HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Minden emberi élet egyformán fontos

2009.02.09. 12:41 asperjangyorgy

Minden emberi élet egyaránt fontos.

Bárkit, bárhol ölnek meg, a rendőrségnek kötelessége teljes erőbedobással nyomozni és a tetteseket bíróság elé állítani. Már csak azért is, mert ezért kapják a fizetésüket.

Marian Cozma megölése és társai megseberítése aljas, szörnyűséges cselekedet. Egy tisztességes, egyébként sportoló, fiatalember esett áldozatul és két sportoló, de szintén fiatalember társa sérült meg, vált talán egész életére szerencsétlenné.

Olyan emberek követték el a gyilkosságot, akik elegáns kocsival járnak (az iwiwen megtekinthetők a kocsijukkal együtt), és még soha semmilyen hasznos munkát nem végeztek, de vastag aranylánc van a nyakukban és kigyúrt testükön látszik, hogy más dolguk sincs, mint minél jobb kondícióba hozni magukat, és adott pillanatban gondolkodás nélkül gyilkolni.

Ezt bizony a blogjában a miniszterelnök úr is elismeri.

Azt is, hogy az illetők romák, amivel szembe kell nézni, illetve ennek a ténynek a következményeivel.

És még csak a jéghegy csúcsát látjuk.

Az egész banda - az a banda! - még csak ezután kerül majd rendőrkézre.

Egész biztosnak látszik, hogy bizonyos társadalmi környezet, lelki beállítódás, semmilyen értéket nem becsülő magatartás kell ahhoz, hogy valaki - önmaga sorsát is pusztítva - gyilkoljon.

És, mint írásom elején említettem, minden emberi élet egyaránt fontos.

Ha ez igaz, márpedig igaz, akkor a 14 éves Horák Nóra élete is rendkívül fontos volt. És ha rendkívül fontos volt, akkor az ő gyilkosainak kiderítésekor is buzognia kellett volna a rendőrségnek. Ha buzgott, akkor bizony nagyon rosszul és rossz irányban, mert a rengeteg nyom alapján tettesek azóta sincsenek.

Továbbra is azt állítom, rendkivül primitív és egyszerű bűncselekmény volt az, amit Horák Nóra ellen elkövettek. Körülbelül az is sejthető, hogy milyen körben lehetne vagy kellene keresni a tetteseket - feltételezhetően.

Tettesek - legalábbis rendőrkézen - nincsenek. A rendőrség előkelően és elegánsan hallgat.

Horák Nórát megerőszakolták, megfojtották (ha minden igaz) és kirabolták. Mindösszesen 14 éves volt. Hogyan lehetséges, hogy lassan három hónap múltán sincsenek meg a tettesek? Horák Nóra nem volt országosan, sőt nemzetközileg ismert sportoló. De megerőszakolták (ha minden igaz, egymásután többen is), megölték, kirabolták. Hol vannak a tettesek? Az ő esetében meddig lehet nyugtatásként azt mondani, hogy nyomon vagyunk, és majd - majd, egyszer - meglesznek a tettesek?

Minden emberi élet egyformán fontos.

Úgy tűnik, ezt igazán nem tudja a rendőrség. Legalábbis a tények erről látszanak árulkodni. Pedig a Pest-megyei rendőrkapitányságon is illene tudni, hogy minden emberi élet egyformán fontos. És ezt illene tudnia az országos rendőrfőkapitánynak is. De Kiskunlacházára nem mentek oda a rendőrségi vezetők, a rendvédelmi miniszter. Rábízták a dolgot az illetékes megyei nyomozó hatóságokra. És azok, eddig legalábbis, csődöt mondtak. Miért, minek alapján reménykedhetünk abban, hogy ennyi idő után valóban meglesznek a tettesek? Minek alapján gondolhatjuk azt, hogy a Pest-megyei rendőrkapitányságon is úgy gondolják, hogy minden emberi élet egyformán fontos?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr70932166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evo 2009.02.09. 14:23:20

Kedves György!

Azon gondolkodtam,hogy ki tanította nekik azt, hogy ők mindenekfelett állók, hogy különbek másoknál és ezen oknál fogva nekik joguk van kényük kedvük szerint ítélkezni,akár más emberek életét is elvenni. Ki mit tanított, mondott nekik, hogy Istennek érzik magukat?
Elárulom. Mi voltunk azok. Mi együtt, a társadalom akik kineveltünk magunknak primitív férgeket, majd még magasra is emeltük őket lelkiismeretfurdalásunk enyhítése végett. Mert mindannyian tudtuk, nem ez a jó út, mégis gyengének mutatkoztunk és a könnyebb utat választottuk. És ott van az Ombudsman, aki mára már elfelejtette vizsgálni tulajdonképpen ki is van kisebbségben, és vajon a hozzájuk forduló siránkozó emberek követtek -e valamit, aminek okán mások úgy viszonyulnak hozzájuk ahogy? Merthogy nem csak a végeredményt kellene látni. És nem azt védeni aki képes zokogni, könyörögni, panaszkodni, siránkozni. Hanem azokat is, akiket ez az álszent "csoport" megkárosított, megcsonkított, megölt..
Meggyőződésem hogy a cigányok maguk alatt vágják a fát. És mivel nagyon sajnálatos módon nincs köztük értelmiségi (mély tisztelet viszont azoknak, akik egyetemen ülnek, tanulnak és ezzel egész társadalmunkat emelik-mert ilyen is van)még ezt sem látját. Azt hiszik az ombudsmannal és minden ilyen védelmi szervezettel a val...agukban sérthetetlenek, érinthetetlenek. Azt meg nem látják, mert primitívek hogy a végső határokat feszegetik, és ha netalán bizonyos nem cigány csoportok akik pontosan annyira primitívek mint ők! felbőszülve, bosszútól fröcsögve lekaszabolnak közülök egy egész telepnyit, akkor bizony már nem igazán marad ember, aki sajnálni fogja ezért az őket ért "attrocitás" miatt...

Balatoni Napsugár 2009.02.10. 06:47:09

Kedves Evo!
Egyetértek szavaiddal. Valóban mi neveltük ki őket. Megkülönböztetett bánásmódban részesülnek már nagyon hosszu idő óta!!!! És a szó legeslegjobb értelmében!!
1. Régen tudták hol a helyük, a falu szélén a cigánysoron. Ha bement a faluba tudta hogy kell viselkednie. Elintézte a dolgát anélkül hogy bárki bántotta volna, aztán ment szépen haza.
Mostanára teljesen beszivárogtak közénk, mitöbb lassan mi szorulunk ki házainkból, lakhelyünkről.
2. Régen ha csendőrt, vagy utóbb rendőrt látott hát tisztelgett előtte, félt tőle, mert tudta igazságot fog a rend őre szolgáltatni. (ez persze vonatkozott mindenkire nem csak a cigányra)
Ma ugy élnek mintha nem is lenne rendőr a földön! Mig a magyar sok-sok pénzért tanul, jogositványt szerez (a jogsihoz ugye kell legalább 8 osztály)
addig ők jogositvány nélkül ugy vezetnek mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ha van is jogsija, hát kérdem én, honnan?hogyan? hiszen nincs meg még a 8 általánosa sem soknak. A nevén nem tudja aláirni! És az intézkedő rendőröknek ez valahogy nem szokott feltünni!! (Vagy mégis?)
3. Régen is megéltek a cigányok a cigánysoron szépen. Tudtak dolgozni ha élni akartak. Bár azért loptak akkor is.
Most vinnyognak hogy azért mert cigányok nem kapnak munkát. Vajon miért nem? Talán mert mindenhol ugy viselkednek, ahogy? Talán mert mindenhol első náluk a lopás? És még sorolhatnám.
Végül is nem baj, van a megélhetési lopás (de csak nekik!!!), kapják a szerény kis segélyeket, amiből ugye alig tudnak megélni. Bár megjegyzem azért elég jó bőrben van mind. Hát majd bolond lenne dolgozni! Főleg hogy egyre több köztük a jól menő épitkezési vállalkozó is! Nálunk is az szinte mind, de hogy hol épitenek, mit épitenek azt nem tudom, mert dolgozni én még egyiket sem láttam. Viszont van szép autójuk, lakásuk, stb.
A fent leirtak csak azokra vonatkoznak, akik tényleg ilyenek, igy élnek. Mert vannak köztük rendes, normális, dolgos cigány is.
A rendőrség nagy erőkkel védi most őket enyingen nehogy bántódás érje szegényeket. Bennünket miért nem védenek? Mi is félünk. Csak nekünk nem a gyilkosság miatt kell félnünk amit elkövetünk, hanem magától a gyilkosságtól, ami érhet bennünket, mostanában egyre sürübben!
Az arcukat nem mutatják legtöbbször, a nevüket nem mondják be, sőt el sem tudják fogni őket. Egyre többet engednek meg maguknak.
Sajnálom Marian Cosmát, sajnálom Horák Nórát, és csak remélni tudom hogy az utóbbi gyilkosság után nem fogja hagyni a nép hogy megtorlás nélkül maradjon. Hátha megint lesz egy nagy összefogás, hátha rájönnek romák, politikusok stb. hogy ez igy nem mehet tovább. Elég volt! Valamit tenni kell!

lszabi88 2009.02.10. 10:45:07

Ehez a dologhoz sok mindent már nem lehet hozzáfűzni!Kezd kicsit besűrűsödni az ilyen cselekmények száma, és már kissé "megrendezettnek" hat így!Szegény Cozma halála megintcsak egy olyan eset, ami miatt sokan nem tudják majd megítélni, hogy ezt a fajta cselekményt a hátrányos helyzet váltja-e ki, vagy most már ez az elfogadott, etnikumra jellemző viselkedés?Igaza van Asperján Úrnak!Nem vagyunk egyformák, és jószerével vannak magyarok is, akik azt hiszik, hogy rájuk nem vonatkozik a törvény!De azon sem kell csodálkozni már, hogy az emberek egyre többet általánosítanak!Hiszem, hogy nem minden roma ilyen, ez vitathatatlan!De az utóbbi pár hónapban a romák által elkövetett tettek száma elég nagy sokkot okozott a tisztességes emberek között, így nem csoda ha általánosítanak!Az számomra érthetetlen, hogyha a tisztességes romáknak fáj az általánosítás, akkor miért nem tesznek ellene?Miért nem segítik a söpredék kigyomlálását?Miért nem bizonyítják be, hogy ők nem olyanok, mint akik miatt rájuk nyomták a bélyeget?

Dyen 2009.02.10. 11:46:20

A SZEMÉT, ROHADÉK CIGÁNYOK betörtek éjsazaka a lányomékhoz Nagytétényben!!!

Nem is akarok belegondolni, hogy mi lett volna, ha felébrednek!

Onnan tudom, hogy cigányok lehettek, mert a fogasról a kabátjaikat, cipőiket is elvitték. Persze még egy csomó műszaki cikket is. Legalább hárman lehettek, mert annyi mindent vittek el.

A rohadékok nagyon elszemtelenedtek. Remélem tényleg jönnek a szerbek egy kicsit rendet rakni!

marky@life 2009.02.20. 10:53:43

Elsőként hadd mondjak köszönetet Asperján Györgynek hogy életben tartja a Horák Nóra ügyet, melyet mindenki elfelejtett rajta és egy jobboldali online médiumon kivül.
Kb. december óta napi szinten foglalkoztat ez a téma, nemcsak vérlázító és felháborító amit művel a rendőrség hanem egyenesen arculköpés a szüleivel szemben ez a mismásolás.
VILÁGOSAN megírták Kiskunlacháziak nevesítve fórumokon, hogy kik voltak az elkövetők...és a rendőrség nem tud semmit 3 hónap után sem??? EZ HOGY LEHET????
Sajnos felsőbb érdekek nyomására ez az ügy soha nem fog nyilvánosságot kapni, főként a Veszpémi eset nemzetközi méretű felháborodása után nem. Ha kiderülni hogy valóban kik is voltak a tettesek mindent elsöprő lángba borulna az ország!
süti beállítások módosítása