HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Úgy látszik, Horák Nóra gyilkosa lesz a győztes!

2009.01.05. 12:20 asperjangyorgy

Tisztelt Hozzászólók! Lényegében Nóra szörnyű halálának első napjaitól kezdve vagyunk kapcsolatban az interneten. A bejegyzéseket sokan olvassák, de csak Önök hárman veszik a fáradságot, hogy hozzá is szóljanak. Kezdettől fogva abban reménykedtem, hogy sokkal többen mondják majd el a véleményüket. Esetleg olyan kiskunlacháziak is megosztják velünk a tapasztaltakat, akik az eseményen jelen voltak, akik ismerték Nórát, fogalmuk van arról, hogy milyen volt azon az estén a hangulat, ők maguk milyen történésekre emlékeznek vissza. Ez ugyanis lehetővé tette volna, hogy mindenkinek, aki a bejegyzéseket olvassa, mélyebb képe legyen a műv.házban történtekről, és esetleg az utána bekövetkezett eseményekről. Kifejezetten bíztam benne, hogy sikerül valamit elérnünk már abban az időben, amikor az érdeklődés még eleven, és hozzájárulhatunk Nóra gyilkosának kézrekerítéséhez.

Nem így történt. Az emberek elfásultak. Beletörődtek, hogy ennek így kellett lennie. Nem akarják, nem merik megírni a véleményüket. A kiskunlacháziak, akik közül elég sokan olvassák ezeket a bejegyzéseket, hiszen Nóra barátnőjén kívül a polgármesternek is írtam emailt, de válaszra sem méltattak, magukban fortyognak, félnek, hallgatnak. A kiskunlacházi gyilkossággal kapcsolatos internet-bejegyzések között talán egy sem akad olyan, amely közvetlen tanú, ismerős, az eseményen részt vevő megnyilatkozása volna és valami használható, tényleg megbízható időpontról vagy egyéb megfigyelésről adna tájékoztatást az érdeklődő, segíteni akaró nyilvánosságnak. Egy pontos információ másokban is megindíthatta volna az emlékezést, és talán összegyűlt volna egy olyan kép, aminek alapján legalább reális képet kaphattak volna a blog bejegyzéseit olvasó százak, olykor ezrek arról, hogy valójában mi is történt.

De ebben az ügyben immár nő a közöny, amely Nórát a totális feledés gödrébe löki. Én azt hiszem, hogy ennek felelőssége viszont immár az övék. És kissé annak a felelőssége is, hogy mikor kapják el Nóra gyilkosát vagy elkapják-e egyáltalán.

Hogy a rendőrség mit tett, mit gondol, azt mi nem tudhatjuk. Az illetékes rendőrkapitányság minden bizonnyal nem olvassa ezeket a bejegyzéseket, már csak a szakmai gőg miatt sem. Pedig több olyan ötlet, feltételezés íródott le, amely esetleg használható lett volna. Én pl. javasoltam, hogy hajnali háromkor, a gyilkosság idején tapasztalható fényviszonyok mellett készítsenek videofelvételt. Esetleg játsszanak le több olyan változatot, amely a holttest feltalálása alapján mint lehetőség felmerül bennük, és azt újra meg újra végignézve, elemezzék. Itt van pl. a francia Ophélie Bretnacher esete. Azt gondolom, hogy kevéssel az eltűnése után ott a hídon is felvételt kellett volna készíteni, kipróbálni, hogy a feltételezések bármelyike miként bonyolódik le, úgy, ahogyan elképzelik, lebonyolítható-e, mennyi időbe telik, közben ugyanazon időpontban hány gyalogos tűnik fel, hány autós megy át a hídon. Mindebből nagyon sok közvetett következtetést lehetett volna levonni. Nincs róla tudomásom, hogy ezt megfogadta és megcsinálta volna a rendőrség. Pedig a konkrét helyszínek tüzetes vizsgálata önmagában sok mindent elárul: igazolja a feltételezést vagy kizárja. Ugyanezt javasoltam többször is Nóra halálának körülményeivel összefüggésben. Ott is nagy kérdés, miként a francia lány eltűnésének helyszíne, hogy miért éppen ott, miért éppen azt a helyet találták legideálisabbnak a tettesek. Vagy ha a helyszín nem volt a legideálisabb a tett elkövetésére, vajon miért bocsátkoztak bele a tettesek éppen ott a cselekmény végrehajtásába, ahol elkövették. Ez nagyon-nagyon sok inspirációt adhatott volna frissiben a nyomozóknak. De talán vannak még ennél is modernebb megoldások, hiszen a rendőrségnél igen felkészült, a nyomozási szisztémákban nagy jártassággal rendelkező emberek dolgoznak.

Szóval én úgy látom, hogy mi nem jutottunk semmire, hiába volt minden igyekezetünk és buzgalmunk. Nóra ügyében elsősorban éppen azok hagytak cserben bennünket, akik a legközelebb álltak hozzá és akiknek elsődlegesen érdekük lenne, lett volna a tettes mihamarabbi előkerítése.

Elszomorító ez.

És persze elszomorító, hogy a rendőrség nem kérte, nem igényelte a lakosság segítségét. Például még csak most beszélnek arról, hogy a francia lány "eltűnésének" időpontjában két horgász tartózkodott a Lánchíd közelségében. Ők bizonyára tapasztalták volna, ha valaki a vízbe ugrik vagy esik. Nem adtak ki felhívást, hogy az illetők jelentkezzenek. Nem tudjuk, hogy időközben megtalálták-e őket. Ők esetleg mást is tudtak volna mondani. Esetleg hangot, segítségkérő kiáltást is hallhattak, de akkor annak nem tulajdonítottak jelentőséget. És lehet, hogy Nórával kapcsolatosan is van olyan információ, amelyet a tanú esetleg nem tart fontosnak, az üggyel összefüggésben lévőnek, és ő maga nem jelentkezik a rendőrségen, hogy elmondhassa.

Egyelőre úgy tűnik, hogy mindkét ügyben a magyar rendőrség presztizse fotog kockán. Franciaországban még mindig napi téma a 19 éves lány magyarországi eltűnése. Itt a kutya sem foglalkozik már vele. (A rendőrség minden bizonnyal, de az a Nóra-ügynél sokkal bonyolultabbbnak tetszik, ott eléggé nyilvánvalónak látszik, hogy valami nagyon veszélyes és elszánt bűnöző bandáról van szó. A siker, hogy szőre szálán eltűntethették a francia lányt, bizonyára újabb akciókra bátorítja őket, életek egész sorát téve mindörökre tönkre. Mert ha előkerülne is a francia lány, az ő élete már megpecsételődött, amiket átél most - ha még él -, soha nem lesz képes kiheverni (ha egyáltalán előkerül).

Lassan fel kell adnunk, hogy bármit is tehetünk.

Lassan le kell mondanunk arról, hogy a segítő szándékunk meghallgatásra talál. És nem is elsősorban a rendőrségre, hanem a kiskunlacháziakra gondolok, akik mélységes közönnyel kezelték mindazt, amit itt heteken keresztül leírtunk, megfogalmaztunk.

Nóra több mint hat hete halott.

Fogy a remény, hogy a gyilkosa rács mögé kerül.

És mégís: próbáljunk bízni abban, hogy a mi buzgalmunk nélkül is sikerül ez a kiskunlacháziaknak és a nyomozó hatóságnak.

144 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr8858894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lszabi88 2009.01.12. 13:03:37

Látod, ezen én is sokat gondolkodtam!Mi lenne, ha az összegyűjtött információid alapján összeállna a kép?Egyedül újjal mutogatnál az elkövetőre??Sajnos neked származhatna belőle kellemetlenséged!Máfelől, viszont nem értem az elkeseredettségedet, hiszen már konkrét helyet is említettél(utca,házszám)!Ez már egy elég korrekt nyom!Ha másnak nem is,de saját sikerélménynek fölfoghatod ezeket a dolgokat, még akkor is, ha esetleg mint átlagember nem tehetsz semmit!Azért nagyon bízom benne, hogy jófelé kutakodsz, és ennek lesz eredménye!Magam is sokat gondolkozom, hogy ellátogatok valamikor a községbe, hogy saját szememmel láthassam a körülményeket!Nagyon kíváncsi vagyok a helyszínre,ahol ez a rettenet történt!

Evo 2009.01.12. 13:17:43

Szabi, küldök privit Neked is.

Evo 2009.01.12. 15:00:35

Akit érdekel, Pesten több ilyen utca is van, utánanéztem, az alábbiak találhatók az általam megálmodott címeken:
borkereskedés, 1db ügyvéd, könyvpiac, computerszaküzlet, méterárú, sportruházat, hírlap
:(
És ez csak Pesten van, szerintem alaposan beletenyereltem, gondolom ezek vmilyen üzletházak ? lehetnek....Persze nem biztos hogy a cím pesten van, de gondoltam megosztom veletek a fentieket.
Szabi, a freemailen egyszerűen nem megy át a levél! Inkább ideírtam..
:)

lszabi88 2009.01.12. 15:30:13

Evo!
Időközben én is megnéztem a Lacháza térképen!Korábbi hozzászólásomban említettem, hogy a tettes talán a Nóra egyik szomszédja,lehet, illetve talán pár utcával odébb lakó valaki!Ha jól ismerem a körülményeket ez az utca a Nóriéktól 2 utcával följebb van!!!Az irányokat tekintve körülbelül erre a helyre gondoltam akkor, amikor megfogalmaztam azt, hogy távoli szomszéd is lehet akár az elkövető!Most már tényleg érdekel, mit sikerül kideríteni a helyről!

Evo 2009.01.12. 16:04:02

Én is megnéztem, ma az volt az első dolgom...
Most egyenlőre semmit se tehetünk, Dyen majd informál, aztán majd megpróbáljuk beilleszteni az eddigiekbe, persze ha egyáltalán lehet..

Evo 2009.01.12. 16:20:00

Szabi, lemaradt az, hogy azért ebbe ne éld még bele magad, akárhogyan kapcsolódhat az ügyhöz és az se biztos hogy ezt a címet ott kell keresni...lehet véletlen csak az utcaegyezőség..
Dyen, köszi, máris megyek és olvasom! :)

asperjangyorgy 2009.01.12. 20:04:14

Tisztelt Dyen! Elolvastam ezeket a linkeket. Ne higgyen az ilyen rémmeséknek. Ezek teljes mértékben a képtelenségek világába tartoznak. A rendőrség, ha lesz tettes, rögtön nyilvánosságra fogja hozni, amint bizonyosságot szerzett. Azt gondolom, hogy éppen az ilyen szörnyűségek terjedése miatt kellett volna sokkal inkább buzognia. Ezek az ideológizált rémhírek szétmarják az ember lelkét, mint a tömény kénsav a tiszta vásznat. És ne előlegezzünk meg semmit. Majd beszéljenek a tények. De ha meglesz a tettes, akárki is az, csak és kizárólag ő lesz a bűnös, vagy ha egy csoport követte el, akkor az a csoport, amely Nórára támadt és elpusztította. Az ilyen cselekményt minden normális és józan ember elítéli etnikai vagy társadalmi hovatartozás nélkül. Mert a gyerekek tisztasága, jövője, érintetlensége minden felnőtt számára fontos. Nagyon kérem, ne üljön fel az ilyen híreszteléseknek, és előzetesen ne törjön pálcát senki fölött. Ennyivel tartozunk Nórának, a szüleinek, önmagunknak és a társadalom békéjének, hiszen enélkül is van éppen elég bajunk és nyavalyánk.

Evo 2009.01.13. 16:46:50

Kedves György!
Ezidáig én is azon a véleményen voltam, hogy a rendőrségnek érdeke hogy meglegyen a tettes és nyilvánosságra is hozza kilétét..
De azt a verziót elfelejtjük, hogy ugyan lehet hogy a rendőrségnek érdeke, de más, magasabb szervezetnek talán nem...
Talán sokkal sötétebb dolog áll a háttérben, talán ez egy célzott feszültségkeltést hívatott kelteni, talán pontosan ez volt a cél.
Azt , hogy kinek, milyen érdeke diktálna ilyen borzalmas tettet, valószínűleg sosem fogjuk megtudni. Ahogy azt sem, hogy valóban ennyire összetett e ez az ügy.
Feltételezhetően prezentálni fognak egy elkövetőt, és hogy valóban ő e az, sose fogjuk megtudni.
Kedves György, szomorúan azt kell mondanom, pici porszemek vagyunk mi ebben az országban valamennyien..
Egy kis üdítő "hír" viszont, hogy a rendőrség felhívta a lacháziakat, hogy aki azon az éjszakán hallott vagy látott valamit, jelentkezzen.
De ezt rögtön, és nem közel két hónappal az eset után kellett volna megtenniük. ..

asperjangyorgy 2009.01.13. 17:47:36

Kedves Evo! Legyen szíves, küldje meg a linket, ahol ezt a hírt olvasta. Ha a portál komoly, akkor képet alkothatunk arról, hogy valóban történt ilyen bejelentés. Ha történt, akkor pedig... De előbb lássuk azt a linket. Ugye, elküldi?

Dyen 2009.01.13. 19:57:20

Tisztelt Asperján Úr!

A hír igaz, én írtam Evonak. Kiskunlacházi lakos vagyok, így én is megkaptam azt a rendőrségi felhívást.
Nekem is az a véleményem, hogy egy kicsit elkéstek ezzel, bár reménykedem, hogy lesz valami eredménye.

asperjangyorgy 2009.01.13. 20:21:29

Tisztelt Dyen! Ha ön a hír forrása, mint kiskunlacházi lakos és a rendőrség most fordul a helyi lakosokhoz segítségért, akkor azt mondom: ne reménykedjék semmiben, mert ez egyértelmű beismerése annak, hogy a rendőrség semmire sem jutott. És majdnem két hónap után az emberek sok minden apróságot elfelejtettek, aminek frissiben esetleg jelentése és jelentősége lehetett volna. Ezen kívül az esetleges tapasztalásra ráépült a közben szerzett információ, és torzította azt, amit az illető látott, illetve olyasminek is jelentőséget tulajdonít - éppen az információk befolyására és adott esetben foglyaként - aminek semmi köze az elkövetett cselekményhez. Félek, hogy ez a felhívás akkor azt jelenti, hogy a rendőrség beismerte: tanácstalan. Nagy összegű nyomravezető jutalom nélkül biztosan nem fognak előbbre lépni. És a jutalom is csak akkor hozhat eredményt, ha többen voltak az elkövetők és van, akinek megéri, hogy fülest adjon, mert közben esetleg vádalkut is köthet. Persze ennek is sok előfeltétele van, nem akarnék a részletekbe belemenni. Ha ennek a tettnek az elkövetője vagy elkövetői nem lesznek meg, az a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb csődje és szégyene lenne. Bízzunk benne, hogy ez nem következik be.

Keselyőbérc 2009.01.13. 21:01:57

Kedves György!

Én úgy gondolom, hogy szemtanút hiába is keresnek.
Hajnali, gyenge fényviszonyok között 15 m-nél
távolabbi személyt már nem lehet azonosítani.
Ha járt is volna arra valaki, nem tudna megfelelő személyleírást adni.
Talán közvetett nyomok vezethetnek a tettesekhez.
A településen korábban ólálkodókat talán felismerhette valaki, esetleg többen is. Akiket
zaklattak, szintén emlékezhetnek rájuk. Ott lehettek a rendezvényen, vagy környékén, bizonyára ittasan.
Környékbeli italboltokat is érdemes megkérdezni.
Elmúlt időszakban a betöréseken rajtakapott embereket is ki kell hallgatni.
Helyi általános, és középiskolásokkal beszélgetni.
Beszólós, zaklatós fiataloktól mintát begyűjteni.
Nem a semmiből termettek ott a gyilkosok!
Ezt az ügyet íróasztal mellől nem lehet megoldani,
csak lezárni eredménytelenül.
Összeadhatnánk pénzt jutalomra is. Ha néhányezer
ember hozzájárul, akkor többmilliós összeg jöhet össze!

lszabi88 2009.01.13. 21:29:59

Tisztelt Keselyőbérc!
Teljesen igaza van!A dolog totál úgy néz ki, mintha a rendőrség az őrsön kuksolva próbálta volna megoldani az ügyet, és mostanra jutott eszébe az, hogy elkezdjen kicsit terepmunkát végezni!Azonban bizton állíthatom, hogy ez csak a látszat!Olyan információk birtokában amit a rendőrök ott akkor összeszedhettek, már rég a rács mögött kéne lennie a tettesnek!Most már én is azt mondom , hogy itt más van!Vagy tényleg rettenetesen bonyolult az ügy, vagy valami van aminek nem szabad kiderülnie!Mindenesetre, ha a nyomozás valami miatt nem jár sikerrel, akkor nekünk Magyar állampolgároknak kell végre összefogni és kezünkbe venni az ügyet!Ha már mi nem tesszük ezt meg Nóriért és a többi áldozatért, akkor senki sem fogja!Félelemben és rettegésben nem lehet élni!Támogatom a tervét!

Evo 2009.01.14. 08:33:53

Szabi, ezzel csak az a probléma, hogy a mi kezünkben nincsen "semmi". És hiába jutunk valamire..mi történik akkor? Semmi... :( Mi nem vagyunk rendőrök, ha tudni is fogunk valamit az égvilágon semmilyen eszköz nem lesz a kezünkben. Illetve egyetlen egy van, a média. De ahhoz meg valamilyen szinten nyilvánosságra kellene hoznunk a kilétünket illetve másokét.
Ettől függetlenül én nem hagyom abba, nem adom fel. Ameddig lehet elmegyek, onnantól kezdve pedig legyen úgy ahogy a sors akarja.

Keselyőbérc 2009.01.14. 09:33:24

Kedves Evo!

Nagy erő a nyilvánosság! Ha elég ember összefog, akár rendszert is változtathat.
Itt most arra van szükség, hogy a tömeg nyomása miatt valóban meg akarják
találni a tetteseket! Újabb demonstrációkat tarthatnánk. Önkéntes mintaadást
szervezhetnénk - talán 1-2 hajszál is elég -, hiszen a bűnözők otthagyták aláírásukat.
Aki a mintát leadja, egyben tanúvallomást is tesz, hogy nem én voltam, tovább
szűkítve a vizsgálandó kört.
Akik viszont elkövették, mindent el fognak követni, hogy ne kelljen mintát adni!
Amíg élnek fennáll a kockázata annak, hogy fennakadnak egy vizsgálaton, és
lehet, hogy csak évek múlva nevezhetjük meg őket Horák Nóra gyilkosaiként.

Keselyőbérc 2009.01.14. 09:58:12

Kedves Evo!

Még egy szűkítő ötlet. A telefonhívások regisztráltak. A személy visszakereshető.
Mindazoktól, akik éjfél, és hajnali öt között a
körzetben telefonáltak, mintát kellene venni!
Egy hívás, két szám: a hívó, és a felhívotté.
Pláne, ha a hívó számos hívást indított hajnalban!
Legtöbbünk ilyenkor alszik, és nem telefonál.

lszabi88 2009.01.14. 09:59:05

Evo!
Valahogy én is úgy gondoltam mint Keselyőbérc!Természetesen törvényes kereteken belül zajlana mindez, teljesen legálisan!Hiszem, hogy együtt összefogva sikerülhet valamilyen eredményt kicsikarni!Persze ehhez a rendőrség eggyüttműködése is valamilyen szinten szükségeltetik!De akkor is kell, hogy legyen megoldás erre is!A kiskunlacháziaknak sem kéne kétszer mondani, hogy fogjanak össze, és indítsunk el valamit közösen ebben a katasztrófális helyzetben!

Evo 2009.01.14. 10:26:34

A rendőrség szerintem nem lesz ilyenben partner, egy ilyen ügy felderítetlensége és a lakosságra való "átpasszolása" rontana a renoméjukon. Egy hatalmi szerv ezt sose fogja megengedni magának.
Sok mindent lehetne tenni, de hivatalosan ez szerintem lehetetlen.
Nem tudunk dnst venni, se a helyszínről se gyanusítottól mert nekünk nem lehet gyanusítottunk, nem kérhetünk le hívás listát és ez még csak az eleje a sornak...
A lacháziak meg szerintem félnek. És ez valahol érthető is, ki szeretne beletenyerelni olyanba ami hatására az ő gyermeke is áldozatul eshet?
Más lenne az eset, ha egy beteg elme tette volna ezt. De így, maguk se tudják kivel állnak szemben...

Dyen 2009.01.14. 10:35:59

Arra gondoltam, hogy ismert embereket, művészeket kéne az ügy mellé állítani. Asperján Úr ebben talán tudna segíteni.
Esetleg Sólyom Lászlótól is lehetne nyílt levélben segítséget kérni.
Valamit már tényleg tenni kéne!

Evo 2009.01.14. 11:07:40

Igen, ez szerintem is járható út lenne..
Hogy ismert emberek, művészek mennyire fognak ezzel foglalkozni, azt nem tudom.
De a köztársasági elnöktől igenis lehetne nyílt levélben segítséget kérni.
Talán erre a legmegfelelőbb a kiskunlacházi polgármester lenne, képviselve az ottani lakosságot?

Keselyőbérc 2009.01.14. 11:21:15

Kedves Dyen!

Senki nem fog kiállni értünk, ráadásul az etnikai
vonaltól - már amennyiben érintett az ügyben -
fél a politika mint a tűztől. Persze ettől függetlenül gyanakodhatunk bárkire, és ezt a gyanúnkat megoszthatjuk a rendőrséggel is.
Talán segíthetünk a nyomozásban is azzal, hogy elmondjuk, amit tudunk. Összeállhat a kép!
Nem kizárt a helyi, alkalom szülte fiatal elkövető
sem.

Evo 2009.01.14. 11:32:41

"A nyomozás határidejének újabb 60 napos meghosszabbítására nyújtott be előterjesztést a kiskunlacházai gyilkosság tettesének felderítésére az illetékes ügyészséghez a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, írja az MTI. Az előterjesztést az indokolja, hogy január 23-án lejár az első 2 hónapos határidő, tekintettel arra, hogy november 23-án követték el a bűntényt.
Egy 14 éves kislányt öltek meg a község egy ligetes részén. A tettesek előkerítésén azóta is az életvédelmi alosztály teljes gárdája dolgozik. Eddig 200-nál több tanút hallgattak ki az ügy kapcsán. Gyanúsítottja azonban máig sincs a bűnténynek."

Ez egy mai hír.

Keselyőbérc, szerintem már kizárt hogy helyi alkalomszülte fiatal az elkövető. Ha így lenne, az nem dobálta volna be Nóriék szomszédjának udvarába a kislány fülbevalóit... Ez a tett egy ilyen szörnyűség után , nyilvánvaló provokáció már.

Dyen 2009.01.14. 11:42:54

Már biztosnak látom, hogy csak az időt akarják húzni, remélve, hogy addigra alábbhagy az emberek érdeklődése, indulata.

Evo 2009.01.14. 12:24:41

Tudod mit mondok Dyen?
Szerintem ők pontosan tudják ki vagy mi van emögött a dolog mögött...
Éppen ezért játszanak az időre, felejtse el mindenki és mindenki csak arra emlékezzen "romatámadás" volt.
És utána karbatett kézzel nézhetjük ahogy a politikusok majd vissza vissza térve erre az esetre felemlegetik vitáik közepette és manipulálásra használják a "felderítetlen" ügyet.
A Lacháziak meg továbbra is retteghetnek gyermekeik életéért...:((

lszabi88 2009.01.14. 12:49:48

Üdv!
El tudom képzelni, hogy a köztársasági elnökünk nem egy, nem kettő levelet kaphatott már ez ügyben, és más felderítetlen ügyünkben!Valamiért én nem bízok benne, hogy segítene!Annál inkább bízok az ötletben, hogy híres közembereink talán tehetnének valamit!Elvileg a nyomozás meghosszabítása most egy csomó pletykának véget vetett!Tehát most már nem bízhatunk abban sem, hogy 22-én felfedik a tettes kilétét!Nyomravezetői díj azonban még mindig sehol!!!Pedig arról volt szó, hogy a nyomozás eredeti határideje alatt bőven lezajlik az ügy, és a tettes megkapja a büntetését!
Olvastam fórumokon, hogy a kint élő magyarok, már szinte nevetnek rajtunk!Nevetnek azon,hogy velünk itt ebben az országban mindent meg lehet csinálni, és mi csak hallgatunk, és tűrünk!Az fáj a legjobban, hogy igazuk van!A saját országunk még azt is eltitkolja előlünk, amiről fontos lenne, hogy tudjunk!

Keselyőbérc 2009.01.14. 12:58:19

Kedves Evo!

Az ügy szempontjából lényegtelen, hogy milyen
fajtájú ember követte el. Ha a fülbevalós hír igaz, az is jelez valamit. Azt egészen biztosan, hogy a tettes vissza-vissza jár, esetleg közöttük
él. Ha máshol élne, tanulna, vagy dolgozna, akkor
az eset után néhány évig biztosan nem tolná oda
a pofáját. A másik amire gondolok, hogy aki-akik
elkövették a bűnt egy bizonyos állapotban, azok
is rájöhettek utólag, hogy mit is tettek!
Meg is bánhatták, és ha az élőt nem is tisztelték,
az ékszert visszaadhatták kegyeleti okokból is,
jelezvén nem vagyunk mi rablók. Ugye nem gyalog jöttek, és be sem csengettek? Nem hinném, hogy
provokáció lenne a cél. Kit provokálnának, és mire? Emelt fővel nem adhatták volna vissza az
ékszert! Feladni meg nem akarják magukat, mert hát ők jó gyerekek, ölni sem akartak, nem is rablók, csak lepottyant az ékszer. Vissza is adták
egy idő múlva! Arról meg időközben értesültek, hogy amit tettek, azt egy ejnye-bejnyével nem
lehet megúszni. Nem egy apró bolti lopás történt!

Keselyőbérc 2009.01.14. 13:07:25

Kedves Evo!

További gondolataim támadtak. Ezt a tettet helyi
menő csávók követhették el amatőr módon, olyanok,
akik Nóri közelébe sem juthattak volna.
Vagy profik, akik amatőr munka látszatát akarták kelteni. Ez esetben DNS minta sincs!

Evo 2009.01.14. 13:21:42

Szabival most nagyon egyet értek... :(
Keselyőbérc, én akár még az Ön álláspontját is osztanám, de ne felejtsük el hogy a romakérdés milyen viharokat kavar apró országunkban mind politikai mind más körökben! A romakérdést mindenki manipulálásra használja országunkban, hol a szavazataikra van szükség, hol arra hogy takarodjanak el az országból- kinek mi az érdeke.

A fülbevaló kegyeleti okokból való visszaszolgáltatása szép gondolat, csak éppen nem valószínű hogy aki ilyen tettre képes, annak lenne ezirányú lelkiismerete. Arról nem is beszélve, hogy ha kegyeleti ok állna a háttérben, akkor a kislány láncát is visszaszolgáltatták volna...márpedig ez NEM történt meg!!Szépérzésű ember kegyeleti tárgyat nem hajigál főleg ilyen borzalmas tett után, hanem bemegy egy ismeretlen postára és feladja a címzettnek noname..

És igen, az elkövető(k) nagy valószínűség szerint helybeliek...ezt talán már egyre kevesebben is cáfoljuk. Hiszen a legtöbb jel erre mutat.

A kérdés csak az, hogy ennyi információ birtokában vajon mért nem fogták el a tettest még? Mért csinál úgy a rendőrség mintha lövése se lenne a dologhoz? Mért nem informálták megfelelően a köznépet és mért nem azonnal hívták fel a lakosságot tanuzásra?
Tudja, ezek azok amik miatt nem tudok abban a feltételezésben hinni amit Ön felvetett..bármennyire szeretnék is.

A dns mintáról az a véleményem hogy gyilkosságnál nincs olyan hogy nincs!
Az áldozatok védekeznek, karmolnak. Ha máshol nem is hagynak a tettesek nyomot, az áldozat körme alatt szinte mindig fellelhető dns.

lszabi88 2009.01.14. 13:53:17

Tiszelt Keselyőbérc!
Sajnos valóban nem lehet igazságot tenni!Mindannyiunknak itt a blogon megannyi ötlete és elképzelése van a dologról!És ez jó! Tulajdonképpen ezért vagyunk itt, hogy mindenkinek az álláspontját megismerjük, és beszéljünk róla, tegyünk az ügy érdekében!Lényegében az sem fontos, hogy milyen származású az elkövető és az sem, hogy hányan voltak!Az a fontos, hogy nem élhetnek közöttünk!Az ilyen emberek nem!Még akkor sem, ha mostanra megbánták a tettüket!
A provokációt úgy érthette Evo, ahogyan egykor én is megfogalmaztam!Tulajdonképpen egyfajta jelzés a lakóknak, a népnek, hogy ők még élnek és virulnak, lám még mindig nem tudják elkapni őket!Többet ezzel kapcsolatban nem szeretnék leírni, egyéb okok miatt, pedig a java még csak most jönne!Szerintem aki végiggondolja kicsit, az rájön, hogy hogyan szerettem volna folytatni!

Dyen 2009.01.14. 15:30:27

Kedves Iszabi!

Igen, mi itt Lacházán, csak azt szeretnénk, hogy megbünhődjenek a tettesek, mindegy, hogy milyen származásúak.! Sajnos a politikusokat, úgy néz ki, egyáltalán nem érdekli egy gyerek kegyetlen halála!

Evo 2009.01.14. 15:58:01

Kedves György!
Bevágnék ide egy cikket, bár Nóri esetéhez nem közvetlenül csak közvetve kapcsolódik.Jópár homályos rész található benne a rendőrség tevékenységével kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkünkben (Női holttest Ráckeve külterületén - Frissítve: megint hazudik a rendőrség?) már felhívtuk a figyelmet arra, mekkora képtelenség az, amit a rendőrség állít: az, hogy egy fiatal, 35 éves nő pont a falutól elég messze levő (olyan messze, hogy gyakorlatilag csak autóval közelíthető meg emberi időn belül) szeméttelepre megy ki sétálni (mert erre jobb helyszín biztosan nincs), és, furcsa mód, pont ott éri utól egy halálos betegség. Még egyszer: 35 évesen, amikor, ugyebár, a hirtelen szívinfarktus és a hasonló, azonnal ölő halálokok kockázata még igen alacsony.

Az áldozat édesanyja, Kézsmárki Gézáné, felvette velünk a kapcsolatot, és a következőkről tájékoztatott: a lányt már eleve holtan vitték a helyszínre - ahogy, nem mellesleg, mi is megírtuk, amikor felvetettük, hogy, ugyebár, egy holttest elrejtésére pont a legideálisabb egy elhagyatott illegális szemétlerakóhely. Állítólag a nyálától fulladt meg. A kabátja hiányzott és állítólag a térde és könyöke sérült - az orvos szerint csupán az esés miatt. Sajnos a boncolási jegyzőkönyv még nem áll az áldozat édesanyjának rendelkezésére, így többet még nem tudunk mi sem. Azt viszont már tudják a rendőrök, hogy milyen gumi volt a kocsin, amivel odavitték. Természetesen mihelyst további információkhoz jutunk, azokat közzétesszük.

A rendőrség nem vette arra a fáradságot, hogy értesítse az áldozat édesanyját. Amikor a lány már jó ideje nem jelentkezett, és édesanyja érezte, hogy baj van, a rendőrségen tudta csak meg a hírt. Kézsmárki Gézáné kérdésünkre, hogy feltételez-e kapcsolatot a kiskunlacházi bestiális gyilkosság és ezen esemény között, igennel válaszolt. Mint írja, nem fél a cigányságtól: küzdenie kell, mert van még három lánya és 12 unokája, akiknek még élniük kell. Természetesen azt nem zárhatjuk ki, hogy nem roma az elkövető – jelenleg még minden függőben van.

Megint felvetődik a kérdés: miért hazudott a rendőrség a sajtónak (jelen esetben a STOP-nak)? Miért nem tudhattuk meg az igazságot? Nem érezték azt, hogy az olyan, még egy nyeretlen kétéves számára is egyértelmű csúsztatással, mint ez a "levegőzni ment a kilométerekre, a településen kívül levő illegális szeméttelepre, és ott hirtelen, természetes módon meghalt", csak az emberekben levő elkeseredettséget, dühöt, elégedetlenséget növelik? Miért nem lehetett volna bevallani már az elején, ami a körülmények ismeretében is egyértelmű: igen, meggyilkolták? Miért kell ennyire védeni a bűnözőket? Tán csak nem azért, mert Ráckeve szomszédos Kiskunlacházával, és egyáltalán nem kizárható, hogy a fiatal nőnek ugyanazt a sorsot szánták, mint Horák Nórinak, és esetleg az elkövetők is ugyanazok – és ezt, ugyebár, egyszerűen nem szabad beismerni? Édesanyja szerint nem erőszakolták meg, mert lehetséges, hogy a halála túl korán bekövetkezett; viszont az erre irányuló szándék nem biztos, hogy elvethető.

Frissítés (dec. 31. 18.15):

1.) ahogy várható volt, cikkünk dühödt ellentámadásokat váltott ki (lásd pl. az ITTENI legújabb hozzászólásokat). Fajvédőink olyanokba köttek bele, hogy miért írunk olyan, meglehetősen nehezen hihető dolgokat, hogyaszongya “a nyálától halt meg”. Azért, mert ezt közölték az áldozat édesanyjával. A fent szereplő cikket Vele többször egyeztettük, és benne, a tényanyag szintjén (ruházat, halálokok stb.) csak és kizárólag az Általa közölt infók szerepelnek. Amelyeket, nem mellesleg, az orvosok, ill. a rendőrség mondott Neki.

Ahogy már mondtuk, jelenleg még sok a fehér folt, az ismeretlen együttható az ügy kapcsán. Amikor meglesz a boncolási jegyzőkönyv, többet tudunk majd.

Azt is sérelmezték, miért írunk olyanokat, hogy “nem kizárható a nem cigány elkövető”, ill. “nem kizárható, hogy meg akarták erőszakolni”, és hogy – legalábbis az első állítás - úgymond “funckcionális analfabetizmus”, mivel az azt megelőző mondatban még esetleges roma elkövetőkről beszéltünk. Nincs ellentét a két állítás között: nem kizárható az, hogy mokkák ölték meg (finoman szólva), de még, jelenleg, nem ismert az elkövető származása, így az (legalábbis elvileg) bármi lehet. Ugyanígy, a cikk írásának időpontjában még nem tudtuk, meg akarták-e erőszakolni vagy sem. (Azóta új információk láttak napvilágot – lásd alább, a 2. pontban található linket.)

Ami egyébként ezen fajvédők hihetetlen alpári mocsokságát illeti, idézzük régi ismerősünket, “internal server terror”-t (aki régebben a johjon, Eman Seru stb. nevek alatt futott) : “A természetes halál és a holttest [a halál bekövetkezte után szeméttelepre való] szállítása automatikusan kizárja egymást?” – azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség letagadta a tényt, már holtan vitték a szeméttelepre a nőt. Igen, ez az ember alatti lény (minden elvakult fajvédő ilyen) egyenesen azt sugallja, hogy ha az embernek a barátja, ismerőse meghal, akkor nem a mentőt hívja, hanem bepakolja egy autóba, és kiviszi a szeméttelepre. Ember vajon az olyan, aki ilyet állít, aki ilyen “szinten”, az emberiesség szikráját is kiölve magából, próbálja védeni a védhetetlent?

2.) EZEN cikkünkben (annak a frissítésében) idéztük a ráckeveiek legeslegújabb infóit a halál körülményeiről. A helyiek arról beszélnek, hogy az ominózus szeméttelep a maffiózó- és bűnözőcigányok által lakott Pokolhegy tövénél van (ami legalábbis megerősíti a “Kiskunlacházán is aktív cigánymaffia rabolta el, majd gyilkolta meg, akárcsak Nórit a szomszéd településen”-verziót), ill. hogy deréktől lefelé egyáltalán nem volt ruha a nőn. (Figyelem! Ezen információkat nem egyeztettük az áldozat édesanyjával. Mivel eléggé lassú a kommunikációnk – biztonsági okokból csak e-mailt használunk –, így csak később tudjuk mindezt megerősíteni, ill. esetleg cáfolni.)

Frissítés (dec. 31. 19.18): “tarka birka” ITT egész hihető magyarázatát adja annak, hogy valóban a nyálától fulladhatott meg a nő: “Gondolkodtam, hogy fulladhat meg valaki a nyálától 35 évesen. Szerintem az altatásban lévők, ha nem szívnák le a szájukból folyamatosan a műtét alatt.

Arra jutottam, hogy az altatást leszámítva talán akkor történhet ilyen egy amúgy egészséges emberrel, ha túlságosan bedrogozzák, elkábítják. És ez még bele is illik abba a képbe, amit a lánykereskedő maffiák módszereiről hallottunk (Kuruc.info: lásd EZT: áldozataik bedrogozása stb.)”.

Frissítés (dec. 31. 22.08): Egy másik, még hihetőbb magyarázat (eredeti ITT):

“Ezen a nyálfulladás-dolgon nem kell sokat gondolkodni, főleg, ha fiatal nő és gyanús körülmények vannak. Pédául torok töcskölésnél (throat fuck vagy face fuck, ha úgy jobban tetszik... ) rengeteg nyál képződik és ha brutálisan csinálják akkor - ahogy 1-2 perc után végre pánikszerűen levegőt hörög 1 pillanatra - tüdőre szív egy csomó nyálat; főleg, ha a fejét hátrafeszítik közben, és pl. nem köhögheti ki, mert le van fogva és folyamatosan a torkában a dugattyú.

Ez a műsorszám pl. tuti hogy szerepel a bandák repertoárjában a lányok "betörésénél".

Bűnjel sincs, ha pl. a megfulladásig még nem élvezett el az erőszaktevő....a nyoma mindössze a fulladást okozó nyál a tüdőben.”

Frissítés (dec. 31. 23.44): Kézsmárki Gézáné ismét jelentkezett. Elmondta, lánya temetését intézti. Utolsó útjára családja és barárai kísérik Vácott, pénteken, 11 órakor. Kézsmárki hétfőn a rendőrségen tesz látogatást lánya személyes holmijaiért, hogy meglássa, hogy valóban meg- és épségben (és nem összeszaggatva) vannak. Kimegy a helyszínre és a Pokolhegyre, megkeresi, aki megtalálta az áldozatot, hogy megkérdezze, valójában milyen állapotban volt.

Ma gyászruhákat vásárolt; ekkor beszélt azzal, akinek a rokona megtalálta lányomat. Egyre inkább minden arra utal, hogy cigány volt az elkövető, mivel a Pokolhegyre magyarok nem mernek kimenni (az áldozat édesanyja és egy pár helyi ember kivételével), mert félnek a cigányoktól. Helyinek kellett lennie, mert egy idegen nem tudja, hogy ott milyen helyre vitte volna; ezért azt gondolja, hogy kifelé vitte volna a városból elhagyatott helyre.

(Ezen szöveget, akárcsak a legelsőt, Vele szóról szóra, betűről betűre egyeztetve közöljük le.)

Frissítés (jan. 1. 12.37): Kézsmárkiné megírta, hogy a temetőbe hogy lehet eljutni, ha esetleg valaki akarna (légyszi: az alkalomhoz illően, nem részegen, nem hangoskodva, nem cigányozva stb.) Budapest irányából nagyon jó a közlekedés. A busz és ez a temető a város elején van (Földvári téri buszmegálló -bal oldalt benzinkút) - Vác alsóvárosi temető. Jobb oldalt a főúton lehet is látni. A vasútállomásról is megközelíthető: Vác Alsó-nál leszálni és onnan a főút felé haladva kb 10 perc.

Frissítés (jan. 5. 16.42): a Magyar Nemzet lehozott egy kifejezetten korrekt, bár láthatóan az exkluzívan, kizárólag nálunk megjelent információkra is építő (ugyanakkor forrásmegjelölést nem tartalmazó) cikket. Megszólal benne Répás József, Kiskunlacháza polgármestere is, és egyértelműsíti, hogy igenis a cigányok azok, akik lányokat, nőket rabolnak, hogy azokat prostítúcióra kényszerítsék ("Az elöljáró elmondta, hogy a térségben mindennapos, hogy elsötétített autókból fiatal lányokat szólítanak le férfiak, és prostitúcióra próbálják rávenni őket. Répás József sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy felbomlott az évszázadokon át jól működő vajdarendszer, mert az viszonylagos rendet tartott a romák között. Megfogalmazása szerint azóta felnőtt közöttük egy olyan generáció, amely semmilyen hatalmat nem mer el, így főleg a bűnözésben látja a megélhetés kulcsát.") Tudja Répás, hogy a (magas) pozíciójában nem hazudhat, csúsztathat, mégis ilyet mond. Ez vajon mit jelent, Kedves Olvasók? Azt, hogy ezer ezrelékig biztos a dolgában. (A cikk saját szkennelés, online még nem található meg.)

Gyilkosság vagy természetes halál

Összefüggés lehet a ráckevei és a kiskunlacházi tragédia között - Miért ment sétálni a nő a szeméttelepre?

Közigazgatási eljárásban vizsgálja a ráckevei szeméttelepen megtalált nő halálának körülményeit a rendőrség, de nyomozást is folytat az ügyben. A hatóság nem lát összefüggést a kiskunlacházi gyilkossággal, ugyanakkor a környék hírhedt a leánykereskedők garázdálkodása miatt. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere sem zárja ki, hogy a két ügynek közös szálai lehetnek.

Eltemették pénteken azt a fiatal nőt, akit holtan találtak meg december 26-án, Pest megyében, a ráckevei szeméttelep mellett. A rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló nyomot, ezért közigazgatási eljárásban folytatnak vizsgálatot. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta: a 35 éves elhunyt ruházata ép volt, nem hiányoztak az értékei és az okmányai. (Kuruc.info: hazudik, ahogy ez a fentiekből is kiderül. Azóta kaptunk még egy levelet Kézsmárki Gézánétól [amit még nem közöltünk le, mert a hétfői történésekkel kapcsolatos beszámolójára várunk], amelyben többek között azt mondta, hogy lánya egyik lábán nem volt se cipő, sem zokni, a nadrágja ki volt gombolva és a cipzár lehúzva.) A megyei kapitányság bűnügyi igazgatója azonnal igazságügyi boncolást rendelt el az ügyben, amelyet aznap el is végeztek. A szakértő nem talált a nőn külsérelmi nyomot, természetes halált halt — mondta a szóvivő. Lapunk kérdésére, hogy mi nevezhető természetes oknak egy fiatal, egyébként egészséges embernél, Beluzsárné úgy válaszolt: a hozzátartozók engedélye nélkül nem adhat ki ilyen információt. (Kuruc.info: bár még nem tudjuk, mi történt hétfőn, azért ebben az ügyben pont erre hivatkozni legalábbis furcsa – hiszen pont a hölgy édesanyja volt az, aki cáfolta, hogy bármiféle "természetes halálok" végzett [végezhetett] volna a lányával. Ami pedig a nyálfulladásos ügyet illeti, azt kellő részletességgel kiveséztük fent.) Érdekessége az ügynek, hogy bűncselekményre utaló jel hiányában közigazgatási eljárás folyik, a rendőrség mégis nyomoz, tanúkat keres annak kiderítésére, hogy lehetett-e valamilyen betegsége az elhunytnak, s mit kereshetett a helyszínen. A hatóság egyelőre nem kommentálta azokat a felvetéseket, mennyire életszerű, hogy egy fiatal nő sétálni megy a jelentős távolságra lévő, autóval is nehezen megközelíthető szeméttelepre. Nem tudni, miért csak később értesítették az elhunyt édesanyját — mikor az bejelentette a rendőrségen lánya eltűnését —, noha a hatóság már tudott a tényről. Dávid László, Ráckeve polgármestere lapunknak elmondta, mára személyes beszámolót kért a település rendőrkapitányától a lakosok körében terjedő történetek tisztázására. Az elöljáró úgy tudja, a hozzátartozók nem azonosíthatták a holttestet, a nőt autóval vitték a helyszínre, nem volt rajta cipő, és hiányos volt a ruházata. Dávid László ismeri a családot, a szülőket, lányuk a történtek előtt napokkal költözött Ráckevére. A holttestet az úgynevezett Pokolhegynél találták meg, a környék hírhedt roma telep, más nem is mer bemenni oda. A rendőrség kategorikusan cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy összefüggés lehet a nő halála, és a kiskunlacházi gyilkosság között.

Répás József Kiskunlacháza polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott, hogy az általa vezetett település, valamint a Ráckeve és Dömsöd által bezárt háromszög különösen veszélyes helyzetben van a hasonló ügyek miatt. Az elöljáró elmondta, hogy a térségben mindennapos, hogy elsötétített autókból fiatal lányokat szólítanak le férfiak, és prostitúcióra próbálják rávenni őket. Répás József sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy felbomlott az évszázadokon át jól működő vajdarendszer, mert az viszonylagos rendet tartott a romák között. Megfogalmazása szerint azóta felnőtt közöttük egy olyan generáció, amely semmilyen hatalmat nem mer el, így főleg a bűnözésben látja a megélhetés kulcsát. A polgármester szerint nem zárható ki az összefüggés a kiskunlacházi gyilkosság és a Ráckevén megtalált nő halála között. Furcsának találta, hogy előbbinél napokon belüli megoldást ígértek a Pest megyei nyomozók, akiket kiváló szakembereknek nevezett. Ezzel ellentétben az ügy jelenleg állni látszik, és a rendőrök nem nyilatkoznak arról, hogy a leánykereskedők között keresik a tettest, vagy egyszerűbb okot sejtenek a tragédia mögött. — Az eddigi élet- ellenes bűncselekmények elkövetőit a megyei rendőrség gyorsan kézre kerítette, a kiskunlacházi gyilkosság esetében azonban hat hét után sincs értékelhető eredmény — szögezte le Répás József. Ráadásul a nyomozás részleteiről semmilyen információt nem oszt meg a nyilvánossággal a rendőrség, emiatt a lakosság körében elképesztő mendemondák kelnek szárnyra. A hatóság látszólagos cselekvésképtelensége azt az érzést erősíti meg az emberekben, hogy azért nem lesznek meg a tettesek, mert a hatalom nem engedi, és elkenik az ügyet — tette hozzá. A polgármester elmondta, hogy igyekeznek sürgetni a nyomozást. Még e hónapban összeülhet az a tanács, amely kísérletet tesz a romák által elkövetett bűncselekmények megnevezésére, ezen települési vezetők, rendőrök, roma elöljárók, illetve a parlamenti pártok frakciói is képviseltetik magukat.

A napokban olyan, a rendőrségről származó információk jelentek meg a sajtóban, hogy „szorul a hurok a kiskunlacházi gyilkosság elkövetője körül". Beluzsárné Belicza Andrea pénteken úgy fogalmazott, hogy a mondatot ügyetlenül emelte ki a megyei kapitánnyal készült interjúból a média, s nincs valóságalapja. Mint mondta, eddig kétszáz tanút hallgattak meg, de gyanúsítottjuk még nincs. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság másik szóvivője tegnap azonban már nem varrta a sajtó nyakába a főkapitány szavainak rossz értelmezését. — A főkapitány jól ismeri a nyomozás részleteit, azért is nyilatkozott így. Reméljük, hamarosan befejeződik a vizsgálat — jegyezte meg a szóvivő. Hozzátette, január 23-án lejár az ügy nyomozati határideje, ekkor három dolog történhet: lesz gyanúsított, meghosszabbítják a nyomozás határidejét vagy lezárják a vizsgálatot. (Kuruc.info: a harmadikra tippelünk – hiszen eddig is azt láttuk, hogy az időhúzásra játszik fajvédő rendőrségünk... Cigány elkövetőt futni kell hagyni – szól az ukáz "fentről".)


Frissítés (jan. 9. 16.13): Kézsmárkiné ismét írt most, hogy ma (végre) járt a rendőrségen, hogy átvegye a lányánál talált dolgokat. Mint megírta, végtelenül fel vannak (a család) háborodva.

Eddig a rendőrség nem kérdezte meg a meggyilkolt lány családját, mi volt nála. Ettől függetlenül Bényi Mónika (Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője) szerint hiánytalanul megvan minden (lásd az ITTENI cikkben a STOP-idézetet: “A szerencsétlenül járt asszony testén a helyszínelők nem találtak semmilyen külsérelmi nyomot, iratait és értékeit nem tulajdonították el.”), ami volt nála. Ez nem igaz! Ahogy Kézsmárkiné megfogalmazta: helyesen megérezte, hogy ez lesz a helyzet: nincsenek meg az ékszerei, és hiányoznak a telefonjai (nem csak egyet hordott magánál) is. Ezt a halála napján is elmondta a gyilkossági csoportnak..Ha ez a megyeiek szerint akkor még megvolt (legalábbis akkor még ilyet nyilatkoztak) akkor talán ők tulajdonították el menet közben? Nehezen hihető: sokkal valószínűbb az, hogy a “levegőzni ment jópár kilométerre, a szeméttelep közepébe, és ott érte, váratlanul, a természetes halál” hihetetlenül átlátszó hazugságának sulykolása érdekében még ilyen csúsztatást is képesek voltak bedobni.

Lánya ruháját nem kapta meg Kézsmárkiné, így arról még most sem tud semmit. Ahogy ellenben előző, hétfői levelében fogalmazott, (legalább?) az egyik lábán cipői, zoknijai hiányoztak és a nadrágja ki volt gombolva, zippzára lehúzva – legalábbis ezt mondta neki nemhivatalosan a megtaláló. A következtetések levonását, különösen a Kiskunlacházán történtek fényében (csak a hülyének nem világos a párhuzam: két fiatal nő, mindkettőnek ugyanazt a sorsot szánják, és meggyilkolásuk mellett még jól ki is rabolják), a Kedves Olvasóra bízzuk.

asperjangyorgy 2009.01.14. 16:47:51

Kedves Evo! Olvastam a Kuruc infón a cikket, a nő haláláról magam is írtam két ízben is. Magam is úgy láttam, hogy teljességgel kizártnak látszik a természetes halál, sok minden miatt. Az pedig kifejezetten elgondolkodtató volt, hogy a pest-megyei rendőrség már a megtalálás napján felboncoltatta és megállapította, hogy korábbi betegsége vitte 35 évesen a sírba, és éppen a ráckevei illegális szeméttelepen. Nagyon kellemetlen lett volna, ha az egyik tehertétel ügy mellett (Horák Nóra) még egy terheli az illetékesek vállát. Persze minden lehetséges, de akkor sokkal alaposabban kellett volna az ügyet vizsgálni, tálalni, magyarázni és mindenki számára világossá tenni. Az, amit az édesanya állít, gondolom igaz, s ha valóban az, egyenesen elrémísztő. Miként mindaz, ami a kislancházi gyilkosság körül történt és történik. De úgy látszik, velünk mindezt meg lehet csinálni. Azt is, hogy öt méterre szalad a bankrabló, bemegy egy házba és utána szőrén szálán eltűnik. Van, ami abszurdum. Illetve lehet, hogy mégis magasabb fizetést kellene adni a rendőröknek és rendszeres edzésre küldeni őket, mint az amerikai rendőröket szokás. Ők tényleg tudnak futni - legalábbis a filmeken. Meg a fizetésükért! Mert ott azért az ilyesmiért nem jár dícséret. Aztán olvastam ennek kapcsán, hogy a kommandósok elkaptak egy lakót, a földre teperték, és ordítottak: magvagy! Szegény ember majdnem infarktust kapott. Végül amikor tisztázta magát, a kommandós rendőr tömören ezt mondta: Akkor húzz el innen a kurva anyádba! - Megjegyzem: az illető ott lakott, lakik a lépcsőházban, tehát ott ő illetékes volt, a kommandósok pedig illetéktelenek, tehát nekik kellett volna ilyen magatartás után elhúzniuk a kurva anyjukba!

Evo 2009.01.14. 17:05:28

Kedves György,
a bankrablós sztorit nem hallottam ennyire részletekbe menően, de komolyan meglepett..

Nem tervezi a ráckevei áldozat édesanyjának felkeresését és a feltárt hiányosságok publikálását? És Nóri szüleinek felkeresését?

Esetleg publikálhatna, vagy könyvet írhatna a hozzátartozók beleegyezésével.. Nyilván arra sok ember felkapná a fejét, és valószínűleg fejek is hullanának. Talán a legegyszerűbb eszköz pont az Ön kezében van, írói profizmusa és a nyilvánossággal való kapcsolata által.

Talán fel kéne hívni nyilvánosan a pest megyei rendőrfőkapitányt, egy írói elbeszélésre. Ahol feltehetné személyesen kérdéseit a már sokszor taglalt és Ön által is feltárt hiányosságokkal kapcsolatban. Gondolom takaróznának, hogy ez akadályozza a nyomozást..de mindannyian tudjuk ennyi idő után: ugyan miben??
Ha találna módot egy ilyen nyilvános felhívásra...amit megfelelő helyen lehetne többek, és a lakosság tudomására hozni, nagy érdeklődés övezné. És a rendőrség elzárkózás esetén nagy dolgot kockáztatna. Talán nem érné meg nekik, hogy elutasítsák..

Persze, tudom, apró porszemek vagyunk. És valószínűleg naívak is. Én legalábbis biztos, mert azt képzelem a demokrácia keretein belül ilyen nyilvános elbeszélgetés lehetséges egy író és egy rendőrfőkapitány közt egy gyilkossági eset kapcsán... :(

asperjangyorgy 2009.01.14. 17:35:18

Kedves Evo! A rendőrkapitány nem fogadna, és nem volna mondanivalója számomra. Tehát ez az út reménytelen. A család! A család nem járulna hozzá semmihez, mert akkor... mindegy, nem járulna hozzá semmihez. Ezenk kívül, ha ebben a blogban kissé előbbre lapozna, látná, hogy négy éve megjelent egy regényem: A Labancz Anna gyilkosság címen, amelyben egy 1970-ben megtörtént gyilkosság krónikájt írtam le, pontosabban a meggyilkolt 23 éves gyönyörű szép Anna életsorsát. Mindezt a rendőrségi jegyzőkönyveke alapján, amelyeket belügyminiszter-helyettesi engedéllyel nézhettem át. Ennek ellenére polgári perben a Fővárosi Bíróság majd a Fővárosi ítélőtábla személyiségi jogi sérelem megsértése miatt kamatokkal, perköltséggel együtt kilenc millióra ítélt. Hajléktalan lettem, és beteg. De büntető part is indítottak ugyanezért ellenem: rágalmazás miatt. Nyolc havi felfüggesztett fogházat kaptam első fokon, majd az ítélőtábla 400 ezer forintra ítélt, azzal a megszorítással, hogy amennyiben nem fizetek, négyszáz napra fogházba kell vonulnom. Most nincs miből megvennem a drága gyógyszerem, lassan nincs miből fizetnem az albérletem, a rezsit stb.stb. mert a nyigdíjam java része elmegy a hathavi törlesztésre. Nagyon időintervallumra nem ad lehetőséget a bíróság, mert a törvény sem. Szóval Magyarországon csak a gyilkosok, a sikkasztók, a nagypénzű burzsoázia és a politikusok ugrálhatnak. A kisembernek, ha nem viselkedik, azonnal kitörik a nyakát. Ezért is írom le mindig, hogy véleményem szerint. Tehát ezek a bizonyos emberek véleményem szerint nyugodtan ugrálhatnak... és még sosolhatnám, hogy ki mindenki, akinek jogtalanul pénz van a zsebében. Evo, ez egy szabadpiaci ország! Mindent szabad,hajléktalanként az utcán megfagyni és megdögleni is. Vélemélnyem szerint. Mindezt legyen szíves figyelembe venni.

Dyen 2009.01.14. 18:10:00

Randóti Miklós: Töredék

Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt, s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bújhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult, s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

.......

asperjangyorgy 2009.01.14. 18:25:36

Kedves Dyen! El sem tudja képzelni, mekkora örömöt szerzett nekem azzal, hogy Radnótit idézte, és éppen azt a radnóti verset, amely az egyik legkedvesebb a szívemnek. Köszönöm. És azért is örülök a versnek, mert ebben az évben ünnepeljük Radnóti Miklósnak, ennek a nagyon nagy magyar költőnek a születése 100. évfordulóját. Ő maga magát is abszolut magyarnak tekintette és vallotta, talán ezért is nem szerették és nem szeretik a hithű zsidók, amit én mindig fájdalmasan élek meg. Mert Radnóti nem valami ellen volt abszolut magyar, hanem valamiért: a magyar nyelvért, a magyar költői elődökért, azért mert ide született, és ezt a földet tekintette a hazájának. És joggal. Még akkor is, ha a nyilas keretlegények úgy látták, hogy jogtalanul és fejbe lőtték.

Evo 2009.01.15. 08:43:59

Kedves György!

Sajnálom, amit Önnel műveltek. :(( Szerettem volna azt hinni, hogy itt valóban demokrácia van, bár legbelül mélyen motozott az érzés: ez sajnos nem az az ország..
Sajnálom, hogy itt "tartunk", sajnálom hogy ez az ország a "kicsiket" csak eltaposni tudja,sajnálom hogy itt a bűnözőknek több jogai vannak mint az áldozatoknak,sajnálom hogy a becsületes társadalmi rétegnek szinte nincsenek is jogaik..És nagyon sajnálom hogy egy megbecsült írót ilyen sorsra juttattak, csorbítva ezzel országunk kultúráját, irodalmát, becsületét..és még sorolhatnám mit döntöttek romba az Ön életével együtt.
Én tisztelem és becsülöm, hogy mert és tudott ilyenről írni, kívánom hogy helyzete, egészsége forduljon jobbra és hogy írásaival még sokáig színesítse, bővítse a magyar irodalmat!

Keselyőbérc 2009.01.15. 09:43:27

Kedves György!

Labanc Anna gyilkosság című könyvéhez sajnos nem tudok hozzászólni, mivel nem olvastam. Nem sokat tudok az ügyről, csak annyit, amennyit innen-onnan hallottam.
Ön, mint író, mélyen gyökerezett igazságérzetétől vezérelve emléket kívánt állítani Annának. Annak a lánynak, aki Nórához hasonlóan fiatalon áldozattá vált.
Elemző munkája során következtetéseket vont le, és könyvében megnevezte azt, akit gyilkosnak vél. Mivel az illető ma is élő ember, és ez a vélemény sérti őt, elégtételt akart, és vett.
Bíróságunk ez esetben is jogot szolgáltatott igazság helyett.
Nem az irodalmi mű egészét, és az írói szándékot vették figyelembe, hanem a felperes sérelmét, mint kiragadott részt, bírálták el.
Ennek alapján önt anyagi értelemben kivégezték, és úgy tűnik, hogy fizikai valójában is megsemmisítésre szánták.
Ennek a társadalomnak nem szellemi óriásokra van szüksége, hanem néma rabszolgákra. Olyan emberekre, akik nem állnak ki a maguk,
és mások igazáért.
Azonban önnek is bele kell képzelnie magát a megvádolt ember helyébe.
Nagy esély van rá, hogy semmi köze sincs a gyilkossághoz. És ha így van, akkor ő, mint meggyanúsított ember hátrányos helyzetbe kerülhet.
Felajánlom segítségemet, szívesen felkeresem a felperest, mint az ügyben nem érintett fél, és talán egy elbeszélgetés során meg lehet győzni, hogy bocsásson meg önnek, és gyakoroljon méltányosságot!

lszabi88 2009.01.15. 10:12:54

Kedves Dyen!
Szeretném megkérdezni, hogy tulajdonképpen mi lett a rendőrség mostani felhívásának eredménye???Egyáltalán tudott valaki információval szolgálni ennyi idő után??Ha igen, van már valami kisebb eredménye esetleg??

Dyen 2009.01.15. 10:32:29

Kedves Iszani!
Tudtommal semmi, de szerintem a rendőrség sem hiszi, hogy ennyi idő után, még valaki tud valami újat mondani.
A rendőrségi felhíváson mellékeltek egy fényképet Nóri Nyakláncáról, amelynek hollétéről várnak információt. Talán eredményesebb lenne a "kutatás", ha országos napilapokban is megjelenne. Bár ezzel is elkéstek már szerintem.

lszabi88 2009.01.15. 10:56:55

Kedves Dyen!
Köszönöm válaszát!Valahogy sejtettem is, hogy ennek ugyan semmi eredménye nem lesz már!Ez a nyakláncos dolog is érdekes!Ha a tettesek, még a lány nyakláncát is eltulajdonították, akkor ez itt gyakorlatilag binyonyítja, hogy nem ijedtek meg a tettüktől, sőt nagyon is készültek aznap este valami ilyenre!Tehát nagy valószínűséggel kizárható így az alkalomszülte bűncselekmény!Ha jól tudom, még a mobilját is elvették, tehát gyakorlatilag ki is fosztották!Ezek olyan tények, amiket a rendőrségnek azért időben közzé kellett volna tennie!Ezek nem hátráltatják a nyomozást!Épp ellenkezőleg!Segíthették volna, ha időben szólnak róla!

Keselyőbérc 2009.01.15. 11:40:38

Kedves Iszabi88!

Sajnos, vagy szerencsére mi nem tudjuk beleélni
magunkat az elkövető lelkivilágába. Amit tett,
az annyira nem emberi! Már korábban írtam, hogy
nem ismerjük a motívációt.
Lehetett ez közönséges rablótámadás is, mely aztán
erőszakkal folytatódott.
Mindenesetre olyanokkal állunk szemben, akik
bármikor, bárkit kirabolnak, megerőszakolnak,
és meg is ölnek! És ezeket a szemeteket nem
keressük kellő erővel. Pedig ott vannak a közelben! Ha igaz a csoportos támadás, akkor
megjegyezném, hogy egy kis településen nincsen
túl sok olyan 4-6 főből álló társaság, akik
gyakran együtt cirkálnak autóval. Egy csoport
mozgása általában feltűnő, főleg, ha zajoskodnak
is.

Keselyőbérc 2009.01.15. 11:41:03

Kedves Iszabi88!

Sajnos, vagy szerencsére mi nem tudjuk beleélni
magunkat az elkövető lelkivilágába. Amit tett,
az annyira nem emberi! Már korábban írtam, hogy
nem ismerjük a motívációt.
Lehetett ez közönséges rablótámadás is, mely aztán
erőszakkal folytatódott.
Mindenesetre olyanokkal állunk szemben, akik
bármikor, bárkit kirabolnak, megerőszakolnak,
és meg is ölnek! És ezeket a szemeteket nem
keressük kellő erővel. Pedig ott vannak a közelben! Ha igaz a csoportos támadás, akkor
megjegyezném, hogy egy kis településen nincsen
túl sok olyan 4-6 főből álló társaság, akik
gyakran együtt cirkálnak autóval. Egy csoport
mozgása általában feltűnő, főleg, ha zajoskodnak
is.

Keselyőbérc 2009.01.15. 11:41:16

Kedves Iszabi88!

Sajnos, vagy szerencsére mi nem tudjuk beleélni
magunkat az elkövető lelkivilágába. Amit tett,
az annyira nem emberi! Már korábban írtam, hogy
nem ismerjük a motívációt.
Lehetett ez közönséges rablótámadás is, mely aztán
erőszakkal folytatódott.
Mindenesetre olyanokkal állunk szemben, akik
bármikor, bárkit kirabolnak, megerőszakolnak,
és meg is ölnek! És ezeket a szemeteket nem
keressük kellő erővel. Pedig ott vannak a közelben! Ha igaz a csoportos támadás, akkor
megjegyezném, hogy egy kis településen nincsen
túl sok olyan 4-6 főből álló társaság, akik
gyakran együtt cirkálnak autóval. Egy csoport
mozgása általában feltűnő, főleg, ha zajoskodnak
is.

Evo 2009.01.15. 11:53:29

És hol maradtak annyiban azok a híresztelések, hogy valami fejes kiszabadult a börtönből és neki szállították a kislányt hancúrozás céljából? Erről van valakinek további információja, vagy csak kacsa volt?

lszabi88 2009.01.15. 12:03:25

Szia Evo!
Ezeket az információkat végülis annyira nem vettük komolyan, mert fórumokon volt olvasható!Csupán számoltunk vele!De talán Dyen mint helybéli,tudná cáfolni, illetve megerősíteni ezt az információt!

asperjangyorgy 2009.01.15. 12:15:28

Kedves Evo, Keselyőbérc és Dyen!
Evo, köszönöm sorait. Nem akartam panaszkodni, túlvagyok azon a szakaszon és az önsajnálaton is. Együttérzése mégis jól eset.
Keselyőbérc, köszönöm, hogy lépne az érdekemben, de ezek jogerős ítéletek. Ha kicsit visszalapoz, akkor látja, hogy elég sokszor és sokat írtam erről a Labancz Anna témáról, közzétettem a büntető par ítéletét is. Ezen már nem lehet változtatni. És nem annyira egyszerű az ügy, mint amilyennek előzetes információk nélkül gondolni lehetne. 36 évvel egy cselekmény után a személyiségi jogokra hivatkozva olyan ítéletek hozni, mintha az ügy joghatályos volna, eléggé mulatságos bírói magatartás és gyakorlat. Akkor megérteném a bíróságot, ha a Nóra ügyben valamikre azt mondanám, hogy ő a tettes., De 36 év elteltével, illetve most már 39 év elteltével - gondoljon csak bele. Ha magamra vállalom, akkor sem ítélhettek volna el. Ha részletesen leírom, hogy én mikélnt öltem meg L. A-t, akkor nem tehettek volna semmit. Tudom utólag, hogy ezt kellett volna tennem.
Dyen, megmondom őszintén, egy pillanatig nem hittem Nóra fülbevalójával és nyakláncával kapcsolatos híerkenk. Azt hittem, ezek is aféle híresztelések. De az a tény, hogy Nóra kb. 200.000- forintot érő nyakláncát elvitték, sokkal többről beszél, mint azt a rendőrség beállítja. Itt nem egyszerűen arról van szó, hogy valaki megerőszakol és megöl egy 14 éves lányt. Hanem valami útmutatásról. Mert ki vagy kik azok, akik nem érik be az erőszakkal és a gyilkolással, hanem ezért még fizetségre is vágynak? Kik az ilyen emberek? Hol lehet őket keresni és esetleg megtalálni? Ha ez igaz, márpedig igza, és eddig nem hozta nyilvánoisságra ezt a hírt a rendőrség, akkor olyan hatalmas hibát követett el, ami jószerivel jóvátehetetlen. És én is leírtam, és a visszaigazolásábül is ezt olvasom ki: majdnem két hónap után ez a rendőrségi felkérés, felszólítás egy kalap szart ér, a rendőrség önigazolása, egyben súlyos hibájának beismerése. Ez a véleményem. Természetesen nekünk itt csak véleményünk lehet, minden vádaskodás nélkül. Nem vagyunk információk birtokában, tehát úgy vélekedünk, az a véleményünk, hogy... A véleményünk nem vád, nem csorbítja senki jóhírnevét (még a rendőrségét sem) csupán vélemény, amellyel szemben lehet ötven másik vélemény, amely egészen mást ölel fel.
Hogy a rendőrséget mennyire nem érdekli mindaz, amit itt leirunk, azzal nem kívánok foglalkozni, hiszen mindenki onanizálhat a saját kedvére... még nagyra becsült rendőrségünk is. És ez is csak vélemény.

Evo 2009.01.15. 12:29:40

Én nagyon sajnálom, hogy őszinte véleménye és szavai megfogalmazásakor még így, írásban is ennyire köntörfalazásra kényszerül..:( Ennek ellenére azt hiszem, mindannyian tudjuk a válaszokat, amelyeket kérdésként tett fel.

És most én is kérdést teszek fel:
Vajon a rendőrség direkt hátráltatta ennek az ügynek kiderítését vagy csak bábként mozgatták őket (is) ?
Mit higgyünk mi? Mert azt már nem hihetjük, hogy minket bármiben is megvédenének és biztosítanák biztonságunkat..

lszabi88 2009.01.15. 12:47:44

Evo!
Én azt hiszem, hogy kérdéseidre sajnos nem fogod megkapni a választ!Majd talán amikor a jövő nemzedékeinek tartanak történelem órát az országunk mostani helyzetéről, a korról, amiben most mi élünk, majd talán akkor kimondják a válaszokat!De mindezt csakis akkor, amikor már történelem lesz!

Dyen 2009.01.15. 12:48:33

Én azért még reménykedem egy kicsit, hogy a rendőrség hazudik abban, hogy elképzelése sincs a tettesek kilétéről. Remélem, hogy azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy már régen megvannak, csak nem hozzák nyilvánosságra. Még ez lenne a kisebb baj. Hiszen érthető, hogy félnek a közhangulattól. Ha nem cigányok voltak, akkor az is rossz, ha meg cigányok, akkor pláne. (van sapka, vagy nincs sapka...)
Mert, ha tényleg nincsenek vagy nem lesznek meg a szemetek, akkor jaj nekünk! Marad a bizonytalanság, a félelem, az aggódás gyermekeinkért!!
Én már sötétben autóval is félek közlekedni.

Evo 2009.01.15. 13:04:56

Dyen, változna a közhangulat ha elhúzzák és x idő múlva hozzák nyilvánosságra? Szerintem nem. Illetve annyiban igen, - ha csak a nyilvánosságrahozatal idejének húzásáról van szó-, hogy ezen idő alatt a lakosság végképp teljesen kiábrándul a rendőrség intézményéből.

Mivel fehérek vagyunk és ráadásul még egyszerű emberek is (halmozottan hátrányos helyzetet jelent ez országunkban), nagyon oda kell figyelnünk a sötétben való autókázáskor is (azon túl is,hogy mi már akkor is félünk). Ha esetleg, kirángatnának az autónkból az éjszaka közepén, nagyon ügyeljünk oda, nehogy szúró, vágó, vagy egyéb életet veszélyeztető eszköz legyen nálunk, az meg még véletlenül se jusson eszünkbe ha mégis akad ilyen a zsebünkben, hogy használjuk!!!!

A használat egyetlen esetben nem elítélendő, és az az, hogy ha igazoltan az életedre törtek, tehát már rendelkezel gyomor vagy szívtájékon legalább 10cmes mélységben egy 20 cm-s kés pengéjével, de még jobb ha Te még akkor se csinálsz semmit, hanem megvárod míg eme idegen test még mélyebbre hatol egy egy létfontosságú szerved közepéig. Ha ez megtörtént, nos, akkor már nyugodtan védekezhetsz, akkor már senki sem fog megvádolni azzal hogy szerencsétlen támadóra (akit nyilván semmilyen törvény nem véd, és még pluszban meg is támadtad, enyje!!) Te mertél először kezet emelni!
Akkor már csak annyit fogsz hallani, azt is egy másik dimenzióból, hogy "sajnáljuk", mi mindent megtettünk, hogy kivédjük az ilyeneket és hallhatsz majd még egy "sajnálom"- ot, és az az életedért kűzdő orvosok szájából fog elhangozni.

Lássuk hát be végre, nekünk, hátrányos helyzetben lévőknek ez a "sajnáljuk" marad. De hogy ne szontyolódjunk el, ezt több féle variációban is hallhatjuk, sőt olykor hogy még színesebb legyen és ne unjuk ezt meg, néha inkább még ezt is elhagyják, végülis vannak olyan helyzetek amikor mindegyis már.

Dyen 2009.01.15. 13:11:35

Evo!

Ez jó volt!!
Bár én azt mondom, hogy ne reménykedj, ezek már nem is sajnálják!

Evo 2009.01.15. 13:24:53

Hát persze, hogy nem ! De mondani azért kell valamit, hogy érezzék a hozzátartozóid a "mélységes" együttérzést.Meg hogy mindenkinek be legyen tömve a szája, hát ne dumáljunk már annyit, nem azért van az a rés a kókuszunk közepén!!!
Régen ledaráltak ilyenekért az iratmegsemmísítőben, de most hogy demokrácia van és szólásszabadság, most csak kiforgatnak minden anyagi javadból, régholt ügyekkel még Téged rágalmaznak meg,elítélnek, leültenek, kicsinálnak, hogy öreg korodat mint számkivetett bűnös nyomorban éld le.
Adja meg a jó ég, hogy egyszer olyan szintre jussak, ahol alkalmam és lehetőségem lesz kipucolni ezt az egész kócerájt.

asperjangyorgy 2009.01.15. 14:17:25

Kedves Evo! Gondoljon arra, hogy én a teljes nevemen írok. Azon kívül moderálási jogot biztosított a blog üzemeltetője, vagyis felelősséggel tartoom azért, ami a blogban marad, amit - felhatalmazásomnál fogva - nem törlök, nem módosítok.
Egyébként a ráckevei szerencsétlen 35 éves nőnek a halála úgy gyanús, ahogyan van. Azt hiszem, gyorsan el kellett "rendezni", mert elég egy megyének egyszerre egy olyan ügy, amit se megrágni, se kiköpni nem tud. És azért, hogy a Horák Nóra ügy ide fajult, hogy a közállapotok ide fajultak, hogy nem lehet se anyagi, se fizikai, se lelki biztonságunk, szóval mindezért ki felelős? Ha azt mondja erre, hogy a kormányzat vagy a rendőrség, akkor arra én azt válaszolom: MI MAGUNK IS! Hagytuk, eltűrtük, hogy a rendőrség - semmire sem jutva - altassa a közvéleményt. Mert ugye, ha jutottak volna valamire, már lenne tettes. De mindezt csak azért tehette, mert a polgármestert is ledarálták politikailag. Kaptam tőle egy nagyon józan, nagyon tisztességes levelet. Engedélyét kértem, hogy a blogban leközölhessem. Nem engedélyezhette, mert... tudjuk, hogy miért nem. Ha a kiskunlacháziak vették volna a fáradságot, és legalább két-három alkalommal tüntettek volna a megyei rendőrkapitányság előtt, követelve, hogy az ő ügyükbe (mert Horák Nóra megölése valamennyi lacházi ügye is) kapjanak beavatást, annyira, amennyire lehet, felajánlva a segítségüket, akkor most nem itt tartanánk. Akkor az ügyre odafigyelt volna az országos rendőrfőkapitány is. De a kiskunlacháziak csak félnek, tenni önmagukért, önmaguk biztonságáért, önmaguk igazságáért, önmaguk lelki békéjéért nem tudnak, nem mernek, nem akarnak. Így aztán minden marad úgy, ahogyan van. A rendőrség nyomozgat, a gyilkosok gyilkolgatnak (ráadásul még rabolnak is), a kiskunlacháziak félnek, mi pedig velük együtt. És ennek a helyzetnek a kialakulásáért ki a felelős? Mi valamennyien!!!!!

Evo 2009.01.15. 15:33:18

Teljesen egyetértek. Remélem megkapja privát levelemet, amiben kicsit bővebben ugyan, de ezt feszegettem.

lszabi88 2009.01.15. 15:53:07

Üdv!
Magam is teljesen egyetértek Asperján Úrral, ám én kicsit még bővítenék a dolgon!Tehát egyetértünk abban, hogy hagytuk, hogy a dolgokat elhalgassák előlünk, de ugyanakkor szerintem ennek is oka van!Azt veszem sajnos észre,hogy az emberek nagy többsége ugyan valóban nem akar tenni semmit, de akik tennének az ügy érdekében, azok pedig vagy a megtorlástól, vagy az eredménytelenségtől félnek!Lehetséges, hogy a tüntetéssel elérhettek volna ugyan valamit, de sajnos lehet az ellenkezője is, sőt lehet, hogy csak hátráltatták volna a nyomozást az esetleges rendbontásukkal!Nem lehet sajnos tudni, hogy a viselkedésünket hogyan fogadják!Lehet, hogy megköszönve a segítséget együttműködnek, de lehet, hogy a nyomozás veszélyeztetésére hivatkozva még egy-két embert utolérne a megtorlás!Szerintem ez lehet az egyik oka a tehetetlenségünknek!

Evo 2009.01.15. 16:00:35

Az a baj, hogy a nép nem tudja már ebben az esetben szétválasztani a cigánybűnözést a bűnözéstől. Éppen ezért egy ilyen tüntetés bomlasztó jellegű is lehet, hiszen a szélsőjobbosok abban a pillanatban furakodnának és bár lehet igazságuk vagyon részben, de egy felzaklatott lakosságot csak úszítanának a magatartásukkal és dogmáikkal. Ez akkor kivitelezhető, ha a Kiskunlacháziak képesek valóban azért tüntetni, hogy a yard informálja őket pontosan mindenről, és képesek a politikai nézetektől elvonatkoztatni. Mert abban az esetben talán elkerülhető hogy a szélsőjobb pikk pakk ott teremjen.

Dyen 2009.01.15. 16:28:09

Igen, gyáva, közönyös, fásult a magyar!

Próbáltam az elmúlt hetekben beszélni az emberekkel, hogy tenni kéne valamit, mindegy, hogy mit, csak lássák, hogy nem felejtünk.
A következő válaszokat kaptam:
- Kicsik vagyunk mi ehhez, úgyis szarnak a fejünkre..
- Féltem a családom..
- Nem kellett volna elengedi.. (csak azt nem tette hozzá, hogy megérdemelte - de gondolta)
- Ez a vezetők dolga..
- A legtöbben meg még naívan bíznak a rendőrségben.
Bennem meg csak forr a tehetetlen harag, elkeseredettség.

Ezért lehet ezzel a néppel bármit megtenni!!!

Evo 2009.01.15. 16:46:34

Dyen,
tudtad hogy külföldön minket csak "birka magyarok" jelzővel illetnek?
Hol van már a régi magyarok dicsősége, a magyarok nyilai... ? Fásultak és szegények az emberek. Azt a picit ami van nekik, család, pénz nem is merik kockáztatni. Félnek. Mert nem ismerik a jogaikat. És nem tudják, hogy vannak jogaik. És amig ők nem szólnak kart karbaöltve, hogy hé te, nem fosztottál meg véletlenül a jogaimtól?? - addig nem is fogják visszakapni.
Az a baj, hogy én abban sem bízom, hogy ezek az emberek vajon felbátorodnának -e, ha valaki felkarolná őket? Olyan szintre hogy érezzék, nincsenek egyedül, együvé tartozunk, egy célért harcolunk, a többséget mi képviseljük mindenhol, csak végre szólnunk kellene, az asztalra csapni, hogy vége, ennyi elég volt..

Dyen 2009.01.15. 16:53:01


A történelem ismétli önmagát :

Ady Endre : A hőkölés népe

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.
Mindig ilyen volt: apró khánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.
Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.
Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.
Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szívét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.
Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kíméletlenséget.
Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát – akarja.

lszabi88 2009.01.15. 16:54:07

Kedves Dyen!
Szerintem, minden jóérzésű emberben, forr és egyre csak fokozódik a düh!Nyugodtan kijelenthetem, hogy itt a blogon a hozzászólok között legalábbis biztosan!És igen, ezek a legáltalánosabb válaszok ma az országban, ha arról van szó, hogy tenni is kéne valamit!A legidegesítőbb amikor a fórumokon le akarják járatni a Horák szülőket,és még magát Nórit is!Olyan kifejezésekkel illették néhol a lányt, hogy kinyílott a bicska a zsebemben!Az elkövetőkről persze szót sem ejtettek!Mindenről a lány és a szülők tehettek szerintük!Végülis a bűnözőnek szabad rabolni és gyilkolni, egy normális embernek nincs joga biztonságban hazaérnie!Körülbelül így néz ki az amit állítottak egyes helyeken!De, hogy szülői tapasztalattal nem rendelkeztek az ilyen hozzászólók, az biztos!Az ilyen emberektől sem kell segítséget várnunk, és várniuk azoknak, akiket még egyáltalán érdekel Nóri tragikus esete!

Evo 2009.01.15. 17:01:11

Dyen,

még egy gondolattal bővítenék ezen az egészen. Az emberek nem mernek lépni, mert nem tudnak összetartani a szétziláltság miatt. Mindent egy kalap alá vesznek, és párhuzamot vonnak a politikával. Csak azt látják, amit a felsők megmutatnak nekik: lehetnek balosok, szélsőbalosok, jobbosok és szélsőjobbosok. Az emberek már nem tudnak elvonatkoztatni ettől az országunkat átszövő politikai háborútól. Hopp itt egy cigánykérdés, hopp ott egy cigánybűnözés, ki véd meg minket, ki védi meg őket, az emberek inkább magukra csapják az ajtót és nem foglalnak állást, nem fognak össze mert összezavarták őket.

De Dyen. Mi lenne, ha Kiskunlacházát arra bíztatnátok, fogjunk össze. MINDANNYIAN. Cigányok is. Azok is magyarok, akár akarjuk, akár nem. Vonjátok be őket is, álljatok össze a jogaitokért, a megfelelő informálásért, kovácsoljatok példaértékű települést ahol a romák is megmutathatják : ők is magyarok! És ha valóban azok, ahogy állítják, akkor hajrá, dolgozzanak ők is az ügyön, segítsenek felderíteni, segítsenek kitaposni az információkat a rendőrségből, akárhonnan. És akkor egyek vagytok és erősek. És ha össze tudtok fogni és nem zavarja közegeteket a cigánykérdés, már tettetek is valamit társadalmunkért, a közbiztonságért, önmagatokért.

Lehet hogy roma volt az elkövető. De ugyanígy lehet fehér is. Ha fehér ember, ugyanúgy meglincselné a nép, ahogy egy cigányt. Mert tettére nem lenne mentség, bőrszíntől függetlenül bűnhődnie kell tettéért.

Mi lenne ha megpróbálnátok Ti lenni az elsők példát mutatva más közösségeknek, hogy ahelyett hogy a szétzilálást tudomásul vennétek, egy közös ügy végett inkább ellenkezőt lépnétek. Szerintetek, mekkorát hördülne és lepődne az ország? A politikai hatalmak meg levegőért kapkodnának- hiszen ilyenre nem számítanak.

Dyen 2009.01.15. 17:25:08

Evo

Szépen hangzik, de szerintem utópia.
Azért megpróbálom.

asperjangyorgy 2009.01.15. 17:42:31

KEDVES DYEN!
Nagyon köszönöm ezt az Ady verset. Ady a legigazabbul magyar költő, fajtájának ostorozója. És legkeményebb, legszeretőbb, legbölcsebb ostorozója. Ma aktuálisabb, mint valaha. És a publicisztikái! De éppen ma nem olvassa már senki. Különösen nem azok, akik bal vagy jobb oldalon kardoskodnak és szájalnak. Mert nem igazi í hitük Ady ismerete nélkül. Nem igazi a haragjuk, a dühük, és főként nem igazi a szeretetük. Mert csak az bánthatja magát a nemzetét, aki igazán, aki nagyon szereti. A többinek kuss. Azok csak a kárát akarják, nem a felemelkedését. Jaj, istenem, és milyen nehéz lesz - ha ugyan lehet! - felemelni. És mégis meg kell próbálnunkj. Mindannyiunknak a magunk helyén!!!

Dyen 2009.01.15. 18:45:11

Eltűnt egy lány Zalaegerszegen
2009-01-15. 17:45


Eltűnt egy 13 éves lány szerda reggel Zalaegerszegen, a rendőrség információkra számít a felkutatásához.

Molnár Klaudia szerda reggel a lakásukból iskolába indult, oda azonban nem érkezett meg, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Eltűnésekor fekete, csuklyás, prémes háromnegyedes kabátot, kék farmernadrágot és fekete csizmát viselt. Magával vitte vállra akasztható rózsaszín színű hátizsákját, valamint bordó tornazsákját is.

A zalaegerszegi rendőrök arra számítanak, hogy olyan információkat kaphatnak, amelyek segíthetik az eltűnt kislány felkutatását.

(MTI)
Remélem csak elcsavargott!!

Dyen 2009.01.15. 18:50:45

No comment...

"Utcát neveznek el Zámbó Jimmyről Szóládon. Az ötlet a somogyi kistelepülés civil szerveződésétől, a Halhatatlan Jimmyért (HAJ) mozgalomtól származik, és nem talált süket fülekre: a képviselőtestület napirendre tűzte az utcanév-változás tervét, miután a hatszáztizenöt lelkes Szóládon összejött a megfelelő számú, tíz aláírás ahhoz, hogy a közgyűlésnapirendre tűzze a kérdést.

– Két hete működő mozgalmunk célja, hogy minél több helységben legyen Jimmy utca, vagy legalább szobor a Királyról. Szólád az első település, ahol megvalósulhat a terv, Pápa Lászlóné erőfeszítéseinek köszönhetően. Előterjesztik a február közepén tartandó közgyűlésre – árulta el Lantos Gábor, a szerveződés alapító tagja. – Jimmy sok embernek rengeteget jelentett, és úgy érezzük, nem ápolják méltó módon az emlékét, s a médiában sem kap már elég teret. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak és lesznek is gúnyolódók, de nem foglalkozunk velük, hiszen ha bárhol az országban elérjük, amit szeretnénk, már boldogságot szerezhetünk a rajongóknak – tette hozzá a HAJ egyik főszervezője.

Zámbó Árpy, Jimmy testvére őszintén meghatódott, amikor megtudta, mire készül a Balatonszárszótól 4 kilométerre található falucska.
– Nem találom a szavakat, teljesen libabőrös lettem, annyira jólesik, hogy nem felejtik el a testvéremet. Köszönöm a kezdeményezőknek, hogy végre a sok rossz után valami jó is történik. Ha valóban lesz ilyen utca, természetesen ott leszünk az avatásán – nyilatkozta lapunknak meghatódottan Árpy. – Ha bármiben a mozgalom segítségére tudunk lenni, rendelkezésre állunk – üzente a testvér.

A Jimmy kultusz egyetlen áldozata Arany János lehet, a rajongók ugyanis a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjáról elnevezet utcát szemelték ki arra, hogy megadják a Királynak, ami a királyé."

Keselyőbérc 2009.01.15. 19:43:00

Kedves Mindnyájunknak!

A NÉP NEVÉBEN

Még kér a nép, most adjatok neki!
Vagy nem tudjátok, mily szörnyű a nép,
Ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz; ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

S a nép hajdan csak eledelt kivánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
isten kezét el nem kerűlheti.

S miért vagytok ti kiváltságosok?
Miért a jog csupán tinálatok?
Apáitok megszerzék a hazát,
De rája a nép-izzadás csorog.
Mit ér, csak ekkép szólni: itt a bánya!
Kéz is kell még, mely a földet kihányja,
Amíg föltűnik az arany ere...
S e kéznek nincsen semmi érdeme?

S ti, kik valljátok olyan gőgösen:
Mienk a haza és mienk a jog!
Hazátokkal mit tennétek vajon,
Ha az ellenség ütne rajtatok?...
De ezt kérdeznem! engedelmet kérek,
Majd elfeledtem győri vitézségtek.
Mikor emeltek már emlékszobort
A sok hős lábnak, mely ott úgy futott?

Jogot a népnek, az emberiség
Nagy szent nevében, adjatok jogot,
S a hon nevében egyszersmind, amely
Eldől, ha nem nyer új védoszlopot.
Az alkotmány rózsája a tiétek,
Tövíseit a nép közé vetétek;
Ide a rózsa néhány levelét
S vegyétek vissza a tövis felét!

Még kér a nép, most adjatok neki;
Vagy nem tudjátok: mily szörnyű a nép,
ha fölkel és nem kér, de vesz, ragad?
Nem hallottátok Dózsa György hirét?
Izzó vastrónon őt elégetétek,
De szellemét a tűz nem égeté meg,
Mert az maga tűz... ugy vigyázzatok:
Ismét pusztíthat e láng rajtatok!

Pest, 1847. március

lszabi88 2009.01.16. 12:18:16

Tegnap olvasgattam a kiskunlacházai helyi újságot!Több oldal foglalkozik Nórival, interjúkon és más egyéb irományokon keresztül!Leközölték a polgármester úr levelét is, amelyet egy 17 éves ajkai sráctól kapott!Akit esetleg érdekel olvassa el!Érdemes!
A link:
kiskunlachaza.hu/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=6&Itemid=44

Dyen 2009.01.16. 15:17:59

www.stop.hu/articles/article.php?id=438692

Mi van, ha Nóri nyakláncát ezzel együtt akarják elpasszolni?

Evo 2009.01.16. 16:31:18

Szia Dyen!

Nem értem pontosan az összefüggésedet..?
Nem mindegy, hogy több darabbal együtt vagy magányosan akarnak túladni rajta? A körözött tárgyak listáján rajta van, aki megveszi a lopott ékszert az megveszi a láncot is, minden körözés ellenére is..
Az ékszereket be is lehet olvasztani..és utána egy ötvössel újakat készíttetni belőlük..Gyanítom hogy a legtöbb lopott ékszernek ez a végső sorsa. :(

Dyen 2009.01.16. 16:42:42

Nem tudom, csak ez volt az első gondolatom, hogy valamiképp összefügg.

Evo 2009.01.16. 16:50:18

Biztos összefügg Nóri esetével, de nem feltétlenül a lánc miatt. Adódott egy alkalom, egy megcibált település, és az ej odasózunk még nekik még jobban- mert megtehetjük generálhatott egy ilyen rablást.
Nem arról volt szó, hogy Lacházán megerősítik a polgárőri és rendőri tevékenységet?
Gratulálok, remekül sikerült..
Gondolom az autót senki sem tudja leírni, ahogy a rendszámát se..

Keselyőbérc 2009.01.16. 22:07:24

Kedves Evo!

A városokat utak kötik össze. A rablók beülnek
az autójukba, keresnek egy nem túl távoli helyet, és elindulnak dolgozni. Nekik ugyanis ez a munkájuk. Kiszámítható kockázattal jár, megéri!
Dolgozni meg egyébként is kell, már csak a megélhetés miatt is.
Magyarországon a fizikai minimum alá sűllyesztettek úgy 2000000 embert. Egy részük
elviseli, ahogy tudja, mélységes nyomorban.
A többiek kiutat keresnek. És mit találnak?
Munkahelyeket nem. Feleslegben van a munkaerő,
egy részükre nincs is szükség, nem tud velük mit
kezdeni a gazdaság. Fokozottan igaz ez a cigányokra. Esetükben már nem előítéletességről
van szó, hanem negatív tapasztalatokról.
Olyan nagy mértékű a bűnözésben betöltött
szerepük, ami már társadalmi méretekben sem tolerálható. Nem elfogadható, és nem is kell tűrni, hogy a temetőktől a vasúton át házainkig
mindent kifosszanak. Amíg ezt a kérdést a társadalom nem oldja meg, védekeznünk kell.
A kisebbség kultúrája eltér a mienktől, és saját
törvényeik szerint cselekszenek. Amit mi bűnnek
tartunk, az számukra nem mindig az! Semelyik
országban nem tisztelik a többség törvényét,
hacsak be nem tartatják velük! Nos mi magyarok nem tartatjuk be. Emiatt egyre jobban felbátorodnak, és erőszakossá válnak. Csoportosan
erősek, és olyankor nem rettennek vissza semmitől. Taktikájuk bevált, senki sem mer szembeszállni velük. Viselkedésük miatt az
emberekben egyre nő az ellenszenv, és a gyűlölet.
Ha a törvényes hatalom nem cselekszik, rövidesen
szélsőséges csoportok alakulhatnak, mert a problémát mindenképpen rendezni kell valahogy!

Dyen 2009.01.16. 22:47:01

Ejnye-ejnye Keselyőbérc!
Ma Magyarországon nem szabad ilyen rasszista, radikális, szélsőjobbos nézeteknek hangot adni! Szegények csak megélhetési problémákkal küzdenek. :-)

Keselyőbérc 2009.01.17. 08:40:39

Kedves Dyen!

Megpróbáltam rávilágítani egy valós problémára,
melyet mindnyájan érezhetünk a saját bőrünkön.
Levelem ekső részében a bűnözésről általánosságban
szóltam. A további részben szintén csak a bűnelkövetők érintettek, nem valamennyi cigány.
Jómagam kedvelem az embereket. Valamennyit, beleértve a cigány fajtájút is. De nem kell
szeretnem a bűnözőket! Egyiket sem!
És még véletlenül sem tennék különbséget a bűn
megítélésénél. Hiszen valamennyien az egységes emberi fajhoz tartozunk. Biológia órán megtanul-
hattuk, hogy mi a faj. Nos hát a fajt az egymással szaporodni képes egyedek alkotják.
Más azonban a fajon belül létező fajták kérdése.
Az egyes fajták bizonyos sajátságokkal, tulajdon-
ságokkal rendelkeznek. Úgy is mondhatjuk, nem
vagyunk egyformák. Ember esetében a fajtákhoz
még társul némi kulturális, és társadalmi háttér
is. Elvileg a fajták békében élhetnének egymás
mellett, de ezt a békét fenn kell tartani! Ha elég
mélyek az együttélés gyökerei, akkor megy ez magától is, nem kell hozzá kényszer.
Nálunk azonban felborult az egyensúly. Kezd elszabadulni a pokol. Ez a helyzet mindenképpen
hatalmi beavatkozást igényel! Senki sem ülhet
ölbe tett kézzel!

lszabi88 2009.01.17. 10:02:42

Kedves Dyen!
Megint Önnek szeretnék föltenni egy kérdést!Szóval eddig hallható volt két időpont, amikor bejelentik, hogy ki, illetve kik a gyilkosok!Az egyik ilyen időpont elvileg 18.-a azaz holnap!A másik amit Asperján Úrnak írtak, az 22.-e!Ön erről mit tud?Valóban számolhatunk vele, hogy akár már holnap megnevezik az elkövetőt?

Keselyőbérc 2009.01.17. 10:46:59

Kedves Iszabi88!

Kíváncsian várom az eredményt! Ha bejelentették,
hogy van eredmény, akkor miért is kételkednénk
benne? Hiszen eddig is szolgálták, és védték a
lakosságot. Hogy minden szavuk igaz legyen, inkább
nem mondtak semmit.
Remélem, hogy nem a tovább szorult a hurok lesz a bejelentés témája, hanem valami anyagerősebb mondanivalóval rukkolnak elő. Én már annak is
örülnék, ha két hónap után kiderülne az elkövetők
száma.

Dyen 2009.01.17. 10:57:45

Kedves Iszabi!
Én is csak ezt a két időpontot hallottam, de azt, hogy "nagyon meg fogunk lepődni", már karácsony előtt bedobták a köztudatba. Szóval szerintem ez is csak olyan elterelő hadművelet, mint a "szorul a hurok".

Dyen 2009.01.17. 11:07:11

"Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki segít azonosítani azt a támadót, aki agyonverte az egyik Üllői úti trafik eladónőjét - értesült a HavariaPress.

A tavaly decemberben, a XVIII. kerületben történt brutális támadás elkövetőjét továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség; a nyomozás elősegítése érdekében Budapest rendőrfőkapitánya egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a nyomravezetőnek.

Mint ismert, az Üllői úti trafikban 2008. december 16-án, a délelőtti órákban történt a gyilkosság: a 46 éves trafikosnőt támadója olyan brutálisan megverte, hogy a nő a kórházba szállítás után életét vesztette.

A támadásnak több szemtanúja is lehetett, sőt egyikük meg is próbálta feltartóztatni a helyszínről elmenekülő férfit. Ennek ellenére a rendőrség a feltételezett elkövetőről nem adott ki személyleírást. "

Hogyan várják a lakosság segítségét, ha nem közlik a személyleírást?

NÓRI MÉG MINDIG NEM ÉR SEMENNYIT A RENDŐRSÉGNEK???

lszabi88 2009.01.17. 11:19:44

Kedves Dyen és Keselyőbérc!
Sajnálattal hallom, hogy megint csak felültetés akar lenni a hír!Bár valamilyen szinten ez várható is volt!Közben eszembe jutott még valami a Nórival kapcsolatban!Elképzeltem egy olyan variáció lehetőségét, amelyben a Nórit "szállító" bűnözők vitték el Kiskunlacházáról, akár Pestre akár máshová!A hely lényegtelen most!Tehát rendelésre leszállították a lányt, talán egy örömlánytanyára!A lényeg, hogy kuncsaftok várták!A szállító banda tulajdonképpen hozzá sem ért, ők csak a szállítással és a lány testének eltakarításával voltak megbízva!Miután a kuncsaftok kiélték magukat, a szállítóknak már csak el kellett döntenie, hogy mit kezdenek szegény szenvedő lánnyal!Döntöttek, és úgy határoztak, hogy a rendőrség összezavarásaként visszaviszik a lányt közel oda, ahol elkapták!Ez magyarázatot adhat arra, hogy tulajdonképpen DNS minta ellenében miért nincs még elkövető!Elég vázlatosan fogalmaztam, de tulajdonképpen a lényege szerintem érthető!

asperjangyorgy 2009.01.17. 13:50:10

Kedves Dyen, amint látja, Keselyőbérc nem rasszista. Indulatainak, elkeseredettségének ő maga adta meg a magyarázatát. És bár az u.n. cigánybűnözésről beszélt Kiskunlancáhza polgármestre, ő sem rasszita. Könnyű azoknak, akik a rendreutasítás vesszőpálcáját suhogtatják, de nem élnek benne egy ilyen helyzetben, mint pl. Révész Sándor, a Népszabadság főmunkatársa. Mindannyian tudjuk, hogy milyen és mekkora felelőssége van a többségi társadalomnak. De azt is, hogy a többségi társadalom is hatalmas elnyomatottságban él. A demokrácia azok számára demokrácia, akik élnek vele, főként belőle. A többiek számára ugyanúgy a hétköznapi terhek, lelki gyötrelmek viselése, mint volt korábban, sőt még jobban. Volt egyszer egy rendszerváltás, amely olyan ostobán sikerült, mint amilyen ostobák voltak azok a politikusok, akik levezényelték. Százezer ember kivételével mindenki vesztessé vált. Milyen könnyű volt szétverni a téeszeket, és milyen jó volna most, ha lennének, és összefogva hatalmas értékesítési láncolatot hozhatnának létre, és egészséges magyar árút árulhatnának elfogadható áron a mindenhonnan behozott szemét helyett. És akik cigányoznak, elsősorban mindig azok ellen fordulnak, akik a legszerencsétlenebbb helyzetbe jutottatk, se jelenük, se jövőjük. Nem a bűnöző, nagy pénzekkel játszó, másokat foglalkoztató cigányok ellen fordulnak - és ennyi erővel fordulhatnának az OTP vezér Csányi Sándor ellen is -, hanem a szerencsétlen, az éhező, a sajáét butaságukbe beleroppanó cigányok ellen, akiket úgy védenek a sajátjaik, hogy drága öltönyben grasszálnak a körükben és zsebre vágnak, amit csak zsebre lehet vágni. Sokkal egy társadalom keresztmetszete mindig bonyolultabb, hogy csak úgy erre vagy arra rá lehetne sütni ezt vagy azt. És amikor feltételezünk bármit is, akkor nem a tisztességes emberekről feltételezünk bármit is - legyen cigány vagy nem cigány -, hanem az alja emberekről, a bűnözésből remkül megélőkről, legyenek azok cigányok vagy nem cigányok.

Keselyőbérc 2009.01.17. 14:31:32

Kedves Iszabi88!

Amit felvetettél, arra már én is gondoltam. Le is írtam 01.06, és 02.08-án. Ez is egy lehetséges változat.
A lány el-és visszaszállítása, valamint az ékszerek kisebb értékű részének visszaadása
számomra azt jelzi, hogy a tettesek helyiekre
szeretnék terelni a gyanút! Vajon miért?
Mivelhogy valószínűleg nem lacháziak!
Ott élhetnek valahol a közelben, vagy átutaznak
rendszeresen, vagy pedig ez a település látja el
őket is. Talán közigazgatásilag is ide tartozhatnak, esetleg közvetlen szomszédos településen élnek. Nem kizárható a tanyavilág sem! Rendkívül alkalmas az elszeparálódásra.
És mivel a tanyák között elég nagy a távolság, bármi folyik is ott, tanú nem lesz! Az autók meg
odatalálnak. Miért járnak be az aljanépek a városba hajnali 3 után, vagy miért távoznak
akkortájt? Mit keresnek ott? Lehetséges okok:
Haverjaiknál tartózkodtak, és véget ért a buli.
Lopni, rabolni jöttek. Szórakozóhelyen voltak.
Szerencsejátékot űztek. Kocsmazárás volt. Kihelyezték az újabb műszak utcalányokat.
Aznap diszkóba jöttek.
A sor még folytatható, kinek-kinek fantáziája szerint.

Dyen 2009.01.17. 15:31:41

Tisztelt Asperján úr!
Reméltem, hogy Keslyelyőbérc nem érti félre gúnyosnak szánt megjegyzésemet, mellyel nem őt, hanem a politikát minősítettem. Arra céloztam, hogy ma Magyarországon, ha valaki ki meri mondani a cigánysággal kapcsolatos nézeteit, akkor hamar rásütik, hogy rasszista, sújosbítva ezzel az amúgyis meglévő feszültségeket.

Keselyőbérc 2009.01.17. 17:27:05

Kedves Dyen!

Ki lehet, és ki is kell mondani, hogy a király
meztelen!
Létezik egy állat, mely veszély esetén a homokba dugja a fejét. Sokan ismerik, ez a strucc!
Ezzel annyit azért elér, hogy legalább nem látja amint ellensége elharapja a torkát. Mi embernek
születtünk, és a strucctól vesszük a leckét.
Pedig gondolkodhatnánk is néha!
A valós társadalmi problémákat nem lehet úgy kezelni, hogy nem veszünk róluk tudomást.
Nem lehet úgy beszélgetni, hogy hallgatunk!
A cigányzenét sem érdemes kisebbségi muzsika címen
elővezetni, csupán azért mert nem kedves e szó
az érintettek számára.
Kedves Dyen, nem értettem félre semmit, köszönöm
sorait!

Evo 2009.01.19. 08:59:28

Én most széttárom a kezeimet tehetetlenül..
Szabi, elolvastam a linket amit küldtél, ezt a cikket már olvastam én is, de ez édeskevés és hogy őszinte legyek szerintem a rendőrség egyáltalán nem veszi ezt figyelembe.
Dyen elmúlt héten említette, hogy Lacházán voltak rendőrök és kapucnis alakokkal valamit csináltak Nórika megtalálásának helyszínén, talán ez jelenthet valamit, bár gondolom ezt (is) már lassan két hónappal ezelőtt kellett volna megtenniük.
A rablásos eset nagyon felháborított, egyszerűen az emberiség szemetének tartom azt, aki képes még egy ilyen eset után ilyet tenni.
Én bízom a "kiegyenlítődésben" és abban is hogy ha az igazságszolgáltatás képtelen rá, hát majd a sors visszafizet mindent kamatostul azoknak akik megérdemlik!!
Sajnos , új álmom nincs, lassan már egy hete? nem álmodtam semmit, haragszom magamra, nem értem mért állt meg, de próbálok türelmesen várni, hátha jönnek majd még képek..

lszabi88 2009.01.19. 09:38:29

Szia Evo!
Ez a cikk 17-én jelent meg, tehát ez nem ugyanaz amit előtte küldtem!Azért tartottam fontosnak, hogy elolvasd, mert tulajdonképpen nagyon hasonló megállapításokat tett, mint amiket Te is mondtál!Természetesen a rendőrség ezt egyáltalán nem fogja figyelembe venni, mert Magyarországon, még nem "hisznek" az ilyen dolgokban!Amerikában már jópár bűnesetre fény derült ilyen emberek segítségével,de ott hisznek is bennük!Viszon elmúlt 18.-a, és tettes még mindig sehol!Várható is volt, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű!Ezekről a kapucnis emberekről mit lehet még tudni?Nem lehet, hogy csak gyertyát gyújtani mentek a helyszínre??

Evo 2009.01.19. 10:33:37

Neem....
Dyent kérdezd a részletekről, a rendőrök három kapucnis alakkal szerintem nem gyertyázni mentek oda. Igazából ő se tudja hogy mi volt, ő is csak hallotta ott lakóktól, de az biztos hogy ott voltak. Talán voltak gyanusítottak, nem tudom..Vagy csak próbálkoztak, passz... :(
Tudom hogy a látnok néni hasonlóakat mondott. Ennek részben örülök, de másrészt meg szomorú vagyok, mert nem jutok tovább ebben az ügyben, pedig nagyon szeretnék. Próbáltam parkoltatni is a témát, ahogy javasoltad, de nem jöttek képek..nem értem mi zökkentett ki, vagy mi történt.:(

lszabi88 2009.01.19. 10:57:14

Ja értem már!
Szóval a rendőrökkel mentek oda!Azt hittem, hogy a rendőrök ott csaptak le az alakokra!Mert sok nem helybéli szokta írogatni fórumokon, hogy mennek gyertyát gyújatni a helyszínre!Én meg arra gondoltam, hogy őket is így találták ott a rendőrök!Hát remélem, hogy ez most már valami jót jelent, és tényleg hamarosan lesz valami eredmény!Kezd nagyon elfajulni a helyzet azon a környéken is!A minap lehetett olvasni, hogy megvertek egy 14 éves lányt a saját udvarukban fényes nappal!Lehet, hogy egy életre eltorzították az arcát!Ráadásul mindez Kiskunfélegyházán történt, ami azért nincs olyan messze Lacházától!Egyre jobban veszélyben van a fiatal korosztály!Lassan már egyikük sem fogja megélni a felnőttkort vagy mi lesz??

Dyen 2009.01.19. 11:19:25

Keves Evo!
Én is olvastam Lilla King látomásáról a Borsban, de nekem valahogy fenntartásaim vannak vele kapcsolatban. Hiszem, hogy vannak különleges képességekkel rendelkező emberek, de szerintem egy kicsit "gyanús", hogy valaki ennyi mindenhez ért - számmisztika, kártyavetés, varázsgömb, asztrológia, házassági tanácsadás stb. Vajon mennyit kér tanácsaiért, jóslataiért?
Lehet, hogy túlságosan kételkedő (vagy rosszindulatú) vagyok, de szerintem simán olvashatta bejegyzéseidet itt a blogon.
Egyébként nem voltak abban a buliban idősebb emberek, onnan valószínű senki nem ment Nóri után.
Félő, hogy ez a hír is csak egy politikai játszma része.
Más: Tegnap a HírTv-ben polgármesterünk, megerősítette, hogy még mindig semmit nem közöl a rendőrség, és ő is elgondolkodtatónak találja a hallgatást a média részéről.

Evo 2009.01.19. 11:59:38

Szia Dyen!

Gondolom ogy nem voltk a buliban idősebb emberek, de szervezők között még lehetett, vagy azok közt akik kapcsolatban állnak a kultúrházzal..esetleg egy ott játszó zenekar managere, karbantartó stb...Talán az, hogy a tánctéren konkrétan nem voltak még nem jelent semmit, bár nem hiszem hogy ha a gyilkos idősebb volt olyen kirívó helyzetbe hozta volna magát fiatalok között, hogy mindenkinek szemet szúrjon..
Viszont. Ha nem a helyszínen volt, akkor bizony leselkedett, előre elhatározott szándékkal...De mért mehetett oda? Erről a buliról csak környékbeliek tudtak, tehát vagy környékbeli és odament leselkedni a tinilányok után, vagy valami piáldából tarthatott hazafelé.A hosszan leselkedőst azért tartom buktának, mert hideg volt.Kocsiban el lehet üldögélni órákon át, de az nyilván feltünt volna a helybelieknek.Piáldából el lehet indulni hazafelé, de feltételezhetően ott nem kólázott az illető, és egy erősen illuminált állapotú emberrel szemben Nórinak több esélye lehetett volna.Sőt!

Én még mindig arra szavazok, hogy az illető valahogy kapcsolódik a művházhoz. Vagy ott volt, max háttérbe húzódva, vagy ott levő társaság hívhatta oda, talán egy jó kis "csaj" eshetősége miatt.

De persze, ezek feltételezések csak.Akár többen, akár egy ember követtel el ezt a szörnyűséget, én még mindig afelé húzok, hogy a megoldás a művházban van...

lszabi88 2009.01.19. 12:17:31

Egyetértek Evo véleményével!
Lévén, hogy ez egy tinidiszkó volt, felügyelő felnőttek, illetve szervezők kellettek, hogy legyenek!A művházat, egész biztosan nem adják ki felügyelet nélkül tinik számára bulizni!A hangtechnikához is hozzáértő emberek szükségeltetnek, akik gondolom azért már nem tízenpár évesek!És természetesen zárni is kellett valakinek buli után!Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenképpen a művházban kell keresni az elkövetőt, hiszen akik általában ilyen rendezvényeken vállalják a felügyeletet, azok általában tanárok, vagy az önkormányzatban dolgozó megbecsült emberek!Ők nem hiszem, hogy bevállalnának egy ilyen tettet, sőt, tartom valószínűnek, hogy eszükbe sem jutna!Habár a pletykák viszont cáfolják ezt!

Evo 2009.01.19. 12:44:44

jajaja...
meg az én "képeim"....

lszabi88 2009.01.19. 12:53:04

Evo!
Küldök egy privit az email-edre!Majd légyszi lesd meg!

Dyen 2009.01.19. 13:00:24

Igen voltak felügyelők, szervezők, de gondolom a rendőrség elsők között hallgatta ki őket. Ha valamelyik bármennyire is gyanús lenne, vettek volna tőlük mintát.
Nekem az a véleményem, hogy az akit Evo lát, az vagy a felbújtó, vagy valaki aki megpróbálja eltussolni az ügyet.

Evo 2009.01.19. 13:06:10

Szabi, oké!
Dyen, valahogy én is így gondolom. Abban azért nem vagyok biztos, hogy a rendőrség minden ottlévőt kihallgatott, ahogy abban sem, hogy ha volt ott olyan férfi aki más körökben mozog, vagy fejes vagy mittudom én, akkor azt is kihallgatták e normálisan. Vagy csípőből úgy gondolták, hogy ő biztos nem úgyhogy...
Na de ezek azok, amiket soha nem fogunk megtudni.
Azért kiváncsi lennék, a rendőrtisztin mi a frászt tanítanak a rendőröknek??
És nálunk mért nem vesznek dnst minden letartóztatottól?? Más országban is ennek köszönhetően tudnak évek múltán is felderíteni, újravizsgálni ügyeket..
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire bénák "vagyunk"!
süti beállítások módosítása