HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Újabb kolosszális ökörség az Egyesült Államokban

2011.05.16. 09:55 asperjangyorgy

A 32 éves szobalány szerint az IMF vezérigazgatója megpróbálta megerőszakolni.

Jó és ügyes húzás a 32 éves hölgy részéről.

A kishölgy nem tudta furcsa és elgondolkodtató módon, hogy a napi 3000 dolláros lakosztály foglalt. (Az IMF vezérigazgatója által lakott lakosztályba bárki csak külön engedéllyel léphet be, gondolom én, hiszen ha akárki oda ki-be járhatna, könnyedén elrabolhatnák vagy megölhetnék!)  A hölgy azt hitte, hogy teljesen és tökéletesen üres a lakosztály. Akkor is ezt tapasztalta, amikor belépett és látta, hogy ott bizony különböző holmik vannak. Az évente több százezer dolláros jövedelmű, 62 éves vezérigazgató, aki bármilyen elegáns hölgy szolgáltatását megvehetné könnyedén, a szobalányra rontott, miközben pontosan ismeri az ottani, a szexuálitás terén iszonyatosan túlzó törvényeket.

A kishölgy állítása szerint a meztelen vezérigazgató becipelte a hálószobába, majd elporoszkált a bajárati ajtóhoz és bazárta azt (tudjuk, hogy ezek a szállodaajtók belülről úgy zárhatók, hogy egyben gond nélkül nyithatók is, miként azt a szobalány kívülről megtette, amikor belépett a foglalt lakosztályba). A kishölgy így ugye nem tudott elmenekülni. A vezérigazgató ezután visszament a hálószobába és rávetette magát a szobalányra, aki természetesen lelökte magáról. Ezek után - ez is tanulságos mozzanat - a vezérigazgató bevitte valamiképpen a fürdőszobába, ahol is orális szexre kényszerítette, mintha ezt nem tehette volna meg, ha ilyen szándéka volt, a hálószobában. Miután ez megtörtént újabb érdekes fordulat történt: a kishölgy, hiába volt bezárva a lakosztály ajtaja, kimenkült a szobából és riadóztatta a szálloda személyzetét.

El tudom képzelni, hogy a vezérigazgató úr ajánlatot tett a hölgynek, még azt is, hogy a hölgy ezt nagyon okosan, tudván, hogy az illető úrnak mindegyik zsebe teli van dollárral, elfogadta, majd - ahogy az már az Egyesült Államokban szokássá vált a raffinált hölgyek körében - botrányt csinált annak reményében, hogy ebből hatalmas hasznot húz.

A vezérigazgató, ha ajánlatot tett a hölgynek, nagy barom volt.

Egy biztos, mindaz, amit a körülményekről olvasni lehet, nem áll össze egésszé, sok sebből vérzik. De ez nem számít, nagy botrányt lehet belőle csinálni és teli lesz majd vele az amerikai sajtó. A vezérigazgató pedig ötven évig ücsöröghet valamelyik börtönben és elgondolkodhat azon, hogy az élet milyen bonyolult.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr852907508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.05.16. 13:02:56

Kedves György!

Én ugyan nem voltam ott a new-yorki Sofitel szállodában, sem annak idején a kiskunlacházi kiserdőben, ahol Horák Nórát bántalmazták, megerőszakolták és brutálisan megölték (megítélésem szerint máig tisztázatlan elkövetői körülmények között...), azonban a gyanú szerint erőszaktevő, franciaországi szoci jelölt IMF-vezér, bántalmazta is az afro-amerikai szállodában dolgozó nőt, ugyanis kórházban látták el könnyű sérüléseit. Ettől függetlenül persze meg lehetett rendezni ezt a "jelentet".

Az Index -ún. "mértékadó" és bank-ellenes elfogultsággal nem-igen vádolható- cikkében azonban az IMF-vezér korábbi nőkkel szembeni, hasonló agresszióiról is szerepelnek utalások.

Unokahúgát is molesztálta Strauss-Kahn

...
"A Nagy Megrontóként és Kanos Nyúlként is becézett IMF-vezér 3000 dolláros lakosztályában kergette a szobalányt. Egy korábbi esetben a beprotezsált mostohaunokán akart erőszakot tenni.
Nem a hétvégén nyilvánosságra került eset az első, hogy Strauss-Kahn IMF-vezért molesztálással vádolják. Egy francia riporternő, Tristane Banon 2007-ben arról beszélt egy tévéinterjúban, hogy a politikus "felajzott csimpánzként" támadt rá egy interjúja közben, és csak rugdosódás, verekedés után tudott kiszabadulni. Egy tévés beszélgetőműsorban elhangzott, hogy a riporternő könyvéhez gyűjtött anyagot. Amikor interjút kért az IMF-vezértől, az nem az irodájába vagy az otthonába invitálta, hanem egy lakásba, ahol nem volt más, csak egy tévé meg egy ágy. A riporternő elmondása szerint Strauss-Kahn csak úgy volt hajlandó beszélni, ha foghatja a nő kezét. Később tapogatni kezdte, majd amikor az menekülni próbált, leteperte, kikapcsolta a melltartóját és megpróbálta levenni a farmerját. A riporternő a menekülése után számtalan sms-t kapott a férfitól, azzal az üzenettel: Félsz tőlem? A nő azért nem tett feljelentést, mert úgy ítélte meg, nem tudta volna finanszírozni a költséges pert a magasrangú szocialista politikus ellen. Strauss-Kahn nevét akkor kisipolták az interjúban. Banon egyébként a most előzetesben ülő politikus második feleségének unokája.

Magyar kapcsolat

Korábban fény derült arra, hogy Strauss-Kahn az IMF Afrika-részlegének magyar származású vezető közgaszdászával, Nagy Piroskával folytatott rövid viszonyt 2007 végén, 2008 elején. A valutaalap vezető testülete az ügyben elrendelt vizsgálat megállapításaira hivatkozva három évvel ezelőtt tisztázta az IMF-vezetőt a hivatali befolyással való visszaélés, szexuális zaklatás és kivételezés gyanúja alól, és akkor úgy döntött, hogy továbbra is együtt kíván működni Strauss-Kahnnal.

A Kanos Nyúl New Yorkban

Vasárnap este a New York-i Sofitel szobalánya a rendőrök előtt is azonosította Strauss-Kahnt, hogy ő volt az a férfi, aki meztelenül inzultálta őt, tudta meg a New York Daily News rendőrségi forrásokból. A szobalány a napi 3000 dollárba kerülő szobát akarta kitakarítani, amikor a meztelen férfi rátámadt. A Nagy Megrontóként és Kanos Nyúlként is becézett IMF-vezér végigkergette őt a lakosztályon, megpróbálta letépni a bugyiját, majd berángatta a fürdőszobába, és orális aktusra akarta kényszeríteni, mondták a rendőrök. A rendőrség a lapnak azt is elmondta, hogy nincs olyan körülmény, amely miatt kételkedniük kellene a szobalány vallomásában. A 32 éves, színesbőrű nőt csendes, tisztelettudó alkalmazottként írták le munkatársai. Rendőrségi források megjegyzik, hogy a három éve a szállodában dolgozó nő büntetlen, és nincsenek olyan magas kapcsolatai, amelyek azt valószínűsítenék, hogy a francia elnöki székért induló Strauss-Kahn lejáratása volna a célja. Bronxi lakásának szomszédja is csendes nőként írta le, aki "nem zavart senkit sem." A háromszor nősült Strauss-Kahn jelenlegi felesége, egy New York-i újságírónő közleményt adott ki, amely szerint "egy másodpercig sem hitte el" a férje ellen felhozott vádakat. A rendőrség jelenleg szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolja az IMF vezetőjét. Strauss-Kahnt bűnössége esetén az első két vádpont mindegyikéért, külön-külön tizenöttől húsz évig, a harmadikért pedig három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A valutaalap vezetőjét nem illeti meg diplomáciai mentesség."
...

[ index.hu/kulfold/2011/05/16/unokahugat_is_molesztalta_strauss-kahn/ ]

***

Részemről nem akarok képmutatónak tűnni. Bizonyos esetekben a férfi-női viszonyban az erőszaknak természetes szerepe van. Ez a mondat messzire vezet és lehet akár férfi, akár női szemszögből értékelni, de objektíve elmondható, hogy a férfiak nőkhöz való viszonyulásában is általában az középút működik stabilan. Avagy, sok esetben ha egy férfi "túl rendes", mindenben előzékeny "papucs", a nőt szolgáló (és valószínűleg korábban elhunyó...), ezt a nők sokszor pimaszul kihasználják, szinte visszaélnek ezzel és még csak nem is értékelik igazán. Lehet ezt vitatni, de mindenek előtt megjegyezném, hogy nem személyes példámból, hanem tárgyilagos tapasztalatokra alapozom ezt az állításomat. Fordított esetben (másik szélsőség), ha a férfi "bunkó" (vagy inkább ha tud bunkó is lenni), "odadobja a nőnek is a labdát", pellengére állítja, "teszteli", stb-stb. akkor az a nőnek rosszabb, mégis sok nő az ilyen férfiakhoz vonzódik, akik sokszor bunkók, lekezelőek, megalázzák a nőt. Az egyik a férfinak, a másik a nőnek nem jó, mégis jellemzőek ezek a viszonyok, vagy a férfi, vagy a nő szempontjából megalázóak. Vagyis sok nő az erőszakos, "rossz" férfiakhoz vonzódik. Igen, ez messzire vezet, kulturálisan is értelmezhető. Ahol a nőket konzervatív,
"férfiuralom", "elnyomó" környezet veszi köröl (ha a szélsőséges eseteket nézzük -pl. Szaúd-Arábia, stb., de általában is igaz), ott szinte eszetlen módon szaporodik a lakosság.
Ez egy szélsőség és elég jellemző a világ nagy részére, a Föld (lakosságának) az egyik legnagyobb problémája.
A másik szélsőség a liberális szabadosság a női "egyenjogúság", ahol a társadalmi szemlélet lassan már nem tesz különbséget férfi és nő között, a függetlenséget hangoztatja (ami egy nagy baromság, ti. a férfiak és a nők egészen egyszerűen, alapvetően nem függetlenek egymástól...), kvázi megfosztja az embereket a férfi-, és a női mivoltjuktól. Az ilyen liberális (és köztudottan a nők fogékonyabbak a liberalizmusra, míg a férfiak a konzervatizmusra), "női szabados", "karrierista" világokban pedig eszetlen módon, stratégiai szinten csökken a lakosság.
Igen, mindez messzire vezet és az összefüggések sem annyira nyilvánvalóak, de azért mégis.
Lehetne sorolni a mindebből következő egyértelmű következményeket, lehetne elemezni ezen folyamatokat.
Strauss-Kahn talán úgy gondolta, hogy némely nő "kissé elkanászodott", "nevelésre szorul", "egy pofon jobbról, egy pofon balról és máris megvan az egyensúly". Lehet.
De amikor szexuális erőszakról van szó (ami egyébként nem történt meg), azt gondolom semmilyen nemi, társadalmi szempontból nem magyarázható, bűncselekmény megkísérlését jelenti.
Amikor a "szopjál kurva!", meg a ruhaletépés, ütlegelés következik, az már nem nemi kérdés, ez már alapvető emberi jogi, méltósági kérdés.
Azt gondolom, az emberek első sorban emberek, egyenlőek az alapvető jogaikban (még ha nem is van mindenhez minden embernek egyformán alanyi joga, természetesen). Másodsorban férfiak, vagy nők, nők vagy férfiak, ezek szerint determinálhatóak, diszkriminálhatóak (mert természetesem egy ember első számú megkülönböztető jellege, a liberális baromságokkal ellentétben a nemisége). Ezek után következik a kultúrája, civilizáltsága, szocializáltsága, műveltsége, társadalmi értéke, képzettsége, tehetsége (IQ, EQ és a további intelligencia faktorok) stb. Mindez a harmadik súlyú tényező egy ember identitásának meghatározásánál. Aztán következik (bár ez beleillik a harmadikba, de mégis külön kategóriaként írnám) a vallása. Ez megint diszkrimináció (megkülönböztetés) alapja. Nem feltétlenül negatív diszkrimkináció, de mindenkinek joga van azt gondolni minden vallásról, amit akar. Ez egy ember alapvető joga, a gondolat-, és véleményszabadság. Én például mélységesem megvetem az eredeti nagy múltú egyiptomi keresztény vallásúvá vált (kopt pátriarchátus) népre rátelepülő arab muszlimokat, de közülük is csupán azokat, akik mostanában rendszeresen gyilkolásszák, terrorizálják, állandóan templomaikat, autóikat gyújtogatják az eredeti őslakos -egykor piramisokat építő-, identitásukat megőrizni kívánó egyiptomiaknak (akik nem arabok, más kérdés, hogy az arabok már 80% feletti arányban népesítették be a Nílus vidékét). De ez csak az én magánvéleményem.
Ezen túl még van legalább egy faktor, amely alapján valaki diszkriminálható, ez pedig a származása. Igen, mert vannak olyan nők, akik például a latin férfiakat szeretik, azok tetszenek nekik. Most akkor rasszisták? És akkor azok, akiknek a skandináv lányok tetszenek? Vagy éppen a japán nők? Mindenkinek emberi joga van megítélni azt, hogy mi az ami neki személy szerint tetszik. Amikor a cigányok azzal jönnek, hogy rasszista az, aki őket kritizálja, nyilvánvaló rágalmazást valósítanak meg. Nem a származásukkal, nem az (ez esetben) 5. ponttal van a probléma. Nem a roma származással, hanem a 3. pontban szereplő cigány kultúrával, antikultúrával van a probléma. Nem a kinézet, hanem a viselkedés.
Mindez messzire vezet és ezúttal messzire is vezettem, remélhetőleg nem túlságosan sok zökkenővel.
Nem tudom mi az igazság. Én ahhoz vagyok sajnos hozzászokva, hogy ha valamihez politikai érdek és hatalom fűződik, akkor az igazság csupán másodlagos az ún. igazságszolgáltatás szempontjából. Ugyanis a pénz és a pénzzel vezérelt, korrupt politika felette áll a hatóságoknak. Nem mindenhol egyformán, de sok helyütt jellemzően igen.
Kiskunlacházán így volt és így is van. New-Yorkban is lehetséges, hogy így lesz. A múltkor Grúziában ütköztek akadályba az ilyen "IMF-féle" pénzemberek, ott speciel nagy bajba kerültek a vesztegetési kísérletükkel.
Hogy mi lesz ennek a történetnek a vége? Bízom benne, hogy igazságos és méltányos ítélet születik majd, a tényekre alapozva (amelyet magam sem ismerhetek, csupán olvashattam róla). Nem lepne meg azonban, ha bűnössége kiderülése esetén is óvadék ellenében szabadon bocsájtanák Stauss-Kahn-t és tovább élhetné milliárdos életét, ahogy az szokás erre felé is...

asperjangyorgy 2011.05.16. 13:36:55

Kedves FairyFeller! Minden lehetséges, és eszemben sincs, hogy az IMF vezérigazgatóját védelmezzem. Kétségtelen, hogy viszonya volt egy beosztottjával. Nem ő volt az első ilyen férfi, és kettőn áll a vásár. Hogy a mostoha unokáját valóban molesztálta-e, vagy igaz vagy sem. Mindenesetre a sajtójelentések alapján az amerikai eset több mint elgondolkodtató. Egyébként már én is laktam szállodában (Maerikában is egykor). Érdekes, soha nem jöttek fel takarítani, amíg a szobában voltam. Nem szólva arról, hogy a takarítónőnek előre egyeztetnie kell a portával - egy ilyen rangú embver esetében különösen -, hogy a kulcs le van-e adva. Olyan nincs, hogy a takarítónő bármikor zaklathatja a lakót, különösen egy ilyen rangú embert. Olyan pedig végképp nincs, hogy a takarítónőnek fogalma sincs arról, állítólag,m hogy foglalt-e a szoba vagy sem. Mert ha úgy tudja, hogy nem, akkor mi a fenét keres ott. Ennek minden szállodában megvan a maga szigorú rendje. AÍ vezérigazgató kb. 150 nm-es lakoosztályban lakott. Oda az afro-amerikai takarítónő teljesen egyedül becsámborgott, miközben háromcsillagos szállodákban is kettesével járnak a szobákat rendbe szedni a takarítónők. Egyedül a kishölgy a 150 nm-t, amelyről azt sem tudta, hogy lakott, egy nap alatt tette volna rendbe. És mondjuk minden úgy történt, ahogyan leírják. Akkor a hölgy, amikor meglátott egy meztelen férfit kilépni a fürdőszából, elnézést kérve miért nem kotródott ki azonnal??? Ez a vendég inszinuálása, még egy harmadosztályú szállodában s, hát még olyanban, ahol egyetlen lakosztály egyetlen éjszakára 3000 dollár. És szeretnék én látni egy fotót erről a takarítónőről, hogy láttán a vezérigazgató úr egyből begerjedt és feledve mindent lerohanta. Próbálju nk már gondolkodni. Esetleg azon is, hogy ez az egész kinek az érdeke. A magam részéről egyáltalán nem hiszem azt, amit az újságok az esetről írnak. Sérülések? Azokat bárhol összeszedhette a takarítónő. Milyen DNS? A vezérigazgatóé? Hiszen ott lakott. Nem nagy művészet találni. Azt el tudom képzelni, esetleg, talán, a rendkívül zavaros körülmények ellenére is, hogy a takarítónő bement és a vezérigazgató ajánlatot tett. De azt, hogy bírkózott a nővel, becipelte a főrdőszobába és ott orális szexre kényszerítette - hogyan? fegyvert nyomott a homlokához? -, eléggé nehezen. Már csak azért sem, mert a vezérigazgató tudta, hogy indul a gépe. Nem ért rá orális szexre. Hogy mégis gyorsan távozott? Talán azért, mert a takarítónő hisztizni kezdett, ordibálni, hogy nemi erőszakot követtek el ellene, és a vezérigazgató tudja, hogy a képmutató Amerikában ez ilyen eseteket mennyire "komolyan" veszik. Nekem ez az egész ügy úgy bűzlik, ahogyan van.

asperjangyorgy 2011.05.16. 14:13:19

Kedves FairyFeller! Még valamit hozzátennék a leírtakhoz: amikor huzamosabban az Egyesült Államokban tartózkodtam az államok vendégeként, sokfelé jártam és sokszor aludtam kis motelekben is. Soha olyan nem fordult elő, hogy a takarítónő rámnyitott volna, vagy kopogtatással zavart volna. Pedig azok nem hétcsillagos szállodák. El tudja képzelni, hogy egy hétcsillagos szállodában, ahol a szálloda biztonsági szolgáklata mindent tud az IMF vezérigazgatójáról és legalább ilyen mértékben a portaszolgálat, egy magaányosan kószáló afro-amerikai takarítónő előzetes információk nélkül kpogtat egy olyan lakosztály ajtaján, ahol az IMF vezérigazgatója vendég? És ami ennél it öbb: csak úgy, előzetes információ nélkül - jhiszen állandó kapcsolatban áll a portával és a biztonsági szolgálattal - önhatalmúlag beléphet az IMF vezérigazgatójának a szobájába? És normális az az ország,amely - ha elkövette a vezérigazgató azt a vétséget, amivel gyanúsítják - egy ilyen cselekvési próbálkozásért mindösszesen ötven év fegyházat ró ki a "tettesre"? Talán emlékszik még rá, mit művelte Clintonnal, amikor kiderült, hogy a gyakornok lánnyal etyepetyézett. Nem erőszakoskodott, a lány boldog volt, hogy a kedvére tehetett az Egyesült Államok elnökének. És ennek ellenére alig úszta meg a leváltását, a börtönt és a tökéletes politikai bukást. Nem, ez nevetséges. Itt valakinek elég határozott érdeke lehet az, hogy az IMF vezér kiiktatható legyen a francia közéletből. És gondoljon bele: a takarítónő állít valamit, aminek nem volt tanúja. És ha ő mondja a IMF vezérigazgatóval szemben, akkor biztosan igazat állít? Nekem a gyomrom forog az ilyen ügyektől. Mert más formában és más feltételek mellett, ugyanez zajlik Magyarországon is. Kiderült a híradásokból, hogy a szocialisták egész uralkodásuk alatt mást sem tettek, mint egymást korumpálták. Mert azt hiszi a fidesz, hogy ezzel a rossz és gennyes dumával már meg is nyerte a következő választást is!

FairyFeller 2011.05.16. 17:56:51

@asperjangyorgy: Kedves György!

"Módosultak" a hírek: a szállodában dolgozó nő állítása szerint Strauss-Kahn elkapta őt a folyosón és betuszkolta a szobájába (...)

[ az alábbi fejlemények forrása: www.magyarhirlap.hu/index.php?akt_menu=16&hir_id=224750&r_id=5 ]

Mindenek előtt, itt Önnek igaza lehet, Asperján úr. Az egész történet nagyon sántított, úgy ahogy volt, illetve van. Egy ilyen befolyásos ember általában társasággal, testőrséggel jár. Meglehet, hogy ez esetben inkognitóban és egyedül volt, hiszen eleddig egyetlen forrás sem említett meg, hogy testőrei, vagy bárki más ott lett volna, az állítólagos nemi erőszak kísérlet közelében, a szállodában. Ugyanis valóban az a hihető verzió, amelyet Ön felvázolt, egy ilyen befolyásos ember közelébe nem lehet csak úgy véletlenül odakerülni, különösen nem akkor, amikor az egy 7 csillagos (?) szálloda egyik elit lakosztályán kilép a zuhanyzóból. Tehát én ezekkel az érvekkel nem is tudnék vitába szállni, amelyeket Ön felvetett.

Az Index cikke az összeesküvés cáfolatául csupán a következőképpen tett utalást:

Minden esetre én is egy olyan tájékoztatást várnék a közvélemény felé, amelyik korrekt módon tisztázza például az Ön által felvetett körülményeket is.
Most ugyanis nem éppen azt írják a sajtóban, amit előzőleg. Ezúttal arról a verzióról cikkeznek, hogy Kahn berángatta magához a nőt, ami teljesen más, mintha a nő óvatlanul, vagy éppen szánt szándékkal került volna az IMF-vezér közelébe. Kahn ügyvédei egyébként alibiről beszélnek.

...
"A szobalány a rendőrségen egy több személyből álló sorban ismerte fel Kahnt, aki állítása szerint a szállodában orális szexre akarta kényszeríteni őt. Kahnt a reptéren vették őrizetbe a New York-i rendőrség munkatársai, a szállodát pedig a helyszínelők vizsgálták át dulakodás nyomai után kutatva. A 32 éves szobalányt a kórházban könnyebb sérülésekkel látták el. A vezérigazgató előállítása során a rendőrség szerint nem tanúsított ellenállást, vallomást tenni azonban nem volt hajlandó, azt viszont önként vállalta, hogy testét átkutassák a hatóság orvosszakértői, hogy az eset során keletkezett esetleges sérüléseket keressenek. Kahnt a szobalány vallomása alapján szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolják. Ezekért a vádakért összesen akár 43 év börtönre is ítélhetik - az első két vádpontért 15-20 évre, a fogva tartásért pedig 3 évre.

Ügyvédei szerint van alibije

Strauss-Khan ügyvédei rekonstruálták a vádlott szombati mozgását New Yorkban, és megállapították, hogy a Sofitel szállodát délben hagyta el, miután rendezte a számlát, és visszaadta a kulcsot. A Le Monde francia napilap szerint Strauss-Kahn 12:28-kor fizette ki szállodaszámláját, ezután elment a lányával ebédelni, onnan pedig taxival vitette ki magát a repülőtérre. A CNN hírtelevízió rendőrségi forrást idézett, aki elmondta, hogy a szobalány 13:00 körül lépett be a szállodaszobába.

Az eseményeknek ez a sora azt jelenti, hogy a valutaalap vezérigazgatója már elhagyta a szállodát, amikor a szobalány állítása szerint Strauss-Kahn elkapta őt egy folyosón, betuszkolta a szobájába, és erőszakoskodott vele - olvasható az RMC honlapjára feltett beszámolóban, amely szerint az ügyvédeknek tárgyi bizonyítékaik és tanúik is vannak.

Fejetlenség a Valutaalapnál

Kahn kiesése után az IMF második emberét, John Lipskyt nevezték ki a szervezet élére, viszont ő már korábban bejelentette: júniusban távozik a szervezet éléről. A Valutaalap vezetéséért felelős testület még vasárnap ülésezett volna, a találkozó azonban elmaradt, talán hétfőn este kerül rá sor. Sajtóértesülések szerint elkezdődött az utódlásért folytatott harc, amit nagyban befolyásol az több évtizede fennálló hallgatólagos megegyezés, hogy amíg a Világbank élére amerikai, addig az IMF vezetését egy európai ország adhatja...[Kahn-nak] köszönhető a magyar, a görög, az ír és a készülő portugál mentőcsomag is. A válság idején Kahn vette rá a világ vezetőit, hogy a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében pumpáljanak a gazdasági szektorba állami pénzeket. Kahn letartóztatása a Görögország gazdaságával kapcsolatos kételyeket is tovább növeli, ugyanis a pénzügyi vezetők éppen mostanában tanácskoznak arról, hogy juttassanak-e újabb mentőcsomagot a bajba jutott ország részére. A botrány nélkül ugyanis nagyobb esély lett volna arra, hogy elfogadnak egy újabb segélycsomagot, ami a portugál csomaggal együtt stabilizálhatná az eurózónát." (...)

FairyFeller 2011.05.17. 20:52:18

Nyilvános az IMF-sakál elleni vádirat néhány részlete - Kahn ügyvédei máris totál mást mondanak mint tegnap

...
"Steven Lane nyomozó tanúként arról számolt be, hogy Dominique Strauss-Kahn szombat délben a 44. utcán álló szállodában bezárta az ajtót és nem hagyta kimenni a a szobalányt a szobából. Ezután hozzájárulása nélkül megragadta a melleit, megpróbálta lehúzni a nő fehérneműjét és erőszakosan fogdosni kezdte a sértett vagináját - olvasható a New York-i bíróság elé került vádiratban. Az IMF vezérigazgatója kétszer is arra kényszerítette a szobalányt, hogy vegye szájába a péniszét - tette még hozzá a dokumentum, amely szerint Strauss-Kahn nemcsak orális, hanem anális szexre is kényszerítette a hotel alkalmazottját. A nyilvánosságra hozott dokumentum kétrendbeli szexuális bűncselekménnyel, egyrendbeli nemi erőszak kísérlettel, kétrendbeli szexuális visszaéléssel, egyrendbeli erőszakos törvénytelen fogva tartással és egyrendbeli szexuális zaklatással vádolja az IMF vezérigazgatóját.
Dominique Strauss-Kahn ügyvédei máshogy magyarázzák a történteket: noha valóban rávetette magát a manhattani szálloda szobalányára, és szexuális kapcsolatot létesített vele, de az IMF vezérigazgatójának védőügyvédje szerint a nő akarta ezt.
"A bizonyítékok, úgy véljük, nem lesznek összhangban az erőszakos együttléttel" - jelentette ki Benjamin Brafman ügyvéd a hétfői bírósági tárgyaláson. Evvel a lap szerint arra utalt, hogy a szobalány szabad akaratából adta oda magát (erre a részletre egyébként más amerikai lapok beszámolói nem tértek ki)."
...

***

Elég rosszul áll Benjaminék szénája...

FairyFeller 2011.05.18. 12:23:24

Damu Roland is 50 évet kap majd? - a vád szerint a színész brutálisan megverte, majd megerőszakolta egykori párját

...
"Vádat emeltek Damu Roland ellen – tudta meg a hirado.hu. A Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség erőszakos közösülés bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja Damu Rolandot. A vádirat lényege szerint a vádlott 2008. év szeptemberétől 2010. év októberéig – kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt P. Tímea sértettel. Viszonyuk során rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus...2010. év novemberében a vádlott korábbi viszonyuk helyreállításának reményében a vádlott XIII. kerületi lakásában találkozott a sértettel, azonban vitatkozni kezdtek egymással, majd az elfajult vita során a vádlott folyamatosan kézzel ütlegelte és lábbal rugdosta volt élettársát. A sértett megpróbált ugyan ellenállni, de a vádlott - továbbra is bántalmazva a sértettet - közösült vele. A sértett a lakásból nem tudott elmenekülni, mert Damu Roland az ajtót kulcsra zárta, és az eseményeket követően csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból. A bántalmazás következtében a sértett az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán, hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket. A kerületi ügyészség a bűncselekmények elkövetése miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben." (...)

[ www.hirado.hu/Hirek/2011/05/18/11/Vadat_emeltek_Damu_Roland_ellen_.aspx ]

***

Kb. másfél hónappal ezelőtt mellettem állt Damu Roland egy ismerősével a Blaha Lujza-téri villamosmegállóban. Én hülye akkor nem használtam ki a lehetőséget arra, hogy megpróbáljak valahogy szóba elegyedni, ugyanis állítólag ő beszélt Pocsaival is a sitten. Az újságok anno -felettébb érdekes mód (!)- nem nagyon erőltették a dolgot, de aki írt róla, úgy fogalmazott: "beismerte neki tettét a kiskunlacházi gyerekgyilkos". Mivel ez egy bulvárújság volt olvasható, amelynek az állításait mindenképpen fenntartásokkal kell kezelni, ezért érdemes lett volna megkérdezni tőle, valójában miről beszélgettek. Valószínűleg őszintén válaszolt volna. Na persze ez sem biztos, de azért érdemes lett volna megkérdezni.
Az is lehet, hogy a kiskunlacházi ügyben, ilyen-vagy olyan oknál fogva mindenki hazudik (én ezt tartom a legvalószínűbbnek). A hatóságnak is meg lehet rá az oka, az egyáltalán nem független médiumoknak is, magának P. Józsefnek is, de Damu Rolandnak?
Talán Damu Roland lett volna az, akinek legkevésbé állhatott volna, vagy állna érdekében mást mondani, mint amit Pocsai mondott neki. És persze azzal is számolni kell elméletileg, hogy maga Pocsai sem mondott igazat Damunak. Ördögi kör.
Ez a Damu is egy olyan fazon lehet, aki nem tud uralkodni magán. Frusztrált lehetett, kitört belőle a vadállat, amelyik megveri, megerőszakolja a neki engedelmeskedni nem kívánó nőt. Na persze nem ítélem el őt csípőből, lehetséges, hogy őt is csőbe húzták, vagy éppen hamisak a vádak ellene, akárcsak Strauss-Kahn ellen.
Az minden esetre közös, hogy hasonló bűncselekménnyel vádolják őket, a különbség csupán annyi, hogy az amerikai és a magyarországi törvények összevetésével valószínűsíthető, hogy kb. tizedannyi szigorral fogják büntetni Damut, ha valóban elkövette a verést, a nemi erőszakot, és a fogva tartást, míg Kahn "csak próbálkozott".
Ami az én szubjektív véleményemet illeti (és valószínűleg nagyon sokan másként gondolják), szerintem olyan 5-7 év volna igazságos börtönbüntetés egy ilyen tett után, jó magaviselet esetén csupán 5. Az talán elég volna. De mint tudjuk, itt Magyarországon sok esetben még gyilkosságokért is vagy 1-2 év letöltendőt, vagy még azt sem (!) osztanak ki deviáns bűnözők részére, igaz, mint az tudva levő, mindezen esetek leginkább egy társadalmilag érinthetetlen rétegre vonatkoznak és akkor is sokszor a közvélemény nyomására (emlékezhetünk Kozák Rajmund, korántsem egyedi esetére).
Állítólag Kahn már több alkalommal is erőszakoskodott nőkkel, visszaélt a hatalmával, stb. Bizonyára sokakat megfélemlített és tönkretett már életében, hatalmi visszaélései révén. Ezeket számításba kell venni, de az minden esetre érdekes, hogy ilyen súlyos büntetésre számíthat az amerikai törvények szerint.
süti beállítások módosítása