HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Többet árt majd Obamának, mint amennyit használ (most)

2011.05.09. 13:30 asperjangyorgy

Oszama bin Laden megölésének körülményeiről egyre több és egyre zavarosabb verziók kerülnek elő. Azt gondolom, talán nem kellett volna hencegő nagyképűséggel nyilvánosságra hozni, hogy az amerikai elnök karosszékben ülve nézte, miként rohamoznak hős és rettenthetetlen katonái egy fegyveresen nem védett objektumot. Legalábbis azok után, hogy erre fény derült, nem kellett volna a Fehér Ház ovális szobájában készült fotókkal traktálni a nyilvánosságot.

Sok minden arról tanúskodik, hogy az amerikai demokrácia rosszul vizsgázott: az akció a hirdetett elvekkel ellentétesen zajlott le (legalábbis mind több az erre mutató mozzanat).

És még mennyi minden kiderül majd.

Mivel bin Laden fegyvertelen volt, igen rossz vért szült volna, ha nyílvánosságra hozzák az illegális akció során derekasan szétlőtt fejét. Ha már lúd, legyen kövér elvet követve talán a foglyul ejtett hölgyeket is magukkal vihették volna az amerikaiak. Annyi hibát, sőt törvénytelenséget elkövettek, hogy ez már csak hab lett volna a tortán, és most nem tudna bin Laden lánya nyilatkozni, hogy tulajdonképpen semmi nem úgy történt, ahogyan az amerikaiak állítják. 38 percig nem az iszonyatos tűzharc tartott, mivel az nem is volt, hanem a dokumentumok összegyűjtése.

Arról nem is szólnék, amit maga az amerikai elnök, eléggé csacskán, maga bevallot, vagyis hogy egyáltalán nem voltak benne biztosak, hogy bin Laden bujkál az épületben. Ha a szuper kommendósok, amint haladtak a legfelső szint felé, még több ellent nem áló embert lőnek agyon és fent nem az ágyán - bizonyára kétségbeesetten üldögélő bin Ladent találják, hanem valaki mást, lett volna mit magyarázni (igaz, így is van és majd egyre több lesz). Talán Obamának azt a humoros mondatát sem kellett volna nyilvánosságra hozni, hogy a hatvanmillió dolláros helokopter mellett egy centimétert is vihettek volna magukkal a hős amerikaiak. (Bin Ladent ugyanis termetre úgy azonosították, hogy az egyik elég magas kommandós a holttest mellé feküdt, s mivel majdnem olyan hosszúnak tűnt, mint a hulla, úgy döntöttek, mégis - hálistennek - bin Ladent lőtték agyon. Mert abban egyátalán nem voltak, nem lehettek biztosak kezdetben, hogy valóan bin Ladennel végeztek).

Aztán az sem volt világra szóló ötlet, hogy a cselekmény után néhány órával a terrorista vezért máris beledobták a tengerbe. Úgy tűnik, a holttest eltűntetésének módja sem volt előre tisztázott. (Közben arról is napvilágot láttak jelentések, hogy az iszlám szertartások szigorú betartásával történt mindez. Kérdés, hogy erre szükség volt-e annyi törvénytelen cselekmény után.)

Én nem akarom védeni bin Ladent, hiszen a világméretű terrorban ő csak egy - igaz, fontos - láncszem volt, és rászolgált a halálra. De! De Bush elnököt csak dicséret és magasztalás illeti, amiért - lényegében minden ok nélkül - lerohanta Angliával együtt Irakot? (Ahol azóta sincs rend és nyugalom!!)

A történelemben nincs zéró pont, grand zéró pedig még annyira sincs. A történelem okok és okozatok folytonos láncolata. A történelem sokkal rovaszabb, mint az Egyesült Államok és miként azt magáról Obama elnök hiszi az újraválasztása érdekében is. A történelmet illik folyamatként nézni és értelmezni, mert csak akkor értjük meg, hogy aki egyik nap terrorista, a másik napon áldozat, a végtelenségig.

Bin Laden súlyos okok miatt - minden törvényt felrúgva - támadt a világkereskedelmi központra, Amerikára és az emberiségre. De az amerikaiak is minden törvényt felrúgtak, amikor súlyos okok miatt lerohanták Afganisztánt. És az ember ilyen események és történések láttán arra gondol: ennek bizony soha nem lesz vége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr82889757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása