HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

ÚJABB BŰNTÉNY KISKUNLACHÁZÁN

2009.01.16. 16:56 asperjangyorgy

Újabb bűntény Kiskunlacházán
2009. január 16. 12:09 | Forrás: STOP



A Pest megyei Kiskunlacházán péntek reggel két símaszkos férfi sétált be az egyik helyi ékszerboltba, majd egy fegyvernek látszó tárggyal felszólította az ott dolgozó két alkalmazottat az ékszerek átadására. Az ismeretlen tettesek a zsákmány megszerzése után autóba ültek és elhajtottak. Az alkalmazottaknak nem esett baja.

 

Ma reggel nyolc óra után egy kiskunlacházi ékszerboltba két ember lépett be, mindketten símaszkot viseltek. A belépés után egy fegyvernek látszó tárggyal felszólították az alkalmazottakat az ékszerek átadására, akik eleget tettek a felszólításnak. "A tettesek ezután elhagyták a helyszínt. A rendőröket az ott dolgozók 8.20-kor riasztották, kollégáink pedig rövid időn belül meg is érkeztek. Az alkalmazottaknak nem esett baja, kihallgatásuk jelenleg is zajlik" - mondta el a STOPnak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Információink szerint a tettesek autóval menekültek el a helyszínről, és az 51-es főúton hagytak elszórva ékszereket. Ezt a szóvivő nem tudta megerősíteni, ahogy azt sem tudta megmondani, hogy a rablók milyen értékben vittek el ékszereket a boltból. A rendőrség délutánra ígért részleteket az ügyben.

 

Én például, aki nem odavalósi vagyok,a kiskunlacháziak engedelmével eddig azt sem tudtam, hogy ott olyan ékszerbolt van, ahová érdemes betörni.  Ahol annyi ékszert lehet pillanatok alatt rabolni, hogy jut belőle még arra is, hogy menekülés közben az úttestet meghintsék vele. Azt nem írják, hogy a tettesek milyen autóval menekültek, de feltételezem, hogy húsz éves Trabanttal, abban bízva, hogy mlg így is gyorsabbak lesznek, mint éber rendőrségünk kitűnő skodái. A cikk természetesen arról sem szól, ha nem helyiek követték el ezt a hucutságot, akkor Kiskunlacházán kitől kapták a fülest. És végül a cikk arról sem szól, hogy most Kiskunlacházán élni, sőt, ékszerboltot nyitni, ott eladónak lenni veszélyes dolog és fájdalmas megalázottság. És félő, hogy lesz ez még rosszabb is, ha a tettesek ismét és megint és újra azt tapasztalják, hogy bizony bármit tesznek, következmények nélkül megúszhatják.

A rablásra és a cikkre Dyen hívta fel a figyelmemet, aki ott él, és azt hiszen, gyakran gondol arra, hogy bár csak ne ott élne. De megnyugtatom, ha ez egyáltalán megnyugtató, lassan bárhol él az ember Magyarországon, mindenütt problémás az élete. Például akkor is, ha Óbudán egy bankban dolgozik, és túszul ejtik, és a túszejtő a túszát magaával rángatva gyorsabban szalad, mint a túsz nélkül utána szaladó rendőrök, akik nem bolondok, hogy szétlövessék magukat egy olyan banknak a pénzéért, amelyet úgyis megtérit a pénzintézetnek a biztosító.

Nem tudom, hogy kezdi-e már sejteni a rendőrség, hogy ez így nem túl szerencsés állapot? Hogy nem lehet a vakszerencsében bízni egy tizennégy éves lány megerőszakolásának és megnyilkolásának nyomozásakor, hanem segítségül kell hívni mindenkit, akár a lakosságot is, aki a legkisebb információval is rendelkezik. És persze azért is, mert az ilyen borzalmak elviselésére éppen a lakosság van kárhoztatva. Eszemben sincs, hogy a sikertelenséget a teljes rendőrség nyakába varrjam. Lehet, hogy csak a pestmegyeikkel van probléma. Egy biztos, amíg Horák Nóra gyilkosa szabadon él és virul, addig üdítő példa minden rosszban sántikáló számára, hogy érdemes bármilyen bűncselekménybe belevágni, úgysem lesz következménye.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr26882064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.01.16. 23:15:01

Tisztel Asperján Úr!

Sajnos a mai Magyarországon, ez az eset már nem is hír a médiában. A Stop-on kívül meg sem említik sehol.
Talán nem akarták az emberek figyelmét megint Kiskunlacházára irányítani, mert akkor esetleg eszükbe jutott volna Horák Nóra, akinek gyilkosai még mindig szabadok.
Vajon meddig kell még félteni gyerekeinket ezektől a szörnyetegektől?
Mikor mondják már ki végre ezrek, milliók, hogy elég volt, nem tűrjük tovább, hogy semmibeveszik jogunkat az élethez, a biztonsághoz? Mennyi áldozat kell még?

süti beállítások módosítása