HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Meggyüttek az FBI-os fiúk!

2009.05.04. 15:26 asperjangyorgy

"Bencze: Az FBI is segítséget nyújt a magyar rendőrségnek
2009. május 4. 09:15
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is segítséget nyújt a magyar rendőrségnek a sorozatos romagyilkosságok felderítéséhez  közölte Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn a köztelevízió reggeli műsorában.
A rendőr altábornagy a köztelevízió reggeli műsorában elmondta: az FBI nyomozói áttekintik az anyagot arról, amit magyar kollégáik feltártak. Ennek eredményeként tovább szűkülhet az elkövetői profil, többek között a pszichológiai személyiségjegyek alapján.

Bencze József hozzátette, hogy a rendőrség a romagyilkosságok felgöngyölítését becsületbeli ügynek tekinti, ...MNO"

Megjegyzéseim a fenti hírhez:

1. A rendőrségnek elvileg minden gyilkosság felderítése becsületbeli ügy kellene, hogy legyen, ugyanis ha nem tévedek, ezért kapják a fizetésüket. A rendőrfőkapitány úr is azért kap nem kis fizetést, hogy a saját rendőreit megfelően irányítsa, és ne csak akkor, amikor véltlen tüntetőt kell "megsünölni", hanem akkor is, amikor olyanok ellen kell eredményesen fellépni, akik a polgárok biztonság-érzetét veszélyeztetik. Mondok egy példát: a rendőrfőkapitány úrnak véleményt kellett volna mondania, mint szakembernek, Kolompár Orbán úrnak arról a véleményéről, amely szerint csupán gyermekcsíny, ha egy 12 éves, hazafelé tartó kislányt körbefog nyolc roma-kamasz és világos nappal gyakorlatilag kirabolják, testi és lelki sérelmet okoznak neki. Különösen veszélyes, ha egy olyan községben történteket nyilvánít megbocsátóan gyerekcsínynek Kolompár Orbán úr, ahol megöltek öt hónapja egy 14 éves kislányt, és erőteljesen tartja magát az a közvélekedés, hogy ezt roma fiatalok követték el. Mivel a gyilkosokat a magyar rendőrség azóta sem kapta el (és ehhez az FBI segítségét sem kérte), így a közvélekedés nem kapott cáfolatot, vagyis még az is lehet, hogy valóban romák erőszakolták meg Horák Nórát és ölték meg. De lehet, hogy nem romák. Hogy az emberekben ne legyen kétség és félelem, meg kellett volna keresni a tettest, akár becsületbeli ügyként. Eddig egyszer sem mondta egyetlen rendőri vezető sem, hogy becsületbeli ügy a magyar rendőri nyomozók számára, hogy az ártatlan, gyerek Horák Nóra gyilkosát elfogják és börtönbe zárják, annak érdekében egyrészt, hogy elnyerje a büntetését (azt nem írom, hogy méltó büntetését, mert akármennyire megbüntetnék is az elkövetőt, az nem adná vissza Horák Nóra életét). Mint tudjuk, naponta 14 nyomozó jár el az ügyben. Naponta 14 nyomozó rengeteget végezhetne. Még akár arra is jutna az idejéből, hogy kiderítse a tettest. Ám lehet, hogy őkelmék valami mással foglalkoznak. Ha egész nap csak a nyomozással, akkor az a semmi, amit öt hónap alatt elértek, ordítóan minősíti a munkájukat, olyannyira, hogy amennyiben munkájukat becsületbeli ügynek tekintenék, már rég bevallották volna, hogy ők alkalmatlanok egy ilyen végtelenül egyszerű ügy kiderítésére.

(Egyszer már felajánlottam a Pest-megyei Rendőr-főkapitányságnak, hogy az eddigi információk áttekintése után kb. 15 nap alatt megmondom, ki a tettes, illetve azt is, hogy a tettest kihallgatták-e már. Nem éltek a lehetőséggel. Mert gyávák. Mert akkortól kezdve vehetnék a kalapjukat. De nem ragozom: éppen eleget írtam erről. )

2. Az FBI segítséget nyújt a roma gyilkosság-sorozat kiderítéséthez.

A tiszalöki áldozat nem volt roma. A romasoron lakott, roma volt a felesége, de ő maga nem volt roma. Legalábbis ezt írták különböző újságok, internetes portálok. A rendőrségnek ezek után az lett volna az egyik, egyébként nem mellékes dolga, hogy egyértelművé tegye: Kóka Jenő nem volt roma. Vagy: félig volt roma. Vagy: csak a felesége volt roma. Aki romákat öl, az megnézi előtte, hogy az illető valóban roma-e. Nem csak úgy bele a vakvilágba lövöldöz. Kóka jenő nem volt roma. Innen kezdve pontosan azt sem tudjuk, hogy egy nem-roma meggyilkolásával mi volt a gyilkos szándéka vagy üzenete.

Tudjuk, hogy a nagycsécsi házaspár roma volt. De: az életkörülményeikről, a közvetlen környezetükhöz való viszonyukról, a faluban uralkodó állapotokról stb.stb. azóta sem tudunk semmit. Pedig az ügyben száz magyar rendőrnyomozó buzog.

Persze őket a részletek nem érdeklik, nem is nagyon érdekelhetik, hiszen a rendőrség egyik vezérőrnagya (van belőlük bőven - az egész világegyetemben a tízmilliós Magyarországon van a legtöbb rendőrezredes. Nálunk olyan sok rendőrezredes van, hogy egyérelműen mi oszthatnánk az észt a FBI-nak, ehelyett onnan várunk két tizedest. Mit tud majd két tizedes mondani ott, ahol egyenesen egy vezérőrnagy jelentette ki, hogy az elkövető skizofrén. A száz nyomozó, gondolom, az elmeszociális otthonokat járják végig és azt kutatják, melyik skizofrénnek van fegyverarzenálja. Ha nem ezt csinálják, akkor tessen már megmondani rendőrfőkapitány úr, hogy naponta száz nyomozó mit csinál? Ne nekem tessék megmondani, mert én kb. el tudom képzelni az eredmény alapján, hanem a magyar adófizetőknek, akik finanszírozzák ezt az égbekiáltó, ám becsületbeli üggyé kinevezett eredménytelenséget).

Nekem egyébként, ha én volnék a rendőrfőkapitány, de nem vagyok az, de ha én volnék az, ami most a rendőrfőkapitány úr, az egész általam vezetett testület nevében égne a képemről a bőr, hogy két FBI-os tizedes találja meg esetleg azt az elmebeteg, skizofrént gyilkost, akit a magyar rendőrség kb. ötszáz - plusz-mínusz száz - ezredese nem talál. Persze ők nem is keresik, ők csak a fizetésükért léteznek. Mert valakinek csak fel kell venni a fizetést, ha már van, meg adják. De: mi a bánatnak van a magyar rendőrség, ha nekünk egy olyan könnyen feldíríthető ügyben, mint a rendkivül zürzavaros és annál is ellentmondásosabb, úgynevezett cigány sorozat-gyilkos kilétét aszfaltozott úthoz szokott FBI-tizedesekre akarjuk bízni?

3. Persze valójában nem ez a feladatuk, legalábbis a rendőrfőkapitány úr szerint. Ezek az FBI-jos fickók (lehet, hogy főtörzsök) a "pszichológiai személyiségjegyek" után kutatnak majd. Vagyis: eleve valami agyrémszerű feladatra kérik őket. (Remélem, ha meghallják, hogy nem a tettes kiderítése a feladatuk, hanem a levegőbe kotorva "pszichológiai személységjegyek" után kell kutatniuk, a hasukat fogják a röhögéstől és a következő New Yorkba induló járattal hazamennek).

Egyébként értem, hogy miért ezt a feladatot bízza rájuk a rendőrfőkapitány. Ugyanis hatalmas blama lenne, ha elkapnák a tettest. Akkortól az egész nyomozói állomány elmehetne trafipaxolni, ami nem is lenne olyan rossz ötlet, mivel az autósoktól behajtott pénzből finanszírozhatnák nemcsak a magyar gazdasági válságot, hanem az egész Földét).

Ja, és még egy megjegyzés: ha az FBI-jos fiúk áttekintik a magyar kollégák - micsoda előrelépés a magyar zsaruknak: kollégák!!! - által felvett anyagot, akkor "szűkülhet az elkövetői profil". Aha! Szóval van profiljuk az elkövetőknek, akiknek majd az FBI-jos fiúk szükítik ezt a bizonyos profiljukat. Lehet, hogy az ezredesek, mármint a magyar rendőrezredesek, vezérőrnagyok és dandártábornokok - belőlük is van annyi, hogy az egész USÁ-t el tudnánk látni velük - értik azt, amit a rendőrség vezére mond, vagyis hogy "szűkülhet az elkövetői profil". Fogalmuk sincs, hogy a lehetséges skizofrének hányan vannak, melyik bokorban, illetve elmegyógyintézetben dekkolnak, de egy biztos, a profiljuk szűkülni - vagy szűkölni? még az is lehet - fog, ami persze a most sunyító és tökéletesen normális tettest nem ijeszti meg. Az FBI-os fiúk majd, tapasztalatokkal gazdagon - hazamennek, mi pedig itt maradunk a mi rendőrségünkkel, a mi országos rendőrfőkapitányunkkal és a mi skizofrén cigány-gyilkosunkkal. Valamint Kolompár Orbán úrnak azzal a karakteres véleményével, hogy amennyiben nyolc roma suhanc körbevesz egy 12 éves kislányt és világos nappal kirabolja, fizikailag erőszakoskodik vele, az nem más, mint gyermekcsíny. A tökéletesen normális roma-gyilkosban pedig, némi joggal, ettől úgy felmegy a pumpa, hogy megtölti a fegyverét és a zsebét is telirakja lőszerrel, aztán amíg az FBI-os fiúk a "pszichológiai személyiségjegyekkel" bíbelődnek, lepuffant mérgében valakit, így kérve ki magának, hogy csupán gyermekcsíny, ha világos nappal nyolc roma ifjú egy gyereklányt fizikailag inzultál, kirabol (vagy legalábbis szeretne kirabolni), lelkileg pedig tönkre tesz. Iszonyú igazságtalanságot és szrönyű bűncselekményt követ majd el a skizofrén gyilkos, de tettében benne lesz az is, hogy az egész ország szó nélkül lenyeli, lenyelte Kolompár Orbán úr rendkívül mocsok és bűnpártoló véleményét.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr461102406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.05.05. 23:08:59

"Újabb indok" arra, hogy az észak-amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda segítségül hívják -> {Rálőttek egy cigányok lakta házra táskán} www.origo.hu/itthon/20090505-ciganyok-elleni-tamadas-somogy-megyeben-nincs-serult.html

...
"A településen tavaly fejeződött be a kormány telep-felszámolási programja. A helyi cigányok fele a faluba költözött, míg a többieknek a korábbi utcában építettek lakásokat. A támadás ennek a cigánysornak az utolsó házánál történt hajnali 2 óra körül...a környező falvakban élő Somogy megyei cigányok félnek, rendőrségi védelmet kérnek, de addig is éjjelente járőrözni fognak." (...)

Hová vezet ez? Vagyis inkább: hová VEZETIK EZT mesterségesen...?!!! A politikai média és a Rendőrség szabályosan uszítja az embereket! Mint ahogy a többi eset, ez sincs még felgöngyölítve, csak remélni tudom (bízni sajnos már rég nem...), hogy -szokás szerint- nem megint rasszizmusról fognak áradozni a médiumok...

Dyen 2009.05.05. 23:28:09

"A lövöldözéssel kapcsolatban az MTI megkeresésére a Somogy megyei rendőrség szóvivője többször megismételve azt mondta: "ezzel kapcsolatban semmit nem tudok mondani". A szóvivő arra sem kívánt válaszolni, hogy a megyében folytatnak-e ilyen ügyben nyomozást. Nem kívánt nyilatkozni az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság sem."

Ez elég különös, itt megint bűzlik valami.

wlady 2009.05.06. 16:56:05

Tisztel Barátaim!
Nem tudom nézuték e tegnap este az echo tv ben Répási József Kiskunlacházai polgármester egy alkotmányjogász és egy dokumentumfilmes volt a vendég!Egyik téma volt a törvénykönyv szigorítása ami nem merhet csak úgy mert a bűnösök jogait sérti!Kérdezem én milyen joga lehet pl Horák Nóra gyilkosának azonkívűl hogy kivégezzék tárgyalás nélkűl mint egy kutyát!Van egy ilyen állatnak joga!Még a halálhoz sincs joga!Aki itt még jogról mer beszélni az ugyanilyen bűnös és csaló és azt is ugyanerre a sorsra tenném!A tisztelt rendőrségnek gratulálni szeretnék megint lövöldöztek!Gratulálok nekik mert ez az ő lelkiismeretes munkájuk megérdemelt gyümölcse!Legalábbis véleményem szerint!Persze a cigánygyilkosra FBI Nórika ügyére semmi!Tisztelt rendőrségünk egy mocskos csaló és egyben HAZAÁRULÓ!Ezekre nem FBI kell hanem egy bin laden hadsereg és a cigánykérdés 10perc alatt megoldódna!Mert a 90%ékuk odavaló!Tisztelet a kivételnek és tőlük bocsánat!A rendőrség most is befogja inkább a pofáját és hallgat és nem foigják fel hogy ez miért és mi miatt van!Azért ha itt lesz az FBI nekik is hallgassanak lelkiismeretesen Nórikáról tisztelt rendőrség nehogy véletlenűl megkerüljön a tettes!Köszönjük fárasztó és fizetésüket lelkiismeretesen felvevő munkájukat!

FairyFeller 2009.05.07. 00:05:32

@Dyen: A hír állítólag kacsa. A vizsgálatok szerint a romák valótlan állításokat mondtak jegyzőkönyvbe, mint például, hogy legalább egy lövés az ablakon keresztül betalált a házba. A kérdéses helyen nincs is ablak. A vakolat sérült, de nem töltény által. Lövésre utaló nyomot nem találtak. Remélem közzéteszik az igazat. Csak remélem, rég nem bízok én már az ilyesmiben.

FairyFeller 2009.05.07. 16:12:54

Asperján Úr világosan látta előre: amit a kormány és a hatóságok tesznek, csak olaj a tűzre.

Lincselés Siófokon -> sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/olaszliszka-siofokon-lincseles-a-baleset-utan-231027

Az elkövetők nem zavartatták magukat a rendőrök jelenléte miatt sem...
Az a gyanúm, hogy az ilyen eseteket egyre nehezebb lesz titokban tartani, avagy már a "jéghegy csúcsa" is egyre nagyobb méreteket ölt.

Dyen 2009.05.08. 19:40:44

Azért néha dolgoznak rendőreink :

"Lecsaptak a Pest-megyei drogkereskedőkre
......
helyszínen elfogta G. Tamás 32 éves apaji, valamint S. László 44 éves és Sz. B. László 21 éves kiskunlacházi lakosokat"

www.stop.hu/articles/article.php?id=489623

Dyen 2009.05.17. 23:35:26

Havaska. Ritka, magyar eredetű női név, a jelentése fehér nárcisz.

"Sem a család, sem a baráti kör nem hiszi, hogy saját kezével vetett volna véget életének vagy baleset áldozata lett volna Mester Havaska. A lány holttestét több mint három hónap után találták meg és halála körül ma is sok a gyanús körülmény."
http://sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/megsem-ongyilkossag-ruhatlanul-talaltak-ra-a-holttestre-231839

Miért halt meg Havaska? Az anya szerint megölték a lányát

"A poklok poklát járta meg a kaposvári család. A 24 esztendős Mester Havaska január 27-én tűnt el. Több mint három hónap reménykedés és számos kutató akció múlt vasárnap egy horgász találta meg a fiatal nő holttestét a Kapos-folyóban. Az édesanya, Stikl Gyuláné nem hiszi el, hogy leánya öngyilkos lett volna."

Ugyanaz a bűnszervezet felelős Ophélie és Havaska haláláért?

eltuntkereso.network.hu/blog/c-s-e-l-l-e-n-g-o-hirei/ugyanaz-a-bunszervezet-felelos-ophelie-es-havaska-halalaert
süti beállítások módosítása