HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Ez a minimum

2011.03.31. 15:26 asperjangyorgy

FairyFeller:

Életfogytiglanra ítélhetik a lungo dromos kaszabolós gyilkost

...
"Bűnösnek vallotta magát a kedden kezdődött tárgyalássorozatán a salgótarjáni a machetés gyilkosként elhíresült Fekete László. A férfi 2009. decemberében brutális kegyetlenséggel kaszabolt szét egy párt egy félméteres pengehosszúságú bozótvágókéssel a vásárlók szeme láttára egy salgótarjáni üzletben. A különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett gyilkosságot ismertető ügyész, Sziliné dr. Séber Anita részletesen ismertette a gyilkosságot, amit az üzlet kamerája is rögzített. Az igazságügyi elmeorvosi szakértő jelentése szerint a 29 éves férfi bár súlyosan személyiségzavaros, a tettét ép elmeállapotban követte el. Fekete László zokogva tett vallomásában elmondta: azért ölt, mert szerette a lányt, a tettét súlyosan megbánta és áldozatai szüleinek a megbocsátását kérte. A vádirat szerint Fekete a gyilkosság reggelén kifigyelte, hogy volt barátnője és annak új barátja reggel együtt mentek dolgozni egy belvárosi üzletbe. Ezután egy salgótarjáni boltban vásárolt egy 49 centiméter pengehosszúságű, 5-7 centiméter pengeszélességű bozótvágókést.

Kaszabolt

Este a Pécskő úti élelmiszerboltnál látta meg a párt. Dulakodás kezdődött, a sértettek a bolt felé mentek, Fekete pedig az autójához, ahol magához vette a machetét, majd a sértettek után szaladt. Előbb a férfira sújtott le többször, levágta jobb kézfejét, majd a nő fejére vágott, többször is, azután is, hogy az áldozat elesett. Ezután a boltba menekülő Koleszár Krisztián után ment, kétszer lesújtott a felsőtestére, majd a földre zuhanó áldozata fejére, hétszer. A gyilkosság után kiment a boltból, elsétált a haldokló Kotrozcó Kitti mellett és autójával elmenekült. A rendőrök még aznap elfogták. ítélet májusra várható. A védőügyvéd, Czudar Sándor szerint a bizonyítékok is azt mutatják, hogy az eset egyértelmű, már csak az a kérdés, hogy Fekete László ténylegesen letöltendő életfogytiglant kap-e."
... - Index nyomán

[ index.hu/bulvar/2011/03/29/bunosnek_a_bozotvagos_gyilkos/ ]

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr802788335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2011.03.31. 15:37:48

A. GY. MEGJEGYZÉSE: FELESÉGET KÜLÖNLEGES KEGYETLENSÉGGEL VISZONT SZABAD ÖLNI - ÉLETFOGYTIGLAN NÉLKÜL IS. OKOS A MAGYAR BÍRÓSÁG? DE MÉG MILYEN OKOS.
NAGYON JÓL EMLÉKSZÜNK MÉG RÁ, HOGY A TIZENNÉGY ÉVES HORÁK NÓRÁT EGY BUNKÓ, 26 ÉVES BAROM VADÁLLATIASAN MEGERŐSZAKOLTA, KEGYETLEN MÓDON MEGGYILKOLTA, A HOLTTESTET KIRABOLTA, ÉS MINDEZÉRT KAPOTT ÖSSZESEN 19 ÉVET, MERT - A BÍRÓI INDOKLÁS SZERINT - AZ ÍTÉLET NEM BOSSZÚ, HANEM IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS. HÁT SOK MINDENNEK LEHET NEVEZNI, DE VÉLEMÉNYEM SZERINT IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSNAK A LEGKEVÉSBÉ.

Írás az Indexből:
Húsz év fegyház a feleséggyilkos rendőrnek
MTI
2011. március 31., csütörtök 11:10
Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt húsz év fegyházra ítélt egy volt rendőrt a Szegedi Ítélőtábla. Szécsi Balázs egy kecskeméti csemegeboltban 15 késszúrással végezte ki nejét, akivel évek óta rossz viszonyban volt. A gyilkosság előtt tanúk jelenlétében fenyegette az asszonyt azzal, hogy rendőrként akkor sem lehet baja, ha megöli.

Húsz év fegyházra ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla Szécsi Balázs nyugalmazott kecskeméti rendőrt. Szécsi 2009 nyarán 15 késszúrással meggyilkolta feleségét.

A bíróság megállapításai szerint Szécsi kapcsolata megromlott nejével, akivel 1978-ban kötött házasságot. Rendszeres anyagi vitáik voltak, az asszony szerint a férfi rendszeresen italozott és bántalmazta is. A vád egyik tanúja szerint Szécsi egyszer azzal fenyegette nejét, hogy "rendőr voltam, nekem semmi bajom nem lehet, ha megöllek".

Kapcsolatuk akkor mérgesedett el végleg, amikor az asszony egy másik férfival is intim kapcsolatba került. Ekkor, 2009 nyarán már az is előfordult, hogy nem otthon, hanem édesanyjánál aludt.

2009. augusztus 24-én Szécsi telefonon kereste nejét, este hatig adott ultimátumot neki a hazaköltözésre. Délután felkereste a felesége által üzemeltetett csemegeboltot, ahova este hatkor már előreszegezett késsel lépett be. A boltban tartózkodók kimenekültek az utcára, Szécsi pedig az eladópult mögé szorította az asszonyt és az ügyész leírása szerint "kivégzésszerűen", tizenöt késszúrással meggyilkolta, majd elmenekült.

Az asszony életét a nagy vérveszteség miatt már nem lehetett megmenteni.

Szécsi három órával a gyilkosság után feladta magát.

Az ítélőtábla előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el, fenntartva az első fokon eljáró bíróság ítéletét.

FairyFeller 2011.04.01. 17:43:30

Föld és víz: stratégiai kérdésekben bizonyíthat az alkotmányozó kormány

...
"Az agrárkamara tizenhatféle trükköt ismer arra, hogy miként juttassanak földtulajdonhoz egy külföldit. Ilyen például a 99 évre vonatkozó haszonélvezeti jog, az erdőbirtokosság alapítása, de tudnak olyan esetről is, amikor földszerzés céljából örökbe fogadtak egy haldoklót - derült ki az MTV Az Este című műsorából. A különböző zsebszerződések által jelenleg hozzávetőlegesen egymillió hektár, azaz az össz-termőterület 20 százaléka tartozik külföldi gazdálkodókhoz – hangzott el a műsorban. Az ilyen "zsebszerződések" során a külföldi gazdálkodó arra törekszik, hogy a földvásárlási moratórium lejártával ténylegesen is hozzájusson a tulajdonjoghoz – mondta Roszik Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara elnöke. Hozzátette: az agrárkamara összesen 16 olyan szerződéstípusról tud, melynek célja, hogy ezt az időszakot áthidalják, majd a külföldit földtulajdonhoz juttassák. Ilyenek közé tartozik például a 99 évre vonatkozó haszonélvezeti jog, az erdőbirtokosság alapítása, de tudnak olyan esetről is, amikor földszerzés céljából fogadtak örökbe egy haldoklót. Magyarország nem engedheti meg magának, hogy ezekről a területekről lemondhasson – jelentette ki Roszik. Hozzátette: egyaránt védeni kell a föld minőségét és annak tulajdonjogát, de ez vonatkozik a vízvagyon védelmére is. Zlinszky János, a Pázmány Péter Tudományegyetem Környezetjogi Tanszékének egyetemi docense a műsorban elmondta: politikai szándék és jó jogászi hozzáértés kell ahhoz, hogy megakadályozzák a külföldi tulajdonszerzést. Az alkotmányban megjelenő védelem egy jó eszköz lehet erre. Úgy vélte: a szerződéseket apránként kell átnézni. Ehhez pedig politikai akarat kell, ugyanis osztrák részről mindenképpen tiltakozásra lehet számítani. A semmisséget pedig bíróssággal kell majd kimondani. Roszik Péter szerint a hátralévő időszak még alkalmas arra, hogy jogilag megoldják a termőföld védelmét."
...

[ www.fn.hu/belfold/20110401/egymillio_hektar_mar_kulfoldieke/ ]

---

Az alkotmány-tervezetben egyelőre nem szerepel a nemzetstratégiai szándék

...
"Fontos, lényeges kérdéseket nem rögzít az új alkotmány tervezete, ráadásul nem ad egyértelmű koncepciót sem az új alaptörvényhez, számos fontos kérdést pedig nyitva hagy – nyilatkozta Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő...
- Nekem csalódást jelentett ez a koncepció, még ha nem is egy normaszöveg. Elvártuk volna, hogy lényeges kérdésekben állást foglaljon” - szögezte le a politikus...Fontosnak tartotta volna a Jobbik az alkotmányban rögzíteni a magyar termőföld és a vízkincs védelmét – nem elégszenek meg ugyanis azzal, hogy mindezt az új alaptörvény más, esetleg még csak megalkotandó törvények hatáskörébe utalja - érvelt Balczó. Szerinte a határon túli magyarok vonatkozásában sem elég egyértelmű az új alaptörvény-tervezet, mert a mostani alkotmány megfogalmazását viszi tovább." (...)

[ webalkotmany.hu/hir/balczo_zoltan_lenyeges_kerdeseket_nem_rogzit_az_uj_alkotmany_tervezete ]
süti beállítások módosítása