HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Fidesz ezer évig

2011.04.09. 12:47 asperjangyorgy

Ha fidesz, mint párt, élén Orbán Viktorral, normális, tisztességes és jószándékú emberekből állna, nem csupán hataloméhes jázárnakikákból és kúrógépnek berendezkedett deutschtomikákból, akkor az alábbi eseményekre némi felelősséggel odafigyelne, s belátná, hogy bár az elkövetkező ezer évben ők fogják megmondani, Magyarországon ki szar, ki kalaposinas, de azért megpróbálná ezt úgy tenni, hogy Európa boldogabbik fele ne rajtunk szörnyűlködjék és röhögjön.

 

Index írása:

Gaskó: Szemenszedett hazugság a kormány tárgyalókészsége

2011. április 8., péntek 17:58

Az európai megszorító intézkedések elleni demonstrációra húszezernél is több résztvevőt vár holnap az Európai Szakszervezeti Szövetség és a magyar szakszervezeteket tömörítő konföderáció. Az uniós pénzügyminiszterek találkozójával egy időben tartott akcióra 4-5 ezer külföldi szakszervezetis is Budapestre utazik.

A szombati eseményt megelőző sajtótájékoztatón John Monks, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkára elmondta: "Üzenetünk a pénzügyminiszterek felé, hogy enyhítsék a nyomást Írországban, Görögországban és Portugáliában. Segítő kéznyújtásra és nem ökölsújtásra van szükség. A növekedésre vonatkozó javaslatokon dolgozzanak, nem csak a fizetéscsökkentéseken" – mondta Monks, aki hozzátette, a szociális párbeszéd a legjobb modell, amellyel Európa rendelkezik. Ezt az üzenetet az EU soros elnökének, Orbán Viktornak is át kívánják adni.

Nincs párbeszéd
 

Borsik János békés és erőteljes tüntetést remél. Az ellen tüntetünk, hogy a munkavállalók rovására további megszorításokat ne jelentsenek be – mondta Borsik. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a válságból való kivezető utat csak a tárgyalóasztal mellett lehet megoldani, de Magyarországon nincs társadalmi párbeszéd.  „A kormánynak kötelessége lenne tárgyalni az érintett szervezetekkel, de ezt a kötelességét a kormány folyamatosan megszegte. A munkához való jog kikerült az alkotmánytervezetből, a szociális biztonságra való törekvés kevés” – mondta.

„Tisztességes munka, munkahelyek és bérek kellenek az unió országaiban. Csak olyan jövő fogadható el, ahol megszorítások nélkül mindenkinek esélye van a tisztességes munkára és bérre” – ezt már Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) elnöke hangsúlyozta.

A LIGA Szakszervezetek elnöke szerint történelmi jelentőségű nap lehet a holnapi, ugyanis Magyarországon évek óta nem volt ilyen súlyú rendezvény, ahol tízezrek fejezik ki a véleményüket a kormány 10 hónapjáról. "Várjuk, hogy a kormány is részt vesz a demonstráción. Szívesen sétálnék holnap Orbán Viktorral”- mondta Gaskó István. Szíjjártó Péter miniszterelnöki szóvivő kijelentésére reagálva, amely szerint mostani kormány folytatta a legtöbb konzultációt a szakszervezetekkel, Gaskó szemenszedett hazugságnak nevezte.

Vonják vissza a médiatörvényt!
 

Gaskó kifejtette, a kormány hibát követ el, ha nem vonja vissza az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó-rendszert. Gaskó szerint vissza kellene vonni a szakszervezeteket szintén sértő médiatörvényt is. A szánkat szeretné befogni az, aki ilyen médiatörvényt tart életben – mondta. A Széll Kálmán tervet pedig egy gyenge kívánságlistának tartja.

21 országból jönnek
 

Az Európai Szakszervezeti Szövetség által szervezett demonstrcióra 21 országból várják a résztvevőket. Buszokkal 4-5 ezer szakszervezetis érkezik külföldről. A tüntetők délután fél 2-kor indulnak el a Hősök terétől az Andrássy úton az Oktogonig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr452811811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása