HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Nóra már felnőtt lenne

2012.02.26. 17:48 asperjangyorgy

 

FairyFeller 2012.02.26. 14:40:05

Nagylány lehetne ma Horák Nóra, a sokak szívében ma is élő bestiálisan megbecstelenített és meggyilkolt mártír, nem csupán a nők, gyermekek, hanem az embertelenség sok ezer áldozatának, közülük kivált szimbóluma, akinek Emlékköve Kiskunlacházán a szörnyű emléket őrzők kiserdőben felkereshető.
Dr. Répás József, az országos rekordnépszerűséggel az eset óta újraválasztott kiskunlacházi polgármester sokat tett azért, hogy Nóra méltó helyet foglalhasson el a köztudatában, ráébresztve sok-sok embert egymás és a jövő iránti felelősség súlyára.
Horák Nóra politikai ügy lett, meggyőződésem, hogy meghamisították a nyomozás eredményét.
Nem csak Répás József tett szert országos megbecsülésre (2009. tavaszán az előrehozott -azóta sajnos nagy csalódásokat előidéző - új választásokért, meghívásra a néhai Makovecz Imre mellett beszédet mondhatott mintegy 200 ezer ember előtt a Hősök-terén...), megerősödött a radikális Jobbik is. Elejétől kezdve "együtt éreztek" az üggyel, kétség nem fér hozzá, nem csak azért, mert törvényszerű volt. A rémtett után pár nappal megrendezett "ELÉG VOLT!" demonstráció évfordulóján, 2009. november 27-én Dr. Morvai Krisztina, akkortájt már EP-képviselő újra akarta szervezni a tüntetést, de a ballib "rend"-őrség akkor nem adott rá engedélyt.
Szóval sokaknak fontos volt az ügy, nehéz volt eltusolni (mint mondjuk a dunaújvárosi, teljességgel hasonló Víg Alexandra ügyet...).
Jól ismerjük, milyen ellentmondásos és kérdőjelekkel teli, a hosszú várakozások után meglepően hirtelen és homályos befejeződéssel zárták le az ügyet, kitüntetve a benne részt vevő 14 nyomozót.
Most nem részletezném a számokat, pedig felettébb beszédesek.
Remélhetőleg Nóra velünk marad és segít nekünk megváltozni, megváltoztatni azt a nihilizmust, amely rátelepedett az európai, de különösképpen a magyar emberek tudatára, azaz tudattalanságára, felelőtlenségére, érdektelenségére.

Talán még azt is észrevesszük majd hamarosan, hogy egyes Nyugat-ellenes országokban az Alkotmányt megszavaztatják a néppel (ellentétben velünk), mint például Szíriában, Horák Nóra 18. születésnapján, remélhetőleg az igazság győz!
A.GY. megjegyzése
IGEN, NÓRA MÁR FELNŐTT LENNE. BEVALLOM, EGYFAJTA KŐ GÖRDÜLT LE A SZÍVEMRŐL, AMIKOR KÖZÖS KISKUNLACHÁZI LÁTOGATÁSUNKKOR KILÁTOGATTUNK A TEMETŐBE ÉS AZT LÁTTUK, HOGY NÓRA SÍREMLÉKÉT MEGCSINÁLTATTÁK A SZÜLŐK, MÉLTÓ EMLÉKET ÁLLÍTVA SZERETETT GYERMEKÜKNEK. NEM IS TUDOM, MIÉRT, DE EZ OLYAN FONTOS ÜGY VOLT SZÁMOMRA. TALÁN AZÉRT, HOGY LEGALÁBB A SZÜLŐK EMLÉKEZZENEK. S BEBIZONYOSODOTT, IGEN A SZÜLŐKNEK FÁJ A SZERETETT KISLÁNY EMLÉKE ÉS NAPONTA EMLÉKEZNEK RÁ. TUDJUK, HOGY AKI ELHUNYT, AZT SENKI NEM TÁMASZTHATJA FEL, NEKI NEM IS OLYAN FONTOS, HOGY EMLÉKEZZENEK RÁ, DE AKIK MÉG ITT VAGYUNK, KAPASZKODUNK MINDEN APRÓSÁGBA, HOGY MAJD A MI EMLÉKÜNK IS FONTOS LESZ VALAKINEK. SZÓVAL MEGNYUGVÁSSAL LÁTTAM, HOGY NÓRA EMLÉKE FONTOS A SZÜLŐKNEK, ÉS HA MÉG MÁSNAK IS, AZ CSAK AZT MUTATJA, HOGY VAN NÉMI ÉRZÉKENYSÉG A TÁRSADALOMBAN. AZ EGYRE HAZUGABB TÁRSADALOMBAN VANNAK OLYAN EMBEREK, AKIKNEK FONTOS EGY BRUTÁLISAN ELPUSZTÍTOTT KISLÁNY ÉLETE.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr934211150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2012.03.22. 12:00:39

Ophélie-ügy: csak győzzük kivárni - állítólag sikerült kihallgatni a hatóságok elől bujkáló és hamisan tanúskodó olaszokat - a zsaruk elemzik a megküldött szöveget

...
"Végre megtalálták az olasz hatóságok azt az évek óta keresett két olasz fiatalembert, aki 2008. december 4-én hajnalban a Lánchídon rálelt a rejtélyes körülmények között eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher táskájára és mobiltelefonjára – értesült a Bors. A kihallgatás eredményét megküldték a Budapesti Rend - őr-főkapitányságnak (BRFK). A szöveget jelenleg is fordítják, majd elemzésre megkapják a nyomozók. Úgy tudjuk, az anyagot egyúttal a francia hatóságoknak is megküldték...A BRFK jogsegély keretében megkereste az olasz társszervet, hogy Ophélie Budapesten megismert barátját, Paolo Pierrét, valamint a diáklány táskáját megtaláló másik két olaszt hallgassák ki. Paolót két év után, tavaly áprilisban sikerült elfogni. Kihallgatása után elengedték, annak ellenére, hogy vallomása és a magyar szakértői vélemények között – kiszivárgott információk szerint – több ellentmondás volt. A másik két olasz korábban a pesti zsaruknak azt mondta, hogy Paolót nem is ismerték. Az olaszok viszont kiderítették, hogy ez nem fedi a valóságot. A franciák gyanúja szerint Ophélie halálához mindhárom olasznak köze lehet." (...)

[ www.borsonline.hu/news.php?varatlan-fordulat-megoldodhat-az-ophelie-rejtely&hid=54563 ]

Ha kiderülne, hogy igazunk volt, és Ophélie emberkereskedők áldozatává vált, az csupán egy újabb gigszer, csupán a jéghegy csúcsának újbóli lelepleződése, azaz felbukkanása volna a zavaros mélyből...

Gazda Gyula 2014.02.04. 14:40:56

Nekem fontos, akárcsak Cosma, Pénzes Henrietta, Solymosi Eszter, Labanc Anna, Szögi Lajos és a hasonló áldozatok, gyerekek, idősek, akik az eltérő kultúra, a réti négerek áldozatai lettek.
süti beállítások módosítása