilyen kérdéseket érdemes tisztázni, még mindenek előtt.

Én nem vagyok ellene a hátrányos helyzetűek segítésének, kinézettől, hovatartozástól függetlenül, de a mérleg mindkét oldalát azonos súlyozással, az emberek jogainak azonos tiszteletével kell megítélni. Csak azért írom ezt, mert eleddig -véleményem szerint- a kettős mérce jellemezte a szociálpolitikai (és bűnügyi) kérdéseket (is).

Dyen 2011.02.25. 16:25:40

"A főbűn az ország eladósítása volt

Az államadósság elmúlt nyolc év alatti felhalmozásának körülményeit vizsgáltatja ki a Fidesz egy hétfőn megalakuló parlamenti albizottsággal. Ezt Szijjártó Péter, az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke jelentette be. A testület meghallgatná Gyurcsány Ferencet, Veres Jánost és Draskovics Tibort is, és megvizsgálja a jogi felelősségre vonás kérdését.

„Nem túlzás, amikor azt mondjuk, hogy az államadósság az egyik legnagyobb ellensége ma Magyarországnak, - LEGALÁBB VAN MIRE HIVATKOZNIUK. LEHET, HOGY EZÉRT NEM AKARTAK 2006-BAN GYŐZNI? AKKOR MÉG NEM LEHETETT VOLNA AZ ELŐZŐ "CSAK" NÉGY ÉVRE FOGNI MINDENT - éppen ezért minden erőnket, minden energiánkat és kapacitásunkat mozgósítani kell annak érdekében, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, vagyis csökkentsük” – mondta Szijjártó Péter. Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint az nem megy, hogy míg az emberek és a kormány közös erőfeszítéssel azon vannak, hogy csökkenjen az államadósság, addig azok, akik okozták az ország eladósítását, élnek, mint Marci Hevesen. " - MONDJA EZT SZÍJJÁRTÓ A MAGA SZERÉNY KÉT MILLIÓJÁVAL :) REMÉLEM AZÉRT EBBŐL AZ ALBIZOTTSÁGOSDIBÓL IS CSURRAN MAJD EGY KEVÉS NEKI...

A legfrissebb információk szerint egyébként húszezermilliárd forint alá csökkent az államadósság..." MH

"Óriási offshore-vagyont vár vissza a kormány

Több milliárd eurós magyar vagyonokat várhat haza a kormány a kedvezményes adókulcs lehetőségével...

Aki hazahozza a pénzét, az adóenyhítést kaphat, de teljesítenie kell bizonyos feltételeket: a vagyont 2010 októberéig külföldön kellett tartania, másrészt akkor jogosult a kedvezményre, ha még idén hazahozza a külföldön tartott pénzét.

A PSZÁF szóvivője megerősítette, hogy garantálják az anonimitást. A bankszövetség novemberi becslése szerint több milliárd eurós magyar vagyonok lehetnek külföldön."

ingatlanmagazin.com

Az nem lehet, hogy esetleg van összefüggés? :

"akik okozták az ország eladósítását" és a "külföldön tartott magyar vagyonok"
süti beállítások módosítása