HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

H. ZSÓFIÁT IS MEGÖLTÉK KISKUNLACHÁZÁN?

2009.02.20. 11:49 asperjangyorgy

A Népszabadság arról tudósít, hogy három hónap után immár az országos rendőrfőkapitánynak is teli lett a hócipője a pest-megyei nyomozók taknyolásával, és most egyenesen a Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott munkatársai kapcsolódnak be a már felvett jegyzőkönyvek olvasgatásába. És lám-lám, akadt tízmillió forint is nyomravezetői díjként.

Mi nem vagyunk nagyon okos rendőrségi nyomozók, mivel egyáltalán nem vagyunk nyomozók, de már régen megmondtuk itt a blogban, hogy mindaz, amit a pest-megyei nyomozók művelnek, egy kalap szart ért. Így soha nem kerülnek kézre Horák Nóra gyilkosai.

Mert milyen múlandó a világ dicsősége! A Népszabadság vezető bűnügyi újságírója már a 14 éves áldozat pontos nevére sem emlékszik, többször is H. Zsófiát ír, ami felér egy kegyeletsértéssel.

Ha most sem lesznek meg a tettesek, akkor egyértelműen levonhatjuk azt a következtetést, hogy Horák Nóra gyilkosai ügyében a legfelsőbb rendőrségi szinten is csap porhintés zajlik. Ezerszer leírtuk: ez nem a Kennedy-gyilkosság. Ott vannak a tettesek a rendőrség orra előtt. Talán még az is igaz, hogy tudják a tettesek nevét. Könyörgöm: tartóztassák már le őket. Immár önmaguk névleges tisztességének, a maradék becsületnek az érdekében is! 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr24954559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.02.20. 12:04:31


Részletek a NOL-cikkből:

"Névtelenséget kérő rendőrségi forrásaink hangsúlyozták: a döntés nem jelenti azt, hogy az országos rendőrfőkapitány bizalma megingott volna a Pest megyei nyomozókban, egyszerűen csak - a társadalmi elvárásoknak is megfelelve - szeretné mielőbb rács mögött tudni a tettest...."
....
Kegyeleti okokból a rendőrség kezdettől szűkszavúan nyilatkozott az ügyről. Kiskunlacházán azonban "mindenki tudni véli", hogy a kislányt lemeztelenítve találták meg, amiből arra következtetnek, hogy halála előtt megerőszakolták.
...
hivatalosan meg nem erősített hírek szerint számos bizonyíték utal arra, hogy a tettest nem a romák között kell keresni."

Milyen rendőr informátora van a Népszabadságnak? :(
Felháborító az egész cikk, meg az egész eljárás!

Evo 2009.02.20. 13:01:30

Persze, hogy a bizalma az országos rendőrfőkapinak nem inogott meg a pest megyei nyomozókban...hiszen szerencsétlen nyomozók -többek közt- pont az ő utasítására játszák el hogy "bénák"...
hahóóóó
van ott valaki???
Nem veszitek észre hogy ez mennyire nevetséges, átlátszó? Azért vannak ebben az országban még művelt, magas IQ-val rendelkező emberek is, nem sikerült még mindenkit teljesen lebutítani!!! Kit akartok ilyenekkel becsapni, félrevezetni?
Szánalmasak vagytok! A saját nyakatokba tettetek egy kötelet, és most megijedtetek hogy lassan kidől a hokedli a lábatok alól...
Előre szólok, kár a gőzért. A hokedli már így is, úgy is dőlni fog. Nem kihúzták alólatok, ti magatok rúgtátok ki magatok alól.....!

Dyen 2009.02.20. 13:42:59

Most jöttem rá, hogy miért pont most jelentették be ezt a hírt.
Ma lesz Lacházán "Magyar-Roma kerekasztal"

A konferencia témakörei:
- A közbiztonság helyzete, a kialakult helyzet okai, a közrend fenntartásának alapvető feltételei és forrásai.
- A roma gyerekek óvodai és iskolai nevelésének jelenlegi helyzete, annak problémái, megoldási javaslatok.
- A szociális ellátó rendszer jelenlegi helyzete, annak tarthatatlan állapota.
- A hatékony szakmai képzések előtérbe állításának lehetséges formái.
- A jogalkotók és a politikum felelőssége és szerepe a társadalmi béke megteremtése érdekében.


Meghívott vendégek:

- Önkormányzati szövetségek elnökei:
(Juhász István Váchartyán polgármestere, Szabó Gellért a Magyar Faluszövetség elnöke, Szűcs Józsefné roma ügyi szakértő, Dr. Szűcs Lajos a Megyei Önkormányzatok Szövetségének társelnöke, Galuska László a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke)

- Parlamenti pártok képviselői:
(Pánczél Károly országgyűlési képviselő FIDESZ-KDNP, Herényi Károly frakcióvezető MDF, Balog Zoltán országgyűlési képviselő FIDESZ-MPSZ, Varga József országgyűlési képviselő FIDESZ-MPSZ, Végh Tibor MSZP)

- Dr. Lázár János, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke

- Az országos Rendőr-főkapitányság képviselői:
(Dr. Szabó Henrik rendőr-őrnagy, Katanics Sándor rendőr-ezredes, a Ráckevei Rendőrkapitányság vezetője)

- Országos Cigány Szervezetek képviselői:
(Zsigó Jenő a Magyarországi Roma parlament elnöke, Dr. Náday Gyula a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének elnöke, Szűcs Gyula a Demokratikus Roma Szervezet elnöke, Száva Vince a Magyarországi Kisebbségek Pártjának elnöke, Angeli Tamás országos főkoordinátor, Farkas Flórián a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke, Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Farkas László a Fiatal Romák Országos Szövetségének elnöke)

- Dr. Kállai Ernő, Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosa

- Polgármesterek a Változásért Szövetség képviselői:
(Szepessy Zsolt Monok polgármestere, Franka Tibor kerepes polgármestere, Dr. Kovács Tibor Áporka polgármestere, Hajdú János Hernádkak polgármestere)

- Kiskunlacháza Önkormányzatának képviselői:
(Dr. Répás József polgármester
Dr. Fábián Miklós alpolgármester
Dr. Galambos Eszter a Szociális Bizottság elnöke
Tóth Imre tanácsos
Dr. Szabó Attila gyermekorvos, a helyi szociális program kidolgozója)

A nyomravezetői díj, mint kérdés, így kipipálva.
Kíváncsi vagyok, hány rendőr lesz Lacházán.

Csillagocskám 2009.02.20. 14:03:10

Üdvözlet!
A "Magyar Roma kerekasztal" "körül" már délelőtt gyülekezetek a résztvevők. Rendőrt nem igen láttunk a környéken, a helyi polgárőrség tagjait igen...

marky@life 2009.02.20. 14:59:24

Valami megmoccant végre!

Már 11 millió forintos a nyomravezetői díj a kiskunlacházi gyilkosság ügyében
2009. február 20. 12:03
Bencze József országos rendőrfőkapitány tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel pénteken annak, aki érdemi információval szolgál a kiskunlacházi gyilkosság ügyében; Kiskunlacháza polgármestere már korábban felajánlott egymillió forintot a nyomravezetőnek. Tavaly november 23-án egy tizennégy éves lányt öltek meg Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben. Az országos rendőrfőkapitány pénteken úgy döntött, hogy - mivel a polgármester által felajánlott egymillió forintos nyomravezetői díj a mai napig nem hozott eredményt -, ezért további tízmillió forinttal megemeli a nyomravezetői díjat - közölte a rendőrség.
www.mti.hu/cikk/354828/

Dyen 2009.02.20. 19:12:13

Nyílt levél Dr. Bence József Országos

Rendőrfőkapitány Úrhoz
Tisztelt Főkapitány Úr!

A mai napon megdöbbenéssel és szomorúan értesültem arról, hogy a rendőrség, a Kiskunlacházán, 2008. november végén történt szörnyű bűncselekmény ügyében még mindig nem tudott érdemleges eredményt felmutatni.

Ugyanekkor arról is értesültem a rendőrség részéről, hogy Horák Nóra gyilkosainak kézre kerítése érdekében 10 millió Ft nyomravezetői díjat tűztek ki. A nyomravezetői díj kitűzése azt vetíti előre, hogy a rendőrség az eltelt 3 hónap során sem tudott kézzelfogható eredményt felmutatni. Számomra ez a bejelentés több ellentmondásra világít rá, illetve több kérdést vet fel.

Joggal vetődik fel az a kérdés, hogy a nyomozást irányító felelős rendőri vezető miért tett olyan kijelentést, mely szerint nincs szükség nyomravezetői díjra, mivel rengeteg értékelhető nyom van, és az elkövetők személyére hamarosan fény derül. Felvetődik az a kérdés is, hogy milyen információk birtokában tették ezt a kijelentést, mennyire volt ez megalapozott, illetve mennyire volt körültekintő, aki ezt a nyilatkozatot tette?


Tisztelt Főkapitány Úr!

Kérem annak kivizsgálását, hogy a rendőrség részéről a nyilatkozatok tétele során és a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében megtettek-e mindent az illetékes rendőri vezetők, illetve történt-e mulasztás a nyomozati eljárás alatt? Kérem továbbá annak megvizsgálását, hogy kit terhel a felelősség a tekintetben, hogy több esetben is a rendőrség részéről egymásnak ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot! Kérem továbbá, hogy a kiskunlacházi lakosság teljes körű tájékoztatása és megnyugtatása érdekében a rendőrség hozza nyilvánosságra azon információkat, melyek elősegítik a különböző valótlan és alaptalan információk kiküszöbölését és a nyomozás lebonyolításának sikerét.


Tisztelt Főkapitány Úr!

Magam, községünk polgárai, valamint a Polgármesterek a Változásért Szövetség tagjai nevében nyomatékkal kérem Önt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a gyilkosok mihamarabb rendőrkézre kerüljenek és megkapják méltó büntetésüket!

Kiskunlacháza, 2009-02-20

Dr. Répás József
Kiskunlacháza polgármestere

asperjangyorgy 2009.02.20. 19:51:58

Tisztelt Polgármester Úr! Az országos rendőrfőkapitány mai napon kiadott közleményében az alábbiak állnak:

A 2008. november 23-án H. N. kiskunlacházi lakos sérelmére elkövetett emberölési ügyben a nyomozást az országos rendőrfőkapitány folyamatosan figyelemmel kísérte, a megyei főkapitányt heti rendszerességgel beszámoltatta.

Megállapította, hogy az ügyben igen szakszerű és kiemelkedően nagy intenzitású munkavégzés folyik.

Vagyis az országos rendőrfőkapitány teljes mértékben és tökéletesen elégedett a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának, a tíz fős külön nyomozói csoportnak a munkájával. Innen kezdve az ön levele szélbekiáltott levél. Az országos rendőrfőkapitány már csak egyben bízhat: az esetleges gyors sikerben. De erről, sajnos, az a véleményem, hogy el fog maradni. Ahol a tényleges és lényegi munkát azzal helyettesítik, hogy már majdnem 350 embert kihallgattak és jegyzőkönyvet készítettek a tanúvallomásukról, ezen kívül majdnem száz embertől vettek DNS mintát, ott tökéletes és teljes a sötétben tapogatózás. Ott nyilvánaló, hogy nincs koncepció. Ott nyilvánvaló, hogy nem mondott igazat a megyei rendőrfőkapitány, amikor valóságos eredmények nélkül, a lakosság álságos megnyugtatására kijelentette, hogy szorul a hurok a tettes körül. Nyilvánvaló, hogy ebben az ügyben a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság berendezkedett a hazudozásra, a lakosság félrevezetésére. Ilyen emberek, beosztottak tevékenységével elégedett az országos rendőrfőkapitány úr. Ezek után az ön nyílt levelét maximálisan figyelmen kívül fogja hagyni. És én úgy sejtem, hogy soha, de soha az életben nem lesznek meg azok, akik megbecstelenítették, megölték és kirabolták a 14 éves gyereklányt. Talán jutottak volna némi eredményre, ha megfogadják az oszd meg a tetteseket és fogd el a gyilkost! - elképzelésemet. Ezt persze ki kellett volna hirdetni, ennek már régen nyilvánosságot kellett volna adni. És lehet, hogy az adott kis "közösség", az elkövetői csoport már megölte volna a "leggyengébb láncszemet", vagy valami történt volna. De a rendőrségnek nincs az ügyben elképzelése, koncepciója. Mert ez a rendőrkapitányság teljesen és tökéletesen alkalmatlan arra a feladatra, amit rábíztak, amit végez és amiért a fizetését kapja.
Kedves polgármester Úr! Sajnos, ez a tényleges helyzet. Reménykedjünk, de készüljünk fel azért a legrosszabbra, vagyis arra, hogy elképzelés nélkül kevés a tízmilliós nyomravezetői díj!!!

Keselyőbérc 2009.02.20. 21:35:31

Kedves György!

Pletyka szinten már értesülhettünk a leggyengébb láncszem haláláról. Még Nóri telefonját is bejelentkezni vélték Ráckevén. Nem tudhatjuk, hogy igaz-e a hír. De vannak akik tudják a rendőrségen. Én azt kívánom, hogy álljon már végre össze a fejükben valami kép az egészről, és
kapják már el végre az igencsak nagyszámú elkövetőt!

lszabi88 2009.02.20. 22:24:57

Kedves Blogozók!
Ma Simpler egy másik blogban hívta föl a figyelmemet egy cikkre!Ide is bemásolom, remélem nem bánja!Az eset pont a településem szomszédságában történt, ennek ellenére nem sokat hallhattunk róla!Szóval nem verték nagy dobra!Aki elolvassa a cikket az rájön, hogy miért nem!
A link:www.es.hu/?view=doc;22121

Dyen 2009.02.22. 22:43:08

Kedves Marcella!

Nekem azért lenne néhány megjegyzésem a fenti videóval kapcsolatban, de inkább megtartom magamnak :(

marky@life 2009.02.23. 08:57:22

Foglalkoztak a Nóra üggyel most a Mokkában a TV2-ön, ez már haladás!
Dr. Répás József nagyon karakánul és világosan fogalmazott.

asperjangyorgy 2009.02.23. 12:31:40

A riportból egyértelmű, hogy az ügyvéd úr már elvállalta R. Sándor védelmét, csak még borzolja a kedélyeket. A szakmai kihívás pedig azt jelenti, hogy végül is mennyit kérjen önmaga blamálásáért. Egyébként az, amit elmondott, minden valamennyire ép erkölcsű embernek felkavarja a gyomrát.

Evo 2009.02.23. 12:32:20

Ersándor látható a felvételeken, amint szúrkál. Ersándort többen azonosították , mint szúrót. Ersándor mégse tehet semmiről, rákenték.
Mért nem szakadt az anyukájába a feje születésekor annak, aki miatt nincs egyetemlegesen életfogytig bevarrva az összes gyanúsított még mindig???

lszabi88 2009.02.23. 13:05:31

Megnyugodhatunk, az ügyvéd úr szerint az ilyen esetekre föl kell, hogy készülve legyen mindenki, ugyanis természetes és mindennapos velejárója ez a társadalmi életnek!Ugyanúgy ahgy ittas balesetek történnek, természetes dolog, hogy ilyen "baleseteknek" is történniük kell!Senki sem hibás, a késelők is csupán -a társadalmi élethez elengedhetetlen- gyilkolászással mutatták ki a törődést embertársaik felé!

marky@life 2009.02.23. 14:42:01

most beindul a romapropaganda, figyeljétek meg!
KolompárOrbán is beindult, mert a Tatárszentgyörgyi tűzesetben meghalt ötéves fiút és az apját állítólag a tűz előtt lelőtték.
index.hu/bulvar/2009/02/23/loszerhuvelyeket_talaltak_a_kiegett_haznal/
Megint megy a terelés!!!

Evo 2009.02.23. 16:25:01

Milyen jólinformáltak a romák...Még csak tűzesetről volt szó, de ők már tudták mi történt, sőt, fekete dzsippet is láttak...
Azon gondolkodom, hogy a helyszínre érkező tűzoltóknak, rendőröknek nem volt kapásból egyértelmű a házon kívül fekvő lőtt sebbel rendelkező áldozat?? Eddig nem gondolkodtam ezen, mert azt hittem, a gyerek és az apja bent égett a házban, de mint kiderült, erről szó nem volt! Egy nem összeégett testen azért lehet látni, ha egy sörétessel lukat ejtettek rajta, nem?
És az anyuka? Gondolom az is kimenekült, nem? Hát csak látta hogy lelövik a férjét meg a gyerekét.. vagy most hogy is volt ez?
Ha a kiérkező segítség nem látta hogy lőtt seb van az áldozaton (és ennek kiderítéséhez boncolás kellett) ,akkor a romák honnan tudták ezt már a boncolás előtt is?
Valaki hazudott. Vagy a romák, és többet tudtak az esetről (és hamarabb mint bárki más), vagy a rendőrség.
Szép kis társaság. Az egyik tizenkilenc a másik egy híjján húsz...

Evo 2009.02.23. 16:33:32

Itt is van egy érdekes cikk:

www.origo.hu/itthon/20090223-ketten-haltak-meg-egy-tatarszentgyorgyi-lakastuzben.html

Ajánlom figyelmetekbe az ellentmondásokat. Tehát: a tűzoltók csak holtan tudták KIHOZNI a házból az apa és a gyerek testét.
Lentebb pedig:
Kb . 15 méterrel a háztól találták meg őket.

Na ezek azok a megnyilvánulások, amin nem tudom eldönteni első nekifutásból hogy sírjak vagy nevessek!!!!

Arról nem is beszélve, hogy anyuka annyira sokkos állapotban volt, hogy nem lehetett kihallgatni, de annyira azért nem, hogy önkényesen távozzon a kórházból..

lszabi88 2009.02.23. 19:18:44

A magyar orvosszakértők munkája egyszerűen már minősíthetetlen!Nem hiszem el, hogy első alkalommal nem vette észre, hogy a holttesteken lövésnyomok találhatóak és nem a tűz okozta a halálukat!Miért nem mindjárt természetes halált állapított meg?Az sokkalta egyszerűbbé tette volna a helyzetet!Nincs az országban egy olyan szakértő sem, aki elsőre, normálisan meg tudná mondani a halál okát??Nálunk mindig legalább 2-szer kell átvizsgálni egy testet, mire rálelnek a halál okára??Már nem csodálkozom a ráckevei nő "természetes" halálán sem!

Evo 2009.02.23. 20:35:54

Valószínűleg pontosan tudták a szakértők mi okozta halálukat. Csak a kiélezett cigánykérdés miatt inkább titkolózni akartak, mert abból indultak ki, hogy magyarok kaszabolták le őket - és ha ez kiszivárog, az remek kiindulópontja lenne egy pokoli "háborúnak".
Persze, megint hazudtak. Nem is számítottunk másra.
süti beállítások módosítása