HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Tessék mondani: ha minket, nem-cigányokat ér sérelem, mi hova meneküljünk?

2011.04.24. 21:00 asperjangyorgy

 

 Véres visszatérés Gyöngyöspatára

2011. április 24., vasárnap 17:22 | 2 órája frissítve

A falut pénteken elhagyó asszonyok és a gyerekek folyamatosan érkeznek vissza Budapestről és Szolnokról. Ha újabb atrocitás éri őket, a romák örökre elmennek. Miután állítólag provokálták, az egyik visszaérkező asszony megütött egy helyi nőt, akit kórházba szállítottak.

A csillebérci táborból vasárnap 4 órakor visszaérkezett Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést, majd az első szolnoki busz is megérkezett. A délután folyamán az eredeti terveknek megfelelően mindenki visszatér a faluba.

DEGER20110424034

Farkas János helyi roma vezető az Indexnek elmondta, hogy a falu nyugodt, és a romák hálásak Pintér Sándor belügyminiszternek a közbelépésért. A jövőt azonban nem látja túl rózsásnak: szinte biztos benne, hogy a lemondott polgármester [1] helyére a falu a jobbikos Juhász Oszkárt fogja megválasztani.

DEGER20110424037
Férfiak gyermekeket visznek haza egy lovaskocsival, amint visszaérkezik Gyöngyöspatára a csillebérci táborból azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik április 22-én hagyták el a települést

"Ahogy az elmúlt két hónapban éltünk, úgy nem lehet élni. Ha újabb atrocitás ér minket, elmegyünk és többé nem jövünk vissza" – fogadkozott az Indexnek Farkas, aki szerint ebben a helyi roma közösség teljesen egységes állásponton van.

Egy az egyik buszról leszálló nő kétszer megütött egy falubelit, akinek vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik felvették az adatait, majd előállították a verekedő nőt.

Farkas János szerint a sértett az egyik szomszéd volt, aki azzal fogadta az eleve kimerülten és rosszkedvűen hazaérkezőket, hogy minek jöttek haza, maradtak volna inkább ott. A megütött nőt mentővel szállították el a hatvani kórházba.

A hazatérők szerint szó sem volt üdülésről, mint ahogy azt a kormányfő szóvivője, Szijjártó Péter állította, hanem menekülniük kellett. Volt, aki úgy fogalmazott: "azt sem tudtam, hogy élve találom-e a férjem a hazatértemkor".

A 267 nőt és gyermeket azt követően szállították el [2] Csillebércre, illetve egy szolnoki táborba, hogy a Véderő elnevezésű szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában április 22-e és 24-e között.

A Véderő tagjait még pénteken előállította [3], illetve igazoltatta a rendőrség, ezt követően valamennyi "táborlakó" elhagyta a helyszínt.

 

 

 

 

 

A. Gy. megjegyzése: ha nem kikapcsolódás és üdülés volt a kétnapos távollét, ahol a "kimenekítettek" teljes ellátást és gondoskodást kaptak, akkor mi? Mitől merültek ki? És aki azzal fenyegetőzik, miközben semmi, az égvilágon semmi nem történt (akkor sem történt volna, ha egyetlen rendőr sem jelenik meg!!!), hogy a legközelebbi esetnél örökre elhagyja az országot, az indirekt (vagy nagyon is direkt) módon lázít a többségi társadalommal szemben? Az nem viselkedik rasszista módon? Miért gondolják a kényeztető pihenés közben végletesen kimerült asszonyok, akik közben tévét is nézhettek Csillebércen, Szolnokon és mindenről pontos képük lehetett, ami Gyöngyöspatán történt és nem-történt, hogy soha többé nem látja élve a férjét? Vagy ők ott Csillebércen nem látták, amit az egész ország, hogy az otthon maradt cigány férfiak feldobottan táncoltak és mulatoztak, a legkisebb félelem nélkül? Amire, megjegyzem, nem is volt okuk. Meddig keverik még a gyöngyöspatai cigányok és azok képviselői azt a szart, amit maguknak is készítenek? És mi jogosít fel valakit arra, hogy egy elhangzott vagy nem elhangzott kérdésre vagy lényegileg ártatlan megjegyzésre rögtön úgy üssön, hogy az illető sértettet kórházba kell szállítani? És mikor száll már magába az LMP, és hagyja abba a szarkeverést? Nem kellene ebben az ügyben valakinek világosan elmagyarázni, hogy mindennek van határa, és sem néhány, bármelyik munkaruha üzletben megvásárolható terepszínű ruhába öltözött buzgó magyarvédő, sem az önmagát is hergelt gyöngyöspatai cigányság miatt nem lehet az egész országot lejáratni? Mert bizony ha így mennek a dolgok, nekünk is elmegy a kedvünk az élettől is, nem csak a hazánktól, és akkor mi hol kaphatunk befogadást és nyugalmat? A temetőben?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr182852743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2011.04.25. 10:41:46

RÉSZLET AZ ORIGO ÍRÁSÁBÓL:
A kisebbségi önkormányzat szerint az incidens nem a nem roma közösség ellen irányult. "Mi romák csakis a szélsőjobboldali csoportok egyes tagjait és csoportjait tartjuk a településünk békéjére és közösségünkre veszélyesnek, a mai esemény pedig egy rossz válasz volt a nyílt provokációra" - írták. Farkas szerint a két pofon óta több fenyegetést kaptak a cigányok, hogy a sértett bántalmazását megtorolják, ezért a romák remélik, hogy a hatóságok biztosítják majd a védelmünket, az incidenst pedig "a helyén kezelik.
A.Gy. megjegyzése:
Nekem tetszik ez az egész megoldás. Akár volt megjegyzés, akár nem, a pofon kissé durva megnyilvánulása volt az önmagát mindenre, az önbíráskodára is feljogosítottnak érző cigányasszonynak. A helyi cigányság egyik tagja elkövetett egy nem-cigánnyal szemben (aki ráadásul idős hölgy) egy vétséget. Ez persze nem tetszik a helyi nem-cigány lakosságnak. Nem hiszem, hogy ezért bárki is cigányvért akarna ontani, de a helyi kisebbségi vezető már megideológizálta a történteket, a cigányok pedig a rendőrség védelmét kérik a saját vétkük mkövetkezményeitől való féltükben. Ha mondjuk egy nem-cigány ütött volna meg egy hazatérő cigányt, az illető már börtönben volna és minimum három évet a nyakába sóznának. Mennyit fog kapni a pofozkodó cigányasszony? Maximum néhány tízezer forintos büntetést, amit persze majd nem fizet ki. De a helyi kisebbségi vezető már tudja, hogy ez az egész azért történt, mert a cigányokat folyamatosan provokálják. Persze, mindent provokációnak lehet minősíteni, még azt is, ha valaki terepszínű munkaruhában a saját telkén tábortűznél szalonnát süt. Nagyon korlátolt az, aki a terepszín ruhát katonai egyenruhának látja, hiszen számos embert látok (munkásokat, szabadidejükben kertészkedő értelmiségieket), akik ezt a viszonylag jó áron megvehető és tartós munkaruhát viselik. Erre hivatkozni - rettenetesen nagy csúsztatás. És lassan be kellene már látni, hogy gyakorta éppen a cigányok provokálnak, majd rögtön rendőrért kiáltanak. Nagyon reménykedem, hogy a szikszói kettősgyilkosság tettesei kézre kerülnek, és nem helyi cigányok lesznek, mert akkor ott is elszabadul a pokol, és azért megint csak és kizárólag a nem-cigány lakosság lenne a felelős. Egyelőre reménykedjünk. És abban is, hogy az igazságszolgáltatás egyenlő mércét alkalmaz, és nem származása, hanem tettei szerint ítéli meg az elkövetőket.

FairyFeller 2011.04.25. 19:11:29

Kedves György,

ami Gyöngyöspatán történt és történik, azt eléggé jól ki lehetett számítani előre. Jól valószínűsíthető volt az, hogy ha valaki agressziót fog elkövetni, az a cigány kultúrkörből (nem feltétlenül roma származású!) fog kikerülni. Legalábbis sejthető volt és nem meglepő ennek a beigazolódása. A Véderő, civil félkatonai szervezet tagjaival egy egész korrekt interjút készítettek pár napja, ebben ( ) mindent tisztáznak és amire hivatkozik a szóvivőjük, hogy a "magyar fiatalság elpuhult", mivel ma már nincs sorkatonaság, stb. mindez helytálló. A rendezvényen önkéntesen lehetett részt venni, és a Véderőt szívesen látták ott, úgy tűnt számukra, hogy ideális toborzóhely. Állítólag igencsak baráti áron adtak el nekik telket, vagyis nem csak bérelték, hanem telket vásároltak ott. Így jó, ha hozzászoknak a "Zámoly óta menekülő agresszorok" (ezt jelzőnek szántam), hogy ezentúl Gyöngyöspatán lesznek olyanok, akik a bűnözők és az agresszorok ellen megszervezik, illetve segítik a civil önvédelmet, természetesen a magyarországi (nem írom azt, hogy magyar) jogszabályok keretein belül. Hiába beszélnek a kormánytól (akiken végre tényleges lakossági nyomás nehezedik és ez remélhetőleg még csak az öntudatra ébredés folyamatának kezdete!) arról, hogy pártok hadsereget szerveznek, meg hogy törvénytelen, amit tesznek. Szó sincs erről. Alaptalan és aljas vádak ezek. Még így is, a megnehezített jogi útvesztőkben is, ezek a szervezetek civilek és nagy lakossági támogatásúak, törvényesek.

A tegnap folyamán a következőekre lettem figyelmes az InfoRadio híreit hallgatva:

Visszaérkeztek a romák Gyöngyöspatára, több incidens történt

[ inforadio.hu/hir/belfold/hir-429410 | inforadio.hu/hir/belfold/hir-429460 ]

Hozzáfűzték: az MSZP (éppen ők...) számára nagyon fontos a közbiztonság (volt pofájuk ezt nyilatkozni...) és felhívták a figyelmet arra, hogy a Fidesz 2 hét alatt rendet ígért...ugyanakkor korántsem meglepő módon nem a bűnözők terrorakciói, hanem a polgárőrök "flangálása" aggasztja őket... EZ IGEN! EHHEZ MÁR FARPOFA KELL!

Rögtön ezután: Megöltek egy idős nőt Ferencvárosban

...
"A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a holttestet az áldozat fia találta meg. "
...
[ inforadio.hu/hir/bunugyek/hir-429428 ]

***

E két hír elég volt ahhoz, hogy a már a témakörben sokat tapasztalt tudatom ellenére felmenjen bennem a pumpa.
Ha most kihagyom azokat az indulatszavakat, amelyek ilyenkor eszembe szoktak jutni, akkor csupán azzal "intézném el" a dolgot, hogy: "a médiára jellemző közlések szerint bizonyosan a polgárőrök felelősek az asszony haláláért, sőt, talán ők a gyilkosai is!" (nem kevés gúnyorral és cinizmussal)...

---

Egyéb hírek a napokból:

Megkezdődött a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön Borovszky Tímea, az egykori Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatósága korábbi főosztályvezetőjének vesztegetés miatt indult büntetőpere

[ inforadio.hu/hir/bunugyek/hir-428634 ]

---

Leáldozott az ózdi uzsorásoknak

[ inforadio.hu/hir/bunugyek/hir-428730 ]

***

Csak remélni tudom, hogy a hangzatos címek hűek a valósághoz. Csakhogy van egy problémám a kormánnyal. Nem tartom őket eléggé szavahihetőnek.
Bizonyára többen azok közül (túl sokan is!), akik 1 évvel ezelőtt bíztak bennük, mára meggyilkolt holttestek. Az idős szikszói házaspár talán ma is élne, ha nem költöztették volna egy másik településen felszámolt gettó deviánsait Szikszó tisztességesen -egyre kisebb esélyekkel- élni próbáló lakossága közé. Ki ezért a felelős...?

A város és a csillagok 2011.04.26. 01:08:24

Tisztelt Asperján György!

Függetlenül attól, hogy Önnek igaza van-e, vagy sem, megdöbbenve olvastam a fenti cikkben sorait:

"Meddig keverik még a gyöngyöspatai cigányok és azok képviselői azt a szart, amit maguknak is készítenek? És mikor száll már magába az LMP, és hagyja abba a szarkeverést?"

A SZÜLETÉSI HELY NEM PREDESZTINÁL című blogjában rendreutasított engem, mert tegezni mertem (valaki mást, de Ön magára értette és felvilágosított, hogy nem őriztünk együtt sertést, tehát nincs jogom Önt tegezni), továbbá arra intett, hogy adjuk meg egymásnak a tiszteletet. Én el is szégyelltem magam annak rendje és módja szerint, magamba szálltam és megfogadtam, hogy ezentúl maximális tisztelettel szólok embertársaimhoz.

Sajnos Ön ebben a fenti cikkben lábbal tiporja ezen saját elveit. Ezért hadd idézzem Önnek Önt, saját magát:

"Kérem, legyen türelmesebb embertársai iránt. Kedvelje őket akkor is - legalább az alapvető tiszteletet megadva -, ha személy szerint nem túl szimpatikusak önnek. Üdvözli" Siegelinde
süti beállítások módosítása