HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Rendőrfőkapitányától bűzlik a rendőrség

2009.01.03. 14:20 asperjangyorgy

Hol volt, hol nem volt, volt két nagyon okos, kötelességtudó és a fegyverek használatához kiválóan értő magyar rendőr. Isten úgy rendelkezett, hogy olyan helyen teljesítsenek szolgálatot, ahol gyakorta megfordulnak becsületesnek éppen nem nevezhető orvvadászok. Miközben rendkívül kötelességszerűen járőröztek szolgálati kocsijukkal, a motorhang ellenére puskalövéseket hallottak. Nem rezeltek be, de nem ám, hanem kötelességtudóan kikászólódtak a magyar adófizetők által finanszírozott géperejű járműből, hogy a vadat dézsmálókra lecsapjanak. Az orvvadászok, amikor meglátták a harcrakész rendőri szerveket, nem rottyantottak ijedtükben a gatyájukba, hanem egy jól célzott lövéssel az egyik közegnek szétlőtték a könyökét. Na, lett ebből a rendőri szerveknél nagy ribillió. Ahelyett, hogy egy kicsit előbb gondolkodtak volna, azonnal műszerekkel átfésülték a terepet, keresve a töltényhüvelyt, hogy annak alapján megleljék a fegyvert és annak gané használóját. Hogy megtalálták-e, mármint a hüvelyt, arról nem szólt a fáma, csak a frenetikus vígjátéki - de mondhatnánk azt is, hogy tragikomikus - fordulatról.

Mert a fentiekkel szemben az igazság az, miként azt az egyik megyei rendőrségi szóvivő közölte a szájtátikkal, hogy a kér rendőri közeg szolgálati autón, szolgálati időben maga indult el orvvadászni. Még mielőtt a tettek mezejére léphettek volna, megszabadítva az adott vadásztársaságot egy kapitális vadtól, az egyik rendőr - ő értett jobban a fegyver kezeléséhez - előzékenyen (persze abszolut véletlenül, mintha csőre töltött fegyver esetén volna abszolut véletlen) szétlőtte a társa könyökét. Ezt bevallani kissé blamás lett volna, ezért aztán összedugták az okos buksijukat és kitalálták a fenti történetet. De arról megfeledkeztek, hogy abban az esetben, ha rendőri szerveinknek esetleg eszébe jut, hogy megvizsgálják a sérült ruhadarabot, rögtön rájönnek, hogy a rajta található puskapor, illetve a golyó becsapódása egy egészen közeli, mondhatnánk baráti lövésről tanúskodik.

Nézzük így első nekifutásra, hogy mit követtek el? Kötelességszegést, a fegyverhasználati előírás megszegését, hivatalos szerv tudatos félrevezetését, egyikük nem szándékos emberölési kísérletet, ismeretlen személy vagy személyek ellen hamis vádat, orvvadászati szándék kitervelését - mégpedig bűnszövetségben. Mivel ezért több év börtön jár, jobb helyen nemcsak elbocsátották volna, hanem előzetes letartóztatásba is helyezték volna őket.

De ne aggódjunk: mindig főkapitányától bűzlik a rendőrség, miként hal a fejétől (persze ez csak humor, illetve csacska vélemény kíván lenni, ezt nem gondolom komolyan, mert tudom, hogy rendőrségünk kissé sértődékeny képződmény), vagyis lesz itt majd mentőkörülmény annyi, hogy a fiúk a végén esetleg kitüntetést kapnak hősi magatartásukért (de ez is csak telicsinált gatyájú vélemény egy nem látható nyalintással kísérve!!).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr89855175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csio 2009.01.03. 21:08:46

Tisztelt Író úr!
Bár nem szorosan ide tartozik, mégis az Ön egyik versének részlete jutott eszembe:
"Valami történt velünk: gyávák lettünk,
csip-csup bajokkal váltanánk meg, ami
az életünknél is fontosabbnak tűnt."
Túl sok minden történik mostanában körülöttünk, kicsiny hazánkban és szerte a nagy világban. Ophélie Bretnacher, Horák Nóra, és sok-sok nem említett tragédia.
Horák Nóra kapcsán egy másik név is eszembe ötlött, bocsásson meg érte: Labancz Anna. Labancz Anna sok éve halott, az ügy kimenetelét sajnos ismerjük. Csak remélni tudom, hogy a történelem- és a rendőrség- nem ismétli önmagát..

asperjangyorgy 2009.01.03. 21:51:17

Tisztelt Csio! Értem az aggodó figyelmeztetést, és azt gondolom, hogy igaza van. Valóban túl sok minden történik velünk, mindannyiunkkal, akik ezen a kitüntetett bolygón élünk. Épp most hallgattam meg a híreket, miszerint Izrael lerohanta Gázát. Tudjuk, hogy min vitáznak és miért, mi tüzeli egyik és másik oldalon a politikusokat. De a bejátszott filmben én teljesen mást láttam: gyermekeket, az utcán tébláboló és kilométeres sorban álló palesztin gyermekeket, és ilyenkor az emberben csak az abszolut igazság képes dübörögni: miről tehetnek ők? Miért lesznek ők áldozatok? Ki felel értük? Úristen, hány embernek kell ott most meghalni úgy, hogy életük kioltásának nem lesz se értelme, se haszna, mert miért is lenne egy élet elmúlásának haszna, különösen, ha egy gyermek életéről van szó.
Nem, én nem bántom és nem is akarom bántani a rendőrséget, amelynek egésze komoly, felelősségteljes munkát végez, vigyáz a rendre és az állampolgárokra. De amikor figyelmeztetni kell, akkor nyilván nem az utcasarkon posztoló rendőr figyelmét kell felhívni, hanem a rendőri vezetőkét, hogy itt valami baj van. Talán nem is a rendőrségi vezetéssel, hanem fentebb. Hogy egészen pontosan hol, milyen szinten, azt most én nem akarom kifejteni, hiszen vagy igazam lenne vagy sem. Csak érzem, látom, hogy valami baj van. Baj van, ha két átlagosan fizetett rendőr, mint a fenti példában is, megfeledkezik az esküjéről, a kötelességéről, és... de nem folytatom. Nem akarom én őket bántani. Nem akarok én senkit sem bántani, eszemben sincs. Azt is megértem, hogy Horák Nóra ügye bonyolultabb, mint amilyennek az első pillanatban a nyomozók számára tűnt. De akkor talán változtatni kelllene a nyomozási elképzelésen, esetleg mégis a lakosság segítségét kellene kérni... Tudom, hogy az is veszélyes, mert... szóval tudjuk mindketten, hogy miért az. És akár így, akár úgy állást foglalni nagyon problematikus... De mégis: vannak tettek, amelyek éppen a jogbiztonság érdekében nem maradhatnak következmények nélkül. Én csupán lelkiismeret szeretnék lenni. Én a Labancz Anna ügyben sem valaki, hanem valami ellen próbáltam szót emelni, illetve a fiatalon elpusztult életért, Labancz Annáért. Én nem vagyok nyomozó, én író vagyok, és mint író szeretném polgártársaim figyelmét felhívni arra, hogy mindenannyian minden életért felelősek vagyunk. Az ön figyelmeztetése is ezt szolgálja és az aggodalma is. Mindkettő jogos. És ha eszembe jut, és mindig eszembe jut, hogy a tisztességes szándékom milyen fogadtatásban részesült, akkor végtelenül elszomorodom. Az csak a dolgok egyik vége, hogy a bíróság részéről. A talán ennél is fontosabb, hogy sokan, itt az interneten úgy törtek pélcát a regényem és a véleményem felett, hogy nem is ismerték egyiket sem: a könyvet nem olvasták, a véleményemet nem llgatták meg. Nem megy úgy se egy embercsoport, se egy közösség, se egy ország élete, ha mindig csak a magunk ügyére, a magunk sérelmére figyelünk, és nincs bennünk empátia.
Kedves Csio, ön valaha gyakrabban írt, és már aggódtam, hogy csak nem történt magával valami. Köszönöm, hogy jelentkezett. Köszönöm, hogy aggódik értem. Köszönöm, hogy vette a fáradságot és írt nekem. Köszönöm, hogy idézett tőlem. Befejezésül: boldog újévet kívánok önnek. Kár, hogy nem tudom az email címét, mert különben ott mondtam volna el mindezt. Üdvözlettel: Asperján györgy
süti beállítások módosítása