HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Egyszer a tanárnak is lehetne igaza!

2011.01.31. 20:23 asperjangyorgy

FairyFeller:

Afféle hős lett az érinthetetlen diáknebulót megregulázó történelemtanárból - az örkényi iskolai konfliktus -nem meglepő- fejleményei

...
"ÖRKÉNY - Némi túlzással nemzeti hőssé vált az a történelemtanár, aki múlt héten – egy videofelvétel szerint – lefejelte egyik diákját az örkényi szakképző iskolában. A kisfilmen, amit egy másik diák vett fel telefonjával, az látszik, hogy a tanár veszekedett a gyerekkel, amiért az beszélgetett az órán. A tanár elkezdte rángatni, eltépte a pulóverét, a fiú ekkor azt mondta neki: „majd veszel nekem egy másikat."
A tanár ezen – legalábbis a felvételen ez látszik – feldühödött, majd szabályosan lefejeli a diákot, aki megtántorodik. A dabasi rendőrkapitányság súlyos testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, és arra is keresik a választ, hogy vajon először nyúlt-e az erőszak eszközéhez a pedagógus. Az ügyben vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa is. Aáry-Tamás Lajos az erről szóló hivatalos levelét már elküldte az örkényi iskolába. Az eset hatalmas indulatokat kavart. Ez kevésbé meglepő, mint az, hogy legtöbben a tanár pártját fogják annak ellenére, hogy ebben az esetben ő volt a verekedő [EZ EGÉSZ EGYSZERŰEN NEM IGAZ: A RENDBONTÓ EMELTE FEL ELŐSZÖR A KEZÉT A TANÁR ARCÁHOZ ]. Az interneten számtalan bejegyzésben állnak a tanár mellé a hozzászólók, köztük olyanok is, akik korábban maguk is Dömötör Attila diákjai voltak:
„Engem is tanított, és normális, jó tanár! Csak ugye nem ökörködni kéne az órákon, és pofátlannak lenni."
„Nem az erőszak a jó válasz a pedagógus részéről arra a nihilre, amivel nap nap után meg kell küzdenie, de milyen eszközei is vannak a fegyelem megtartására az italozó, drogozó, a »na, mit akar« stílusú, folyamatosan trágár módon beszélő, egymást bármikor leköpő, megütő kamaszokkal szemben?"
„A tanárral szemben ütésre emelni a kezet, meg beszólni neki, tegezni, azt lehet? Gyönyörű. Nekünk nem lett semmi bajunk a kiosztott pofonoktól, sőt."
„Az ilyen gyerekek szülei pontosan tudják, hogy viselkedik a gyerekük az iskolában. Ők megnevelik? Ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem. Ezek után szavuk sem lehet, ha a tanár veszi a kezébe a dolgokat."...Dömötör Attila az eset kirobbanása óta nem ment be az iskolába.
– Az igazgató vizsgálatot indított, addig pedig távoltartást adtak ki ellenem, vagyis nem kell bejárnom – mondja a történelemtanár. – A gyerek emelt kezet rám, védekeznem kellett. Képzeljék csak el: 190 centi vagyok, 100 kiló; ha velem szemben meg merte ezt engedni magának, akkor a kollégáimmal mit tehetnek?
Úgy tudjuk, elég sokat: az örkényi iskolában információink szerint rendszeresek a rendbontások. Volt olyan pedagógus, akit leköptek, van, akire szimplán csak rá sem bagóznak, amíg órát tart. Dömötör tanár úr óráján egyszer agyba-főbe verték a srácok egyik osztálytársukat.
– Mégis, ezekből az esetekből soha nem lett ügy – mesélte a tanár. – A napló tele van szaktanári figyelmeztetésekkel, csakhogy hiába jeleztem az igazgatónak a történteket, soha nem tett semmit. Noha a tanárok félnek attól, hogy igazán rápirítsanak a gyerekekre, Dömötör kollégát egyikük sem ítélte el azért, amit tett. Pedig azzal is tisztában vannak, hogy nem ez a helyes megoldás. Az örkényi szakképző iskola igazgatóját többszöri megkeresésünkre sem sikerült elérnünk." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/sztar-lett-a-diakvero-tanar-2042727 ]

***

"Botrányok sora után sem történt semmi az örkényi szakiskolában"

Jellemző. Mindent eltusolnának, felső, diktatórikus nyomásra.

Igen, tudni illik ott, ahol a normális többség kvázi örül annak, hogy lelepleződnek az ilyen aljasságok és mégis egy szűk, "érinthetetlen" liberális kisebbség érdekei érvényesülhetnek (a többséggel szemben), az nem más, mint a diktatúra alapesete.
Igen, liberális diktatúra tombol ma Magyarországon. Egy olyan elvtelen elvrendszer, a valódi értékeket aligha tisztelő értékrend ez, amely egyáltalán nem népszerű az ország lakosságának többségi köreiben. Az SZDSZ üres és alapok nélküli frázisait felülírta a JOBBIK és Mohácsi Viktória helyét -az EU választások előtt alig 3 héttel még Kiskunlacházán az erőszak ellen demonstráló- Szegedi Csanád vehette át az EU-parlamentben is, a választók demokratikus akaratából.
Mégis, csak látszat, hogy elsöpörte volna a népakarat. Épp olyan erősnek és a többségi akaratot felül bírálónak tűnnek, mint amikor kormánytényező voltak. Voltak...?
Nyilván nem a demokrácia szerint működik ez a "láthatatlan erő", ez a közügyeket szemlátomást mindenkor felülíró hatalom, hiszen általában nem a lakosság érdekeit és szándékát képviselik.
Egy a klasszikus politikai formában immár láthatatlan, száműzött, mégis nyilvánvalóan létező, pimaszul ragaszkodó, élősködő, szélsőségesen liberális politikai kisebbség törekvései írják felül a többségi érdeket.

Ez a liberális diktatúra ma Magyarországon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr322628843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása