HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Szijjártó pofátlan

2011.10.25. 12:20 asperjangyorgy

A hétvégi civil tüntetés igen jól sikerült. A több tízezres tömeg azért tüntetett, mert nem tetszik neki a rendszer, az a rendszer, amelyet a fidesz már addig is kiépített és a jövőben még inkább a saját arcára kíván szabni. A megmozdulást Szijjártó Péter úr, a nagyfőnök látszólag szabadonfutó szóvivője egészen sajátosan értékelte. Mint kiderült, neki, illetve a fidesznek sem tetszik az a rendszer, amelyet nekünk, a magyar lakosságnak építgetnek - a parlamentben és persze azon kívül. Ezt nem én állítom, hanem a szóvivő úr mondta, mégpedig pofátlan cinizmussal. A tüntetésen ugyanis egyértelműen kiderült, hogy a több tízezer embernek az a rendszer nem tetszik, amelyet Szijjártó pártja hozott, hoz létre. Vagyis minden további lépésük, amelyet a szóvivő megnyugtatásul nyilatkozatában beígért, még inkább rontani fogja a tüntetők hangulatát és még inkább úgy érzik majd, hogy nem tetszik nekik a fidesz-éra gyorsan érő keserű-savanyú gyümölcse, amelyet csak a kiszolgáltatottaknak termelnek. Orbán és csapata más fáról eszi a gyümölcsöt, a saját maguknak termeltet.

Hogy a tüntetőknek éppen ez nem tetszik, talán abból is gondolhatta volna Szijjártó, hogy az utcán a véleményüknek hangot adók új párt alapítására készülnek, olyan új párt létrehozására, amely talán a választásokig megerősödik és képes lesz - összefogva más demokratikus erőkkel - leváltani a fideszt, amely jövő év elejére kívánja befejezni azokat a változtatásokat, amelyek nagyon tetszetőssé teszik majd a most még ellene tüntetők számára a fideszizmust. Talán arra gondolt Szijjártó, hogy minél rosszabb a helyzet, annál jobb nekik, hiszen tavaszra olyan törvényeik lesznek, amelyek a hétvégi "nem tetszik a rendszer" véleményeket négy fal közé szoríthatják, vagyis a demokrácia majd csak a fideszt illeti meg, csak a nyálas kereszténydemokratákkal együtt semlyénszoltiskodó nagy hazugokat és képmutatókat.

Remélem, tévedni fog Szijjártó Peti, azzal együtt, akinek a szavát közvetíti, és Pintér erős magánhadserege ellenére is március 15-én a fidesz ellen tüntetők hangja erősebb és magabiztosabb lesz, mint a minden nemzeti ünnepeket a maga képére szabó vezéré, aki nélkül nincs ünnep, nincs 56, sőt már reklám sem és közszolgálatinak mondott rádió sem.

Talán éppen emiatt nem tetszik a fülkeforradalmas rendszer sokaknak, egyre több embernek, aki tisztességes és az is szeretne maradni.

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr543328549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány-Szijjártó vita a Parlamentben 2011.10.27. 15:42:01

Először szólalt fel függetlenként Gyurcsány Ferenc, aki beszédében a jövő évi költségvetés tervezetét és a kormányt bírálta. A kormány „vad, jobboldali, konzervatív gazdaság- és társadalompolitikát folytat, szegényellenes és gazdagpárti” - összegzett Gyur…

Trackback: Gyurcsány-Szijjártó vita a Parlamentben 2011.10.27. 15:42:01

Először szólalt fel függetlenként Gyurcsány Ferenc, aki beszédében a jövő évi költségvetés tervezetét és a kormányt bírálta. A kormány „vad, jobboldali, konzervatív gazdaság- és társadalompolitikát folytat, szegényellenes és gazdagpárti” - összegzett Gyur…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2011.10.25. 12:50:03

HA ESETLEG VALAKI NEM OLVASTA VOLNA AZ INDEXBEN MEGJELENT ÍRÁST, MELLÉKELEM, HOGY BÁRKI ELDÖNTHESSE, POFÁTLAN CINIZMUS sZIJJÁRTÓ VÉLEMÉNYE VAGY SEM:

Szijjártó: Nekünk sem tetszik a rendszer

MTI
2011. október 24., hétfő 22:57
|
Szijjártó Péter egyetért azokkal a tüntetőkkel, akiknek nem tetszik a rendszer. A miniszterelnök szóvivője az MTV Az Este című műsorában hétfőn azt mondta: a kormánypártok arra kaptak felhatalmazást, hogy megváltoztassák a rendszert.

Szijjártó Péter közölte, a "Nem tetszik a rendszer?!" címmel vasárnap tartott budapesti megmozduláson a becslések szerint 10-30 ezer résztvevő volt. "Ők egy olyan dolog ellen tüntettek, ami még nincsen" - fogalmazott.

Hozzátette: a kormány arra kapott felhatalmazást, hogy átszervezze Magyarországot, ez pedig a kabinet reményei szerint 2011 végén, 2012 elején fejeződhet be, a következő év az elrugaszkodásé lehet.

"Szerintem a hivatásos félelemkeltők és hivatásos rettegők ezúttal vakvágányra tereltek néhány embert vagy néhány csoportot, mert az, ami ellen ők tüntetnek, az nincsen" - mondta.

"Nem tetszik a rendszer? Persze, nekünk sem, ezért változtatunk mindenen, ezért szervezzük újjá Magyarországot" - tette hozzá hangsúlyozva: "akiket most tévedésbe ejtettek", később világosan látják majd, hogy a válságot okozó régi rendszer helyett épülő új sokkal jobbat jelent számukra.

A FIDESZ A SZÉP, DE OKOSNAK ALIGHA MONDHATÓ KERESZTÉNYDEMOKRATÁKKAL EGYÜTT ARRA KAPOTT NÉGY ÉVRE SZÓLÓ FELHATALMAZÁST, HOGY KORMÁNYOZZON, NEM ARRA, HOGY VÉGLEGESEN ÉS VÉGLETESEN TÖNKRE TEGYE MAGYARORSZÁGOT.

FairyFeller 2011.10.26. 00:17:07

Asperján úgy úgy látja, hogy megjelenhet egy igazi alulról szerveződő, lakossági igényre létrejövő újabb párt, ellentétben azon pártokkal (típusoktól és hazudozásaiktól ál-ellentéteiktől függetlenül), amelyeket felülről hoznak létre pénzemberek és érdekcsoportok?

Nos igen, jó volna. Véleményem szerint eléggé hiteles volna az a párt is, amelyet még tavaly alapított meg Szepessy Zsolt, Monok egykori polgármestere, aki a reklámok és a sok üres beszéd helyett tetteivel hívta fel magára a figyelmet. Ő vezette be településén a szociális kártya rendszerét, ő kelt védelmére demonstráción is Pásztor Albert, miskolci ex-rendőrfőkapitánynak is, aki szakmai tapasztalatairól engedett meg magának nyilvános kijelentéseket a cigánybűnözés témakörében, akit ugyebár Gyurcsótányék le akartak váltani anno. Ő vette védelmébe azt a Szoboszlai Barna bácsit is, akihez cigányok -újfent- betörtek, majd ha nem is a kerítéséből (ahogy a médiumokban jellemzően félrevezetően tájékoztattak), hanem az ingatlanán belül egy kifeszített drótba vezetett áramtól elpusztult az egyik semmirekellő (a szakértők azt állították: 3 tényező kellett a "tragédia" bekövetkeztéhez, a kifeszített drótba vezetett áram, nyirkos, nedves, eső áztatta talaj és a betörők részeg mivolta - mindhárom adott volt), és az akkor 74 éves Szoboszlai-t le akarták sittelni, a nagy nyilvánosság és Szepessy nyomására azonban "csak" felfüggesztettre ítélték őt. Azóta megalapította az Összefogás nevű pártot is, csak sajnos már nem tudta felépíteni a tavalyi választásokig.

Szepessy pártja és annak Kossuth Lajos programja leginkább a Jobbikéval hasonlatos, azzal a különbséggel, hogy lényegében minden kritikát sikerült az úttörő Jobbikkal elhárítani magáról.

Talán még hallunk róla.

2008-ban sziporkázó, kvázi mulatságos szereplése volt az akkor futó A La Carte c. műsorban az M1-en, ahol lukra futtatta a vele egy asztalnál ülő, ellene szövetkező, vitatkozó "liberális koalíciót"...

www.youtube.com/watch?v=oSIq3AF_tnc

Talán Asperján úr sem a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció platformra gondol, ha nem is megváltóként, de leváltó, vagy Fidesz-váltó pártként.
süti beállítások módosítása