HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Ica nénit szabad megölni - büntetlenül

2011.01.29. 13:04 asperjangyorgy

 

FairyFeller:

Nem kerülnek börtönbe Ica néni gyilkosai

...
"Lak — Hiába gyilkosok, ám gyerekek, így sosem kerülnek börtönbe. Bár sokan kételkednek abban, hogy gyerekek képesek ilyen szörnyűségre, mégis egyre több körülmény utal arra, hogy L. Márió (12), L. Richárd (13), S. Tibor (13) és L. József kezéhez tapad Ica néni (†81) vére. Az idős asszonyt vérbe fagyva találták meg otthonában, ám a helyiek még inkább megrémültek, amikor a szálak a négy gyerek felé vezették a nyomozókat.
– Az elkövetők még nem töltötték be a 14. életévüket, így nem büntethetők, ezért a rendőrség a nyomozást megszünteti. Bár a gyerekeket kihallgatják, de tettükért maximum javító intézetbe kerülhetnek pár évre – magyarázta Kamarás Péter ügyvéd. Azokat a gyerekeket, akiknek a lelkét súlyos bűn nyomja, általában az aszódi intézetbe küldik, azonban az ott őrzött gyerek tolvajok és rablók között is „királynak" számítanak a gyilkosok. A laki általános iskola igazgatója szerint egyik gyerek sem követett el súlyos bűnt korábban, inkább kisebb csínyekkel tették emlékezetessé nevüket a helybélieknek.
– A legproblémásabb közülük Ricsi, de ilyen szörnyűségre akkor sem gondoltam, hogy képes lesz. A négy gyerek közül voltak rosszabbak, de biztos vagyok benne, hogy akadnak köztük olyanok is, akik egyszerűen belekeveredtek ebbe a tragikus esetbe – magyarázta Bukovánszky Béla igazgató. Aki szerint majd a jegyző hatásköre lesz, hogy megállapítsa, milyen sors vár a négy gyerekre Lakon, de valószínű a helyi iskolába már nem járhatnak többé. Megkerestük a megyei rendőrséget is, vajon tett-e a négy halált okozó testi sértéssel megvádolt gyerek közül vallomást valamelyik, ők azonban a nyomozás részleteit nem tették nyilvánossá. Mint megírtuk, hétfőn holtan találták otthonában K. Ilonát. Mint kiderült, négy gyerek napok óta szórakozott azzal, hogy beugráltak kertekbe, és az ott lévő ház villanyóráját levágták. Valószínű Ica néni orra alá is akartak borost törni, ám az idős asszony fülön csípte őket. Dulakodtak, majd összeverték Ica nénit. Az orvos szakértő szerint az asszony szegycsontja és bordái eltörtek, ám halálát valószínűleg koponyasérülés okozta.

Egyre több a fiatal bűnöző

A KSH legfrissebb jelentése szerint döbbenetes mértékben növekszik a fiatalkorú bűnelkövetők száma: 2010 első tizenegy hónapjában közel 10 ezer fiatal hágta át a törvényeket, ami 13 százalékos emelkedést jelent 2009-hez képest. A számok azt mutatják, hogy az erőszakosságra való hajlam egyre növekszik a fiatalok körében."
...

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/hiaba-gyilkosok-sosem-kerulnek-bortonbe-2042621/ ]

***

Egy kis idézet, majd pediglen egy szemléletes hivatkozás, ajánlatos megtekinteni: "A laki általános iskola igazgatója szerint egyik gyerek sem követett el súlyos bűnt korábban, inkább kisebb csínyekkel tették emlékezetessé nevüket a helybélieknek."

Hát kérem szépen, feltételezem, hogy ilyesféle, ezúttal felvételen is megörökített "csínytevéseket" kell elképzelnünk (a helyieknek pedig átélniük): www.youtube.com/watch?v=yYUScY49VfQ

Aztán menjünk sorba.

Iránban gyilkosságért halálbüntetés jár. A kor nem számít, de a fentihez hasonló "csínytevések" kezelésére is jól bevált receptjeik vannak...

(most jut eszembe, hogy régebben szerettem volna hivatkozni a következő videofelvételre, de akkor kifelejtettem a kommentemből - tolvaj helyszíni büntetése Iránban: videa.hu/videok/felnott/bunti-irani-modra-bizarr-extrem-NxDgTHznBd9vqDye )

Az USA-ban 2005 előtt még fiatalkorúak halálbüntetésére is volt törvényi lehetőség, azonban a gyilkosokat ma is FELNŐTTKÉNT KEZELIK, vagyis nem veszik figyelembe a korukat akkor, amikor például életfogytiglanra ítélik őket - ugyanis éppen mostanában tárgyalnak egy olyan 13 éves gyilkos-palánta ügyében, aki 11 éves korában megölte a mostohaanyját és valószínűsíthetően életfogytiglanra ítélik legsúlyosabb életellenes tettéért.
Svájcban büntethetőségi korhatárt 7 év. Ott is rendes törvényi keretei volnának az ilyen pokolfajzatoknak a normális társadalomból történő kivonásához.
Tudomásom szerint Angliában is eléggé rugalmas a szabályozás, gyilkosságokért még egy tízévest is simán lecsuknak.
Miért tehetik meg azt az amerikaiak, a svájciak vagy az angolok azt, amit mi nem? Miért kell foggal-körömmel ragaszkodni ehhez az idejétmúlt, a fiatalkorú deviánsok kezébe hatalmas aduászt helyező 14 éves korhatárhoz? Nem mi vagyunk a törvényekért, hanem azok vannak értünk, és ha valamilyen paragrafuson túlhalad az idő, akkor azt könyörtelenül a jelenkori állapotokhoz kell igazítani. Azt is meg kell említeni, hogy a múltkori, brahiból, gyermekek által elkövetett bizsulopás kapcsán milyen kemény volt Pintér, pedig az érintett lányok ha nem is gyerek-, de fiatalkorúak voltak. Ott miért volt kemény Pintér, és itt miért nem? Tán csak nem azért, mert azok a lányok fehérek voltak, míg emezek...érinthetetlenek?

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr252622861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2011.01.30. 22:50:22

"Meddig büntethetik a fiatalokat?

Túlzottan általánosnak tartja Szabó Máté a belügyminiszter válaszát a szabálysértési törvény módosításáról, az ombudsman ugyanis olyan változtatást javasolt, amely alapján minden 18 év alatti fiatal gyermeknek minősülne, így szabálysértés miatt sem őrizetbe venni, sem elzárni nem lehetne őket.
...
A biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermekvédelmi szempontból tizennyolc év alatt a fiatal - gyermek, és amennyiben bármilyen veszélyeztető körülmény, mint például a szabálysértés elkövetése merül fel, akkor a gyermekvédelmi rendszernek kell fellépnie. Szabó Máté rámutatott arra is, hogy már a néhány napos elzárás is káros lehet, pszichésen megterhelheti a fiatalt..."

nol.hu/belfold/meddig_buntethetik_a_fiatalokat_

"Borzasztó állapotok a tököli rabkórházban

Riasztó állapotokat tapasztalt az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a büntetés-végrehajtás tököli központi kórházában, ezért a belügyminisztert arra kérte, hogy tekintse soron kívüli, kiemelt feladatnak a kórház teljes felújításának, átalakításának 2002 óta húzódó ügyét.

Szabó Máté megállapította, hogy az épületet 50 éve nem újították fel, vagy fűtés van, vagy meleg víz, a még használható kórtermek pedig zsúfoltak. A fürdőhelyiségek sem alkalmasak emberi tartózkodásra, fertőtlenítésük sem biztonságos – áll az Országgyűlési Biztos Hivatala vasárnapi közleményében.

Akadálymentesített kórterem, megfelelő sétaudvar, sportolásra alkalmas terület sincs. "

index.hu/belfold/2011/01/30/borzaszto_allapotok_a_tokoli_rabkorhazban/

Dyen 2011.02.03. 12:52:06

"Megint hergelik Vonáék a romákat

Állítólag megfenyegették őket, ennek ellenére újra kijátssza a cigánykártyát a Jobbik: egy múlt előtti heti szerencsétlen haláleset ürügyén egy abaúji kisfaluban vonulnak fel csütörtökön fáklyákkal.

Lakossági fórum, fáklyás demonstráció - az egytémájú, stagnáló támogatottságú Jobbiknak falat kenyérként jött jól egy alig 600 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisfaluban, Lakon január 23-án történt haláleset.
...

A szélsőjobboldali párt rendezvényének fő szónoka a pártelnök Vona Gábor lesz. Ez jelzi, mennyire jelentős számukra az esemény, amit azonban nem egy előre kitervelt, haszonszerzési céllal elkövetett kegyetlen gyilkosság okán, hanem egy csínytevő gyerekek és a nyugalomra vágyó idős asszony közötti szóváltás utáni véletlen, szerencsétlen haláleset ürügyén tartanak.
..."
www.stop.hu/articles/article.php?id=817539

A rohadt ... Az ilyen szemét újságíró meg engem (minket) hergel fel. Vagy ez a cél?

A csökkent értelmi képességű újságírónak üzenném, hogy ez a gyilkosság még szörnyűbb és értelmetlenebb, mintha haszonszerzési célból követték volna el - akkor legalább mondhatnák, hogy megélhetési bűnözés.

FairyFeller 2011.02.04. 23:18:54

Ha igaz, elfogták a tiszavasvári brutális támadókat: 15 és 18 évesek

Az RTL-KLUB riportja: rtlklub.hu/video/117205

...
"Brutális rablótámadás Szabolcsban. Saját otthonában vertek meg és raboltak ki egy idős asszonyt Tiszavasváriban, aki életét annak köszönheti, hogy az utolsó pillanatban még riasztani tudta az unokáját. Amikor az unoka megérkezett, már eszméletlen volt. A mindössze 18 és 15 éves rablók őt is megsebesítették. A környéken azt mondják, rettegnek a hasonló támadásoktól." (...)

[ rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/354679 ]

---

A gettózenész, Dopemen nyilatkozik: egy sorozatgyilkos rablóbanda agressziójának következtében elvesztette nagyszüleit

VIDEO: www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/117191

és itt: rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/117229

...
"Ép ésszel felfoghatatlan, ami az ismert rapper nagyszüleivel történt. A Pityinger család összetört a brutális támadás óta. A nagypapa után a mama is meghalt a kórházban. A rendőrség nyomoz, Dopeman pedig sokunkkal együtt hiába keresi a választ a kérdésre, hogyan történhet ilyen, kik lehetnek képesek arra, hogy idős embereket megalázzanak, kiraboljanak. Dopeman nagyszüleit január elsején brutálisan megkínozták. A nagyapa után a mama is meghalt, a család szinte felőrlődött a szörnyű tragédiában. A két idős ember sérüléseit hiába kezelték kórházban, a lelki fájdalmat nem tudták elviselni." (...)

[ www.rtlklub.hu/musorok/fokusz/cikk/354575 ]

FairyFeller 2011.02.05. 17:52:34

"Csendes népirtás" Borsodban: az Index felvétele a laki fáklyás demonstrációról

"Borsodban lassan már többen halnak erőszakos halált hetente, mint a háború sújtotta Gázai-övezetben..."

...
"A Jobbik Lakon tartott felvonulást a brutálisan meggyilkolt laki és kovácsvágási asszonyok emlékére, akiket a gyanú szerint cigányok öltek meg. A helyi cigánysoron félelem uralkodik, a gyanúsítottak szülei szerint a gyerekek ijedtükben tettek beismerő vallomását."
...

index.hu/video/2011/02/04/lak/

---

Konfliktus a rendőrök és a gárdisták között: index.hu/video/2011/02/04/elalltak_a_gardistak_a_rendorauto_utjat/

...
"Kisebb csetepaté lett Vona Gábor előadásának előkészületeiből Lakon. A szimpatizánsok nem engedték elszállítani az oroszlános mellénye miatt rendőrautóba tett Kiss Róbertet, a betiltott Magyar Gárda lemondott főkapitányát."
...

---

Kapcsolódó cikk: index.hu/belfold/2011/02/04/gardamellenyben_mondja_pinter_szemebe/

...
"A Jobbik egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei zsákfaluban, Lakon tartott fáklyás felvonulást a brutálisan meggyilkolt laki és kovácsvágási asszonyok emlékére, akiket a gyanú szerint cigányok öltek meg. Felszólalt Vona Gábor, és Ica néni háza előtt beszédet mondott Molnár Oszkár is. A körülbelül 500 fős demonstráción nem volt nagyobb rendbontás, csak a Magyar Gárda volt főhadnagyát vitték be az őrsre oroszlános kabátja miatt. A helyi cigánysoron félelem uralkodik, és úgy vélik, folt esett az eddig jó hírű laki cigányok becsületén...A négy gyanúsított mind a laki cigánysorról való, és az utóbbi időben több olyan eset történt a környéken, amikor magányos, védtelen időseket támadtak meg. A Jobbik ezért a laki ügy után elérkezettnek látta az időt egy lakossági fórumra, amin felszólították Pintér Sándort: tegyen határozottabb lépéseket, hogy “az idős embereket ne gyilkolásszák halomra” hazánkban. A Jobbik közleménye szerint a kormány ígéretével ellentétben nem tesz semmit a közbiztonság javításáért, sőt, az általuk közölt statisztikák alapján 2010-ben 17 százalékkal nőtt a betöréses lopások száma, 382 százalékkal a vérfertőzéseké és 1412 százalékkal az uzsora-bűncselekményeké. Ezek - a párt álláspontja szerint - azok a bűncselekmények, amik a cigány etnikumhoz köthetőek. A Belügyminisztérium szerint azonban a Jobbik által említett statisztikák pont annak köszönhetőek, hogy a felsorolt bűncselekményekben a rendőrség ma már jóval hatékonyabban lép fel, ezért sokkal több esetben sikerül eljárást indítaniuk, vagy eseteket felderíteniük. A minisztérium közleménye szerint az, hogy Lakon a brutális gyilkosság elkövetőit ilyen rövid időn belül elfogták, szintén a rendőrségbe vetett bizalom erősödésének a jele. A Jobbik támadásaira reagálva megemlítették, hogy a három dobás törvénye és a szigorított szabálysértési törvény hatékony eszköz az elmúlt nyolc évben elszabadult bűnözési hullám visszaszorítására...A csütörtök esti lakossági fórum miatt érdekes helyzet alakult ki a körülbelül hatszáz fős faluban. A központtól viszonylag távol lévő cigánysoron a lakók félve várták az este hat órát, amikorra Vona Gábor beszédét ígérték. Négy körül még csak a színpadot szerelték a művház előtt, és a faluban szinte csak rendőröket lehetett látni. A fő utcán áthaladva a Dankó Pista utcába indultunk, a cigánysorra, ahol már újságírók és a TASZ munkatársai beszélgettek a helyiekkel...Az egyik gyerek édesanyja, Emese, egy nagyon rossz állapotú, kerítés nélküli házból lépett elő, a soron az utolsóból, hogy elmondja, a gyerekek ártatlanok. “Rosszak voltak, de azért embert nem öltek” - mondta hevesen. “El tudja képzelni, hogy négy kisgyerek megöl valakit?! Megmondom én magának, ezt nem négy gyerek tette, hanem két felnőtt” - beszélte el, és kifogásolta, hogy az interneten tényként jelent meg, hogy a négy gyerek követte el a tettet. Az ő fia a nyolc gyereke közül a harmadik legidősebb, 12 éves. A cigánysoron arról beszéltek, hogy 43-as lábnyomokat találtak a helyszínen, és jelenleg egy DNS-vizsgálat folyik, a család attól reméli, hogy bebizonyosodik, ki a gyilkos.
“Nagyon ártatlan az én gyerekem, tudom, mert vasárnap este itthon aludt” - mondta Emese, majd alul öltözött kislányát beküldte a házba. “Aki csinálta, azt begyújtom élve, lelocsolom a házát, azt' ott fog lobogni” - szólalt meg a háttérből a feldúlt apa." (...)

---

Előzetesbe kerültek a tiszavasvári mukik is

...
"Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a 15 és 18 éves fiatalembert, akik a hét közepén, a saját otthonában vertek meg és raboltak ki egy idős asszonyt Tiszavasváriban. A támadók az asszony segítségére siető unokáját is megverték.

Nyakó Zsuzsana, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a két támadót a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A döntést a bíróság azzal indokolta, hogy olyan súlyos bűncselekményt követtek el, hogy a magas büntetési tétel miatt feltehető, hogy megszöknek, vagy elrejtőznek. Az egyik támadó ráadásul - a 18 éves - büntetett előéletű, esetében attól is tartani lehet, hogy esetleg újabb bűncselekményt követ el. Tiszavasváriban az idős nőre a saját otthonában támadtak rá...Az idős asszonynak eltört a karja és az arccsontja is, még több műtét vár rá. Megsebesült a segítségére siető unoka is. A támadókat órákon belül elfogták a rendőrök." (...)

[ barikad.hu/el%C5%91zetesben_tiszavasv%C3%A1ri_brut%C3%A1lis_t%C3%A1mad%C3%B3k-20110205 ]
süti beállítások módosítása