HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Isten, milyen bíróság ez???

2011.02.01. 21:44 asperjangyorgy

Kedves FairyFeller, megvallom, az alábbi sorokat nagyon nehezen tudtam elolvasni, és a bennük foglaltak megaláztak, a földbe tiportak. Hol élünk? Hogy tehetünk ilyet? És hogyan ítélhet így, ilyen módon - az indoklást is beleszámítva - a magyar bíróság? Milyen srófra jár az agyuk? Hogyan engedhetik ezt meg a törvényi paragrafusok??? És arra sem a gyilkosok, sem a bíró nem gondolt (mint súlyosbító tényezőre), hogy a gyermeket akár több ezren is szívesen örökbe fogadták volna? Ha már annyira az útjukban volt, miért nem vitték oda valamelyik kórház bejáratához? Hiszen büntetlenül letehették volna az inkubátorba, életet és jövőt adva neki. a. gy. megjegyzése

FairyFeller:

Kozák Rajmund 2 - 2 év egy újszülött meggyilkolásáért?

...
"Kiengedték az előzetes letartóztatásból Ő. Brigittát, aki barátjával együtt kalapáccsal agyonverte újszülött kislányát...Budapest - Vecsés - Szadadlábon a babagyilkos! Emlékeznek még Ő. Brigittára (19), akit novemberben öt év, fiatalkorúak börtönére ítélt a bíróság, mert akkori barátjával, Sz. Gáborral (21) fojtogatták, majd kalapáccsal agyonverték újszülött kislányukat? Emlékeznek még arra, hogy az akkor szabadlábon védekező fiatal lány szabályosan hisztérikus rohamot kapott, amikor Miszori László bíró elrendelte az azonnali letartóztatásukat?
Megölöm magam – kiabálta, mielőtt a rendőrök rátették a bilincset. Nem telt bele sok idő, Brigitta megnyugodhatott, hiszen a Fővárosi Ítélőtábla nemrégiben kiengedte a rácsok mögül. De csak őt. Úgy tudjuk, a hét év fegyházra ítélt Sz. Attila a cellájában várja a jogerős döntést.
- Elfogadta az ítélőtábla a fellebbezésünket. Azzal érveltünk, hogy 2007-től 2009-ig a védencem már két évet előzetes letartóztatásban töltött. Mivel öt évet kapott, és ha leszámítjuk a jó magaviseletért járó kedvezményt, akkor körülbelül még egy évet kellene letöltenie – magyarázta Csics Péter, Ő. Brigitta ügyvédje, aki szerint kevesebb van hátra Brigittának, mint amennyit eddig előzetesben ült. Persze, ha marad az öt év, ugyanis az akkor három nap gondolkodási időt kérő ügyész később súlyosításért fellebbezett. Mint megírtuk, 2007 szeptemberében a kórház értesítette a rendőrséget, miután Brigittát súlyos állapotban műtötték meg a szülés után. A babát a nyomozók Vecsésen egy garázs ágyneműtartójában találták meg. A vád szerint a lány megszülte gyermekét, majd Sz. Attilával közösen fojtogatták a kicsit, végül Brigitta a fiú parancsára kalapáccsal ütötte a picit. A gyereknek gyakorlatilag egy ép porcikája sem maradt, szétrobbant a szíve, a mája, a fő verőere, és eltörtek a csontjai. Brigitta a Blikknek adott exkluzív interjújában elismerte, hogy részt vett kislánya meggyilkolásában.
– Rengeteget gondolok a kislányomra. A hamvait anyukámnál őrizzük. Nem lehetett elnevezni hivatalosan, de én Szabinának hívom. Tudom, senkit nem érdekel, hogy világéletemben egyedül voltam – mondta Brigitta, aki akkor azt állította, hogy újabb kapcsolatától ismét teherbe esett, azonban elvetélt. Úgy tudjuk, Brigitta jelenleg is új szerelmével él vidéken. A fiú folyamatosan elkísérte a tárgyalásokra, és ő is zokogott, amikor a lányt elvitték a rendőrök."

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/szadadlabon-a-babagyilkos-2042948 ]

---

A bíró hosszasan indokolta az ítéletét, kiemelte, hogy az addig sodródó lány – aki már 13 évesen elköltözött otthonról – rajongott Sz. Attiláért.

A lány titkolta, hogy terhes, mert a fiú megfenyegette, hogy otthagyja.

Az ítész bírálta a lány szüleit, hogy akkor sem vitték orvoshoz, amikor Brigittán már látszott, hogy nagy a hasa.

Ő. Brigitta két évet ült előzetes letartóztatásban, az ítéletig azonban szabadlábon védekezett. – Megölöm magam – kiabálta a lány, mielőtt a rendőrök rátették a bilincset, és elvitték a börtönbe, ahol a másodfokú ítéletig kell lennie.

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/12-evet-kaptak-a-babagyilkosok-2034234?nocache ]

***

A lány 16, a fiú 18 évesek voltak, szörnyű bűncselekményük idején. Bizonyosan kaotikus viszonyok között élték gyermekkorukat és ugyanazzal a felelőtlenséggel élték kamasz éveiket, amelyeket a családi háttér is reprezentálhatott számukra (vagy a lány számára).

Vajon kinek az ötlete volt a gyilkosság? Az Attila nevű fiatal szörnyeteg a leírtak és a fotók alapján egy agresszív, veszélyes létformának tűnik (hasonlóan a tavalyi pécsi -nem a Dunaújvárosi!- Alexandra gyilkossághoz, amelyet újabb Horák Nóraként láthatott -volna- az ország - ott ugyanis a Muki elragadta családjától a 16 éves lányt, majd amikor az szakítani akart vele, szétverte a fejét egy téglával...), gondolom a srác vette rá valahogy a lányt a gyilkosságra. Az is lehet, hogy ittas, vagy egyéb illuminált állapotban voltak. A 16 éves lány, az általánostól eltérően nem ragaszkodott anyaként a kislányhoz. Bizonyosan arra gondolt, nem tudja eltartani, otthon meg nem fogadják be...nem tudom.
Amit tettek, az elfogadhatatlan. Hiába nem a lány hajtotta végre a bestiális gyilkosságot, 2 év nem elég! Ez egyszerűen lehetetlenség!
Az ember a mérleg másik oldalát is nézi, a lányt is sajnálni tudja szociális körülményei, az anyagi körülmények és az őt körülvevő rossz társaság miatt (talán ha nem egy ilyen degenerált párja lett volna, akkor nem történik meg az egész...). De az ilyen gyilkosságot csakis egy földinél magasabb erő, csakis Isten képes megbocsájtani, ember nem...nem tudja elképzelni.

Nehéz ügyek ezek. Pellengére állítanám azokat a hasonlóan gyomorforgató és aljas eseteket is, amelyek BAZ-megyére jellemzőek leginkább, illetve egy ott egyre inkább felülreprezentált társadalmi réteg (vagy annak egy szelete) életvitelszerűen űz, nyereségvágyból szaporodik, és a dupla szociális juttatások érdekében szándékosan a magzat egészségét károsító szereket visz be a szervezetébe, és/vagy tompa tárggyal ütlegeli(k) a saját méhüket, magzatukat.
Ha a kettőt összehasonlítom, maximum annyi a különbség, hogy az ilyen embereknél (?) a mérlegnek egyszerűen nincs másik oldala: nincs mentség, vagy kifogás. A helyzet egyértelmű.
A mérleg egyértelmű képet mutat. Itt is és ott is.
Itt is azt mutatja: 2 év letöltendő börtönbüntetés nem elegendő büntetés egy ilyen kegyetlen gyilkosságban történő asszisztálásért. Még akkor sem, ha itt a mérlegnek van egy hihető, másik oldala is.
Kozák Rajmund, ugyanabban az időben (2008. január) társaival (akik soha nem lettek felelősségre vonva, hiszen megfenyegették a szemtanúkat - és ez ugyebár kifejezetten jellemző történet, lásd: tavaly az ercsi gyilkosság történetét, ahol egy 30 éves polgárőrt felismerhetetlenségig összevertek és végül egy 34 éves nagymamát ítélt el a bíróság ezért - megjegyzendő: az érintett famíliában -éppen- rajta kívül mindenki büntetett előéletű volt már akkor is - és csak hab a tortára, hogy a helyi illetékesek bizonygatták, miért nem ölhette meg egyedül a nő a polgárőrt, sőt az is lehet, hogy közvetlenül nem is volt köze az agresszióhoz...); tehát Kozák Rajmund társaival egy józsefvárosi iskola mellett szemtanúk szeme láttára agyonverte az osztálytársát, aki ugyan haza tudott még menni, ahonnan segítséget is hívott, de dolgozó édesanyja és a mentősök már csak az összevert holttestére találtak a lakásban
 .
És ezt a férget is csupán 2 év letöltendőre ítélte a bíróság, azt is másodfokon, véleményem szerin ebben nem kis szerepe volt a közvélemény nyomásának, a felháborodásának is.

Hogy mennyi volna a lánynak a megfelelő büntetés (a srácot szerintem életfogytiglanra kellene ítélni), azt nem tudom. De két év, szerintem kevés.

Önök szerint?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr112632077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása