HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Igazság nincs, csak beszélünk róla

2011.03.25. 15:11 asperjangyorgy

Kadhafi olyan országban uralkodik, ahol különböző törzsek (is) írják a történelmet. Egy ilyen országot összetartani nem könnyű. Kadhafi nem nagyon válogatott a módszerekben, hogy az általa megkívánt rend uralkodjék. Sokáig úgy tűnt, hogy ez Líbia belügye. Kadhafi olykor jó volt - hol ennek, hol annak, aztán ahogy változott a világ (pl. összeomlott a Szovjetúnió), Kadhafi is igyekezett alkalmazkodni. És jó lett azoknak is, akik addig becsmérlően szóltak róla. Az olajjal maga mögött és az olajjal, mint lehetőségekkel a zsebében, nagyon kedves partnere lett az USA-tól kezdve minden más EU-s ország vezetőjének. Alapvetően nem tett mást, mint más arab országok vezetői. Hogy egy példát mondjak: mint pl. a szaudi király. Ment a szekér szépen. Aztán jöttek a megmozdulások az arab világban, és Kadhafi nem volt eléggé taktikus, s kialakult az a belpolitikai helyzet, ami kialakult.

Mint korábban és jelenleg is annyi más országban, sok ember esett áldozatárul a forrongásnak. Tulajdonképpen az történt, hogy egy legális kormányzattal szembeszálltak - igazi célok nélkül - az elnyomottak és megnyomorítottak. (Ezt még sok más országban megtehetnék, de egyelőre nem teszik az emberek. Tűrnek és szenvednek).

A hatalom birtokosai, mint annyiszor a történelem folyamán, védekezni kezdtek (nálunk például alkotmány-fabrikálással). Minél durvábban és eredményesebben támadtak őket az elnyomottak (a zavaros törzsi viszonyokat is vegyük figyelembe), annál keményebben próbált a hatalom védekezni. Az emberek gyilkolták oda-vissza egymást. Mégpedig egy összesen hétmillió lakosú, hatalmas területű, de alapjában véve vidéki országban, amellyel a kutya se törődne, miként az áldozatokkal sem, ha a földje nem rejtene sok-sok olajat. Tegyük a szívünkre a kezünket: a jelentéktelen - de területileg hatalmas - országban folyó lázongás azért lett gyorsan nagyon fontos a most koalícióba tömörülteknek, mert úgy ítélték meg, hogy veszély fenyegeti az olajat és az ottani érdekeltségeiket. Hogy hány arab hány arabot öl meg - tudjuk jól, az csak hivatkozási alap.

Nos, ez a dolgok egyik oldala. A másik, hogy egy szuverén országban belpolitikai problémák alakultak ki, egy vidéki szuverén országban, és ez ellen az Egyesült Államoktól a legnagyobb EU-s államokig összefogtak, bombázni kezdték a területét, és hatalmas győzelemként ünneplik sikereiket.

Kadhafi nem hülye, csak a szükséges szerepet mindig eljátszotta. Sokáig ez tetszett is országa lakosságának. Most bizonyos példák alapján kezdett neki nem tetszeni. És azokat, akiknek ez nem tetszett, igyekezett a világ egyik fele megsegíteni, kerül, amibe kerül alapon. Kiderült: Líbia problémátlan gyakorlótér. Itt aztán következmények nélkül száguldozhatnak a légtérben a lopakodók és egyéb gépek és lőnek, amit érnek. Mégpedig veszteségek nélkül. Úgy tervezik, hogy néhány hét alatt szarrá bombázzák az egész országot. Megsegítve ígyen a lakosság hatalom ellen lázadó részét. Majd egyszer elül a harc zaja, és a hatalomra kerül valaki olyan, aki hűséggel hajlandó szolgálni az Egyesült Államokat és a koalíció érdekeit. Az olajbevétel nagy része elmegy majd az újjáépítésre - milliárdok -, és a lakosság eddig nyomorgó, elnyomott része továbbra is nyomorgó és elnyomott lesz. Majd az új, a koalíció és a NATO által támogatott vezetés gondoskodik róla, hogy mindenki befogja a száját. A törzsi vezetők persze majd megkapják, ami jár neki, a többieknek meg kuss lesz.

Így ment ez már a Római Birodalom idején is.

Így megy ezután is.

Akik most a levegőből diktálnak, majd a földre leereszkedve - a megsegítésért - diktálni fognak a győztes-veszteseknek. Kerek lesz a világ.

A nyugati civilizáció pedig ünnepelheti a maga sajátos, a legmodernebb vadászbombázókra alapított győzelmét (és demokráciáját, ahol is az uralkodó elit dönti el, mi demokratikus, mi nem), mégpedig szemforgató módon.

Sárközyt talán ismét megválasztják elnöknek, csak most majd más támogatja a választási küzdelmét Líbiából vagy más arab országból.

Mert mindig, de mindig az erősebb kutya él szexuális életet - ettől teljesen független az igazság, amely talán nincs is, csak beszélünk róla.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr902771051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása