HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Hungaricummá váltunk

2008.05.28. 11:13 asperjangyorgy

Ma temetik azt a 17 éves fiút, akit a két, szintén 17 éves osztálytársa, mint egy kutyát, agyonvert. Persze tudom, ha egy kutyával bántak volna így el, azonnal tiltakozna az állatvédő és még számos más egyesület. Országos felháborodás támadna, tömegek követelnék, hogy a tettesek nyerjék el méltó büntetésüket. Most viszont mindenki hallgat, hiszen az illető csak ember volt, az élete elején álló ember, akinek az agyonverése nagyon jópofa játéknak tűnt.

Különben is: miért tiltakozna bárki is? Ez megszokott, mindennapos dologgá vált kis hazánkban. Mórahalmon egyik nap lelövik a postásnőt, majd a tettes is végez magával - okos és szemfüles rendőrségünk máig nem tudja, ki a tettes, mert az illető előzetesen nem igazolta magát a nyomozó irodánál. Aztán ugyancsak Mórahalmon - az ugye egy hatalmas világváros???!!! - rejtélyes hármas gyilkosság történik. Lehet, hogy nagyon okos és nagyon szemfüles rendőrségünk, a körülbelül kétezer szóvivőjével együtt mindezt nem tartja rejtélyesnek. Valójában azért egy egészen kicsit az. De nem baj, ha hiányosak is lesznek a nyomozási adatok, majd pótólja azokat nagyon-nagyon okos és nagyon-nagyon szemfüles ügyészségünk, és a bírósági döntést - nem ítéletet, hanem döntést!!! - a nagyon-nagyon-nagyon okos és szemfülés bíróságunk meghozza, és egészen biztosak lehetünk benne, hogy a döntés tökéletesen pontos eljárásjog után születik meg. Hogy esetleg nem a tettes felett mondanak ítéletet, aki már különben is halott, az egy mérhetetlenül lényegtelen kérdés. És mert ennyire lényegtelen maga az igazság, biztosak lehetünk benne, hogy az emberek, az állampolgárok jogrendszerünkbe vetett hite csorbítatlan marad.

Ezt az is méltán bizonyítja, hogy senkinek egy árva tiltakozó szava nincs az ellen, hogy szeretett és nagyrabecsült kereskedelmi tévéink minden este filmek egész sorával adja az ötletet fiatalnak és kevésbé fiatalnak, hogy miként kell kinyirni azt az embertársunkat, akivel vagy van valami bajunk, vagy nincs, de azért mégis kinyirjuk - jobb elfoglaltság híján.

Itt már mindent közönyösen vesznek tudomásul az emberek. Azt is, hogy az egész oktatási rendszerünk a rendszerváltást követően a béka feneke alá csúszott, de megvan az a nagy előnye, hogy már csak diplomások képzésére szakosodott, szakmunkást jószerivel alig képeznek, mert rájuk úgysincs szükség, meg egyébként is a társadalom lenézettjei, sőt, leszartjai. Hogy a diplomásaink jelentős része nem tud folyamatosan olvasni, az nem számít, az csupán Magyar Bálint és társai csődjének van elkönyvelve. Hogy a nemzet csődje máris, azzal az aprósággal ugyanúgy nem foglalkozik senki, miként a bíróságok sem az igazság kiderítésével, csupán az eljárási jog betartásával.

Ki törődik itt azzal, hogy a diákok sorozatosan agyonverik egymást: vagy így, vagy úgy. Azzal sem foglalkozik a közvélemény, hogy szeretett pártjaink példaadó magatartásának, és sok-sok minden egyébnek köszönhetően a diákok - finoman szólva - inszinuálják tanáraikat: megpofozzák, megrugdossák, leköpik, stb.stb. És persze az sem érdekel senkit, hogy a tanárok is egyre kevésbé állnak a feladatuk magaslatán (mondván: ennyi pénzért még nevelni is!!??). Vagyis legatyásodik az egész nemzet. De ez sem ráz fel senkit. Ha valaki elkiáltaná magát, hogy Talpra magyar, az egész ország röhögni kezdene. Mint ahogy röhög is a parlamenti pártjainkon, titokban pedig reménykedik, hogy majd jön a Megváltó és annak valamennyi haverja, akik egyszer már bebizonyították magukról, hogy gerintelen, saját zsebre dolgozó senkik. De ez sem fog feltűnni, hiszen most sem tűnik fel senkinek, hogy a jelenleg kormányzó elit javarésze gerinctelen, alja emberekből áll.

Mi itt, kis hazánkban, mindent úgy fogadunk el, ahogyan van. Angliában, ahol a magyar fizetések sokszorosát kapja egy lenézett munkás is (mármint itt lenézett, mert ott azért értékén becsült ember), a fuvarozók tüntetnek a magas üzemanyagár miatt. Itt senki nem tüntet. Itt van pénz bőven. Ha holnap ötszáz forintra emelnék a gázolaj literenkénti árát, azt sem venné észre senki, és főleg nem tüntetne ellene.

Itt minden úgy jó, ahogyan van.

Az emberek telirottyantott gatyával mindent úgy fogadnak el, ahogyan van. (Én mindig a józan és tisztességes emberekről beszélek, a hétköznapi, a velem egyívású emberekről, nem bizonyos brókerekről, nem bizonyos postabank elnökökről, nem bizonyos sikerdíjas hölgyekről, nem bizonyos olajszőkítőkről és borpancsolókról; olyan emberekről beszélek, akik dolgozni próbálnak és az elvégzett munkájujkért járó pénzből megélni, ami persze reménytelen vállalkozás).

Elég rejtélyes, hogy miközben az ország lakosságának jelentős része nyomorog, örül, ha egyik napról a másikra élni képes, mások, elég nagy embercsoport hzarmicmilliós autóval jár, palotában lakik, minden hétvégén totálisan kikapcsolódik, és senki, de senki nem kérdezi meg tőlük, hogy miből van, ami van. (Csak mellesleg jegyzem meg: már annyi a mindeféle prostituált, hogy lassan világelsők leszünk. Évenként 400, azaz négyszázmilliárd forint cserél gazdát a szexiparban. Még mondja valaki, hogy a magyar fából van!) Nagyrabecsült rendőrségünk ilyenkor szunyókál, még inkább nagyrabecsült fináncaink ilyenkor szintén szunyókálnak, valamint a feladata magaslatán álló ügyészségünk és bíróságunk. Mert nálunk mindennél fontosabb az emberi jog, egész pontosan: a személyiségi jog. Éljen az Alkotmánybíróság, amely egyre idiótább határozatokat hoz, és persze lakosságunk ezeket a káros döntéseket is szó nélkül veszi tudomásul.

Azzal sem foglalkozik senki, hogy a 4-es metró építgetésével a világtörténelem legdrágább metróját építjük meg. Most úgy hatszázmilliárdnál tartunk, de mire elkészül - majd, egyszer, valamikor, senkinek sem sürgős, legfeljebb azoknak, akik elvégzett munka nélkül úgyis megkapják a milliárdokat -, a bekerülési költség elérheti az ezer milliárdot is. Nem számít, mert az a fontos, hogy Demszky Gábor hungaricum. Húsz év alatt rengeteg kárt okozott a fővárosnak, hibát hibára halmozott, egyik ostobaságot a másik után követte el. A világ minden táján már réges régen elzavarták volna a francba. Nekünk viszont tökéletesen megfelel. Hálistennek elég fiatal ahhoz, hogy még vagy harminc évig fővárosunk főpolgármestere legyen. És egyre büszkébbek vagyunk rá, mint pótolhatatlan hungaricumra.

Többet mondok: mi magunk és így az egész ország lassan hungaricum lesz. Az önpusztítás, az ostobaság, a kihasználhatóság, a csalás és önbecsapás szinonímája.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr89491476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása