HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Egyre könnyebb a borzalmakat összegereblyézni

2011.02.18. 13:50 asperjangyorgy

Dyen kommentje:

 

Nekem már hányingerem van ...

"Nem izgatta a tanárokat Niki szexfilmje

Nem csoda, hogy 15 éves korára egy alkoholizáló, gátlásaitól megfosztott tini lett Nikiből. A lányt már kilencéves korában molesztálta egy iskolatársa, a fiút nem büntethették.
...

Mint azt megírtuk: Nikit korábban elvették nagyszüleitől, mert felmerült a gyanú, hogy a mostohanagyapja és annak barátai szexuálisan kizsákmányolták őt. Rendőrségi eljárás is indult, amelyet bizonyítottság hiányában lezártak. Az ORFKtól pedig megtudtuk: Niki már egy 2005-ös ügyben is sértettként szerepelt. Az akkor kilencéves lányt egy iskolatársa molesztálta, a szemérem elleni erőszakkal gyanúsított fiút azonban végül nem ítélték el, gyermekkorúként nem volt büntethető. ..." Bors

"Leszúrta az apját egy 18 éves fiú

Tegnap este Hajdúsámsonban egy 18 éves fiú két alkalommal egy konyhakéssel mellkason szúrta az édesapját, minek következtében a 49 éves férfi a helyszínen elhalálozott. ..." Bors

Halálra verték a kéthetes csecsemőt?

2011.02.18. 11:15
Eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette egy kéthetes csecsemő a főváros XVII. kerületében. A kicsi nem mutatott életjeleket, a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A tragikus eset a Domaszék utca egyik lakásában történt. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy miben hunyt el a gyermek. Információink szerint a testén súlyos sérülések voltak. A lába el volt törve és a mellkasán is voltak zúzódások, az édesanyja pedig pszichiátriára került az eset után. A kisbabán a mentősök azonban már nem tudtak segíteni. " Bors

"Megszületett a kis Alekosz

2011.02.18. 07:30
Február 1-jén 12 óra 35 perckor megszületett Rácz Alekosz, adta hírül a debreceni Kenézy kórház honlapjának Gólyahír című rovata.

...úgy tudjuk, hogy a szülőknek nem sikerült anyakönyveztetniük az Alekosz nevet, mert nem szerepel a magyar utónévtárban. Információnk szerint az anyakönyvi kivonatba végül az Alexander utónév került be. Érdekesség, hogy három nappal korábban szintén a Kenézy kórházban látott napvilágot a legifjabb X-Faktor-rajongó is, név szerint Lakatos Nikolasz." Bors

"Eladó a még meleg halott náciról készült kép - fotó

2011.02.17. 20:30
Egy angol titkos ügynök akkor készített fotót Heinrich Himmler testéről, amikor az még meleg volt, noha a náci vezető percekkel korábban öngyilkosságot követett el ciánnal.

Háromezer fontért eladó az a fénykép, amelyet egy angol titkos ügynök, Guy Adderley készített akkor, amikor 1945 májusában Bremervoerdében őrizetbe vette a hatmillió zsidó haláláért felelős Heinrich Himmlert.
A Himmler testéről készült felvételt most a néhai ügynök leszármazottai háromezer fontért igyekeznek elárverezni.

Adderley korábban elmesélte a családtagjainak, hogy a személyazonosságát eláruló bajuszkáját leborotváltató náci főnök lenyelte a ciánt tartalmazó kapszulát az őrizetbe vétele után, de amikor ő a felvételt elkészítette, Himmler teste még meleg volt." Bors

FairyFeller kommentje:

@Dyen: Kedves Dyen!

Szemlátomást a médiumok már ma sem függetlenek a politikától. A fenti internetes médium megnyilvánulásai vagy politikai háttérrel, vagy a szólásszabadsággal állnak összefüggésben.
Mert véleményem szerint mondani lehet bármit, ameddig nem lépi át a verbális zaklatás, vagy a verbális erőszak határát. Nevezetesen, ha a fősodratú médiumokban hangozna el a fentebbi tartalom, a sértés már rá volna kényszerítve a magyarságra, ránk erőszakolnák, hogy meghallgassuk, megnézzük, elolvassuk. Ez jogtalan volna.

De ameddig a Nácik Haza blog, vagy a Kuruc Info hírportál passzív médiumok, vagyis technikai értelemben csak akkor elérhetőek, amikor valakinek az egyéni döntése alapján kedve támad a böngészésükre, addig szerintem ezekkel semmi gond nincsen.
Ezek igenis hasznosak, mert általuk (és népszerűségük által) jól felmérhető a két egymástól legtávolabb álló, konfrontálódó politikai ellenfél.

Az erőszakos liberálisok, a "liberális diktátorok" (lényegében az önmagukat liberálisnak nevezők már ezerszer is meghasonlottak ebben az értelemben - ahogy ezt a fenti példa is jelzi) és a radikális jobboldal.
Kifejezi továbbá azt az utalást, hogy ma Magyarországon van egy cigány, cionista kontra magyar ellentét. Hangsúlyozottan nem roma és zsidó kontra magyar származás problematikájára értem ezt, hanem a cigány, a cionista és a magyar kulturális, civilizációs identitás, azonosulás kérdéskörére.
A politika és a média persze megpróbálja mindezt a maga javára felhasználni, amely mögött véleményem szerint a cionisták állnak. Igen a cionisták és a cigányok, ahogy a Habsburg, majd az abból a korszakból következő trianoni időkben is a román, szlovák, horvát, szerb, stb. sovinizmus mesterséges megerősítésével a megosztottságban voltak érdekeltek, úgy ma a két legnagyobb kisebbség, a cigány romák és a cionista zsidók (mivel ugyebár nem minden roma cigány és nem minden zsidó cionista) is anti-magyarok.

Hadd írjak át a fenti szövegben néhány szót:

"Itt is függetlenségi harcot kellene vívni, terrorakciókkal nekünk zsidóknak, csak nyerhetnék vele!

A selejt palesztinok ugyan mit tudnának tenni ellenünk?

SEMMIT!!!!

Többségük szájhős csicska geci aki csak akkor mer zsidózni meg imperialistázni amikor épp nincs a közelben egy se!!!

Korcs mély arabok akik csak érdekből árábok!

Közben ha tenni kell fűlök farkukat behúzák és jó pénzért még a saját anyukat is eladnák!!!

Meg hát mi esélyük lenne ellenünk, egy átlag zsidónak tíz palesztin már jó esély!!! [lásd legutóbb a 2009-es gázai offenzíva eredményét]

Ennek fényében csak rajtunk múlik a dolog, és ne feledjétek zsidó testvéreim,nem leszünk egyedül e harcban!

Ott vannak a zsidók,cionisták a nyugati nagy hatalmak,ezzek mind mind mellénk állnának!!!

ÚGY IS UTÁLJA MINDENKI A TETVESE SZAREVŐ MUSZLIM GECI KORCS ÁRÁBOKAT A NYUGATTÓL KEZDVE MINDENKI!

ÚGY HOGY HAJRÁ CIONISTÁK!
JÖN A PALESZTIN IRTÁS!!!!"

Gondolom nem kell emlékeztetnem senkit sem arra a történelmi tényre, hogy a fentebbiek az utolsó szóig bekövetkeztek az 1930-as évektől napjainkig.

Egy aggódó ember felteheti magában a kérdést: mi a garancia arra vonatkozóan, hogy nem fog bekövetkezni újra, az "eredeti szövegkontextusban"?

Az ilyen veszélyeket el kell hárítani, természetesen. Minden normális ember ezt mondja. De tesz is valamit ennek érdekében?

Azonban az alapkérdés az volt itt: hogy mi a politika, a média szerepe itt?

A liberálisok szélsőségesnek titulálják a Kuruc Info-t, míg a Nácik Haza blogról említést sem tesznek. Vagyis kettő mércét alkalmaznak.
Miért?

Azért, mert lényegében mindkét oldal zavarja őket. Azért, mert az igazságot leplezik le. Ha a Kuruc Infot és a Nácik Haza blogot sokan olvassák, az gyengíti a liberálisok pozícióit. Azért mert az emberekben világosabb kép alakul ki annak tekintetében, hogy "hol a határ", mely felek állnak egymással konfrontációban és közülük melyik szélsőséges valójában?

Egy normális ember tudja, hogy a Kuruc Info népszerűségének hátterébe (napi átlag negyed millió fölötti látogatottság), amely már a statisztikák elit listáján szerepel,  az igazságtartalma szerepel. Ezt éppen tegnap Krizsó Szilviával az M1 Ma Reggel című műsorában kényszerültek elismerni, az olaszliszkai kártérítések kapcsán (Asperján úr "Settenkedők" címmel látta el bejegyzést). Egy normális ember azt is tudja, hogy igazságról beszélni (ezzel nem azt állítom, hogy a Kuruc Info-n minden 100%-ig igaz) nem lehet szélsőségesség.

A Nácik Haza szélsőséges és a liberális diktátorok szélsőségességét bizonyítja. Ezért nem beszél erről senki a fősodratú médiában, pedig azt is ha sokan olvasnák az legalább olyan kellemetlen volna a "politikai elit" számára, mint a Kuruc Info léte.

A politika kettős mércét alkalmaz, a politikai médiumok épp olyan kettős mércét alkalmaznak. A média természetesen ma sem független.

Sőt! Az a véleményem, hogy a Kuruc Info az egyik "legfüggetlenebb" magyar médium. Cikkeinek 90%-át ezer forrásból szerzi, nem válogatva a jobb-, vagy épp a baloldaliak közül.

Orbánék jó szándékkal körülírt médiatörvényét ("ne lehessen már éjt nappallá téve hazudozni a sajtóban...") is azzal a kettős mércével gyanúsítják, hogy csupán azok ellen fogja felhasználni, akik a Fidesz politikai érdekeivel szembeszegülnek és ahogy a liberálisok szeretnék ma a Kuruc Infot beszüntetni, egy szót sem szólnak a Nácik Haza blogról, hasonlóan a Fidesz is válogathat, ki ellen lép fel és ki ellen nem. Megjegyzem: eddig még nem bizonyosodott be egyik álláspont sem: pro és kontra.

De adott a lehetőség, és nincsenek garanciák. Csak bizonytalanság.
Én szeretnék hinni a jó szándékban, bár lehet -még mindig- túl naiv vagyok.
Meglátjuk, hogyan működik majd a gyakorlatban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr422670446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2011.02.18. 14:33:53

EURÓPA
AZ ANTISZEMITIZMUS ELLEN

ONLINE ALÁÍRÁSGYŰJTÉS

Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmedet az „European Coalition for Israel – Európai Koalíció Izraelért” (www.ec4i.org) szervezet „Learn from history – Tanuljunk a történelemből” kampányának aktuális felhívására!

A szervezetet több európai, Izrael-barát keresztény szervezet alapította Brüsszelben kimondottan azzal a céllal, hogy felhívják az Európai Unió döntéshozóinak és az európai politikusoknak a figyelmét a növekvő antiszemitizmus és Izrael ellenesség veszélyeire. A szervezet a Hit Gyülekezetét kérte meg arra, hogy Magyarországon is szerezzen támogatókat a következő nemes célnak:

Segíts időben megállítani az antiszemitizmust! Írd alá a petíciónkat, hogy ezzel is erősítsd az EU harcát az antiszemitizmussal szemben!

A petícióban (amely angol nyelvű) a következő adatokat kell majd kitölteni:

keresztnév
vezetéknév
e-mail cím
és be kell írni az "Enter the code below" mező melletti kódot a mezőbe
Az űrlapot a "Submit" gomb lenyomásával lehet beküldeni!

Kattints ide a petíció kitöltéséhez!

Az eredetileg 2011. január 25-én átadni kívánt petíció a szervezőknek a Hit Gyülekezetéhez eljuttatott hivatalos értesítése szerint egészen február végéig aláírható, mivel az átadásra csak 2011. március elején fog sor kerülni!

A petíció magyar fordítása (EZT MÉG GYAKOROLNI KELL)a következő:
Segíts időben megállítani az antiszemitizmust!
Írd alá a petíciót, hogy segítsd az EU-t az antiszemitizmus ellen folytatott küzdelmében!
Mi, az Európai Unió tagállamainak a világ különböző részein élő állampolgárai és aggódó magánszemélyek aggodalmunkat kívánjuk kifejezni az Európában tapasztalható növekvő antiszemitizmus miatt.
A holokauszt áldozatairól való január 27-ei megemlékezésünk kapcsán szeretnénk tájékoztatást nyújtani azzal kapcsolatban, hogy ma, 66 évvel az auschwitz-i haláltábor felszabadítása után a zsidó emberek sok európai nagyvárosban arra kényszerülnek, hogy elrejtsék vallási identitásukat az erőszaktól és megfélemlítéstől való rettegés miatt.(SIC) Más európai nagyvárosokat pedig elhagynak attól való félelmükben, hogy célpontokká és bűnbakokká válnak a Közel-Keleten zajló konfliktusnak köszönhetően.
Mi, alulírottak, kérjük az Európai Unió vezetőit, hogy konkrét intézkedéseket hozzanak az antiszemitizmus terjedésének időben való megállítása érdekében.
Tudva azt, hogy Európa a holokauszt hamvain épült újjá (MI VAN?)és alapító atyáink (???) esküvel kötelezték el magukat, hogy “soha még egyszer” nem ismétlik (FREUD?)meg ezt az emberiség elleni bűntettet, sürgetőleg kérjük fel az Európai Bizottságot arra, hogy egyértelműen jelölje meg az antiszemitizmust, mint a Jogérvényesülés, Alapvető jogok és Uniós Polgárság Európai Megbízottja felelősségének egyik kiemelt területét. (ANYÁM... ILYEN ZAGYVASÁGOT)

Köszönjük támogatásodat! Kérjük, hogy juttasd el ezt a felhívást a célokkal egyetértő ismerőseidnek is!

In www.hit.hu/peticio/index.html
süti beállítások módosítása