HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Elkezdődött!

2011.04.21. 12:45 asperjangyorgy

Kiugrott a nyolcadikról egy férfi Újpesten

2011. április 21., csütörtök 12:02 | 1 perce frissítve

 

Magára gyújtotta a lakását, majd kiugrott a nyolcadik emeletről egy férfi Újpesten csütörtökön délelőtt, értesült az Index. Súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Úgy tudjuk, a férfit ki akarták lakoltatni a Berda József utcai lakásból, de ő nem nyitott ajtót a rendőröknek. Ehelyett azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a lakást, és öngyilkos lesz.

Az MTI szerint a rendőrök először poroltóval eloltották a tüzet, amit a férfi újra meggyújtott. Ismét megpróbálták eloltani a lángokat, ekkor mindhárom rendőr enyhe füstmérgezést kapott.

Csámpai Attila tűzoltó zászlós kérdésünkre megerősítette, hogy egy középkorú férfi vetette ki magát a nyolcadik emeletről, miután a kétszobás lakásában felhalmozott szemetet meggyújtotta. A tízemeletes panelházból senki sem kellett kiköltöztetni, kisebb károk keletkeztek az oltás közben.

Helyszíni információink szerint az öngyilkossági kísérletnek egy tűzoltó is a szemtanúja volt, a férfi a járdára zuhant.

A kilakoltatási moratórium április 15-én járt le. [1] Azokat lehet kiköltöztetni, akik a hiteltartozáson túl jelentős számlatartozást is felhalmoztak.

A.GY MEGJEGYZÉSE: EZ A KEZDET! SOKAN FOGJÁK KÖVETNI A KÉTSÉGBEESETT FÉRFIT. EGÉSZ CSALÁDOK. HA NEM A HALÁLBA, AKKOR ABBA A NYOMORBA, FIZIKAI, LELKI ELZÜLLÉSBE, AHONNAN NINCS TÖBBÉ VISSZAÚT A SZERENCSÉSEK (EGYELŐRE) TÁRSADALMÁBA. TUDTUK, CSAK IDŐ KÉRDÉSE, HOGY MIKOR KEZDŐDNEK EL A BANKOK ÁLTAL FOLYÓSÍTOTT ELKÉPESZTŐEN FELELŐTLEN HITELEZÉS EMBERI KÖVETKEZMÉNYEI. A BANKI ÜGYEKBEN JÁRATLAN MAGÁNEMBERNEK NEM KELLETT ARRÓL TUDNIA, HOGY AZ ÁRFOLYAMVÁLTOZÁSOK MILYEN VÉGZETES KOCKÁZATOT HORDANAK MAGUKBAN. A BANKOK TUDTÁK. ÉS AZT IS, HOGY ŐK NEM LEHETNEK VESZTESEK.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr22844796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.06.06. 23:03:14

Fél milliós tartozás miatt kényszerű költöztetés várt arra az idős nőre, aki felgyújtotta hatodik emeleti lakását, majd kiugrott az ablakon - feltehetőleg a "másik környék" nem tetszhetett neki igazán... (a gyöngyöspatai Józsi bácsi legalább is az új szomszédjai miatt lett öngyilkos, de az esetben nem ő költözött, hanem "őt találták -volna- meg"...)

...
"Kisebb cserelakásba költöztette volna az önkormányzat azt a nőt, aki hatodik emeleti égő lakásából kiugorva szörnyethalt reggel Budapesten...A kerület alpolgármestere az MTI-vel azt közölte, hogy az érintett már két hónapja tudott az önkormányzat szándékáról, és nem merült fel semmilyen probléma. Vizér Klára elmondta: az idős nő félmilliós tartozást halmozott fel, emiatt április elején elrendelték a kilakoltatását, ennek napját akkor valóban erre a hétfőre tűzték ki. A határozatot azonban április 5-én felfüggesztették és felajánlották a lakónak, hogy egy kisebb területű, alacsonyabb rezsijű lakásba költöztetik Pestújhelyen. Erről a nő két hónapja tudott, a múlt héten is bent járt az önkormányzatnál, ahol megbeszélték, mikor és hová költöztetik majd. Az alpolgármester azt mondta, ekkor nem volt semmi probléma, nem tudja, azóta mi történhetett. Az önkormányzat nagyon sajnálja az esetet - tette hozzá Vizér Klára. Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője hétfő reggel tájékoztatta az MTI-t arról, hogy hatodik emeleti égő lakásából kiugrott és szörnyethalt egy idős nő a XV. kerületi Zsókavár utcában. A lángokat sikerült megfékezni, így nem terjedtek tovább. A házból tíz embert kellett kimenekíteni, közülük senki nem sérült meg." (...)

[ www.hirado.hu/Hirek/2011/06/06/18/Tartozasa_miatt_ugrott_ki_ego_lakasabol_a_budapesti.aspx ]

FairyFeller 2011.06.07. 13:49:08

"Magyar terroristák" merényletsorozata a bankoligarchia ellen - egy nap telt el csupán, valaki újra a végső megoldást választotta

...
"A mályi önkormányzat hívott rendőröket a helyszínre, hogy kilakoltassák az ott élő férfit, amikor felrobbant a ház. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: kilenc óra húsz perckor érkezett a bejelentés a robbanásról, a helyszínelést megkezdték. A mályi önkormányzat rendőri segítséget kért, hogy a házban élő férfit kilakoltassák, és amikor odaértek, akkor történt a robbanás, majd a tűz. A bent tartózkodó férfit kihozták a házból - ismertette. Az eddigi információk szerint vezetékes gáz robbant be. Más lakóépület nem sérült meg - tette hozzá. Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője elmondta: három pb-palackot is megnyitott és égő állapotban hoztak ki a lakásból, ahol egyébként volt egy negyedik gázpalack is. Égett a tetőszerkezet, továbbá az épület belső része. A környéket a robbanásveszély miatt kiürítették mintegy százötven méteres körzetben. A ház lakója súlyos sérüléseket szenvedett, testfelületének nagy része megégett."
...

[ www.hirado.hu/Hirek/2011/06/07/10/A_kilakoltatott_ferfi_felrobbantotta_csaladi_hazat.aspx ]

***

Vajon az ún. terroristáknak (a félreértések elkerülése végett, én nem kedvelem a terroristákat, az ártatlan emberek félelemben tartóit, ugyanakkor emlékezzünk a nemrégiben Egyiptomban kitört forradalomra, az ottani rendszerváltás reményében, a világsajtó, például az Origo eleinte "leterroristázta" a tüntetőket, s lám azóta, hogy az egyiptomi forradalom -látszólag legalább is- győzedelmeskedni látszik, máris elkezdődtek az elszámoltatások, a Mubarak-féle korrupt bűnöző bábkormány egyik miniszterét máris -nagyon helyesen- 30 év börtönbüntetésre ítélték... - szóval ezzel csak arra céloznék, hogy nem mindenki terrorista, akit annak neveznek, hiszen mindez viszonyítás kérdése - bizonyosan a Habsburg-ház számára anno Petőfi, vagy Kossuth "terroristának számítottak" és van egy olyan gondolatom, hogy a mai Magyarországon is annak számítanának, illetve számítanak a hozzájuk hasonló hazafiak...) az egyik miniszterüket kijáró bánásmódban fogják részesíteni az élő halottá vált embert, hogy ily módon tántorítsák el a további merénylőket a bankok ellen, további szimbolikus, figyelemfelhívó, öngyilkos akcióiktól, afféle Kertész Imre logika szerint ("Lehetetlenség tétlenül tűrni a terrort, és lehetetlenség terror nélkül szembeszállni a terrorral" - írta az irodalmi Nobel-díjas író, "Jeruzsálem, Jeruzsálem" c. úti beszámolójában...)...?

A kilakoltatási moratórium közel 2 hónapja lejárt. Ameddig nem lesz valamilyen méltányos megoldás erre a -leginkább- egyoldalú (egyoldalúan módosított szerződésekkel a Fidesz kormánytól szabad kezet kapó bankoligarchia részéről) problémára, addig valószínűleg mások is végső elkeseredésre fognak jutni. Lám, tegnap és ma is.
Belegondolni is rossz. Mivel azonban nem vagyok cinikus természetű, mégis belegondolok. Miért kell az embereknek ennyire eladósodnia?
Pazarlóan élne legtöbbünk Magyarországon? Az eladósodottak legtöbbje mértéktelenül, és túlzó életszínvonalon, pazarlóan élne?
Nem. Nem hiszem. Egyszerűen arról van szó, hogy a technika lehetővé teszi, hogy normális életszínvonalat biztosítson a legtöbb ember számára. A szociális rendszer lehetővé tenné, hogy mindenki emberhez méltó, alapvető jogaihoz mérten biztonságban élhessen (azaz le van írva ez egyelőre még a a jelenlegi Alkotmányban...). Igaz, ma is csak szépen le van írva, mint nagyon sok más minden. Tehát az életszínvonal biztosítható volna. Rengeteg a vállalkozás, az áru, a szolgáltatás. Az embereknek viszont nincs pénze fizetni ezekért. Árukkal tömöttek a boltok, áruházak és azok raktárai, és ezen boltok, szolgáltatások, vállalkozások egymás hegyén-hátán vannak. Vevő többnyire alig van. Egyre nagyobb részben döglődnek a magyar kis-, és középvállalkozások. Pedig dolgoznának, és termelnének, szolgáltatnának. Vevő viszont alig van. Nincs aki fizessen a sok termékért, szolgáltatásokért. Pedig volna. Azért nincs mert a fizetések rendkívül igazságtalanok. A rendszer szélsőségesen eligazságtalanodott. A pénz nagy része a lakosság kis részének a jogi tulajdonát képezi és ezen pénzek elektronikus jel formájában bankokban, befektetésekben, tőzsdén vannak, első sorban spekulációs célzattal.
Tehát itt vagyunk, fejlett technológia, rengeteg áru, szolgáltatás, rengeteg pénz, Magyarországon kimagasló költségvetésű szociális rendszer...mégis a pénz máshol van.
Mindenki tudja, hogy nincs jó helyen. Az embereknek általában nincs pénzük. Még arra sem, hogy túléljenek, hogy emberi méltóságban, fedéllel a fejük felett, szerényen, biztonságban élhessenek. És egyre többen vannak így. És egyre többen lesznek így, ha nem születik méltányos megoldás.

FairyFeller 2011.06.25. 13:21:20

Pénz vagy morális szabadság: örök dilemma - a hatalom érvei ma is felülírják a tibetiek, az ujgurok, a székelyek (és még sok alávetett nép) érveinek erejét

...
A gazdaságinál is fontosabb lehet a kínai miniszterelnök látogatásának kulturális hozadéka...Ven Csia-pao magyarországi utazása rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett zajlik, így programja részleteiről sem lehet sokat tudni. Ami biztos, hogy pénteken az ELTE Konfuciusz Intézete által rendezett díszelőadásra megy el, szombaton pedig a Parlamentben tárgyal Orbán Viktorral, akivel körülbelül egy tucat gazdasági megállapodást is aláírnak. Később a Magyar Tudományos Akadémián rendezett gazdasági fórumon is részt vesz, ahova kétszáz kínai üzletember kíséri, majd fogadja őt Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László parlamenti elnök is. Az előrelátó szervezők a jó benyomás érdekében megfelelő számú és kinézetű közönséget is szerveztek. Egy, az ELTE-n még június elején körbeküldött e-mail szerint mindenkit várnak, aki „egyetemistának kinéző, viselkedni tudó és hajlandó”, mivel „mindenki számára rendkívül tanulságos lehet egy ilyen magas rangú vezető fogadása”. Akiket az invitálás megihletett, azoknak külön e-mailre kellett elküldeniük személyes adataikat és mobilszámukat, később újabb levélben értesítették őket, mikor és hova kell menniük. Az elvárt dress-code a fekete-fehér, ünnepélyes öltözet és a zárt cipő. A levélben külön kiemelik, hogy a látogatást kiemelt biztonsági szinten kezelik, és az rendkívül fontos „mind az ELTE BTK, mind a Távol-keleti Intézet, mind a Konfuciusz Intézet, mind a Kínai Tanszék számára, többek között hallgatóinknak adható ösztöndíj-lehetőségek ezen múlhatnak...A kínai-magyar barátság folytatódásáról, a magyarról, mint ragyogó kultúrájú, bátor és szorgalmas nemzetről beszélt a kétnapos hivatalos látogatásra Budapestre érkezett kínai miniszterelnök pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Gólyavárában, ahol kínaiul tanuló magyar diákok köszöntötték egy kulturális gálaműsor keretében....Az ELTE Konfuciusz Intézete, a Budapest 15. kerületében működő Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a tradicionális kínai harcművészeteket oktató Csan Vu Szövetség közös kulturális rendezvénye elején a szervezők megkérték a mintegy 150 fős, többségében diákokból álló közönséget, hogy felállva, tapssal fogadja a kínai kormányfőt. A terembe lépő Ven Csia-pao felemelt kézzel üdvözölte a hallgatóságot....Egy aktivista tüntetni kezdett az Andrássy úton az elhaladó kínai konvoj mellett. A miniszterelnök kétnapos hivatalos látogatást kezdett pénteken Magyarországon; 24 év után először látogatott kínai kormányfő hazánkba. Az Andrássy út a kínai miniszterelnök látogatása miatt le volt zárva. Az NHN24 hírügynökség helyszíni tudósítójának elmondása szerint amikor elhaladt a konvoj az úton, magyar, illetve tibeti zászlóval a kezében megjelent az Oktogon és az Andrássy út sarkán a tibeti emberi jogi szervezet egyik tagja, aki ezzel a kínai kormány ellen akart tüntetni. Karma Dorje, az ELTE tibeti rektora 15 évvel ezelőtt menekültként érkezett Magyarországra. A helyszínen lévő rendőrök kiragadták az aktivista kezéből a tibeti zászlót, amit a helyszínen tartózkodó járókelők szóvá is tettek...Magyarország egy új és nagy jelentőségű szövetséget kötött Kínával; a két ország tizenkét megállapodást kötött egymással, konkrét programokról, befektetési alapokról és pénzügyi keretekről született megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján szombaton a Parlamentben.
"A mai napot rendkívül fontos mérföldkőnek és sikernek tekintem Magyarország megújulásában" - fogalmazott a kormányfő. Az MTI úgy értesült a kínai miniszterelnök környezetéből, hogy Orbán Viktor és Ven Csia-pao egy órán át tárgyalt egymással. A kínai kormányfő azt mondta, országa bízik a magyar gazdaság fejlődésében. Bejelentette: Kína hajlandó "bizonyos összegű" magyar államkötvényt vásárolni, a kínai állami fejlesztési bank pedig egymilliárd eurós különhitelt fog biztosítani a magyar félnek a kölcsönös befektetések előmozdítására." (...)

[ index.hu/belfold/2011/06/24/szupertitkos_korulmenyek_kozt_jon_a_kinai_miniszterelnok/ | www.hirtv.hu/?tPath=/print/belfold&article_print=yes&article_id=386343 | | ]

FairyFeller 2011.06.30. 10:21:23

Azaz folytatódik: kihallgatták Ophélie a hatóságok elől 2 éve bujkáló olasz ismerősét (2 hónapja titkolóznak) - egyre rejtélyesebb az Ophélie-rejtély...

...
"Elfogták és előállították Ophélie Bretnacher (†22) körözött barátját. A fiatalember közel két évig bujkált, az olasz rendőrök hiába keresték személyesen hozzátartozóinál, hiába küldtek idézést, sehol nem találták. Úgy tudjuk, egy igazoltatás alkalmával akadt fenn a „hálón"...
– Valóban megtalálták az olasz hatóságok az egyik olasz állampolgárt, akinek kihallgatását jogsegély keretében mi kértük. A két másik olasz állampolgárt, úgy tudjuk, még nem sikerült megtalálnia a kinti rendőröknek – erősítette meg a Blikk információit Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, aki hozzátette: a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik az ügyben. Azt, hogy Paolo Pierre mit vallott, még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a szakértői vélemények és az általuk elmondottak közti ellentmondások elegendőek-e a fiatalember gyanúsításához...nincs minden tisztázva a haláleset körül, s - mint vélik - egyelőre a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni. Az ügyben a magyar mellett a francia hatóságok is nyomoznak...
– Az olasz igazságügyi hivatal csupán egy igen rövid szóbeli tájékoztatást adott a magyar hatóságnak, miszerint a három kérdéses személy közül egyet kihallgattak. A három olasz fiatal újbóli kihallgatására azért van szükség, hogy tisztázzanak több információt Ophélie életvitelével kapcsolatban – mondta a szóvivő." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/megtalaltak-ophelie-baratjat-2049905?nocache | www.borsonline.hu/news.php?ophelie-ugy-kihallgattak-egy-olaszt-&op&hid=41292 | www.borsonline.hu/news.php?hid=41527 ]

FairyFeller 2011.08.22. 13:23:45

Csak folytatódik - fél év alatt (legalább!) 30 ezerrel vagyunk kevesebben, mi magyarok: miközben egy év alatt 100 ezerrel nőtt a nemzeti erő a kettős állampolgárság révén - addig fél év alatt -számításba véve az egyre több másföldi bevándorló szerepét!- legalább (!) 30 ezerrel csökkenhetett a magyarság lélekszáma a Kárpát-medencében (ha már a nemzetben gondolkodunk: lássunk is, nézzünk magunkra!)

Egyre csak fogy a magyar

...
Mintegy 24 ezer 500-zal csökkent a népességszám Magyarországon 2011 első félévében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Idén az első félévben 41 ezer 586 gyermek született, 8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma 66 ezer 34 volt, ami 1,6 százalékos emelkedést jelent a 2010. január-júniusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 24 ezer 448 fő volt, 4663-mal több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 9 millió 968 ezer volt. A születésszám összességében 8 százalékkal csökkent, ez 3592 újszülöttel kevesebbet jelentett, mint egy évvel korábban - közölték. A születések számának csökkenése - több mint 10 százalékos visszaesés - a legjelentősebb Közép- és Nyugat-Dunántúlon volt, a legkisebb, 4,4 százalékos csökkenés pedig Észak-Magyarországon. A halálozások száma négy régióban emelkedett, a legnagyobb mértékben Dél-Alföldön és Közép-Magyarországon 4,4, illetve 3,4 százalékkal, három régióban viszont kismértékben elmaradt az előző évitől. A természetes fogyás az ország valamennyi régiójában meghaladta az egy évvel korábbit, ennek mértéke Közép-Magyarországon volt a legnagyobb, Észak-Magyarországon pedig a legkisebb. A vizsgált időszakban 14 ezer 440 házasságkötést regisztráltak, 193-mal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. A házasságkötések száma Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon kismértékben emelkedett, a többi régióban viszont csökkent, a legjelentősebb, 6,4 százalékos visszaesés Észak-Alföldön volt - olvasható a KSH közleményében."
...

[ www.hir24.hu/belfold/2011/08/22/egyre-csak-fogy-a-magyar/~~fokusz ]

---

Délvidéki a százezredik kérelmező

[ www.youtube.com/watch?v=thSujL6QtGw ]

***

Gondoljunk csak bele, mi magyarok, vajon mekkora lehet ez a szám a magyaroknál lélekszámban többszörös indexel gyarapodó romák nélkül, avagy mekkora lehet a magyar nemzet valódi veszteségmutatója...?
A 41 ezer 586 született gyermek, amely 8 százalékkal, 3 ezer 592 jelent kevesebbet, mint egy évvel korábban, nos biztosra vehető, hogy többségük roma (kb. 27 ezer), ahogy immár nyolcadik éve.
Nem mondanak ellent ennek a trendnek azon utalások sem, amelyek szerint: "a természetes fogyás az ország valamennyi régiójában meghaladta az egy évvel korábbit, ennek mértéke Közép-Magyarországon volt a legnagyobb, Észak-Magyarországon pedig a legkisebb."
Természetesen a házasságok száma is egyre csökken, miközben egyre több másföldi bevándorló érkezik.
A teljes Kárpát-medencében jellemző a magyarság helyzete. Kevés házasság, kevés születendő gyermek, egyre nagyobb mértékű csökkenés, a magyar pozíciók folyamatos gyengülése. Talán megdöbbentően hangzik, de az ezer éves történelmi felvidéken a magyarság immáron csupán a második a kisebbségek sorában, természetesen a romák után. Ha így folytatódik, akkor 10-20 éven belül eljuthatunk a nemzetbiztonsági kockázatnak azon fokára, ahol már az 1920-as határainkon belül is harcolnunk kell majd pozícióink megmaradásáért. Ahogy az évek telnek, egyre halmozzuk nemzeti, első sorban morális, fizikális, gazdasági és pénzügyi hátrányainkat - egyre kevesebb az esélyünk megvédeni magunkat az ólálkodó veszélytől, más, "életre valóbb" népek bekebelezésétől. Ha így folytatódik, a romák is a fejünkre nőnek hamarosan és úgy gondolom, nem ők az egyetlenek, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, az ezeréves magyar kultúrát, a megmaradt országunk magyar jellegét egyaránt veszélyeztetik. Szó sincs paranoiáról. A folyamatok világosan mutatják az irányt, a lecsúszás, az elzüllés útján.
Persze még az is lehet, hogy egy napon, egy horrorisztikus vízió szerint a romákkal kell majd összefognunk azok ellen, akik tankokkal gázolnak át rajtunk, akik modern fegyverzettel, repülőgépekkel likvidálnak minket, ha az útjukba kerülünk a 21. században...

FairyFeller 2011.08.22. 13:51:48

Végeztem a fentebbi adatok alapján egy nagyságrendileg közelítő becslést, így valószínűnek tartom, hogy: legalább (!) 30 ezerrel csökkent a magyarság lélekszáma, miközben legalább (!) 50 ezerrel nőtt a romaság lélekszáma a Kárpát-medencében, mindössze fél év alatt.
Ha ez fél év alatt átlag 80 ezres különbség, akkor feltételezve a trend kitartását és annak exponenciális jellegét, évente legalább 160 ezer, 10 év alatt -legrosszabb esetben- akár két milliós különbség is lehet, ugyancsak a Kárpát-medencében gondolkodva, tehát a teljes történelmi magyar területeken élő magyar-roma viszonyítás szintjén.
Tehát ily módon, ha azt mondjuk, hogy ma a magyarság a Kárpát-medencében jó indulattal 13 millió 5 ezer fős lélekszámú, és a romaság ugyanezen vidéken jelenleg kb. 3 milliós, akkor 10 év múlva ez az arányszám átalakulhat olyan módon, hogy 11-12 milliós magyarság 4-5 millió romával élhet együtt, vagy egymás mellett. 20 év múlva a teljes fiatal lakosságban (30 év alatti korosztály) már a romák kerülhetnek a magyarokkal szembeni többségbe.
Aztán, hogy például a jelenleg kb. 20 milliós románság demográfiai mutatói hogyan alakulnak, még nem következtethetünk oly biztosan, mint éppenséggel ami a magyarságra jellemző tendenciákból kisejlik.

FairyFeller 2011.08.26. 00:10:26

@Sodan

Ha Magyarországon nem is jellemző, a cseheknél azonban gondok lehetnek a cigányokkal...

"Felfegyverkeznek és házőrző kutyákat vásárolnak az észak-csehországi Rumburk város lakói, hogy megvédjék magukat a helyi cigányok támadásaitól jelentette a Mladá fronta Dnes című napilap. Beszámolója szerint augusztus 20-án egy húszfős cigány csoport rátámadt hat fehér férfira, az egyik áldozat annyira megsebesült, hogy kórházba kellett szállítani. A sértettek elmondták, hogy éppen az egyikük háza előtt dohányoztak, amikor a helyi szórakozóhelyről távozó romák elkezdtek kiabálni velük. A hat férfi a házba menekült, de a cigányok betörték az ajtót, és gumibotokkal kezdték el ütlegelni áldozataikat. Az egyik roma bevallása szerint társaival egyetemben ittas állapotban volt, a támadást csak heccből követték el. A rendőrség többek között rasszista indítékból elkövetett testi sértéssel vádolt meg két őrizetbe vett tettest. A cseh napilap tudósítása szerint a város lakói régóta sürgetik a hatóságokat a probléma megoldására, de eddig nem tettek semmit. A helyiek panaszkodnak, hogy nem mernek a cigányok által lakott városrészekre menni vagy a megállóban a buszra várakozni, mert a romák azt is „elfoglalták", noha a rendőrség térfigyelő kamerával figyelemmel kíséri az eseményeket. A szülők annyira aggódnak, hogy gyermekeiket egy pillanatra sem hagyják egyedül. Petr Necas minisz terelnök felkérte belügyminiszterét és az országos rendőrfőkapitányt, hogy a problémás körzetekben erősítsék meg a rendőri jelenlétet. Egy év elején nyilvánosságra hozott cseh felmérés szerint a megkérdezettek 80 százaléka úgy véli, a cigányok képtelenek az együttélésre. A kelet-csehországi Novy Bydzov kisvárosban februárban ötven helység polgármestere gyűlt össze, hogy a kormánynak címzett petícióban követelje: a megoldatlan romakérdés kapcsán nagyobb jogköröket kapjanak a szociális támogatások elosztásában. A cél az, hogy „az alkalmazkodásra képtelen személyek" ne élhessenek vissza e támogatásokkal."
... - forrás: Magyar Nemzet

***

A csehekről "egyébként úgy hírlik", eléggé kirekesztő, rasszista nép, mivel egy felmérés szerint nagy részük együttélésre képtelennek tartja a romákat, 40%-uk pedig egész egyszerűen folytatná azt a gyakorlatot, amit a csehszlovák időkben elkezdtek, kitelepítenék őket (anno a történelmi magyar Felvidékre zavargatták őket, ma már többen vannak a magyaroknál...)

[ index.hu/kulfold/2011/03/31/a_csehek_40_szazaleka_kitelepitene_a_romakat/ ]

A cigány kifejezés a görög ατσιγανος (atsziganosz) szóra vezethető vissza, amelynek egykori jelentése „törvénnyel szemben álló”, „kívülálló”, „érinthetetlen” volt.

[ hu.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1nyok ]

Hogy mennyire érvényes ez a kifejezés egyes társadalmi rétegekre jelen korunkban, azt mindenki megítélheti maga.
süti beállítások módosítása