HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

"Képmutató falfaszok gyülekezete"

2011.02.11. 18:05 asperjangyorgy

FairyFeller öszeállítása:

Érdekes és tanulságos vita: Dopeman, avagy Pityinger László kontra Lamos Péter - a zenész, a "liberális celeb" és egy "jobbikos vezető" véleményének ütköztetése az idősek és a nők elleni erőszakról

Sorrendben:

Lamos Péter, a debreceni Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnökének nyílt levéle Pityinger Lászlónak, azaz Dopemannek

...
"Kedves Pityinger László, Dopeman! Elnézést, hogy már a címzéskor leostobáztalak, de mivel te magad használod ezt a művésznevet angolul, talán nem veszed sértésnek, ha én magyar nyelven hívlak úgy. (A dope-nak angolul több jelentése van: drogot és ostoba, hülye embert is jelent - a szerk.)
Mindenekelőtt fogadd őszinte részvétem a nagyszüleidért, valamint reményem az elkövetők elfogásáért és példás megbüntetéséért.
Ám, mint kitalálhattad, pont ezzel kapcsolatban szeretnék írni neked. Eme sajnálatos eset után történt megnyilatkozásaid, kiadott műveid ugyanis arról tanúskodnak, hogy te semmit nem változtál az elmúlt egy hónapban. Nagyszüleid halála sem ébresztett rá arra, hogy az általad „gettóceleb”-nek nevezett életmód helytelen.
Azok az embernek nehezen nevezhető lények, akik halálra kínozták és kirabolták nagyszüleidet, cigányok voltak. Hogy honnan lehet tudni? Egyrészt mindenki tudja, hogy az egykoron szebb napokat látott Pesterzsébeten az utóbbi időben megnőtt az etnikum részaránya, másrészt azt is tudja mindenki, hogy az ilyen eseteket, ahol szükségtelen, fölösleges erőszakot alkalmaztak, ráadásul idős, védekezésre képtelen személyek ellen, szinte kizárólag ők követik el. Íme egy múlt heti hír.
Rájuk sajnos mindig is jellemző volt az agresszió és a brutalitás, és a nagyszüleid megtámadása is valószínűleg megtörtént volna, ha van Dopeman, ha nincs. De könnyen lehet, hogy pont a médiában látott-hallott dolgok miatt gondolhatták, hogy bűnözni nem is baj, hanem menő, de legalábbis elfogadható. A gyerekekben alapjáraton benne van a hajlam az erőszakra. Egészséges, konzervatív társadalomban erről megpróbálják lenevelni őket, megmutatni nekik, hogy az nem járható út, hogy megverjük, aki nekünk nem tetszik, és elvesszük, ami nekünk kell. Ám manapság, a liberális jogvédők áldásos tevékenysége miatt már ilyesmit nem lehet.
Egyre nő az erőszak és az erkölcstelenség, főleg a fiatalok körében. Egész nap csak ez csorog a médiából. Sorozatok, filmek, reklámok, zenék, mind-mind, ha nem is nyíltan, de burkoltan, tudat alatt ezt sulykolják az emberekbe, így az ifjúságba is. Mi csapódhat le bennük, ha azt látják, kábítószeresek, bűnözők, nincsenek megvetve és letiltva a médiából, hanem folytatódhat karrierük? Hogy Stohl András műsort vezethet az ország egyik (sajnos) legnézettebb csatornáján? Hogy a börtönviselt Ogli G klipjeiben körbe van véve luxusautókkal és csinos, alulöltözött nőkkel? Vagy, hogy amerikai példákat hozzak: Charlie Sheen, Snoop Dogg vagy 50 Cent ünnepelt sztárok a tévében, nem pedig elítéltek egy börtönben? Az ilyen jelenség éppen azért súlyos, mert bár nem mondja ki nyíltan, mit szeretne elérni, a tudatalatti üzenet, valamint a társadalmi ingerküszöb kitolása hatalmas károkat okoz. Hogy megszokottá válik, hogy nincs következmény.
Azt írtad az egyik blogbejegyzésedben, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rászállt a Tilos Rádióra Ice-T egyik dala miatt:

    „Dalaikban a bandatagok szemszögéből mutatták be az utcák világát, írtak a rendőri brutalitásról és korrupcióról, a bűnözésről, drogkereskedelemről, a prostitúcióról, a hipokrita politikusokról és mindazon dolgokról, amik a szemünk előtt zajlanak, csak nem szeretünk róluk tudomást venni. Manapság, hogy a híreket újra cenzúrázni akarják és a hatalom központosítása folyik a rap zene ismét fontos szerephez juthat, mint első számú hírforrás."

Csakhogy te nem beszéltél ezekről, hanem reklámoztad ezeket. Te és a többi gangsta rapper, ahelyett hogy lebeszéltétek volna az ifjúságot erről, és életcélt, példát mutattatok volna nekik, csak propagáltátok az erőszakot, és legitimáltátok ezt a fajta életstílust. Ezek, akik ezt tették nagyszüleiddel, – hogy a Lopni című művedből idézzek – lopni mentek,... és senki nem szólt rájuk. Ők kiszívták a nagyszüleid vérét, és bár odaadták a kevés pénzüket, mégis jaj volt nekik. Lehet, hogy pont ezt hallgatták, mielőtt betörtek nagyszüleidhez?
Ez csak egy a szerzeményeid közül, de alig van olyan közülük, amelyik ne a prostitúcióról, kábítószer-fogyasztásról/terjesztésről, erőszakról, szerencsejátékról, vagy bűnözői életmódról szólna. Ki tudja, melyik hathatott rájuk inspirálóan? Vagy ha nem rájuk, valamelyik másik fiatalra.
Hogy milyen lenne a rap, ha valóban csak beszélne a bűnözésről, de nem propagálná? Ilyen!
Fanka ugyanis elmondja, hogy ez az út nem vezet jóra, és ő a többi dalával, no meg életével mutat alternatívákat a reményvesztett fiataloknak: hit, család, hazaszeretet, becsület. (Ajánlom figyelmedbe a videoklipet is, nemcsak a dalt.) Részlet a Strici visszatér c. dalodból:

    „Nem vagyok a családos apáknak az álma,
    Ha megvolt a lánya, utána jöhet az anyja,
    Szerinted gusztustalan, ha megb...unk egy kiskorút?
    De ha vérzik a ribanc, akkor b...ni is tud!
    És nekik ez nem is nagyon erőszak,
    Nem mondhatom, a lányaitok szívesen lesz..pna
    Engem és a csapatomat, a sok maffiózót”
    Ez pedig a Bűnöző c. számból:
    „Bűnöző voltam
    Bűnöző vagyok
    Bűnöző leszek
    Bűnöző maradok
    Mit szólnak hozzád a feministák?
    Ha nem tetszik valami, mehet az egyenjogúság
    Kegyetlen módon pofán b...om őket
    Mint szódás a lovát, úgy verem a nőket.”

Ez, kérlek szépen, kemény propagálása az öncélú szexualitásnak, a nők elleni erőszaknak, a szélsőséges, tapló, hímsoviniszta viselkedésnek. Nem hozok példákat a többi dalodból, van, amelyikben arról beszélsz, hogy kokainozol, egy másikban meg arról, hogy pár haveroddal vérbosszút hajtotok végre.
Te és Ganxsta Zoli már szülők vagytok, lányaitok vannak. De vajon hogyan lesznek nevelve? Így akarjátok majd felkészíteni őket az életre? Ilyen dalokkal? Hogy ezt látják, hogy az apjuk a gengszterséget dicsőíti, a nők gyakorlatilag meg csak szexuális segédeszközök számára? Mi lesz, ha később, már nagylányként, gangsta rappen nevelkedett suhancok fogják azt csinálni velük, amikről ti beszéltek, hogy csináltok a nőkkel?
Írod, hogy a ti korotokban a csibészeknek volt egyfajta becsülete, meg tartása, a maiak meg már semmilyenek, nem szent számukra semmi sem. De mitől legyen becsületük és tartásuk? Talán a te dalaidtól? Ugyan miféle becsülete lehet egy drogdílernek vagy egy stricinek? Amikor te voltál fiatal, azért volt meg nálatok a betyárbecsület, mert bár ti hajlottatok a rosszra, a környezet, a közerkölcs, a gondolkodás, no meg a korabeli filmek, műsorok megmutatták, hogy ez rossz, és elítélendő, mint ahogy azt is, hogy becsületesen kell élni. Ezzel szemben ma mi van? A politikusok lopnak, a médiából csak a moslék árad, valóságshow-k teszik elfogadható pénzszerzési eszközzé, no meg életcéllá a celebséget. Szóval mindenütt csak az jön le, hogy hajtsd a pénzt, akár erkölcstelen és/vagy törvénytelen módon is. És te nem azt mondtad, hogy ez rossz, térjetek vissza a becsület és tisztesség útjára, hanem hogy legyetek ti is ilyenek, mert más is ezt csinálja. Ha már megemlítettem a valóságshow-kat, meg kell jegyezzem, roppant hiteltelen volt a legutóbbi, médiatörvény elleni tüntetésen tett nyilatkozatod, amelyben elítélted a Való Világot, hiszen az első részében még te magad is szerepeltél, dalt is írtál hozzá.
Szidhatod az elitet és a rendszert, de TE MAGAD is része vagy! Te is arra buzdítod a fiatalokat, hogy olyanok legyenek, amilyenné az ’elit’, ez a liberális-globalista világhatalom szeretné tenni őket. Céltalanul tengessék az életüket, felejtsék el az erkölcsöket, válasszák a drog, a bűn, a züllés útját, a fiatalok lopjanak, a lányok legyenek ribancok. Te is felelős vagy azért, hogy a mai utcai bandák tagjai (ismételten a te szavaiddal élve) „nem oroszlánok, hanem dögevők”.Tudatosan vagy tudatlanul, de azokat szolgálod, akiket a nyilatkozataidban elítélsz. És ez nemcsak terád, minden más gangsta hip-hop előadóművészre vonatkozik. A Kartelre, Tysonra, Ogli G-re, Siska Finuccsira, mindenkire.
Most jönne az, hogy „Azt ne mondjuk, hogy a gangsta rap miatt van bűnözés” – hidd el, ha nem is kiváltó ok, de mindenképp egyfajta katalizátor az események láncolatában. Mert választható alternatívaként mutatja be ezt az életmódot. Aki csak gondolkodott azon, hogy erre az útra lép, azt lehet, hogy ezek a dalok erősítik meg. Sok embert ismerek, aki ilyen zenét hallgat, mégsem bűnöző. De jellemzően azért, mert rendezett családi hátterük van, ahonnan kapnak értékeket és követhető példát. De akiknél ez nincs meg, azok könnyebben válhatnak eme káros szubkultúra tagjaivá. Eléjük nem kellene a rossz példát állítani.
Szerinted mit érez Jézus, amikor lenéz a Földre, és azt látja, hogy te, az egyik szeretett gyermeke a Sátán útját hirdeti? Bűnözés, önzés, kábítószer, erőszak, öncélú szexualitás, hazugság – ez a Sátán útja, jelenleg te ezen jársz. Mi van ezzel szemben? Becsület, munka, erkölcs, hit, család, szeretet – ezek Isten útjának építőkövei. Miért nem lehet azt hirdetni az ifjúság felé, hogy szeressék a hazájukat, a családjukat, tiszteljék múltjukat, a kötelességeiket tegyék meg, védjék a környezetet, segítsenek másokon? Hogy az egész napos facebookozás helyett sportoljanak? Hogy a lerészegedős-drogozós West-Balkán féle bulik helyett, magukat jól érezve szórakozzanak? Hogy a plázában lődörgés helyett a felélesztett cserkészmozgalom foglalkozásaira járjanak? Hogy ne bújjanak ágyba hetente mással, hanem egészséges, tartós, monogám kapcsolatot alakítsanak ki ellenkező nemű partnerrel, amely a szerelemre épül? Hogy az ego és a pénz dicsőítése helyett keressék Isten országát és igazságát?
Reméljük, hamarosan eljön egy szebb jövő, ahol a médiából ki lesz söpörve az a liberális salak, amelyik jelenleg gőzerővel mérgezi a teljes lakosság, de főleg az ifjúság lelkét. Ahol nem lesz Való Világ, sem gangsta rap, sem sátánista rock, sem bulvárceleb magazinok, sem kibeszélőshow-k, sem semmilyen más kultúrmocsok, csak színvonalas, tartalmas, szórakoztató, illetve ismeretterjesztő filmek, műsorok és zenék.
Kérlek, ezt a levelet ne a személyed elleni támadásként fogd fel. Krisztus azt mondja: szeressétek a bűnöst, de gyűlöljétek a bűnt! Imádkozom azért, hogy Dopeman befejezze pályafutását, és Pityinger László új emberként, ráébredvén eddigi helytelen életmódjára, példás családi élete, és valódi értékeket közvetítő rapszámai révén váljék a társadalom és a magyar nemzet hasznos tagjává. Mert befizethet az ember akármennyi adót – ha a bevételét népbutításból, lélekmérgezésből szerezte, a nemzet asztaláról sokkal többet vesz le, mint amennyit az állam asztalára letesz.

Adjon az Isten szebb jövőt!"
...

A nagyszüleit brutális rablótámadás során elvesztő liberális művész válasza: "Képmutató balfaszok gyülekezete"

...
"Kedves Péter!
Először tisztázzunk egy félreértést. Nem az ostoba embernek írtál levelet, hanem a kábítószerárusnak. Az ostoba ember angolul dumb man. Valószínűleg ezt keverted össze a DopeMan kifejezéssel, ami az Egyesült Államok nagyvárosainak fekete negyedeiben használt szleng a drogkereskedőre. Gondolom ez sem dob a megítélésemen, de ha már írsz valakinek, akkor tudd, hogy kinek vagy egyszerűen szólíts Pityinger Lacinak.
Nem vagyok dealer. A művésznevem eredetét és a hozzá kreált ideológiát kismilliószor elmeséltem, a kedvedért azonban újra megteszem. Volt egyszer egy N.W.A névre keresztelt zenekar, amely nézetektől függetlenül a modern kori zenetörténelem egyik legfontosabb csapata (Róluk részletesebben itt: dopeman.tv/blog/gengszter_rap). A Józsefvárosban felnővén, az üzenetük abszolút lefordítható volt az én élethelyzetemre (természetesen a nyilvánvaló különbségek szem előtt tartásával). Hozzáállásukban és zeneileg pedig olyan forradalmat hajtottak végre, ami mind a mai napig érezteti hatását nem csak a hip hop műfajban, hanem az egész szórakoztatóiparban.
Az irántuk való tiszteletből vettem föl a DopeMan nevet, ami az egyik daluk címe. Később, az első lemezem sikerét látva gyártottam hozzá ideológiát is: a zeném a kábítószer, aki megveszi rászokik és jön az újabb adagért...
Nos, ami a nagyszüleim halálát illeti. Számtalan, a tiedhez hasonló és még annál durvább reakcióról tudok. Úgy érzem ez nem engem jellemez. Talán a viszonylag egyszerűbb "visszanyalt a fagyi" és "megérdemli ez a tahó" típusú üzeneteket kezelem jobban, mert oda tudom be őket, ahova valók. A gyökerek közé. Ezeknél csak az olyan üzenetek rosszabbak, mint a tiéd. Általában azzal kezdik, hogy mennyire sajnálják a nagyszülőket, majd átcsapnak tamáskodásba, kioktatásba és kárörvendésbe. Szegények meghaltak, most aztán itt az ideje elgondolkodnom azon, hogy valójában én öltem meg őket a mocskos szövegeimmel. Na, ettől tényleg elfog a hányinger. Képmutató balfaszok gyülekezete.
Nem kérek visszamenőleg bocsánatot a szövegeimért, és vállalom magamra a 21. századi Magyarország minden bajáért felelőse szerepét. Összekeversz egyes urakkal, akik egy szép Duna parti épületben ülnek, és évek óta halmoznak hibát hibára valamint cselt a cselre. Egymással karöltve. Én hírmondó vagyok, nem a katalizátor...
Igazad van. Sokszor a "rossz fiúk" szemszögéből fogalmazok. Mondjuk számomra a világ nem annyira a jó és a rossz párharca, mint inkább a kettő szövevényes elegye. Csak a szemüveg kérdése, hogy minek látjuk az adott történést. Például számomra Péter nagypapa és Lili nagymama elvesztése szörnyű tragédia, neked pedig jó alkalom arra, hogy kifejthesd a rólam alkotott véleményedet.
Ha nem rapper, akkor valószínűleg tényleg bandita volnék, csakhogy nem vagyok az. Zenész lettem, akinek van mondanivalója. A dalaim dokumentálják egy még föl sem épült, de máris hanyatlásnak indult demokrácia vad keletjének történéseit, karaktereit, hangulatát és deviánsságát.
Ha ki akarnád törölni a művészettörténetből az ilyen jellegű alkotásokat, körülbelül a felét kidobhatnád az ablakon. Hangsúlyozom, majd az idő eldönti vajon a szerzeményeim ezek közé tartoznak-é. Én erről tudok hitelesen írni, mert ezt ismerem. Szabadkoznom nincs miért. A DopeMan számokban ott van a jó (dopeman.tv/video/dopeman_km_fabian_juli_szeretlek_kislanyom,
dopeman.tv/video/dopeman_km_emilio_nincsen_arra_szo), a rossz (dopeman.tv/video/dopeman_az_eredeti_genszter,
dopeman.tv/video/dopeman_km_kicsi_tyson_nincsen_koztunk_csicska), a vívódás (dopeman.tv/video/dopeman_fabian_juli_szines_kep,
dopeman.tv/video/dopeman_km_barath_gyula_nagy_utazas) és az üzenet (www.youtube.com/watch?v=cBVVmNJqK04,
dopeman.tv/video/dopeman_dorina_km_tirpa_mi_van_veled_teso). Mifelénk nincsenek laboratóriumi körülmények meg vegytiszta helyzetek. Az élet bizony ilyen kusza és igazságtalanul igazságos. Rájössz majd idővel, ha magadra szedsz némi bölcsességet...
Utánad néztem az általad mélységesen megvetett Facebookon, ahol annyi egyéb információ mellett büszkén reklámozod az egyébként helyes barátnődet, akihez ezúton gratulálok. 1986-os vagy, így fiatalságod okán nem lehetsz tisztában azzal, hogy mit beszélsz, mikor cenzúráért áhítozol.
Én 1974.03.20-án születtem, és tizenhat éven át éltem olyan rendszerben, ahol az embereknek megmondták, hogy mi az, ami építő és mi az, ami nem. Megszabták mit szabad gondolni, és mit nem. Mit lehet cselekedni. Ne kívánd ezt vissza. Nem volt élvezetes időszak.
Ezt olyan komolyan veszem, hogy számomra tiltott jelképek és ideológiák sincsenek. A világomban mindennek van hely. Majd a társadalom immunrendszere kiveti a kártékony elemeket. Akkor, ha egészséges. Mikor lesz az? Ha az alkotói jól érzik magukat. Halmozhatsz tiltást tiltásra, ha az emberek szarul érzik magukat.
Bármennyire is ócska műsor, én nem akarok olyan államban élni, ahol nem lehet Való Világ. Ahol nincs gengszter rap. Elég a parancsuralomból. Mindegy, hogy mi a diktátor neve. Ne kelljen szolgálni politikust, eszmét vagy pénzt. Egyik sem jobb a másiknál, ha szolgává tesz...
Én szolgálom a rendszert? Mondod te. Egy olyan párt tagja, ami úgy került a parlamentbe, hogy kihasználta a politikai piacon létező szinte egyetlen lyukat (ehhez gratulálok, mert óriási pr munka volt)? Mióta pedig a képviselőik ott ülnek a Tisztelt Házban, masszívan tesznek semmit a párttámogatásért cserében?
Új Istent talált az ember, a Pénzt, a szabadság pedig csak illúzió...
Állok a Kossuth téren és akkor is kimondom az igazam, ha még a tüntetők közül sem tetszik mindenkinek! Én lennék a szolga?!
Van egy kérdésem. Mi van ha kiderül, hogy a nagyszüleim gyilkosai magyarok vagy székelyek? Ha soha nem hallottak DopeMan lemezt, hanem mondjuk a Kárpátia vagy a Dire Straits a kedvencük?
Ajánlok neked egy filmet. A csíkos pizsamás kisfiú. Attól tényleg olyan jó kereszténnyé válhatnál, mint amilyennek hiszed magad...
Nem vagy az. Inkább dölyfös és egydimenziós. Ítélkezel és megfeledkezel arról, hogy ítéltetsz is. Lehet, hogy további tragédiák sora vár rám, amiknek mind én vagyok az oka. Ha rajtam múlik nem fognak bekövetkezni, te pedig légy olyan jó fiú, hogy mondasz egy imát a lányomért. Ne bűnhődjön a szemét, gengszter rapper apja miatt...
Tudom, hogy fáj az, amit az általam tartott tükörben látsz. Gonosz hely a világ, és így vagy úgy az emberek próbálják túlélni. Nem lesz ez mindig, de addig rengetegen szenvednek és halnak majd meg. Aztán egyszer csak a rendszer igazságot tesz. Nem a Jobbik, nem Tomcat, mégcsak nem is te...
A megoldásnak tudod a nevét, de még így is több van belőle bennem, mint a te fajtádban. Pedig Isten lássa a lelkem, nagyon távol állok a tökéletességtől...
Barátom! Te Jézust mondasz, és Barabást kiáltasz. Nőlj föl, és utána adj, ha kérnek tanácsokat. Van egy olyan érzésem, rád még komoly meglepetések várnak a halandók között...
Üdv,
DopeMan a Gettó Celeb"
...

forrás: Kuruc Info

***

A tisztelt blogot látogatók önnön megítélésére van bízva a fentiekből levonható konzekvencia megállapítása.

Véleményem szerint mindkét levélben található igazság és sok rész-igazság. Alapvetően azonban mérlegelés kérdése, hogy melyik álláspont a helyesebb, a "jobb" és mennyivel helyesebb, mennyivel jobb, mekkora a különbség. Nyilván egyik sem tökéletes, de a különbség nagy. Az egyik szélsőbal, a másik szélsőjobb.

Véleményem szerint azonban a kettő közül csupán az egyik szélsőséges. Hogy az elvtelen szabadelvűség, vagy a radikális erkölcsi megújulás igényére vonatkozik e ez a kritika (vagy egyáltalán bármi másra a téma kontextusában), azt döntse el a kedves Olvasó!

A.Gy. megjegyzése: Mindkét levélben hemzsegnek az ostobaságok. Kár volna velük külön-külön foglalkozni, de jó, hogy FairyFeller elküldte, így legalább láthatjuk, hogyan állítanak ki ezk  az emberek önmagukról végbizonyítványt.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr462654449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2011.02.17. 13:26:11

"Szijjártónak nem tűnt fel, hogy kétmillió felett keres

A miniszterelnöki szóvivő csak vagyonnyilatkozata leadásakor „észlelte”, hogy hónapok óta 2,2 milliós fizetése van. Ugyanakkor megítélése szerint az ő bére - ellentétben bizonyos végkielégítésekkel - nem nevezhető pofátlannak.

...

„Tényleg nem vette észre, hogy fél éven keresztül dupla annyi fizetést vesz fel, mint amennyit lehetne”?, kérdezte Kálmán Olga Szijjártót, aki először értetlenül állt a kérdés előtt, majd azt mondta, nem egészen helytálló a műsorvezető megfogalmazása, az ugyanis szerinte úgy szólt: „dupla annyit kerestem, mint amennyi járt volna”.
Arra az ismételt kérdésre, valóban nem tűnt fel neki, hogy havi kétmillió forint feletti fizetése van, az érintett az felelte, mindenkinek meg volt határozva a jövedelme. Az övé pedig azért volt magasabb, mert a miniszterelnöki biztosi munka mellett a parlamentben is dolgozik mint képviselő, mint bizottsági tag és mint frakcióvezető-helyettes. „A vagyonnyilatkozat leadása után észleltem a problémát és azonnal léptem”, fogalmazott a két munkahelyről is fizetést kapó Szijjártó. Kálmán Olga kíváncsi volt rá, hogyan lehetséges, hogy csupán a nyilatkozat leadása nyitotta fel a képviselő szemét a havi fizetésével kapcsolatban: „Hónapról-hónapra nem vette észre, hogy az Önök által pofátlannak nevezett, kétmillió forintos összeghatár felett keres?” Szijjártó a nyári jogszabály módosításokkal érvelt, azokból ugyanis kimaradt a kormánybiztosok és a miniszteri biztosok besorolása.

Arra a kérdésre, hogy miért „pofátlan” a kétmillió forintot meghaladó végkielégítés, az ugyanekkora jövedelem pedig miért nem, a politikus azt mondta, nem érdemes összehasonlítani az almát a körtével. „Két munkahelyem van, érzékeltük a problémát és indítványt nyújtottunk be. Ne keverjünk két különböző dolgot össze”. Visszafizetni pedig nem kívánja az ezek szerint a törvényekkel nem összhangban felvett fizetését, „ezt nem tartom szükségesnek”.

Szijjártó Péter miniszterelnöki megbízottként, a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként, a költségvetési bizottság alelnökeként is dolgozik országgyűlési képviselősége mellett. Havi parlamenti tiszteletdíja bruttó 742.080 forint, illetve 486.990 forint választókerületi pótlékot is kap mint országgyűlési képviselő. A szóvivőségért pedig havonta 997 200 forint üti a markát. Ez összesen 2 226.270 forint. ..."

atv.hu/belfold/20110216_szijjarto_peter
süti beállítások módosítása