HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Börtönnapló a móri vérengzésről

2008.06.30. 17:52 asperjangyorgy

N. László, magyarosabban: Nagy László, az állítólagos móri bankrabló és tömeggyilkos a börtönben szigorú foglári felügyelet mellett lírai naplót írt a móri ügyről, és a postásgyilkosságokról. Hogy mivel foglalatoskodik, azt - gondolom - minden foglár tudta, talán a börtönparancsnokig bezárólag, ugyanis állítólag nem zsebmetszés miatt volt előzetesben. És amikor elkészült a százoldalas napló, a mindenféle börtönkapcsolatok nélküli N. László, bővebben Nagy László kicsempésztette azt a börtönből. Egyenesen az imádott feleséghez repült vele a fekete holló. (És a börtönben senkinek nem tűnt fel, hogy ejnye, ez a Laci gyerek miért nem írja továbbra is a naplóját, illetve hova tehette, ha esetleg nem találja?) Az iromány egy folyamatban lévő peres ügy rendkívül fontos, mondhatnám: kardinális dokumentuma, amelyben az igazság egy szelete benne lehet, illetve esetleg egy olyan igazság is kihámozható belőle, amire a napló írója nem is gondolt (már ha a naplót tényleg N. László írta és nem szabadon császkáló ügybuzgó és önjelölt megbízottjai).

Mindez éber smasszerjaink, rendőreink, ügyészeink figyelmét nagy ívben elkerülte. És az is, hogy ebből a "vallomásból" könyv készül. Mivel elég hosszú időn át alakulgatott, talán még a rendőrség is tudomást szerzett róla. De nem kereste, nem foglalta le, hanem hagyta, hogy a folyamatban lévő büntetőügy egyik legfontosabb dokumentuma csak úgy illetéktelen kezekbe kerüljön és könyv formájában bárki beszerezhesse, még élelmes rendőrségünk is.

Miután a napló elkészült és azt a móri ügy egyik jelentős szereplője hitvesére hagyta, amit állítólag a hitves szépen és törvényesen tudomásul is vett, Nagy László szelíd megbékéléssel felkötötte magát.

Ez az ügy olyan regényes, hogy szinte könyvbe kínálkozik.

Ilyen mértékben hülyére venni a rendőrséget és az ügyészséget csak olyan országban lehetséges, ahol az igazság mindennél - fontostalanabb.

Akik a könyv körül bábáskodtak - ügyvéd, újságíró és ki tudja még kicsoda -, azt hiszik, minden cselekedetük maximálisan törvényes, a lehető leghelyesebben jártak és járnak el.

Úgy tetszik, kicsi hazánkban a jog szigora már csak rám vonatkozik. Engem egy negyven évvel ezelőtti ügyben, ahol már semmi, de semmi nem joghatályos, példamutató módon elkaszáltak egy regény miatt. Más pedig egy éppen folyó gyilkosság-sorozat és bankrablás ügyében, megelőzve a bíróságot, közzéteszi a legfontosabb dokumentumot, nem törődve okos rendőrségünkkel és világesze ügyészségünkkel.

Mert végül is hogyan van ez?

Nagy László szerint nem ő gyilkolt, hanem egy arra tévedt szerb férfi. És ez vagy így volt, vagy sem. Okos rendőrségünk ezt már akkor sem tudja bebizonyítani, ha megszakad. Az évszázad bűncselekménye forgácsként hullik ki a kezéből. Mert nem fontos számára az áldozatok emléke. Mert ők ebben az ügyben már különben is felvették a prémiumukat, amikor elítéltették Kaisert, akiről tudjuk, hogy nem ártatlan bárány, de állítólag nem is a móri mészáros.

Az élő "kísérő", a másik állítólagos tettes, aki népmesékkel traktálja szeretett rendőrségünket és bíróságunkat, mondhat bármit, hiszen a rendőrség semmit, az égvilágon semmit nem tud bizonyítani, mivel az illetékesek nagyvonalúan hagyták, hogy Nagy László felkösse magát.

Néha az az ember gyanúja, hogy nem is ő kötötte fel magát, hanem valamiféle segéderők. Aki ugyanis börtönnaplóban ad számot a saját verziójáról, miért akarna öngyilkos lenni? Nem logikus a két cselekmény, hiszen a leírt vallomás - akár akarta, akár nem - egyfajta változata a tényleges eseménysornak. Innen kezdve nyilvánvaló, hogy nem gyötörte lelkifurdalás, nem volt ideggyenge, pontosan tudta, mit miért cselekszik. Vagy ha nem, akkor azt már igazságügyi szerveinknek kellene bizonyítani. De hogyan? A megmaradt másik tettes, aki csupán tájékozatlan és telicsinált nadrágú kísérőnek tünteti fel magát, kedve szerint mondhat bármit, hiszen ő állítólag nem járt a bankban, nem csinált semmit, csak kísérgette kissé erőszakosnak feltüntetett volt barátját.

Olyan zavaros már ez az ügy, mint egész rendőrségünk és ügyészségünk sötét éjszakára emlékeztető agyveleje.

De majd a bíróság világosságot teremt. Amiben azért is bízhatunk, mert a Kaisert az ügyben abszolut ártatlanul elítélő bíró a szóbeszéd szerint egyenesen a legfelsőbb bíróság kollégiumának tagja lesz. Mit mondjak, alaposan megbüntetik a "téves" ítélkezésért.

Jaj annak az országnak, amelynek ilyen a legfelsőbb bírósága.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr20546402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Senki 2008.09.25. 18:13:12


Tisztelt Uram, nagy fantázia-szegénységről vall, amikor azt írja, hogy Nagy László 12x-es gyilkos valamiféle csőre akasztotta fel magát. Ő mindenben különleges és egyedi volt. Olvastam az egyik napilapban, hogy ennél sokkal evidensebb megoldást választott: egyenesen a felmosófára akasztotta fel magát. Ismerje el, hogy erre soha az életben nem gondolt volna. Ez nem egyszerűen eredeti megoldás, hanem egyenesen művészet. Ott lóg a felmosófán a 12x-es gyilkos, mégpedig miként ön írja szépen, halkan, diszkréten, hogy a cellatársa fel ne ébredjen, amikor a felmosófával együtt eldől és némi zajt csap. Az újságokból tudom, hogy nemcsak a mélyen tisztelt, ám semmiről sem tudó társa magas férfiú, hanem ő maga is az volt. Képzelje el uram, amint ez a nagydarab ember a max. egykilós, méter húsz magas felmosófán lóg.
Na erre a Venyige utcai börtön parancsnoksága sem gondolt, miközben az ügyeletes félóránként benézett a cellába. Szerintem Nagy László 12x-es gyilkos úr az utolsó benézésnél az órájára pillantott és megnyugodva látta, hogy na, most aztán van kerek fél órám, hogy szépen, halkan megvicceljem az egész magyar igazságszolgáltatást, és valóban: hasogatni és fonogatni kezdte a lepedőcsíkot.
Drága uram, ha ön ezt nem tartja halálosan viccesnek, akkor jobb, ha abbahagyja az írást.
Felmosófára akasztott ember! - ez világi jó. És mellesleg csak 12x-es gyilkos. Innen kezdve csacsiság volna, ha megkérdezném: emberek, aztán mi a fenének hagynak egy nyolcszorosnak tudott, de valójában 12x-es gyilkos szobájában felmosófát? És egyáltalán: rendszeresítve van ott a Venyige utcában a vella-felmosófa, vagy ez esetben merő véletlen volt, hogy ott felejtődött az a szerencsétlen felmosófa, amelyről aztán kiderült, hogy jobb, mint a legkiválóbb akasztófa.
Jaj, de vicces börtönök vannak nálunk.
Jaj, aztán abban is téved ön, hogy Nagy László 12x-es gyilkos úr a feleségének küldte ki azt a bizonyos naplót. Most arról írt az újság, hogy a barátnőjének. Akinek persze semmilyen jogcíme nem volt hozzá, hogy megkapja. De milyen hülyeséget írok már én magam is. Dehogy küldte! Már hogy küldte volna, amikor nem küldte. A napló egyszerűen kikerült. A csacsi börtönparancsnokság és persze a rendőrök meg az ügyészség még csak nem is álmodott arról, hogy Nagy László 12x-es gyilkos úr naplót ír, így aztán az utólagos vizsgálatnál csak arra lehetett gondolni, hogy vagy az egész naplót vagy azt részleteiben maga a védőügyvéd úr csempészte ki. Ami persze megint nem igaz, mert ezt maga az ügyvéd cáfolta, nem szólva arról, hogy ilyesmit egy ügyvéd soha és semmilyen körülmények között nem tenne meg. Viszont az is igaz, hogy - a börtönparancsnokság szerint - Nagy László 12x-es gyilkos úr nem küldött ki semmit a barátnőjének, mert ha kiküldött volna bármit, különösen egy vaskos füzetet, azt a börtön felelős alkalmazottai azonnal észre vették volna. Tehát nem lett se kiküldve, se kihozva az a bizonyos napló, az úgy kikerült. De a könyvet megszerkesztették, egyesek állítólag nyilatkoztak is és a mű bemutatójára elment maga az országos rendőrfőkapitány úr is, és akkor kérdezem én: mikor szereztek róla tudomást a rendőrségi urak, ha tulajdonképpen mégsem könyvalakban látták először vagy szereztek róla tudomást, hanem már előbb? Vagy egyáltalán: hogy van ez az egész?
Aztán most láthattuk, hogy a "megfélemlített" társ lefogyott - biztosan bánatában vagy esetleg ügyvédi tanácsra, hogy véletlenül se lehessen felismerni - húsz kilót, és a gyilkosságok után éveken át mást sem tett, miközben tudomást szerzett a szőrnyű és kegyetlen tettről, egyfolytában félt, reszketett. Eszébe sem jutott, hogy az első rendőrőrsöt felkeresse és ott, a védelmüket élvezve reszkessen és féljen, otthon és munka közben reszketett. Érdekes, hogy reszketés közben azért az étvágya megmaradt, és csak most, amikor már nem kell reszketni, ment el az étvágya és fogyott le húsz kilót.
Tisztelt uram, önnek mindenben tökéletesen igaza van. Ez az egész ügy, így ahogy van, a magyar kriminalisztika egyik legsötétebb ügye. És senki, az ég adta világon senki nem felel érte. Semmiért. Sem azért, hogy a 12x-es gyilkos úr helyett mást ítéltek életfogytigra, sem azért, hogy a tettes felakaszthatta magát (haha!!!), egyszóval semmiért. Ezt az egészet a magyar igazságszolgáltatási szervek úgy lenyomják a magyar lakosság torkán, ahogy csak jól esik nekik. Igaza van, uram, ezek után mi, magyarországi lakosok miben reménykedjünk?
süti beállítások módosítása