HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Normálisak vagyunk??!!

2011.07.19. 12:39 asperjangyorgy

Íme, két hír! Mindkettő megdöbbentő és magyarázhatatlan. Vagy ha mégis, akkor csak azzal, hogy - és ezt elég régóta tudjuk - széttörött itt Magyarországon bennünk valami. Aki az anyja, a nagyanyja és a barátnőja, s még inkább: aki a saját gyermekei ellen fordul, az nem csupán önmaga lelki bomlottságáról tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy itt az önértékeléssel, az élet tiszteletével, a hittel, a bizalommal, a reménnyel valami alapvető baj van. Hogy pontosan mi, azt valamennyien magyarázni tudjuk, s ahányan, annyiféleképpen. Magyarázni igen, de elfogadni nem! Mert akkor el kellene fogadnunk azt is, ahogyan a politika legmagasabb szintjén, egymást nem becsülve és nem kímélve, évek óta egymást ölik lelkileg és jogi felelősségre vonást emlegetve és alkalmazva a közszereplők, világossá téve, hogy semmi sem szent, mindent lehet mondani és cselekedni. Átszakadtak a normák, nincsenek erkölcsi aggályok, elszabadult a szekér és a lelki pokol.

Csak ilyen általánosság megfogalmazására vagyok képes, annyira lesújt ez a két hír. Idő kell hozzá, mire bármi érdemlegeset - ha egyáltalán - mondhat erről az ember.

 

 Hármas gyilkosság és öngyilkosság Valkón

2011. július 19., kedd 11:50

 

Három embert megölt egy férfi a Pest megyei Valkón kedd délelőtt, majd később öngyilkos lett.


View Valkó in a larger map

A férfi feltehetően több késszúrással végzett édesanyjával, nagyanyjával és barátnőjével, majd megölte magát is – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrség megkezdte a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkihallgatást.

A helyszínre érkező mentők egy fiatal férfi, valamint egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb nő holttestét találták meg – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. További részleteket nem kívánt elárulni.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a családnak nem voltak anyagi gondjai, rendezett körülmények között éltek. A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Valkó 2300 lakosú nagyközség a Gödöllői-dombság keleti felén, Gödöllőtől tizennégy kilométerre.

Gyerekeivel és magával is végezni akart egy bajai nő

2011. július 19., kedd 10:02

 

Két fiát, tízéves kislányát és saját magát is megmérgezte egy bajai nő hétfőn, írja a delmagyar.hu. A lány életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrségre a 48 éves apa telefonált, aki a munkából hazaérve fedezte fel, mi történt. Az eddigi vizsgálatok szerint a 47 éves nő gyógyszereket adott 11 éves és 8 éves fiának, valamint a kislánynak, majd ő is gyógyszereket vett be.

"A kislány halálának körülményeit igazságügyi szakértők bevonásával vizsgáljuk. A fiúgyermekeket és az édesanyát a mentők kórházba szállították. Az édesanya nincs kihallgatható állapotban. A fiúk gyomrát még a helyszínen kimosták, ők nincsenek életveszélyben" – közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nő tettének oka egyelőre ismeretlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr763079897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása