HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Nemzetgyalázó Széchenyi István

2011.09.22. 10:59 asperjangyorgy

 "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan marad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas, vagy műveletlen."

gróf Széchenyi István(1791-1860)

 

Ki ez a bizonyos Széchenyi István? És hogy meri feltételezni azt, hogy ha ostoba és komisz emberek egy kormány tagjaiként huzamosan a helyükön maradnak, akkor a nemzetben van a hiba? Sőt, akkor az a nemzet, amely eltűri egy hitvány kormány gátlástalan uralkodását, aljas vagy (és) műveletlen?

Egy olyan embertől, aki ilyeneket mer gátlástalanul leírni, vissza kell vonni a neki kegyesen ajándékozott teret és minden egyebet, ami rá emlékeztet. Mert ugye mindennek van határa. A nemzetgyalázásnak is.

(És akkor még egy szót sem szóltam Ady Endréről, akinek bizony elég rossz véleménye volt szolgalelkű nemzetéről. De róla már úgysem szól a kutya sem. Felszállott a páva - elnézést, ilyesmit Pécsett nem lehet leírni - tehát felszállott a liba, és elrepült...)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr63245401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csio 2011.09.22. 14:18:46

Kedves György!
Mióta a blog elment egy másik, számomra kevésbé érdekes irányba, nem írtam. Most azonban kénytelen vagyok hozzászólni, mert ezt a sokszor, sokak által, sok helyen emlegetett idézetet NEM Széchenyi mondta! Általános tévhit, de attól még tény: fenti idézet első mondata Joseph de Maistre francia filozófus gondolata. Az Ön által Széchenyinek tulajdonított idézetet pedig egy szépirodalmi műben, mégpedig az 1936-ban, Surányi Miklós által írt "Egyedül vagyunk" -ban lehet olvasni!
Egy másik megjegyzés, amit pécsiként szeretnék említeni: de igen, Pécsen is lehet említeni, sőt énekelni is , hogy " felszállott a páva".
Üdvözlettel,
csio

FairyFeller 2011.09.29. 15:21:47

Kertész a magyarokról, Széchenyi a zsidókról - ellentétben

„Az angol nemzet egyenjogúsíthatta a zsidó fajt. Mert ha például én egy palack tintát töltök egy nagy tóba, azért annak a vize nem romlik el és mindenki ártalom nélkül megihatja. A nagy angol elemben a zsidó elvegyülhet. Ugyanez áll Franciaországra nézve is. De ha a magyar levesbe az ember egy palack tintát önt, megromlik a leves és azt nem eheti meg az ember.” - Széchenyi István

---

„A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”

***

Nem csak zsidó, hanem szerb részről is megy az anti-magyar propaganda. Most éppen olyan kollektíve negatívan diszkrimináló törvényt akarnak hozni, amely kárpótolná a második világháborúban vagyonukat szerb részről elkoboztatott áldozatokat, kivéve persze a "fasiszta" és főként "megszálló" magyarokat. Nem ironikus, már-már cinikus az a kettős mérce, amelyet a "bűnös" magyarokkal szemben alkalmaznak. A holokauszt ügyébe nem mennék bele, már csak azért sem, mert szocionista-Likud-testvériség jegyében, tehát MSZP-FIDESZ egyetértésben anno elfogadott ominózus törvény értelmében a nyilvánosan -akárcsak véletlenül- a hivatalostól eltérő dolgot állítóakat akár 3 évre is lesittelhetik. Olyan tényeket azonban talán leírhatok, amelyekről a wikipedián lehet olvasni. A második világháborúban a Magyar Királyság területére tömegesen menekültek a zsidók, koncentrációs táborokba szállításuk csupán 1944 tavaszán, a német megszállás alatt, a német Szálasi bábkormány idején kezdődött meg. Azt is igen valószínűnek tartom, hogy a szerbek jóval (és messze aránytalanul) több bűnt követtek el a történelmi magyarság ellen, mint amelyet a magyarok követtek el, a szerb áldozatok ellen. Sajnálatos, hogy erről még mellékesen sem tesznek említést, akik annyira oda vannak a magyar-ellenességükkel. Sajnálatos, hogy a a saját internetes weblapján is elismerten Likud-testvér Fidesz "feltételek nélkül" támogatja Szerbia uniós csatlakozását.
A zsidók bűneinek említését is "illik" polkorrekt közegben mellőzni. A világon mindenhol, valószínűleg nem ok nélkül rossz hírű kultúra. Maradjunk most a zsidó fellegvárnál, Izraelnél, hogy miket műveltek és művelnek, milyen bűnöket követnek el egészen pimasz, ugyanakkor kevésbé eltusolható módon az első sorban az ókori filiszteusok és főníciaiak, vagy akár ókori zsidók leszármazottaiként etno-kulturálisan arabizált történelmi palesztin lakosság ellen.
Talán nem is szükséges folytatni a kettős mérce érzékeltetéséhez.
süti beállítások módosítása