HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

ÉLT TIZENNÉGY ÉVET

2009.01.18. 11:22 asperjangyorgy

HORÁK NÓRA NYOLC HETE HALOTT!

HORÁK NÓRÁT NYOLC HETE MEGERŐSZAKOLTÁK ÉS MEGÖLTÉK - A SAJÁT FALUJÁBAN.

HORÁK NÓRA GYILKOSÁT, DE MOST MÁR EGÉSZEN BIZTOSAN AZT MONDHATJUK: GYILKOSAIT MÁIG SEM TALÁLTA MEG A RENDŐRSÉG.

HORÁK NÓRA NEMTELEN HALÁLA ÉGRE KIÁLTÓ BŰN!

A HORÁK-CSALÁD BÁNATA EGY ORSZÁG BÁNATA!

ÉS MIT TETT, MIT TESZ A RENDŐRSÉG?!

148 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr12885026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lszabi88 2009.01.23. 10:41:30

Megint micsoda hír!
Ugyanazokat az információkat tálalját hetente, csak minden héten más köntösben!De biztosat természetesen megint nem mond!Többen erőszakolták meg, de csak feltehetően!Feltehetően a rendőrségnek fogalma sincsen még róla, hogy hányan végeztek vele?Már az üggyel foglalkozó első híradásokból is kiderült mindez, amit itt most elmondtak!Elvileg öt tettesre vall az ötféle DNS a lány testén!Komolyan mondom, már azon sem lepődnék meg, ha az egyik DNS az édesapjáé lenne, ami a kabátjáról került a lány testére, amikor letakarta!Értékelhető nyomok ugyan vannak, ezt el is hiszem!Csak ehez kell valaki olyan is, aki ki is tudja értékelni!!!Persze, ez is csak az én VÉLEMÉNYEM!!!

asperjangyorgy 2009.01.23. 10:43:43

Nekem nagyon tetszik a Borsban megjelent írás. Arról tanúskodik ha minden igaz, amit leírnak benne -, hogy bizony a pest-megyei nyomozók elmehetnének egy kis továbbképzésre. Mert az a tény, hogy eddig nem tudták, mert nem is kérdezték, hogy mit tud a kocsmáros, és hogy azon az estén ott állt egy bizonyos, fóliával védett betörött ablakú autó a kocsma előtt, olyan kapitális nyomozási hiba (pl. meg kell tanulni bizonyos helyzetekre rákérdezni), amelyről jobb ha most - a nyugalmunk megőrzése érdekében - nem ejtünk szót.
Hogy többen megerőszakolták-e Nórát, ezt a Bors éppúgy nem tudja, miként más sem, ha csak a rendőrség részéről nem fecsegett valaki. (Ha igen, akkor belső vizsgálatot kellene indítani).
Hogy a nyomozók még mindig kijárnak és újabb bűnjeleket találnak, ezt nem akarom elhinni. Ekkora pancserséget még a pest-megyei nyomozókról sem tudok elképzelni. Ha mégis kijárnak és miután ott, a gyilkosság helyszínén több ezren jártak a tett elkövetése óta, ám az éber nyomozók ennek ellenére bűnjeleket találnak, akkor egyenesen Vörös Csillag érdemrendre kellene őket felterjeszteni.
A tanúkihallgatási jegyzőkönyveket egyeztetni kell - állítólag ezt mondta a megyei rendőrség szóvivője. Ha ezt valóban mondta, akkor tényleg továbbképzésre kellene küldeni az egész pest-megyei rendőrkapitányságot. Jobb helyeken ugyanis a nyomozással folyamatosan értékelik és egyeztetik az egyes tanúk vallomását, megnézik a köztük lévő ellenmondásokat stb. stb . Ezt a nyomozó iskola első osztályában tanítani szokták. Lehet, hogy a pest-megyeiek akkor nem voltak jelen - már ha igaz, hogy most egyeztetgetik a tanúvallomásokat.
És végül: arról semmit nem mondott a szóvivő, hogy miként tovább. Úgy, ahogy eddig ment a nyomozás, valószínűleg nem megy a szekér, és nem lesz meg a tettes. Például ki kellene valamit találni. Például olyan csodafegyvert, hogy kimegy egy nyomozó egyed a korcsmároshoz és megkérdezi, tényleg állt ott egy ilyen bizonyos autó, egész pontosan hol állt, és akkor miért nem mondta, amikor először kihallgattuk... Vagy először nem is volt, eddig ki sem hallgatták a korcsmárost? És lehet, hogy egy sor más, az ügyben valamit mondani tudó vagy érintett személyt sem hallgattak ki? Illetve tisztelettel kérdezzük. eddig, vagyis két hónapon keresztül mit csinált a nyomozó hatóság ebben a végtelenül egyszerű ügyben, ahol ha mondjuk öt DNS minta nincs is, de van kettő vagy három. Annak ugyanis kicsi a valószínűsége, hogy egy támadó csoportban egyszerre öt mocskos állat van, akik egymás után képesek valami hányadékságot elkövetni. Másrészt: ha valóban öten lettek volna, akkor már régen a megosztás taktikáját kellett volna követni és mentességet adni annak, aki a gyilkosságban nem vett részt, viszont hajlandó a többieket feladni. Már többször megírtam: egyszerre öten nem képesek gyilkolni. Szóval ahogy telik az idő és csordogálnak az ellenőrizhetetlen információk, úgy válik egyre zavarosabbá ez az ügy, és úgy nő a pest-megyei nyomozó hatóság felelőssége - az egész ország nyilvánosságával és a politikai vezetéssel szemben. Mert gondolom, az ezernyi rémhírről ők is tudnak, hallottak. Ezek terjedését csak egyetlen módon tudnák meggátolni, ha végre elkapnak ennek a mocskos, ám egyáltalán nem bonyolult ügynek a tettesét illetve tetteseit.

dudó 2009.01.23. 11:35:52

Mintha a rendőrség ezt az ügyet nem is akarná kideríteni. Ha akarná, már rég küldött volna erre a blogra szóvivő vagy valaki más egy üzenetet, bejegyzést, hogy elege van az üres fantáziálásból, és kussoljon mindenki. Vagy esetleg valami magyarázatot. De nem, a rendőrség tökéletes közönnyel viselkedik azokkal a véleményekkel szemben, amelyeket itt kritikaként, észrevételként megfogalmaznak. Nem érdekli őket. Mint ahogyan láthatóan az egész Nóra-gyilkosság kiderítése is rutinszerűen megy, közönyös hivatali tetyetotyasággal. Mi pedig itt azt sem tudjuk, mire gondoljunk, mit tegyünk és egyáltalán: mi lesz velünk.

Evo 2009.01.23. 12:46:26

Kedves Dudó,

azt hiszem remekül sikerült megfogalmaznod rövid, de lényegretörő mondandódat.
Teljesen egyetértek az elöttem szólókkal, nem tudom meddig lehet még lenyelni azt amit művelnek?

Dyen 2009.01.23. 13:50:59

Megint Radnótit idézném :

TÖREDÉK

Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

......

Dyen 2009.01.23. 13:53:52

ezt már idéztem egyszer, de azért itt is aktuális

Dyen 2009.01.23. 14:28:03

Dehogyisnem érdekli őket, hogy mit irogatunk itt! Egészen addig nem foglakoznak vele, amíg csak találgatunk, töprengünk, amig csak írunk, amíg nyelünk... Talán még ötleteket is adunk nekik :)

Evo 2009.01.23. 15:22:30

Szia Dyen. :)

És szerinted mikor foglalkoznának velünk? Történhetne bármi olyan aminek hatására komolyabb figyelmet élvezhetnénk? Azt leszámítva, hogy néhány illetékes fejet simán beletolnék egy tál túróspitébe? :)

Ja, tényleg...:) Erről jut eszembe! Hallottátok a sztorit,hogy eljárást akarnak indítani amcsiban a pasi ellen, aki MINDKÉT cipőjét hozzádobálta Bush- hoz? :))))De náluk is megállt ám a tudomány, mert legutóbbi infóm szerint még nem találtak olyan jogcímet a törvényükben ami alapján ezt megtehetnék.. :))
Javaslom nekik,hogy előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölési kísérletbe sorolják be. :)
Szerintem néhány ember ne lepődjön meg és ne pattogjon túlzottan azért, ha egy egy apróság, ruhanemű, élelmiszer vagy egyéb dolog hozzárepül.

Amúgy elgondolkodtam, mi lett volna akkor ha egy hölgy a csipke alsóneműjét hajigálta volna oda??

asperjangyorgy 2009.01.23. 15:24:43

Nem érdekli a rendőrséget, hogy mit irunk. Nem is olvassák. És a lacháziak sem olvassák. Amíg nem szidjuk teli pofával a cigányokat, nem mondjuk, hogy mi tudjuk ki a tettes, csak nem áruljuk el, viszont egészen biztosan hat cigány követte el, akik közül egy már fel is akasztotta magát, addig a lacháziak is tesznek a fejünkre. Tegyenek, de mi akkor sem fogunk cigányozni és vádaskodni. Számunkra nem az a kérdés, hogy a társadalom melyik rétegéből való a tettes, hanem az, hogy meglegyen és elnyerje a méltó büntetését. És néha titkon abban reménykedünk, hogy ez a pest-megyei kapitányság érdeke is. Igaz, ehhez képest igen szerényke eredményeket tudnak felmutatni. Azért merem ezt leírni, mert úgysem olvassák, amit mi itt összehordunk, kedves Dudó.

Keselyőbérc 2009.01.24. 10:39:03

Kedves György!

Bár mi nem cigányozunk, valamilyen feltételezésnek, vagy akár többnek is, lennie kell, hogy annak mentén a tettesek nyomára juthassunk. Nem érdemes azonban a rendőrséget sem szapulnunk, mert az is egy szakma, amihez mi nem értünk. Tételezzük fel, hogy a nagy számú nyomozó, és vezetőik, értenek szakmájukhoz. Nekik is vannak gyermekeik, és nem hinném, hogy nem érzik az ügy fontosságát. Nagyon drukkolok nekik, hogy mielőbb eredményre jussanak! Következő soraimat a Peth könyvébe elküldtem, de talán ide is illik:

Az 5+1 cigány volt változat mindjárt az elején terjedni kezdett. Az emberek, mint nyilvánvaló tényt kezelték, és mind a mai napig a legtöbben úgy vélik, hogy így is történt. Nagy a valószínűsége, hogy tényleg egy cigánybanda tette. Most már csak be kell bizonyítani, mert anélkül az egész csak vádaskodás. Elgondolkodtató, hogy vajon miféle emberek képesek hajnaltájt megtámadni, elrabolni, megerőszakolni, kirabolni, majd megölni bandába verődve, egy fiatal kislányt! Tettük elkövetése után, mintha misem történt volna, hazamentek a rablott ékszerekkel, és egyéb győzelmi trófeákkal, és mind a mai napig jól érzik magukat bőrökben! Fehér magyar emberek már csak azért sem igazán lehettek, mivel annyira hitványakká lettünk, és annyira nem alakultak ki közösségeink, és annyira nem tartunk össze, hogy egy esetleges többségi csoport tagjai már másnap beárulták volna egymást. A jelenlegi elkövetők viszont akár életük árán is fedezik egymást, s erre családjaik is partnerek. Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy feltétlenül bíznak egymásban, esetleg halálos fenyegetettség mellett hallgatást fogadtak. Tehát olyan szubkultúrában kellene keresni a nagyszámú elkövetőt, melynek világképébe belefér a szomszéd falu leányainak elrablása, megerőszakolása.

Visszatérnék a rendezvényre, ahol nagy számban gyűltek össze fiatalok.
Mivel iskolai rendezvény volt, bizonyára nem mehetett be akárki. Ezekre a zárt jellegű bulikra oda nem illő fiatalok is gyakran bekívánkoznak. A felügyelők ilyenkor eltanácsolják őket.
Emiatt megsértődhettek a próbálkozók, de nem biztos, hogy békében hazamentek, hanem nagy valószínűséggel odakint mulattak tovább. Részegségig italozva hergelhették egymást órákon keresztül, miközben láthatták a rendezvényről távozókat. Talán előre el is tervezhették, hogy mit fognak tenni, mikor megpillantották Nórit!

lszabi88 2009.01.24. 11:02:31

Kedves Keselyőbérc!
Sokat tanakodtunk azon is, hogy vajon hányan követhették el a bűntényt!Ha azt vesszük figyelembe, hogy több elkövető volt, akkor nagyon is helytálló a magyarázata!A romák valóban nem adnák föl egymást egykönnyen, míg a magyar emberek szinte bármikor,főleg pénzért!Azonban figyelembe kell venni azt is, hogy ez az 5 DNS-is egyenlőre pletyka értékű!A rendőrség nem is cáfolta, de nem is erősítette meg!Még mindig lehetséges az egy elkövetős variáció!Evo ki is fejtette többször is, hogy nagy esélye van bizony ennek is!Ebben az esetben már nem kizárható a magyar ember sem, ugyanúgy ahogy a cigány sem!Mindenesetre jó lenne már valami megerősített információt is hallani az ügyben, így 2 hónap után!

Keselyőbérc 2009.01.24. 11:27:02

Kedves Iszabi88!

A lehetséges elkövetési módok közül kell kizárni azokat, melyek a bizonyítékok alapján nem jöhetnek szóba. Ez a rendőrség dolga. Ők viszont nem interaktív fórum módjára cselekszenek. Biztos van is rá okuk! Mi csak keresgélünk, ötleteket szülünk, de csak a fantáziánkat mozgathatjuk. Azt hiszem, jobb, ha nem is tudjuk meg soha a részleteket! Számodra azért is lehet nagyon fájdalmas az eset, mert korban közelebb állsz Nórihoz, és sajnos csak halála után ismerhetted meg. Az biztos, hogy különleges teremtést pusztítottak el támadói! Nekem valami azt súgja,
hogy nem magányos elkövető áll a tett mögött!

lszabi88 2009.01.24. 11:59:07

Kedves Keselyőbérc!
Természetesen, senki nem azt várja, hogy a rendőrség mindenről be fog számolni részletesen, és minden friss információjukat, valamint eredményüket azonnal közzé fogják tenni!El is hiszem, hogy okuk van némely információt benntartani!De vannak mindig nyomozást segítő és hátráltató tényezők!Ezek lehetnek információk is!Ebben az ügyben is minden bizonnyal vannak nyomozást segítő információk, amiket azért nem ártana ha a község emberei is tudnának!A hátráltató tényezőket természetesen tartsák meg maguk között, hiszen azoknak nem szabad kiderülnie!De tulajdonképpen, ahogy Asperján Úr is fogalmazott: semmit nem tudunk és főleg, azok nem tudnak semmit, akikre lényegében tartozik!A részletekre valóban nincs szükségünk sem most, sem a tettes(ek) esetleges elfogása után, hiszen csak belefájdulna az ember szíve!

Józsa 2009.01.24. 15:58:40

Úgy gondolom, hogy a rendőrségen is emberek dolgoznak, akik különböző módon, különböző felkészültséggel teszik munkájukat-mint az élet más, egyéb területein tesszük mi is. Bár nem nagy horderejű a dolog, de betörtek hozzánk, leadtuk a leltárt, miket vittek el.Mi már elfelejtettük, mikor évek mulva jött az értesítés, hogy a műszaki cikket átvehetjük:teljesen más ügyben, az ország másik végén végzett házkutatás során akadtak a cuccra.Jó, ez nem életellenes dolog, de "rajta voltak" az ügyön. Én nem bántom őket. Azt sem várhatjuk, hogy felelőtlenül megvádoljanak valakit, amíg nincs kellő bizonyítékuk-több kárt okoznának vele.A debreceni képviselőnő ügye egyszerűbbnek tűnhetne, ha jól tudom már 2-3 éve történt a meggyilkolása, a fiát megvádolták, de nincs "eredmény".Nem olyan könnyű valakire rábizonyítani, hogy Te vagy, és senki más nem lehet a tettes. Aztán ott vannak a huncut ügyvédek, akik kitanítják a gyilkos urakat, mihez tartsák magukat foggal-körömmel.Elvégre kinek a célja,érdeke, hogy kiderüljön az igazság? A jogszerű a fontos, s ezzel pontot is lehet tenni egy-egy ügy végére.--lszabi, valóban,én már nem bízom egy jobb jövőben.Mindig abban bíztam munkámban, magánéletemben, hogy jobb lesz, elindulunk felfelé,tenni kell jól a dolgunkat, és meg kell, hogy legyen az eredménye....Aztán minden egyre rosszabb lett, s ha az ember már nem bízik, már nem hisz,akkor már csak megtörténnek vele a dolgok.Mondjon egyetlen olyan dolgot,amiben két magyar ember egyetért!Csak elől szállhatsz fel a buszon-nekem ne mondja meg senki, hol szálljak fel!Nem dohányozhatsz itt-nekem ne szabják meg, hol bagózok.Uram, ne parkoljon fel a járdára,ne dobja ki a szemetet a kocsiból, ne menjen át a tiloson...oszt miért ne? Ilyen emberekkel akar szebb jövőt elképzelni?Nehéz lesz!

lszabi88 2009.01.25. 13:51:41

Kedves Józsa!
Megértem amit mond!Magunk sem támadni szeretnénk a rendőrség intézményét, csupán az elkeseredettségünket fejezzük ki!Tudom, hogy nekik sem könyebb, mint bármelyikünknek, hiszen nekik is meg kell "küzdeniük" a tökéletlen világ kihívásaival és problémáival nap mint nap!Természetesen a legkevésbé sem szeretnénk azt sem, hogy egy elkapkodott nyomozás miatt ártatlan embert, vagy embereket ítéljenek el!Ami a legnagyobb ellenérzést váltja ki, az az, hogy miért hallgatnak az olyan információkról, amit fontos lenne tudnia a népnek, hogy nehogy mégegyszer megismétlődhessen az eset!Sajnos a hallgatásukkal tulajdonképpen azt a látszatot keltik, hogy nincs megfelelő szakértelmük az ügy megoldására!Remélem, ez tényleg csak a látszat, és eredményesen haladnak a tettes elfogása felé!Igaza van abban is, hogy a magyar emberek között valóban nincs túl nagy összefogás, és véleményegyezés országos szinten!Kisebb-nagyobb csoportjaink viszont vannak, és ez tölt el bizakodással!Ugyan nem mindegyikkel értek egyet magam sem, de legalább az összetartás valamely formája megmutatkozik!És véleményem szerint az, hogy a későbbiekben, hogy fog alakulni a helyzet, az csak rajtunk múlik!Talán lesz egy fajta ébredés, talán nem!De a remény hal meg utoljára!

Józsa 2009.01.25. 19:27:53

lszabi-úgy gondolom én is, hogy a rendrakás először a saját fejünkben, lelkünkben, szívünkben, erkölcsünkben kellene, hogy megtörténjen.Addig, míg a saját házunk táján szőnyeg alá söpörjük, vagy gyártjuk a szemetet, addig ne a szomszédét kritizáljuk, mert nincs jogunk hozzá.Azt gondolom, a jónépre ráférne egy nagy megtisztulás.Másoktól követelni nehéz, önmagunktól követelni még nehezebb.Én is csak reménykedem.

Csillagocskám 2009.01.26. 11:04:28

Üdvözlet Kedves Fórumozók!

Pár nappal ezelőtt egészen véletlen találtam rá erre a fórumra, amikor a lacházi gyilkossággal kapcsolatban beírtam néhány szót a keresőbe, hátha találok valami új információt a szörnyű bűncselekménnyel kapcsolatban. Azóta olvasom a hozzászólásokat. Csak pár gondolatot szeretnék veletek megosztani a tisztánlátás végett. A Lacházán élők nem felejtették ezt a borzalmat, ami történt, és nem törődtek bele abba, hogy a rendőrség részéről még semmi kézzelfogható eredmény nem született az elkövetőkkel kapcsolatban! Inkább úgy fogalmaznék, hogy az emberek bizonytalanok, félnek, és az idő múlásával sajnos egyre fásultabbak a tehetetlenség miatt!!! Megfelelő tájékoztatás hiányában (csupán a Hír tv és az Echo tv foglalkozik még néha az esettel) az emberek egymástól gyűjtik be az infokat, és többek között a közösségi portálokon adják tovább egymásnak a linkeket, amelyekre rá találnak. Bár még itt is jelen van a rettegés, mert az egyik ismerősöm feltette egy emlék videó linkjét, s a családja megrótta érte, mondván, hogy nem lenne szabad nyilvánosan megnyilatkoznia ez ügyben.
Sok a találgatás, szóbeszéd is, amelyeknek vagy van alapjuk, vagy sem, ezért most erről fölösleges is beszélni. Folyamatosan gyűjtöm a linkeket, melyek ezzel az üggyel kapcsolatosak, hát nagy a káosz az biztos. Tény azonban, hogy Lacházán és Ráckevén áldatlan állapotok uralkodnak, ami a közbiztonságot illeti. Sajnos, minden egyes szó igaz, amit a polgármesterünk mondott abban a bizonyos beszédben, mely a békés demonstráción hangzott el. Meg is kapta érte a rasszista jelzőt, s főleg olyanoktól, akiknek halvány fogalmuk sincs, a faluban uralkodó körülményekről. (Megjegyzem pár nappal ezelőtt a helyi ékszerboltot kirabolta két símaszkos férfi, fegyvernek látszó tárggyal kényszerítve az eladókat, hogy átadják az ékszereket. Egész véletlen, vásárlás céljából pár perccel a rablás után érhettem oda a bolthoz, épp akkor szállták meg a rendőrök. Egész nap tartott a helyszínelés, de a médiában szinte semmit sem hallottunk róla. Megdöbbentő!!!)
Véleményem szerint valóban szorgalmazni kellene a fórumot a falu honlapján, ahol nyilvánosan beszélhetünk a témáról. (Persze megfelelő moderálás mellett, mert nem az uszítás a cél, hanem az, hogy a tettesek végre elnyerjék méltó büntetésüket!)
Minden esetre mi falubeliek köszönettel, és hálával tartozunk nektek, mert igenis minden egyes hozzászólásotok segítség, hogy ne merüljön feledésbe ez a szörnyű rémtett, s hogy kiderüljön az igazság végre. Ne hagyjuk kialudni a tüzet ebben az őrült, rohanó, lelketlen világban!

Evo 2009.01.26. 15:50:43

Kedves Csillagocskám!

Köszönjük hogy idelátogatott és megosztotta velünk a véleményét. Ahogy Ön is láthatja, Asperján Úr ezen a blogon folyamatosan végigkövette az eddig híreket Nóri halála óta. Több bejegyzést is szól a kislányról.
A fórum lehetőségét már mi is próbáltuk felhozni,eddig sikertelenül.
Viszont szerettük volna, ha a kiskunlacháziak ellátogatnak ide hozzánk, fórum híjján és bekapcsolódnak a beszélgetésbe. Ezért a blogot sok helyre feltettük, vélhetően számtalan lacházi (is) tud már a létezéséről.
El kell szomorítanom. Mindösszesen egyetlen lacházi fórumozónk van, mások nem igazán vették a fáradtságot hogy csatlakozzanak.
Így gondolom, hogyha a helyi portálon lenne ilyen lehetőség- abba se csatlakoznának be. És tudja, én azt mondom, ennek nem a félelem az oka, hiszen nickname alatt mindenki megőrízhetné incognítóját...

anu23 2009.01.26. 16:34:41

Kedves György! Mivel én csak most bukkantam az Ön blogjára, nem tudtam mindent végigolvasni, ezért lehet, hogy butaságot kérdezek, de vizsgálta már valaki azt Nóri mobiltelefonja alapján - ha egyáltalán ez lehetséges - hogy aznap este merre járt, esetleg a gyilkos(ok) merre vitték. Csak azért merült fel bennem, mert azt hallottam, hogy a mobilja is eltűnt.
Egyébként betege vagyok a történteknek. Én is lány vagyok, és múltkor este a falunkban egyedül sétáltam haza, hát halálfélelmem volt...
Amúgy én sem értem a lacháziak passzívságát ez ügyben. :-(

Dyen 2009.01.26. 17:15:39

Ezt most találtam , már régebbi cikk, da talán valaki még nem olvasta.
www.borsonline.hu/news.php?op&hid=15881

anu23 2009.01.26. 17:41:45

Az édesanyja verseit olvasva úgy zokogtam, mint egy gyerek... (www.gyertyagyujtas.hu/index.php/3798.gyertyai)
És most a nagymamája is elhunyt. Mi érheti még ezt a családot?

lszabi88 2009.01.26. 18:09:55

Kedves Anu23!
Meglepő módon Nóri mobiltelefonjáról semmi információt nem lehet találni sem a neten, sem másutt!Magam is számtalanszor próbáltam utánajárni, de azon kívül, hogy elvették tőle, semmi mást nem lehet tudni!Tulajdonképpen nemrég tették közzé azt az információt is, hogy eltűntek a lány ékszerei!Valahogy a mobilról viszont egyáltalán nem beszél senki!Valószínűnek tartom, hogy a rendőrség már utánajárt mindannak az információnak, amit a telefon által tudni lehet!

anu23 2009.01.26. 18:41:04

Kedves Iszabi88! Valószínűleg igaza van, csak fura, hogy olyan mélyen hallgattak erről a momentumról a zsaruk. Vagy ez is csak a nyomozás érdekében való....?

lszabi88 2009.01.26. 18:57:31

Tulajdonképpen minden momentumról mélyen hallgattak, és hallgatnak!Ami információ van a hálón, az is többnyire (vagyis egyenlőre) pletyka értékű!Semmi konkrétum, semmi megerősített tény!Jobb híján sajnos a pletykák alapján gondolkodunk a történteken!A magyarázatuk erre a nyomozás érdeke, ahogy Ön is írta!A kuruc.info-n olvastam egy újabb -nem megerősített- tényt, melyben az író azt állítja, hogy az orvosszakértők Nóra körme alatt, dunai eredetű földmintát találtak!Remélem nem csak egy újabb pletykáról van szó!

Keselyőbérc 2009.01.26. 19:56:38

Kedves anu23!

A tetteseket megtalálhatja a rendőrség. A rendőrök eljuthatnak hozzájuk a nyomok alapján, telefon információk által, a lakosság segítségével. Száz % eséllyel elkaphatók, ha egy ország úgy akarja, és remélem, hogy valóban mindnyájan úgy akarjuk! Nem értem, hogy mi az oka, hogy még nincsenek rendőrkézen?
Milyen nyomra van szükség, hogy rendőrségünk lecsaphasson rájuk? Miért nem tűznek ki jutalmat a nyomravezetőnek?

Dyen 2009.01.26. 20:25:41

A rendőrség a napokban azt nyilatkozta, hogy már azért nem tűznek ki nyomravezetői díjat, mert az eddig, az önkormányzat által felajánlott pénzért sem jelentkezett senki. :((

Keselyőbérc 2009.01.27. 09:07:09

Kedves Dyen!

Ez bizony logikus válasz a rendőrség részéről!
A tanú meg azt gondolja, -ha nem fontos nektek, minek beszéljek!
A jószándékú ember ingyen is tanúskodik. A többiek
nyelvét talán megoldaná a nagyösszegű díj.
Míg a jóképességű nyomravezető jelentkezik, próbáljátok minél több információval segíteni a
nyomozókat! Egy csoport nem tud úgy felszívódni, hogy semmi nyoma nem marad. Habár lehet, hogy egyesek már szedték a sátorfájukat.

Dyen 2009.01.27. 09:27:09

Kedves Keselyőbérc!
Most olvastam a Magyar Hírlapban :
"Bárcsak a kiskunlacházai lány gyilkosait kutatná azzal a hévvel a közönség, ahogy Ophélie után érdeklődnek az emberek. Félre ne értsen, ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egyik eset fontosabb a másiknál, hiszen mindkettő súlyos tragédia, de azért elgondolkodtató, ahogy a két ügyet kezeli a sajtó" – mondta lapunknak egy nevének elhallgatást kérő rendőrtiszt

Egyébként szerintem nincs az a pénz, amiért beárulnák egymást a tettesek. Az életüket semmilyen vádalku nem tudná megmenteni a többiek bosszújától.

Keselyőbérc 2009.01.27. 09:45:44

Kedves Dyen!

A lakosság szerint gyanús elemek után is nyomozhat a rendőrség. Ha pedig a média agyonhallgatja az ügyet, fel lehet adni véleményünket fizetett hirdetés formájában is!
A hivatal jutalom alapja fedezet rá egy ideig, de
a lakosság is összeadhatja a pénzt. Én állom a rám eső hányadot! Írjunk Nóriról, és közöltessük le! Pénzért biztos beszerkesztik lapjaikba!
Az ostoba TV-reklámok között is elférne egy rövid filmrészlet.
Ha egymást nem is adják fel a bandatagok, valaki más, aki tud dicső tettükről, még megteheti! Szerintem 6 fős bandából nem sok lehet Kiskunlacházán. Esetleg meg kell kérdezni olyan
embert, aki ismeri a helyi alvilágot, hátha van valami ötlete. De feladhatja őket másik bűnöző csoport is, elkerülendő a sorozatos rendőri zaklatást.

lszabi88 2009.01.27. 09:59:21

Ugyanitt a Magyar Hírlap oldalán olvasható egy régebbi cikkben, hogy már decemberben több mint 16 embertől vettek DNS mintát az összehasonlításhoz!Ez azért érdekes, mert erről egyik hírportál sem számolt eddig be!Azt hittem, hogy a költségekre való tekintettel, csak a nagyon gyanús emberektől vehetnek mintát!Azóta feltételezem, hogy a megvizsgáltak száma még nagyobbra nőtt!Talán tényleg érdemes lenne egy DNS "gyűjtést" szervezni!Nem is kéne az összes mintát kielemezni, hiszen aki önként odamegy az valószínűleg nem sáros!Lényegében az összes férfinak el sem kéne mennie a gyűjtésre sem, mert biztos, hogy a rendőrségnek már vannak arról információi, hogy nagyjából melyik korosztályhoz köthető férfiak követték el a tettet!Csupán ezt a korosztályt kéne behívni, és figyelni, hogy ki jelenik meg, és ki nem!Ez már lehet egy támpont, és talán kicsit szűkít az elkövetők listáján!

Keselyőbérc 2009.01.27. 10:42:26

Kedves Iszabi88!

Jól látod, az önkéntes mintaadókat le sem kell
szűrni, lehet, hogy mire a vizsgálatokra sor kerülne, már megkerülnek az elkövetők.
Ez a mintaadás demonstráló jellegű lenne, felhívná a figyelmet az esetre, és üzenet volna az elkövetőknek is! Aki önként elmegy, az nem követte el! A többi, aki nem, nos hát azok között lesznek a bűnösök!
Még egy ötlet: Elképzelhető, hogy a társaság már elhagyta a környéket. A hivatal ellenőrizhetné, hogy ki költözött el az elmúlt két hónapban, leginkább közvetlenül a gyilkosság után. Hat-nyolc ember, esetleg több család távozása észrevehető ugye?

asperjangyorgy 2009.01.27. 10:46:46

Tisztelt Levelezőtársak! Az azért nem egészen úgy megy, hogy a rendőrség minden indoklás nélkül csak úgy DNS-mintát gyűjt, esetleg ezrektől. Ez nagyon naiv elképzelés volna. És miért adna bárki is, miért járulna hozzá, hogy a rendőrség az ő DNS mintáit őrigesse.
Most egyébként sem ez a szakasz zajlik.
A szóvivő megmondta, és gondoljuk azt, hogy egy szóvivő mindig igaz-közeli állapotról beszél, a rendőrség jelenleg nem terülten nyomoz, hanem üldögél a jó melegre fűtött szobákban, olvasgatja a felvett jegyzőkönyveket és próbálja az egyiket összehasonlítani a másikkal, hol van valami ellentmondás. Ismerem egy gyilkosság valamennyi jegyzőkönyvét. A rendőrség egy idő után már nem tudott kit tanúként meghallgatni, mert úgy érezte, mindenkit meghallgatott, aztán újra meghallgatta egy részüket, és utána 20 éven keresztül olvasgatta a jegyzőkönyveket. Azok, akik egyébként sem találták a "nem is tudom valójában mit keresek" titkot. Aztán nem is lett meg.
Úgy vélem, a jegyzőkönyvek olvasgatásával szépen eltelik majd a következő két hónap, ha csak valami nem történik. Aztán majd a rendőrség kap újabb két hónapot, és ha akkor sem lesz semmi, aminek - véleményem szerint - ordítóan nagy a valószínűsége, akkor irattárba, a döglött ügyek közé kerülnek a jegyzőkönyvek. Ilyen ügyben, már sokszor leírtam, ha az első napokban nem kerül látótérbe a tettes, kapaszkodhat a rendőrség. És bizony a rendőrségnek - ezidáig - nagyon rossz volt a nyomozási elképzelése. Láthatóan félrefutott az egész nyomozás. Bámulom az ORFK-t, hogy az ügyben nem lép, nem tesz semmit, nem próbál segíteni. Legalábbis nem látszik ilyen mozdulása (az eredmények tekintetében semmiképpen). Úgy tűnik az embernek, hogy az ORFK-t nem izgatja, hogy ennek az ügynek az esetleges felderítetlensége milyen hihetetlen lelki, morális és egyéb - ott Kiskunlacházán pontosan nevesíteni tudnák az emberek az EGYÉB - károkkal jár.
Az az ötlet, hogy tegyünk közzé egy hirdetést, szerintem naivitás. Semmit nem tudunk. Semmit nem tudunk ajánlani. Azt sem tudjuk, hogy mi az igazság huszada vagy ötvenede. Mi civil senkik vagyunk. Nincs a kezünkben semmi. Csak fantáziálgatunk, amire természetesen tesz a rendőrség. És törődjünk bele: a francia lány érdekes a sajtó számára, mert esetleg még előkerülhet. Nórát megerőszakolták, megölték - kész, passz. Az újság megírta. Az embereket már nem érdekli. Láthatóan a kiskunlacháziakat sem olyan nagyon. Akkor mit foglalkozzon vele az újság? Lesz újabb gyilkosság, majd azzal. Már a csepeli kettős gyilkosság sem érdekes. Lassan kiderül, hogy az áldozatok a tettesek, a tettesek pedig ma született bárányok. Biztosan így is van. Mi ezt sem tudhatjuk. Mi semmit sem tudhatunk, mi csak állampolgárocskák vagyunk, akiknek kuss. Négyévente egyszer szavazunk, aztán kuss. És rendesen kussolunk is. Mi becsületes állampolgárok félünk minden egyes rendőrtől, a fene tudja, hátha mégis van valami vaj a fejünkön, vagy ha nincs is, találnak rajta. Jobb, ha meghúzzuk magunkat, ha nem ugatunk, ha nem jártatjuk a szánkat, ha mindent úgy fogadunk el, ahogy van, aztán vagy magfagyunk a saját lakásunkban vagy ránk tavaszodik.
Horák Nóra gyilkosa(i) immár, véleményem szerint, soha nem lesznek meg. Túl bonyolult ügy ez a rendőrségnek. Túl sok a megtalált DNS minta, nehéz közöttük eligazodni. Fene bele, nem is kell vele bajlódni - akár ezt is gondolhatja, aki így gondolkodik.
Szóval ez az ügy már, szerintem, fel van adva. Arccal a bekövetkező felé. Hátha ott kevésbé lesz ügyes a gyilkos, hátha nemcsak a DNS-ét, hanem a névjegyét is otthagyja.

Dyen 2009.01.27. 11:05:06

" Drága autó, olcsó élet
Szemétáru kategóriába tartozik immár az ember Magyarországon. A legalacsonyabb "értéke" a kislányoknak és kisfiúknak van. Őket követik a falusi és tanyasi öregek, míg a negatív dobogó harmadik helyezettje a vidéki intelligencia. E három réteg gyakorlatilag szabadon fosztogatható, pusztítható, erőszakolható, lincselhető.
A csúcson ezzel szemben egy pompás, életünk fontos részét képező eszköz, a személyautó található. Ha valaki netán kételkedne a sorrendben, javaslom, nézze újra át az elmúlt hetek híreit, s rögvest világos lesz számára. E privát közlekedési eszköz már a rendőrség szerint is értékesebb, mint egy Kiskunlacházán brutálisan megerőszakolt, majd meggyilkolt fiatal
.....
Visszakanyarodva a csepeli autókra és a kiskunlacházi kislányra: roppant rossz, ha tetszik, hátborzongatóan brutális üzenet ez a hatalomtól. Az ilyen vagy ehhez hasonló, mélyen erkölcstelen lépések egyértelmű szabad jelzést adnak a bűnözőknek a tisztességes többség fosztogatására, pusztítására. Mondhat bárki bármit: abban az országban, ahol egy megerőszakolt kislány egy fillért sem, de kilenc autó egymilliós nyomravezetői díjat generál, valami végletesen elromlott. Szomorú, hogy ezt kell mondani, de a rendet már csak erővel lehet – és kell – helyreállítani. " Magyar Hírlap

Dyen 2009.01.27. 11:16:06

"Répás József tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy az esettel összefüggésben február 20-án össztársadalmi kerekasztalt tartanak Kiskunlacházán az önkormányzat szervezésében. A tanácskozásra meghívják a parlamenti pártok frakcióvezetőit, az önkormányzati szövetségek elnökeit, a roma szervezeteket és a rendőrségi vezetőket. Felkérték Sólyom László köztársasági elnököt, hogy legyen a rendezvény fővédnöke. "Roma–magyar párbeszédet szeretnénk indítani, hogy nyíltan és őszintén lehessen beszélni azokról a feszültségekről, amelyek jelen vannak a társadalmunkban" – mondta tegnap lapunknak a polgármester, aki szerint a politika még semmit sem tett a helyzet rendezéséért. "

Kíváncsi vagyok, kik lesznek ott (itt), mert 23-án már tartott egy megbeszélést a romákkal a polgármester, de az önkormányzat részéről csak csak néhány képvislőtársa (nő) vett részt a tanácskozáson.

asperjangyorgy 2009.01.27. 11:47:34

Kedves Dyen! Ez nagyon rossz ötlet a polgármestertől, mert: SENKI NEM LESZ OTT. Hogyan képzeli a polgármester, hogy a pártok frakcióvezetői, a köztársasági elnök meg a többiek éppen Kiskunlacházán, egy olyan községben gyűlnek össze, ahol egy 14 éves kislány meggyilkolásának ügyében a rendőrség ég, mint a Reichstag, a cigányok - mert mi mást is tehetnének - élik a maguk szerencsétlen mindennapi életét. És miről beszélnének? Cigányozni fognak? Vagy védeni a cigányokat? Egyetlen dologról lehetne vagy kellene beszélni, arról, hogy miként lehetne integrálni a cigányságot, megfelelő munkát biztosítani, jogot és lehetőséget az élethez a szép szavakon túl. De éppen egy nagy válság közepén, amikor örülünk, ha a pénzügyminiszternek sikerül 16 millióért megvenni a szolgálati kocsit? Jaj, nehogy már. Ez bizony nagyon rossz ötlet a polgármester úrtól. Ettől nem lesz jobb semmiképpen a helyi cigányoknak, a helyi nem-cigány lakosságnak, és semmivel nem kerülünk közelebb Nóra gyilkosainak kézrekerítéséhez. Kisebbet kellett volna markolni. Mondjuk meghívni a megyei rendőrfőkapitányt, akitől bárki bármit kérdezhetett volna. Talán valamit mondott volna. De a cigányság ügyét, a lacházai cigányság ügyét is beleértve, nem Kiskunlacházán fogják megoldani, és nem most cserélnek erről gondolatot, hanem majd egyszer, valamikor, de akkor a Parlamentben. Kiskunlacháza nem alkalmas hely az ilyesmire. Arra igen, hogy egy 14 éves kislányt megöljenek, arra, mint láthattuk, ideálisan alkalmas. Olyannyira ideálisan az, hogy egy ilyen típusú ügyben a rendőrség lassan azt sem tudja, hogy mi a neve. És akkor ott Lacházán országos fórumot rendezni! A 23-i megbeszélésnek sem volt semmi értelme és hozadéka. Beszélni lehet. Mindig az a kérdés, hogy a duma mellé mit tud nyújtani, akinek valamiféle hatalom van a kezében. Nyújtott valamit a polgármester? Nem tudom. Nyújtott valamit a helyi cigányság vezetője? Nem tudom. De az a sejtésem, hogy mindenki mondta a magáét, oszt annyi. Akkor pedig egy ilyen megbeszélés sokkal károsabb, mint amennyi haszonnal jár.
És úgy mellesleg, megkérdezhetjük azt, hogy: KI ÖLTE MEG 2008. NOVEMBER 23-ÁN HAJNALBAN HORÁK NÓRÁT? És választ is kapunk? Ha nem, akkor ennek a gyalázatos ügynek a kapcsán miről is akar beszélgetni a polgármester Sólyom köztársasági elnök úrral?

Evo 2009.01.27. 12:56:00

Dyen,

nagyon igaz és nagyon nagyon szomorú amit írtál.. :((( Tényleg idáig jutott egy társadalom? Hogy történhetett ez meg?

A kedves pénzügyminiszter pedig jobban tenné, ha a 16 millió forintos autójának árát -melyet jelentem MI fizettünk neki, annak árán hogy éhen halunk! - felajánlaná egy nemes ügy érdekében,mondjuk nyomravezetői díj jogcímén, ő maga pedig beülne egy olcsó verdába és bészín helyett csirkezúzát rágna olcsó pénzért, ahogy mindannyian tesszük!!!!

Ugyanis mi nem azért gürizünk és tartjuk el az országot, hogy az ő kényelmüket kielégítsük, hanem azért hogy kis hazánk előrébb jusson, felálljon végre a sárból és végre mindenki egyformán ehessen a bőség asztaláról!!!!!

Talán itt lenne az ideje, hogy ez végre eljusson a Magyarország jövőéért (cseppet sem) kűzdő politikusaink csökött agyáig is!!!!

asperjangyorgy 2009.01.27. 13:19:24

Drága Evo! - ha maga nem volna, ki kellene találni. Mindig oiptimista, és mindig oda vág, ahol érzékenyen fájhat az ütés. Mindenben igaza van, persze azért azt is tudjuk - maga is!!! -, hogy ez nem jelent semmit, mert az igazságunk is és mi magunk is le vagyunk mélységesen szarva.

Evo 2009.01.27. 15:34:42

Drága György!

A blog jobb oldalán a kis linkekben ehhez a bejegyzéshez kapcsolódóan megjelent ma egy új beírás, amit "Drága Evo"- val kezdett. Gondoltam elolvasom mit írt...és nincs itt. :)) Mégsenem. Ott jelzi az új írást, itt mégsem látható..
Bár már megszoktam, mostanában az emailek is se ki se be merevedőst játszanak... A technika :)

Evo 2009.01.27. 15:40:00

Na most meg ahogy beírtam, megjelentek az új kommentek is..... elvesztettem a fonalat, nem értem én már ezt..
Kedves György!
Ne legyen pesszimista!!! :)Előbb utóbb csak kirángatja valaki, -vagy mi- a fenekük alól a fene nagy luxusautóikat.:) Beolvasztatjuk és az árából táplálékot fogunk venni, hogy egyszer jól belakhassunk mi is bélszínnel!!! :)))

Egyébként azon gondolkodtam, hogy az ilyen és ehhez hasonló emberek biztos eltakarítják az összes tükröt a környezetükből..és biztos 40-es faktorú naptejet használnak a nyakukon lévő, funkcióját elégtelenül ellátó szervük védelmére. Ha nem így lenne, már egészen biztosan lesült volna a bőr a pofájukról.. :)

lszabi88 2009.01.27. 16:27:14

Szia Evo!
Mi a helyzet??Van valami újabb fejleményed mostanság??Tovább gondoltad a dolgot amiről beszéltünk?

déjávu 2009.01.27. 19:02:47

Sziasztok Fórumozók!
Már régen nem tudtam netezni - sajna nem volt rá időm....
Dühít a tehetetlenség, a titkolózás és a várakozás Nóri gyilkosságával kapcsolatban. Mit mondhatnak a szüleinek???
Még nem vagyok anyuka csak 3 hónap múlva leszek, de he belegondolok, hogy ugyanez megtörténhet majd az én kislányommal is.....
Lehet nem kellene a politikát belevinni egy gyilkossági ügybe, de számomra érthetetlen, hogy egy ország kormánya eltűrje a becsületesen dolgozók elszegényedését, rettegését, jogfosztottságát és hagyja, hogy bizonyos tömegek élősködnek és büntetlenül bántalmazzák az őket eltartókat......
Valamelyik nap kaptam egy e-mailt az egyik kollégámtól a kisebbségi bűnelkövetéssel kapcsolatban - mit ne mondjak döbbenetes volt olvasni.
Mi lesz még ebben az országban?

Csillagocskám 2009.01.28. 07:04:03

Üdvözlet!

Összefoglalva elszomorító, és dühítő, hogy talán igaza lehet Asperján Györgynek. A tegnap esti ATV-s Tetthely műsorban megpróbálták rekonstruálni a december 25-én rejtélyes körülmények között elhunyt ráckevei nő esetét. Nyilatkoznak a szülők is, mert nem tudják elfogadni, hogy a rendőrség szerint természetes halállal halt meg a lányuk.Ezt nézzétek meg, erről beszéltem, amikor a siralmas közbiztonságról írtam, ami a környékre jellemző. Ma már biztosan felteszik a videót az ATV oldalára. Aztán a döglött ügyek részben Doszpot Péter egy 16 évvel ezelőtti brutális gyilkosságot akart most "felderíteni", s kedélyesen, mosolyogva humorizált arról, hogy milyen módszerekkel lehet szakszerűen feldarabolni egy embert, na akkor szakadt el a cérna, és lekapcsoltam a TV-t.
Kérdem én kedves György akkor mit is tehetnénk, hogy végre nyílt kiterítse a kártyáit a rendőrség?
(Megjegyzem a lacházi gyilkosság után egy héttel már tudni vélték a faluban, hogy kik a tettesek, ugyanis egy helyi bolt tulajának beszélt erről egy rendőr, aki rendszeresen bejár az üzletbe. Személy szerint megnevezve öt embert...Már akkor is szó volt a DNS mintákról. Aztán valahogy más irányt vettek a dolgok...Pár hét elteltével pedig már azt sugallták, hogy áááá mégsem ők az elkövetők)
Tudomásom szerint a szülőket sem tájékoztatja semmiről a rendőrség! Nagy a hallgatás.
Azért én bízom benne, hogy mindenki elnyeri méltó büntetését, ha nem így, akkor másképpen...

Csillagocskám 2009.01.28. 07:10:55

Kedves Déjávu!

Ha arra a cikkre gondolsz, amikor részletesen leírja, hogyan fogják be és kényszerítik prostitúcióra a magyar lányokat bizonyos népcsoportok, akkor azt én is olvastam. Gyomorforgató, csak erős idegzetűeknek ajánlanám. Borzasztó, és igaz lehet. Talán még megvan a linkje. De hát a rendőrségünk ezeket a cikkeket sem olvassa?

Dyen 2009.01.28. 10:05:43


"Az olasz hatóságok letartóztattak kedden hat román állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten különös kegyetlenséggel megerőszakoltak egy fiatal olasz nőt. Az eset miatt a római kormány katonák tovább ezreit akarja az utcákra küldeni közbiztonsági feladattal.

A letartóztatottakat a feldühödött, gyalázkodó tömeg megpróbálta megverni és megrugdosni, amikor elvezették őket. Marco Bolzoni, a csendőrség szóvivője közölte, hogy a gyanúsítottakat az előző éjszaka fogták el. Négyet közülük nemi erőszakkal, a másik kettőt pedig bűnrészességgel gyanúsítank.

A bűntény múlt hét csütörtökén történt Guidonia településen, Róma környékén. Egy húszas éveiben lévő párt a támadók kirángattak gépkocsijából, a férfit megverték, és a csomagtartóba zárták, a nőt pedig csoportosan megerőszakolták.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szombaton bejelentette: február elejétől a tízszeresére emelik "a bűnözés megfékezése végett" a városok utcáin szolgálatot teljesítő katonák számát. Tavaly augusztus óta a hadseregnek mintegy 3000 tagja járőrözik a nagyobb városokban. "
(STOP)

És nálunk mit csinál a kormány? (költői a kérdés, hiszen tudjuk)

asperjangyorgy 2009.01.28. 10:15:12

Kedves Csillagocskám(bogaracskám),
;

asperjangyorgy 2009.01.28. 12:23:50

Kedves Csillagocskám.
(írtam egy hosszú választ, de közben elrepült, kezdem elölről: rövidebben) -
szóval a szeméttelepen talált nő halálának körülményei abszolut értelemben kétségeket ébresztenek; reggel megtalálták, délután már megvolt a bondolási jegyzőkönyv, két nap múlva temethették a hozzátartozók. A rendőrségnek egy pillanatra sem jutott eszébe, hogy erről aztán valami részletesebb információt adjon. 35 évesen természetes halállal elhunyt egy fiatal nő az illegális szemétlerakó közepén - édes istenem, van ilyen, sugallta a rendőrség hozzáállása! Különösen, ha Pest megyéről van szó. Úgy látszik, ott minden furcsaság megtörténhet.
Hogy Nóra ügyében mit tesz a rendőrség és miért nem ad semmiféle információt? Soha nem azt kértük, hogy tárja elénk a kártyáit. Úgysem tenné, meg nem is kell, hiszen még folyik a nyomozás. Csupán annyit szerettünk volna, hogy valami értelmeset és beláthatót mondjanak a szörnyűségről. Az, hogy már több mint kétszáz tanút meghallgattak, csupán azt jelenti, hogy a rendőrség bizonytalan, illetve semmi nincs a kezében. Az, hogy most elemzik a tanúvallomásokat, szintén arról árulkodik, hogy bizony itt valami nagy baj van a nyomozással.
És akkor Dyen üzenete. Hát igen. Úgy látszik, Olaszországban a kormánynak fontos, hogy majd hogyan szavaznak adott pillanatban az állampolgárok, és próbálja bizonyítani, hogy ura a helyzetnek. Láthatóan az MSZP már semmit nem akar bizonyítani. Nem foglaltak állást a Nóra-ügyben. Nem exponálták magukat. Nem mondták, hogy mi is elítéljük a brutális gyilkosságot és a tettesnek mindenáron bíróság elé kell állni. (Ezt egyszer mondták: a móri gyilkosságnál, és akkor úgy elragadta a rendőrséget az ügybuzgalom, hogy a bíróság mást ítélt életfogytigra, csak befogja a közvélemény száját). Most nagyon durva leszek: az MSZP már feladta, már mindent feladni látszik, tesz arra, hogy ebben az ügyben eredményes lesz a rendőrség vagy sem. Ha meglesz a tettes, jó, ha nem lesz meg, ennek a kormánynak, amely felügyeli miniszterén keresztül a rendőrséget, az is jó. Ennek a kormánynak, legalábbis úgy tetszik, tök mindegy, hogy holnap kit szúrnak le, kit erőszakolnak meg. Nem fogja a hadsereget az utcára küldeni, mert elküldte Afganisztánba. Ott bizony fotos neki, hogy senkit ne erőszakoljanak meg, (legfeljebb a kiküldött katonáinkat felrobbantják. Nem számít, dísztemetést kapnak). Itt semmi sem számít.

Evo 2009.01.28. 14:53:04



Országos rendőr-főkapitányi nyílt levél a Polgármesterek a Változásért Szövetséghez
2009.01.16. péntek 21:23

Örömmel értesültünk a Polgármesterek a Változásért Szövetség megalakulásáról, amelynek egyik – a sajtó nyilvánossága segítségével közkinccsé tett –, meghatározó célkitűzéseként fogalmazódott meg, hogy „közös felelősségünk megtenni mindent a közbiztonság, az emberi élet, a tulajdon, a magyar társadalom védelmében.”

A Szövetség tervei között szereplő reformok sora ko­herenciát mutat a Magyar Köztársaság Rendőrségének fő fejlesztési irányvonalaival, a­mely­ben kiemelt szerepet kap a közbiztonság he­lyi szegmenseinek jobbítása, a rendőri munka hatékonyságának további erősítése. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy a közrend, illetve a közbiztonság megfelelő szintű biz­to­sí­tá­sá­­ban a rendvédelmi szerveken túl – jog­sza­bá­lyi kötelezés, illetve önkéntes vállalásának mértékében – az illetékes ön­kor­mányzati szerveknek, és szélesebb körben az e­gyéb civil szervezeteknek, illetve minden egyes jogkövető, a közösségéért felelősséget érző állampolgárnak is jelentős szerepe van, amely tartalékokra az elkövetkezendő időszakban mi magunk is hang­súlyosabban kívánunk építeni.


Ezen tár­sa­dal­mi összefogás gondolatán túl a Szövetség szerint az „önkormányzati rendőrség” felállítása is­ el­en­ged­he­tetlen, mivel e testületen keresztül látják leginkább eredménnyel kecsegtetőnek a közbiztonság állapotának szilárdítását, illetve a személyek és a magántulajdon elleni bűncselekmények visszaszorítását.


A reális kép alkotása érdekében azonban elengedhetetlennek tűnik az is, hogy objektív módon tekintsük át az or­szág bűnügyi helyzetét tükröző –­­ a látenciát is tekintetbe vevő – olyan tendenciákat, a­me­lyek leginkább alakítják, formálják a lakosság közbiztonságról alkotott értékítéletét, az egyének szub­jek­tív biz­tonságérzetét.


Ennek jegyében rögzíthetjük, hogy az ismertté vált bűncselekmények struktúráját tekintve országos vi­szony­lat­ban – az összes elkövetett bűncselekményen belül – a vagyon el­le­ni bűncselekmények aránya a legjelentősebb, hiszen annak mintegy kétharmad részét teszik ki. E körből kerülnek ki a leggyakrabban elkövetett deliktumok is; a lopások, illetőleg a be­töréses lopások. Ugyanakkor látnunk kell azt is, hogy 2008-ban, az előző évhez viszonyítva több mint 5 %-kal csök­ken­tek a lopások, a­zon­ban mértékében ezzel megegyezően megemelkedtek a betöréses lopások esetszámai. Bu­da­pes­ten, ahol az ország lakosságának közel 20 %-a él – valamint ahol az ország, bűnügyi szempontból leginkább veszélyeztetett területei találhatóak –, a betörések számának stagnálása mellett, a lopások számának csökkenését (-2,4 %) re­giszt­rál­tuk.


A személyek biztonságát súlyosan fenyegető, a közterületek rendjét megbontó garázda jellegű bűn­cselekmények országosan 6 %-kal, a fő­vá­ros­­ban pedig 8,6 %-kal emelkedtek, amely adatok számunkra is világossá teszik, hogy több olyan terület és feladat áll a Rendőrség előtt, amelyhez saját erőforrásai mellett, a közösség támogatását is igényelnie kell.


A rablások esetszáma azonban or­szá­gosan – és a fővárosban egyaránt – csökkent (-2,4 %), ami jelzi, hogy az integrált Rendőrség, a közterületi szolgálattal összefüggésben bevezetett számos reformja nem volt hiába való. A tavalyi év adatainak ismeretében ugyanerre a következtetésre utal az is, hogy az összes ismertté vált bűncselekmény esetszáma 4,3 %-kal csökkent, illetve 8,5 %-kal kevesebb természetes személy vált bűncselekmény áldozatává, mint egy évvel korábban.


A felvázolt bűnügyi adatok alapján biztonsággal je­lenthetjük ki, hogy a Magyar Nemzet, 2009. január 15-ei számában a „Polgármesterek a hanyatlás megállításáért” címmel megjelent cikkében a bűnözési dinamika emelkedéséről festett, komoly aggodalmakra okot adó képet azért mindenképp árnyalni szükséges, mert, amint látható, a közbiztonság érdekében végzett, eredményeket hozó rendőri munka jól tetten érhető úgy a mindennapokban, mint a statisztikai számokban.


Az elmúlt időszakban egyre nagyobb – jellemzően az írott, illetve kereskedelmi alapú elektro­ni­­­kus média részéről megnyilvánuló – figyelem irányult az ország kistérségeiben, községeiben élők nyugalmát megzavaró, adott esetben súlyosabb következményekkel járó, erőszakos jogsértésekre. Az előző év során megfogalmazott ilyen irányú jelzések ambuláns kezelésére az Országos Rendőr-főkapitányságon kialakításra ke­rült – az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jó­­váhagyásával – egy intézkedési terv, mely­nek alapján 12 megyében összesen 104, közbiztonsági helyzetét tekintve kü­­lönösen ve­szé­lyez­te­tett település vált egyértelműen regisztrálhatóvá.


A probléma megoldásának előmozdítása érdekében több rendőrszakmai koncepció készült. Ennek jegyében az idei évben a Készenléti Rendőrség szervezetében egy­ új főosztály jött létre, amelynek három osztálya az ország keleti, dél-nyugati és nyugati részein, diszlokált egységekként fogja megerősíteni a régiók rendőri erejét. Az újonnan felállított bevetési osztályok erős támogatást nyújthatnak az egyes régiókban fo­lyó közrendvédelmi munkának, azonban mégis elengedhetetlennek tartottuk, a koncepció továbbvitelét a lakossághoz talán leginkább közel álló rendőri szerep, a körzeti megbízotti szolgálat kiszélesítése irányába. A Kormány tá­mo­ga­tá­sával megoldhatóvá vált 150 be nem töltött körzeti megbízotti státusz feltöltése, amelynek optimális el­osztása a jelentkező prioritásoknak megfelelően, jelenleg folyamatban van.


Rendkívül fontos eseményként rögzíthető a Kormányzat azon döntése is, amely értelmében 2008. közepével lehetőség nyílt a körzeti megbízotti beosztás előresorolására, és ily módon a körzeti megbízotti beosztást betöltő kollégáim magasabb illetményben részesülhetnek. Ez a lépés kétségkívül ösztönzőleg hatott az e beosztásban foglalkoztatott munkatársaimra.


Mindezek mellett azonban nem feledkezhetünk el arról sem, hogy a biztonság megteremtésének feladata nem kizárólag a Rendőrség privilégiuma, abban minden egyes jogkövető állampolgárnak, közösségi érdekképviseletnek a maga erejéhez és lehetőségeihez mérten szerepet kell vállalnia, mert másként, a rendőri tevékenység végletekig fokozása mellett sem lehetséges a problémák gyökeres megszüntetése.


A 2009. évet a „Közterületi biztonság évének” kívánjuk nyilvánítani, amely a fenti törekvéseink ki­terjesztését vonja maga után. A közterületek biztonságosabbá tétele érdekében javítani kívánjuk a közterületi járőrszolgálat szervezési rendjét, rendszerét, valamint a kör­ze­ti megbízotti szolgálat további fejlesztésével szándékunk szerint minden ma­gyar­or­szági településhez köthető lesz egy-egy a területért felelős rendőr, körzeti megbízott.


Az elgondolásaink teljes mértékben harmonizálnak az Európai Unió bűnmegelőzési stratégiájában meg­fogalmazott vezérelvekkel, de ennek végrehajtásában is szükséges a társadalmi összefogás.


Mindez persze nem új gondolat, hiszen hazai viszonylatban a Társadalmi Bűn­­­megelőzés Nemzeti Stratégiájában (115/2003. OGY. határozat) is megfogalmazódott, hogy a köz­­biztonság javítása érdekében kiemelt hangsúlyt kell kapnia a Rendőrség és a civil szervezetek e­­gyütt­működési lehetőségei vizsgálatának, a közös feladatok meghatározásának és végrehajtásának. Az ehelyütt megjelenített együttműködés területei a bűn- és balesetmegelőzés, a kábítószer-prevenció, az if­jú­ság­vé­de­lem, az időskorúak segítésétől egészen a nemzeti és etnikai kisebbségek jog­e­gyen­lőségének meg­valósulásáig terjednek. Eszerint az önkormányzatoknak a he­lyi rendőrséggel együtt­műk­ödve aktív és vezető szerepet kell játszaniuk az adott közösség biz­tonságát szolgáló tervek el­készítésében.


Ennek jegyében tehát figyelemmel kell lennünk a he­­lyi önkor­mány­za­ti feladatok körében jelentkező közbiztonsági, bűnmegelőzési te­vé­keny­ség­­re is, hiszen a bűnözés területileg eltérő ki­hívásaira csak helyi közügyként megfogalmazott bűnmegelőzési stratégiával és taktikával le­het hatékonyan reagálni. Az önkormányzat, mint a helyi szolgáltatások és szolgáltató in­tézmé­nyek többségének tulajdonosa, a helyi közigazgatás irányítója, és mint testület – a helyi po­li­ti­ka fóruma – vezérli, motiválja és koordinálja a helyi bűnmegelőzést. Központi referencia-sze­rep­lőként meghatározó szerepe van az információk és a biztonsággal kapcsolatos adatok ter­jesz­­tésében.


Nyilvánvaló, hogy a modern, felelősségteljes gondolkodás nem kerülheti meg a közbiztonság helyi színtű koordi­ná­ciójának igényét, amelyben természetesen a Rendőrségnek aktív szerepet kell vállalnia. A bűnmegelőzési feladatokban közreműködő állami szerveknek és a társadalmi szer­ve­ze­tek­nek – ahhoz, hogy a helyi szintnek megfelelő bűnmegelőzési stratégiát dolgozzanak ki –, tisz­tá­ban kell lenniük a helyi bűnügyi, közbiztonsági viszonyokkal.


A rendőrszakmai köz­re­mű­kö­dés pedig egyértelműen képes segíteni abban, hogy az egyes szervezetek megfelelő módon ­hangolják össze a tevékenységüket. A hatékonyság növelése érdekében a felmerülő feladatokba mindenképpen indokolt tehát bevonni a köz­­biztonság javításához kapcsolódó tevékenységet végzőket – így többek között polgár­ő­rök, a közterület-felügyelők, a vagyonőrök, a magánnyomozók, a kisebbségi önkor­mány­zatok tag­jait, a természetvédelmi- és a mezőőröket, de a gyermekvédelemi szakembereket, család­se­gítőket, il­letve a szociális és az egészségügyi ellátó rendszerben dolgozókat – akik részt vállal­hatnak a he­lyi lakókörnyezet biztonságosabbá tételében.


Mindemellett ösztönözni kell a helyi önkormányzatokat arra, hogy a közterület rendjének biz­to­­sítása érdekében a korábbinál szélesebb körben vállaljanak közbiztonsági, bűnmegelőzési fe­­ladatokat, illetve, hogy a rendőrséggel együttműködve, támogassák a civil bűnmegelőzési és a polgárőr szervezeteket a speciális bűnmegelőzési ismeretek megszerzésében.


Álláspontunk szerint az elmúlt időszakban számos aspektusból felvetődött, és immár a Szö­vet­­ség által is megfogalmazott „önkormányzati rendőrség” hazánkban 1982 óta létezik.


Ennek meg­jelenése a mára már tradicionális múltra visszatekintő közterület felügyelethez köt­he­tő, amely akár ön­magában is alkalmas lehet arra, hogy valamennyi, az adott te­rü­let köz­tisz­taságával, a mikroközösség belső rendjével összefüggő kisebb súlyú kihágások, sza­­bály­sér­tések ellen hatékonyan fellépjen.


Egy jól szervezett, a közterületen folyamatosan jelenlévő, az állami ren­dőr­ség­gel együttműködő, e kooperáción alapuló kölcsönös segítség, támogatás filozófiáját a gya­kor­­latba is átültető egységes rendészeti, felügyeleti struktúra, meggyőződésünk szerint minőségében formálhatja át az adott te­rü­leten élő lakosság életminőségét és a biztonságról alkotott véleményét. Ennek érdekében megkezdtük hazánk rendészeti stratégiájának kidolgozását, amely a rendészeti társadalmi munkamegosztás újragondolását is jelenti.


Az általunk 2008-ban megkezdett – és a fentiekben, a fő vonalak mentén felvázolt – szakmai innováció folytatásaként, az idei év tavaszán tervezzük a közös szerepvállalást feltételező koncepciónk társadalmi vitára bocsátását. Reményeim szerint e közös munkában számíthatunk minden, a közrend és közbiztonság fenntartásában érdekelt állami, önkormányzati és társadalmi szervezetre – és ezáltal áttételesen valamennyi honpolgárra –, hiszen előrelépést csak közös erőfeszítés eredményeként érhetünk el. Bízom abban, hogy e nagyfokú kooperációt feltételező munkában a Polgármesterek a Változásért Szövetség szakmai véleményeire, tevőleges részvételére is számíthatunk!


Tisztelettel:


Dr. Bencze József r. altábornagy

országos rendőrfőkapitány

sk.

déjávu 2009.01.28. 18:48:43

Kedves Fórumozótársak!
A napokban volt egy kis időm netezni és láttam, hogy több helyen is téma a rendőrség tesze-toszasága. Sokan tudni vélik, hogy a tettesek megléte azért nem kerül nyilvánosságra, hogy ne legyen botrány. A Szent Korona Rádió honlapján olvastam egy január 23.án írt cikket mely szerint a rendőrség a napokban erősítette meg azt a tényt miszerint a kislányt többen is megerőszakolták - eddig ezt a kijelentést azért nem támasztották alá, mert arra vártak, hogy a kedélyek lecsillapodjanak kissé.
Véleményem szerint bármit is akarjon eltitkolni a rendőrség vagy akár a média- ez a fajta hozzáállás a kedélyek lecsillapodásához totál dilettáns. A rendőrségnek a gyilkosok elfogásáról minimum az áldozat szüleinek úgy is be kell számolnia. Innentől kezdve se perc alatt ki fog derülni az elkövetők kiléte is- hogyan akarják elérni a nyilvánosság kizárását? Majd azt mondják a szülőknek, hogy elfogtuk a tetteseket, de cssss!, tessenek hallgatni róla, nehogy a feldühödött közvélemény botrányt csináljon? Botrány már így is van - másért nem azért a szerencsétlenkedésért amit eddig nyomozás címén megengedtek maguknak......
A kislány megerőszakolásával kapcsolatban nekem is az a véleményem, hogy már régóta eltervezték. Lestek rá, kapóra jött nekik, hogy akkor este egyedül távozott szegény. Abból indulok ki amit többen is tudni vélnek Kiskunlacházán, hogy Nórit többször és többen is megkörnyékezték - amit Ő visszautasított. Gyönyörű volt és - bár nem ismertem - a kisugárzása számomra egy magabiztos, igényes tinit mutat, aki nem áll szóba akárkivel. A nemi erőszak mögött nem csak a meg akarom kapni mindenáron motivációja áll, hanem a visszautasított, megsértett, dühös és régóta kisebbrendűségi problámákkal küzdő egó is. Az erőszakkal billenti helyre a lelki egyensúlyát az ilyen "ember", így jut hatalomhoz, csak ezen a módon tudja dühét levezetni, miközben megalázza a másik embert.

Ami pedig a politikát illeti - legalább egy szikrányi érdeklődést tapasztalhatnánk egy ilyen üggyel kapcsolatosan. A társadalom züllése vagy felemelkedése nemcak az egyes emberek dolga, hanem a hatalomé is. Ez pedig mintha senkit sem érdekelne a politikai porondon.
Normális, szeretetteljes és kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat már szinte sehol nem látni. A félreértelmezett demokrácia azt csinálom amit akarok mottója, a pénzhajhászás és a fogyasztói társadalom minél többet és minél újabbat felhívása tökéletesen realizálódik a politikában és az emberi kapcsolatokban. Összeállunk, házasodunk, 1-2 gyereket is bevállalunk - majd amikor unalmassá és terhessé válik minden - akkor továbblépünk a következőhöz. Mert felelősséget nem vállaltunk, nincs jóban-rosszban, a gyerek majd felnevelődik magától, meg a DVD filmektől, a Playstationtől stb. A következő kapcsolatban megtehetjük büntetlenül ugyanazt amit az előzőben.
A gyerek pedig pont ugyanilyen lesz- azt sem tudja milyen a szeretet, az összetartozás, semmi nem fogja érdekelni csak saját maga.
A másik fele a csodás nevelésnek mikor a gyerek egy szobában - mi több egy ágyban alszik a 20 éves szüleivel meg a 35 éves nagyszülőkkel, akik nem dolgoznak, semmi mást nem ismernek csak a szocpolt meg a segélyt. Az élet hétfő reggeltől vasárnap estig tartó dzsembori a többi rokonnal. Bizonyos dolgokra nem telik - de minek is? Pénz vagy mobiltelefon kell kisfiam? Menj ki az utcára és szedd el az első szembejövőtől. Neked ehhez is jogod van. Ne félj, ha balhézik - az egész család ott lesz a hátad mögött pillanatokon belül. Innentől kezdve mi tartja vissza a gyereket attól, hogy megszerezze bármi áron a szomszéd utcában lakó, kedvére való 14 éves lányt bármi áron?
És valóban, ehhez a tarthatatlan helyzethez a politika ilyen vagy olyan formában asszisztál. A gazdasági helyzeten meg a büdzsén és a hiteleken nem lát túl. Nem vállal felelősséget azért, hogy élhetővé tegye a jövőt. Nem is érdekli. Az öltönyös-nyakkendős bemegy a Parlamentbe, ha hallott is Horák Nóráról az nem az Ő dolga, majd a rendőrség megoldja. A társadalmi feszültség meg nem érdekli, ahol Ő lakik ott nem történik ilyesmi. Csak épp azt felejti el, hogy a kislány meggyilkolása az Ő életére és jövőjére is rettentő nagy hatással bír. Gerald Durrel írta egyszer: "A világ különleges, finom és összetett, mint egy pók hálója. Ha megérintjük egy fonalát - remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nem csak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk"

Keselyőbérc 2009.01.28. 21:00:58

Kedves déjávu!


Sok embert megérintett Nóri sorsa, és úgy érzékelem, hogy többen ugyanazon a véleményen vagyunk. Sajnos sok gátlástalan embert tenyésztett ki kedves társadalmunk az elmúlt években.
Az önkontroll hiánya miatt szinte bármilyen elvetemült tettet képesek végrehajtani egyes emberek. Ha már nincs ezekben az emberekben visszatartó erő egy csepp sem, akkor másképpen kell megfékezni őket! Amíg nem jön létre az ideális társadalom, addig védeni kell a lakosságot a bűnözőkkel szemben! Ez nem lehetetlen feladat. Politikai akarat kell hozzá, és olyan törvényeket kell hozni, melyek lehetővé teszik a hatékony védekezést. Nem vagyok börtönpárti, de a bestiális elkövetési módok esetén a rendkívül hosszú börtönbüntetés lenne a megfelelő megoldás. Nekem ezek a fajta bűnözők nem kellenek, nem szeretnék velük egy városban élni, embernek sem tekintem őket. Ha már nincs halálbüntetés, legalább örökre vonják ki őket a forgalomból. Esélyt sem kellene adni nekik, hogy megismételhessék tetteiket!
Remélem, hogy Nóri gyilkosait elfogják! Nem bánom, ha nem beszél róluk a rendőrség, nekem már az is elég lenne, ha tudnám, hogy megvannak! Ha már tényleg tudják, hogy kik azok az aljanépek, akik képesek voltak kirabolni a kislányt miután halálra kínozták, akkor
belátható időn belül közlik is! Azonban attól tartok, hogy még nem tudják, hogy ki tette.
Joggal tarthatnak attól is, hogy a közösség bosszút áll! Az esetleg ismert elkövetők névsora legtöbbünknek nem mondana semmit, hiszen idegenek számunkra. Kár is volna bosszúból
vérükkel szennyezni kezünket. Ha valaki mégis cselekedne, azt úgyis elkapják, és elítélik!
Ennyi szenvedés után Kiskunlacháza lakói megérdemelnének egy hivatalhoz, és emberhez méltó tájékoztatást!

Dyen 2009.01.29. 09:30:52

„Két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki a garázdaságot tojás- vagy papírgalacsin-dobálással követi el”; „nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság akár öt évi szabadságvesztéssel is büntethető lesz.
....
Változik, melyik korban mi számít bűnnek. Toldi korában, ha valaki agyonvert bárki mást egy kővel, bizony futhatott a törvény elől, „pallos alatt fejed!”. Ki is végezhették érte. Természetesen effajta bűn volt a gyerekek agyonverése is. Változnak a korok: napjaink létező szocializmusában a gyermek afféle osztályszempontból megbízhatatlan, nemkívánatos, lehetőleg csecsemő korában szigorú bölcsődei felügyelet alá helyezendő lény. Az ellene elkövetett gyilkosság, mely nem is olyan ritka a börtönt gyakran látogató, ám egy zsák krumplival szabadlábon könnyen szavazatra bírható személyek körében, nem ritka eset. A gyilkosság újabban egyébként is „árnyaltan” megítélendő cselekedet, hiszen ha az elkövetőnek mondjuk nehéz gyerekkora volt, vagy jó ügyvédei vannak... Vagy, mondjuk, halálra gázol egy rendőrt, de népszerű. Haladtunk Toldi óta. Bár Arany azt mondja, hogy nem az idő halad, mi változunk. " ...MNO

Evo 2009.01.29. 09:45:19

Szia Dyen!
Én is pont most olvastam ezt a cikket, és hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem..

Kedves György!
Azt hiszem, megint nem sikerül valamilyen oknál fogva felvennem Önnel a kapcsolatot... Bízom benne, hogy csak a technika babrált ki velem újfent..

asperjangyorgy 2009.01.29. 18:05:50

IMMÁR KIFÚJTUNK! MIKÉNT A ZSARUPALOTÁBAN A HIDEG ELŐL A KÉNYELMES MELEG HIVATALI SZOBÁKBA BÚJT, A HORÁK NÓRA AKTÁKAT NYÁLAZGATÓ PEST-MEGYEI YARD, A GYILKOS IS NYUGODTAN HÁTRADŐLHET! NINCS TÖBB ÖTLETÜNK. LÁTHATÓAN A RENDŐRSÉGNEK SEM. EZT A MENETET A GYILKOS MEGNYERTE, KÉSZÜLHET A TÖBBIRE, MÉGPEDIG NYUGODTAN, MERT ÚGY VÉLHETI, ETTŐL A RENDŐRSÉGTŐL A FALU KÖZEPÉN NYOGODTAN ERŐSZAKOLHAT, GYILKOLHAT, NEM LESZ TETTÉNEK KÖVETKEZMÉNYE.
DE TOVÁBB LÉPEK: ETTŐL A KÖZVÉLEMÉNYTŐL ÉS ETTŐL A KORMÁNYZATTÓL IS NYUGODTAN MEGTEHETI, AMIRE KÉSZÜL, ÉS UTÁNA HÁBORÍTATLANUL LELÉPHET, INTŐN CSAK ARRA FIGYELMEZTETJÜK, HOGY A KÓBORKUTYÁKTÓL ÓVAKODJÉK, AZOK OLYKOR - DE CSAK OLYKOR - KISZÁMÍTHATATLANOK (SZEMBEN A NAGYON IS KISZÁMÍTHATÓAN VISELKEDŐ RENDŐRSÉGÜNKKEL).
MINDANNYIUNKÉ A SZÉGYEN! ÉS A SZÉGYEN AKKOR IS ÉGETHET MÁR BENNÜNKET, HA VALAMI CSODA FOLYTÁN A TETTESEK ESETLEG MÉGIS - MAJD, VALAMIKOR - RENDŐRKÉZRE KERÜLNEK. MERT EZ ÍGY NEM TÖRTÉNHETETT VOLNA MEG. SEM A GYILKOSSÁG, SEM ANNAK NYOMOZÁSA!
A SZÜLŐK LELKE PEDIG FÁJHAT, ÉS FÁJNI IS FOG, AMÍG ÉLNEK. IMMÁR LÁTSZIK, HOGY AZ EGYÜTTÉRZÉS IS ÁLSÁGOS, MERT NEM TEVÉKENY, NEM AKTÍV VOLT, MERT ELTŰRTE, HOGY SEMMITMONDÓ SZÖVEGGEL BETÖMJÉT A SZÁJÁT.
NEKEM AZ ÜGYBEN, AMÍG NINCS MEG A TETTES - HA EGYSZER MEGLESZ -, NINCS TÖBB MONDANIVALÓM.
FÁJ EZ AZ EGÉSZ, NAGYON FÁJ!

Keselyőbérc 2009.01.29. 21:22:07

Kedves György!

Ön mindent megtett-megpróbált, ami ebben a helyzetben egyáltalán lehetséges! Nem tehet arról, hogy embertársaink olyanok, amilyenek.
Megpróbált hatni ránk, és vannak köztünk szép számmal, akire hatott is. Persze, könnyebb a kislány halálát egy őszinte részvétem nyilvánításával letudni. Nóri ennél többet érdemel! Érezzük mindnyájan, hogy többet kellett volna tenni! Nekünk is, a rendőrségnek is, és
Kiskunlacháza lakosságának is. De legalább tisztán láthatjuk, hogy mire számíthatunk!
Láthatjuk, hogy mennyit ér egy lélek szükebb környezetének, mennyit ér országának. A válasz elszomorító.

lszabi88 2009.01.29. 21:55:48

Kedves Keselyőbérc!
Sajnos nehéz ezt kimondani, de ilyenek vagyunk!Ez már sokadszorra bizonyosodik be!Szomorúan láttam, hogy próbálkozásai és javaslatai a másik fórumon sem hoztak eredményt!A magyar ember szomorú valósága, hogy nem azt mérlegeli, hogy mit lehet tenni, hanem azt, hogy mit NEM!Így persze nem kell csodálkozni, hogy a várva várt eredmény nem jön se előbb, se utóbb!Ön fölajánlotta a segítségét többször is többféleképpen, de ugye segíteni is csak azon lehet, aki hagyja is!Még Asperján Úr írományára sem reagált senki, amit Dyen terjesztett!A Nórival foglalkozó cikkeknél és a fórumokon is egyre kevesebb a hozzászóló, egyre lagymatagabbak az emberek!Sajnos erőteljesen érződik, hogy ez az ügy is szépen lassan leülepszik és feledésbe merül!

Dyen 2009.01.30. 15:04:49

Felhívás nyomravezetői díj gyűjtésére!

Tisztelt Embertársaim, mindazok, akikben még létezik isteni méltóság és emberség!

Döbbenettel és mély felháborodással veszem tudomásul – a 2008-ban meggyilkolt kiskunlacházi Horák Nóra esetét -, hogy mindmáig nem találják a kislány brutális gyilkosait.

Embertársaim! Késedelem nélkül cselekednünk kell a hasonló gyilkosságok megismétlődése ellen! Közös erővel és összefogással kell fellépnünk a hasonló esetek meggátolásáért!

A kikunlacházi ügy felderítése érdekében kérném a segítségetek!

Csakis az összefogás erejével tudjuk majd megfékezni a hasonló gyalázkodásokat.
Cselekvésre fordult az idő! Nem szabad meghunyászkodnunk!

Eljött az idő a tettek végrehajtására!
Lássuk be, mindannyiunk életében bekövetkezhet hasonló jellegű tragédia, ezért szükségünk van saját közösségeinkben megszervezett összegfogó tevékenységekre.

Akiben lakozik még egy csepp emberség, jöjjön és adakozzon az alábbi számlaszámra azért, hogy egy jelentős pénzösszeggel sikerüljön nyomravezetőt találnunk a gyilkosok kézrekerítéséért.

A Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat által kiadott számlaszám:
11742214-15393214

Megjegyzés:
A befizetéseken kerüljön feltüntetésre: nyomravezetői díj gyűjtése!!!

Az Igazság és a Szeretet Istene ez ügyben minket cselekvésre szólít.

Felkérek Mindenkit, aki számára nem közömbös az emberi jogtiprás kérdése, hogy késedelem nélkül adakozzon az alábbi számlaszámra, tudva, hogy– e nemes ügyet pártolva – hozzásegíti nemzetét a jogvesztettek szabadságának visszaszerzéséhez.

Tisztelettel:
Feri, egy magyar ember barikád.hu

Evo 2009.01.30. 15:12:10

Szia Dyen!

Én szívesen fizetek amennyit tudok, de szeretném előtte tudni, hogy ez a számlaszám valóban az Önkormányzat által erre a célra létrehozott számla e..Nem tudod, hol tudnék ennek utána nézni?

asperjangyorgy 2009.01.30. 15:22:54

Senki ne adjon egy fillért sem! Ez az ember a saját zsebére gyűjt. Illetve ha mégis a gyilkos kézrekeítésére, biztos, hogy nem az önkormányzat tudtával és jóváhagyásával. Az önkormányzat ennél sokkal nívósabban megfogalmazott levélben tenné, nem szólva arról, hogy az önkormányzat felajánlott egy bizonyos összeget, igazán buzgalomra serkentő összeget - mondjuk tíz milliót - nem fognak az önkéntes adakozók összeadni. Ez a felhívás bűzlik!!!

Dyen 2009.01.30. 15:31:04

Megkérdezem a polgármestert, de most megtaláltam ezt a felhívást a hunhir-en is, László Ferenc Magyar Gárda pártoló tag aláírással

Evo 2009.01.30. 15:40:27

Én meg megpróbálom megkeresni az önkormányzat honlapján. Ha valóban hozzájuk tartozik ez a számlaszám, akkor a honlapon fent kell lennie. Ha nincs ott, felejtsük el.

Dyen 2009.01.30. 15:52:29

megkérdeztem, ez valóban az önkormányzat hivatalos számlaszáma. Csak rá kel írni, hogy nyomravezetői díj gyűjtése!!

Talán mégsem hiába "pofáztunk"!

Evo 2009.01.30. 15:52:34

Nem találok semmit ezzel kapcsolatban, úgyhogy szerintem kamu. :(

Dyen 2009.01.30. 15:53:44

A polgármester személyesen mondta, tud a felhívásról

Dyen 2009.01.30. 15:55:16

A honlapra még nem tették fel.

Dyen 2009.01.30. 15:59:59

Civil kezdeményezés, csak azért az önkormányzat számlájára megy, nehogy azt higgyék az emberek, hogy valakinek saját zsebre megy.

asperjangyorgy 2009.01.30. 16:06:13

Ilyen színvonalon fogalmazott szöveget az önkormányzat nem vállal, nem vállalhat. És különösen nem vállalhatja, hogy bizonyos pártoló tag felhívására bárki pénzt gyűjtsön. Akkor kalapozzon az illető.
Nóra ügye azért is szent ügy, mert egy gyermeket becstelenítettek és öltek meg. Az ő emlékét sértik ezek a kulisszahasogató, álpatétikus, érzelmekre és pénztárcákra hatni akaró mondatok. Nem hiszem, hogy ilyesmihez, ezen a szinten a polgármester úr, aki művelt, nagyon komoly és jogértő ember, az önkormányzatát és a nevét adná!

Dyen 2009.01.30. 16:13:28

Tisztelt Asperján Úr!

Személyesen beszéltem polgármesterünkel (egy utcában lakunk).
Azt mondta, hogy tudnak a felhívásról, a számlaszám az önkormányzaté.

Ebben az esetben talán a szándék a fontos, nem a stílus.

Evo 2009.01.30. 16:43:24

Dyen,

nem is a szándékkal van baj ez esetben. A baj azzal van, hogy egy gárdista magánember reklámozza ezt, és az önkormányzat meg elfelejtette a hivatalos honlapján "közzétenni" ennek a számlának a létezését és pontos megnevezését...
Az önkormányzatnak még az "egyéb befizetések" számlaszáma sem egyezik meg ezzel a "hírdetettel". De a többi számlaszámával sem egyezik..
Egy magánszemély se nyithat (de más se!) bankszámlaszámolát másnak a nevére.
Érted nekem mi a bajom ezzel? :(

Csillagocskám 2009.01.30. 16:58:42

Üdvözlet Mindenkinek!

Már az iwiwen is körben jár ez a felhívás, akinek lehetősége van rá kideríthetné, hogy van-e ennek valóságtartalma, (szla szám)ha igen, akkor nosza rajta, itt a lehetőség a cselekvésre. Viszont valóban hivatalosan kellene ezt közzé tenni az önkormányzat honlapján, s akkor senkiben nem merülhetnének fel ilyen kétségek. Sőt elsőként a helyi újságban is a címlapon kellene leközölni, hiszen ez a lap mindenkihez eljut.
Kedves Asperján Úr!
Szeretnék egy privát elérhetőséget (email címet) kérni, mert lenne egy kérdésem más ügyből kifolyólag. Előre is köszönöm..
Csillagocskám

asperjangyorgy 2009.01.30. 17:43:13

Csillagocska (ipsa@freemail.hu)

Kedves Dyen, Evo utána nézett és valami nem világos.
Másrészt: ha a számlaszám valóban az önkormányzaté, ki nyúlhat hozzá? Ki veszi le a pénzt? Milyen jogcímen? Mert onnan kezdve az a pénzt az önkormányzaté. Csak az önkormányzat adhatja oda bárkinek is. És bizony a stílus is nagyon fontos!!! Végtelenül. Nagyon-nagyon fontos a szándékhoz, mert a stílus az ember. Ezt maga, aki elküldte nekem Radnóti csodás versét és Adyét, aki 90 éve halt meg, pontosan tudja. És ha minden rendben van, belehúzunk. De csak akkor!!!

Dyen 2009.01.30. 18:05:24

Kedves Fórumozók!

1. Kiskunlacháza néhány hivatalos számlaszáma ( a honlapon megtekinthető)

Számlaszám megnevezése
Számlaszám
Gépjárműadó beszedési számla 11742214-15393214-08970000
Építmény utáni idegenforgalmi adó számla 11742214-15393214-03160000
Bírság számla 11742214-15393214-03610000
stb.

ebben az esetben az utolsó nyolc szám (pl.00000000 ami az önkormányzat főszámlája) helyett kell ráírni hogy : nyomravezetői díj gyűjtése!!

2. a helyi újságban még azért nem jelent meg, mert az csak február közepén/végén fog majd eljutni a lakosokhoz

3. a honlapot elég kevesen olvassák, de valószínű pótolni fogják a mulasztást

(Az iwiwre én is felraktam)

"kulisszahasogató, álpatétikus, érzelmekre és pénztárcákra hatni akaró mondatok" - szerintem ebben az esetben a cél szentesíti az eszközt. Keselyőbérc is többször felvetette a pénzgyűjtés szükségességét, ebben elvi támogatásunkra lelt.

Evo - értem, hogy neked mi a bajod ezzel! (és Asperján Úrnak)
Értem és el vagyok keserdve!
Azt hittem, hogy mi itt azért "harcolunk", hogy ennek a szörnyű tettnek meglegyenek az elkövetői. Teljesen mindegy, hogy cigány vagy más származású, a lényeg, hogy bűnhődjön meg.
Mi nem vagyunk előítélesek az elkövetőkkel szemben, csak azokkal szemben akik (talán olvasva minket) végre tesznek is valamit? Ha gárdapártoló, akkor köszönjük már nem kell a segítsége? Az ő pénze, tenniakarása mennyivel rosszabb mint az enyém, a tied vagy Asperján Györgyé?
Ezek vagyunk mi magyarok, megérdemeljük a sorsunk!

lszabi88 2009.01.30. 18:49:00

Kedves Dyen!
Természetesen teljesen igaza van mindabban amit mond!De sajnos azt is be kell látni, hogy van némi furcsaság az ügyben!Nekem az szúrt szemet egyből, hogy az önkormányzat nevében miért egy magánszemély terjeszti a fölhívást?És például mi van akkor, ha nem gyűlik össze elég pénz, és nem jelentkezik érte senki?Akkor akik adományoztak, azok buktak X összeget?Vagy ha össze is gyűlik elegendő adomány, de nem jelentkezik senki a pénzért!Akkor mi lesz az összegyűlt pénzzel?Ön helyben van, így tulajdonképpen leellenőrizheti akár saját maga is, hogy jó helyre került az adománya!De itt sajnos Önön és Csillagocskámon kívül nincs több lacházai!Így mi tulajdonképpen nem tudjuk kideríteni, hogy a pénzük célba ért-e,hogy létezik-e ez az egész gyűjtés!Véleményem szerint nem azzal volt problémája Evonak sem, hogy gárdista szervezi az egészet!Szerintem ő is csak attól fél, hogy nem oda megy az a pénz ahová szeretné,ugyanis sajnos sokat hallani az efféle bűnözőkről is!De természetesen azért vagyunk itt, hogy megoldást keressünk erre is, ugyhogy valahogyan tényleg bizonyosságot kéne szerezni minderről!

Dyen 2009.01.30. 19:03:00

Kedves Iszabi!

Nem az önkormányzat nevében gyűjt magánszemély, az önkormányzat csak biztosította számlaszámát, pont azért (gondolom), hogy ne gondoljunk arra, hogy valaki esetleg le akarja nyúlni a pénzünket.
Ha nem kerül felhasználásra az összegyűlt pénz, gondolom van arra hivatalos lehetőség, hogy amennyiben valaki igazolni tudja befizetését, akkor visszakapja. Ennek utána kellene nézni, majd megérdeklődöm.
Ha nekem Répás József azt mondja, hogy TUD A GYŰJTÉSRŐL , akkor én nem gondolok arra, hogy bűnözök kezébe kerül a pénz!

Dyen 2009.01.30. 19:16:31

Egyébként Kiskunlacháza Önkormányzatának telefonszáma megtalálható a honlapjukon, bárki, aki adományozni akar, de kétségei vannak, felvilágosítást kaphat.

lszabi88 2009.01.31. 13:14:05

Kedves Dyen!
Küldtem Önnek egy privát üzenetet innen a blogról!

somi18 2009.02.01. 20:15:38

Engem még most is megdöbbent ami történt.Elképesztő hogy mit meg nem enged magának egyes ember.ÉS miért pont egy 14 éves lányt akinek még élnie kellet volna?

Keselyőbérc 2009.02.01. 20:24:11

Kedves somi18!

Amikor csak rá gondolok rosszul vagyok! Múltkor
a Hugária körúton vezettem, és öt percre ki kellett állnom a forgalomból, olyan ideges lettem.
Akik ezt tették, bármikor, bárkivel megteszik ugyanezt! És nem számít ki az illető, ezek nem tisztelik az életet, nem tisztelnek senkit, és semmit! Ezeket el kell kapni, ne létezhessenek köztünk!

lszabi88 2009.02.01. 23:38:15

Engem az egészben az döbbent meg a legjobban, hogy hogyan lehet ekkora különbség ember és ember között, a dolgok megítélésének szempontjából!Amitől az egyik irtózik, azt a másik rezzenéstelen arccal végbeviszi!És, hogyan lehet a gyilkosnak egy ekkora teherrel tovább, vígan élni??Egy szenvedő, haldokló ember látványa rettenetes lehet, hát még ha én magam akaratlagosan tehetek az állapotáról!Milyen érzelmi világa lehet annak, aki ennek ellenére folytatja, és be is végzi amit elkezdett?Ha belegondolok, hogy mennyi ilyen ember mászkálhat még közöttünk anélkül, hogy tudnánk róla!

Keselyőbérc 2009.02.02. 10:11:51

Kedves Iszabi88!

Nem vagyunk egyformák. Sokan közöttünk emberi alakot viselő robotok. Nem úgy születtek. A társadalom, a család, a szűkebb környezetük tette
azzá őket, amikké váltak! Érzéseik nekik is vannak. Érzik a hideget, a meleget, a fényt, a fizikai fájdalmat, de emberi érzés nincs bennük!
Sok ilyen lény lehet. Értelmes célok helyett
pusztítják önmagukat, és másokat. Csak védekezni lehet ellenük, mert nekik nem számít senki más. Ne várd, hogy lelkiismeret-furdalásuk legyen. Nincs lelkük, a napi ösztöneiket élik ki a maguk módján. Ha kell valami elveszik. Kell a pénz piára, drogra? Kirabolnak bennünket. Szerelmet akarnak? Megfognak valakit, és mindnyájan megerőszakolják! Ne legyen tanú? Hát megölik!
Ha nem ölik meg, akkor beszélni fog, az nem jó dolog! Ha viszont nem beszél, szabadok maradnak!
Alkalmazkodtak ahhoz a beteg környezethez, melyben
mindnyájan élünk, élnünk kell. Mint rákos betegség, a mocsok szétteredt az országban, és kellő védekezés híján egyre inkább elhatalmasodik!
Még nem késő! Összefogással megállíthatók a bűnözők. Ha viszont minden így marad, ahogy most van, akkor a fejünkre nőnek, és elszabadul a pokol!

Evo 2009.02.02. 11:15:36

Az állatiasodott környezetben felnövők saját maguk is elállatiasodnak..
Minimális műveltség, iskolázottság, neveltetés hiányában egy normálistól eltérő magatartásformát öltenek magukra. Számukra már nem a törvény a szentírás, hanem saját állatias ösztöneik. Ha enni kell- elvesszük és eszünk, ha a dolgunkat el kell végeznünk- letoljuk a nadrágunkat és elvégezzük, ha pénz kell- leütünk, megölünk valakit és elvesszük...és még sorolhatnám a sort.
Ez sajnos mind mind a jelenlegi rendszer hibája. Támogatja az ilyen közösségekben élőket anyagilag, ezzel minden ösztönzést kiölve belőlük, hogy beilleszkedjenek a társadalomba. Minek illeszkednének be, amikor ők törvényen felüliek, akkor is kapnak pénzt ha nem dolgoznak, és akkor is kapnak pénzt amikor más rég nem...
Cserébe nem várnak semmit tőlük, nem kötelezik őket arra hogy iskoláztassák a gyermekeiket, nem kötelezik őket munkára némely juttatás ellenében, semmi...Szabadon bűnözhetnek, hiszen az országnak ez a téma úgyis sarkalatos pontja, ráadásul lassan ott tartunk, hogy ha sikkasztasz 2mFtot, többet ülsz miatta, mintha embert ölsz....
A legjobb esetben pedig megmagyarázzák tettedet, te szerencsétlen hátrányos helyzetű, és mindenki téged fog sajnálni, mert te a társadalom, illetve az ország "áldozata" vagy, azért tettél ilyet- így hát lelkiismereti okokból még talán fel is mentenek jogos büntetésed alól.

lszabi88 2009.02.02. 11:35:32

Azt veszem észre Evo, hogy manapság már nem csak az állatiasodott környezet vagy a rendszer lenne az oka ezeknek a problémáknak!Éppen Veled beszélgettünk arról, hogy hány olyan iskolázott, normális körülmények között felnövő ember van, akinek rendezett a családi élete, biztos a megélhetése stb., mégis megmagyarázhatatlan dolgokat tesz!Ugye a sorozatgyilkosok akikre utaltál:3 gyerekes édesapa, jó anyagi körülményekben, egyetemi diplomával, és mély vallásossággal!!!Legtöbbjük őrültnek egy cseppet sem nevezhető ember!!!Hány olyan véleményt lehet hallani a kinyomozott gyilkosságok esetében, hogy "álmomban sem gondoltam volna róla" meg stb.!Sajnos az ilyenre nincs magyarázat!Az ilyen gyilkosokat a legnehezebb kikerülni, hiszen rajtuk "nem látszik" a hajlamuk, míg esetleg egy másikról azért meg tudod állapítani, hogy jobb elkerülni!

Keselyőbérc 2009.02.02. 12:52:20

Kedves Iszabi88!

Ne feledd, hogy a lakosság kb. egy %-a szellemileg érintett! Az elmebaj többé-kevésbé súlyos állapotában szenved. A különböző mentális sérülések miatt torzult tudatállapot alakulhat ki.
Megváltozott elmeállapotban furcsa dolgokat követhetnek el! Átmenetileg ilyen hatást idézhet
elő az alkohol, és a drogok is. Ezek a szerek elbontják az agyat!

Keselyőbérc 2009.02.02. 13:07:41

Kedves Evo!

Nemcsak a gyermeket kell nevelni, hanem a felnőtteket is. Nem is olyan régen a kocsmákban kint lógott a felirat, hogy földre köpni tilos!
Sokan természetesnek tartották, hogyha köpni kell, hát köpünk, mégpedig ott, ahol vagyunk.
Ma már kevés ilyen felirattal találkozunk, mert
időközben változtak a szokások!
A részegen okozott közlekedési baleseteknek a számát is sikerült visszaszorítani. A rendőrök elkezdték szűrni, és büntetni az ittasan vezetőket. Ugyanezt kellene tenni a többi szabálysértés, és bűncselekmény esetében is.
A zéró tolerancia elvét kell alkalmazni a bűnözőkkel szemben. Nincs kis lopás, lopás van!
Nincs kis rablótámadás, és nincs parányi nemi erőszak! Aki ilyen tetteket elkövet, arra le kell hogy csapjon a törvény szigora! Nem értékhatártól függően, hanem attól függetlenül minden esetben!
Vegyük tudomásul, hogy nincs megélhetési bűnözés!
Törvényeink nem ismernek ilyent. Bűnözés van, amit nem szabad, és nem is kell eltűrni!

Evo 2009.02.02. 13:30:19

Kedves Keselyőbérc!

Az a baj, hogy felnőtteket nevelni, nem lehet..Ahogy mondani szokták, kutyából nem lesz szalonna. :( A felnőtt az olyan , amilyen, azt gyermekkorában kellett volna megnevelni, de ezt elmulasztották. Ma meg már ők "nevelnek" (jó sok túlzással) gyermekeket, úgy, ahogyan anno őket nevelték..
Őket nevelni nem lehet, csak kemény fellépéssel szabályozni, amely nyilván nem lesz ínyükre, ígyhát legnagyobb százalékuk börtönben fog kikötni, illetve hátralévő életében onnan ki - be ingázni.
De ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, törvények kellenek. Büntető törvények, olyanok amelyek - ahogy Te is elmondtad- nem ismerik a kis lopás, és piciny erőszak fogalmát. És természetesen, olyanok amelyek levedlik azt a régi rossz beidegződést, hogy nem az áldozatot, hanem a bűnöst kell védeni !!

Dyen 2009.02.02. 14:07:33

Kedves Evo, Keselyőbérc!

A törvény egy része már megszületett, csak nem mindegy, hogy kire hogyan fogják alkalmazni.

Idézetek a 2008. évi LXXIX. törvényből

"…aki félelemkeltés céljából annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő, veszélyeztető esemény következik be, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

"…erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás, akkor is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására."
"Aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása, vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetve erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen, vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Hogy Horák Nóra gyilkosainak, (ha egyszer meg lehet nevezni őket) mi lesz a bűntetése, arról nem szól a fáma. Vagy attól függ...?

Evo 2009.02.02. 14:39:37

Szia Dyen,

ezeket a törvénymódosításokat a napokban én is olvastam. Első hallásra nem rossz, de ugye azt tudjuk hogy a második idézetedet, kizárólag a tojásdobálók miatt alkották meg... :)
Az első egészen tiszta sor, a harmadik meg hát igen, kire és milyen formában fogják alkalmazni...?Majd elválik.
De, ami ebből minket érint )1 és 3, az tudod hol fog elvérezni?
BIZONYÍTÉK!!!!!
Te majd bizonyítsd, hogy tényleg ijesztegettek, fenyegettek...
Összességében , ez amit megfogalmaztak még mindig egy kalap sz.r.. :(

Csillagocskám 2009.02.11. 07:52:00


Kedves Fórumozók!
Hétfőn az Echo tv kibeszélőjében Pörzse Sándor közölte, hogy Kiskunlacháza polgármestere Répás József hamarosan a vendége lesz a Pörzsölő című műsorában. A kibeszélő vezér gondolata egyébként Olaszliszka, Kiskunlacháza, Veszprém volt. A video gondolom már fenn van a tv honlapján.
Tegnap a Magyar Hírlap körüli botrány verte ki a biztosítékot. Szinte minden adásban ezzel foglalkoztak az Echo tv-nél. (Pénteken tüntetés lesz a sajtó és vélemény szabadságért, a Kossuth téren)

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159771

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159910

Csillagocskám 2009.02.11. 12:38:43

Ezt nézzétek, ez már egyenesen vérlázító!!!!

www.kuruc.info/r/22/34800/

Evo 2009.02.11. 15:14:10

Vérlázító és elszomorító..
A legnagyobb baj ezzel, hogy ez az országnak nagyon nagyon érzékeny pontja.
Ha nem történik valami nagyon kemény változtatás rövid időn belül, félő hogy az eddig megrémített nem cigány közösségek komoly kaszabolást fognak végrehajtani a cigányság köreiben végső elkeseredésükben.
A yard meg az irányítás meg annyira idióta hogy még mindig azt a politikát folytatja, ami arról szól hogy tőlünk kell védeni ezeket a rendkívül primitív, belterjes, rasszista közösséget...
És ha ezen sürgősen nem változtatnak, akkor....bele sem merek gondolni mi lesz a következménye..de a következménye mindenkire és az országra is kihatással lesz, az egészen biztos.

Dyen 2009.02.17. 11:00:07

" Szilvásy nyaralójának épsége ötmilliót, Nóri élete egy fillért sem ér

Egy bűncselekmény jellege, súlyossága és a nyomozás állása alapján döntik el, hogy kitűznek-e nyomravezetői díjat vagy sem - írja a Magyar Nemzet.

Egy városi rendőrkapitány egymillió forintig, egy megyei vagy a budapesti parancsnok hárommillió forintig, a Nemzeti Nyomozóiroda vezetője pedig ötmillió forintig állapíthat meg nyomravezetői díjat.
Az országos rendőrfőkapitány esetében nincs ilyen korlátozás. Az összeget minden rendőri szervnek a saját költségvetéséből kell finanszíroznia - mondta el a Magyar Nemzetnek Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.
Az utóbbi időben több olyan eset is volt, ahol "a közvélemény számára nehezen követhető módon döntöttek a nyomravezetői díjról". Míg például a kiskunlacházi brutális gyilkossági ügyben - amikor egy 14 éves lányt erőszakoltak, majd öltek meg - nem történt ilyen felajánlás, addig a Szilvásy György titokminiszter nyaralóját ért támadásnak már a másnapján ötmillió forintot állapítottak meg.

Mindenki levonhatja a következtetést. "

Evo 2009.02.17. 12:22:36

Nem következtetéseket kellene levonogatunk -olyanról, amit egyre többen tudunk- hanem cselekednünk kellene!

marky@life 2009.02.20. 11:05:00

Itt is hadd jegyezzem meg hogy Asperján Györgynek kösznetet mondjak hogy végre van egy fórum ahol NÓRA ügyéről eszmét lehet cserélni.
Jómagam nem ismertem, de most már 2,5 hónapja foglalkoztat az ügy, nem tudok és nem is akarok túllépni rajta.
Vérlázító a rendőrség hazugsággépezete!!!!
Az állítólagos sok makrónyom és rendelkezésre álló bizonyítékok híján szó sem volt nyomravezetői díjról azaz decemberben végig azt prezentálták hogy ez sima megoldható ügy.
Aztán a veszprémi-terror óta szinte a fiók mélyére tették a Nóra aktát.
Miért van az hogy már november 27-én felírták a Kiskunlacháziak fórumokra hogy kik voltak az elkövetők és a rendőrség meg felsőbb utasításra ködösít? A választ természetesen tudom, de miért kell nekünk egy ilyen szemét, söpredésk, aljas morállal fertőzött országban élnünk?????
Már december elején tudtuk hogy a lány mobiltelefonját bemérték Ráckevén. Akkor ez miért nem bizonyíték?????
Aljas, piszkos, embertelenség ami itt folyik, és erről nem is a rendőrség tehet hanem a politikai nyomásgyakorlók!

lszabi88 2009.02.20. 11:10:17

Kedves Marcell@life!
Örülök, hogy újabb hozzászóló csatlakozott közénk!
Szeretném megkérdezni, hogy honnan származik az információja, hogy Ráckevén bemérték Nóra mobilját?Én erről az infóról sajnos még nem hallottam!

marky@life 2009.02.20. 11:30:34

több fórumban is olvastam, sajnos az alábbit elolvasva az ember szívesen felugrana egy John Deere traktorba és megindulna.

pl. itt.
www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-kerdesek__106311-hogyan-oltek-meg-horak-norat

"Megvananka tettesek épp most mondta a lacházi ismerős, ráadásul az egyiket meg is ölték vagy megöngyilkolta magát, mert ő köpött. Ja és az, hogy hogy kapták el őket mutatja, h nem voltak magas IQ-val megáldva. Miután merőszakolták és megölték Nórit a bugyiját és a mobiltelefonját elvitték a mobilt pedig használták is, ráadásu Sztojkáék odaadták a ráckevei tetteseknek így kapták el őket is, ugye bemérték a telefont meg lekérték a cellainfókat és máris megvoltak. Amelyik tettes meghalt az adta oda a telefont a ráckeveieknek vagy azért lett öngyilkos mert félt a bosszútól vagy éppen, hogy "segítettek" neki az öngyilkosságban."

Evo 2009.02.20. 12:55:09

Marcell,

ezekről az infókról mi is tudtunk, már novemberben.
De mivel a gyanúsítottakat elengedték....Ott szabadult el egyébként a pokol. Az volt az a pont, amire mindenki felkapta a fejét és a rendőrség utána egyre nagyobb hülyeségeket mondott.
Amúgy üdvözöljük köreinkben. :)) Örülünk, hogy akadt még egy bátor vállalkozó aki mer ebbe a blogba írni rajtunk kívül. :)

marky@life 2009.02.20. 14:47:17

Csá Mindenkinek!

Nagyon örülök, hogy találtam olyan embereket akiket aktívan foglalkoztat ez az ügy. Sajnos Kiskunlacházán elfelejtődni látszik az egész, legalábbis ezt írta nekem tegnap Nóra egyik barátnője. Én Bp-i vagyok és nem ismertem Nórát, de emberfeletti módon napi szinten felkavar ez az ügy. Három okból is:
1. Soha nem történt még ebben az országban ilyen bestiális, végletekig borzalmas, kannibál tett
2. Nem vagyok hajlandó elviselni , hogy velőig fertőzött morállal felvértezett országban élek a családommal, ahol ilyen embertelen gaztetteket a szőnyeg alá söprönek
3. Nem lehet megnyugvás Nóra szüleinek amíg nem kerül pont az ügy végére

Ja! És miért lennénk mi pont bátrak?
Egy állítólagos demokratikus országban állítólag véleményszabadság van.
Naív vagyok?

Keselyőbérc 2009.02.20. 17:07:21

Kedves marcell@life!

Nem vagy naiv, csak te is besokalltál! Egyikünk sem nyugszik meg addig, míg a gyilkosok szabadon örvendeznek! Az évszázad talán legmocskosabb ügyére már az első pillanattól kezdve nagyobb energiát kellett volna fordítani. Egyre többen gondolják, hogy szándékosan nem nyomozzák ki, elsősorban a sorozatos brutális cigánytámadások miatt, politikai nyomásra. Én azt hiszem, hogy talán nem ez az oka. Tény, hogy eddig nem találtak meg egyet sem a sok elkövető közül.
Nem számít, hogy mennyibe kerül, mindenáron meg kell találni a bűnösöket! Nagyon rossz példát mutat a többi aljanépnek, ha gyereklányokat lehet büntetlenül csoportosan kegyetlen módon elpusztítani, kirabolni.
Mi nem bátrak vagyunk, hanem hangok. A lelkiismeret hangjai. Bennünk már felébredt, talán másokban is megszólal! Talán ez az a hang, mely nem hagyja, hogy Nóriról időhúzással feledkezzenek meg. Talán tényleg olvasnak bennünket a hivatalos szervek is, és látják, hogy mi nem adjuk fel! Még pártot is alakítunk, ha kell! No ezt azért nem szeretnék, inkább kinyomozzák ezt az ügyet. Mindenesetre mióta elosztottuk egymás közt a tárcákat, felemelték a nyomravezetői díjat is.
süti beállítások módosítása